mloda19877 13.12.08, 22:38 Bo ja tak... Ciekawe jak to będzie mam nadzieje że nie przyjdzie Ostatnia @ 24.11. Zawsze miałam regularny okres ale ostatnio mi się przedłużył cykl. A jak tam u Was? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaja8888 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 14.12.08, 01:54 czesc,mam identyczną sytuacje jak Ty, ostatnia @ 24.11 no i dłuższy cykl więc mam nadzieję że święta może przyniosą nam szczęście ) Staramy się o dzidzię "już"czwarty cykl i jakoś nie wychodzi trochę zaczynam się tym niepokoić A co tam u Ciebie mloda19877 mam nadzieję że tym razem sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 14.12.08, 09:14 U mnie też w okolicach 24 grudnia ma przyjść @, tyle, że ja staram się już 17 cykl, czyli, przy moich zazwyczaj krótkich cyklach, rok i trzy miesiące Mam nadzieję, że u Was szybciej będą efekty Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 14.12.08, 12:53 Hej hej, ja w sumie tez mam dostac 24 ale szczerze sie jej nie spodziewam tzn mam nadzieje ze nie przyjdzie i tego dnia bede testowac, choc jakos nie wiem, nie jesem optymistka, tym bardziej ze to nasze pierwsze starania. Ostatnia @ byla 26.11 a cykle trwaja tak 27-28 dni... trzymam za nas wszystkie kciuki pozdrowienia... Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 14.12.08, 13:29 a mój jest to 21 cykl starań -niestety. Ale testować w Wigilie nie mam zamiaru wolę się jeszcze troche połudzić gdyby @ nie przychodziła. No a pozatym nigdy nie testuje w dzień spodziewanej @. szkoda mi na to zachodu bo normalne jest że okres się spóźnie dzień lub dwa. Pozdrawiam i lece kończyć obiadek Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 14.12.08, 18:14 21 cykl... współczuję i podziwiam, że tak do tego podchodzisz, ja już zaczęłam wątpić. Z tego cyklu tez pewnie nici, bo przypałętała mi się jakaś kobieca infekcja. Smarowałam się clotrimazolem i pimafucortem ale nic nie dało więc jutro kupię sobie albotyl... Pamiętam jak rok temu przed świętami byłam taka pełna optymizmu i nadziei, nigdy bym wówczas nie pomyślała, że za rok będę w tym nadal samym punkcie... Ale nie będę Wam truła bo ten wątek miał być zdaje się optymistyczny Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki... Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 14.12.08, 23:26 Hejka. Podchodze do tego w sposób "jak będzie to będzie" nie że średnio się staram, staram się bardzo ale obłęd i obsesja na tym mpunkcie już mi troszke mineły. Może dlatego że ja też powoli trace nadzieje. No cóż do Wigili półtora tygodnia zbaczymy czy Mikołaj w tym roku wszystkie listy przeczytał Możesz się nam pozwierzać i nie obawiać się że zasmucisz nam wątek jeśli tylko ma Ci to pomóc to jestem za. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 15.12.08, 00:05 Jak to mowia nadzieja umiera ostatnia...ja bardzo dlugo staralam sie o dziecko, potem przestalam o tym myslec...w miedzy czasie zwiazek moj sie rozpadl, ale zostalismy znajomymi i gdy ostatnio analizowalismy wszystko, stwierdzilismy, ze gdybym wtedy zaszla w ciaze nadal bysmy byli para. Potem spotkalam na swojej drodze obecnego mego partnera, nie staralismy sie,bo ja odpuscilam, wrecz stwierdzilam, ze i tak nic z tego nie wyjdzie, zrzadzeniem losu wyszlo, z czego sie bardzo ciesze. Moze tez powinnas o tym po prostu przestac myslec... w takich sytuacjach ciezko doradzac, ale zawsze mozna komus zyczyc powodzenia, wiec ci go zycze ja moj prezent dostalam dokladnie 9 lipca gdy zrobilam test moj Mikolaj przyszedl nie w terminie, ale moze Twoj jest bardziej punktualny wszystkiego naj... Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 15.12.08, 14:05 Ja tez spodziewam sie @ w Wigilie, o ile nie przyjdzie wczesniej, bo ostatnio wszystko mi sie rozregulowalo, w dodatku biore antybiotyk Ostatnia @ byla 24.11, cykle jeszcze dwa miesiace temu mialam regularne, ale potem w pazdzierniku wydluzyl mi sie do 30 dni, a kolejny skrocil do 22dni wiec juz nie wiem czego sie spodziewac Tez naleze do staraczkowych weteranow, przestalam juz liczyc cykle, ale staram sie prawie dwa lata. Pamietam dokladnie przedswiateczny okres rok temu kiedy bylam pelna nadziei i spodziewalam sie najpiekniejszego prezentu......w tym roku juz tak nie "szaleje", nie mierze, nie obserwuje, nie obliczam, czasem nawet zapominam, ktory to dzien cyklu. Oczywiscie wierzyc nie przestalam i nadzieja nie wygasla, ale jednak nie jest juz tak goraca, nie biore za pewnik tego, ze bede kiedys w ciazy. Smutne to, ze coz, najwyrazniej tak wlasnie musi byc. Aha! badanie wstepne robilam w sierpniu i wrzesniu, okazalo sie , ze owulacja byla, a moj partner tez mial pozytywny wynik badan. Teraz czekam na skierownie do kliniki nieplodnosci zeby zrobic dokladniejsze badania. W miedzy czasie staramy sie jak mozemy Pozdrawiam wszystkie nie czekajace na @ Oby nie przyszla! Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 15.12.08, 18:23 iga.77 napisała: > Ja tez spodziewam sie @ w Wigilie, o ile nie przyjdzie wczesniej, bo > ostatnio wszystko mi sie rozregulowalo, w dodatku biore antybiotyk: ( a na co bierzesz ten antybiotyk? > Ostatnia @ byla 24.11, cykle jeszcze dwa miesiace temu mialam > regularne, ale potem w pazdzierniku wydluzyl mi sie do 30 dni, a > kolejny skrocil do 22dni wiec juz nie wiem czego sie spodziewac Ja też ostatnią @ miałam 24.11 i mniej więcej od sierpnia cykle mi się wydłużyły z 28 do 31-33 i od tamtej pory tak mi zostało > Tez naleze do staraczkowych weteranow, przestalam juz liczyc cykle, > ale staram sie prawie dwa lata. No to jedziemy na jednym wózku, mi w marcu minie dwa lata od podjęcia takiej ważnej decyzji.... Pamietam dokladnie przedswiateczny > okres rok temu kiedy bylam pelna nadziei i spodziewalam sie > najpiekniejszego prezentu......w tym roku juz tak nie "szaleje", nie > mierze, nie obserwuje, nie obliczam, czasem nawet zapominam, ktory > to dzien cyklu. Ja też miałam takie nastawienie, neiestety miałam. A teraz jabky wszystko opadło... heh Oczywiscie wierzyc nie przestalam i nadzieja nie > wygasla, ale jednak nie jest juz tak goraca, nie biore za pewnik > tego, ze bede kiedys w ciazy. No wiara czasami czyni cuda i nie można przestać wierzyć. Na pewno będziesz w ciąży w najbardziej odpowiednim czasie-tak do tego zaczynam podchodzić Smutne to, ze coz, najwyrazniej tak > wlasnie musi byc. Aha! badanie wstepne robilam w sierpniu i > wrzesniu, okazalo sie , ze owulacja byla, a moj partner tez mial > pozytywny wynik badan. Teraz czekam na skierownie do kliniki > nieplodnosci zeby zrobic dokladniejsze badania. JA jeszcze nie robiłam żadncyh badań i sama nie wiem dlaczego Badania zrobił tylko mój partner i wszystko jest ok. No ale to dobrze że robisz badania przynajmniej będziesz wiedziała co i jak a nie taka niepewność Ja również pozdrawiam i życze udanych świąt już w większym gronie Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 seyan_a_22 15.12.08, 18:12 Hej. Szczerze mówiąc to mnie toszke zaskoczyłaś tyloma ciepłymi słowami. Ale nie będę ukrywać że to było miłe zaskoczenie Dziękuje. Ja i tak troche odpuściła, owszem staramy się ale już nie mierze temperaturu i nie wyliczam dokładnych dni płodnych i nie czekam obsesyjnie na miesiączke. Uznaliśmy z partnerem że co ma być to będzie i jeśli mamy mieć dziecko to będziemy je mieć nawet gdybyśmy zaczeli się zabezpieczać. Patrze na to co do mnie napisałaś i uśmiecham się sama do siebie. Bardzo Ci dziękuje i doceniam. I nie będę ukrywać że w tej chwili jest mi trochę głupio.... Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: seyan_a_22 15.12.08, 21:53 Hey Hej. Szczerze mówiąc to mnie toszke zaskoczyłaś tyloma ciepłymi > słowami. ja nigdy nikomu zle nie zycze, tym bardziej wiem jak to jest po tej drugiej stronie barykady Ja i tak troche odpuściła, owszem staramy się ale już nie > mierze temperaturu i nie wyliczam dokładnych dni płodnych i nie > czekam obsesyjnie na miesiączke. oj dziewczyno zebys ty wiedziala jak ja obsesyjnie podchodzilam do tego, nawet wyprobowywalam afrykanskie sposoby opisane w ksiazce Starowicza a byly one raczej ludowymi wierzeniami i basniami Uznaliśmy z partnerem że co ma być > to będzie i jeśli mamy mieć dziecko to będziemy je mieć nawet > gdybyśmy zaczeli się zabezpieczać. HEH jesli o to chodzi to my tak zrobilismy z mym obecnym, tzn nie do konca, ktos mi polecil, by brac pigulki przez miesiac a potem je odstawic, no to tak zrobilam, a w miedzy czasie kochalismy sie przerywanie, bo pomyslalam, ze takie pigulki moga zle wplynac na plod jakby sie udalo, no i wpadlismy akurattylko maluchowi to nie zaszkodzilo wcale...teraz sie smiejemy, ze on jest z wpadki Bardzo Ci dziękuje i doceniam. I nie będę ukrywać że w tej chwili > jest mi trochę głupio Dziewczyno niech ci nie bedzie glupio, nie mysl o tym tylko skup sie na tym by cieszyc sie zyciem, bo szczesliwy czlowiek dziwnym trafem wpada czesciej Teraz ja troche zdiagnozowalam twoj post bedziesz miala co czytac jakby ci nudno bylo pozdry Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 16.12.08, 11:45 No w sumie to jej się nie spodziewam Ale jeśli przyjdzie, to w Wigilię. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 16.12.08, 13:09 mloda19877, no, wyglada na to, ze jedziemy na tym samym wozku, oby sie okazalo, ze obywu nam marzenie posiadania malenstwa wkrotce sie spelni Antybiotyk bralam na zapalenie oskrzeli, jakis rodzaj penicyliny. Po tygodniu musialam odstawic, bo dostalam uczulenia. Wysypalo mnie na calym ciele (cale szczescie z wyjatkiem twarzy) i tak swedzialo, ze spac nie moglam.... Teraz biore tabletki na alergie, po ktorych ledwo stoje na nogach, bo strasznie otepiaja....ech, zwykle nie choruje, ale jak juz mnie trafi to ze wszystkich stron Dzis moj 23dc, zbliza sie termin @, ktora mam nadzieje, ze mnie nie nawiedzi. Czego zycze wszystkim starajacym sie! P.S. Zamierzacie tesowac w okolicach Wigilii czy moze czekacie dluzej? A moze znajda sie takie, ktore testuja przed terminem @? Ja jeszcze nie mialam zaszczytu testowac, bo zawsze uprzedzala mnie @..... Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 16.12.08, 13:39 Ja zamierzam testować 10 dni po owulacji, ale że u mnie cykle krótkie, więc wyjdzie dwa dni przed @. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 16.12.08, 14:04 hej kobitki Ja raczej poczekam trochę po terminie @ (jeśli oczywiście nie przyjdzie) i dopiero wtedy zatestuje. Różnie to z moimi cyklami ostatnio bywa ale mam nadzieje że ten będzie szczęśliwy i dla Was i dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
kaja8888 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 16.12.08, 21:44 cześć dziewczyny! ja chciałabym zatestować dzień przed ponieważ ciągłe myślenie TAK czy NIE byłoby przygnębiające w trakcie świąt pozdrawiam wszystkie starające się i życzę szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 17.12.08, 23:10 i jak tam kobitki? macie jakieś przeczucia? ja mam wrażenie że @ przyjdzie na czas.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja8888 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 17.12.08, 23:16 niestety u mnie to samo Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 18.12.08, 10:51 Kurka, chyba jednak @ nawiedzi mnie przed Wigilia.....juz zaczynam czuc lekkie mulenie w podbrzuszu Odpowiedz Link Zgłoś
bell1977 Ja już... 19.12.08, 07:13 Dziś rano popłynęłam... Nawet nie jestem specjalnie zdziwiona. Za wszystkie Was trzymam kciuki, mam nadzieję, że u Was będzie piękny prezent od Mikołaja . Dziewczyny dziękuje Wam za wszystkie ciepłe słowa, zawsze jest to krzepiące, tym bardziej z ust osób, które przezywają takie same rozterki jak ja. Wesołych Świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Ja już... 19.12.08, 09:54 U mnie tez dzisiaj 1dc. Nie pomogla magia swiat i prezentu nie bedzie Ale coz, nie powinnam juz byc rozczarowana po dwoch latach niepowodzen Mam nadzieje, ze dla was ten czas bedzie szczesliwszy, zycze radosnych Swiat, pachnacych swiatecznymi smakolykami i spelnienia tego najwiekszego z marzen! Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 uszy do góry! 19.12.08, 15:28 Przykro mi dziewczyny ja też pewnie niedługo przywitam @ bo czuje lekkie bóle w podbrzuszu. No trudno może następnym razem nam się uda ale nie ukrywam że nadal mam cicutką nadzieje na ten cykl. No nic moje drogie, pozostaje mi życzyć Wam wesołych świąt przynajmniej nie musicie się powstrzymywać od lampeczki winka w święta albo czegoś mocniejszego))) Odpowiedz Link Zgłoś
florrina Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 19.12.08, 10:26 Cześć, ja też się spodziewam na Wigilię, ale nie wytrzymałam i zrobiłam test Niestety jedna kreska Do usłyszenia za miesiąc! Wesołych Świąt Ania Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 19.12.08, 15:30 florrina napisała: > Cześć, > ja też się spodziewam na Wigilię, ale nie wytrzymałam i zrobiłam > test > > Niestety jedna kreska > > Do usłyszenia za miesiąc! > > Wesołych Świąt > Ania Aniu! nie trać nadziei. Na test mogło być jeszcze za wcześnie. Spokojnie poczekaj na termin @ i zrób test jeszcze raz. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys florina 19.12.08, 15:41 zrób test ponownie jak w Wigilię @ nie przyjdzie! Nie zakładaj jeszcze, że się nie udało. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: florina 19.12.08, 16:47 Mnie okropnie korci zeby zatestowac jutro z rana. Powinnam wg optymistycznego scenariusza dopiero 23go. W sumie jesli nawet bedzie 1 kreska to zawsze moge powtorzyc... maz mowi zeby zaczekac. co mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: florina 19.12.08, 17:52 Dzieki dziewczyny za pocieszenie. To prawda, ze przynajmniej nie bede musiala odmawiac sobie lampki winka w ten swiateczny czas mebi-bejbi, ja bym poczekala....zajmuj sie czyms, zeby nie wariowac. Zapelnij sobie weekend a potem to juz zleci. Wiesz, bo jesli zrobisz teraz to i tak moze wyjsc negatywny wynik nawet jesli jestes w ciazy i tak czy siak bedziesz musiala powtarzac test. Ale jesli bardzo cie korci to nic cie nie powstrzyma, taka prawda Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 mejbi-bejbi 19.12.08, 18:14 ja bym poczekała. Ale to ja. Jesteście strasznie niecierpliwe z tym testowaniem Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 19.12.08, 19:08 Dopisuję się do was, mam nieregularne @ i jestem 2 miesiąc na wywoływanym cyklu, wigilia będzie 28 dniem. To już półtora roku starań, po 2 wczesnych poronieniach. Tak bardzo bym chciała dostać ten jeden jedyny wymarzony prezent na święta. Trzymam za was kciuki, zawsze w grupie raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 19.12.08, 23:29 dzieki dziewczyny za wsparcie. chyba faktycznie zaczekam. weekend zleci, pozte, do pracki w poniedziale a po pracce odrazu do apteki zeby sie na wtorek przygotowac. mloda19877 - pewnie ze jestem niecierpliwa, moze to dlatego ze to 1wsze testowanie, i jakos tak mnie to nastraja... weska - bedziemy sie teraz tu nawzajem wspierac i jak dobrze zauwazylas - w grupie razniej. oby do wtorku... pozdraiam i trzymam za nas wszystkie kciuki... Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 21.12.08, 13:22 I jak tam u Was dziewczyny? Jeszcze 3 dni do terminu @. Mnie jeszcze nie nawiedziła ale czuje że nawiedzi na 100% -niestety. Pobolewa mnie podbrzusze Właśnie była u mnie koleżanka w 8 miesiącu ciąży śliczny ma brzuszek I muszę się przyznać bez bicia że strasznie jej zazdrościłam tego brzuszka no ale może na mnie też kiedyś czas przyjdzie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 21.12.08, 19:03 Ja juz testowac ne musze. I nawet juz sie zastanawiac nie musze. Sprawa sie sama wyjasnila Dzis rano nawiedzila mnie @. 2 dni za wczesnie. smutno mi... Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 22.12.08, 08:56 przykro mi Ja też czuję, że mi się zbiera na @ Ale poczekam jeszcze 2 dni. Jestem na CLO i całkowicie pogubiłam się w odczuciach. Piersi i podbrzusze mnie po tych lekach ciągle bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 22.12.08, 13:14 Dzisiejszy test z jedną kreską nie pzozstawia wątpliwości - mogę dziś wieczorem iść na piwko, a @ w Wigilię jak w banku Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 24.12.08, 10:07 testowałam się i wyszła tylko 1 kreska Odpowiedz Link Zgłoś
ivi24 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 24.12.08, 10:29 To witaj w klubie. Ja dzisiaj tez testowalam mimo iz @ ma być dopiero za dwa dni, ale miałam nadzieję że zrobie mężowi prezent na święta, a tu jak na złość jedna kreska, no ale cóż: widać tak miało być!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 24.12.08, 12:18 hej kobitki. Nie smutkajcie nastepnym razem się uda. Do mnie @ jeszcze nie przyszła ale pewnie przy wigilijnej kolacji przylesie ffffstręciucha! Wesołych Świąt Odpowiedz Link Zgłoś
ivi24 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 24.12.08, 12:24 Do mnie tez jeszcze nie przyszła, ale chyba bym już wolała mieć ją za sobą, bo od piątku czuję się fatalnie, ciągłe pobolewanie brzucha, ból piersi, od dzisiaj nierwowosść. Bez przesady, ale po co te objawy już tak szybko się zaczynają. :o((( Odpowiedz Link Zgłoś
stelmaria Spodziewałam się i... 24.12.08, 14:28 nie przyszła, więc zrobiłam test i wyszły 2 ładne krechy!!! Boże, żeby wszystko było dobrze z maleństwem. Wesołych Świąt!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Spodziewałam się i... 24.12.08, 14:35 Gratulacje! Ile nas dostało taki super prezent! rewelacja! --- Nie ma litości dla bezmyślności nie mogłam się oprzeć Odpowiedz Link Zgłoś
mamawery Re: Spodziewałam się i... 24.12.08, 21:34 TRZYMAM KCIUKI ZA SIEBIE ( JA MUSZE CZEKAĆ DO 27 )I ZA WAS, SZCZERZE GRATULUJĄC TYM KTÓRYM SIE UDAŁO, A RESZCIE ? ŻYCZĘ POWODZENIA BO PODOBNO ŚWIATECZNE ŻYCZENIA MAJĄ MOC SPEŁNIENIA Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: Spodziewałam się i... 25.12.08, 19:58 Gratulacje! Przynajmniej jednej z nas się udało Odpowiedz Link Zgłoś
julia_w1 Bozonarodzeniowa niespodzianka?? 25.12.08, 20:15 Hej Wam, testowalam dzis rano, bo @ sie spoznia 3 dzien i wyszla bledziusienka druga kreseczka , do tego lekkie mdlosci, brzuch i piersi nie pozwalaja myslec o niczym innym Boje sie cieszyc, bo dzien przed spodziewana @ plamilam (jak na poczatku miesiaczki), a dzis tony sluzu, ktorego wczesniej nie mialam. Nie chce nic zapeszac. Nawet maz nic nie wie - chialabym miec 100% pewnosci jak mu to powiem. Jutro musze jakos dyskretne poszukac dyzurujacej apteki, bo rodzinka juz zaczyna dziwnie na mnie spogladac, kiedy po raz kolejny odmawiam wina ) Odpowiedz Link Zgłoś
kaja8888 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 27.12.08, 00:32 u mnie jeszcze nie przyszła @, robiłam test w wigilie ijedna kreseczka w dodatku zlapalam jakąś infekcje czy cos strasznie dokuczliwa,nie wiem co robic ,strasznie swedzi i piesze juz od 4 dni... w dodatku mam strasznie duzo sluzu żółtego , jak nigdy !!! strasznie sie martwie... Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 27.12.08, 13:25 Witam Was moje drogie. Tym które ujrzały dwie kreseczki serdecznie gratuluje a tym którym się nie udało niech się nie załamują na Was też przyjdzie czas Do mnie @ jeszcze nie dotarła i mam nadzieje że nie dotrze. Dziś 34dc (najdłuższy jaki miałam) zawsze mam od 27 dni do 33 dni ale najczęściej przez ostatnie dwa lata przychodziła jak w zegarku co 28- 29 dni. Od Października cykle wydłyżyły mi sie o 2-3 dni więc @ spodziewałam się właśnie w Wigilie. Nie chcę jeszcze testować bo od kilku dni co jakiś czas pobolewa mnie podbrzusze jak na @ i jak już poczuję ten ból to jestem pewna że przyszła i oczywiście ide do toalety ale @ nie zastaje. Nie wiem co myśleć pierwszy raz mam taką sytuacje bo jak już wyżej napiasałam zawsze miałam punktualnie a juz nie było mowy o tak długim spóźnieniu. Ale jednak mam wrażenie że @ przyjdzie... Poza tym gdybym była w ciąży to piersi powinny mnie bardzo boleć a one bolą tak średnio, tylko wtedy kiedy totykam. Co wy o tym myślicie bo ja nie mam pojęcia... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 27.12.08, 13:45 Wszystko jest możliwe. Jeszcze się nie zatestowałaś? Już wynik powinien być wiarygodny. A jeśli chodzi o ból piersi to słyszałam , że to różnie bywa jedne bolą wcześniej inne później, jedne mocniej inne mniej. No a objawy są nieraz identyczne jak na @. Zrób teścik, trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 27.12.08, 13:58 tak wiem że wynik już będzie wiarygodny ale jednak się troszke boje że będzie jedna kreska i chciałabym sie jeszcze połudzić heh. Jeśli przez weekend nie przyjdzie to zatestuje po niedzieli))) Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 27.12.08, 13:29 kaja8888 napisała: > u mnie jeszcze nie przyszła @, > robiłam test w wigilie ijedna kreseczka > w dodatku zlapalam jakąś infekcje czy cos strasznie dokuczliwa,nie wiem co ro > bic ,strasznie swedzi i piesze juz od 4 dni... > w dodatku mam strasznie duzo sluzu żółtego , jak nigdy !!! > strasznie sie martwie... Hej. Możliwe że przez infekcje @ nie przychodzi a śluz to też pewnie od tej infekcji. Też kiedyś się do mnie coś takiego przypałętało i śluzu miałam strasznie dużo. Takiego zbitego. No ale organizm kobiety to jedna wielka zagadka i nie wiadomo czego się można spodziewać. U mnie tez sytaucja nie wyjaśniona ale o tym mozesz przeczytać w poście poniżej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 27.12.08, 13:39 Powinnaś iść do lekarza po lekarstwa. Infekcja sama nie przechodzi a jak objawy ustąpią to za miesiąc znowu się pojawią. Mi też się zdarzało, że przez infekcje nie przychodziła @. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 27.12.08, 21:19 czy któraś z Was nie dostała jeszcze @ i miałaby ochotę razem ze mną zatestować we wtorek rano? Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 27.12.08, 23:34 Młoda, nie czekaj tak długo... Zrób test! Ja nie miałam ŻADNYCH konkretnych objawów. Było mi tylko wciąż zimno. Dziś zaczyna się 6tc, a mnie piersi bolą jak je mocniej dotknę i wciąż brak objawów... No może macica mnie troszkę boli, tak jakbym miała zakwasy, więc sprawdza się powiedzenie, że najlepszy objaw to brak objawów! Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 27.12.08, 23:53 kaamilka ja mam dokładnie to samo, jakbym miała zakwasy w podbrzuszu. Ale i tak nie mogę wcześniej zatestować niż we wtorek rano bo dopiero w poniedziałek będę mogła kupć test a chce go zrobić z rana więc najszybciej we wtorek Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 27.12.08, 23:55 aha.. muszę Ci powiedzieć że Twoja wypowiedź dała mi dużo nadziei Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 10:04 A tam gadasz, rano! Kup dziś test gdziekolwiek i go zrób! Ja miałam ostanią @ tak jak Ty a test zrobiłam w południe 29dc i było ok. Nie męcz się tak! Folik bierzesz? Mi lekarka powiedziała, że mam brać 2x po 1 i do tego duphaston. Rób ten test, Paskudo! Będziemy miały mniej więcej równy termin Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 13:31 heheh tylko że ja nie mogę kupić gdzie kolwiek bo mieszkam na wsi a tutaj apteki niestety nie ma w mieście będę jutro to odrazu zrobie jak wróce do domkuFolik biore jedną tabletke dziennie od kilku miesięcy. Nie tylko byśmy miały równe terminy ale też imiona takie same o ile Twój nick to Twoje imie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 14:06 aha i jeszcze chciałabym dodać że od kilku dni mam taką delikatną zgage ale możliwe że to wina soków których opiłam się na święta, często mam po nich zgage, dlatego zazwyczaj pije wode...hmm ciekawe Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 15:07 Ale Twoja mama ma dobry gust! Takie ładne imię wybrała dla Ciebie Ja zgagi nie mam, nawetg nie wiem co to jest tylko męczą mnie wzdęcia. Spójrz na pocztę gazetową. --- Nie ma litości dla bezmyślności nie mogłam się oprzeć Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 15:21 Coś masz z pocztą gazetową... --- Nie ma litości dla bezmyślności nie mogłam się oprzeć Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 15:24 zaraz sprawdze co mam z ta pocztą może jest nie aktywna. Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 15:27 spróbuj teraz a jak się nie uda to ślij tutaj kamila_marciniszyn@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
kaja8888 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 14:45 ja wybrałam sie do mojego gina w sobotę i dostałam antybiotyk (stan zapalny),no ale mam nadzieje że bedzie lepiej a @jeszcze nie przyszła... trzymam za was kciuki dziewczyny!!! dbajcie o siebie Odpowiedz Link Zgłoś
ivi24 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 18:05 Tez trzymam kciuki i oczekuje dobrych wieści :o)) U mnie też @ jakoś przyjść nie może, choć powinna zawitać dwa dni temu. Co prawda od wczoraj plamię, ale jakoś w @ się to nie przeradza, jak jutro nie pojawi sie porzadna @ to też zacznę mieć nadzieję, bo moja na razie umarła wraz z wczoraszjym testem (( Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 21:43 poczekaj jeszcze troche i znowu zatestuj jak @ nie przyjdzie Powodzenia A ja dziś zauważyłam że piersi mnie zaczeły o wiele mocniej boleć i zrobiły się takie duuuże nigdy tak nie miałam. Teraz mnie bolą tak jak zwykle po owylacji i tak przy mniej więcej dwa tygodnie i z 2 dni przed @ ból słabnie. W tym cyklu też tak było ale dziś znowu zaczeły boleć i robią się baloniaste chyba będzie dzidzi Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 28.12.08, 22:07 oby oby trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 29.12.08, 18:19 no test zakupiony, rano będę wiedziała pozdrawiamm Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 29.12.08, 20:19 nie wytrzymałam i zrobiłam juz test... dwie wyraźne kreseczki jestem szczęśliwa!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
weska3 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 29.12.08, 21:11 super super super! gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
kaja8888 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 29.12.08, 21:12 GRATULUJĘ!!!! Ja wczoraj dostałam @, ale przez to zapalenie co musze brać antybiotyk , nie jestem smutna że przyszła bardzo Ci zazdroszczę....jeszcze raz gratulacje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mloda19877 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 29.12.08, 22:45 kaja8888 może to i lepiej że @ przyszła mogły by być jakies problemy przez zapalenie. oczywiście odpukać w niemalowane. Uszy do góry Tobie też się uda. Skoro mi się udało po dwóch latach bez żadnych badań ani nic!! to Tobie też się uda Dziękuje za gratulacje i całuje Odpowiedz Link Zgłoś
ankad81 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 30.12.08, 16:14 Widzę, że nie jestem sama, która czekała na @ w Wigilię (ost. miesiączka 25.11.08), jednakże do dnie dzisiejszego się nie pojawiła, czyli 6 dni spóźnienia. Pomimo, że zrobiłam test (może za szybko) 2 kreska się nie pojawiła. Jest to nasz pierwszy cykl, ale... no właśnie "ale"! Tyle się naczytałam o przebiegu ciąży i jej objawach, ze sama już nie wiem. Może za bardzo chcę być w ciąży i mam te niby mdłości, boli mnie brzuch, czuję się jakbym była napompowana powietrzem, ale... czy to jest to!?! Jutro zamierzam powtórzyć test, ale czy jest to możliwe bym była w ciąży, skoro kochaliśmy się w dniach niepłodnych. Dziewczyny kochane, możecie mi pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 30.12.08, 19:13 Jest to nasz pierwszy cykl, > ale... ale czy jest to możliwe bym była w ciąży, skoro > kochaliśmy się w dniach niepłodnych nie rozumiem... Wasz pierwszy cykl, a kochaliście się w dni "niepłodne". No i skąd wiesz, że były niepłodne? Mierzysz temperaturę, obserwujesz śluz? Odpowiedz Link Zgłoś
ankad81 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 30.12.08, 20:21 Wcześniej kochaliśmy się z zabezpieczeniem, jednakże teraz zdecydowaliśmy bez, będąc świadomi tego, że to dni niepłodne (23 dzień cyklu). Tak na dobre chcieliśmy się starać dopiero od następnego cyklu by mieć większe szanse na poczęcie dziecka (dni płodne). Przecież to ,jak można wyczytać z wielu artykułów, normalny rachunek cyfr. Ponadto wszędzie piszą, że komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia tylko przez ok. 48 godzin, więc tym bardziej jestem zdziwiona tymi objawami. To w takim razie wszystkie metody naturalne sprawdzania/kontroli czy się ma czy też nie jest kompletną bzdurą, skoro kwestionujesz iż 14 dc (czyli ok. 10-16 dc należy się starać o potomka) a 23 dc (dawno po terminie) to to samo. Co do temperatury to jest to zawodny sposób, jeżeli żyjesz i pracujesz na 200% obrotach, ciągłe stresy - tzw. wyścig szczurów. A różnice w gęstości śluzu są tak mało zauważalne, nie mam na to rano czasu. Bardzo fajnie się mówi, jak już wiesz, że dzieciątko w Tobie rośnie i ma się dobrze. Dla mnie jest to sytuacja do której chciałam się jeszcze troszeczkę więcej przygotować, by mój organizm miał czas na tzw. „przyjęcie życia”. Łykanie kwasu foliowego jeszcze przed zajściem w ciążę do dla mnie za mało! Dla przyszłej mamy ważna jest także kondycja fizyczna. W takim razie nie wiem co o tym wszystkim myśleć. Co prawda dziecka nie planowaliśmy (najpierw chcieliśmy mieć dobrą sytuację materialną), jednakże w dalszym ciągu tego chcę ... chcemy, tylko jestem zwyczajnie zaskoczona – lubię mieć wszystko przemyślane, zaplanowane i widzę, że trochę za bardzo. Nigdy wcześniej nie byłam w ciąży, a tu może się okazać, że to już!!! Z dniem jutrzejszym po wykonanym teście dowiem się (chyba) czy te dni niepłodne są na pewno niepłodne!?! Tak czy siak będę bardzo się cieszyć, jeżeli pokażą się 2 a nie 1 kreska. Może jestem zbytnią idealistką, która zaplanowała już całe swoje życie, ale wydaje mi się, że jest to jeden ze sposobów na udane dobrze przeżyte życie, by nic ważnego mnie nie ominęło. I chyba coś mi nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 31.12.08, 11:57 Hmmmm z tym prostym rachunkiem bym polemizowała. Oczywiście przy regularnych książkowych cyklach 23 dzień faktycznie bywa niepłodnym, ale organizm to nie zegarek a owulacja może się przesunąć nawet o kilka dni i wtedy ten 23dc nie jest już niepłodnym. Jeśli faktycznie nie jesteś gotowa na ciąże to lepiej się zabezpieczaj bo obserwacja własnego ciała jest naprawdę ważna zarówno przy staraniach o dzidzie jak i bezpiecznym kochaniu. Wiem z mierzeniem temp. jest dużo zachodu, ale obserwacja śluzu to naprawdę chilka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
ankad81 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 02.01.09, 10:45 Witam. Jakiś Chochlik za mnie napisał 23dc zamiast 26dc (@ jest co 30 dni), ale i tak teraz nie ma to większego znaczenia - płodny czy niepłodny. I tak jak mówisz moja owulacja mimo wszystko musiała się jakimś cudem przesunąć, bo ... na teście 31.12.08 pojawiły się 2 kreski - ta druga bardzo blada, a na dzisiejszym już o wiele mocniejsza choć nie taka mocna jak kreska kontrolna. W każdym razie jesteśmy bardzo szczęśliwi, bo choć nie było to planowane, to mamy wielkie szczęście że tak od razu za pierwszym razem nam się udało. Jednym słowem widzę, ze kobiecy organizm nie podlega żadnym znanym nam regułom. Rozumiem, że teraz powinnam się udać jak najszybciej do gina, by wszystko sprawdził, a może jeszcze za wcześnie? Co mam teraz robić - to moja pierwsza ciąża. : ) Odpowiedz Link Zgłoś
ankad81 Re: Czy któraś z Was spodziewa się @ w Wigilie? 30.12.08, 20:30 Oczywiście gratuluję tym wszystkim, którym się udało, a szczególnie tym które bardzo długo się starały i w końcu się doczekały. Jeszcze raz Dziewczyny gratuluję Wam z całego serca! Odpowiedz Link Zgłoś