maiwlys Re: Styczniowe testowania 12.01.09, 20:12 Dziewczyny tak sobie teraz pomyslałam, że do końca miesiąca tych postów będze ze 2000!!! Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Styczniowe testowania 12.01.09, 20:22 A mi się wydaje, że do końca miesiąca to będzie ze 3000 albo i węcej Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Styczniowe testowania 12.01.09, 20:37 No to teraz dziewczyny mususimy się same postarac aby były te 4 tys. Może jakiś rekord pobijemy i dostaniemy od Gazeta.pl zestaw testów ciążowych czy coś Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Styczniowe testowania 12.01.09, 20:38 Idę pojeżdzić na rowersku bo się zapasłam a jeszcze w ciąży nawet nie jestem )) Trzymcie się ciepło i piszcie to sobie do snu poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Styczniowe testowania 12.01.09, 20:46 a ja za to wlasnie skonczylam prace - co za czasy zeby po przyjsciu do chalupy jeszcze nad papiurami siedziec toz ja czasu na wychowywanie nie bede miala :/ no, i konczac - ide sie polozyc i poczytac, znaczy sie ide sie zrelaksowac bom wczoraj nocke tez zarwala - zeby nie bylo - przez owsiaka tak wiec zycze wam kolorowych snow a Ty Sylwka - pisz rano sesemeska, czekam z niecirpliwoscia paaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Styczniowe testowania 12.01.09, 20:55 sylwia, dam ci numer mój na pocztę. Wyslesz mi smsa? plisssssssssss. I jak mejbi0-bejbi sie zgodzi to o niej wieści tez chcę mieć Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, co sie dzieje z moją 12.01.09, 21:06 skrzynką! Wchopdzę a tam 100i ileś maili i to od jakiś dziwnych ludzi, Czyjes prywatne wiadomości, że ktoś kocha Basie i takie tam, albo cześc Marek, co u ciebie. Nosz kurde. Co jest. Weźcie sprawdźcie czy u Was tez taki chaos na poczcie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
marbus moze załozymy 12.01.09, 21:30 watek-styczniwoe testowania dwa?taki luzny pomysł-bo tu takie dlugasnie,ze cięzko sie czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal ale mam doła 12.01.09, 21:35 nie mogę się powstrzymać, cały czas chce mi się płakać, dostałam jakieś plamy może na @, choć pocieszające jest to że są brązowe a nie czerwone. A jeszcze, chyba nie uda mi się nawet dzisiaj położyć, bo zawalona jestem papierami. Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Córka.... 12.01.09, 21:56 ... weź skróć tego nicka bo nigdy mi się całego nie chce pisać )) Poczta sfiksowała, ja usunęłam ok. 160 dziwnych w treści maili, ale już chyba naprawili, bo od dawna nic nie przychodzi. Z wątkiem "styczniowe testowania 2" pomysł niegłupi, ale kilka dni i znowu zrobi się długaśny Może lepiej wątek "ploteczkowy" załóżmy, albo i forum nowe !!! Córka - piszesz się na moderatora? I nie nakręcajcie mnie tak dziewczyny na testowanie, bo ja mam jeszcze tydzień cały - test leży i czeka, ale jak czytam, że kupujecie, umawiacie się to... aaaaaa! no normalnie bym zrobiła, ale nie mieszkam w Polsce a cena testów u mnie skutecznie odstrasza. I tylko się frustruje! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Córka.... 12.01.09, 22:04 O własnie FORUM a matka znaczy się corka oj juz sie pogubilam na moderatora i bedziemy tam balangowac na calego, testujace, zaciazone, zestresowane, rodzące Moze nawet porody się nauczymy odbierac tak internetowo! Dobraśny pomysł na forum Tylko jak je nazwiemy...."ZAWIESZONE" Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Myszy80 13.01.09, 00:28 Dziewczyny, przepraszam was BAAAAAAARDZO, ze nie napisalam do was w ciagu dnia. W pracy nie za bardzo moge wejsc na forum, bo strasznie zabraniaja nam uzywac nawet google . Wrocilam do domu i pierwsze co - - - - - komputer - - -do was. Tez sie uzaleznilam od was wszystkich. Tak jest fajnie tu!!! . Ok, wracam do tematu, a mianowicie moj test. Nie wiem, co sie dzieje, no ale znowu wyszla jedna kreska. Okresu nie mam. To jest moj 33dc ( cykle mam 28dni). Zaczely mnie dzisiaj bolec piersi..nie wiem, czy to dobrze czy zle. Martwie sie, bo mi sie wydaje, ze jak to jest 6 dzien opoznienia - w sumie powinna ta druga kreska juz byc na tym tescie....Ohhh, bede czekala do weekendu i znowu powtorze test. GOOOOTTTTIIIICCCCAAAA GRATULACJE!!!!!!!!!!!!! Myszy80, kochana, ty sie martwisz o nas wszystkich, a sama nic nie mowisz, jak ty sie czujesz? Napisz tez troszeczke o sobie. Buziaczki . P.S. Jutro mam wolne, takze caly dzien bede z Wami na forum )))) Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Moja skrzynka to samo 12.01.09, 22:02 ale już opanowałam draiser.gamedev.pl/457 Wpisz w ggogle ankieta@gazeta.pl To ci wyskoczy kilka linkow dlaczego tak jest, Błąd agorowego informatyka spowodował to że jak ktoś wysłał wiadomośc na adres ankieta@gazeta.pl to wysyłał rólwniez do wszystkich użytkowaników poczty gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys corkaswejmamy 12.01.09, 21:57 oczywiście, nasza bejbi chyba poszła już spać, ale ja da znac smsem albo na forum to ci napisze, pewnie nie będzie miała nic przeciwko! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys mejbi-bejbi 12.01.09, 21:56 Napisze, napiszę - jak nie zapomnę bo rano nieprzytomna jestem, mam nadzieję, że trafię do pojemnika na mocz Tak sobie uświadomiłam, że będziemy testować 13 ale ja tam przesądna nie jestem tfu tfu Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 mejbi-bejbi i maiwlys 13.01.09, 07:25 Czekam niecierpliwie na wiesci od Was. Jak te Wasze testowania wypadły. Jak tylko przyjdzie do pracy, to dawajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak dziewczyny pomóżcie 13.01.09, 07:42 dzisiaj w nocy przyszła chyba @ - mam delikatne plamienie - ale tak mam z reguły , że po nocy rozkręca się na dobre. w 9 dniu po owu zrobiłam bete - wynik 7,11????norma dla nieciężarnych jest poniżej 5 - Pani w laboratorium powiedziała , że muszę taki wynik skonsultować z lekarzem no i pewnie skonultuje - ale póki co dziewczyny może któraś z Was ma pomysł skąd mógl sie wziąźć taki wynik? p.s. jest mi smutno bo naprawdę byłam pewna , że tym razem się udało - przytulanko było podczas bólu jajnika - przy pierwszej ciązy zaszłam w 1cs Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: dziewczyny pomóżcie 13.01.09, 07:58 Gootica też miała dwa dni plamień wydaje mi się, a wszystko się skończyło jak najbardziej pozytywnie. Więc póki @ nie przyjdzie naprawdę, spróbuj zachować spokój. Może powtórz betę. Który to dzień po przewidywanym terminie owu? Mierzysz temperaturę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: dziewczyny pomóżcie 13.01.09, 08:07 niestety nie mierze tempratury - z systematycznością u mnie na bakier do tego jestem chora - mały przyniósł jakieś świństwo z przedszkola więc wynik też byłby niewiarygodny. dzisiaj mam 14 dzień po owu. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: dziewczyny pomóżcie 13.01.09, 08:50 Czyli mniej więcej dziś termin @. Zrób normalny test ciążowy. Jeśli wyjdzie pozytywny, to powtórz betę. Jeśli negatywny, to odczekaj 2-3 dni i powtórz jeszcze raz. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Ang80 13.01.09, 07:42 Fajnie, że dziś trochę dłużej będziesz z nami Odnośnie testu, to trochę dziwne, że jeszcze nic na teście nie masz, ale tak mi się myśli... Jeśli te Twoje temperatury były jednak w porządku (może była wcześniej nieudana przymiarka do owu i się cykl wydłużył), to dziś byłby dopiero 8 dzień wyższych. Czyli przed Tobą jeszcze ok 6-7 dni niepewności. A jeśli tak, to za wcześnie, żeby coś na teście wyszło. Proponuję zaczekać przynajmniej do niedzieli. To taka moja teoria. Oczywiście nie musi być prawdziwa. A co do mojego samopoczucia, to nie jest źle. Śpiąca strasznie jestem, czasami trochę brzuch mnie poboli, czasami mi się lekko niedobrze zaczyna robić, ale na razie to jeszcze nic bardzo męczącego. Dzięki za pamięć Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Myszy80 13.01.09, 14:25 Czesc Dziewczyny. Zrobilam sobie kawke i juz jestem z Wami . Wczoraj do 2 w nocy siedzilam przy komputerze i czytlam dziewczyn wypowiedzi na temat " @ brak - test negatywny". Zrozumilam to, ze naprawde jest u kazdej dziwczyny roznie . U jednej test pokazal, ze jest w ciazy dopiero w 9 tc., a u innej cykl sie przedluzyl o 10 dni. Naprawde jest to indywidulanie u kazdej. Mam nadzieje jednak (dopoki nie ma @), ze jednak cos tam jest . Moj M. nawet mi kawy juz zabrania pic ( uwielbiam kawe).Nie wiem czemu, ale jest pewny, ze sie udalo, mimo, ze test nic nie pokazal. Test zamierzam powtorzys w sobote albo w niedziele. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Myszy80 13.01.09, 14:31 Ty tu nie do niedzieli tylko testuj to teraz przy nas, pojemniczek na mocz podać? Odpowiedz Link Zgłoś
weronika6616 Zrobiłam test 13.01.09, 08:27 No witam Zrobiłam dziś test Acon o czułości 10 i druga kreska jaśniejsza. Nie mogę w to uwierzyć, także kupiłam jeszcze bobo test i nie wiem czy go zrobić zaraz czy może jutro z rana.Dziewczyny jesteście pierwsze, które wiedzą. I jeszcze jedno w którym tygodniu do lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys :((((( 13.01.09, 08:32 A u mnie niestety jedna tłuska krecha miałam taka wielka nadzieję jak go rano zrobiłam i oczywiście się poryczałam... Może błąd że kupiłam ten o czułości 25, może spróbuje jeszcze 10, na czwartek tez mam 25 pre-test podobno takie czułe że już kilka dni przed mozna testować, więc chyba nam sie nie udało w tym cyklu, chyba raczej na pewno... Odpowiedz Link Zgłoś
majusik Re: :((((( 13.01.09, 08:46 Uszy do góry. Napewno się uda, jak nie w tym cyklu to w następnym. Napewno będziesz Mamą i to Cudowną Mamą Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: :((((( 13.01.09, 08:47 Sylwia głowa do góry, spotykamy sie na lutowych staraniach, wszystko będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: :((((( 13.01.09, 08:56 Wiem Nati wiem, co nie zmienia faktu, że mi smutno i wkur..iona jestem! Cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
sachmed Re: :((((( 13.01.09, 08:56 poczekajmy do czwartku... ale prawde mowiac zrobilo mi sie strasznie smutno - tak jakbym to ja ta kreche zobaczyla btw. piewsze jak przyszlam do pracy zaraz musialam zajrzec jak wam poszlo trzymam kciuki nadal.. moze jeszcze nic straconego... napewno test byl za slaby, przeterminowany, mocz rozcienczony (...) * wstawic co pasuje;-pp buziaki Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys sachmed 13.01.09, 09:16 na rozcienczony nie ma szans bo całą noc "trzymałam" a budziłam się dwa razy z zamiarem skorzystania z toalety Wybieram opcję "za słaby", może kupie dzisiaj ten acon 10 i się jeszcze postresuję trochę Odpowiedz Link Zgłoś
sachmed Re: sachmed 13.01.09, 16:18 i tak trzymac) jakas obcja musi sie sprawdzic Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 maiwlys 13.01.09, 08:57 Ty się nie załamuj, tylko cierpliwie czekaj. Moim osobistym zdaniem zatestowałaś tydzień za wcześnie. Czy nie koło 6-go miałaś to poczucie, że się z Ciebie leje? Wydaje mi się, że owu Ci się przesunęła i że test powinnaś powtórzyć najwcześniej w niedzielę. Nie załamuj się. Zobaczysz, że jeszcze ujrzysz te swoje 2 kreski. W tym cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: maiwlys 13.01.09, 09:12 Dzięki dziewczyny No zobaczymy, wiem że może za wcześnie, ale jakoś tak już nie wierzę, że może coś z tego być, na pewno zatestuję jeszcze, znając siebie w czwartek, a jak dalej nic to w niedziele tak radzisz myszo nasza No rzeczywiście 4-5-6 jakoś się lało, z tym, że wszystkie wyliczenia i testy owu mówiły że 1-2 to te dni, ale jakby cos było to może chcociaz jakaż bladziocha by była, no nic teraz to wypada mi zjeść śniadanie bo w domu nie mogłam nic przełknąć i uzbroić się w cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: maiwlys 13.01.09, 14:32 Sylwia, nie martw sie!!! Bedzie dobrze!!!! Ja mam 33 dc ( przy 28), @ brak, test negatywny, a jednak wierze!!! Badz dobrej mysli i mocno trzymam kciuki za ciebie, tak jak wy trzymalyscie (i tzrymacie) za mnie. Pozdrawiam! Zobaczysz, jeszcze bedziemy z nasza kochana myszy80 na wrzesniowkack Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys ang80 13.01.09, 14:34 Byłoby super, ale trzeba by jeszcze kilka babeczek z lutowych "dopłodnić" w trybie natychmiastowym, żeby razem z nami mogły być Ang ty to możesz mieć większą nadzieje, jak mi się tak spóxni to może też zacznę wierzyć że się udało Odpowiedz Link Zgłoś
majusik Gratulacje :):) !!! 13.01.09, 08:43 Gratuluje Wam Dziewczyny dwóch kreseczek i życzę Wam spokojnej ciąży. Aż mi się łezki zakręcziły z radości. Bycie matką, rodzicem jest cudowne. Jeszcze raz gratuluję. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Zrobiłam test 13.01.09, 08:52 Ja bym zaczekała do jutrzejszego rana. Do lekarza wtedy, kiedy ma wolny termin. Tylko radzę się dobrze zastawnowić czy od razu na usg chcesz. Dopiero ok 7-8 tydzień ciąży widać i słychać wszydtko (w sensie, że bice serduszka). Wcześniej może nie być nic widać. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marbus weronika 13.01.09, 14:07 mnie ten sam test pokazał słaba kreske-powtorzyłam dzisij rano inny wprawdzie ale juz jest duzo mocniejsza no i widoczna. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 08:47 Poranne nowości...cześć dziewczyny. U mnie bez zmian, tzn. @ nie przychodzi i nie czuję się okresowo. Mrowią mnie piersi...To tak króciutko, ale nie chcę się nakręcać. @ Powinna być wczoraj/dzisiaj. Jak "nie", to testuję wg planów we czwartek. Jestem chyba przesądna, bo testu jeszcze nie kupiłam. Miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi utrata nadziei 13.01.09, 09:55 Wiec tak jak Sylwia pisala... jedna krecha. Wiem ze moze to troche za wczesnie ale... ale to 'ale' jest zawsze najbardziej zludne. ze co?? ze mialam nadzieje ze sie cos pokaze?? a pewnie ze mialam, w koncu kazda jak robi test i sie stara to ma taka nadzieje. Chyba poszukam jakiegos czulszego (np Acon 10) i sprobujemy we czwartek Sylwi - co?? Wszak jak to mowia 'nadzieja umiera ostatnia' i ze poki @ nie ma to nadzieja jest. LAe co zrobic jak tej nadziei ju zpraktycznie nie ma?? rano jak przyszlam z testem do lozka bo moj slubny chcial patrzec razem ze mna - poawilam sie w psychologa. On sie bardziej chyba zdolowal niz ja. ZAczal przepraszac ze mowil jakis czas temu ze przeciez odrazu nam sie uda. Widac zabolalo go to bo naprawde starania zaczelismy dosc wczesnie i byly regularne. Niestety potrafie jemu duzo wytlumaczyc - ale do mnie to nie dociera Z rana bylam mega wkurzona. Teraz mi smutno. Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: utrata nadziei 13.01.09, 10:09 mejbi-bejbi - aż mi się smutno zrobiło, ja to przeczytałam. Wiesz, ja mam podobnie mój maż ostatnio przyszedł i mówi, że jego przyjaciel z żona spodziewają się dziecka i widziałam łzy w jego oczach, że mu było tak smutno, a ja go pocieszałam, chociaż w środku aż mnie ściskało. Udawałam, że wszystko jest ok i będzie dobrze, choć sama w tym momencie w to nie wierzyłam. Jak tylko wyszedł z pokoju rozpłakałam się, ale najciszej jak potrafiłam... tak to jest ... ale te chwile smutku przechodzą i myślę sobie : muszę być silna żeby zajść w ciąże i nie mogę się poddawać i załamywać, dla dobra przyszłego dzidziusia. U ciebie jeszcze nic przesądzone, nie ma małpy to czekaj i nie stresuj się, testy często się mylą. Ściskam mocno i nie poddawaj się Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: utrata nadziei 13.01.09, 10:20 Dziewczyny maiwlys i mejbi bejbi przykro mi że nateście nic sie jeszcze nie pojawiło wiem jak to boli, w ostatnim miesiącu tez to przeżywałam dlatego teraz mam takie opory przed testowanie. Ale pamiętajcie że @ nie ma i nadzieja jeszcze jest, spójrzcie na gootice jej tez wychodzily negatywne testy a wczoraj II piękne krechy wię cnie załamujcie się Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: utrata nadziei 13.01.09, 10:23 no dobra. jak pisalam to bylam twarda. ale jak przeczytalam co napisalas to peklam. rozryczalam sie. w biurze. dziwnie na mnie patrza. dzieki za wsparcie Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: utrata nadziei 13.01.09, 10:32 Hej no nie chcialam żebyś płakała przez to co napisałam Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys anaanek, mejbi-bejbi 13.01.09, 11:06 anaanek napisała: > Hej no nie chcialam żebyś płakała przez to co napisałam anaanek napisała: A ja się może nie rozbeczałam, ale mi łzy poleciały ale goopie jesteśmy... Wiecie ja chyba jestem masohistka bo wolę się "załamać" niz miec nadzieję, że jeszcze nic przesądzone, bo raczej juz uznałam za pewnik, że w ciąży nie jestem. Majbi-bejbi kupimy acona10 a co... na czwartek, a wy macie trzymac kciuki żebysmy nie musisły marudzic na lutowych bo bana dostaniemy na forum Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: anaanek, mejbi-bejbi 13.01.09, 11:11 Sylwia spoko, to ja od dzis zaczynam palaszowac apteki bo ni cholery nie moge wylookac na www w krakowskich aptekach tego testu. grrr. A wiem dlaczego wyszla mi 1 krecha. widzialas tego bąbla na opakowaniu bobo-testu?? niezle wkurzony jest wczoraj mielismy z niego niezly polew. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: anaanek, mejbi-bejbi 13.01.09, 11:20 Sylwia, a ktory to test kupujemy?? Bo Acona znalazlam dwa, jeden z kobieta a drugi z bobasem na opakownaiu. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: anaanek, mejbi-bejbi 13.01.09, 11:27 kuźwa nie oamiętam jaki miałam w poprzednim cyklu, na pewno z napisem ultraczuły, i na pewno acona, mam nadzieję, że go dostanę Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 mejbi-bejbi 13.01.09, 10:39 Powiem Ci to samo, co maiwlys. Jeszcze za wcześnie na testowanie. Czyż nie mówiłaś po powrocie z gór, że Ci się śluz płodny pojawił? A to przeciez było koło 3-4 stycznia? Zaczekaj spokojnie do weekendu. I wtedy zatestuj. Zobaczysz, że się uda. Trzymam za to kciuki. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: mejbi-bejbi 13.01.09, 10:44 myszy ty to masz pamiec.... ale wiesz co, ja juz sama nie wiem, wydaje mi sie ze to byl sluz poowulacyjny. zreszta ja juz glupieje. Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak narazie cisza 13.01.09, 10:59 po wczorajszym wieczornym delikatnym plamieniu -dzisiaj cisza- @ jakby się cofnęła -albo nie chce się rozwinąć . fakt jest jednak taki , że od rana cały czas leżę - jestem masakrycznie zaziębiona - może dlatego nie chce się @ rozwinąć? Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: mejbi-bejbi 13.01.09, 11:07 Spokojnie, musisz poczekać. Niestety tylko to pozostaje. Uzbrój się w cierpliwość. I nastaw się pozytywnie. Dobrze będzie Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: utrata nadziei 13.01.09, 11:01 to ja pierwsza się przez ciebie rozryczałam , musiałam wyjść niby do archiwum, żeby nikt nie widział Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: utrata nadziei 13.01.09, 11:05 hehe, ja do kibelka ale wlasnie rano jeszcze bylam twarda - chyba jeszcze nie dobudzona. po tym co napisalas - nie moglam sie powstrzymac. jeszcze malzon dzwoni i pyta jak tam... mnie to rozczula... ech, trza sie wziasc w garsc. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: utrata nadziei 13.01.09, 11:08 A może my wszystkie zaciążone jesteśmy skoro tak płaczemy? Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Mejbi-bejbi, maiwlys :(((((((((( 13.01.09, 11:18 Najszybciej jak mogłam rzuciłam się do komputera żeby sprawdzić jak u Was, no i teraz też siedzę i płaczę. Poczekajcie dziewczyny jeszcze kilka dni, albo kupcie 10. Powtórzę to co niejedna forumka już pisała - nie ma @ jest nadzieja. Trzymam mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys jesse_82 13.01.09, 11:22 Pewnie będziemy wspierać producentów testów ciążowych. Chociaż powiem ci, że jak dzisiaj zrobiłam ten jeden to zaraz miałamochtę zrobic drugi tak dla pewności że oba pokażą tak samo, ale zachowałam resztki zdrowego rozsądku chyba Z tym że o tym teście Qiuck cos tam....to pisali że juz po kilku dniach itp. itd. nie na ulotce tylko na forach dziewczyny pisały , więc chyba jak mi nic nie pokazał to "kot dupa kot" jak to mówi mój kolega Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: jesse_82 13.01.09, 11:39 A ja nadal czekam na @. Planowo na piatek, a u mnie jak w zegarku. Z pozytywnych rzeczy: zmniejszyło mi sie plamienie i ograniczyło do plamki dziś! Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: Mejbi-bejbi, maiwlys :(((((((((( 13.01.09, 14:39 Ja tez, dziewczyny, pierwsze co polecilam do komputera i czytam od samego poczatku, kto co dzisiaj napisal i tez mnie lzy polecialy. Takie to jest wzruszajace, co napisalyscie Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 To jest 34dc 13.01.09, 14:50 Dziewczyny, juz mi sie samej wszystko pomylilo. Mam dzisiaj 34dc, a nie 33. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: To jest 34dc 13.01.09, 14:53 Coś mi się wydaje, że te święta nieźle Wam pomieszały w cyklach Tylko nastawcie się pozytywnie, to będzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
bunia0510 Beta!! 13.01.09, 11:07 Dziewczyny, byłam przed chwilą na tej becie. Chce już wiedzieć bo z dnia na dzien czuję się coraz gorzej...wczoraj tak mnie bolały jajniki ze myślałam chwilami że nie wytrzymam...wiec zrobilam ta bete. Własnie wróciłam z kliniki...o 15 mam wynik..już się nie mogę doczekac godz 15! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Beta!! 13.01.09, 11:13 zajmij sie czyms a zobaczysz jak czas szybko zleci. tobie dobrze ze tylko do 15tej masz czekac. a ja z sylwia do czwartku. cale 2 dni... trzymam kciuki!! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Beta!! 13.01.09, 11:19 do czwartku to tak optymistycznie Żeby nie skończyło się na zawieszce Odpowiedz Link Zgłoś
bunia0510 Re: Beta!! 13.01.09, 11:32 Jestem w 25 dniu cyklu..cykle mam raczej 26-27 dniowe..czasami dostaję @ wczesniej..ale nigdy później. też miałam testowac w czwartek, ale robiłam już 3 testy ciążowe i na każdym wyszla druga blada kreska dlatego nie wytrzymalam..dzisiaj bede wiedzieć. Najpóxniej @powinnam dostac w czwartek, dlatego myślę, że beta powinna wyjść jeśli naprawdę rośnie we mnie dzidzia Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Beta!! 13.01.09, 11:36 Ech, to czekamy z niecierpliwościa na wyniki bety, mam wrażenie że będa to dobre wieści, musisz przecież przerwać nasze złe wiadomości nie? Bladochy miałaś to jest wielka szansa na brzdąca Odpowiedz Link Zgłoś
bunia0510 Re: Beta!! 13.01.09, 11:48 Własnie dzięki tym bladochom mam wielką nadzieję! Tak bym chciaal, zeby się okazało ze wszytskie ejstesmy uciązowane..wiem jak to jest jak się baardzo chce dzidzia!! Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Niestety @ przyszła planowo 13.01.09, 11:31 Nawet co do godziny...Szkoda, ale trzeba przyznać, że się za bardzo nie staraliśmy i do tego w płodne dni byłam bardzo zagrypiona i z temperaturą. Tak więc...zapisuję się na testowania w lutym i wogóle zaraz sprawdzę co i jak wychodzi w następnym miesiącu. Pozdrawiam zaciążone i te niezaciążone Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Niestety @ przyszła planowo 13.01.09, 11:35 Szkoda ale może lepiej jak byłaś taka pochorowana, leki i te sorawy! Tylko się sumiennie starać do lutowych testowań! No! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Niestety @ przyszła planowo 13.01.09, 11:38 Szkoda Ale kolejny miesiąc przed Tobą. Życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 12:36 Ja dziś tez mam humor do dupy 30 dc i czuje sie totalnie @ do tego mały ruch dzis tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 12:40 hormony CI szaleja a ruch rzeczywiscie maly... Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 12:44 Wszyscy po wczorajszym lenistwie pracują zawzięcie Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 12:44 ruch mały, też zauważyłam, mi to osobiście nic się nie chce - i jestem jakos do wszystkiego nastawiona bardzo negatywnie a może obojętnie - tylko cały dzień czytam gazety, dobrze że moja praca m.in. na tym polega to mam alibi Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 12:52 no ja sie przyznam ze mam dzis dzien anty-pracy. z checia polozylabym sie pod kocyk. Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinda333 Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 12:54 Witam! Podczytuję Was od pewnego czasu i postanowiłam poprawić styczniową statystykę Robiłam test 8 stycznia i ujrzałam dwie kreseczki!!! To był nasz 4 cs przy czym w pierwszym miałam zapalenie pęcherza, w dwóch następnych zbyt kombinowałam z "wcelowaniem w chłopca" a teraz poszliśmy na żywioł )) Dziś byłam na becie, bo jeszcze nie dowierzam...a do lekarza wybieram się w następny piątek. Mam nadzieję, że jeszcze wiele z Was w tym miesiącu wysiusia podwójne krechy!!! Za co oczywiście trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 ewelinda333 13.01.09, 12:59 GRATULACJE Dołączaj do wrześniówek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinda333 Re: ewelinda333 13.01.09, 13:09 Dziękuję! Na wrześniówkach (tez podczytuję )pojawię się po odbiorze bety. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys ewelinda333 13.01.09, 13:09 Serdeczne gratulacje! Wreszcie jakas dobra nowina. Powodzenia i spokojnej ciąży i zmykaj na wrzesniówki! Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 12:56 Dobrze Ci. Ja od rana siedzę w fakturach i syntetyce i uzgadnianiu jednego z drugim. Już mi się mózg lasuje powoli... Ale jeszcze tylko 2 godzinki i do domu Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 12:58 jeja dziwczyny to w jakich godzinach wy pracujecie?? mysza skoro ty o 15 juz do domu?? masakra jakas ja tu kibluje do 17.30 Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 13:06 ja chyba zakupie sobie dzis butle wina i sama sobie z nia poradze meza nawet chyba nie poczestuje, taka bede... i widze ze sama tu sie prawie produkuje w pisaniu.. gdzie wy wszystkie jestescie???? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Bejbi moja kochana 13.01.09, 13:11 ja tez troszku produkuję Tez mam zamair w końcu napić się dzisiaj swojskiego winka, które przywiźliśmy od teściów bo w końcy nic dla mnie nie zostanie Alez jesteśmy nieodpowiedzialne, ale może podziała to na nas jak na gootice? A tej to dopiero nie ma, pewnie na Bete poleciała Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 13:08 Ja to mam dziwnie. Pn,Wt,Śr - 7-15; Czw 7-17; Pt 7-13. Najgorsze jest to, że codziennie o 5:45 pobudka a jestem z tych, co lubią sobie pospać Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 13:26 ale za to jaki fajny masz piatek ja to codziennie 9-17.30, ale jak delegacje to wiadomo. Ale najgorsze jest to ze jak wracasz nawet o 23 z delegcji to nie ma tak ze jutro pojdziesz pozniej do roboty, normalny dzie wiec na 9ta, masakra. Wlasie sie psychicznie nastawiam na 2 takie wyjazdy ze pobudka o 6 a powrot - hmmm... chcialabym na 21 byc juz w domku - i to praktycznie caly dzien za kolkiem chyba jak bedzie dzidek to zmienie prace... Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek nie tym razem :( 13.01.09, 13:07 Niestety muszę Was pożegnać moje drogie, dzisiaj z samego rana pojawiła się @, ale spodziewałam się jej, bo obserwuję mój cykl (mierzę tempkę itd) i tempka spadła mi już 2 dni temu... Dlatego zaoszczędziłam na testach Jestem optymistką i wierzę, że uda się następnym razem Życzę Wam powodzenia i samych styczniowych plusików Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: nie tym razem :( 13.01.09, 13:12 Uuuuuuu ale dzisiaj dzień mamy, więcej negatywnych niz pozytywnych. To walcz tam ostro i testuj pozytywnie Uciekaj na lutowe testowania Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys A ja zamierzam dzisiaj 13.01.09, 13:18 wyspac się za wszystkie czasy bo mi sie oczy zamykają, przez całą noc sie budziłam i sprawdzała, która godzina, gdzies ok. 2 w nocy wstałam pewna, że juz musze wstac i zatestować, na szczęście była 2 i tak co godzinę... i jak tu do 16.00 pociągnąć? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: A ja zamierzam dzisiaj 13.01.09, 13:27 sylwia ja mialam to samo... niby sie nie denerwowalam ale chyba podswiadomosc robila swoje. budzilam sie, patrzylam na zegarek i myslalam o Tobie ja musze poprasowac... juz calkiem niezla sterta sie zebtrala wiec plan na wieczor jest, winko + zelazko Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: A ja zamierzam dzisiaj 13.01.09, 13:35 NO ja pewnie zasnę po obiodzie na stojąco jak to mam w zwyczaju (bynajmniej nie jest to u mnie objaw ciążowy), ale jakbym jednak nie zasnęła to chyba posprzątam w naszych 40 mkw Stertę prania poprasowałam w sobotę chyba Jak będziesz prasowała pod wpływem to nie przypal czegoś Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: nie tym razem :( 13.01.09, 13:16 Szkoda, że się tym razem nie udało. Trzymam kciuki, żebyś za miesiąc zobaczyła 2 kreseczki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: nie tym razem :( 13.01.09, 13:21 No w końcu dziś 13 i chyba zacznę wierzyć że przynosi pecha, bo dziś naprawde same złe wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: nie tym razem :( 13.01.09, 13:30 Kobiety, gdybym wiedziała, że nie jestem w ciąży, to już bym dzis test zrobiła. Sikam od kilku dni więcej niż zazwyczaj, a dziś to już jest jakas masakra. W dodatku od czasu do czasu kłuje mnie jajnik. Szkoda tylko, że to nie objaw zaciążenia Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy no dobra 13.01.09, 13:40 a teraz niech któraś mi streści wszystko w nie więcej niż 10-ciu zdaniach bo ja kurna tego wszystkiego nie mam czasu przeczytać. I mam dziś zły dzień. Maiwlys nie w ciązy, mejbi-bejbi nie w ciązy, ja nie w ciązy, dupa nie w ciązy. I w ogole jest wszystko be i niefajne. Chcoiaż dla sylwii i mejbi-bejbi(a jak ty masz na imię?) jest jeszcze szansa Tylko plemniki jeszcze nie doleciały. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: no dobra 13.01.09, 13:43 corkaswejmamy napisała: Tylko plemniki jeszcze nie doleciały. e tam...ja nie trzymałam nóg wysoko jak radziałaś, goopia jestem trza było na żyrandol te nogi wyciągnąć (ja nie mam żyrandola!) Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: no dobra 13.01.09, 13:53 no właśnie, nie sluchałaś się! Nikt mnie nie słucha, buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Któras napisała, że test może miałas przeterminowany, a może to mocz był przeterminowany Tak czy siak. Maiwlys, mejbi-bejbi i inne na dzis dzień negatywne dziołchy co to @ nie dostały(ang!!!)- powtórzę się, ale jest to jedyna prawda na dziś. Dopóki nie ma @ jest nadzieja. Jeśli nawet zdarzy się, że jednak przyjdzie- to naprawdę nie koniec świata. Mi w tym mcu nie udaje się, ale uda się w nastepnym! I spotkamy się co najwyżej na paxdziernikowych. Może tak miało byś. Zbty fajna z nas ekipa byśmy tak po wątkach porozrzucanych były. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: no dobra 13.01.09, 14:03 corkaswejmamy napisała: Może tak miało byś. Zbty fajna z > nas ekipa byśmy tak po wątkach porozrzucanych były. trudno nie przyznać ci racji Odpowiedz Link Zgłoś
marbus kobietki 13.01.09, 14:16 na początek sylwia i mejbi-jeszcze nie wszystko stracone poki nie ma @.Ja z moja corka miałam tak,ze okres mi sie spozniał,zrobiłam test wyszedł negatywny po tyg od niego kolejny i juz były dwie kreski- widocznie owulacje miałam pozniej.Nie jestesmy cyborgami mogło sie to i owo przesunąc. Ja dzis rano powtorzyłam test z porannego sikanca-i sa dwie kreski .Juz nie cien cienia-jest widoczna choc jeszcze blada.Takze moge sie chyba juz cieszyc.Jak wszystko pojdzie dobrze to w nastepnym tyg ide do lekarza-byłby to poczatek 6 tyg.Jestem pełna obaw i wciaz sie boje,ze ta @ przylezie,a majac swiadomosc tego co sie stało to ..no wiecie..Jeszcze to do mnie nie dociera ale pomału sie ciesze . Czuje,ze Wy do mnie dołaczycie. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys marbus 13.01.09, 14:29 super że wyraźna ta kreska, ciesze się razem z tobą Wiesz pod jakimi kątami ja sój test oglądałam, aż w końcu zobaczyłam siebie tak różnie oglądająca ten test i pomyślałam, że na głowę upadłam, wrzuciałam do śmietnika, pewnie po przyjściu będę grzebała w nim chociaż doskonale wiem, że po takim czasie nie odczytuje sie wyników Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Jak tak fajnie piszesz.... 13.01.09, 14:21 corkaswejmamy napisała: > Zbty fajna z > nas ekipa byśmy tak po wątkach porozrzucanych były. ... to ja naprawdę zaraz nie wytrzymam i założę forum, jak to któraś ładnie proponowała "ZAWIESZONE" Bo rzeczywiście szkoda, żeby takie fajne towarzystwo się rozpełzło)) Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Jak tak fajnie piszesz.... 13.01.09, 14:30 jesse_82 napisała: > corkaswejmamy napisała: > > Zbty fajna z > > nas ekipa byśmy tak po wątkach porozrzucanych były. > > ... to ja naprawdę zaraz nie wytrzymam i założę forum, jak to któraś ładnie > proponowała "ZAWIESZONE" Bo rzeczywiście szkoda, żeby takie fajne towarzystw > o > się rozpełzło)) Ja to nazwałam, ale zgapiłam od tytułu wątku corkaswejmamy Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: nie tym razem :( 13.01.09, 14:05 nati.82 - powiedz mi, kiedy masz, albo miałaś się testować? bo nie widziałam cię wciągniętej na listę. Który masz dzień cyklu? No i czemu nie robisz testu? Może to plamienie co miałaś to było implementacyjne? Dziewczyny, czy ja mam schizy czy coś, ale od owulacji (od piątku) bolą mnie dziwnie jajniki, takie ni to kłócie, ni ciągnięcie, pobolewanie po bokach podobie jak @, ale troche inaczej - delikatniej z ciągnięciem. Nie wiem czy schizuje, czy można coś czuć od samego początku? Zresztą nie wiem jak się o tej myśli oderwać, macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: nie tym razem :( 13.01.09, 14:09 Zapomniałam sie dopisać Testowac mam 15, czyli już pojutrze. To plamienie to ja mam juz od kilku cykli, odkąd odstawiłam tabletki, natomiast dziś jest znikome i to mnie zastanawia trochę. Co do jajników to mnie dzis bolą. I to jest taki dziwny ból, jakby tepe kłucie w bok. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: nie tym razem :( 13.01.09, 14:13 ja tak miałam. W kilka dni po owulacji miałam wszystko, co zapowiadalo ciążę, wraz z krwawieniem implantacyjnym. To znaczy myslałam, że to krwawienie. W rzeczywistości okazalo się, że to @ przyszła o rawie 2 tygodnie za wcześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: nie tym razem :( 13.01.09, 14:18 córko... zdajesz sobie sprawę, że skoro @ przyszła 2 tygodnie wcześniej, to oczywiście owu też była 2 tygodnie wcześniej, niż myślałaś Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy myszy 13.01.09, 14:48 owu zaczęla mi się 9 dc. Nie mierzyłam nigdy temp. więc nie wiem jak to na wykresie wychodziło. Wydawało mi się to trochę wcześnie, ale w sumie to cieszyłam się. Zawsze szybciej do starań. Ale niestety na tamtym etapie nie skojarzyłam faktów: wczesna owu-wczesna @. I gdy w 17 dc zaczynało mi się plamienie myślałam, że to implantacyjne. A tu zonk. Z plamienia w 19 dc przyszła @. I mam pytanie w związku z tym. Czy tak krótkie cykle(pierwszy raz taki był, zwykle miałam 28-33) zmniejszają szansę na zajście w ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: myszy 13.01.09, 14:54 raczej zwiększają, masz częściej szanse zajść w ciąże, czego ci zazdroszczę ja mam czasami co 40 dni. Owulacji nic nie przeszkadza ile dni trwa cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: myszy 13.01.09, 14:56 dziękuję weska. Pocieszyłas mnie. Mam dziś kiepski dzień. Chyba te pojedyncze krechy tak mnie zdołowały. Koniecznie musimy założyć nasze forum. Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: myszy 13.01.09, 15:02 Normalnie odeszlam od komputera na 5 minut...wracam...a tu znowu tyle do czytania! Super! TAk mi jest fajnie z Wami! Dobrze by bylo, zeby ta " nasza paczka - styczniowe testowania" przetrwala jak najdluzej . Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: myszy 13.01.09, 14:58 W żadnym razie długość cyklu nie ma wpływu na możliwość zajścia w ciążę. Ważne, żeby faza wyższych temperatur była nie krótsza niż 11 dni. Jak ktoś mierzy, to mu łatwiej to wyłapać. Jak ktoś tylko na testach owu, to ewentualnie od tego może liczyć dni, ale tu już nie ręczę za nic. U Ciebie ten cykl to pierwszy po odstawieniu tabletek, tak? To w ogóle jeszcze się organizm nie unormował. Na razie nic się złego nie dzieje. Zobaczysz, jak będzie teraz. Acha. Wiesz oczywiscie, że nowy cykl zaczynasz liczyć od krwawienia, nie od plamienia? Sory, ale niektóre dziewczyny to mylą. Pozdrawiam, uciekam teraz do domku Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 14:15 A mnie właśnie zaczyna bolec brzuch typowo okresowo...buuuu...nie wiem czy zdążę zatestowac w czwartek jeszcze raz a gdzie do niedzieli jak radzi myszy80. wiem, ze juz mnie w tym wątku kilkaktrotnie bolał, ale teraz to aż mi niedobrze od tego (i naprawde nie jest to "niedobrze" od ciąży) Myslicie że taki bół można sobie tez wmówić? Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 14:24 Czasami psychika płata figle. Myślisz intensywnie, że zaraz dostaniesz @ i Ci się od razu wszystkie objawy @-owe pojawiają. U mnie w poprzednim cyklu było tak - myślałam, że jestem w ciąży i od razu miałam wszystkie ciążowe objawy, włącznie z młodściami Zresztą brzuch na ciążę boli tak samo jak na @. Więc póki co trzeba czekać Odpowiedz Link Zgłoś
marbus a ja sie niesmiało zapytam 13.01.09, 14:34 gdzie to forum dla wrzesniowek? Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: a ja sie niesmiało zapytam 13.01.09, 14:38 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=86383 Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 wrześniowe mamy 2009 - zalinkuj się :) 13.01.09, 14:42 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=86383 Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: a ja sie niesmiało zapytam 13.01.09, 14:45 kurcza... aly dzien nic tu sie nie dzieje a ledwo czlowiek na obiad pojdzie to tu taki ruch.... Corka - ja anka jestem milo mi Ja jedyne co dziwne u siebie zauwazylam to czeste klucie raz w jednym raz w drugim jajniku. Ale moze zawsze tak bylo tylko na to uwagi nie zwracalam. Teoretycznie razem z Sylwka mialysmy testowac 15go ale cholera wie kiedy zatestuje... choc maz bedzie mi kazal testowac we czwartek tak jak dzis mnie z wyrka wyganial sikac. obiecuje ze gdyby zaszla taka potrzeba to next time do butow se przykleje jakies lepki i po suficie bede chodzic Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy mejbi-Ania 13.01.09, 14:50 widzisz, to na Twoją czesć nazwałam swoją pierworodną! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy jesse 13.01.09, 14:52 a masz ochotę założyć nasze własne forum? tedy byłybyśmy razem bez względu na to, która kiedy zaszłaby w ciążę. Co wy na to? Pomożecie?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: jesse 13.01.09, 15:02 corkaswejmamy napisała: > a masz ochotę założyć nasze własne forum? tedy byłybyśmy razem bez względu na > to, która kiedy zaszłaby w ciążę. Co wy na to? Pomożecie?????????? Wczoraj to proponowałam!!!!!!!!!!!!!!!! Nie mam mocy szukać mojego wpisu o tym Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 To był Sylwii pomysł 13.01.09, 15:31 a ja Cie Córko typowałam na moderatora. Sylwia nawet nazwę wymyśliła )) To kto zakłada? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: a ja sie niesmiało zapytam 13.01.09, 15:01 mejbi-bejbi napisała: > obiecuje ze gdyby zaszla taka potrzeba to next time do butow se > przykleje jakies lepki i po suficie bede chodzic Jak nietoperze powinnysmy wisieć Ech ja tam wyznaję zasadę co ma dolecieć to i tak doleci może niesłusznie może jednak trzeba pomagać. Ania ja testuję w czwartek rano tylko nie wiem jakim testem bo nie mam dziś mocy na poszukiwania acona 10 a mam tylko pre-test, jutro czuję ze też mocy mieć nie będę. Ja oczywiście @ nie przwlecze się wczesniej. A widziałas, że corka, znaczy się MAtka nas z lutowych pogoniła? Jak nam minie termin @ to niestety na zawieszonych wylądujemy i będziemy gadać same ze soba Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: a ja sie niesmiało zapytam 13.01.09, 15:23 no to ja zatestuje tez nie bedzie mnie malzon musial namawiac i nie bede juz testowac 25ka. kupie 10ke chocby nie wiem co juz namierzylam 3 apteki ktore niby na www sie reklamuja ze maja tego acona, ale w czwartej tej samej sieci wczoraj nie bylo. zobaczymy... a widzalam jak nas MATKA/CORKA przegonila... Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Noa co z tym naszym forum? 13.01.09, 15:32 kto się odważy i założy? Czy to za dużo zachowu? A może jak nie forum to chociaż jakoś wątek i wszystkim i o niczym (typu Ploteczki) żebysmy się wszystkie zaciążone i nie zaciążone komunikowały jakoś Bo wiadomo jak to jest, jeden poleciały na wrześniówki, inne polecą dalej A fajnie z wami naprawdę to szkoda zaprzepaścić szansę Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: No a co z tym naszym forum? 13.01.09, 15:50 Dobra ja zakładam, ale na fikcyjnego nicka. Dajcie mi 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: No a co z tym naszym forum? 13.01.09, 15:53 jesse_82 napisała: > Dobra ja zakładam, ale na fikcyjnego nicka. > Dajcie mi 15 minut. Tylko mi tu jakoś ładnie podlinkujcie żebym nie musiała szukać Bo ja zaraz wychodze do domu z pracy (hahahah, z pracy!!!) i dopiero wieczorem pewnie będę. ja kurcze maja być dzieci jak my całe dnie na forum? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys jesse_82 13.01.09, 15:57 a jakie zrobisz to forum?Otwarte, zamkniete czy ukryte? Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: Noa co z tym naszym forum? 13.01.09, 15:57 Dziewczyny, tylko koniecznie djacie znac, jak zalozycie forum . Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 JEST!!! 13.01.09, 16:04 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=87031 Póki co otwarte, mam nadzieję, ze jest już dostępne. Maiwlys, corkaswejmamy - zostałyście dodane jako moderatrki, wszelkie dane dotyczące konta, haseł itp wysyłam Wam na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Wy rzeczywiście przemysł testowy napędzacie :) 13.01.09, 15:34 Ale moja kumpela Was pobiła - starała się rok i co miesiąc robiła 2 do 5 testów, a jak już zaszła w ciążę, to żeby się utwierdzić zrobiła 17!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Wy rzeczywiście przemysł testowy napędzacie : 13.01.09, 15:38 17 ????!!!!!!????? Wow! Niech no przeliczę ok. 230 zł wydała na testy Niezła jest! To beta by taniej wyszła i jeszcze wizyta u gina Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: Wy rzeczywiście przemysł testowy napędzacie : 13.01.09, 15:47 Dziewczyny, powiem wam cos, tylko sie smiejcie. Moja kolezanka nie mogla zajsc w ciaze przez 2 lata. No i raz @ jej sie spoznia.....wiec poleciala po test. Ta druga kreska ledwie-ledwie wyszla. Poleciala po nastepny test - KUPILA 8!!! Nie mogla uwierzyc, ze sie udalo, a dla pelnego szczescia kazala swojemu M. nasikac na test (w taki sposob wiedziala, ze test nie oszukiwal). Ja sie tak smialam. Nie wiem, czy moj M by sie zgodzil na to . Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys ang80 13.01.09, 15:51 Hahaha usmiałam się ale w sumie dobry pomysł, gorzej jakby jemu tez wyszły dwie kreski Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 sylwia 13.01.09, 15:59 Teraz jeszcze bardizej mnie rozsmieszylas . Wyobrazam, jakby jemu tez wyszly dwie . To by byly jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: Wy rzeczywiście przemysł testowy napędzacie : 13.01.09, 16:12 Dziewczyny, powiem wam cos, tylko sie smiejcie. Ha ha . Mialo byc " tylko sie NIE smiejcie" Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Wy rzeczywiście przemysł testowy napędzacie : 13.01.09, 16:27 czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Wy rzeczywiście przemysł testowy napędzacie : 13.01.09, 15:45 no rozumiem, że chciała się upewnić, ale żeby 17 ? Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: Juz w domciu? 13.01.09, 15:53 Ja dzisiaj mialam w domu posprzatac, na zakupy pojechac, a tu pije drugi kubek kawki i normalnie nie mozna mnie odciagnac od komputera. Nic mi sie nie chce robic. Na dworze jeszcze mamy taki snieg, ze nie wiem, czy bym sie odwazyla jechac gdzies w taka pogode. Jestem z wami i juz . Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Juz w domciu? 13.01.09, 16:03 no to fajnie z twej strony mnie wprawdzie troche zmaga po obiadku ale jeszcze w pracce 1,5godz... Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Juz w domciu? 13.01.09, 16:13 Mąż mnie przywiózł, więc byłam w domu już 15:10 tylko musiałam go najpierw nakarmić A teraz mi strasznie wolno forum chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: Juz w domciu? 13.01.09, 16:16 U mnie tez strasznie powoli. Wiesz co ja robie? Po tym jak napisze cos, to wylaczam wszystko, a potem z powrotem na forum i juz wszystko jest. Widocznie za duzo ludzi jest w tym czasie no forum, moze dlatego jest powoli. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 15:29 Dziewczyny! Mam głupie pytanie, no ale trudno nie znam się. Czy myślicie, że w dniu implementacji (albo tak 1-2 dni po niej) można odczuwać takie skurcze, kłucie na lewo od pępka? Czy to za wysoko??? Bo miałam taką nadzieje, ze coś tam się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Cały dzien na forum! 13.01.09, 15:53 nooo jakby szefy widzialy... ale coz, potem do 24 bede w firmie siedziec i oferte kleic zamiast jak rozumny czlek to robic w godz pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi BUNIAA 13.01.09, 16:01 co z ta beta Twoja?? juz 16 a my bez wiesci od Ciebie - no chyba ze juz pisalas a ja przegapilam... Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 To jeszcze raz - forum Zawieszone 13.01.09, 16:21 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=87031 Póki co otwarte, mam nadzieję, że jest już dostępne. Maiwlys, corkaswejmamy - zostałyście dodane jako moderatrki, wszelkie dane dotyczące konta, haseł itp wysyłam Wam na maila. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: To jeszcze raz - forum Zawieszone 13.01.09, 16:37 testuje podpis Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: To jeszcze raz - forum Zawieszone 13.01.09, 16:42 chyba teraz sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: To jeszcze raz - forum Zawieszone 13.01.09, 20:44 Bejbi to Ty młoda mężatka jesteś Foty musisz puścić ze ślubu jak masz gdzieś na necie Koniecznie na mailika gazetowego linka oczekuję Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Ponawiam pytanie 13.01.09, 16:28 Ponawiam moje pytanie. no chyba że jest aż tak głupie, że nikt nie chce odpowiedzieć to dajcie znać Pytanie jest takie: czy myślicie, że implementacji może towarzyszyć ból lewej strony brzucha. Dodam brzucha nie podbrzusza. Mam na myśli wysokość mniej więcej okolice pępka. Wiem, ze to wysoko i podejrzewam, ze to raczej jakieś nerwowe bóle ale może jednak coś może tak w górę promieniować??? Co zrobi mi ktoś nadzieje??? Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Ponawiam pytanie 13.01.09, 16:39 Na implementacji za bardzo się nie znam... Natomiast jeśli chodzi o implantację i ból brzucha, to też trudno coś powiedzieć. Każda z nas może ten moment czuć (lub nie) inaczej. Jak to już było mówione - póki @ nie ma, jest nadzieja Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Ponawiam pytanie 13.01.09, 16:42 anuszkowo napisała: > Ponawiam moje pytanie. no chyba że jest aż tak głupie, że nikt nie chce odpowie > dzieć to dajcie znać No aż tak brutalnie nie chciałam tego ująć, ale wg mnie ból urojony i nie mający nic wspólnego z ciążą/iplementacją/owulacją itp. No chyba, że zagnieżdża się gdzieś w okolicach śledzony... Ale wkręcaj się dalej - jak będzie coś odpowiedniego to dziewczyny ci ciąże wywróżą. Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Ponawiam pytanie 13.01.09, 16:47 O rany za długo na forum i też z tą "implementacją" pojechałam... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: Ponawiam pytanie 13.01.09, 16:47 dzięki jesse_82 tak myślałam ale wiecie jak łatwo się wkręcić no nic trzeba cierpliwie czekać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Ponawiam pytanie 13.01.09, 17:01 Spoko. A z wkęcaniem to tak jak pisałam - znajdź sobie inny objaw, senność np., albo bóle gdzieś w strategicznych okolicach i wtedy wróżenie będzie na całego i będziesz mogła sobie nastrój poprawić Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Forum 13.01.09, 17:05 Dziewczyny, moze jednak do konca stycznia zostaniemy na Stycniowym testowaniu, a potem, jak juz sie dowiemy, komu jak wyszlo...przeniesiemy sie wszystkie razem na nowy, co? Tutaj, jak wszystkie razem jestesmy, jest razniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Ponawiam pytanie 13.01.09, 16:59 jesse ales pojechala > Ale wkręcaj się dalej - jak będzie coś odpowiedniego to dziewczyny ci ciąże wyw różą czy my od tego forum takie cyniczne sie zrobilysmy?? Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 :) 13.01.09, 17:06 A tam cyniczne... Raczej dające nadzieję i wspierające - patrz: Gootica Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Ponawiam pytanie 13.01.09, 17:13 wlasnie dzwonil moj malzonek ze kupil mi/nam test na czwartkowe testowanie bobo-test o czulosci 10 - sa takie?? musze sprawdzic. ale rozczulil mnie Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy pojawiam sie i znikam 13.01.09, 17:48 wiecie co ja robię od razu po przyjściu z pracy lub skądkolwiek? właczam kompa i patrzę co u moich dziołch słychować!!!!!!!!! Obłęd jakiś. Ja, która ngdy(a na forum do dwóch lat) nie udzielałam się za bardzo teraz niemal żyć bez Was nie umiem. I mówqię dziś koleżance z pracy, że moja kumpela nachlała się bez mojej zgody(ta część podobała jej się najbardziej) piwsk a potem dowiedziała się, że jest w ciązy. I mówiłam o ty jakbysmy soę znały, widziały i spotykały w realu. Co dpo forum. Ja jestem za!!!!!!!!! Bardzo chętnie mogę go współtworzyć na tyle ile czas mi pozwoli. Tylko, że na dzień dzsiejszy nie mam o tym zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy a wiecie co jest w tym najlepsze? 13.01.09, 17:57 że praktycznie żadna z nas nie wybiera się na lutowe, hehehe. Ja dziś 6dc i na lutowych jestem gościem a zaraz starania pozpoczynam. Odpowiedz Link Zgłoś
marbus córka 13.01.09, 18:06 heheh Ty moja wrózko.A jednak mi wywrózyłas.Co do forum mam to samo ledwo z pracy przyjde i juz do kompa.A nieraz to Was z netu w komorce podgladam bo innego w pracy nie mam. Dobry to pomysł,zebysmy poki co wszystkie sobie tu siedziały w tym wątku...jakos tak cieplej jest Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: córka 13.01.09, 18:13 marbus, kochana. To fakt, że w ty wątku jest fajowo, tylko kurcze, jak wracam z pracy i mam do przeczytania 100 postów... sama rozumiesz, hehehe. I z co najmniej kilku powodów chciałabym by nasze forum było zamknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Buziole :) 13.01.09, 18:22 Witam moje Kochane cały dzień mnie tu nie było, a tu tyle czytania. Nie byłam na becie okazało się, ze tam gdzie myślałam,ze robia to nie robili, ale za to do gina się zapisałam i idę w przyszłym tyg. Chyba nie za szybko co? To mój 29dc > jakoś dalej boję się, ze czar prysnie i małpa się pojawi ech my to wariatki jestesmy Buźka dla Was Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Buziole :) 13.01.09, 18:27 Witaj gootica! Zazdroszczę ci tego gina, że jesteś już na takim etapiePozdrawiam Cię mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy jak to sie dzieje, że jak mnie nie ma wrzawa na fo 13.01.09, 18:46 rum.Gdy pojawiam się ciszaaaaaaaaa, aż głucho. A ja czekam, czekam i czekam na was!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: jak to sie dzieje, że jak mnie nie ma wrzawa 13.01.09, 18:48 No ja jestem ale jeszcze w pracy siedzę, więc sama kumasz muszę jeszcze porobić parę rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: jak to sie dzieje, że jak mnie nie ma wrzawa 13.01.09, 18:57 a widziała ty, że my nowe forum mamy? własne? zawieszone? Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Witam Dziewczęta :) 13.01.09, 19:29 Czytam Was i cała buzia mi się śmieje kobitki to jednak potrafią stworzyć więż Cały dzień spędziłam z pierworodnym i wyrwałam się na chwilę żeby Was pozdrowić.. Tak sobie myślę, że ja chyba wariuję. Dni płodne ledwo mi się skończyły a ja już szukam objawów ciąży, gupia jakaś jestem no a teraz to czekanie na @, ehh Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: jak to sie dzieje, że jak mnie nie ma wrzawa 13.01.09, 19:38 Bo wszyscy wtedy czekaja co powie MATKA Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: jak to sie dzieje, że jak mnie nie ma wrzawa 13.01.09, 20:09 hahaha, a matka na to: wracać mi tu dziewczęta! A ja wzięłam cieplutką kąpiel, zrelaksowałam się jak nie wiem co i teraz pachnę jak niemowlę-oliwką. Może któras ma ochotę przytulić przerośniętego niemowlaka? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Buziole :) 13.01.09, 19:37 Gootica żyje! ciesze się niezmiernie! Kobieto nie możesz nam fundować takie niepewności cały dzień No, dobrze, że dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: Buziole :) 13.01.09, 20:05 Jakie to forum? zapodawać mi tu moje Kobieciny Przeciez ja Was tak nie opuszczę....nie pozbedziecie sie mnie na "styczniowym..." hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Buziole :) 13.01.09, 20:24 Ci maila Córo wysłałam. Ja tam mam zamiar być i tu i na forumie nowym Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Buziole :) 13.01.09, 20:31 witam witam ja tez sie stad ruszac nie chce ale co ja mam bidna zrobic jak mnie samo stad wygania dobrze mi tu z wami... narazie bede tu lookac dorywczo bo sie w koncu wzielam za prasowansko popijajac super schlodzone winko mniami Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Buziole :) 13.01.09, 20:39 A jak jak zwykle spałam Styczniowe potrzymamy do oporu, a później przeniesiemy się na nowe forum, powoli zresztą już możemy Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy ania 13.01.09, 20:44 ja też już niby powinnam na lutowych być a widzisz gdzie jestem., Ja już starania lutowe zaczynam lada dzień bo dziś 7 dc. Ale nie idę, zostaję, a co! Wy mnie nie wygonicie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Buziole :) 13.01.09, 20:39 kchana, widziałam. Niestety forum i poczta strasznie wolno i chodza i nie mogę wysłać wiadomości zwrotnej. Musimy zabrać się za to forum by jakoś ono wyglądało coś tam zrobimy, nie? nie wiem jeszcze jak bo nigdy tego nie robiłam, ale zrobimy. I bedzie git. A teraz idę spać. Jurtro znów pobudka o 5 30, buuuuuuuuuu Nie znoszę tego Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi cora/matka 13.01.09, 20:37 cora a skad ty jestes?? bo po twoich wypowiedziach czuje jakbym moja sister ze slaska sluchala Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: cora/matka 13.01.09, 20:42 hahaha, sylwia tez myślała, żem ja ze śląskac dziewucha. A jam warmiaczka czysta! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: cora/matka 13.01.09, 20:52 kurcze wiecie co, niesamowite to jest. nie znamy sie, nie wiemy jak wygladamy, nie znamy swoich 2polowek a wiemy o sobie chyba duzo wiecej niz znajomi z ktorymi spedzamy tyyyyle czasu kazdego dnia. Wy wiecie o moich postepach/planach etc duzo wiecej niz moja siostra - bo z nia ciezko rozmaiwac. zyje w swoim swiecie. nawet moje przyjaciolki nie wiedza tyle co wy. I niesamowite jest to ze niewazne skad - z krakowa, zielonej gory, irlandi, warmii czy skad piszemy.. fajne to Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: cora/matka 13.01.09, 20:59 Co Ty powiesz Ania? Takie same odczucia mi towarzyszą A z twarzy to zawsze możemy się poznać jak będziemy miały ochotę zawsze są maile....(to taka aluzja żebyś nie zapomniała mi podlinkować zdjęć ślubnych) Odpowiedz Link Zgłoś
marbus gootica 13.01.09, 20:43 ja ide tez w przyszłym tyg w czwartek.I tez mam cały czas jakies takie głupie mysli ze ta @ przylezie. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Wszystko przeczytałam!!! Hura! 13.01.09, 20:47 I cosik chciałam napisac i zapomniałam zanim przeczytałam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: Wszystko przeczytałam!!! Hura! 13.01.09, 21:04 Hej Dziewczyny Wiem, że odzywam się tylko sporadycznie ale codziennie bacznie obserwuję wasze wypowiedzi choć przyznaję ,że nie jest to proste gdyż idziecie jak burza Ja ostatnio tzw. od ok 6.01.09 wzięłam się ostro do roboty... dziś mamy 13.01 i na wszelki wypadek poprzytulamy się z mężem... Niepokoi mnie tylko bolesność jajników i podbrzusza... a w zasadzie nie bolesność a kłucie... wczoraj mierzyłam temp. miałam 36,6 a dziś mam 37,0 nie chce mi się wierzyć że mogę dziś dopiero mieć owulację to byłby mój 20 dzień cyklu?? Bo na jakieś objawy zagnieżdżania się fasolki to chyba za wcześnie sama nie wiem co o tym myśleć... Wasz wykresik jest imponujący tyle z was ma już swoje fasoleczki gratuluję Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: kasiek604 13.01.09, 21:14 Tylko jak tu nie wyliczać jak jeden objaw drugi wyklucza hehe Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 kasiek604 14.01.09, 07:26 Wzrost temperatury może być zarówno 2 dni przed owu, jak i dwa dni po niej. Jak Ci się utrzyma podwyższona przez minimum 3 dni (im dłuzej tym lepiej) to wiesz tylko, że owu była. Skoro Ci wczoraj wzrosła, to przewidywany termin @ to 15-ty dzień wyższej i wtedy zatestuj (chyba, że wiesz, iż Twoja faza lutealna jest krótsza/dłuższa niż standard). Trzymam kciuki i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: gootica 13.01.09, 20:57 jak sama napisałaś: to głupie myśli. Nie myśl o tym. Będzie dobrze. Jesteś w ciąży i tylko to się liczy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 21:18 no ale jak tu nie wyliczać jak jeden objaw drugi wyklucza hehe Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 21:28 To nie patrz na nic, wiem, że łatwo tak mówić, ale teraz się staracie więc wszystko się może zdarzyć, gorzej jak juz @ lada dzień Mnie np. chwilami tak brzuch zaboli jak na @, a na chwilę jakby jajniki a przed @ to raczej brzuch bolał, i tak mnie strasznie wszystko ciągnąć zaczyna w brzuchy że strach się bać... a piersi na @ jak nie bolały tak nie bolą...ja to nie wiem co mam myslec Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 21:51 maiwlys mi też się coś dzieje w brzuchu, najgorsze to kłucie w zasadzie dziś dość dokuczliwe z lewej strony... chyba sobie wkręcam ale według moim obliczeń znowu obliczenia hehe (to pewnie dlatego że z zawodu księgową jestem ) wynika iż do ewentualnego zapłodnienia powinno dojść ok 7-8-9 styczeń dziś jest 13 gdyby np stało się to 9 to dziś o ile dobrze myślę mogłoby dojść do ewentualnego zagnieżdzenia może stad te bóle?? a może po prostu pada mi na łeb Tobie maiwlys na pewno się UDA czuję to w kościach a kiedy testujesz ?? Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 22:12 Marbus Kochana, to my na tym samym wózku jedziemy byłas na becie? ja nie, czekam cierpliwie na wizytę u gina w przyszłym tygodniu. O matko nawet nie dopuszczam mysli, ze małpa przyjdzie jutro chyba tak dla pewności zrobię sobie test, a co tam dawno nie robiłam... hahah Odpowiedz Link Zgłoś
marbus gootica 14.01.09, 14:17 nie nie byłam-w 1wszej ciazy zreszta tez nie.Nie chce schizowac i potem sie umartwiac ze moze ona za niska,ze moze cos tam.. W czwartek ide do lekarza i oczywiscie wszystko co zaleci wykonam (hehehe no moze wszystko ).Fajnie,ze idziemy "łeb w łeb"zawsze to razniej. Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Kasiek604 13.01.09, 22:19 Wiesz, wyliczanie to jak wróżenie z fusów. Już temperatura więcej powie. A temperatura + śluz i trafiasz w owu na 99%. Kiedy mierzyłaś temperaturę? Tylko te 2 dni czy cały cykl o początku? Zgodnie z NPR - rano, przed wstaniem z łóżka, po min. 6 (wg niektórych źródeł 3) godzinach snu, o stałej porze? Jak tak to wpisz wszystkie temperatury od początku cyklu i coś podpowiemy ) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: Kasiek604 13.01.09, 22:39 jesse_82 no z tego wyliczania to sama z siebie się śmieje ze mam to po prostu wpisane w zawód a co do temp. starałam się mierzyć ale nie przestrzegałam tego aż tak radykalnie... może to i mój błąd ale nie chce popaść w paranoję o ile już nie popadłam hehe Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 kasiek604 14.01.09, 07:34 Ja też w księgowości siedzę A dodatkowo jeszcze zajmuję się analizami i planami wszelkiego rodzaju. Tak więc dobrze rozumiem zamiłowanie do cyferek, wyliczanek i sprawdzania czy wszystko dobrze zaplanowane. Także poczęcie dzieciątka Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys kasiek604 14.01.09, 08:44 kasiek604 napisała: > kiedy testujesz ?? Już testowałam wczoraj i kot dupa kot negatywny, ale jutro powtarzam jak dalej nic, to poczekam do niedzieli/poniedziałku o ile wczesniej @ nie przyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 22:56 no nie, przez ten nałóg siedzenia z wami mało nie spaliłam sobie kuchni. Przyszłam z pracy i załączyłam sobie odgrzewanie obiadku, no i oczywiście jak się wczytałam w te kilkadziesiąt nowych postów to zapomniałam o bożym świecie. Na szczęście moja mama przyszła w odwiedziny i mnie oderwała od was no i zobaczyłam dym w kuchni, wszystko spalone Ten nałóg się robi niebezpieczny, kurna chata, niedługo zacznę terminy zawalać w pracy hehehe a tak wogóle to się martwię czy tu zostaniecie ze mną do końca stycznia, bo pewnie eksportujecie się albo na wrześniówki (czego wam najbardziej życzę) albo lutowe testowanka... hmmm mam nadzieję, że potowarzyszycie mi do końca Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: Styczniowe testowania 13.01.09, 23:18 Wiecie ale to jest naprawde jakis fenomem że tak wszystkie sie zgrałysmy że jest tak cudownie ze można by z wami siedziec cały czas na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak uzależnienie:) 14.01.09, 08:26 hehe mój mąz nazwał siedzenie tutaj po imieniu - uzależnieniem a co Wasi mężowi mówią? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: uzależnienie:) 14.01.09, 08:54 M,oj się ostatnio spytał ile z nas "zaciążyło" Na szczęście nie czyta - mam nadzieję - forum ale widzi, że całymi wieczorami przesiaduję, czasami na siłę wyłączam komputer...a myslicie że trzymacie ciągle laptopa na kolanach, własciwie to prawie na brzuchu może mieć jakis wpływ na ten no brzuch? Tak sobie wczoraj pomyślałam bo taki gorący ten laptop juz był że zaczał prawie parzyć w nogi Ale goopi pomysł, ale skoro komórek radza nie trzymać blisko głowy, to komputerów na nogacg=h/brzuchach raczej też nie powinno się Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 weska3 14.01.09, 07:39 Popatrz na mnie. Testowałam w nowy rok i chociaż coś tam piszę na wrześniówkach to i tak najwięcej czasu na styczniowych testowaniach spędzam. Zadomowiłam się tu, jak większość z nas Myślę, że żadna z nas nie będzie chciała przedwcześnie opuścić tak miłego towarzystwa. Tak więc odczekamy do końca miesiąca a potem się hurtowo przeniesiemy na zawieszone Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: weska3 14.01.09, 08:50 myszy80 napisała: Tak więc odczekamy do końca miesiąca a potem się > hurtowo przeniesiemy na zawieszone Znaczy się na nowe forum czy na wątek? Mam nadzieje, że wszystkie ze styczniowych się tam przenieisemy i będziemy plotkować, plotkować, a kuchnie będą sie palić, a mężowie z nami rozzwodzić bo ich zaniedbujemy Ha Ha Ha Odpowiedz Link Zgłoś
bunia0510 Załamka!!!!! ;( 13.01.09, 23:23 dziewczyny, zrobiłam tą bete dzisiaj...jak sie później dowiedziałam to zrovilam zwykłą bete (nie wiedzialam) która odpowiada zwyklemu testowi aptecznemu..wyszla mi ciąża negatywna..czyli brak ciąży..ale skad te 4 pozytywne testy ciązowe?? Ostatnia kreska była naprawde widoczna już bardzo..taka ostra..nie wiem co o tym myslec..przeciez na becie by chyba wyszło..załamałam się... Juz miałam taką nadzieję, ze jesdnak rośnie we mnie dzidzia...teraz chyba poczekam..jak nie przyjdzie @ to zrobie jeszcze raz bete ale z surowicy..za tą dzisiejsza zaplacilam 18 zeta..a podobno te z surowicy kosztują koło 30, ponad 30 zeta....nie wiem czy moge miec wogóle jeszcze jakąs nadzieje..chyba nie...czytalam na innym forum o kobiecie (wypowiadała się), ze po testach pozytywnych zrobiła sobie bete (wyszedł jej identyczny wynik jak mój) a potem tydzien póxniej powtórzyła badanie i wyszedł ejj juz pozytywny wynik....no ale moze byc taki jeden wyjatek..ja wiem ze ja do niego nie naleze...juz jestem pewna ze nie jestem w ciązy..a tak bardzo chciaalm Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: Załamka!!!!! ;( 14.01.09, 00:00 Bunia0510, kochana, strasznie mnie przykro, ze tak wyszlo z wynikiem bety. Nie zalamuj sie, naprawde cuda sie zdarzaja. Jednak, poki nie ma @ - ZAWSZE JEST NADZIEJA!!! Buziaczki dla ciebie z salego serca!!! Trzymaj sie kochana! Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: Załamka!!!!! ;( 14.01.09, 08:03 bunia - koniecznie idź i zrób normane badanie z krwi na wykrycie hormonu beta hcg (nawet szczerze mówiąc nie wiedziałam że jest inne..) test z krwi który ja robiłam miał wartość <5 mi wyszło 7,11 - w 23 dc co wskazuje na bardzo wczesną ciąże lub ew na jakieś zachwiania w organiźmie. testy domowe wychodzą mi negatywne albo bardzo blada krecha - generalnie testy z moczu to ściema...muszę się wybrać na ponowne badanie z krwi - jeśli ta beta urosła to znaczy, że ciąża jest ...problem w tym że się rozchorowałam i leże plackiem w domu..bunia napisz koniecznie jaką czułość miał ten test - i jaki wynik masz pozdrawiam aga Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Załamka!!!!! ;( 14.01.09, 08:09 Nie przejmuj się tym wynikiem z bety. Może test był za mało czuły. A jeśli dodatkowo jesteś przed terminem @, to na pewno dlatego tak wyszło. Powtórz betę z surowicy. Na pewno będzie dobrze. Przesyłam pozytywne mysli Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: Załamka!!!!! ;( 14.01.09, 08:56 NIe martw się skoro miałaś tyle pozytywnych testów to na pewno nie bez powodu Jestem tego pewna Siędzę w pracy i zamiast ciężko pracować siedzę ba forum matko jak szef zobaczy to po mnie Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Załamka!!!!! ;( 14.01.09, 09:04 kasiek604 napisała: > NIe martw się skoro miałaś tyle pozytywnych testów to na pewno nie > bez powodu Jestem tego pewna Siędzę w pracy i zamiast ciężko > pracować siedzę ba forum matko jak szef zobaczy to po mnie Popieram co napisała kasiek A co do pracy to ja kurcze jestem trochę usprawiedliwiona bo po prostu nie mam nic do roboty bo moja praca zależy od innych ludzi, a ludzie bardzie niechętnie do reklam, ogłoszeń w czasach kryzysu podchodzą. Wszelkie moje wysiłki, namowy nic nie dają, więc nie zostaje mi nic inneog jak czytać Gazetę i was Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak maiwlys 14.01.09, 09:13 hej czy Ty pracujesz w branży reklamowej??? tak pytam bo ja akurat siedzę w reklamie - w sensie sprzedaje reklamy u konkurencji szanownej gazety.pl Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: maiwlys 14.01.09, 09:26 no to witam koleżankę z branży - sprzedajesz net, papier radyjko? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys rendziak 14.01.09, 10:01 To przynajmniej nie działamy konkurencyjnie do siebie znaczy się rendziak -maiwlys Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 09:02 Dziewczyny a jak u was sprawa stoi jeśli chodzi o szefostwo?? Ja cały czas się zastanawiam jak potem tą radosną dla mnie wiadomość obwieszcze szefowi Który ciągle się mnie pyta przy każdej okazji czy czasem dziecka nie planuję Mam co prawda umowę na czas nieokreślony i nie powiennam się martwić ale jakiś niepokój to we mnie wzbudza.. A wasze szefostwo jest bardziej wyrozumiałe?? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 09:18 U nie akurat nikt z tego powodu problemu nie robi. Poza tym zona mojego szefa jest w ciązy i od początku na L4 więc on dla innych tez powinien być wyrozumiały. Z tego co słyszałam wczesniej to dziewczyny które pracowały na moim stanowisku szły na L4 podczas ciąży, później na macierzyński, wychowawczy i spokojnie wracały do pracy i pracowały dalej aż się pozwalniały z zupełnie innych powodów. Mnie nikt nie pyta o ciąże, plany itd. ale myslę, że wszyscy zdają sobie sprawę że prędzej czy póxniej może to nastapic i licza się z tym. Akurat o to sie nie boję. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 09:30 U mnie jest takie zaciążenie w pracy, że jedna więcej nie zrobi różnicy. Dziwczyny, jak sobie pomyslę, że tyle czasu do lutowego testowania, to mi sie odechciewa wszystkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 09:42 U mnie w pracy przed naszym slubem pytali jak z naszymi planami w kontekscie dzieci - mowilam ze my to tylko jeszcze na narty chcemy pojechac no i bylismy w grudniu, wiec podejrzewam ze ludzie z ktorymi siedze w pokoju tylko czekaja na info wczoraj nawet kolega (bardzo taki pro rodzinny, rok temu adoptowali synka bo nie oga miec swoich) pytal co tam u nas slychac A wogole to uwazam ze moja frma jest pro-rodzinna i mam nadzieje ze nie powinnam miec problemow choc mam umowe na czas okreslony (standard korporacyjny) i konczy mi sie w grudniu. Ostatnio sie doktoryzowalam jak to jest prawnie z ciaza - umowami. ech, musi byc dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 09:45 U mnie w pracy tylko czekają aż zajdę w ciążę i stracę figurę: będa miały hieny satysfakcje w końcu)) Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 09:51 nati.82 napisała: > U mnie w pracy tylko czekają aż zajdę w ciążę i stracę figurę: będa > miały hieny satysfakcje w końcu)) A figurkę to Ty masz To ja dołączam do tych hien Ale pewnie nawet z brzuszkiem będzie ci ślicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 10:00 Wiesz mi Sylwia, że ich nikt nie pobije. Nie jestes rozwiedziona, stara, gruba, brzydka, wiecznie narzekająca, skąpa.... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 09:36 Ale masz fajnie u mnie ciągle o to pytają ... nie ma w firmie osoboy która mogłaby mnie zastąpić na ten czas... jedynie musielby zatrudnić osobę z zewnątrz.. dla mnie rodzina jest na pierwszym miejscu dlatego staram się o dziecko lecz gdy stane przed faktem dokonanym bedę musiała skłamać że to wpadka... przykra szara rzeczywistość... obawiam się jedynie ze po powrocie z urlopu tak naprawdę nie będ miała do czego wracać ale to jak narazie odległe czasy i będę się martwić pózniej Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys kasiek604 14.01.09, 09:50 Nie martw się, wszystko się jakoś uloży z pracą, przecież zawsze się układa, nie? Ja to w sumie przed ślubem jak koleżanki podpytywały troszkę to też mówiłam, że troche poczekamy jeszcze, obawiałam się nie tego, że stracę prace tylko że za krótko jeszcze pracuję, że koleżanka będzie mnie musiała zastapić na dłuższy okres, że co powiedzą, że ledwie ślub już dziecko itd. i nagle te wszystkie wątpliwości odeszła gdzieś daleko, zupełnie przewartościowałam swoje zasady jeśli tak to można nazwać Przede wszystkim pomyślałam sobie, że to moje życie i mam prawo o nim decydowac sama nie patrząć na innych ludzi (nie jestem egoistka aż taką - bo tak to mogło zabrzmieć). Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 09:52 jeśli mogę doradzić to ten problem zostaw na sam koniec i wogóle o tym nie myśl. Najważniejsza jest rodzina. A jeśli chodzi o reakcje w pracy u nas też ostatnio baby boom, wszystkie dziewczyny co pozachodziły to leczyły się i długo nie mogły, a potem jak poszło to jedna za drugą, chciałabym żeby pociągnęły mnie za sobą Szefostwo wyrozumiałe, trzyma zawsze kciuki i wspiera, i jest u nas takie motto: "nie ma ludzi nie zastąpionych". Dziewczyny zastępują się nawzajem bez problemu, a każda wraca na swoje miejsce bez problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 10:07 U mnie troszkę dziwnie. Bo moja bezpośrednia przełożona i obaj prezesi na wigilii firmowej życzyli mi dziecka, natomiast prezeska (przełożona mojej przełożonej) zamiast dziecka życzyła mi awansu. Nie ukrywam, że by się przydał Dziewczyna, z którą siedzę w pokoju jest teraz na wychowawczym do końca lipca (urodziła w styczniu ubiegłego roku) i obeszło się bez problemu, spokojnie będzie mogłą wrócić. Podzieliłyśmy miedzy siebie jej robotę (za dodatkową kasę oczywiście). Więc pewnie jak ja odejdę na macierzyński, to będzie tak samo. Wszystkie "koleżanki" pracowe też życzą potomka szybko "Koleżanki", bo poza mną i jeszcze dwiema młodymi dziewczynami wszystkie pozostałe to już kobietki po 50-tce, często już babcie Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re:Może pytanie z innej beczki :) 14.01.09, 15:26 Pzreczytalam, co napislas i musze od razu odpisac. W moejej sytuacji...zaczelam nowa prace 2 lata temu. Moja szefowa od samego poczatku mi powiedziala, ze ja dzieci miec nie moge. Wyobrazacie sobie to? Tak sie zdenerwowalam, mysle ona nie bedzie decydowala, czy moge miec dzieci czy nie .... Takze ciekawa jestem, jaka bedzie jej reakcja, jak sie okaze, ze rzeczywiscie jestem teraz w ciazy..CZEGO PRAGNE TAK MOCNO!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Nadal bark @ 14.01.09, 15:52 Witam Was moje kochane. Mam dzisiaj 35dc, okresu brak. Dla ciekawostki zmierzylam z rana temperature - 37.1 ( Myszy80, ZANIM WSTALAM Z LOZKA (tak jak mowilas ). Zaraz sie ubieram i jade znowu po testy, bo normalnie nie wiem, co sie dzieje. Nigdy nie mialam takiego opoznienia ( 8 dzien). Jak wytzymam, to zrobie test dopiero w sobote. Gdyby sie okazalo, ze jestem w ciazy, to by byl moj nalepszy prezent na moje urosziny w Poniedzialek ( 29lat). Milego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: Załamka!!!!! ;( 14.01.09, 09:54 bunia - narazie się nie stresuj, poprostu powtórz badanie i zrób to dobre. Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: Załamka!!!!! ;( 14.01.09, 10:02 Buniu Kochana, ja własnie wybieram się na betę i podłamałam się totalnie Aż trudno mi uwierzyć że cos takiego moze być! moje testy tez sa pozytywne, ale cholera o tą betę się boję Dodatkowo idę jeszcze zakupić ze 2 testy, a co tam. Jakby było mało tego w nocy zaczął bolec mnie ząb...co za fatalny dzień. Jeszcze jedno, Dziewczyny czy do badania bety muszę być na czczo? chyba nie, co? o rany fiksuje juz z tego wszystkiego... Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 gootica 14.01.09, 10:09 Powiedz mi kochana jak to było u Ciebie z tymi plamieniami, w tym cyklu i poprzednich?! Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek I 14.01.09, 10:12 Noi dupa nie wytrzymałam zrobiłam dziś test i sie załamałam. Dziś 31 dc więc jak by coś było to by już wykazało. Mimo że test nie robiłam z porannego moczu i testem takim dołączonym z allegro do tych owulacyjnych ale miał czułość 10. Do tego piersi mniej mnie dziś bolą brzuch pobolewa jak na @. No poryczałam się bo dla mnie to był az 4 cykl starań i teraz już nie wierze że kiedykolwiek mi sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: I 14.01.09, 10:21 no coś ty, tu się nie ma co łamać, głowa do góry, jak nie teraz to w przyszłym miesiącu się pewnie uda. Za każdym razem przy pełnym zdrowiu w trakcie owulacji kobieta ma tylko 20% szans na zajście w ciąże. Ja sobie to tłumacze tak, że dzidzi sama sobie wybierze odpowiedni czas kiedy zechce się pojawić na świecie.. A 4 cykl to naprawdę malutko ... pyzatym jeszcze czekaj na @ Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Załamka!!!!! ;( 14.01.09, 10:10 Z tego co mi wiadomo, to nie musisz być na czczo. Tylko spokojnie, nie przejmuj się, na pewno wszystko dobrze będzie. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: Załamka!!!!! ;( 14.01.09, 10:19 Nati, u mnie zawsze było tak, ze na jakies 2 dni przed spodziewaną @ miałam lekkie plamienie, które na 3 dzień rozkręcało się w @. A w tym cyklu miałam tak, ze na jakieś 5-6 dni przed małpą miałam lekkie plamienie, ale baaardzo lekkie, dosłownie minimalne, nawet 2 dni nie trwało. Na 3 dzień wszystko ustało i od tamtej pory małpy nie ma. Dobra dziewczyny lece na bete... Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: Załamka!!!!! ;( 14.01.09, 10:24 No co prawda widze też jakąs bladziznę ale nie wierze że to ciąża Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 annaanek 14.01.09, 10:43 Jak jest blada druga kreska to szanse ciążowe duże są. Powtórz test za dwa dni, tylko już z porannego moczu. U mnie w dniu spodziewanej @ była blada i dopiero po kilku dniach dopiero grubsza. Na pewno i u Ciebie tak będzie Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: annaanek 14.01.09, 10:49 Bardzo chcialabym żebyś miała racje bardzo. Tylko że ja niewiem czy ten test z allegro jest rzeczywiście taki pewny, noi ta blada kreska wyszla nie odrazu tylko za jakąś chwilke teraz co prawda widać ją bardziej ale ja nie chcę się nakręcać i chyba następnego testu predko nie zrobie poczekam na @ Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: annaanek 14.01.09, 10:50 Na bete nie dam rady isc bo jestem caly czas sama z moim 3 latkiem Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: annaanek 14.01.09, 10:54 Ja też robiłam test z allegro I też nie od razu się kreska ta druga pokazała. Dopiero po niecałej minucie. Już nawet miałam zdołowana wyrzucić test a tu mnie ta bladziocha zaskoczyła Nie martw się. Odczekaj dwa dni. I zatestuj znowu. Zobaczysz, że druga już będzie wyraźnijesza Odpowiedz Link Zgłoś
marbus annanek!! 14.01.09, 14:23 przeczytaj sobie moje posty!I moja bledzioche,ktorej trzeba sie było mocno przyglądac,zeby ja dojrzec.A jednak jest!!!Wczoraj juz była dobrze widoczna choc tez jeszcze słaba.Takze jak juz cos tam dojrzałas to trzemaj sie tego!! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Sylwia 14.01.09, 11:06 Jak tam, gotowa na jurzejsze starcie z testem?? Moj malzon faktycznie kupil wczoraj 10ke - bobo-test - nie wiedzialam ze maja 10ki - opakowanie jest takie same tylko niebieskie i dzidek bardziej wsciekly Ale u mnie powiem szczerze emocje opadly i spokojnie czekam na @. Nie spodziewam sie za wiele jutro... Ale za to sie tu bedzie działo, ile nas w koncu jutro testuje?? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Sylwia 14.01.09, 11:24 Powiem ci kochana, że u mnie też troszkę emocje juz opadły i też nie spodziewam się za wiele, ale.... własnie jakąś godzine temu tak fatalnie sie poczułam - myślałam, że to zbyt małe śniadanie więc zjadłam drugie i jeszcze gorzej, wypiłam herbatę i masakra...czuję że jakbym tylko poszła do toalety to rzygnęłabym od razu i normalnie gorąco mi strasznie i w głowie mi się kręci. Dziewczyny nie wkręcam sobie, że to obajw ciąży bo ja czasami czuję się tak i na @ więc może zaraz przyjdzie po prostu, ale masakra już nie wtrzymuję, każde przełknięcie sliny to wyczyn straszny dla mojego przełyku Nie wiem, może mało jem, nie mam pojęcia...wiem że na objawy za wcześnie zdecydowanie, aż kolezanka na mnie dziwnie patrzyła jakbym jakaś zielona była... Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinda333 Re: Sylwia 14.01.09, 12:32 Spokojnie Ja miałam podobnie- nudności, słabości itp- do tego bóle przedmiesiączkowe ( co trochę chodziłam do wc sprawdzić czy już poleciało...)I co -test pozytywny a wczoraj byłam na becie i wynik 5975! Uszy do góry-będzie ok! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys ewelinda333 14.01.09, 12:39 Oby to było to, ale normalnie fatalnie się czuję, nawet mężowi nic nie mówię bo on po głosie potrafi poznać że cos nie tak jest, żeby sobie nadzeiu nie robił i mi przy okazji, chyba spróbuję znowu coś zjeść. też ganiam co 15 minut do wc i sprawdzam... Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: ewelinda333 14.01.09, 12:46 NO troszkę przesżło po zjedzeniu kolejnej kromki, może się czymś strułam, cholera wie... Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys gootica 14.01.09, 11:13 Nie schizuj prosze cię gootica, będzie dobrze tylko zrób dobrą betę Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: gootica 14.01.09, 11:21 Masz ci klops-poszłam na bete, a tu pani do mnie, ze pobieranie krwi było do 09.00, a ja jej na to, ze spóźniłam sie tylko godzinke i jakby była pani tak łaskawa...a ona mi rzecze, że zaprasza jutro, ale wyniki i tak w przyszłym tygodniu bo sa zawalone pracą. Tak więc zakupiłam jeszcze 2 sikańce i lece zrobić, zaraz wam napiszę, czy 2 kreski aktualne... Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: gootica 14.01.09, 11:30 napisz koniecznie, ale na będą Moczu ci zabraknie jak będziesz się tak testować Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: gootica 14.01.09, 11:41 Gootica zamierzasz konkurowac z kolezanka naszej kolezanki co 17 tetsow robila?? w sumie juz nie wiele Ci brauje tylko prosze nie kaz swojemu sikac na test oszczedz chlopakowi Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: gootica 14.01.09, 11:42 hahah maiwlys Kochana, krecha tłusta jak ta lala w takim razie daruję sobie betę i czekam na przyszły tydzień na wizytę z ginem No to już 3 testy mam do kolekcji hahah, do wizyty gina to chyba z 10 będzie ale wybaczcie, bo wariatka ze mnie na maxa no i w dalszym ciągu pożeram tonami żółty ser hahahah Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: gootica 14.01.09, 11:44 To od dzisiaj na ciebie mówimy tłusta krecha Widzisz? I po wariować? Trzym się cieplutko i zajadaj zółty ser, w sumie myszy pozaciążały a ty prawie tez mysz skoro ser wcinasz... Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: gootica 14.01.09, 11:55 Nie stresuj sie nam tu tylko sie ciesz bo napewno wszystko jest i bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
gootica czy ja nie mogę mieć w końcu spokoju???? 14.01.09, 12:11 Otóż strasznie zaczął mnie bolec ząb podejrzewam, ze kwalifikuje sie do leczenia kanałowego, ale wiem, ze znieczulenia juz nie mogę przyjąc i co teraz??? POMOCY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: czy ja nie mogę mieć w końcu spokoju???? 14.01.09, 12:19 NIe można mieć znieczulenia jak się jest w ciąży? Przepraszam, nie wiem po prostu. Biedna ty, zwykłe apapy pewnie nie pomogą nawet, w każdym razie mi by nie pomogły, zadzwoń do swojego stomatologa i sie umów mimo wszystko jak powiesz że jesteś w ciąży to na pewno nie poda ci niczego co mogłoby zaszkodzić, nie męcz się bo przez ten ból to się tylko denerwujesz, ubieraj sie i idx do dentysty! Marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: czy ja nie mogę mieć w końcu spokoju???? 14.01.09, 12:22 Może mnie przyjąc dopiero wieczorem, ale dramat mam tu straszny, boli jak cholera, a gdzie tu do wieczora, muszę wytrzymać...ech...ja to mam zawsze cos Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Gootica!!! 14.01.09, 12:37 Własnie dzwoniłam do swojej dentystki i powiedziała że na bolącego zęba można zrobić małą kuleczkę z waty zasączoną AMOLEM i tak dawać na zęba nawet 4 razy dziennie, zapomniałam zapytać czy w ciąży tez można, ale Amol nie zaszkodzi raczej bo to tylko rosliny w tym chyba są, no chyba że alkohol ale takie ilości nie powinny zaszkodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Gootica!!! 14.01.09, 13:03 no chyba że alkohol ale takie ilości nie powinny zaszkodzić. Hahahaha, oj tam, co troszkę alkoholu nie zaszkodzi, nie? np 4 niewielkie piweczka, a co! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Gootica!!! 14.01.09, 13:20 NO juz jej nie męczmy, ona i tak biedna z tym zębem, ale powiem wam że kiedys jak mnie tak mocno bolał wieczorem i w nocy to po wypróbowaniu wszelkich mozliwych sposobów skorzystałam z rady babci i dałam na zęba wacik z wódką - przeszło w sekundę, niestey nie na długo i całą noc cpo jakis czas wstawałam i "chlapałam" tego zęba wódką i się chyba zatrul zupełnie bo wytrzymał do wizyty Oczywiście ciężarówka tego nie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Re: czy ja nie mogę mieć w końcu spokoju???? 14.01.09, 13:35 podobno są znieczulenia, które nie szkodzą, stomatolog napewno coś wymyśli. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: czy ja nie mogę mieć w końcu spokoju???? 14.01.09, 12:25 Ostatnio na wrześniówkach był taki temat. Podobno są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży. Tylko trzeba się dopytać u dentysty. Tak więc nie powinno być źle Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 12:48 Witam wszystkie moje koleżanki bardzo serdecznie. Dopiero co przebrnęłam przez zatrważającą ilośc Waszych wpisów. O masakra! Bijecie rekord! Ale to dobrze. Znaczy, że potrzebujemy siebie nawzajem Weska- o ty czy zostaniemy z Tobą do końca to Ty się zupełnie nie martw. Zobacz na myszę jedną i drugą, gooticę, marbus i inne zaciążone. Tak samo te, które nie zaciązyły, np ja w swej zupełnie nieskromnej osobie Skończy sie styczeń, przenosimy się na zawieszone Bunia- 4 testy ciążę wykazały a beta mówi, że jej nie ma? Coś nie tak. Nie łam się kochana. @ nie ma więc jest szansa. Pamiętaj o testach, które zrobiłaś Ściskam mocno Nati82- ty też taki szczupak jak ja? Mnie też co nie jedna chciała zapłodnić bylebym przytyła bo już patrzeć nie mogą, że ja ciągle jem i nie tyję podczas gdy one....sama rozumiesz aanek- ty też kochana trzymaj się mocno(i nie puszczaj ). Ciąża bedzie. A same starania też rzyjemne Kasiek- nie mam Cię na liście. Daj znać kiedy testujesz to cię wciągnę. I nie wiem, chyba jeszcze trzeba cos uaktualnić. Ale produkujecie taką ilośc postów, że ja już się gubię. Pomóżcie, jesli kojarzycie kogoś a ja go nie uwzględniłam Maiwlys, marbus i gootica- ja was kocham! Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:00 Hmm... szczupła to ja jestem, ale nie chuda: bioderka i pupcia na swoim miejscu Ale mam dodatkowo wiele innych wad: dopiero 26 lat, samodzielne stanowisko pracy, mieszkam tylko z mężem i psem, a nie rodzicami, rodzeństwem itp. Wiesz... same negatywy! I jak tu takiej nie obgadać A teraz dodatkowo ciagle latam sikać, chcąc nie chcąc, przechodzę przez ich gabinet, i co? i na pewno jestem w ciąży, bo tak latam? hahaha a ja chciałabym, a nie jestem, ale one o tym wiedziec nie muszą, ot! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:11 nati. Wiem ile masz lat bo mam tyle samo i też mam własne lokum ,pracę adekwatną do wykształcenia no i jedno dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:15 corkaswejmamy napisała: > nati. Wiem ile masz lat bo mam tyle samo i też mam własne lokum ,pracę > adekwatną do wykształcenia no i jedno dziecko. A ja będę miała 26 za dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy sywlia 14.01.09, 13:27 czyli kiedy dokładnie? to ty kozirożec jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: sywlia 14.01.09, 13:34 wodnik 24.01 miałabym fajny prezent jakby były te dwie kreski Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:15 boszzzeee jakie wy mlode jestescie!!!! i niektore juz z wlasnym 'dorobkiem' niezle po tylach leze... Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Ania! 14.01.09, 13:31 az wstyd sie przyznac pod koniec lutego bede dmuchac 29 swieczek Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Ania! 14.01.09, 13:35 ro rzeczywiście, wstydziłabys sie mówic publicznie! Wszystkie my młode, tylko dzieci rodzic Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Ania! 14.01.09, 13:43 to ta: gootica od dzisiaj to tłusta krecha a ty Aniu nasza starowinka! No i mysza w sumie też. A mysza, jak cię zwą? Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:18 U mnie w pracy byłabyś o oczko wyżej dziewczyn z wzajemnego kółka adoracji, bo masz dziecko. A ja nie mam i pewnie dlatego moge sobie pozwolić na nowe buty kilka razy w roku hahha rozumiesz ten typ MYSLENIA? Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy nati 14.01.09, 13:26 oczkow yżej powiadasz? A wiedz, że wyszłam za mąż w wieku 21 lat. Byliśmy ze sobą już 3 lata(dla nas już) i nie widzieliśmy sensu dłuższego takiego odprowadzania się. No i bylo weselicho. Za dwa lata urodziła się nam córka, robiona przez całe pół roku. I co? I dowiedziałam się wpadka jak nic. No bo przecież w wieku 23 lat współcześnie dzieci się nie rodzi świadomie. I tak zostałam patologią. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: nati 14.01.09, 13:30 Ja to od początku wiedziałam, że Ty patologia ale niestety ludzie sa durni u mnie w mieście z którego pochodzę jakbym teraz będąc kobietą jakby nie patrzeć zamężną kupiła test ciążowy i ktoś to widział to całe miesteczko by gadało że wpadka! BO to takie głupiutkie miasteczko gdzie test kojarzy się z wpadką dla ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy sylwia 14.01.09, 13:34 a no właśnie, jestem patologią z patolicznego 18 tysięcznego miasteczka i w moim mieście tż wszyscy o wszystkim wiedza. A skund ty jesteś, a? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: sylwia 14.01.09, 13:44 NO teraz to tak jak w mailu pisałam ZG, ale z urodzenia i wychowania to z hmm...nawet nie wiem mieszkańców ma moje miasto, bo cała gmina ma ok. 13 tys. Takie małe zadupie w woj. dolnosląskim gdzie diabeł mówi dobranoc, psy pupami szczekaja itd. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: sylwia 14.01.09, 13:47 Mam w ZG cudowną koleżankę ze studenckiego mieszkania w Poznaniu) Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: nati 14.01.09, 13:41 No to zobacz, jakie rózne kółka adoracji sie zdarzają. U mnie patologia jestem ja, jako bezdzietna po 1,5 roku małżeństwa. Z innych przyczyn też, np dlatego że na narty jeżdzę, zamiast siedziec w domu i oglądać tv. Nic w pracy nie mówię o staraniach o dziecko i dłuuugo nie powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: nati 14.01.09, 13:49 nati.82 napisała: Nic w pracy nie mówię o staraniach o dziecko i > dłuuugo nie powiem. I bardzo dobrze, ja zamierzam powiedzieć (oczywiście jak już będę w ciąży) dopiero gdzieś w trzecim miesiącu, chyba, że będe zmuszona wcześniej, a jak się da to dłużej nawet nie powiem, chyba nie ma jakiegoś obowiązku nie? Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: nati 14.01.09, 13:53 Ja to kadrowej zaświadczenie moge przynieść, ale "koleżankom" powiem, jak późno sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:00 a mnie corko-mama nie kocha mowilam ze nikt mnie nie kocha, nikt mnie nie lubi buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy ania 14.01.09, 13:12 Ciebie też! A jak! Matka kocha wszystkie swoje dzieci, nie wiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:13 a co mapmką? Wiecie coś? miała testować dzisiaj... Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Córo! 14.01.09, 13:30 Wrzucisz listę? Bo gdzieś na górze się zapodziała i ją zgubiłam i nie wiem komu dopingować. Mnie dzisiaj mało będzie, bo źle mi i mdłości cholerne mam. Ale nie nakręcam się. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Córo! 14.01.09, 13:37 Myszy80 Iwonagos giulia_di. ulala.v myszka_84 marbus- k...wa, zajebiście! Uwielbiam robic listę z takimi pozytywnymi wynikami!!!!! Hahahahahhaha 10.01.(sobota)-gootica: 15.01.(czwartek)- marbus 3,01(piątek)- 131313a...? 4.01.(niedziela)- mmadziulek... 7.01.(środa)- ang80...? 9.01.(piątek)- moniczk_aa...? 10.01.(sobota)-lola19840...? 12.01.(poniedziałek)-patianiola...? 15.01(czwartek)-anaanek...? 15.01(sobota)-= bunia...? 15.01(czwartek)- mejbi-bejbi...? 15.01(czwartek)- maiwlys...? Asia 363 Asikm77: saniowa corkaswejmamy maczek16 Majusik :(:( koni42:(:(:( 14.01.(środa)- mampka 15.01(czwartek)-Rendziak 15.01(sobota)- anulkabal 16.01.(piątek)-kuna821 18.01(niedziele)- biedronka.b 18.01.( niedziela) tau-ris 19.01.(poniedziałek)- jesse_82 19.01.(poniedziałek))- olkka1 19.01/(poniedziałek)- eefaa 20.01.(wtorek)- anuszkowo 21.01. (środa) –ala 1110 22.01.(czwartek)- weska3 22.01.(czwartek)-sachmed 23.01.(piątek)- yennefer82 24.01(sobota)-kala.online 24.01.(sobota)- iga.77 27.01.(wtorek) –bufka27 ?- agnieszkahal 30.01.(piątek)- dominisia1980 31.01.( sobota) – weronka-to-ja - dawaj czadu mała bo zamykasz listę! Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Re: Córo! 14.01.09, 13:45 dużo ciężarówek już na tej liście, cudnie! trzymam kciuki za wszystkie i mam nadzieje, że Wy za mnie też bo ja taka samotna 23 będę jutro sie dopiero będzie działo Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:41 corkaswejmamy - wciągnij na listę jeszcze nati.82 - na 15.01, o ile się nie mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:52 Nie, nie już nie, nie musze testować, mam plamienia, w piatek przyjdzie @ Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:56 albo i nie, gootica też miała plamienia a w ciąży przecie. główka do góry!! Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 13:59 Tylko, że ona miała króciutko, potem jej sie skończyły, a u mnie trwają już tydzień już zwiesiłam główke i szykuje sie na batalie lutową Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy nati.82 14.01.09, 14:07 dostaniesz @ to przeniosę cię na , ok? na razie powiś sobie jeszcze z nadziją Który to Twój cs? Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 14:08 8 dni plamień to chyba troszkę dziwne. A może należysz do tych kobiet, które mają okres przez kilka pierwszych miesięcy ciąży? Może spróbuj zatestować? I taka ciekawostka jeszcze - czytałam kiedyś posta dziewczyny, która miała normalne krawienia, nie plamienia, przez całą ciążę i lekarz ciągle się dziwił, że taki nietypowy przypadek mu się trafił Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 14:14 no, coś z tym jest. Nati, ty się lepiej dowiedz co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: ufff, zupełnie jak przez zaspy 14.01.09, 14:17 to mój 2 cs, te plamienia to mój problem, hormony mam w porzadku, pewnie znów mnie czeka wizyta u lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
bunia0510 ;(;( 14.01.09, 13:37 No i przepadło...najpierw mnie zdołowała beta a teraz przed chwilą dostałam male plamienia...to pewnie @...zazwyczaj an początku wyglądal in aczej,a le napewno urodzi sie z tych plamień normalny @...już się nie łudze..tylko sąk te 4 pozytywny testy...naprawde kupowałam te najdroższe....może była dzidzia ale organizm odrzucil..? nie wiem..jestem załamana..wiec raczej zapisuje sie na lutowe testowania Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: ;(;( 14.01.09, 13:41 bunia,kochana. Wiem, tak łatwo powiedzieć: Nie łam się. Przytulam Cię zatem mocno. Nie zapisuj się jeszcze na lutowe. Ja w swej pierwszej ciązy też dostała plamien w dniu spodziewanej miesiączki, a moja córka ma dziś 3 lata i 8 mcy Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Re: ;(;( 14.01.09, 13:48 o widzisz..córka jest dowodem na to, że wszysto się jeszcze może zdarzyc Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy lista 14.01.09, 13:50 Myszy80 Iwonagos giulia_di. ulala.v myszka_84 marbus- k...wa, zajebiście! Uwielbiam robic listę z takimi pozytywnymi wynikami!!!!! Hahahahahhaha 10.01.(sobota)-gootica 15.01.(czwartek)- marbus 3,01(piątek)- 131313a...? 4.01.(niedziela)- mmadziulek... 7.01.(środa)- ang80...? 9.01.(piątek)- moniczk_aa...? 10.01.(sobota)-lola19840...? 12.01.(poniedziałek)-patianiola...? 15.01(czwartek)-anaanek...? 15.01(sobota)-= bunia...? 15.01(czwartek)- mejbi-bejbi...? 15.01(czwartek)- maiwlys...? Asia 363 Asikm77 saniowa corkaswejmamy maczek16 Majusik :(:( koni42:(:(:( 14.01.(środa)- mampka 15.01(sobota))-Rendziak 15.01(sobota)- anulkabal 15.01(sobota)- nati82 16.01.(piątek)-kuna821 18.01(niedziele)- biedronka.b 18.01.( niedziela) tau-ris 19.01.(poniedziałek)- jesse_82 19.01.(poniedziałek))- olkka1 19.01/(poniedziałek)- eefaa 20.01.(wtorek)- anuszkowo 21.01. (środa) –ala 1110 22.01.(czwartek)- weska3 22.01.(czwartek)-sachmed 23.01.(piątek)- yennefer82 24.01(sobota)-kala.online 24.01.(sobota)- iga.77 27.01.(wtorek) –bufka27 ?- agnieszkahal 30.01.(piątek)- dominisia1980 31.01.( sobota) – weronka-to-ja - dawaj czadu mała bo zamykasz listę! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: ;(;( 14.01.09, 13:46 Ty sie bunia może zapisz ale nie na lutowe tylko szybcikiem do lekarza jakiegoś, i na betę normalną, wiesz że plamienia nie zawsze musza oznaczac najgorsze! Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Re: ;(;( 14.01.09, 13:46 nie łam się lalka, jak nie teraz to za miesiąc. A ile przyjemności przy tym Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: ;(;( 14.01.09, 13:59 No właśnie yennefer, dobrze gadasz. Przy tym wszystkim zapominamy o najwazniejszym. O tym ile przyjemności czerpiemy z tych starań. Te, które nie były jeszcze w ciązy zapewne nie wiedzą, że zajście w ciążę oznacza spadek gotowości seksualnej. Nie wiem czy jest to rutyną, ale ja i wiele moich koleżanek tak właśnie miałyśmty. Czułyśmy się w środku opuchnięte, podrażnione, no i przyjemnośc na jakiś czas poszła w las. Dopiero w 3 trymestrze znów wróciła mi ochota na sex. Ja w obecnej chwili jestem w 8 dniu cyklu i właśnie nachodzi mnie chęć A zonacza to zbliżające się dni płodne. No i będę działać Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Re: ;(;( 14.01.09, 14:13 właśnie, dziewczyny korzystajcie póki morzecie bo potem to różnie bywa a najczęściej jest wielki spadek formy, biedny był ten mój mężulek Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy właśnie sobie uświadomiłam, że zestarzałam się:((( 14.01.09, 14:04 w sumie to ja już prawie 27 ;lat mam a mi tak dobrze bylo z tymi 26-cioma Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Re: właśnie sobie uświadomiłam, że zestarzałam si 14.01.09, 14:14 wiem o czym mówisz, 26 to jeszcze całkiem nieżle brzmi, 4 dni temu skończyłam 27 i jeszcze nie moge się odnależć Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: właśnie sobie uświadomiłam, że zestarzałam si 14.01.09, 14:23 no ja skończe dopiero w czerwcu 27, ale rocznikowo jak byk. I jakoś niefajnie mi z tym. A wiecie gdzie najlepiej widać jak latka upływają? W pokoju dziecięcym. Moja córcia ma już 3 lata i 8 mcy! A dopiero co ją rodziłam! Dopiero co do cycusia przystawiałam. A ona mi już swoje filozofię życiowe przedstawia. Powiedzcie, że nasz proces starzenia się nie idzie współmiernie z dorastaniem naszych dzieci. Że jedno z drugiego wcale nie wynika. Powiedzcie,. plisssssss Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Re: właśnie sobie uświadomiłam, że zestarzałam si 14.01.09, 14:35 pewnie, że nie idzie, cyferki cyferkami a najważniejsze jak się dusza ma. Tak to sobie przynajmniej tłumaczę Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: właśnie sobie uświadomiłam, że zestarzałam si 14.01.09, 15:47 hehe kryzys przychodzi przy 30-stce - własnie dwa miesiące temu to pzerabiałam Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys corka 14.01.09, 14:41 no cos ty Młoda jestes, goopot nie wypisuj Swoja droga mam w pracy kolezanke ktora konczy 44 lata a wyglada, na 30, swoim sposobem bycia, ubiorem, fryzura, zasadami wszystkim tym na 30 Oczywiscie ze starzejemy sie rok w rok, ale jak ty rodzilaś core to ja głosiłam że dzieci nigdy mieć nie będę, więc młodziutka byłaś więc te 3,8 roku córki to nic Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: właśnie sobie uświadomiłam, że zestarzałam si 14.01.09, 14:34 E... nie narzekaj. Ja to stara d**a jestem, mam 7 lat więcej niż ty A tymi Twoimi nieregularnymi okresami, to proponuję kupić testy owulacyjne na Allegro po całe 1 zł za szt, od owu do @ jest zawsze ta sama ilość dni, więc będziesz wiedziała na czym stoisz i będziesz mniej zawieszona Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: właśnie sobie uświadomiłam, że zestarzałam si 14.01.09, 14:49 dzięki mw,. Z tymi moimi cyklami to jest to sytuacja pierwszorazowa. Nigdy wcześniej tak nie miałam. Mam nadzieję, że był to po prostu jeden incydent. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: 14.01.09, 14:17 Dziewczyny jestem pod wrazeniem. Tyle postow przez te kilka dni mojej nieobecnosc splodzilyscie, ze mam trudnosci z ich czytaniem Gratuluje zaciazonym, trzyma kciuki za te, ktore sa jeszcze przed testowaniem, oraz mocno sciskamy te, ktorym sie nie udalo w tym miesiacu. Ja tesutje 21, czyli jeszcze caly tydzien przede mna. Nie mam objawow ciazowych (moze dlatego, ze mam pod "opieka" tesciow i nie mam czasu na ich szukanie). Ale moj M pyta sie mnie kazdego dnia, czy znow zostanie tatusiem i jakies "dziwne" sugestie puszcza w obecnosci tesciow, co mnie troch wkurza. Nie chce im nic mowic, ze sie staramy, bo nie mam zamiaru slyszec pocieszen z ich strony jak sie nie uda. A jak sie uda, to beda miec mily prezent na dzien dziadkow. Postaram sie czesciej odzywac, bo mile z was towarzystwo. Pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
gootica :))) 14.01.09, 14:36 Heloł moje Kobitki Kochane)Córak Ty jestes jednak klawa Kobita i ja tez lowju Czekam na dentyste wieczorem, ale na razie jakos daje radę. Chciałam sobie watę do pyska wepchac, ale na sam swąd Amola dostałam takiej cofki, ze myślałam, ze gały mi wyjdą. Tak więc grzecznie czekam do wieczora A ja jestem w wieku mejbi-bejbi (starowinki z nas już)A TY Buniu głowa do góry, cos nie wierzę w to, ze rozkręci ci sie @. Buziole Odpowiedz Link Zgłoś
marbus łoooo matko 14.01.09, 14:46 czyscie sie wściekły??Toz to odejsc od kompa nie mozna bo zaraz tyle naprodukowane postów. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: łoooo matko 14.01.09, 14:59 nie pizze jedlismy w pracy i tak mnie zmoglo... Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: łoooo matko 14.01.09, 14:58 aja własnie musiałam napić się czegoś gazowanego bo myslałam, że umrę, i dobrze że mam automat w pracy to sobie fante pomarańczowa pije i jest bosko - oni tam czegoś dosypuja na bank! Ech pytałam na naszym nowym forum, ale nas tam mało więc spytam i tutaj Moge czasami pisac bez polskich znaków? Będziecie miały coś przeciwko? Jesli tak to śmiało piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: łoooo matko 14.01.09, 15:06 Sylwia - po co pytasz?? ja caly czas tak pisze... piękną polszczyzną tylko do klientow pisze jakos mamy tu (w pracy) taki 'standard' nie-pisany ze piszemy bez polskich znakow i wszyscy kumaja o co kaman. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: łoooo matko 14.01.09, 15:10 O! Dzieki! To ja tez bede bez poslkich chyba wszyscy sie połapia o co kaman Jak to cie zmoglo przy pizzy? Moze my obie jakies urojone objawy mamy, albo co gorsze ciaze urojone! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: łoooo matko 14.01.09, 15:15 nie przy pizzy tylko po pizzy. Jak to mowia 'polak glodny to zly, polak najedzony to senny' Pojadlam pizzy i teraz mi sennie urojenia... Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: łoooo matko 14.01.09, 15:20 Ja to sie koło 13 tak cholenie źle poczułam że musiałam sie przespac noi teraz jest lepiej. Tylko cholera ten test dzisiejszy miał mi rozwiązać wszystko a tu mam jeszcze gorsza myślenicę prze niego noi bądx tu mądry Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: łoooo matko 14.01.09, 16:32 i tak i nie...wez no tu jakaś amnestie zarzadz czy co...nie da rady nadrobic czytania Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Styczniowe testowania 14.01.09, 15:27 Witajcie Kochane Podczytuję Was czasem, ponieważ też zaczynamy z Małżem starania o dzidziusia. Nie odzywałam się, bo jakoś tak ciągle mi się wydaje, że zapeszę i nie wyjdzie Ale co mi tam - zaryzykuję! Przedwczoraj powinnam dostać @, wszelkie objawy niby są...ale samej @ nie ma. Na test chyba jeszcze za wcześnie? Postawiłam sobie termin do końca tygodnia - jak do soboty nie dostanę, to lecę do apteki Trzymajcie za mnie kciuki proszę! P.S. Zainspirowałyście mnie ostatnimi wpisami - ja mam 31 lat (do sierpnia jeszcze). I chyba przy Was naprawde staro sie powinnam czuć... Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal Re: Styczniowe testowania 14.01.09, 15:31 Do mnie niestety @ dzisiaj zawitała, więc przechodzę na luty Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys anulkabal 14.01.09, 15:41 uuuu, szkoda Jak to pisza ciesz się staraniami bo jak bedziesz w ciazy to nie bedziesz miec ochoty Chyba zaczne do tego tak podchodzic Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys myszkowska4 14.01.09, 15:40 Powiem ci że szanse na ciąże masz wielkie bo w tym wątku to same myszy zachodza w ciąże Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: myszkowska4 14.01.09, 15:53 Hehehe tak mówisz? Nie zwróciłam uwagi Póki co jeszcze wytrzymuję to nie będę testować. To dopiero 4 @ po odstawieniu tabletek, poprzednie przyłaziły z 1-2 dniowymi wachnięciami, to teraz może jeszcze za wczesnie? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi myszkowska 14.01.09, 15:40 podziwiam Cie za Twoja cierpliwosc.... ja bym nie wytrzymala i juz dawno bym testowala. skoro od 3 dni nie masz @ - lec po test i szybki pisz tu co tam wyszlo trzymamy kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy lista, witaj kolejna myszo 14.01.09, 15:59 Myszy80 Iwonagos giulia_di. ulala.v myszka_84_ marbus- k...wa, zajebiście! Uwielbiam robic listę z takimi pozytywnymi wynikami!!!!! Hahahahahhaha 10.01.(sobota)-gootica 15.01.(czwartek)- marbus 3,01(piątek)- 131313a...? 4.01.(niedziela)- mmadziulek... 7.01.(środa)- ang80...? 9.01.(piątek)- moniczk_aa...? 10.01.(sobota)-lola19840...? 12.01.(poniedziałek)-patianiola...? 15.01(czwartek)-anaanek...? 15.01(sobota)-= bunia...? 15.01(czwartek)- mejbi-bejbi...? 15.01(czwartek)- maiwlys...? 14.01.(środa)- mampka...? myszkowska4...? Asia 363 Asikm77 saniowa corkaswejmamy maczek16L Majusik :(:( koni42:(:(:( anulkabal:(:(:( 15.01(czwartek))-Rendziak 15.01(czwartek)- nati82 16.01.(piątek)-kuna821 18.01(niedziele)- biedronka.b 18.01.( niedziela) tau-ris 19.01.(poniedziałek)- jesse_82 19.01.(poniedziałek))- olkka1 19.01/(poniedziałek)- eefaa 20.01.(wtorek)- anuszkowo 21.01. (środa) –ala 1110 22.01.(czwartek)- weska3 22.01.(czwartek)-sachmed 23.01.(piątek)- yennefer82 24.01(sobota)-kala.online 24.01.(sobota)- iga.77 27.01.(wtorek) –bufka27 ?- agnieszkahal 30.01.(piątek)- dominisia1980 31.01.( sobota) – weronka-to-ja - dawaj czadu mała bo zamykasz listę! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy myszkowska 14.01.09, 16:02 że też ty możesz tak na spokojnie siedzieć i tu nam rozprawiać, że od 3 dni @ nie widać... Zazdraszcam spokoju ducha. Ja już bym testowała. Może jednak Cię namówimy...? Wiesz, ja to też tak z czysto egoistycznych pobudek. Statystyka nam siada, wiesz? Anulkabal jeszcze zdołowała nas z lekka swą @... Anulka, przykro i. Ale podejście typu "ciesz się sexem póki możesz" naprawdę pomaga. Myszkowska, co do twojego wieku.... swoje "wiekowe rozterki" napisałam z lekka kokieteryjnie. Ja nawet na 22 czasami się nie czuję. Taka ze mnie wariatka. To samo tyczy się jak sadzę maiwlys, gootici, mejbi-bejbi i pozostałym dziołch. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: myszkowska 14.01.09, 16:11 Córko a czy Ty myślisz, ze ja nie kokietuję? Małż czasem mi mówi, że doskonale rozumie czemu ja się dobrze dogaduje z dziećmi. I dobrze! A co to, tylko w nim ma drzemać mały chłopiec? Ja to bym chciała, żeby we mnie była mała dziewczynka - tym razem tak na serio. Mała maciupeńka fasolka... ;o) Papa do jutra. Zmykam na obiadzik. Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: myszkowska 14.01.09, 16:13 Ja tam nie czuje się na swoje rocznikowe 29...może jak w końcu będę mamą to zmądrzeję...chociaz pewnie jak znam siebie to pewnie nikłe szanse Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: myszkowska- witaj u nas 14.01.09, 16:26 gootica- nie chcę cie martwić, ale ze mnie np macierzyństwo wariactwa nie wyplewiło. Ale mi to odpowiada Chcecie dziewczyny pizze? Mój mąż zrobił Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: myszkowska- witaj u nas 14.01.09, 16:33 Córa...ja tam wiem, ale czase się łudze, ze zmądrzeję ale i tak mi to nie dane i super się z tym czuję no ja nie moge zjesc pizzy bo mnie ten cholerny zab boli i geby domknac nie moge Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: myszkowska- witaj u nas 14.01.09, 16:34 corka nie dzieki, jedna na dzis mi w zupelnosci wystarczy. A wiecie co, po pracy zgarniamy tesciowa z miasa (ma szkolenie w Krk) i jedziemy do nas. A najlepsze ze wejdziemy wszyscy do chalupy a na stole grzecznie lezy bobo-test czekajacy na jutrzejszy sik ciekawa jestem jakby zareagowala ale juz uknulam z malzonem spisek ze szybko wejde nie kulturalnie pierwsza i zgarne go do szuflady. ALe by byly jajca Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: Szok :) 14.01.09, 16:32 Ale dałyście czadu na kilka godzin wyłączyłam kompa i nie mogłam znaleźć tego co czytałam maiwlys to ty chyba pisałaś, że z okolić ZG jesteś?? ZG rozumiem Zielona Góra?? JA też z okolic corkaswejmamy możesz wpisać mnie na listę 25.01.09 tak mam zamiar testować Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy kasiek-witaj na iście 14.01.09, 16:48 Myszy80 Iwonagos giulia_di. ulala.v myszka_84J marbusJ- k...wa, zajebiście! Uwielbiam robic listę z takimi pozytywnymi wynikami!!!!! Hahahahahhaha 10.01.(sobota)-gootica 15.01.(czwartek)- marbus 3,01(piątek)- 131313a...? 4.01.(niedziela)- mmadziulek... 7.01.(środa)- ang80...? 9.01.(piątek)- moniczk_aa...? 10.01.(sobota)-lola19840...? 12.01.(poniedziałek)-patianiola...? 15.01(czwartek)-anaanek...? 15.01(sobota)-= bunia...? 15.01(czwartek)- mejbi-bejbi...? 15.01(czwartek)- maiwlys...? myszkowska4...? 14.01.(środa)- mampka....? Asia 363 Asikm77 saniowa corkaswejmamy maczek16 Majusik :(:( koni42:(:(:( anulkabal:(:(:( 15.01(czwartek))-Rendziak 15.01(czwartek)- nati82 16.01.(piątek)-kuna821 18.01(niedziele)- biedronka.b 18.01.( niedziela) tau-ris 19.01.(poniedziałek)- jesse_82 19.01.(poniedziałek))- olkka1 19.01/(poniedziałek)- eefaa 20.01.(wtorek)- anuszkowo 21.01. (środa) –ala 1110 22.01.(czwartek)- weska3 22.01.(czwartek)-sachmed 23.01.(piątek)- yennefer82 24.01(sobota)-kala.online 25.01.(niedziela)- kasiek604 24.01.(sobota)- iga.77 27.01.(wtorek) –bufka27 ?- agnieszkahal 30.01.(piątek)- dominisia1980 31.01.( sobota) – weronka-to-ja - dawaj czadu mała bo zamykasz listę! Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: myszkowska 14.01.09, 16:45 gootica to ja z tobą prawie rówieśniczka jestem, w kwietniu mnie nawiedzi 29 lat, ale przed 30-tka czuje jakoś stracha. A zbliża się wielkimi krokami zawsze mówiłam, że muszę mieć 1 dziecko przed 30-tka. To teraz muszę dopiąć swego i przyśpieszyć tempo Ale teraz jestem naładowana pozytywnymi emocjami, do póki nie przyjdzie to wstrętne PMS bo zawsze chcę się z mężem rozwodzić i wydaje mi się, że mnie nie rozumie hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi weska 14.01.09, 16:53 to my z jednego roku mnie 29 swieczek nawiedzi za miesiac i ciut Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 myszkowska 14.01.09, 16:32 Pozdrowienia od myszy dla myszkowskiej Jak już dziewczyny mówiły, myszowane w tym miesiącu pozytywnie zatestowały. Trzymam kciuki i za Ciebie. Myszy górą Odpowiedz Link Zgłoś
marbus myszkowska 14.01.09, 16:34 masz tak nik,ze na bamk zaciązona jestes CO do latek-to ja w lutym skoncze(jak Bozia da)30sci. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Sylwiaaaa 14.01.09, 16:45 Tys juz do domu polazla... na jutro rano strategia taka sama jak we wtorek slesz mi smsa rano mnie tu pewnie wieczorem nie bedzie bo goscie w domu, cholera jakby nie wiedzieli ze mam co robic wieczorem (siedziec tu z wami).. cora - jak chcesz to podeslij kom na poczte to wysle ci info Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy anula 14.01.09, 17:30 wysłałam ci nr, daj znać co i jak, ok? Tylko uprzejmie proszę o pozttywne wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Ania 14.01.09, 18:32 No kurcze jeszcze mnie klient zatrzymał na chwilę w pracy i już nie zdążyłam się kulturalnie pożegnać Właśnie kazałam mojemu kupić jakis test o czyłości 10, najpierw powiedziuał że kupi, a później zaczął mnie namawiac żebym nie testowała jutro tylko o ile okres nie przyjdzie wczesniej poczekała z tydzień!!! Wariat jakiś niepowazny czy co? Powiedział, że mi nie kupi, bo nie chce żebym znowu chodziła zdołowana i żebyśmy smucili od rana no i się musiałam obrazić i prawie rozpłakać żeby mi jednak kupił bo do miasta jechał a mi sie nie chciało...nie wiedział jednak, że ewentualnie mam jeszcze ten pre-test 25. Pewnie ma racje ze nie kaze testowac, ale ja juz chce wiedziec, juz juz... a moze cos sie pokaze jednak jakas bladziocha? A jak nie, to sobie obiecałam ze nie podejde jutro do tego tak emocjonalnie, nastawilam sie ze wyjdzie negatywny, moze to pomoze. Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Test 14.01.09, 18:50 Kochane, nie wiem, co mam myslec..... Pojechalam po test dzisiaj, no i oczywiscie kupilam 2!!! Skoro mam dwa, trzeba jeden zatestowac. Zatestowalam - wynik NEGATYWNY, poszlam znowu do was pogadac na forum. Wracam do lazienki popatrzec na moj test z powrotem I ......sluchajcie teraz , ZALEZY POD KTORYM KATEM PATRZE!!!!! Raz widze ta druga , ale BLADZIUSIENNNNNKA, ze prawie jej nie ma, a raz nie widze. Zalezy jak ten test ustawie do okna. Boze, oby to bylo to!!!!! Nastepny test powtorze w sobote. Jak u was bylo? Ta druga kreska naprawde ledwo-ledwo-ledwo, prawie jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Test 14.01.09, 19:54 Super Bladziocha, bo robiona popołudniu. Zrób tak, jak mówiłaś. W sobotę powtórz, tylko z samego rana. Zobaczysz, że będzie wyraźniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
marbus ang 14.01.09, 21:38 ja robiłam po południu-bledziocha straszna naprawde sie trzeba było mocno przyjrzec.I jestem w ciązy!Takze poczekaj ze dwa dni i powtorz test juz rano.Trzymam kciukasy! Odpowiedz Link Zgłoś
weronka-to-ja Re: Styczniowe testowania 14.01.09, 19:24 No coś ty 31 to bardzo niewiele. Ja mam 36 i teraz staram się o drugie dziecko. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 ang80 14.01.09, 16:46 Jeśli mierzyłaś dziś przed 10, to wszystko wygląda ok Jeśliby jeszcze przez tydzień temeperatura utrzymała się powyżej 36,8 (lepiej koło 37) to zapewne jesteś w ciąży No i to znaczyłoby, że strasznie Ci się cykl rozciągnął, byłby ok 40-to dniowy. Choć ja oczywiście życzę, żeby trwał do września Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bufka27 o rany 14.01.09, 17:15 Dziewczyny was na chwilę zostawić a tu juz prawie 1500 postów!!! Gratuluję wszystkim zaciążonym, a tym co czekają życzę wytrwałości. Ja ciągle w fazie starań (bardzo przyjemnych z resztą )))Testowanie 27 stycznia albo trochę później. Nie nastawiam się, nie liczę. Co ma być to będzie )) Acha, a apropo wieku to ja chya najstarsza tu jestem, bo w czerwcu 32 latka stukną ))Ale punkt pierwszy zaliczyłam bo pierwsze dziecko urodziłam przed 30-tką ))Teraz czekam na drugie, a trzecie też mi się po cichu marzy... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy no to jutro bedzie się działo 14.01.09, 17:34 O ile pamietam 15 duuużo miało się dziać Już nie mogę się doczekać by dopisać koljne dziołchy do grona zafasolkowanych Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Myszy80 14.01.09, 18:03 Dziekuje ci uprzejmie za odpowiedz. Mierzylam temperature o 8.00am :- ). Testy juz kupione . Jednak strasznie sie boje, ze @ mnie nawiedzi. Juz sie nastawiam, ze jestem w ciazy, a te testy pokazuja, ze nie . Odpowiedz Link Zgłoś
kuna821 :(:(:(:( 14.01.09, 19:00 Czytam was kilka razy dziennie wprawdzie mało pisze ale pocieszajace jest ze inni tez maja takiego chopla na zajscie niestety mnie mozecie juz wykreslic @ przyszla czekam na nastepne starania i trzymam kciuki za testujace jeszcze gratulacje dla wszystkich II kreseczek Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Styczniowe testowania 14.01.09, 18:43 6 tydzień ciąży (zmoich wyliczeń) i z radości ucałowałabym caaały swiat! A mojej pociechy doczekać sie nie mogę. A propo. Jutro ide do lekarza. W którym tc można określić czy ciąża jest pojedyncza czy mnoga? Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy ang80 14.01.09, 18:55 Nie wiem co Ci powiedzieć. Jeśli widzisz drugą krechę to może faktycznie ona tam jest. A zrób zdjęcie, może coś i my zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: ang80 14.01.09, 19:00 . Musze ten test przekrecac w rozne strony, zeby ten cien drugiej kreski zobaczyc . Na zdjeciu na pewno nie da sie zobzczyc. hehe :- ). Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: ang80 14.01.09, 19:07 moja kreska sprzed kilku lat tez była baaardzo blada. I też zastanawiałam się czy przypadkiem sobie jej nie wmawiam, tak więc jak widać, różnie z tym bywa. A u mnie dziś 8dc, za jakieś dwa dni zacznie mi się owulacja. Od 1 dc @ byłam taka wyciszona, nie nakręcałam się i podchodziłam do wszystkiego bez jakichkolwiek emocji. Chyba podświadomie wiedziałam, że nie ma co, skoro mam @. A dziś już jej nie mam i zaczyna się wkręt A chciałam tego uniknąć Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 corkaswejmamy 14.01.09, 19:16 Rozumiem cie doskonale. Jak mialas okres, mniej o tym myslalas, bo i tak jeszcze mialas czas, a teraz juz mozna bedzie zaczynac staranka. Wiesz, mnie zawszy wszyscy mowili i mowia, ze trzeba sie wyluzowac, ALE JAK TU SIE WYLUZOWAC I NIE MYSLEC O TYM, JAK TAK BARDZO TEGO PRAGNIESZ!!!! To jest moj 3cs. Przez pierwsze dwa cs pzrytulalismy z M. do momentu Owulacji, no moze pare dni po i KONIEC, a potem czekalam na @. W tym cs powiedzialam, ze musimy co 2-3 dzien od momentu, jak sie okres skonczy do momentu, az sie nie zacznie nastepny. I tak bylo az do dnia, kiedy powinnam byla dostac @ ( a mianowicie 7 stycznia). Domyslam sie, ze owulcje mialam pod koniec cyklu staran. Moja siostra apropo miala taksamo. Tak jak dziewczyny pisaly wczesniej, nasz oprganizm - to nie ksiazka, takze WEZ sie za robote, kochana!!!! Zauwazylam, ze jestes bardzo wesola i optymistyczna!!! I TAK TRZYMAJ. Jak sie nie myle, to bedzie twoj 2dc. My tu wszystkie mocno trzymamy za ciebie kciuki!!!! Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy ankg, mówiłam Ci, że Cię kociham? 14.01.09, 19:57 hahaha. Jak nie, to mówię teraz. Jak tak-podtrzymuję to co mówiłam wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: corkaswejmamy 14.01.09, 20:00 Dobrze ang80 mówi. Nie czekaj na owu, tylko bierz męża w obroty i do dzieła Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 test 14.01.09, 19:03 Moze mi juz w oczach ta druga kreska jest . NO ALE COS TAM JEDNAK CHYBA JEST!!! Zobaczymy w sobote. Od razu dam wam znac!!! Corcio, tylko nie zmieniaj na razie nic na wykresie. Niech zostane pod znakiem zapytania. Spytam sie wieczorem meza, zobaczymy czy on cos zobaczy Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: test 14.01.09, 19:05 Mialam na mysli na liscie testujacych, a nie na wykresie. Jestem teraz pod takim wrazeniem, ze nie wiem, co pisze . Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy lista 14.01.09, 19:12 Myszy80 Iwonagos giulia_di. ulala.vJ myszka_84 marbus- k...wa, zajebiście! Uwielbiam robic listę z takimi pozytywnymi wynikami!!!!! Hahahahahhaha 10.01.(sobota)-gootica 15.01.(czwartek)- marbus 3,01(piątek)- 131313a...? 4.01.(niedziela)- mmadziulek... 7.01.(środa)- ang80...? 9.01.(piątek)- moniczk_aa...? 10.01.(sobota)-lola19840...? 12.01.(poniedziałek)-patianiola...? 15.01(czwartek)-anaanek...? 15.01(sobota)-= bunia...? 15.01(czwartek)- mejbi-bejbi...? 15.01(czwartek)- maiwlys...? myszkowska4...? 14.01.(środa)- mampka...? Asia 363 Asikm77 saniowa corkaswejmamy maczek16 Majusik :(:( koni42:(:(:( anulkabal:(:(:( kuna821:(:(:( 15.01(czwartek))-Rendziak 15.01(czwartek)- nati82 18.01(niedziele)- biedronka.b 18.01.( niedziela) tau-ris 19.01.(poniedziałek)- jesse_82 19.01.(poniedziałek))- olkka1 19.01/(poniedziałek)- eefaa 20.01.(wtorek)- anuszkowo 21.01. (środa) –ala 1110 22.01.(czwartek)- weska3 22.01.(czwartek)-sachmed 23.01.(piątek)- yennefer82 24.01(sobota)-kala.online 25.01.(niedziela)- kasiek604 24.01.(sobota)- iga.77 27.01.(wtorek) –bufka27 ?- agnieszkahal 30.01.(piątek)- dominisia1980 31.01.( sobota) – weronka-to-ja - dawaj czadu mała bo zamykasz listę! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: test 14.01.09, 19:15 dawaj znać co i jak. Ja na razie zostawiam cię pod znakiem zapytania. Dużo Was już tam jest. Ale pozytywów na moje oko trochę za mało Może Tobie uda się przełamać złą passę. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: ... 14.01.09, 19:29 Corko jutro na pewno lista zaciążonych się zwiększy podobno to przełomowy dzień Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Kasiek 604 14.01.09, 19:55 obyś miała rację. Ten watek z założenia miał być szczęsliwym. W sumie to bez względu na wyniki i tak chyba będzie. Przynajmniej dla mnie. Poznałam w tym wątku wiele ciekawych i bardzo fajnych ludzi i to nazywam właśnie szczęściem. Dlatego, mimo, że mi się nie powiodło z kreskami- już teraz uważam ten wątek za szczęsliwy. Przynajmniej dla mnie Dziewczyny. Dzięki, że jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Kasiek 604 14.01.09, 20:06 A my (przynajmniej ja) dziękujemy Tobie. Matko/córko - przodowniczko stada Oby jutro zaroiło się nam od pozytywnych testów i na liście Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy myszy80 14.01.09, 20:12 i właśnie na dziś ja już się wyłączam Moja trzylatka już w łóżku leży, a małżonek obiecał masaż kompleksowy z wkładką a więc: zabieramy się za robotę! Pozwólcie, że ten jeden raz nie będę o Was myśleć, hihihi. Buziaki i zapewne do jutra. Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: myszy80 14.01.09, 20:29 Myszy80, dziekuje za mile slowa. Po tym, jak zrobilas mi obliczenia z moimi temperayrami, powiedzialas mi od razu, ze owulacje mialam pod koniec staran. O tym non-stop myslalam i chyba rzeczywiscie mialas racje! Jestes super, dalas mi taka nadzieje i caly czas potrzymywalas mnie na duchu. Wszystkie dziewczyny tutaj sie zebraly bardzo fajne, bardzo zyczliwe! Dziekuje Wam wszystkim . Naprawde mam nadzieje, ze bedziemy potrzymywac kontakt, a moze sie nawet kiedys i spotkamy ;- )? Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 ang80 15.01.09, 07:26 Ja również dziękuję za miłe słowa A co do podtrzymywania na duchu, to przeciez po to tutaj jesteśmy. Żeby sie razem wspierać. A wszystko zaczęło się od Ciebie, bo przecież Ty założyłaś tego posta, który okazał się naprwadę super Trzymam kciuki i czekam niecierpliwie na sobotnie testowanie Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Imie 15.01.09, 14:34 Pewnie, mam na imie Angelika , a ty Agnieszka jestes . Bardzo milo . Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Podpisuję się rękami i nogami! 14.01.09, 20:25 corkaswejmamy napisała: Poznałam w tym > wątku wiele ciekawych i bardzo fajnych ludzi i to nazywam właśnie szczęściem. > Dlatego, mimo, że mi się nie powiodło z kreskami- już teraz uważam ten wątek za > szczęsliwy. Przynajmniej dla mnie Dziewczyny. Dzięki, że jesteście. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys A z innej beczki, tej @owej 14.01.09, 20:27 to całym ciałem czuję że cholerna @ nadciąga... Ja też uciekam, mężulek kupił acona 10 zobaczymy co rano pokaże, jak ja bym chciała zobaczyć chociaż taki cień jak ang80.... Kochane dobrej nocy i do przeczytania jutro! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys ang80 14.01.09, 20:21 jak jest chociaż cień to jest, chyba że nie wiem juz jakie miałabyś mieć omamy wzrokowe Ja sój wczoraj oglądałam pod przeróżnymi kątami i niet niet niet... Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Sylwia 14.01.09, 20:32 Dziekuje, kochana. Chodze z tym testem wszedzie i caly czas sie patrze, jak wariatka. . A za Ciebie TRZYMAM MOZNO KCIUKI!!!!!! Daj nam od razu znac. Czekam z niecerpliwoscia na wynik!!!!!! Buzka. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Udanego wieczoru :) 14.01.09, 20:34 Ja też się już pożegnam. Strasznie senna ostatnio jestem, ciekawe czemu A jutro tyle wrażeń. Czekam od rana na wieści - oby jak najwięcej tych pozytywnych Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Objawy 14.01.09, 20:49 U mnie tak - nudności cały dzień, wymioty razy 3, słaba jestem, nic tylko bym spała, jak nie wrzeszczę na małża (który całe szczęście dziś w domu i mógł Młodego podoglądać) to ryczę, ciągnie mnie w dole brzucha wyraźnie, tudzież w pachwinach pobolewa. Wywróżycie mi coś? Aha - i ja się nie wkręcam, ja tak po prostu mam. Niech się ten cholerny dzień skończy bo już mam dosyć!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmadziulek moja historia -długie 14.01.09, 21:59 Dziewczyny owu w tym cyklu przesunęła mi się do 30dc!!! Dziś 45dc zrobiłam betę i wyszła 30,7 (niska bardzo) czyli b.wczesna ciąża ...niestety od 3 dni potwornie boli mnie brzuch jakby mi ktoś przyciskał pięść do macicy oraz takie ciągniecie w okolicy pachwin. Boli tak ,że budzę się w nocy a nospy nie pomagają... dziś byłam u gina i wystawił od razu na jutro skierowanie do szpitala na patologię (jestem po 2 poronieniach i mam mutację leiden). Bardzo się boję co to będzie...czy tym razem się uda i jakoś to wszystko przytłacza radość z zafasolkowania. Nie wiem czy mnie zatrzymają w szpitalu,myślę że odeślą do domu i każą leżeć-tymczasem trzymajcie za mnie kciuki bo teraz tylko nadzieja nam została ,że jakoś się uda to przetrwać....buziaki dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: moja historia -długie 14.01.09, 23:09 Mmadzilek, MOCNO-MOCNO thrzymam kciuki!!!! Badz dobrej mysli. Bedzie wszystko dobrze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: moja historia -długie 15.01.09, 08:41 Mmadzilek ja też trzymam kciuki. Daj nam znać. Bardzo póxno miałas owu rzeczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: moja historia -długie 15.01.09, 07:33 mmadziulek, gratuluję Trzymam mocno kciuki, żeby wszystko się dobrze poukładało. Życzę Ci przede wszystkim dużo spokoju. Wypoczywaj, leń się, niech maluszek się mocno trzyma tam w środku. Dawaj znać, jak się czujesz. Myśl pozytywnie, to pomaga. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: moja historia -długie 15.01.09, 07:38 o nie mmadziulek trzymam baardzo mocno kciuki. Ja bym ci radziła powtórzyć bete, po jej przyroście będziesz wszystko wiedziała. Ja tez jestem po 2 poronieniach i wiem co się czuje, mnie też ciągnie w pachwinach i zamiast się cieszyć to bardziej mnie przygniata strach żeby znowu się ta historia nie powtórzyła. Ale trzeba wierzyć, że tym razem będzie wszystko ok bo pozytywne nastawienie może pomóc. Ściskam cię mocno i życzę duuuzo zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 No i zaczął się sądny dzień... 15.01.09, 07:39 Dawajcie dziewczyny Co Wam powychodziło na testach. Liczę, że posypią się dziś na liście Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: No i zaczął się sądny dzień... 15.01.09, 07:55 O matko-dziewczyny ja już nie mogę się doczekać, trzymam za Was kciuki))piszcie jak teściory, bo umrę tu ze zdenerwowania Żeby Wszystkim wam wyszły 2 tłuściochy, albo nawet i bledziocha Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: No i zaczął się sądny dzień... 15.01.09, 08:16 test poranny z moczu odpada - nie zdążyłam kupić jestem chora i leże w domu... mąz namawia mnie , żebym dopiero w poniedziałek powtórzyła bete hcg z krwi .. poprzedni wynik to zaledwie 7,11 w 23 dc - norma dla nieciężarnych to poniżej 5...@ nadal nie mam - dzsiaj jest jej termin - dwa dni temu miałam bardzo delikatne brązowe plamienie .. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: No i zaczął się sądny dzień... 15.01.09, 08:26 Przede wszystkim życzę zdrówka. Z bety wynika, że szansa jest Oby @ trzymała się od Ciebie jak najdalej. Jak się zdecydujecie na któreś testowanie, to nie zapomnij powiadomić o wyniku forumowiczek Czekamy niecierpliwie, wierzę, że na 2 kreseczeki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: No i zaczął się sądny dzień... 15.01.09, 08:46 Ja miałam sen, który się sprawdził - w myśl zasada, że sny interpretuje sie odwrotnie. Sniło mi sie że dostała masakrycznej @ a na teście zrobionym zaraz po tym zobaczyłam @ były dwie grube kreski. NAtomiast rzeczywistośc wygląda tak że @ brak (32 dc) większych objawów na @ tez brak 0 nawet brzuch nie boli już, a na teście wyszła tylko jedna kreska i nawet najmniejszego cienia Ja niestety nie zaczynam tego dnia pozytywnie - liczymy na inne dziewczyny z listy Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: No i zaczął się sądny dzień... 15.01.09, 08:51 Kochan maiwlys mootto tego forym brzmi?? " Dopóki nie ma @ zawsze jest szansa " !!!!! Kreska jedna może być na razie bo często przecież jest tak,że poziom, hormonów u każdego może wzrastać w różnym tempie Często czytałam że któraś z dziewczyn zrobiła test i był negatywny a za dwa dni okazało się że są już tłuste krechy Głowa do góry Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys kasiek604 15.01.09, 08:56 Dziękuję Będe spokojnie czekała jak myszy80 radzi, tak jak mowicie do momentu kiedy mnie nie zaleje jest szansa, a mąż przed chwila przyszedł do pracy i zaczął mnie wypytywac czy nic mnie nie boli, czy nie dostałam @, czy nie mam plamień, czy piersi mnie nie bolą... Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 mailwlys 15.01.09, 08:51 Nie załamuj się, tylko uwierz starszej koleżance, że owu Ci się przesunęła. Zatestuj w niedzielę, coś bladego powinno już być. A dwie grube wróżę Ci na wtorek Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys myszy80 15.01.09, 08:58 Skąd ta wiara? Chyba zacznę tez wierzyć normalnie Powiem szczerze, że podłamana strasznie byłam we wtorek, dzisiaj jakos nastawiłam się negatywny i oczywiście troche smutno i szkoda, ale jakoś tak spokojniej trochę, poczekam cierpliwie, w tych sprawach niestety niczego się nie przyspieszy, a nie chce iść na żadną betę bo to by mnie jeszcze bardziej zestresowało. Mąż wyraził dzisiaj opinie o testach "Do dupy są te sikańce i już", wczoraj w aptece jak prosił pania o test to prosił o taki co pokaże dwie kreski Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: myszy80 15.01.09, 09:10 Fajnego masz mężą Moim zdaniem dobrze, że nie idziesz na betę. Przynajmniej na razie. Może za tydzień będzie sens. A moja wiara bierze się z Twoich objawów śluzowych. Sama mam takie same, więc wiem kiedy po nich nadchodzi termin @ W każdym bądź razie wierz dalej i nastaw się pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: myszy80 15.01.09, 09:16 Ach te śluzy, oby poskutkowały Mąż owszem fajny, ale rano zaliczylismy sprzeczkę o test bo on nie chciał abym robiła bo kolejny zawód, a przejął się tym chyba bardziej ode mnie...i boi się że dostanę @ :0 już mam dość powoli pytan czy mnie cycyki bolą Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: myszy80 15.01.09, 09:33 Mój też się strasznie przejmował. Jak robiłam pierwszy test ok 8 rano (a wcześniej koło 5 musiałam korzystać z wc) i wyszła blada kreska, to miał pretenesję, że nie zrobiłam o tej 5, bo teraz to już rozcieńczone wszystko No i dopiero jak tydzień później wyszły dwie grube to odetchnął z ulgą i uwierzył, że z jego plemniczkami jak najbardziej ok Może zrób teraz jak mąż radzi i odczekaj ciut dłużej do kolejnego testu? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mampka Was zostawic same ... :) 15.01.09, 08:25 to normalnie czlowiek nie moze potem nadazyc czytac. Nie bylo mnie kilka dni, bo corka sie rozchorowala a w domu neta niet, a tu watek rozrosl 2x. A u mnie ani @nie ma, mimo, że wczoraj termin ani 2 kresek. Dupa dupa dupa, nienawidze czekac. pozdrawiam Mampka Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re:Jak tam testy ?? 15.01.09, 08:42 Nie mogę się doczekać aż któraś z Was odnajmi tą radosną wiadomośc a tu na razie CISZA?? Piszcie szybko bo umieram z ciekawości Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Witam wszystkie co mnie witały wcześniej ;o) 15.01.09, 09:37 U mnie nadal "czyściutko" choć brzuch mnie boli jak już daaawno nie bolał. I sama nie wiem martwić się czy cieszyć? Powiedzcie mi wszystkie, którym się udało choć wszystkie objawy na ziemi i niebie mówiły, że @ nadchodzi... może tak być? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Witam wszystkie co mnie witały wcześniej ;o) 15.01.09, 09:42 Ja to juz się sama pogubilam w swoich objawach i na chwilę obecna nie mam absolutnie żadnych poza zachcianką coca-coli - myslałam że umrę jak sie nie napiję, dobrze, że mamy automat blisko w pracy. Z tego co dziewczyny pisza, mówią to objawy jak na @ moga być jak najbardziej a może się okazać że jesteś w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Witam wszystkie co mnie witały wcześniej ;o) 15.01.09, 09:48 Oby tak było Póki co koleżanki w pracy martwią się moim "zapaleniem pęcherza" hihihihiiii bo latam co pare minut do kibelka bo mi się ciągle wydaje, że @ nadeszła. Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak chyba się udało:) 15.01.09, 09:54 nie wytrzymałam - zapakowałam się w auto ze smarkami do pasa i pojechałam do apteki. test z moczu (nie porannego) pre-test czułość 25 wyszedł pozytywny druga kreska nieco bledsza- ale jest pojade jeszcze sprawdzić test z krwi - czy beta przyrasta prawidłowo - mam nadzieje, że ten test się nie mylił.... Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: chyba się udało:) 15.01.09, 10:03 Moje gratulacje Wreszcie pozytyw bez znaku zapytania. Oby tak dalej Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: chyba się udało:) 15.01.09, 10:11 GRATULACJE!!! I oświećcie mnie proszę przy okazji o co chodzi z czułościami testów? Jakis konkretny mam kupować? Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: chyba się udało:) 15.01.09, 10:23 Czułość 10 - wykrywa ciążę od 10 dni po owulacji, 25- w dniu spodziewanej miesiączki, 40-po terminie miesiączki. W polskich aptekach najczęściej można spotkać te 25, ale warto pytać o 10. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: chyba się udało:) 15.01.09, 11:01 Dzięki Ja już po terminie, ale z testem poczekam do weekendu (mam nadzieję). Poćwiczę cierpliwość - przyda się potem przy dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: chyba się udało:) 15.01.09, 11:05 Wasza cierpliwość dała mi do myslenia i juz a żadnym cyklu nie będe testowała tak szybko...co najmniej dwa dni po terminie jeśli sie spóźni @, nie wczesniej. Ciekawe tylko czy wytrwam w tym postanowieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: chyba się udało:) 15.01.09, 11:21 Trzeba być upartym tak jak ja Już sobie wolę tak czekać w niepewności niż dowiedzieć się, ze nic z tego. Przynajmniej łudzę się, że czeka mnie niespodzianka a nie rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: chyba się udało:) 15.01.09, 11:34 Ja tak jak Sylwia - chyba juz mi wystraczy tego wczesniejszego testowania... to byl pierwszy i ostatni cykl gdzie tetsowalam przed data @. W 1wszym cyklu @ przyszla kilka dni wczsniej wiec nie maialm szansy na tetsowanie. Next time bede czekac i ewentualnie testowac po terminie... Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Ania 15.01.09, 11:40 No to przynajmniej jakies mądre decyzje podjęłysmy, tylko probuj mnie namawiać to zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Ania 15.01.09, 11:52 Mysle ze to ci nie grozi... Ale ty tez mnie nie namawiaj Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: chyba się udało:) 15.01.09, 13:28 Też będę testować 17-go, ale z cierpliwościa to u mnie kiepściutko Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys A ja mam lenia... 15.01.09, 13:35 i nic mi się nie chce, już bym chciała do domu, ale od 14.00 do jakos czas mi szybciej leci więc jeszcze chwilka...ide kupić ser w ziołach - znaczy sie chemia czysta! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: chyba się udało:) 15.01.09, 10:35 no jakze sie ciesze i gratuluje of kors Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Rendziak 15.01.09, 14:43 Rendziak, GRATULUJE!!!!! Co do mojego testu...MAz wczoraj tez zobaczyl cien drugiej kreski. Powiedzial tylko, ze prawie nic nie widac, ale jest . A dzisiaj rano dostalam jakies leciutkie jasno-brazowe plamienia. Boze, zeby tylko to nie bylo na @. Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: Rendziak 15.01.09, 15:06 hej ja miałam tez bardzo delikatne plamienia - nawet dzisiaj mam - ale nie zostają nawet ślady na bieliźnie - kolor wydziliny to brazowawy..nie wiem co mam o tym mysleć- odkąd rano zrobiłam test dostaje paranoi- brzuch mnie nagle zaczął boleć ...pierwszą ciąże straciłam i to w 6 miesiącu - mam skrzywioną psychę - co prawda drugą donosiłam i mam 4-letniego synusia - ale ślad w głowie został.... Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Re: Rendziak 15.01.09, 15:21 Oj, dziekuje, pocieszylas mnie.... Ja, tak jak mowisz, nawet na bieliznie tego nie mam. U mnie przed okresem zawsze sa plamienia , ale takie mocniejsze. Teraz mam bardzo jasny kolor, taki brazowaty... Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi czesc wam :( 15.01.09, 09:39 No i tak jak myslalam - nie spodziewalam sie cudow wiec nie nastawialam sie jakos super ekstra optymistycznie na wynik dzisiejszego sikanca. Jedna kreska Wiec czekam tylko na @ i zbieram sily na nastepne proby. Chcialabym zeby udal nam sie moj urodzinowy prezent w postaci kinder- niespodzianki ech co to by byl za prezent... Cora - niestety wczoraj po wyjsciu z pracy nie zagladaslam do kompa wiec nie mialam Twoego nr ale juz sobie go wpisalam i odeslalam CI moj nr. Ciekawe jak reszta dziewuch dzis zatetsowala... trzymajcie sie cieplutko. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: czesc wam :( 15.01.09, 10:05 Nie poddawaj się. Jeszcze nic nie jest przesądzone. Wróżę Ci to samo, co maiwlys. Drugą kreskę koło wtorku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Nie wiem co robić :( 15.01.09, 10:41 Wczoraj wyszła mi blada kreska no jakoś jestem sceptycznie o tego nastawiona i nie wierze że to ciąża ale ta bladziocha jest i nawte nie trzeba sie za bardzo wpatrywac żeby ją zobaczyc. Ale wczoraj dopadło mnie okropne choróbsko gardło masakrycznie boli z łóżka nie mogłam się podnieść i co ja mam teraz brać na ta chorobę bo nawte na tabletkach do ssania pisze żeby nie stosowac w ciąży a ja nawte niewiem czy jestem czy nie jestem w ciąży pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Nie wiem co robić :( 15.01.09, 11:08 Jak jest blada, to znaczy, że jesteś Co do leków, to chyba najlepiej lekarza lub w aptece dopytać co możesz brać. Na pewno coś Ci podpowiedzą. Ewentualnie zawsze można starymi sposobami. Gorące mleko z miodem i mlekiem, syrop cebulowy, czosnek itp. Zdrowiej Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: Nie wiem co robić :( 15.01.09, 12:02 Myszy dzięki ty zawsze mądrze radzisz i podtrzymujesz na duchu u mnie najgorszy jest ból gardła pozatym jestem strasznie słaba i cały czas bym spała Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Nie wiem co robić :( 15.01.09, 12:38 To bierz w rękę kubek mleka z miodem albo gorącej herbaty z cytryną i pod kołderkę się wygrzewać i wysypiać. A jak mąż wróci z pracy to niech Ci masz rozgrzewający zaserwuje Od razu poczujesz się lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: czesc wam :( 15.01.09, 11:35 Dzieki ale chyba juz mysle o nastepnym cyklu niz o trzecim testowaniu w tym cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
rendziak Re: Styczniowe testowania 15.01.09, 10:44 dzięki dziewczyny - martwi mnie tylko ta moja choroba - dwa dni miałam temperaturę - łamie mnie w kościach - łyknęłam kilka aspiryn - mam nadzieje, że taka grypa nie wpłynie na rozwój zarodka Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Styczniowe testowania 15.01.09, 11:13 rendziak, może leć do lekarza, jak tak Cię trzyma choróbsko. Lepiej wcześniej wyleczyć czymś lżejszym, niż później na antybiotykach jechać. Dużo zdrówka życzę Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online watek jak nigdy 15.01.09, 11:24 witam was wszystkie odrazu gratuluje zaciazonym i tym z cienkimi i slabymi kreseczkami macie juz powody do uciechy ja natomiast jescze mam kilka dni do testowania i juz przestalam zwracac uwagi na objawy jakie mi sie przytrafiaja dodam ze to juz 7cs na powaznie a i wczesniej tez moglo sie cos przytrafic wiec staram sie was podczytywac codziennie ale jak siade to nie moge skonczyc czytac bo watkow przybywa i przybywa zrobila sie tu superowa grupa dziewczyn co maja codziennie o czym gadac i to jest superowe ja na poczatku staran tez sie trioszke udzielalam ale teraz odechcialo mi sie juz tego czekania na 28dc i @ w nim ale sie przelamalam i postanowilam cos napisac jedna z was miala tez tu sen o ciazy 2 kreskach ja takie sny mialam dwie nocki pokolei i tez nie bardzo w nie wierze a moze warto? juz sama niewiem. dwie nocki temu snilo mi sie ze zemdlalam i wyladowalam w szpitalu i po kilku dniach sie przebudzilam z ala spiaczki i doktor oznajmil mi ze "jest pani w ciazy" boze jak mi bylo przyjemnie chociaz o tym posnic mianowicie w nastepna nocke juz rodzilam slicznego bobaska a porod byl tak lekki ze go nawet nie odczulam mam juz za soba porod 4lata i 6 miesiecy temu i przezylam go naprawde ciezko wiec kolejny sen co bardzo chcialabym zeby sie sprawdzilo ale znajac wlasnie te marzenia senne to wszystko na jawie toczy sie odwrotnie wiec nie spodziewam sie i w tym cyklu 2kresek juz jestem chyba zmeczona tymi staraniami ale u was zapal jest super moze za kilka dni i mi sie udzieli od was pozdrawiam was wszystkie serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys kala.online 15.01.09, 11:43 Przeczytałam cały długaśny post Raz a porządnie, a co! Piszesz, że u nas zapał jest... no niby jest (piszę o sobie), ale własnie wczoraj złapałam się na myśli (jak maż robiła aluzje), że po co teraz skoro i tak nic z tego nie będzie! A wczesniej przez głowę by mi nie przeszło, bo w ogóle zupełnie inaczej myslałam, obawiam się, że jak mi przyjdzie starac sie o dziecko rok czasu to mi seks zbrzydnie zupełnie....ale naprawdę się tego obawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: mailwys 15.01.09, 12:01 wiesz ja sie juz do tego wszystkiego przyzwyczailam ze te testy do tej pory nie wychodzily po mojej mysli ale jedna z was chyba matka corka czy juz niewiem napisala cos fajnego ze najlepsze w tym wszystkim jest to staranie a jesli chodzi o to "że jak mi przyjdzie starac sie o dziecko rok czasu to mi seks > zbrzydnie zupełnie....ale naprawdę się tego obawiam " to o to sie nie marw to mam nadzieje nigdy nie zbrzydnie Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online watek jak nigdy 15.01.09, 12:06 a jesli chodzi o ten dlugasny watek to tak jakos wyszlo moze za dlugo sie nie udzielalam i teraz tak wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: watek jak nigdy 15.01.09, 12:16 kala jak napisała to raz a porządnie, a co Nie martw się, jeszcze masz trochę czasu do testowania A tak z innej beczki, to wyobraźcie sobie, że wczoraj położyłam się na godzinkę snu o godz. 18 a wstałam rano o 6 a co najlepsze wogóle się nie wyspałam, cały czas chodzę i ziewam , głównie do monitora, najchętniej to bym pospała na biurku ... buuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys weska3 15.01.09, 12:24 ja mam to samo z tym snem, ale ja tam mam cale zycie, w na pewno odkad musze wstawac o 06.00 Zazwyczaj ucinam sobie popołudniowe drzemi inaczej jestem nie do zycia, ale wczoraj mężulek mnie przbudził i juz mi spanie odeszło. Generalnie to własnie rejestrowałam cos tam i normalnie prawie zasnęłam patrząc na program na monitorze...masakra, ale to raczej taki dzien dzisiaj w ZG - mgła, jakoś tak buro, klienci nie dopisują, telefony nie dzwonią...masakra... Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy lista 15.01.09, 12:23 Myszy80 Iwonagos giulia_di. ulala.v myszka_84J marbus gootica marbus Rendziak Anaanek 3,01(piątek)- 131313a...? 4.01.(niedziela)- mmadziulek... 7.01.(środa)- ang80...? 9.01.(piątek)- moniczk_aa...? 10.01.(sobota)-lola19840...? 12.01.(poniedziałek)-patianiola...? 15.01(sobota)-= bunia...? 15.01(czwartek)- mejbi-bejbi...? 15.01(czwartek)- maiwlys...? myszkowska4...? 14.01.(środa)- mampka...? Asia 363 Asikm77 saniowa corkaswejmamy :(:( maczek16:(:(:( Majusik :(:(:( koni42:(:(:( anulkabal:(:(:( kuna821:(:(:( 15.01(czwartek)- nati82 18.01(niedziele)- biedronka.b 18.01.( niedziela) tau-ris 19.01.(poniedziałek)- jesse_82 19.01.(poniedziałek))- olkka1 19.01/(poniedziałek)- eefaa 20.01.(wtorek)- anuszkowo 21.01. (środa) –ala 1110 22.01.(czwartek)- weska3 22.01.(czwartek)-sachmed 23.01.(piątek)- yennefer82 24.01(sobota)-kala.online 25.01.(niedziela)- kasiek604 24.01.(sobota)- iga.77 27.01.(wtorek) –bufka27 ?- agnieszkahal 30.01.(piątek)- dominisia1980 31.01.( sobota) – weronka-to-ja - dawaj czadu mała bo zamykasz listę! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: lista 15.01.09, 12:30 ale fajnie, duzo juz tych zaciazownych Slicznie dziewczyny - odrobilyscie zadanie domowe, a ja zawsze na kolanie w ostatniej chwili przed wejsciem do sali na lekcje Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy kochane moje 15.01.09, 12:18 Witam Was bardzo w ten zimowy dzień. U mnie dziś mroźno i choinkowo. Właśnie wróciłam z balu przebierańców w pracy, gdzie była cała masa księżniczek, wojowników zorro, ninja i piratów. I tym bajkowym akcentem witam Was kochane bardzo serdecznie. Zacznę od maiwlys bo od Niej własnie otrzymałam niezbyt optymistyczny sms. Kochana. Przykro mi, ale jednocześnie chcę Ci coś [powiedzieć. Bawię się na balu, tańczę z pseudo Mikołajem i myślę co z tą maiwlys. I oświeciło mnie. Bo jak dziś pamiętam, że mówiłaś, że śluzu u ciebie niet, a potem, że już go nie powinno być a się skubany pojawił. Było tak? I nic tylko owu ci się przesunęła!!! Ja myslę, że ty na dobrej drodze jesteś. Ta cola i w ogóle. Ja colę i tuńczyka we wczesnej ciązy mogłam pić i jeść non-stop. Tak więc trzymam za Cieie kciuki. To samo się tyczy Ani. U Ciebie też @ nie ma więc nadzieja jest. A co do testowań to mądre podjęłyście decyzje. ----------Dalej MMADZIULEK- nie bardzo zrozumiałam. Masz objawy ciązy? Czy test zrobiłaś? Nie mogłam znaleźć informacji na ten temat. Bo testować miałaś 11 dni temu -------------Jesse- gratuluję!!!!!!!!!!!!!!! To samo rendziak- super dziewzyny!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek córka 15.01.09, 12:29 Może za wcześnie wciągnełaś mnie na listę zaciążonych bo to naprawde tylko blada kreska jest i na teście z allegro więc jakoś nie wierze Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys anaanek 15.01.09, 12:31 Ty tam cicho siedz i marudz, jestes w ciazu i nawet nie probuj nie byc w niej - statystyki nam pogorszysz Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Jesteś o Matko! 15.01.09, 12:29 Dzieci swoje bez opieki zostawiłaś! Dobrze pamiętasz te moje śluzy...myszy80 tez mi pisała o tym - poczekamy zobaczymy, znaczy się kiedy mam sie przenieśc na wątek zawieszone w próżni? Ciekawa jestem bardzo jak ten mój cykl będzie wyglądał bo naprawdę od kilku miesięcy wszystko mialo swoj schemat ktory powtarzam sie z miesiaca na miesiac a teraz wszystko jakies rozwalone takie. Moze tak byc ze jak kobieta zaczyna sie starac o dziecko to jej sie nagle wszystko przesuwa? Znaczy się głową sobie to wszystko porobilam? Zazdroszcze balu przebierancow, ja bylam w swoim doroslym zyciu tylko na jednym bylam przebrana za czarownice i pamietam ze gorset mnie strasznie cisnal bo wzielam suknie z przebieralni o rozmiar mniejsza tak mi sie podobala Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Jesteś o Matko! 15.01.09, 12:40 moze tak byc ze jak kobieta zaczyna sie starac o dziecko to jej sie nagle wszystko przesuwa? Znaczy się głową sobie to wszystko porobilam? No właśnie. Czy może? zawsze miałam cykle w miare regularne, to znaczy 29-dniowe. czasami wydłużał mi się do 33,a le yły to sytuacje sporadyczne. A ostatni miałam 19-dniowy i ten chyba zapowiada i się pdobnie. Bo dziś jest 9 dc a ja zaczybnam czuć się mokro, mam mdlości(zawsze mam na owu, zwłaszcza poranne i wieczorne) i mam nieodpartą ochotę na seks(cały czas-też adekwatne do owu). A okres skończył mi się dwa dni temu./ Czyli wszystko znów sybko sie dzieje. Jeśli tak rzeczywiście będzie to będę testować jeszcze w styczniu. A dzieci swoioch nie zostawiłam tylko przekazałam zmienniczce Bo ja już na dziś finito. Teraz mąż robi pizze bo znowu mamy ochotę(jak ja kocham jego urlopy!!!) Tak więc sylwia czekaj, czekaj, bo mam niezmierną ochotę wpisać cię nieco wyżej A ty Anaanek, jak już powiedziała maiwlys- ciesz się bo masz drugą bledziochę. Niewiażne, że bledziocha. Jest i kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: Jesteś o Matko! 15.01.09, 12:46 cześć kobietki, ja też w zawieszeniu... do jutra jutro z rana przyjdzie wielka niechciana @, ehhhh dobrze, że jutro piatek Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Corkoswojejmamy 15.01.09, 12:49 Z tej radości marbus podwoiłaś na liscie A co do cykli to głowa jak najbardziej może wpływać na długość. A biorąc pod uwagę, że były święta, czyli stres, część może wyjeżdżała gdzieś, to nic dziwnego, że takie cykle pomieszane u wielu dziewczyn. A u Ciebie córko - to chyba był pierwszy po odstawieniu tabletek? Często organizm z pół roku wraca do stanu sprzed nich. Ale z drugiej strony podobno po odstwieniu jest też największa płodność, więc skoro owu nadchodzi, to trzeba korzystać No i dzięki temu załapiesz się jeszcze na na testowanie pod koniec stycznia Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy myszy80 15.01.09, 12:55 Nie, ja od ponad 3 lat żadnych tabletek nie biorę! Brałam te dla karm ących ale tylko przez 5 mcy. Odstawiłam bo źle się po nich czułam i od tamtej pory(córka miała tylko pół roku a dziś ma 3,8) nie stosowaliśmy żadnej sztucznej antykoncepcji. Był kalendarzyk po prostu i badanie śluzu. Byłam u lekarza w sierpniu, chcąc dobrze przygotować się do ciąży i wszystko było oj. Żadnych przeciwwskazań, żadnych ale. Tak więc ja hormonalnie jestem czysta, bez tabletkowej przeszłości(od kilku lat). Liczę, że w tym cyklu się uda. Wczoraj moja dyrektorka powiedziała mi bym się decydowała na dziecko bo moja Ania juz taka duża. Tak więc mając zielone światło od przełożonej jestem dużo spokojniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: myszy80 15.01.09, 13:10 Fajna przełożona, tylko pozazdrościć Nie wiem skąd mi się te tabletki jakoś skojarzyły I tak mi się jeszcze pomyślało, może Twój organizm sam przyspiesza owu, bo chce jak najszybciej gościa mieć w środku Przyjemnych starań życzę Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: myszy80 15.01.09, 13:13 I tak mi się jeszcze pomyślało, może Twój organizm sam przyspiesza owu, bo chce jak najszybciej gościa mieć w środku No,, mów mi tak jeszcze: Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Jesteś o Matko! 15.01.09, 12:49 Wiecie co, cos w tym chyba jest, bo ja zawsze mialam cykle w miare regularne. Nawet przez tabsami. potem jak zaczelam brac tabsy to cykl prawie jak w zegarku - poslizg w jedna albo druga strone max pol doby. Po odstawieniu 2 pierwsze cykle bylo ok - 28, 27 ale trzeci za to 25 dni. I nie wiem dlaczego tak sie stalo. Teraz czekam zeby @ przyszla zeby wiedziec jak wyglada obecy moj cykl. Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Jesteś o Matko! 15.01.09, 13:02 O rany odeszłam na chwilę i już sie pogubiłam Kochane, niezłe tempo pisania macie! Zaciążonym gratuluję, za resztę trzymam kciuki bardzo mocno (w sumie żadna @ nie dostała przecież!). U mnie bez zmian - śniadanie weszło we mnie i.. zaraz wyszło, od rana sobie buczę bez powodu, ale cały czas Was podczytuję chociaż nie mam siły ani nastroju pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Jesteś o Matko! 15.01.09, 13:03 jesse - powiem Ci ze obiecujaco to wyglada Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Jesteś o Matko! 15.01.09, 13:12 Ja mam nadzieję, bo jakbym się tak miała bez powodu czuć to załamka. Byle do poniedziałkowego testu. Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: Jesteś o Matko! 15.01.09, 13:10 Witam Was moje Kochane dziś mam pełnię szczęscia-ząb nie boli ,wczoraj dentystka musiała mi jednak trochę dac tego znieczulenia, bo inaczej bym po ścianach chodziła mam nadzieję, ze to nie zaszkodzi. A dzis jeszcze 2 godzinki w pracy i do domkuBuziole dla Was...P.S. zapodawać mi tu info o Waszych 2 krechach Odpowiedz Link Zgłoś
131313a Re: Jesteś o Matko! 15.01.09, 14:01 na pewno nie zaszkodzilo!! znieczul;enie zeba nie ma nic do ciazy! nie wiem dklaczego wszystkie sie tak tego boicie, mozna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: Jesteś o Matko! 15.01.09, 14:06 witam Was dziewczynki Córko-jestem na liscie dwa razy-oby to nie było nomen omen heheh (blizniaki) . Ja dzis tez testowałam-krescha coraz grubsza.Z objawów-nie widze u siebie nic szczególnego poza pobolewaniem brzucha.No i najadłam sie dzis kiszonych ogórków. Dziewczyny-jesli dzis Wam nic nie wyszło to sie nie łamcie-mnie przy 1wszym dziecku tez sie owulacja przesuneła i test pozytywny wyszedł mi grubo po tygodniu od spodziewnej @....to sama ta bledziocha u annanek...ech mnie tu chyba nik t nie czyta.No ale kochana(annanek) moja tez była blada-gratuluje zatem. Za tydzien wizyta u gina.A narazie to nie wiem jak ja sesje zaliczę bo mysle tylko o tym co się stało . Całuję.M. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys marbus 15.01.09, 14:22 co to za farmazony piszesz, ze nikt cie nie czyta? Ja czytam zawsze wszystkie posty Ogorkowa sobie lepiej zrob a nie same ogorasy bo zakwaszenia dostaniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: marbus 15.01.09, 16:06 tak miecha mi sie chce i własnie kwasnego-ale mysle,ze to obzarstwo jest skutkiem rzucenia fajek.Dzidzi za mała jeszcze by mamusia taki apetyt miała. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi chyba mam kryzys 15.01.09, 13:57 Jak mialam full roboty to bylo lepiej bo nie myslalam... A teraz jak wszystko sie uspokoilo to wziely mnie myslenice. Za duze myslenice. A jeszcze tu dochodza mnie sluchy ze ta w ciazy, ze ta juz dwojke ma, etc... masakra... nawet mi sie pisac nie chce o tym wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: chyba mam kryzys 15.01.09, 14:17 Marbus Kochana GRATULUJĘ z całych sił!!!!i masz rację ja tez myslę, ze aanek zaciążona Odpowiedz Link Zgłoś
marbus Re: chyba mam kryzys 15.01.09, 14:22 dziekuje Ci gootica-no ja Tobie oczywsicie tez GRATULUJE!!!Idziemy chyba łeb w łeb i z tygodniam ciazy i terminem porodu-wizyte u lekarza tez mamy na za trydzien tak?Czy juz mi sie pokiełbasiło? Pamietam,ze w 1wszej ciazy byłam strasznie zkarecona i zapominalska- co normalnie mi sie nie zdarza. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: chyba mam kryzys 15.01.09, 14:22 gootica napisała: > Marbus Kochana GRATULUJĘ z całych sił!!!!i masz rację ja tez myslę, ze aanek > zaciążona wszystkie to wiemy, ale aanek nie chce uwierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy A teraz wszystkie chórem! 15.01.09, 14:27 Anaanek jest w ciąży!!!!!!!!!!!! To może dziewucha w końcu uwierzy!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: A teraz wszystkie chórem! 15.01.09, 14:52 Anaanek jest w ciąży!!!!!!!!!!!! Anaanek jest w ciąży!!!!!!!!!!!! Anaanek jest w ciąży!!!!!!!!!!!! Anaanek jest w ciąży!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: A teraz wszystkie chórem! 15.01.09, 19:05 No i jak tu nie wierzyć ) Humor mi od razu poprawiłyście ) Ale chyba tak na 100% uwierzę za kilka dni jak @ nie przyjdzie i krecha będzie wyraniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys no to jeszcze raz dla anaanek 15.01.09, 19:14 anaanek jest w ciązy!!! anaanek jest w ciązy!!! anaanek jest w ciązy!!! anaanek jest w ciązy!!! anaanek jest w ciązy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Boszzzzzzzz 15.01.09, 14:24 co za pogoda!!!!!!!!!!!! Jak ja nie lubię zimy. To znaczy lubię, ale tylko w grudniu! Popadam w jakis marazm, ic mi się nie chce. Od jakiegoś czasu ciągle chce mi się spać, tylko bym spała, spała i spała. Ja chcę wiosny!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Boszzzzzzzz 15.01.09, 14:29 corkaswejmamy napisała: > co za pogoda!!!!!!!!!!!! Jak ja nie lubię zimy. To znaczy lubię, ale tylko w > grudniu! Popadam w jakis marazm, ic mi się nie chce. Od jakiegoś czasu ciągle > chce mi się spać, tylko bym spała, spała i spała. Ja chcę wiosny!!!!!!!!!!!! Podzielam opinie o zimie i podpisuje sie rekami i nogami pod wpisem szanownej Matki Corki Mam to samo. A poza tym musze sciac wlosy bo za duzo czasu zajmuje mi ulozenie fryzurki rano i musze wstawac o 06.00 a tak to moze bede wstawala o 06.30 ...musze to przemyslec.... Długie macie wlosy dziewczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Boszzzzzzzz 15.01.09, 14:42 ja mam boba na łbie, czyli, że krótkie mam włosy. I też ciągle je układam(a ciężkie są do tego). Nqa szczęście do pracy mam jakieś 400 metrów Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Boszzzzzzzz 15.01.09, 14:54 NO ja też chciała Boba, nawet 2 stycznia juz na fotelu siedziałam, ale zaczeły piac wszystkie że szkoda, że takie gęste, że długie i skończyło się na podcięciu grzywki, która swoją droga juz włazi do oczu... Z tym układaniem miałam na mysli, że myję rano, suszę, i prostuję masakra! Juz nie moge patrzec na prostownicę, a jak nie wyprostuję to nie moge patrzec na siebie. Przy Bobie to przynajniej mniej do prostowania jest. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Boszzzzzzzz 15.01.09, 15:03 no bob do układania skomplikowany za bardzo nie jest. Ty prostujesz, ja układam lokówką. O 5,30 rano, a za ścianą dzieciak śpi. Prostownica przynajmniej bezdźwięczna Doceńmy prostownicę I jeszcze raz chórem: ANAANEK jest w ciązy! Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: chyba mam kryzys 15.01.09, 14:19 a tak poza tym to marzę o tym żeby już być w domu, wskoczyć pod kocyk i spaaaaać cały czas Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: chyba mam kryzys 15.01.09, 14:27 Ja to samo. A dziś niestety czwartek i do 5 muszę w pracy siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: chyba mam kryzys 15.01.09, 14:30 gootica napisała: > a tak poza tym to marzę o tym żeby już być w domu, wskoczyć pod kocyk i spaaaaa > ć > cały czas Ty to przynajmniej teraz masz dobry pretekst i wymowke Nikt ci nie powie zlosliwie ze przesypiasz zycie bo zawsze mozesz powiedziec "ta ciaza..." Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: chyba mam kryzys 15.01.09, 14:27 Ania ja od rana tez miałam troche roboty ale bez szału i jakos leciało a teraz nudy na pudy i to samo. Ponadto dowiedziałam sie dzisiaj że mam "chore" podejście do ciąży, znaczy się że za bardzo chce... Mnie nie dochodza żadne słuchy o zaciążonych (poza forum), ale chyba jeszcze tego tak nie przezywam nawet sie bardzo ucieszylam jak kolezanka mi napisala jakis czas temu ze jest w ciazy, ze sie udalo, ale niestety poronila podejrzewam ze jak bedziemy sie tak starac dluzej i dluzej to tez mnie pewnie bedzie to denerwowalo i zloscilo i w ogole...juz taka nasza psychika... Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: chyba mam kryzys 15.01.09, 14:44 Marbus-masz racje idziemy łeb w łeb, zmoich obliczeń termin porodu na 25.09. Ale powiem Ci, ze cały czas sie boje, ze małpa przyjdzie i rozwieje moje szczęście Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy gootica!!!!!!!!! 15.01.09, 14:55 gdy dostałaś plamień myslałaś, że nadziei już nie ma. W końcu jednak zrobiłaś test i pokazało ci Dwie wspaniałe krechy. Teraz, gdy jesteś w ciąży marwtisz się, że możesz przestać w niej być. Przestań się zamartwiać bo zapewniam Cię, że jeszcze nie raz bedziesz miała ku temu powody. Dlatego korzystaj z radości, spokoju i póki co spokojnej ciązy. Będzie wszystko dobrze. A my tu wszystkie bnardzpo Ci kibicujemy, cieszymy się z Twojego szczęśćia ale i po cichy zazdrościmy bo też byśmy tak chciały. Jesteś w ciąży i będzies w ciąży. Jeszcze Ci ta ciążą zbrzydnie. Pomyśl o puchnących kończynach w środku upalnego lata! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: gootica!!!!!!!!! 15.01.09, 15:01 corkaswejmamy napisała: > Pomyśl o puchnących kończynach w środku upalnego lata! A wiesz, że ja wczoraj mówię do swojego, że nawet dobrze, bo co będę chodziła taka jak słoń przez całe lato, ani nigdzie wyjechać, ani nic, gorąco, ciężko itd bo to by były ostatnie tygodnie jak nie patrzeć, więc sobie znalazłam pozytywną stronę jak zajdę w następnym cyklu, albo jeszcze w nastepnym to w lecie w ogóle będzie git i nie będę hipopotanem No chyba, ze sie okaze ze juz nam sie udalo to bede musiala zmienic zdanie Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy maiwlys 15.01.09, 15:09 No chyba, ze sie okaze ze juz nam sie udalo to bede musiala zmienic zdanie Dobre!!! Ja też zawsze podporządkowuję sobie opinie na jakiś temat lub sposób myślenia w zależności od sytuacji, hahaha. Grunt to mysleć pozytywnie Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: gootica!!!!!!!!! 15.01.09, 15:14 Hmmm... Sylwia swieta racja faktycznie o takim apsekce nie-bycia jeszcze w ciazy nie pomyslalam A tym bardziej ze ja jestem pro- zimowa niz pro-letnia i masakrycznie zle znosze upaly Ale powiem ze na takim prawdziwym letnim urlopie to 4 lata temu bylismy. O mamo, ale juz zapowiedzialam ze nawet w okolicach juz maja/czerwca chce sie wyplazowac i to na 2 tyg!! Nie krocej... o jak ja bym juz chciala takie wakacje... Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys gootica 15.01.09, 14:56 Boże! Następna marudera! Zaraz zalozymy watek dla marudzacych! Juz lepiej jak cie ten zab bolal, wiesz? Zadna @ nie przyjdzie, sobie nie wkrecaj gooptaku! Odpowiedz Link Zgłoś
naftalka5 Re: gootica 15.01.09, 15:29 Mój Boże jak Wy zapylacie z tymi postami!! Dzisiaj rano zobaczyłam dwie piekne kreski na tescie owulacyjnym tak wiec biore męża w obroty za kilka godzin Córko... jesli mozesz wciagnij mnie na liste. Testowac bede ok 30.01. A co do mnie to w lutym koncze 22lata (tak, wiem, patologia ) a od slubu minelo 4 mies. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: naftalka5 15.01.09, 15:46 Naftalka5 wcale nie patologia ja Cię rozumiem jestem tylko 2 lata starsza i w lutym kończę 24 a po ślubie jestem pół roku choć z moim obecnym mężem chodziłam 8 a mieszkamy razem od 5 lat i tak nam się nagle smutno we dwójkę zrobiło Wiek dla mnie akurat nie ma żadnego znaczenia każdy sam wie kiedy przychodzi ten moment jedni to czują mając 20 inni 30 a nawet więcej nie ma reguły Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: :) 15.01.09, 15:40 Hej dziewuszki Ja właśnie wróciłam z pracy, ciężki dzień miałam szef żyć nie dawał ( nawet nie miałam kiedy wejść i z wami popisać.... Gratuluję jeszcze raz wszystkim którym się udało Reszta - głowa do góry Padam z nóg i chyba też pójdę spać a może jeszcze chwilę zostanę?? później ciężko będzie się odnaleźć w tym wszystkim co napiszecie a co z resztą ?? jak wyniki chyba więcej osób dziś testowało Odpowiedz Link Zgłoś
marbus gootica 15.01.09, 16:03 ja tez sie ciagle o to boje-i znow zaczyna sie ogladanie czy czasem krew sie nie pojawia...ja mam termin na 23(wyliczony z kalk.). Córrra!!!Jestem dwa razy na liscie-juz pisałam pare postó wyzej-nie zebym miała cos przeciwko ale....hehe zeby mi to blizniaków nie wywrózyło Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Temperatura 15.01.09, 15:30 Wiecie co...jak juz zapewne wszystkie wiedzą, temperatury nie mierzę, ale kurcze jak tak czytam o tym, ze w ciazy powinna byc ok. 37 to mnie korci zeby sprawdzic rano przed wyjsciem z łóżka ale.... sie boje, ze oczywiscie bedziesz za niska. Myszy80 jak przeczytasz...(i wszystkie dziołszki oczywiście także) powiedz, ze i tak nie ma sensu abym mierzyla skoro nie wiem jak ona u mnie wygląda w ogóle. Nie ma sensu? Czy jest sens? Bo jak to standard ze temperatura w ciazu musis byc 37 albo ciut nizsza a mi wyjdzie ze mam 36,5 to znowu zawod i zastanawianie sie i w ogole... Jak czlowiekowi sie nuidzi to wymysla rozne rzeczy...ot tak Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Temperatura 15.01.09, 15:37 Nie ma senu, żebyś teraz mierzyła. Nie wiadomo jaką miałaś przed owu. Niby tak się mówi, że u większości jest ok. 37 stopni, ale są też takie dziewczyny, u których 37 to zdecydowanie za mało i u nich powinno być np 37,4 stopnia. A są i takie, u których wystarczy 36,7. Za duże są te rozpiętości. Więc lepiej nie mierz, bo się tylko będzie nakręcać, że za niska lub za wysoka. Lepiej się rozpręż, np. jakaś ciepłą kąpiel z mężem zażyj Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys myszy80 15.01.09, 15:41 Dziękuję jak zwykle pomocna i na miejscu. Co my bysmy bez ciebie zrobiły? Jesli chodzi o kąpiel to świetny pomysł i mam ochotę ale jest problem...nie mamy wanny...buuu a rzeczywiście byłoby miło. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: myszy80 15.01.09, 15:45 No wiesz, wspólny prysznic też nie jest taki zły Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: myszy80 15.01.09, 15:48 myszko zły nie jest jeśli ma się duży prysznic u mnie skończyło się to siniakiami hehe Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys kasiek604 15.01.09, 15:53 Otóż to niestety nasz też mały i raczej dla dwojga niebezpieczny Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: kasiek604 15.01.09, 15:58 haha i to jest powod dla ktorego w mieszkanku zainwestowalismy w porzadny prysznic kazdy z gosci (jak korzysta) mowi ze dwojka to na spokojnie sie zmiesci Odpowiedz Link Zgłoś
kasiek604 Re: :D 15.01.09, 16:03 Na szczęście jesteśmy w trakcie budowania naszego "gniazdka" i mam możliwość zrobienia prysznica czy wanny takiej dla dwojga na razie to tylko dalekie plany ale potem chyba będę- będziemy się moczyć godzinami : Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Temperatura 15.01.09, 15:46 Mysz ma rację - u mnie przed owu temperatura 36,0 po owu 36,4 - to tak średnio bo było i 35,9 i 36,65. A teraz mi się w ogóle drugi skok pojawił i mam problem z interpretacją Jak coś (tfu, tfu, tfu) to mierz w następnym cyklu, ale wg NPR (rano, o tej samej porze, jednym termometrem, w jednym miejscu przez taką sama ilość czasu) i obserwuj śluz. Wtedy będzie można coś więcej powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys jesse_82 15.01.09, 15:51 Tak własnie pomyślałam czy by nie mierzyc od nastepnego cyklu... obiecalam sobie, ze nic nie bede sprawdzala (testami owu) , nic mierzyla, nic obserwowala tylko na zywiol, ale chyba tak nie chce Termometr mam taki elektroniczny, ktory sam odmierza czas i pika i zapamietuje do nastepnego mierzenia wiec chyba powinien byc dobry. Jak mierzylam w lipsu gdy chodzilismy do poradni to mi chlopak ktory prowadzil zajecia powiedzial ze wykres super...mam nadzieje, ze dalej tak bedzie i ze nic sie nie rozregulowalo. To ja bede mierzyc, zapisaywac, obiecuje ze o tej samej porze a wy bedziecie analizowac! A co! Tylko niech ta @ przyjdzie bo juz bym chciala mierzyc! Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: jesse_82 15.01.09, 15:59 A jeszcze jak masz elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku o już w ogóle super. Trochę samozaparcia, regularności i na testach oszczędzicie Teraz Was pomęczę, bo napiłam się coli i mi lepiej Siedziałam z Młodym w parku, czytałam książkę i stwierdziłam, ze jak zaraz się tej coli nie napije to umrę i nie umarłam a wręcz wróciłam do świata żywych. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: jesse_82 15.01.09, 18:23 i stwierdziłam, ze jak zaraz się tej coli nie napije to > umrę i nie umarłam a wręcz wróciłam do świata żywych. dosłownie to samo mam od dwóch dni Jak tylko przyszłam do pracy o 08.00 to od razu do automatu! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Mejbi-bejbi 15.01.09, 15:53 Aniu dorga czy jestes chetna na mierzenie ze mna temperatury od nastepnego cyklu? NO chyba ze ktorejs sie "udalo" to nie ma po co Mialabys ochote, pozniej bedziemy madrzejsze pod koniec cyklu i zaoszczedzimy na testach bo wykres nam co nieco powie He? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Mejbi-bejbi 15.01.09, 15:56 w sumie to mozna by sprobowac - sle chlop sie zdziwi ale musze sie troche podoktoryzowac w tym temacie. A ma jakies znaczene ze nie mam tak super regularnego trybu zycia? tzn. czesto wczesne wstawanie, delegacje, malo snu... Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Mejbi-bejbi 15.01.09, 16:00 Niestety ma. ALe jeśli śpisz każdej nocy minimum 3 godziny i wstajesz mniej więcej o jednej porze, to dasz radę. Choc oczywiście życzę, żeby mierzenie nie było konieczne Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Mejbi-bejbi 15.01.09, 16:05 Hmmm... no to moze sprobuje te rozregulacze w sumie nie zdazaja sie notorycznie, co 2 dzien... To podeslijcie moze linka gdzie jak i co bo gdzies juz pytalam ale nie doczytalam... I skad mam wiedziec ze moj termometr jest ok?? Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Mejbi-bejbi 15.01.09, 16:11 Weź sobie zajrzyj na pierwszą stronę styczniowych. Tam pisałam trochę o mierzeniu. A jakby coś, to dopytuj na bieżąco. A termometr może być rtęciowy, tylko odczytujesz z dokładnością do 0,05 stopnia albo można korzystać z elektronicznego - dokładność do 0,01stopnia. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Mejbi-bejbi 15.01.09, 16:21 wkleilam do worda, wydrukowalam i wlozylam do kalendarza i juz studiuje kiedy sie zaczyna mierzyc?? w 1dc?? Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Mejbi-bejbi 15.01.09, 16:29 Zależy gdzie zdecydujesz się mierzyć Jak w ustach, to możesz spokojnie od pierwszego dnia. Jak w innych jamach, to już według własnego uznania Ja np. mierzę w pochwie, od następnego dnia po końcu okresu. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Mejbi-bejbi 15.01.09, 16:34 a mozesz mi podeslac na gazetowego taki wykres?? poedukuje sie jak on ma wygladac - a najlepiej przeciez sie uczyc od profesjonalistow Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 jesse_82 15.01.09, 15:56 koncepcja pierwsza - może ten poprzedni to była tylko przymiarka do owu? i dopiero teraz będzie naprwadę? a śluzowa faza płodna też drugi raz jest? koncepcja druga - może ten drugi skok to po zagnieżdżeniu zarodka? może więcej progesteronu produkujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: jesse_82 15.01.09, 16:10 Szczyt śluzu pokrył się z pierwszym skokiem. Teraz sucho lub lekko wilgotno ale śluz wybitnie niepłodny. Mogę Ci wysłać wykres jak chcesz zobaczyć. Pierwszy skok wyszedł w 18 dc, poprzedni cykl 29 dni, jeżeli jednak drugi skok jest na owu (21 dc) a cykl znowu będzie 29 dni to lekarz się kłania, bo faza lutealna za krótka. Dlatego nie ukrywam, że bardziej podoba mi się druga koncepcja, tym bardziej, że objawy ciążowe (?) pojawiły się po drugim skoku właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: jesse_82 15.01.09, 16:17 To wyślij mi na gazetowego maila, chętnie obejrzę. A ile u Ciebie przeważnie faza lutealna? Bo moja średnio 13dni (+/-1 dzień) Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: jesse_82 15.01.09, 16:20 myszy, jesse - ale wy madralinskie jestescie... chcialaby miec Wasza wiedze co to jest faza lutealna?? Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: jesse_82 15.01.09, 16:32 Faza lutealna, to faza wyższych temperatur w cyklu. Powinna być nie krótsza niż 11 dni (średnio trwa 14 dni +/-2 dni). Jeśli u kogoś trwa 10 lub krócej to znaczy, że ten ktoś ma problemy z progesteronem i zapewne będzie mieć problemy z zajściem w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 mejbi-bejbi 15.01.09, 16:35 Prepraszam, że pytam, ale jaki mieliście ślub? Konkordatowy? Cywilny? P.S. Mamy podobny staż jako żony - mój ślub był 23-08-2008 Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: mejbi-bejbi 15.01.09, 16:40 Ale dlaczego przepraszasz?? Konkordat Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: mejbi-bejbi 15.01.09, 16:50 Kurcze zaskoczylas mnie tym pytaniem nie spotkalam jeszcze osoby ktora by mnie o to spytala Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: mejbi-bejbi 15.01.09, 16:55 Nie wszyscy lubią mówić o swoich przekonaniach religijnych. Konkordat = ślub kościelny = nauki małżeńskie = poradnia rodzinna. Ja właśnie na poradni sie zapoznałam z tymi metodami. Dziewczyna mnie zachęciła. Przedstawiła to jako sposób na poznanie własnego ciała i tego co się z nim dzieje. Wy nie mieliście tego na poradni? Odpowiedzi doczytam już w domku, bo nareszcie koniec pracy Wyślę Ci też mój plik z wykresami z tego roku, bo mam w jednym wszystkie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: mejbi-bejbi 15.01.09, 17:02 Nie uwazam za nic dziwnego moich przekonan. Tylko akurat my mielismy dosc nietypowa sprawe z naukami. Ale to elaborat moglabym napisac Ale reasumujac nie dowiedzialam sie jak to w szczegolach wyglada, ale nic tam Jak to mowia 'co ma wisiec nie utonie' nawet nauka NPR Ja tez zaraz uciekam do domku. Powinnam za pol godz dopieor ale nie ma co robic wiec chyba stad spadam. I nie obiecuje ze w domu wieczorkiem tu lookne. Ale chyba ciekawosc mnie zezre wiec duza szansa ze sie jednak skusze na forum jeszcze raz wielkie dzieki, sciskam Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: mejbi-bejbi 15.01.09, 18:27 myszy80 napisała: > Prepraszam, że pytam, ale jaki mieliście ślub? Konkordatowy? Cywilny? > P.S. Mamy podobny staż jako żony - mój ślub był 23-08-2008 To ślubowałysmy dokładnie tego samego dnia kochana Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Myszko poszło:) 15.01.09, 16:51 Popatrzyłam sobie i tak myślę... Niby teoretycznie ta temperatura z 18dc spełnia warunek w stosunku do niższych, ale 19 i 20dc tylko o 0,05 wyżej od najwyższej z niższych. Chybabym jednak przyjęła za pierwszą wzrostową tą z 21 dc. Nie ma znaczenia, że szczyt śluzu był wczesniej. Przecież wzrost może być nawet dwa dni po owu. Ponieważ, to Twój drugi cykl po odstwieniu, nie wiadomo ile będzie trwał. Tylko, jeśli przyjmiemy wzrost 21dc, to dziś dopiero 4 dzień wyższych, czyli jeszcze ok 7-10 dni czekania przed Tobą. Ostatnio czytałam na NPR, że po tabletkach przez pół roku faza lutealna może być zarówno 7-mio jak i 14-to dniowa. Może wrzuć tam swoje pomiary i się dopytaj. Tam są naprwadę niezłe specjalistki od tego. Przynajmniej Ci powiedzą, którą temperaturę uznać za pierwszą wyższą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Myszko poszło:) 15.01.09, 17:03 No to mnie dobiłaś! Dziewczyny widzicie - lepiej nie mierzyć, bo można się jeszcze bardziej zawiesić Poczekam do poniedziałku i zrobię test w 28 dc tak jak planowałam i zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
myszy80 Re: Myszko poszło:) 15.01.09, 17:45 Hej, przecież mogę nie mieć racji. Nie chciałam Cię zasmucić, przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 mejbi-bejbi 15.01.09, 16:45 Podstawy teoretyczne wcale nie są takie trudne i w ciągu kilku dni można je przyswoić, praktyka tez nic skomplikowanego. Dopiero przy interpretacji można się pogubić jak wychodzi coś nietypowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kala.online Re: Temperatura 15.01.09, 17:31 mailwys nie ma reguly ze musi byc 37 to zalezy od organizmu w wiekszosci przypadkow tak jest ale nie we wszystkich jesli mierzylabys caly cykl to mozna by bylo cos zauwazyc ale tak nie ma sensu bo moze akurat nalezysz do osob z bardzo niska tempka i po co ci sie zamartwiac mysle ze lepiej zebys nie mierzyla ciesz sie z urokow ciazy i niewymyslaj ja spotkalam sie ze dziewczyny w ciazy mialy bardzo niskie tem nawet 36.5 co u mnie to jest najnizsza tem wiec nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Temperatura 15.01.09, 18:31 kala.online napisała: ciesz sie > z urokow ciazy i niewymyslaj chciałabym się cieszyć z tych uroków, ale niestey najprawdopodobniej w niej nie jestem Ale pocieszyłaś z ta temperaturą, bo z tego co kiedys mierzyłam to ja ogólnie chyba jakies niskie miałam. Odpowiedz Link Zgłoś