asikm77 07.01.09, 20:45 Witam zaczynam 2 cs starań. Mam nadzieje, ze w lutym sie uda. zapraszam wszystkie dziewczyny, które tak jak ja beda testowały "lutowo". no i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gootica Re: Lutowe testowania 07.01.09, 20:52 Widzę asikm77, ze ubiegłas mnie w załozeniu wątku u mnie tez teraz 2cs, @ zaczyna sie rozkrecac w 23dc, troche za wzcesnie, ale pewnie za 2-3 dni ruszy pełna parą... Dobrze, ze to dopiero nasz 2cs, może uda nam sie w lutym?... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Lutowe testowania 07.01.09, 21:06 asikm, głowa do góry i życze powodzenia w lutowych staraniach. Gootica, a po kiegio ty już się zapisałaś na lutowe ? Chyba tylko by potowarzyszyć asikowi... U Ciebie jeszcze sprawa nie jest przesądzona, czego z całego serca Ci zyczę. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Lutowe testowania 07.01.09, 21:41 dzięki dziewczyny za wsparcie jestem pełna wiary i nadziei, ze tym razem sie uda niech tylko ta małpa @ sie skonczy i do dzieła. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Lutowe testowania 07.01.09, 22:49 Powodzenia w następnym cyklu dziewczyny. Mam wrażenie, że za tydzien do was dołączę, ale cierpliwie poczekam...rany a tu jeszcze tyle tego stycznia.. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy i co? i gó...! 08.01.09, 10:02 Tyle mam do powiedzenia na ten temat!!!!!!!!! 17 dc dostałam plamienia niewielkiego, które takie samo było i w dniu 18. Wczoraj, tj 19dc pod wieczór plamienie stało się niewielkim, ale wydawać by się mogło rozkręcającym się krwawieniem. Nie ciekło jeszcze przynajmniej. Dziś już cieknie, ale nie tak jak iałam jeszcze ze dwa cykjle temu, gdzie wprost mnie zalewało. Brzuch booli cały jak przy normalnej miesiączce(no może trochę mnie), za to boli jajnik. Kłuje jak cholera. No ale @ jest. I gdzie ja mam się teraz podziać, co? No bo jeśli znowu dostanę @ za 19 dni (pierwszy raz odkąd w ogóle miesiączkuję przytrafiła mi się taka sytuacja) to jeszcze załaię się na styczniowe. Jeśli jednak cykl mam liczyć na jakieś 28-33 dni-jak to bywało przez ostatnich 14 lat to już z Wami testować będę. Dziewczyny powiedzcież coś bom głupia jak but już. Jestem zdezorientowana i szczerze powiedziawszy-załamana Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: i co? i gó...! 08.01.09, 10:09 Ja mam dziś 20 dc i tez dostałam plamienie. Po miesiaczce pójde do lekarza, bo już kiedyś mi się takie plamienia zdarzały i brałam duphaston. Moga bardzo utrudniac zajście w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: i co? i gó...! 08.01.09, 10:15 ja też po skonsultuję to z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: i co? i gó...! 08.01.09, 10:35 A ja w sumie to ide już dziś, bo mam 20 dc i jeszcze czas na badania progesteronu. Już mnie to wszystko wkurza. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: i co? i gó...! 08.01.09, 10:39 jak jadobrze cie rozumiem. To był nasz 1 cs. Ktoś mógłby powiedzieć- wyluzuj dziewucho. Tyle że ja mam już córkę, o którą staraliśmy się przez pół roku nim nareszcie się udało. I było to dla mnie okropne przeżycie. I teraz, gdy pomyślę, że znowu tyle trzeba czekać to coś mnie trafia Smutno mi. Nie chcę znowu tyle czasu czekać Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: i co? i gó...! 08.01.09, 10:50 Przez rok moge sie starac i nic z tego nie wyjdzie, skoro mam za mało progesteronu. Zobaczymy, co mi dziś powie, ale pewnie stare problemy sie klaniaja. Podejrzewam, że zapisze duphaston i każe działać Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: i co? i gó...! 08.01.09, 11:06 corkaswejmamy napisała: > jak jadobrze cie rozumiem. To był nasz 1 cs. Ktoś mógłby powiedzieć- wyluzuj > dziewucho. Nasz 2 to był cs a tez panikuję i przeżywam i jak któraś odważy się krytykować nas krótko się starających, że przesadzamy bo zdrowej parze.... itd. to nich sobie sama przypomni swoje początku, każdy jest poirytowany jak coś nie wychodzi, a juz szczególnie ciąża jak pragnie się dziecka, wkurzyłam się teraz cholera...to chyba napięcie przed@owe...moja siostra ma 23 lata i ma dwójke dzieci już, jedna i druga ciąża nieplanowana...a tu się planuje chce i dupa, bez przesady z ta psychiką - sobie jajeczkowanie zablokuję? Ja też zamierzam pójść do lekarza na badania zaraz po @ jak tylko ją dostanę nie zamierzam czekać bo zdrowej parze zajmuje to rok! Odpowiedz Link Zgłoś
nati.82 Re: i co? i gó...! 08.01.09, 11:11 Ja bym pewnie nie denerwowała się, gdyby nie te plamienia. Kiedyś mi jeden lekarz powiedział, że z tego powodu moge mieć trudności z zajściem w ciążę, ale kto by się przejmował tym w wieku 20 lat? Zobaczymy, co mi sziś powie mój doktor. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Natalia 08.01.09, 11:17 Daj znać po wizycie co ci powiedział, ja planuję iść chyba tylko po żeby mi powiedziała że nie widzi żadnych powodów, schorzeń, chorób uniemożliwiających zajście i ogólne badania niech mi porobi bo już dośc dawno nie byłam, będę spokojniejsza i będziemy się starać dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Sylwia, czy ja nie jestem dla Ciebie najlepszym 08.01.09, 14:01 przykładem? 8 m-cy prób i nic, aż tu nagle samo z siebie...! Po prostu tak miało być i już. A sama zobaczysz, że lekarz prawdopodobnie się tylko do Ciebie uśmiechnie... Wiesz, że nie chcę być złośliwa i nie chcę Cie dodatkowo wkurzać, ale daj sobie jeszcze spokój... Naprawdę... Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Sylwia, czy ja nie jestem dla Ciebie najlepsz 08.01.09, 14:14 Ale ja i tak musęe iść Kamila bo dawno nie miałam robionej cytologi, oj dawno. A powiedz mi jak pójdę na monitoring cyklu już w trzecim w którym będziemy się starać żeby mi dokładnie powiedziała kiedy mam owulację żeby na 100% trafić w ten moment, w który trzeba to chyba mnie nie wygoni nie? To nie trzeba czekać rok czasu nie? Tym bardzeij, że pójde prywatnie. Wkurzac się na Ciebie nie będę, nie zamierzam i w ogóle, ale ogólnie jestem wkurzona i chyba pójde spać zaraz jak wróce z pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
kaamilka Re: Sylwia, czy ja nie jestem dla Ciebie najlepsz 08.01.09, 14:33 Z cytologią to masz rację. Wygonić Cię nie wygoni, wręcz przeciwnie bardzo się uciszy, że mu kabzę nabijesz... Doskonale wiem, co czujesz... Ja też to przeżywałam przynajmniej 10 razy. Też byłam wściekła okrutnie. Wiem, że teraz sobie pomyślisz, że się wymądrzam, bo jestem w ciąży. Tak nie jest, pamiętam ile to nerwów kosztuję. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Sylwia, czy ja nie jestem dla Ciebie najlepsz 08.01.09, 14:42 Wiem kochana wiem, że to nie ze złośliwości, tylko z doświadczenia piszesz Dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: i co? i gó...! 08.01.09, 10:48 no a robimy jakąs listę ku pokrzepieniu serc? Czy darujemy sobie? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: i co? i gó...! 08.01.09, 11:09 No ja może jeszcze bezpodstawnie się tak denerwuję i wypisuję w lutowych testowaniach, ale o jaką listę chodzi Asia? Już o taka kto kiedy testuje w lutym? Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: i co? i gó...! 08.01.09, 12:25 no własnie taką która kiedy testuje. Ale chyba za wcześnie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: i co? i gó...! 08.01.09, 13:43 Jak wiecie kiedy zamierzacie testowac to rób ja to bym jeszcze nie wiedziała Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: i co? i gó...! 08.01.09, 11:02 corkaswejmamy napisała: gdzie ja mam się teraz podziać, co? No bo jeśli znowu > dostanę @ za 19 dni (pierwszy raz odkąd w ogóle miesiączkuję przytrafiła mi się > taka sytuacja) to jeszcze załaię się na styczniowe. Jeśli jednak cykl mam liczy > ć > na jakieś 28-33 dni-jak to bywało przez ostatnich 14 lat to już z Wami testować > będę. Dziewczyny powiedzcież coś bom głupia jak but już. Jestem zdezorientowana > i szczerze powiedziawszy-załamana Musismy jeszcze jakiś wątek "czyściec" założyć czy coś, taki wątek między niebem a piekłem czyli styczniem a lutym...ale głupie porównanie mi wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: i co? i gó...! 08.01.09, 12:26 no, np zawieszone w próżni!!!!!!!!!!!!, albo samotne w sieci Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: i co? i gó...! 08.01.09, 14:08 ja juz nic nie rozumiem dzis do tej godziny nie mam plamienia i juz się zgubiłam co ze mna nie tak???Znów niepotrzebnie sobie nadzieję zrobiłam, ze moze ta małpa nie przyjdzie, ale to jest "przyczajony tygrys" zaskoczy w najmniej oczekiwanym momencie...pozdróweczki Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: i co? i gó...! 08.01.09, 14:09 Własnie zauważyłam, ze jestem zawieszona pomiędzy watkiem "styczniowe..." a lutowe..." o rany ale jaj juz nie mogę Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy gootica 08.01.09, 14:25 bo żeś się wyrwała jak filip z konopii. Pytałam po kiego ty na lutowe tak szybko przeszłaś, ale ty nie chciałaś słuchać koleżanki No i tak się zdenerwowałam, że sama na lutowych wylądowałam I tak samoo jak tyy, choć z innych powodów nie wiem gdzie powinnam być bo nie wiem kidy znowu okres mam dostać. Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: i co? i gó...! 08.01.09, 14:10 Powiem ci,że ja przed @ zawyczaj tak mam, nie mówie że zawsze, ale najczęściej. Zaczyna się plamienie już myślę że to już własnie teraz bo plamienie to normalna krew a póxniej dwa dni spokoju, znowu plamienie i na drugi dzień @ Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: i co? i gó...! 08.01.09, 14:13 no, to zostaje "zawieszone w próżni" Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: i co? i gó...! 08.01.09, 14:14 no tak gootica jest zawieszona w próżni! kto zakłada wątek? Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: i co? i gó...! 08.01.09, 14:31 hahahaha ale mnie dziewczyny rozbawiłyście masz racje maiwlys, pewnie to cisza przed burzą @. No tak zawieszona w prózni to dobre okreslenie. Ale tak jakoś przyjemnie się Wami rozmawia i na styczniu i na lutym Odpowiedz Link Zgłoś
anaanek Re: i co? i gó...! 08.01.09, 15:04 Dziewczyny i ja pewnie zaraz do was dołącze bo wszystkie znaki na niebie i zmieni na to wskazują Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: i co? i gó...! 08.01.09, 15:33 e tam, siedź tam póki co. Jeszcze nadzieja dla Ciebie jest. My tu juz beznadziejne. Przynajmniej na styczniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 a bo to tak własnie jest 08.01.09, 19:13 najpierw jak zaczynamy te nasze 1 razy i w ogóle poczatki to martwimy sie zeyby w ciaze nie zajsc i stresujemy sie kiedy @ przyjdzie i tesknimy za nim robimy testy i modlimy sie zeby wyszły negatywnie. potem staramy sie szalejemy, ze nie wychodza dwie kreski, kochamy sie do upadłego bez zabezpieczenia a tu nic. Potem znowu jak bedziemy juz miały po 2 dzieci czy ile tam kto planuje to znowu bedziemy sie stresowały czy aby nie jestesmy czasem w ciazy. Kobiety to jednak mają przechlapane. Dzisiaj mój M smiał sie ze mnie bo ja twierdziłam, ze na luzie podeszlam do staran. a on na to taaaaa (bo ja cały czas marudze, ze nie jestem w ciazy) taaa tylko pół Polski wiedziało, ze sie staramy kiedy masz owulacje i w ogóle. Ale on tak ze smiechem nie złosliwie. oj sie rozpisałam. ale ciesze sie, ze jestescie tutaj chociaz zycze wam tez zeby te @ do was nie przyszły. Odpowiedz Link Zgłoś
aanetaaa31 Re: Lutowe testowania 09.01.09, 14:13 Dołączam do Was, dziś przyszła @... powiem tak przyszła nadzieja na luty Tym bardziej, że wczoraj byłam u lekarki, która dala mi coś na obniżenie prolaktyny, w następnym cyklu bedę miała monitoring, takze jestem dobrej myśli, kto wie, może w lutym się uda Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Lutowe testowania 09.01.09, 16:42 witajcie dziołchy. Jak tam humorki? Żyjecie w ogóle? A może zaczęłyście już starania? U mnie 3dc, mam się zupełnie dobrze. Nie myslę jeszcze o zbliżających się staraniach, ani tym bardziej o ewentualnym testowaniu. Na razie luzik. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 a co Ty 09.01.09, 19:23 corka.... Ty juz na dobre z nami tzn ze przyszła w koncu do Ciebie ta @ małpa? eeee chyba nie. nie zagladałam do styczniowego bo zalatana jestem. Ja jeszcze nie testuje bo @ jeszcze mnie dreczy ale jak sobie wyliczyłam to jakos ok 7 chyba lutego bede testowała hehe. nie sprawdzałam dokładnie. mame mam u siebie i gania mnie ciagle, ze tutaj siedze trzymajcie sie ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: a co Ty 09.01.09, 20:59 asika, ano wyobraź sobie, że moje zawsze28-33-dniowe cykle zrobiły mnie w bambuko. I ja tu siedzę, domniemam, że w 17 dc krwawienie implantacyjne mi się zaczyna a tu 19 dc rozkęciła się @ na dobre. Zonk niemały bo cóż to mi sie przytrafiło? Nigdy czegos podobnego nie dośw3iadczyłam! No i co? nie wiedząc dokładnie kiedy niby miałabym testować kolejnym razem: 19, 28 czy może za 33 dni siedzę sobie w 3 watkach. Styczniowym, lutowym i próżniowym bądź zawiechowym-jak kto woli. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 aneettaaa31 09.01.09, 21:52 hej a co Ty dostałas na te prolaktyne bo ja kiedys brałam bromergon jest tanszy ale fatalnie sie po nim czułam a teraz biore norprolac tez na prolaktyne no i duphaston Odpowiedz Link Zgłoś
aanetaaa31 Re: aneettaaa31 11.01.09, 17:28 asikm77, ja jadę na bromku, dziś mój drugi dzień, koszmar do godz.14 nie nadawalam się do życia,mam nadzieję, że to dobra droga i nie na darmo ten cały trud. Ironia losu mamy mdłości a do ciąży jeszcze daleka droga Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: aneettaaa31 11.01.09, 17:41 jeju, to co piszecie jest przerażające. Jestem zupelnym laikiem w tej kwestii. Długo starcie się o dziecko, że już musicie brac to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
aanetaaa31 Re: aneettaaa31 11.01.09, 17:49 ja próbuję od marca08, czy dlugo, dal mnie to bardzo długo, dlatego postanowiłam pochodzić po lekarzach i wziąść się za siebie,kto wie może w marcu 09 dostanę prezent na rocznicę Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: aneettaaa31 11.01.09, 18:40 ja kiedys brałam bromergon (jeszcze wtedy sie nie starałam) bo miałam cykle b róznie a @ nawet po 50 dniach trafiłam do dobrego ginekologa-endokrynologa i ona mi zbadała prolaktyne. potem był spokój wszystko sie unormowało a teraz po 2 poronieniach znowu wysoka no i zbijamy norplolakiem. Ja po bromergonie po scianach chodziłam dosłownie tak fatalnie sie czułam. Miałam zawroty, młodsci taka suchośc w nosie cos strasznego az w koncu zaczełam brac go"dowcipnie" i troche lepiej tolerowałam. ech my to sie musimy nacierpiec w zyciu ale bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
majusik Witam!!!!! 11.01.09, 18:43 Zapisuje się na lutowe. Będzie to mój 4cs. Dziś mam 1dc. Testować będę 10-12.02, dokładnie nie wiem, bo cykle mi się rozregulowały. Mam nadzieję, że styczeń minie mi szybko i owocnie . Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Witam!!!!! 11.01.09, 19:11 Majusik, my już "widziałyśmy" się na styczniówkach. Witaj jednak i na lutowych. Na razie listy nie robimy, niech się zbierze ekipa i @ sie pokończą, heheheheh. Podobnie jak Ty ja nie mam pojęcia kiedy powinnam testować. Cykl skrócił mi sie bardzo i dopiero po owu będe mniej więcej mogła okreslić dzień potencjalnego nadejścia @. Odpowiedz Link Zgłoś
gootica Re: Witam!!!!! 11.01.09, 19:13 Podczytuję Was Dziewczyny, ale jak na rzie nie moge do Was dołaczyc, ech... zebym ja juz wiedziała co i jak... Odpowiedz Link Zgłoś
majusik Re: Witam!!!!! 11.01.09, 19:26 Szkoda, że się tu spotykamy, a nie na wrześniówkach. Jedyny plus to to, że może razem założymy październik. Tak wogóle to pażdziernik jest dla mnie szczególnym miesiącem, w październiku: urodziłam się, mam imieniny, zaręczyłam się, wyszłam za mąż, poczęłam swoją córkę i ochrzciłam ją również w październiku. To tylko same miłe wspomnienia, są też dwa niemiłe, ale mimo wszystko to szczególny miesiąc dla mnie. Jak udało mi się począć jedno dziecko, to może uda się drugie urodzić czego życzę sobie i Wam Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Witam!!!!! 11.01.09, 19:36 i tak trzymaj Majusik. Zawsze mozna dopatrzyć się czegoś pozytywnego. A Ty gootica to podczytywać se możesz, ale do głębszych wypowiedzi to ja osobiście Cię nie dopuszczam Maszeruj zatem na styczniowe i tam udzielaj się ile wlezie. Ja chętnie poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
ninka.1 Re: Witam!!!!! 12.01.09, 13:03 Ja też się dopisuję. To mój 1dc. Jak na razie daleka droga do testowania... Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Witam!!!!! 12.01.09, 14:48 no, poszła i posłuchała. Ech ta dziisjesza młodziez. Jak nie hukniesz, jak nie wrzaśniesz to sie kurna chata nie posluchają Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Witam!!!!! 12.01.09, 15:12 a ta też tylko podczytuje, hahaha. Sylwia, kochana, ty tez na styczniowych póki co się udzielaj. Hahahahahha Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Lutowe testowania 12.01.09, 19:19 no i gootica zaciązyła!!!!!!!!!!!!!! wypad z lutowych zrobiła i zaciązyła baba wredna. Chwalmy Pana!!!!!!!!!!!!!!!! Niech żyje gootica, plemniki jej męża i jej jajo! Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Lutowe testowania 12.01.09, 19:41 fajnie gratuluje a ja złapałam dzisiaj strasznego doła własciwie to jestem w tym dole od paru dni eee szkoda gadac Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Lutowe testowania 12.01.09, 20:42 co się dzieje asika? Nie, nie łam się! Dla nas też wyjdzie kiedyś slo9ńce. Kto wie, może predzej niz nam się wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Lutowe testowania 12.01.09, 22:03 chyba mam zespół po @ -kowy wszystko mnie wkurza i nic mnie nie cieszy hormony mi chyba szaleją masakra Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi czesc :P 13.01.09, 10:14 no to chyba zaczne sie tu powoli rozgladac dzis testowalam (mozliwe ze za wczesnie) i byla super jedna krecha moze sie przejde do gina jakiegos?? nie zeby sie leczyc ale zeby powiedziala ze jest ok i ze nic nam nie pomoze tylko starania starania i jeszcze raz starania - jak myslicie?? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: czesc :P 13.01.09, 11:26 ja tam planuje iść do lekarza własnie po to Zaraz nas corkaswejmamy pogoni stąd,ale my juz troszke przecież możemy byc tutaj nie? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: czesc :P 13.01.09, 11:42 no mam nadzieje ze nie mozemy byc ze wzgledow celowych tego watku, jedynie dla towarzystwa Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy no nie wytrzymam! 13.01.09, 13:48 pójśc do pracy i to po co? by nauczyć czegoś, by wychowac na porządnych ludzi rozbrykanych dzieciaków-cel szlachetny, a tu co się dzieje? Dwie takie wlazły i one gościć się będą! A sio mi stąd! No! Dzięki jesse za trzymanie porządku pod moją nieobecność. Stawiam piwo! A te dwie, podobnie zresztą jak gootice to do jednego wora i.... czekać az im testy dwie krechy pokażą. No! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: no nie wytrzymam! 13.01.09, 14:26 Tak się czuję naprawdę jak takie małe dzieciaki co to je się przegania z jednego miejsca a one i tak wracają jak ktoś straci czujność! )) Wiedziałam, że jak nasza MATKA znaczy się CÓRKA wróci to przegoni no to zmykam Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: no nie wytrzymam! 13.01.09, 15:11 buuuuuuuuuuuuu tu mnie nie chca, tam nie mam podstaw do bycia buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu nikt mnie lubi, nikt mnie nie kocha... Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Wynocha!!!!! 13.01.09, 11:44 Zanim Córka się pojawi to się zdążycie tu rozgościć! Uciekać stąd, ale to już! Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 To się znów spotykamy! 13.01.09, 11:33 Pozdrawiam serdecznie. Dzisiaj nawiedziłą mnie @ (((( Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: To się znów spotykamy! 13.01.09, 12:24 Aaaaa no i testować będę 11 lutego ach.......to taki szmat czasu! Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: Lutowe testowania 13.01.09, 13:11 No to witam tutaj Dziś przyszła wredna @ ale spodziewałam się jej, bo mierzę tempkę i od 2 dni mi spadła. Ale jestem optymistką i wierzę że tym razem się uda Testować będę napewno w lutym ale jeszcze nie wiem dokładnie, poobserwuję cykl i będę wiedziała Pozdrawiam i życzę samych plusików Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Lutowe testowania 14.01.09, 10:44 Cześć dziewczyny! Co prawda @ w pełni, ale ja myslami jestem już w moim 3cs Mam zamiar wypróbować testy owulacyjne. Jak to wogóle działa? Komuś się udało? Czy to wiarygodne wogóle? No i tysiące takich głupich pytań po głowie mi się kręci. Nie martwię się zbytnio poprzednim miesiącem (chociaż nie powiem - przykro mi), bo akurat w dni płodne miałam zapalenie oskrzeli i ostanią rzeczą o jakiej myślałam było baraszkowanie z mężem. W tym miesiącu nie popuszczę!!!! Już od 24 biorę się ostro do roboty. No i cała przyjemność po mojej stronie! Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal Re: Lutowe testowania 14.01.09, 15:37 Właśnie do was dołączyłam. @ mnie dzisiaj dopadła. Właśnie rozpoczynam swój 7 miesiąc starań. A tak licząc z trzy miesięczną przerwą jaką zrobiłam sobie po śmierci rodziców to właśnie mija roczek starań. Mam nadzieję, ze rocznica będzie owocna. Pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy anulkabal 14.01.09, 16:11 Mój Boże, co Ty piszesz? Po śmierci rodziców? Przepraszam, że pytam tak wprost, ale czy dobrze rozumiem? Straciłaś, kochana, oboje rodziców na raz? Odpowiedz Link Zgłoś
imadoki Lutowe testowanie 14.01.09, 18:10 Cześć dziewczyny, u mnie to już 16 cs. Zapraszam serdecznie do wątku Staraczki z naszej paczki. Większość Staraczek już tuli swoje maleństwa, inne czekają na urodzenie dzidzi. Nas, prawdziwych staraczek zostało już niewiele. Więc może tamten wątek przyniesie Wam szczęście, jak przyniósł większości staraczek. Serdecznie zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal Re: anulkabal 14.01.09, 18:56 można tak powiedzieć. Mieliśmy trudny okres.najpierw walczyłam o utrzymanie nogi (przy pierwszym porodzie uszkodzili mi kręgosłup i dochodziło do martwicy nogi). Jak wygrałam walkę to zachorowali moi rodzice (oboje po 50-siątce). W zeszłym roku mieliśmy poważny wypadek (to cud, że nikt nie zginął bo samochód, który w nas stuknął miał sporo ponad 100 na liczniku a z naszego po zderzeniu nic nie zostało-jechaliśmy do ojca do szpitala), później zmarł tata, miesiąc później mama. po naszym wypadku teściu tak się przeją, że przeszedł udar a później wylew. Jest już trochę lepiej, ale nadal jest bardzo słaby. Teraz walczymy z zawiłymi problemami spadkowymi. Liczymy jednak, że teraz po tym wszystkim wchodzimy już w lepszy okres. I z niecierpliwością czekamy na dzidzię. I mam nadzieję, że nasze marzenie się spełni Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: anulkabal 14.01.09, 18:59 Musiało Ci byc ciężko Ale jest tak jak mówisz, teraz musi yć z górki Będzie i radośc i dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 Re: siema 15.01.09, 10:19 Hej... ja jestem w 15 dc. To nasz 8 cykl starań. Ja wyluzowałam poprostu przestałam wierzyć, że zobacze te dwie kreski i po paru dniach nie znikną. A z koleji mój Kochany Mąż bardzo się taką sytuacją stresuje, przejmuje. Teraz zaczął liczyć dni połodne, przesterzega wszystkich dobrych rad. A ja myślę że poprostu boi się, że jest bezpłodny. Staram sie go przekonywać, wspierać jak on mnie. Narazie mamy dobry okres w naszym małżeństwie. Testowac będę około 2 lutego to jest termin @. a ostatnio przychodzi regularnie gdy się nie przejmuje. powodzenia owocnego miesiąca.... Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: siema 15.01.09, 21:53 szczesciara z takim nickiem to musi sie udac. zobaczysz tym razem bedzie ok. Dziewczyny ze styczniowych testowan szaleją i nie chce im sie przychodzic na lutowe U mnie 2 cs testowac bede 9 lutego. Powoli zaczynamy starania mam nadzieje, ze w tym miesiacu sie uda bo jak nie to chyba mnie szlag trafi.powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
labretta coś już wiem 16.01.09, 13:39 Cześć dziewczyny! Mało się udzialałam bo już się troszke podłamałąm po połrocznym staraniu. W każdym bądź razie poszłam w końcu do gina, zrobiliśmy monitoring cyklu i już wiem, że przynajmniej w tym cyklu nie mam szans na ciąże. Za mało i niezbyt liczne pęcherzyki, możliwe, że owulacji nie mam już od kilku miesięcy(( Niby cała reszta ok tylko jak się lekarz wyraził leniwe jajniki są. Nastepne cykle będzie stymulowane CLO. Kurka smutno mi bo się jakoś wybrakowana poczułam Pozdrawiam i pozytywego nastawnienia życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: coś już wiem 16.01.09, 13:56 labretta nie mysl tak o sobie,nie wolno Ci. Ja biore duphaston na wyregulowanie i w zeszłym cyklu źle go wziełam dlatego nie mogłam zajsc m.in tez byłam wsciekła zła rozgoryczona i w ogóle. Ale skoro wiesz juz co i jak to teraz tylko działac zostaje ale juz pod okiem lekarza. bedzie dobrze nie martw sie Odpowiedz Link Zgłoś
labretta Re: coś już wiem 16.01.09, 14:18 Dzięki Miło usłyszeć słowa wsparcia bo facet jak to facet wysłucha i powie, że i tak się na tym nie zna. Ale masz rację, będę walczć! Bo warto! Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: coś już wiem 16.01.09, 14:33 ano oni sa troszke "inni" chociaz kochani i pewnych spraw nie zrozumieją Dlatego tutaj sa dziewczyny, które zawsze napisza cos miłego i pocieszajacego. Po to tu tez jestesmy zeby sie wspierac Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 hello 16.01.09, 14:36 i ja sie dopisuje, zaczynamy 4 cykl staran i mam nadzieje ze sie uda, bo juz zaczynam sie wkurzac gdy zamiast dwoch kresek przychodzi @. Mam nadzieje ze teraz sie uda, a testowac bede ok 13 lutego, wiec kochane trzymajcie kciuki a ja zaciskam i trzymam za Was Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 lista 16.01.09, 15:10 hej dziewczyny wstawiam nasza małą lutowa liste jak przyjdzie corka ze styczniowych staran do nas to moze poprowadzi dalej asikm77 9.02.poniedziałek majusik 11.02.środa koni42 11.02. środa karolcia539 13.02 piątek moze luty bedzie dla nas dobry Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: lista 16.01.09, 18:30 Jakby się udało to byśmy miały fajny prezent na 14...Jakoś czuję, że się uda... Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: hello 16.01.09, 18:28 Ja też zatestuję 13, jak @ nie przyjdzie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Macie racje 16.01.09, 18:37 dziewczyny, co tam w styczniu pozytywnie zatestować, zrobić dla męża prezent na walentynki to jest coś! Penwie lepszego prezentu by nie wykombinował! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 lista 16.01.09, 22:29 nawet nie pomyślałam, że jak dobrze pójzie to na Walentynki bede juz wiedziec czy wreszcie spelnia sie nasze marzenia no prezent pierwsza klasa heheh o innym nie marze takze dziewczyny trzymajmy kciuki MUSI sie udac Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: lista 17.01.09, 09:01 asikm77 9.02.poniedziałek majusik 11.02.środa koni42 13.02. piątek karolcia539 13.02 piątek tak jak napisałas koni zmieniłam Cie na 13 faktycznie toz to przed walentynkamii ale by było super to nie ma co trzymac kciuków tylko trzeba się za robote sie brac musi byc dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy hej dziewczyny! 17.01.09, 20:31 widzę asik, że zaczęłaś już listę. Jeśli masz ochotę to poprowadź ją. Jak nie chce ci się, ja mogę to robić. Zatanawiam się kiedy mam testować. Ostatni cykl miałam 19-dniowy. Jeszcze poprzednie 29 i 30. Ten był wyjątkowo krótki. Ten jaki bedzie- nie mam pojęcia. Może wy mi coś podpowiecie jak ytpo z tym jest bo juz trochę się pogubiłam. Wczoraj był mój 10 dc i pomalutku zaczął się śluz. Dziś jest go więcej. W poprzednim cyklu śluz zaczął się pojawiać w 9 dc, zaś 17 dc już miałam plamienia. Dwa dni później dostałam @. Czy mozliwe jest, że skoro dziś, w 11 dc już mam śluz(jest go już sporo) to cykl znowu może być taki krótki? pomóżcie dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: hej dziewczyny! 17.01.09, 21:30 hej corka to moze Ty prowadź jednak te liste Tobie lepiej to wychodzi a co do Twojego testowania to faktycznie trudny orzech do zgryzienia ciekawe dlaczego tak Ci sie wszystko poprzestawało. tak na moje oko to ten bedzie (z tego co piszesz) pewnie ok 25 dniowy wiec pewnie bedziesz testowała jako pierwsza tak ok 1 lutego. tak mi sie wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: hej dziewczyny! 18.01.09, 13:12 Czesc! ja wlasnie oficjalnie odpadlam ze styczniowych. Nawiedzila mnie @ w srodku nocy.....wredota! No coz, pozostalo mi tylko zacisnac zeby i czekac az malpiszon sobie pojdzie i rozpoczac figle Ja juz jestem weteranka, staram sie tak dlugo, ze juz nawet przestalam cykle liczyc. Ale wierze, ze kiedys sie uda..... Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: hej dziewczyny! 18.01.09, 13:12 Aha! testowac, jesli dane mi bedzie, to bede okolo 16.02 Odpowiedz Link Zgłoś
conniec Re: hej dziewczyny! 18.01.09, 13:34 Witajcie! Jestem tu właściwie "nowa", ale prawie już jakby zadomowiona. Byłam jeną nogą na "styczniowych", dopóki pewnego dnia nie przyszła @ w czerwonym. To mój 2 cs i 10 dc. Dopisuję się więc na listę na testowanie 9.02. Chyba że nie wytrzymam i zatestuję wcześniej. Faktycznie, może to byłby fajny prezent na Walentynki dla mnie i mojego M. Może wtedy polubiłby to święto... Trzymam za nas wszystkie mocno kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: hej dziewczyny! 18.01.09, 13:40 no to jest nas juz wiecej corkaswejmamy 1.02 niedziela (to tak wstepnie sobie pozwoliłam) conniec 9.02.poniedziałek asikm77 9.02.poniedziałek majusik 11.02.środa koni42 11.02. środa karolcia539 13.02 piątek iga.77 16.02 poniedziałek conniec testujemy razem oby pozytywnie w tym dniu iga.77 czyzbys była moja rówiesnica? jesli tak to fajnie bo chyba byłam najstarsza w tym gronie pozdrawiam Was dziewczyny Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy no to jedziemy po bandzie:)- lista 18.01.09, 17:29 asika, zgodnie z prośbą puszczam listę Będę ją uzupełniać za każdym razem gdy ktoś nowy do nas dojdzie 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 9.02.(poniedziałek) – conniec 9.02.(poniedziałek) - asikm77 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 13.02 (piątek)- karolcia539 16.02 (poniedziałek)- iga.77 Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: no to jedziemy po bandzie:)- lista 18.01.09, 17:38 nie wiem czy dobrze zostałam wpisana na datę testowania, nie znam się aż takale skoro Asik uważasz, że testować powinnam około 1 lutego to niech i tak zostanie. Ostatnim razem nie dotarłam aż tak daleko(znaczy się do daty testowania) więc w zasadzie jest mi to obojętne. Obawiam się, że cykl mi się rozregulował i mogę mieć lekką zawiechę,. hehehe. Cosik na styczniowych i lutowych cisza.... Smutno jakoś. No właśnie, smutno- napadły mnie dziwne myśli, że w związku z tym moim dziwnie poplątanym ostatnio cyklem i w tym miesiącu nie uda mi się. I na samą myśl mi smutno. Kopnijcie mnie w d to może wrócą pozytywne mysli. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: no to jedziemy po bandzie:)- lista 18.01.09, 22:38 corka nie smec mi tutaj prosze własnie wrociłam z M z teatru a tu takie smuty kopie Cie mocno i nie mysl tak czarno, bedzie dobrze Ty masz krótkie cykle ostatnio ja narozrabiałam z duphastonem, ale zobaczysz bedzie dobrze masz sie starac i juz ja dzisiaj wykorzystałam juz swojego m musze tak na zapas bo jutro biedak ma ciezki dzien i moze byc kiepsko matko co ja wam wypisuje wiec uszy do gory i bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy asika 19.01.09, 09:11 wiem, wiem, grunt to trzymać fason. Ale jakoś nie da się Dziś kolejny dzień a mi nadal smutno. Cykle mi sie popieprzyły nie wiedzieć dlaczego(jakaś niedorobiona jestem), nie wiem co z tą moją owulacją. I w ogóle jest beeeeeeeeee. No, a teraz idę sama się w d kopnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: asika 19.01.09, 11:13 To i ja się dołączam i Cię kopię w CZTERY LITERY! Mi też jakoś tak dziwnie było w ten weekend...Obserwowałam dziewczyny ze styczniowej i tylu się udało...Ja byłam chora pod koniec grudnia i zawaliam cały tydzień płodny! Wczoraj pogadałam z moim i kazał jeść mięso, bo on gdzieś słyszał, że będzie od tego chłopiec! No normalnie...Acha! No i mama przysłała mi testy owulacyjne (wolę jednak poczytać po polsku) i od tego piątku działam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aanetaaa31 Re: hej dziewczyny! 19.01.09, 19:02 Hej, mialam dziś monitoring cyklu, wychodowałam piękny pęcherzyk, jest nadzieja Planowane testowanie 06 lutego, he tylko teraz musimy konretnie zabrac sie do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
nikaeska Re:Czas się przenies na lutowe :-) 20.01.09, 21:56 Czesc kochane!! Dla mnie na styczniowych nie ma szans... więc trza się tu przenieś i zadomowic Nie wiem jednak kiedy będe mogla testowac bo musze najpierw wywołac sobie @ w niedziele biorę ostatnią dawkę luteiny i poczekam kiedy mnie nawiedzi małpiątko... hehheh w przeciwieństwie tu do wszystkich to ja czekam czekam z utesknieniem na @ aby móc potem dawke CLO zapodac i miec nadzieje ze cos z tego wyjdzie... w sumie testowanie u mnie pod kniec lutego albo i na marzec przypadnie cięzko to okreslic... ale oby ten 8 cs okazał się szczęsliwy!! Czego sobie i WAM wszystkim z całego mojego małego serducha życze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Hej Hej 19.01.09, 10:09 dzis oficjalnie zaczynam sie tu zadomawiac. Rano przyszla @ wiec na styczniowych bede tylko i wylacznie zeby kibicowac tym co testowania przed nimi. NAwet nie wiem kiedy mam testowac - moze Wy mi podpowiecie, ostatnie cztery @ byly: 29.10, 25.11, 21.12 i 19.01. Wiec jak myslicie, kiedy teraz mam termin?? Ja jestem w takim stanie ze chyba dzis liczenie to za duzo jak dla mnie... No i poprosze odrazu o wpisanie na liste. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Jestem! 19.01.09, 10:28 Niestety chciałoby się powiedzieć... Upoważniam Was do kopnięcia mnie w zadek jak się zacznę załamywać! Proszę na wpisanie mnie na listę. Bez daty, bo pojecia nie mam jaką miałabym wpisać. No i do dzieła Kochane! Tym razem się uda, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Jestem! 19.01.09, 10:38 myszkowska - zaraz mnie swym optymizmem proooooooooosze w lutym juz se musi udac!! prezent bym miala dla M na Walentyny i dla siebie na urodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Jestem! 19.01.09, 10:49 Zarażam, zarażam... Nie wiem jak to się przenosi? Sama sobie wmawiam, że nic się nie stało. Potraktowaliśmy ten styczeń jako "rozbiegówkę" - ja już byłam prawie pewna i tak nastawiłam męża, że zaczęlismy rozmawiać jak będzie wyglądało życie z dzieckiem Pokój trzeba by urządzić, godziny pracy ułożyć tak, żeby zawsze ktos mógł być w domu..Gęby nam się cieszyły do tego testu co już czekał w szufladzie... I w lutym go wykorzystam! I zobaczę dwie kreski! I zrealizujemy plany! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 byle sie nie zalamywac 19.01.09, 10:51 dziewczyny ja tez wierze ze wszystkim nam sie uda MUSI sie udac. My staramy sie od pazdziernika wiec nie jest najgorzej, choc wkurzam sie gdy tylko pojawia sie @ ale wierze ze tym razem beda te DWIE KRECHY moze za duzo o tym myslimy i psychika tutaj ma znaczenie, za bardzo chcemy Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: byle sie nie zalamywac 19.01.09, 11:05 Dziewczyny, mam pytanie z serii 'glupich'... chodzi o dlugosc cyklu. Czy ostatni dzien cyklu jest jednoczesnie 1 dniem kolejnego?? Przykład: @: 29.10 i 25.11. Wiec 1dc jest 29.10 i czy cykl trwal 27dni czy 28? jak sie zalicza 1 dzien nast @?? Do ktorego cyklu?? Zamieszalam?? Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: byle sie nie zalamywac 19.01.09, 11:18 Pierwszy dzień cyklu, to pierwszy dzień miesiączki. Ostatni dzień cyklu nie jest pierwszym z nowej serii. Jeśli dobrze zrozumiałam pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: byle sie nie zalamywac 19.01.09, 11:22 Po odpowiedzi twoerdze ze jasno wyrazilam swoja watpliwosc wielkie dzieki. chodzilo mi wlasnie o umiejscowienie tego 1dc dzieki jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Mój plan działania! 19.01.09, 11:26 Siedem lat temu (z byłym mężem) udało nam się w pierwszym cyklu starań i 2 miesiące po odstawieniu tabletek anty. Szczerze mówiąc nic nie liczyłam (z wyjątkiem na dziecko Po prostu kochaliśmy się codziennie. Byliśmy zdeterminowani i się udało.Test zrobiłam wtedy ot tak sobie, pierwszego dnia miesiączki, która zresztą już się nie pojawiła. Kreska była blada i cieniutka, ale dla mnie i tak to była ciąża. Po kilku dniach byłam u lekarza, który powiedział, że jeszcze nic nie można powiedzieć...że zobaczymy za 3 tygodnie. A ja spokojnie wszystkim natrąbiłam o ciąży. Niczym się nie martwiłam. Wszystko było takie oczywiste...Ech młoda byłam. Teraz jakoś w czasach interenetu (heheheh wtedy jeszze nie był we wszystkich domach) chyba za dużo wiemy i martwimy się na zapas. Tak więc mój plan działania: 1) Jem mięso (na chłopca) 2) Biorę FOLIK 3) Kocham się przez cały przyszły tydzień - nie ma przebacz 4) 11 @ nie przychodzi i robię test, na którym zobaczę II kreski Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Jestem! 19.01.09, 11:16 Ech...BRAWO! I ja poproszę trochę tego optymizmu! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Jestem! 19.01.09, 11:34 Wiec wyliczylam, ze @ powinna przyjsc przyu najdluzszej wersji cyklu (29dni) 17.02 (tydzien przed duchaniem swieczek...). Wtedy tez najwczesniej zatestuje. O ile wogole zatestuje. Poprosze o wciagniecie na liste. Trza byc twardym nie?? nie poddawac sie!! A w okolicach spodziewanej owu (pocztek lutego) bede sie bacznie obserwowac i dzialc, tylko ze mam taki problem ze non stop dalekie wyjazdy grrr mam nadzieje ze starczy sil Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Jestem! 19.01.09, 11:52 To ja równo z Tobą przy najkrótszej wersji cyklu Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Jestem! 19.01.09, 11:59 Ja od jutra (2dc) zaczne mierzyc temp. Jesli ma to pomoc to bede mierzyc. Musze tylko gdzies wyszukac jakona sie zachowuje w ciagu cyklu. Ale lipa bo owu powinnam miec w czasie wyjazdow wiec o dupe to rozbic bo temp i tak bedzie o innej porze mierzona, sic!! Tak zle, tak nie dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 ech 19.01.09, 12:18 wrociłam własnie od gina no i opowiedziałam jej co namieszałam z duphastonem w zeszłym miesiacu (dlatego nie zaszłam w styczniu bo nie miałam owulacji) no i pocieszyła mnie, ze moge (ale nie musze) tez nie miec w tym miesiacu, załamka, ale ja czuje inaczej zaczyna byc mokro a w zeszłym miesiacu nie było. Ej dziewczyny kopnijcie mnie albo pocieszcie lepiej bo mi sie udziela od Was. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Jestem! 19.01.09, 12:28 Też jestem ciekawa jak się zachowuje Ja narazie nie mierzę, bo obawiam się że to tylko źle na mnie wpłynie jak będę tak codziennie mierzyć, liczyć, cudować. I zamienię te nasze starania o dziecko w laboratorium Chyba przy 2cs choćby nie wiem jak wielka była chęć posiadania maleństwa to nie ma sensu? Póki co mam silne postanowienie potraktowania tych śluzów i temperatur jako ciekawostkę przyrodniczą Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Jestem! 19.01.09, 12:45 ja sobie tylko temp bede mierzyc, codziennie jak budzik zadzwoni to termometr do pyska i tyle. Z cala reszta - zgadzam sie z Toba. Toz to nie owoc milosci bedzie tylko kalkulacji Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: :( 19.01.09, 12:53 A nie może być jednak ten kopniak? Nie wiem co kombinowałaś z tym duphastonem, ale już jesteś mądrzejsza jak rozumiem? No to głowa do góry i korzystaj z tej mądrości! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: :( 19.01.09, 12:54 No to ja Cie kopie. Juz sie dzis swoje naryczalam ale zebralam sie w sobie i teraz czekam na wlasciwe dni i nie popuszcze mezowi. Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem... na poprawe humoru Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy asika 19.01.09, 17:59 Wiesz co? ja kopnę ciebie, ty mnie i tak będziemy sie kopać póki nam te bzdurne mysli z głowy nie wylecą. Ja mam nastrój pożal się Boże, wręcz pewna, że nic w tym cyklu nie wyjdzie, sit!!!!! Nie wiem skąd te obawy. To znaczy wiem(plamienia przed @, które do tej pory bagatelizowałam brakiem podręcznikowej wiedzyy i ta moja długość cyklu ), ale to mnie nie usprawiedliwia. A i tak pesymistycznie nastawiona jestem, że hej! Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Jestem! 19.01.09, 12:50 A potem będziemy dziecku opowiadać, że jako potomek inżynierów zostało bardzo precyzyjnie wyliczone Jak budzik zadzwoni to ja sobie jeszcze lubie podrzemać przytulona do mężowych pleców. Chyba by się zdziwił jakbym go dziubnęła termometrem Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Jestem! 19.01.09, 12:55 No ja to tez bardzo lubie ale trudno. Potulam sie ta minute krocej Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Jestem! 19.01.09, 13:07 Ja jestem za leniwa, zeby mierzyć Idę na łatwiznę i stosuję testy owu. No ale będę trzymać kciuki za Waszą siłę woli Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 ;) 19.01.09, 13:14 dzieki za te kopy ał juz mi lepiej ale tylko troche strasznie długie to oczekiwanie, ogladanie i staranie sie, te dni płyna tak wolno ja to jeszcze ja ale wydaje mi sie, ze nasi faceci to bardziej sie nastawiają oni nie wiedza co i jak wiec jak im mówimy ze dupa blada to tez sie b. martwia tylko, ze po nich tak nie widac jak po nas. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: ;) 19.01.09, 14:28 A daj spokój, myślisz że oni tacy przejmujący? Ja o dziecku mówiłam jeszcze przed ślubem, że wracamy z podróży i siuuuuu. Potem starania i moje dalsze gadki... A dotarło do niego dopiero jak w sobote posłałam go do apteki po test Acha i doczytałam, żeśmy rówieśniczki! Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: ;) 19.01.09, 15:06 myszkowska4 no to fajnie ze jestesmy z tego samego rocznika super a skąd jestes ja w-wa co do facetów to mój sie przejmuje dobrze, ze ta "praca" jest przyjemna bo bysmy same z tym zostały hehe Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: ;) 19.01.09, 15:19 łał no cos Ty super no to moze bedziemy razem w październikowych ? fajnie by było, nie no co ja gadam bedziemy na 100% Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: ;) 19.01.09, 15:24 Pewnie, ze będziemy! Widzisz jak się ładnie złożyło? Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: ;) 19.01.09, 16:03 To niech się zmienia Będziemy razem z wózkami łazić na spacerki. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: Lutowe testowania 19.01.09, 15:54 Cześć dziewczyny! Czy można się dołączyć? Ze styczniowych testowań wygoniła mnie dziś @ więc mam nadzieję, że może z Wami mi się poszczęści. To będzie pierwszy cs. w poprzednim miesiącu to bardziej spontaniczny pomysł, który nas tak nakręcił że tym razem zabieramy się do dzieła mam nadzieje, że wasza pozytywna energia doda mi kreskę! Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Lutowe testowania 19.01.09, 15:57 witaj anuszkowo bedzie dobrze bedzie pełno podwójnych kresek czuj sie jak u siebie Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Lutowe testowania 19.01.09, 16:15 no to moze by ta liste zaktualizowac?? Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Lutowe testowania 19.01.09, 16:32 czekam na corkeswejmamy ona teraz prowadzi listę Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 spacerki 19.01.09, 16:17 myszkowska juz widze jak paradujemy z wozkami po parku hehe mieszkam na "młodym" osiedlu i czsem jak mam wolny dzien to widze fajny obrazek kiedy parkingi juz opustoszeja ze swoich domów wychodza matki z dziecmi ostatnio szło ich 5 jedna obok drugiej i kazda pchała wózek super widok, zazdrosciłam im Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 lista - aktualizacja 19.01.09, 16:36 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 9.02.(poniedziałek) – conniec 9.02.(poniedziałek) - asikm77 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 13.02 (piątek)- karolcia539 16.02 (poniedziałek)- iga.77 17.02.(wtorek) mejbi-bejbi anuszkowo - czekamy na ustalenie daty myszkowska4 czekamy na ustalenie daty testowania Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: lista - aktualizacja 19.01.09, 17:06 właśnie ostatecznie zostałam skreślona z listy testowania styczniowego - @ przyszła ( proszę więc o umieszczenie mnie i mojego zrezygnowania po dzisiejszym dniu na liście lutowej ... cykle po 26 dni - więc będę testowała rano - w WALENTYNKI! oby to był ten szczęśliwy dzień bo już sił mi brak mam 1 córcię 6lat i wydawało mi się,że moje "zaciążenie" to w sumie tylko kwestia wyboru miesiąca... przeliczyłam się... zaczynam więc 4cs z Wami pozdrawiam! Mikusiak Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: lista - aktualizacja 19.01.09, 17:08 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 9.02.(poniedziałek) – conniec 9.02.(poniedziałek) - asikm77 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 13.02 (piątek)- karolcia539 14.02 (sobota) - mikusia_k 16.02 (poniedziałek)- iga.77 17.02.(wtorek) mejbi-bejbi anuszkowo - czekamy na ustalenie daty myszkowska4 czekamy na ustalenie daty testowania Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 :) 19.01.09, 17:09 mikusia_k nie martw sie luty bedzie magiczny, a Ty jeszcze w Walentynki to ho ho musi sie udac Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: lista - aktualizacja 19.01.09, 18:03 ja tu przychodzę, zabieram się za aktualizację listy, dochodzę do końca wątku, patrzę, a tu lista zrobiona. hahahahaha To co? Robimy na zmianę? Czy mi odpuszczasz Asika? Dobrze Ci idzie Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: lista - aktualizacja 19.01.09, 18:11 rob corka Ty dziewczyny sie tu prosiły o aktualizacje to zrobiłam Ciebie nie było ja mam dzisiaj wolne no to zrobiłam, ale jutro wracam do pracy wiec smiało Ty prowadz Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: lista - aktualizacja 19.01.09, 18:22 ja mogę jesli chcesz. Pracuje krócej niż przeciętnie(5 godzin dziennie) więc nie jest to dla mnie aż takim problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: lista - aktualizacja 21.01.09, 09:28 Asia (tak?) ja to chyba ok 17 będę testować. Tak mi przynajmniej póki co wychodzi z obliczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo mikusia_k 19.01.09, 18:30 to masz podobną sytuację jak ja. dziś przez @ wygnana ze stycznia. chyba też posprawdzam 14-tego choć powinnam trochę później bo cykle mam 28 dniowe. ale może to będzie szczęśliwy dzień powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: lista - aktualizacja 19.01.09, 18:33 to dziewczyny poproszę o wpis na listę na Walentynki - Dziecio(no)winki Odpowiedz Link Zgłoś
aanetaaa31 Re: lista - aktualizacja 19.01.09, 19:03 Hej, mialam dziś monitoring cyklu, wychodowałam piękny pęcherzyk, jest nadzieja Planowane testowanie 06 lutego, he tylko teraz musimy konretnie zabrac sie do roboty Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: lista - aktualizacja 19.01.09, 20:37 kurcza niech sie ktoras dopisze bo a tak na koniec zstalam... Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Ania! 19.01.09, 20:53 a ty pijesz bieda,ku tego whiskacza? A pij dziewczę, pij, co tam. Trzymaj się kochana! Będzie dobrze. Zobaczysz! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Ania! 19.01.09, 20:56 nie whiskacza tylko wińsko juz mi sie literki placza?? sooorki Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: lista - aktualizacja 19.01.09, 20:35 do: anuszkowo no to Kochana bierzemy się do roboty,żeby na Walentynki były 4 kreski zaczynamy od przyszłego poniedziałku?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo mikusia_k 19.01.09, 21:33 oki to od poniedziałku działamy tymczasem nie dość że zawiedziona jestem, że @ przyszła to jeszcze się zwijam z bólu Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: spacerki 21.01.09, 09:25 nooo jakby się nam wszystkim udało to by była niezła ekipa spacerówek ;o) I TAK BĘDZIE! Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: spacerki 21.01.09, 09:36 Ach te spacerki...minęło już tyle lat od czasów jak wychodziłam ze swoim wózkiem. To taki czas, że w 3 min. jesteś gotowa ) Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Cześć Babeczki! 21.01.09, 09:41 Przeczytałam I zarazm zmykam czytać co tam na styczniowych się działo. Faaaajnie wam, że już "działacie" - mi się dopiero @ kończy, a jeszcze wczoraj się z mężem pożarłam Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Cześć Babeczki! 21.01.09, 11:51 ZAKAZ POŻERANIA SIĘ...W TE DNI! Człoweiek się potem godzi i wie już, że stracił cały miesiąc przez rzuconą w kąt skarpetkę. Odpowiedz Link Zgłoś
effate Re: Lutowe testowania 19.01.09, 20:47 Witam dziewczyny! Z pewną taka nieśmiałością zaczynam zastanawiać się nad powiększeniem rodziny, mam strasznie dużo obaw z tym związanych ale postanowiłam zostawić sprawę losowi (jakbym zaczęła dokładnie planować takie kwestie na dziecko znalazłabym chyba czas dopiero na emeryturze ). W każdym razie w grudniu odstawiłam pigułki i niech się dzieje wola nieba. Testowanie przewiduje na 3 lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy lista 19.01.09, 20:53 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 3.02.( wtorek)- effate 6.02.(piątek)- aanetaaa 9.02.(poniedziałek) – conniec 9.02.(poniedziałek) - asikm77 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 13.02 (piątek)- karolcia539 14.02.(sobota)- mikusia_k 14.02.(sobota)-anuszkowo 16.02 (poniedziałek)- iga.77 17.02(wtorek)- mejbi-bejbi 17.02.(wtorek)- myszkowska4 Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 picie 19.01.09, 21:42 dziewczyny pijcie pijcie w styczniowych ktoras tam z rozpaczy piła i co i potem w ciazy była oczywiscie zartuje ale ja pije desperadosa a co jeszcze moge no to za nas dziewczęta Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: picie 20.01.09, 08:24 wsio ryba! Procenty i tyle. A swoją drogą- żyjesz w ogóle? Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Matko-Córko 20.01.09, 07:41 To i mnie dopisz do listy - testowanie w Walentynki, chociaż pewnie Wam statystykę obniżę, bo to już 6 cs. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy lista 20.01.09, 08:26 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 3.02.( wtorek)- effate 6.02.(piątek)- aanetaaa 9.02.(poniedziałek) – conniec 9.02.(poniedziałek) - asikm77 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 13.02 (piątek)- karolcia539 14.02.(sobota)- mikusia_k 14.02.(sobota)-anuszkowo 14.02.(sobota)- mw144 16.02 (poniedziałek)- iga.77 17.02(wtorek)- mejbi-bejbi 17.02.(wtorek)- myszkowska4 mw144- twój nick jawi mi sie z lekka motoryzacyjnie. Bo co nie spojrzę to widzę bmw144 Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: lista 20.01.09, 08:43 To już wiem dlaczego na co niektórych forach jestem postrzegana jako facet Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 mw144 20.01.09, 09:04 mw144 nie zakładaj odrazu ze obnizysz statystyke hehe musisz wierzyc ze sie uda tak jak i reszta dziewczyn. Ja mam 4 cs i tez sie boje ze znowu zobacze jedna kreske ale jakies dziwne przeczucie mnie bierze ze jednak sie uda i na Walentynki bede miala super prezent dla meza. Rok temu w Walentynki sie zareczylismy wiec mam nadzieje ze w tym roku tez bedzie to baaardzo wyjatkowy dzien Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: mw144 20.01.09, 09:08 jasne,że będą prezenty-fasolki na Walentynki!!! mnie wczoraj wprawdzie @ sprowadziła na ziemię (a może i jeszcze niżej)i tym samym skreśliła ze styczniowych testowań ale dziś już się podniosłam i zapowiedziałam mężowi,że od przyszłego poniedziałku wyłączam prąd w domu,bo wieczory spędzamy bez telewizora i bez komputera pasuje jeszcze zakręcić kaloryfery... pomyślę nad tym czego się nie robi w akcie desperacji Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy mikusia 20.01.09, 09:51 niexle kombinujesz. Może i ja pomyślę nad tym. Tyle że u mnie to już raczej po ptokach. Starania czas zakończyć i czekać zacząć. A do testowania daaaaaaaaaleko, jakieś 10 dni. Może wytrzymam. Chociaż powiem Wam, że eszcze mnie mdli. A mdli mnie zawsze na owulację. Może jednak powinnam działać jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: corkaswejmamy 20.01.09, 09:53 a co tam - działaj jak nie dla fasolki to dla poprawienia humoru i relaksu ja póki co mam tą małpę wstrętną Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Mój mąż 20.01.09, 10:08 Zawsze mi się wydawało, że faceci się tak nie przejmują i nie angażują, a tu...wczoraj wieczorem mój m. opowiadał mi jak gadali z kolegą, który też się stara i ten kolega mu powiedział, że jego kolega powiedział etc. Śmieszni ci faceci...Wczoraj było amłę co nieco, ale jeszcze za wcześnie...na całego rozkręcamy się w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Mój mąż 20.01.09, 11:00 ja tz bym chciala juz dzialac... ale jeszcze troche musimy odczekac : ( Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Mój mąż 20.01.09, 11:05 Juz niedługo Aniu. I nie dołuj się. Uda się, dobrze o tym wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Mój mąż 20.01.09, 11:13 Jak tak działam "profilaktycznie", bo i tak to jeszcze za wcześnie. Acha...no i musi się udać! Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Cholera!!! 20.01.09, 12:00 Znów moja córka przywlekła coś ze szkoły. Na szczęście mam tylko katar. Może to i głupie pytanie, ale czy przeziębienie bez temperatury (pierwszy tydzień po miesiączce) wpływa na cykl? Dobrze się czuje, ale mam mały katar. Cholera!!!! Przez przeziębienie w zeszłym cyklu wypadł mi cały tydzień starań i to w TE dni!!!!! Srasznie jestem nieodporna Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Cholera!!! 20.01.09, 12:04 Koni nie łam sie dobrze bedzie ! Wiem, że nikt nie lubi czosnku, ale on naprawde pomaga. Biegnij do apteki i kup Alitol, czosnek w perełkach , nie śmierdzi bez smaku. Wzielam przez 3 dni po 3 razy i katar zniknal w ciagu 4 dni, amialam spiki po pas Do tego rutinoscorbin, wapienko rozpuszczalne i bedziesz zdrowa jak rybka. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Cholera!!! 20.01.09, 16:14 Wiem, że nikt nie lubi czosnku o nie, czosnek jest pysznym, prosze mi tu czosnku nie obvrażać Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: echhh 20.01.09, 14:22 myślałam, że jak córki nie ma to moge troche popisać a tu kolejny strażnik Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: echhh 20.01.09, 14:45 spokojnie dziewczyny niech się zakończy czas przytulań to zaraz zaczną się pojawiać pierwsze objawy a nawet "pre -" i "pseudoobjawy" do interpretowania i zaraz zrobi nam się tłoczno Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: echhh 20.01.09, 14:49 cisza sie zrobila bo pewnie wszystkie "pracuja" nad dwoma kreskami hehehe Oj oby sie udalo Mejbi-bejbi nie wyrzucaj stad nikogo bo a noz mawlys sie udalo to kilka rad sie przyda (oczywiscie wierze ze sie udalo, wiec kazde dobre pocieszajace slow sie przyda Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy mejbi-bejbi 20.01.09, 16:15 widzę, że porządek trzymasz i sylwi nie wpuszczasz. I dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi A mnie 20.01.09, 15:15 nachodzi dol... nie wiem dlaczego ale wydaje mi sie praktycznie nie mozliwe to, zeby nam sie udalo teraz i wogole kiedykolwiek... Dlaczegotak sie dzieje ze jak ludzie chca to sie nie da?? Siedze i rycze po kryjomu w pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: A mnie 20.01.09, 15:29 to juz wiem czemu sie gg nie odzywasz! Co ma sie nie udać! Uda się! Szybciej niz myslisz...bez dołów mi tu! Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: A mnie 20.01.09, 15:54 jak nie możesz myśleć pozytywnie to spróbuj w ogóle o tym nie myśleć. psychika potrafi nam niezłe numery odstawiać. znam kilka par, które próbowały miesiącami a nawet latami jak odpuszczały.... to bach okazywało się, że są w ciąży. albo pary, których pierwsze bobo to wpadka - czyli nie było stresu wokół starań a drugie planowane to już ciężka praca i czekanie. wiem, łatwo powiedzieć nie myśl albo myśl pozytywnie... zawsze można znaleźć problem zastępczy np. bieda w afryce... tak na prawdę to nie wiesz jak będzie tym razem. to jak bylo miesiąc temu i dwa miesiące temu nie ma wpływu na ten konkretny cs. więc jak nie wiesz jak będzie to może daj się zaskoczyć nie rób założeń albo rób ale tylko pozytywne. mam koleżanke, która wokół różnych sfer życia stosuje magiczne myślenie. wymyśla sobie swoje własne przesądy ale tylko takie, które dodają otuchy. to też jest jakiś sposób. jeden z jej przesądów jest taki: jak spotkasz zakonnice to czeka Cię wieczorem super impreza! Zawsze można zadbać o to, zeby się spełniło Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: A mnie 20.01.09, 16:11 dzieki, postaram sie dostosowac. Od dzis mowie: do 3 razy sztuka... myslisz ze pomoze?? Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: A mnie 20.01.09, 16:17 pomoże na pewno.ja wczoraj miałam własnie taki dzien jak Ty dzisiaj. Dzień się skończył to i nastrój dawny wrócił. Będzie dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: A mnie 20.01.09, 16:25 ja mam tak juz drugi dzien... wczoraj przez poranek i @ a dzis pozostalosci... Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: A mnie 20.01.09, 16:38 z tymi zakonnicami to mi się podoba - anuszkowo moja córcia chodzi do katolickiego przedszkola i każdego dnia je widzę ) muszę więc zacząć regularnie imprezować!! a jak się zobaczy 2 to w tym cyklu też się na koniec 2 kreski zobaczy?? ) Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 ;) 20.01.09, 19:04 no szalejecie dziewczyny szlejecie zakonnica i impreza nooo przejdzie ale zakonnica i ciaza hehe dobre podoba mi sie w pracy nie moge pisac ale was podczytuje i pekam ze smiechu no dzisiaj kolejny dzien staran, obralismy metode co drugi dzien Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: ;) 20.01.09, 19:09 no własnie sie zastanawiam czy tez nie obrac metody "co drugi dzien" hmmm podobno plemniki sa szybsze heheeheh ale kazdy ma swoja opinie co do tego jak , gdzie, i jka czesto ale owocnych przytulanek zycze i sobie i Wam drogie staraczki Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: ;) 20.01.09, 19:25 nie dosc, ze szybsze to i zregenerowane, wypoczete i w ogóle hehe co ja wypisuje jak sie człowiek tak stara to mu odbija potem Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy aSIA 20.01.09, 19:28 My własnie stosujemy metodę co drugi dzień. Powiem ci jeszcze ja codziennie to bym już chyba nie dała rady Boże, jak ja bym chciała by w tym miesiącu się udało. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: aSIA 20.01.09, 19:42 własnie wykonałam "plan" w tak zwanym miedzy czasie. asia nie martw sie uda nam sie w tym miesiacu na bank no kurde musi sie udac ja tak codziennie to tez bym pewnie nie miała ochoty bo to juz take na siłe Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: ;) 20.01.09, 19:41 no dziewczęta co 2 zakonnice to nie jedna Właśnie byłam na spacerze z moim psem,przechodziłam koło domu parafialnego, w którym mieszkają zakonnice, żadnej nie widziałam ale czekam aż mój TŻ wróci z piłki do domku i mam zamiar z nim poimprezować!!! A co mi tam jakbym miała od 14-tego nie móc to trzeba z życia korzystać ale sobie też tak myślę, że wiecie w jakim miesiącu testujemy, w lutym, a który to miesiąc w roku? Ba, kto wie, może to ma jakieś znaczenie co do metody co drugi dzień to słyszałam, że im częściej organizm produkuje pleminiki tym są lepszej jakości. ale sama nie wiem? ja produkuje tylko jajeczka (przynajmniej mam taką nadzieję) więc co ja się będę o plemnikach mądrzyć tym co się przytulają życzę owocnych przedsięwzięć, a tym co mają @ coż... relaksu, może miłego masażyku od mężów. Odpowiedz Link Zgłoś
effate Re: ;) 20.01.09, 20:54 anuszkowo napisała: > > co do metody co drugi dzień to słyszałam, że im częściej organizm produkuje pl > eminiki tym są lepszej jakości. ale sama nie wiem? ja produkuje tylko jajeczka > (przynajmniej mam taką nadzieję) więc co ja się będę o plemnikach mądrzyć > gdzieś na necie czytałam że metoda "co drugi dzień" jest właściwa, ale na tej samej stronie pisali że kobieta powinna po wszystkim 30 minut z nogami do góry leżeć bardziej wysportowane mogłyby sprobować stania na głowie Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: ;) 20.01.09, 21:29 e to ja odpadam, stac na głowie nie potrafie a nogi w gorze 30 minut, nieee tez nie bardzo bo ja leniwa jestem Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: ;) 21.01.09, 07:58 30 minut z nogami do góry leżeć No, a potem to już tylko tych nóg amputacja Ale co, ciążą jest. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy witam środowo 21.01.09, 08:00 Której kawkę zrobic poranną? Ja już na forum, bez śniadania, z kawką w tak zwanym miedzy czasie, bo na styczniowych niedobre rzeczy sie dzieją i czekamy na wieści. Tak więc i Wy trzymajcie kochane kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: witam środowo 21.01.09, 08:39 Ja też witam środowo! Dzisiaj dzień wolny od szkoły, a ja z małą już na nogach Idę zobaczyć, co się dzieje w STYCZNIOWYCH. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: witam środowo 21.01.09, 08:45 i ja witam ja juz po porannej kawce siedze w pracy i ...sie nudze ale to poczatek dnia wiec pewnie sie dzien rozkreci. Mam malego dola bo wlasnie sie dowiedzialam ze moj maz ma wyjechac w przyszlym tyg (pracujemy w jednej firmie) a wtedy sa TE DNI i jak tu nie wierzyc w zlosliwosc losu ale mam jeszcze nadzieje ze to jednak nie bedzie caly tydzien i moje lutowe testowanie bedzie szczesliwe Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: witam środowo 21.01.09, 08:53 na styczniowych od rana pozytywne nowiny, maiwlys w ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: witam środowo 21.01.09, 09:01 Ja jestem trochę dalej...1500km od Polski Francja. Tutaj w środę dzieci mają wolne. Teoretycznie aby uprawiać sport. Dzisiaj nie pracuję i jest GIT. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: witam środowo 21.01.09, 09:05 ja z wielkopolski wiec ferii u nas jeszcze nie ma ale i tak bym ich nie miala heheheh czasy szkolne juz dawno za mna Widzialam ze Sylwii sie udalo FANTASTYCZNIE mam nadzieje ze lutowe testy tez beda z dwoma kreskami Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys corkaswejmamy 21.01.09, 09:13 A czy ja teraz moge tutaj lukać gościnnie? Karolnia na pewno będzie dużo kresek, ja będę za was trzymałam kciuki, będe o was myslała i jak wszystko u mnie będzie ok. to przesyłała fluidki jak to się ma w zwycczaju mawiać na forum a i będę wam pisała i będziecie musiały czytać bo inaczej sie obraże Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: witam środowo 21.01.09, 09:22 NIe wyganiajcie mnie kochane, wdepnęłam jedną nogą, bo mam fatalne przeczucie, że @ will come. Mam bardzo regularne cykle (28, 29 dni, z pieknym śluzem) i raczej widze, że nic z tego nie bedzie. Dlatego juz od kilku dni was podczytuje. No przecież kaweczkę mozna z Wami wypić,prawda ? Karolcia się nudzi w pracy, a ja wszystkie pilne sprawy wypchnęłam i teraz tez mała przerwa na coffee. Przygarnijcie koleżankę Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: witam środowo 21.01.09, 09:35 No pewnie, ze możesz się dosiąść! To miejsce jest wolne proszę pani. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 karolcia539 21.01.09, 09:03 A twój to tak na cały tydzień wyjeżdża? Kiedy masz TE dni? Nie da się wstrzelić...że tak to trafnie określę. Ja zaczynam pełną parą w niedzielę i kończę w niedzielę. Jak mówiłam: nie ma przebacz. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: karolcia539 21.01.09, 09:07 ie da się wstrzelić...że tak to trafnie określę. albo pobierz materiał genetyczny i se wpuśc w odpowiednim momencie Tylko jak Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: karolcia539 21.01.09, 09:13 no ma wyjechac w poniedzialek baaardzo wczesnie rano i podobno do soboty ma go nie byc a te dni przypadaja mi wlasnie na przyszly tydz (sroda chyba najbardziej jak dobrze licze jak pech to pech (ale moze uda mu sie tylko na 3 dni wyjechac OBY tak bardzo chcialam na Walentynki zobaczyc 2 kreski Oj Corkaswejmamy zeby to bylo takie proste z tym materialem genetycznym hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: karolcia539 21.01.09, 09:48 no własnie. Żeby było takie proste..... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: karolcia539 21.01.09, 10:00 cześć dziewczyny! tak wpadam się przywitać tylko. mam strasznie dużo roboty więc się odłączę od netu chciałabym ten pomysł z francuskich szkół zaszczepić w Polsce tylko wersję dla dorosłych - w każdej firmie środa dzień sportów pracy niet zaglądnę do Was później Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: karolcia539 21.01.09, 11:45 I jeszcze poniedziałki i piątki wolne. Akurat by było dla tych co się starają w systemie "co drugi dzień" Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: karolcia539 21.01.09, 11:54 Heheheheheh dobry pomysł! Pięciobój, skok przez płotki...A ja właśnie zabieram się za odrabianie z moją lekcji. Nauczyciel już się o to postarał, żeby się za bardzo od szkoły nie odzwyczaić Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Właśnie zrobiłam test owulacyjny 21.01.09, 11:56 i wyszła blada kreska...cień cienia. Zaczęłam zgodnie z instrukcją, 9-tego dnia cyklu. Będę robić codziennie. Dziwne uczucie, bo są dwie reski )) Ja też chcę juz LUTY!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Właśnie zrobiłam test owulacyjny 21.01.09, 11:59 ja teraz tez go zastosuje. Nawet maz bardziej nalega niz ja Dzis zakupie i sie podoktoryzuje... Z tym ze cykle mam miedzy 26-29 dni wiec zaczne stosowac najwczesniej jak sie da - biorac pod uwage cykl najkrotszy czyli 26dni... powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Właśnie zrobiłam test owulacyjny 21.01.09, 12:19 Tobie też i wszystkim dziewczynom! Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Właśnie zrobiłam test owulacyjny 21.01.09, 14:20 A czy te testy są takie pojedyncze czy w jakimś pakiecie? Pytanie może głupie, ale ja pojęcia nie mam kiedy bedę owulować (cykle mam 28-36dni) to zbankrutować można na same testy Z ciekawości pytam, bo póki co planujemy isć na żywioł. No prawie - bo śluz mam obserwować, ale obawiam się ze przy pierwszym podejściu mogę nie wychwycić "momentu" Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Właśnie zrobiłam test owulacyjny 21.01.09, 15:32 Hej, testy są pakowane po 5 (na pięć dni). Dodatkowo w instrukcji masz wskazany dzień rozpoczęcia testowania (zależnie od długości cyklu). ja to tylko się obawiam "wpływów czynników zewnętrznych" heheh tzn. że np. nasikam nie w tym czasie co trzeba, ale że zamało etc. Ale ja to już taki skrajny przypadek jestem Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: Właśnie zrobiłam test owulacyjny 21.01.09, 14:21 a ja stwierdziłam,że testów nie robię tylko biorę męża i go molestuję od soboty przez 2 tyg - chce mieć syna? to niech się chłop napracuje! potem już tylko ja będę przez 9 m-cy nosić )) póki co jeszcze 2 dni @ a potem w dobrym nastroju produkuję moje 2 kreski na Walentynki Buziaki! Mikusia Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Właśnie zrobiłam test owulacyjny 21.01.09, 14:26 A mój chce córkę I też go zaganiam do roboty jak mi się tylko @ skończy. Gdzieś z tyłu głowy mi siedzi, że "na córkę" to trzeba skończyć z bzykaniem tuż przed owu, żeby silniejsze plemniczki sobie poczekały na jajeczko Ale tłumaczę sobie, że to bzdury i lepiej chyba próbować cały czas, no nie? Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: JA 21.01.09, 14:23 Hehehe w życiu tak nie chciałam, żeby czas płynął szybciej. Jednak to wyczekiwanie tuż przed @ i wypatrywanie najróżniejszych objawów ma coś w sobie...i niesie tyyyle nadziei... Spełnionych w naszym wypadku! To już postanowione, choćbyśmy miały stawać na głowie (to też jakaś metoda) MUSI się udać! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: JA 21.01.09, 14:28 te testy to w pieciopakach i cena ok 20pln, zdazaja sie tez drozsze... ja kupie odrazu dwa, boe tez nie wiem dokladnie kiedy to bdzie, ale w sumie moze jeden wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: JA 21.01.09, 14:35 I też takie sikane? No mówiłam kiedyś, zamienimy kibelki w laboratorium Serce się ściska jak się słyszy o tych wszystkich niechcianych wpadkach A my tak bardzo chcemy i tylko kupa zachodu z tym... Dobrze, że jesteście dziewczyny! Odkąd zaglądam na forum nie czuję się taka zupełnie samotna w tych moich pragnieniach i oczekiwaniach Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: JA 21.01.09, 14:41 mi tez jakos tak lzej na sercu odkad znalazlam sie na forum hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Która chce chłopca a która dziewczynkę? 21.01.09, 14:51 Ja mam już córcię i obie chcemy teraz dziewczynkę ale mój mąż uparcie twierdzi,że raz można się pomylić ale 2 razy już nie i twierdzi,że będzie "robił" chłopca zresztą on w ogóle uważa,że i tak go "oszukam", pomieszam coś jak ostatnio i wyjdzie kolejna baba ) głupio gada a jakbyście go zobaczyły po narodzinach córeczki jak skakał po korytarzu i płakał z radości (dorosły mężczyzna 26lat) to byście ze śmiechu padły! Wszystkie pielęgniarki przyszły mnie na sali odwiedzić - bo ciekawość je zżerała,która to żonka tego wariata! A TERAZ CHCĘ TO PRZEŻYĆ JESZCZE RAZ!!! dlatego muszą być te 2 kreski choćbym na tej głowie miała 30 min stać Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Która chce chłopca a która dziewczynkę? 21.01.09, 14:58 Ja chcę dziewczynkę To moje marzenie "od zawsze". Ale za chłopca też się nie pogniewam. Oby zdrowe było! No i jak najszybciej hihihihiii Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Która chce chłopca a która dziewczynkę? 21.01.09, 15:37 Mam już córkę 7,5 roku z poprzedniego małżeństwa (ur.25.09), mąż ma też córkę 7,5 roku (ur.21.11). CHŁOPCA poproszę! I do tego w październiku! Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Która chce chłopca a która dziewczynkę? 21.01.09, 15:51 Ale fajnie To prawie bliźniaczki macie. Odpowiedz Link Zgłoś
nikaeska Re: Która chce chłopca a która dziewczynkę? 21.01.09, 16:47 ja obstawiam za chłopcem... chociaz wszystkim w rodzinie rodzą się teraz chłopaki to jak to mój M stwierdził na nas wypadnie dziewczynka ale tak jak wszystkie z Was uwazam ze nie ważne jaka płec ważne aby po pierwsze wogóle było!!! a po drugie aby było zdrowe!!! P.S a tak wogóle to mam większe szanse na ciąze mnogą więc moze byłaby parka... za jednym rzutem i za jednym testem Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Która chce chłopca a która dziewczynkę? 21.01.09, 17:42 Nooooo...tylko jak razem gdzieś idziemy, to wszyscy tacy pomieszani: moja blondynka, męża jasna szatynka, a my oboje bruneci. Normalnie wszyscy się nawzajem adoptowaliśmy Dziewczyny się dogadują i chcą brata Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: JA 21.01.09, 14:53 Czesc dziewczyny! Niestety nie udalo mi sie przeczytac wszystkich postow, bo zagladam tu rzadziej niz bym chciala.... Mi tez czas sie strasznie dluzy. Teraz czekam na weekend, bo wlasnie konczy mi sie @ i bedziemy mogli zaczac dzialac Pracowity weekend przed nami P.S. Tak, asikm, jestesmy z tego samego rocznika najwyrazniej Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: JA 21.01.09, 14:56 ja bym chciala coreczke ( bo w rodzinie sami chlopcy hehe) ale jak bedzie chlopiec to tez bede najszczesliwsza na swiecie och oby byle te 2 kreski Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo popołudniowo 21.01.09, 15:48 cześć! robie sobie przerwę i tu do was zaglądam a wy co? zamówienia składacie na dziewczynki i chłopczyków ja to nie wiem, chyba chłopca bym chciała. najbardziej to bym chciała żeby było na październik 2009. sama jestem październikowa dziewczyna mój TŻ też październikowy!!! pozdrawiam Was serdecznie PS. Czy u Was też plucha i odwilż? U mnie pada deszcz śnieg znika i jest paskudnie błe Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: popołudniowo 21.01.09, 15:53 U mnie też paskudnie. Pod październikiem podpisuję się obiema łapkami! Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: popołudniowo 21.01.09, 16:13 ja też październik oczywiście! 1 ciążę przechodziłam w zimie (urodziłam na wiosnę , w kwietniu) - teraz chcę w lecie w zwiewnych sukieneczkach chodzić Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: popołudniowo 21.01.09, 16:21 część z Was to ma już tę pierwszą ciąże za sobą i dzidziusia w domku ja choć taka młoda nie jestem to zupełnie zielona w tym względzie. tak bym chciała żeby się udało (choć wiem, że tak od razu może się nie udać)! To musi być niesamowite jak w środku rośnie taki fasolek I czy to w zimie, wiosną, lecie musi być genialnie tak sobie razem rosnąć! choć teraz te bardziej doświadczone powiedzą mi, że nie zawsze się czuje tą genialność jak się puchnie i kręgosłup boli wracam do robotki! papa Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: popołudniowo 21.01.09, 17:16 Heh, jesli chodzi o pytanie o plec to przede wszystkim chcialabym wpierw zaciazyc......a tak na powaznie to mi wlasciwie obojetne co bedzie, ale jesli mam byc szczera to jak wyobrazalam sobie siebie z dzidziusiem to byl to zawsze syn Ale teraz wlasciwie rybka mi, bo po pierwsze to bedzie moje pierwsze dziecko, a po drugie wszystko zalezy od osobowosci dzieciaka. Ja na przyklad wcale nie bylam bardzo dziewczeca dziewczynka Oj, jak jeszcze synek urodzilby sie w pazdzirniku to bylby dla mnie najlepszy prezent urodzinowy jaki mozna sobie wymarzyc....uwielbiam pazdzirnik, to moj ulubiony miesiac! Kochane, zrobmy wszystko, zeby pazdzirnik byl bardzo tloczny tu na forum Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: popołudniowo 22.01.09, 09:10 Oooo czyli nie ja jedna tak "późno" staram się o dziecko Tzn jak dla mnie wiek akurat, ale zdaniem sporej części moich znajomych po 30 to już cierpliwość nie ta, zdrowie już nie takie... bla bla bla... Żółwik iga.77 Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 myszkowska4 22.01.09, 09:37 Głupoty z tym wiekiem. Przedwczoraj oglądałam program o kobietach po 40, które rodzą sobie spokojnie dzieciaczki. We Francji nie rzadko spotkasz kobietę przed 30 z dzieckiem (chyba, że emigranci). Normalka to 35 lat. Trzymaj się. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 To ja też witam czwartkowo! 22.01.09, 09:42 Hej dziewczyny. Juz się od was uzależniłam a to dopiero 1,5 mies. :- )) Koniecznie musicie zaciążyć, żebyśmy mogły gadać już na październikowych. Co dzisiaj? Robię drugi dzień test owulacyjny (razem z mejbi-bejbi), wczoraj kontrolnie seksik był, a jakże. Dziś idę wieczorem do pracy, więc będę padnięta...NIET. Jutro i w sobotę też niet, co by wzmocnić kijanki - pomysł męża he he he. I od niedzieli (nie wiem jk Wy, ale ja to lubię rano...) tak cały tydzień sportów ekstremalnych. A potem to już tylko otwierać wątki:"czy to pierwszy objaw ciąży". Całuski z mokrego Paryżewa. Koni. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: córkaswojejmamy 22.01.09, 09:43 Ok, moge byc jeszcze chwilowo w styczniowych, a jak tylko @ przyjdzie to potwierdze ostatecznie. Ale nijak to na ciaze sie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: koni42 22.01.09, 09:49 Myslałam, ze nie ma wiekszej optymistki na swiecie niz ja, a jednak są Pożyjemy zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: myszkowska4 22.01.09, 09:44 Ja pierwsza pociesze urodzilam w wieku 30 lat. Za miesiac minie mi 33 i staram sie o nastepne. Wiek moze i "podeszly" ale duch bardzo mlody. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: myszkowska4 22.01.09, 09:49 Ja też mam trzydziestkę na karku. Jestem 78' Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Anuszkowo 21.01.09, 17:45 Zawsze jest super w ciąży! A najfajniej, jak sobie wyobrażasz jak będzie wyglądało. Ja spodziewałam się czarnej czupryny, a to to było łyse Odpowiedz Link Zgłoś
nikaeska Re: koni42 21.01.09, 18:00 ja słyszałam ze można zrobic nawet takie usg ze widac dokładnie rysy twarzy dziecka!!!.... ale lepiej chyba jak sie nie wie dokładnie.... bo to własnie chodzi o to aby czekac czekaz czekac i czekac az sie zobaczy ta małą buziuchne, która jest NASZA Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Jej, dziewczyny 21.01.09, 18:38 jak tu sielankowo się zrobiło. Az milo poczytać. Więc i ja się przyłączę. Co bym chciała w domu mieć. Mam już prawie 4=-letnią córeczkę więc teoretycznie syn byłby jak najbardziej na miejscu. Ale teoretycznie. Cieszyć się będę ogroomnie, ale córka tez mogłaby byc. Chyba nawet bym wolała. A macie już imiona jakieś "na oku"? Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Jej, dziewczyny 21.01.09, 19:16 a moja córencja siedzi na przeciwko i pisze zadanie domowe. Tez ma 7,5 , mam tez synka 4,5. Generalnie jest nam wiec obojetne czy bedzie chlopiec czy dziewczynka, byle by było i o terminie i juz bez komplikacji poprosze. Ale gdybysmy mogli wybierac, to sklaniamy sie ku dziewczynce. Maz zreszta twierdzi, ze to wszystko juz ma dopracowane i jak robi dziewczynke, to bedzie dziewczynka. Dzieci tez by chcialy siostrzyczke, ale mówia, ze braciszek tez moze byc. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Jej, dziewczyny 21.01.09, 19:21 starsze dzieci wiedzą oo tym, że jest plan by w przyszłości pojawiło im sie rodzeństwo? Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Jej, dziewczyny/ corkaswejmamy 22.01.09, 09:25 Moja/nasze dziewczyny wiedzą. Chciałyby braciszka Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 imiona 22.01.09, 09:15 O własnie! Ja to imię miałam zanim jeszcze na dobre zaczęliśmy myśleć o dziecku. Ba! Jeszcze przed oświadczynami zapowiedziałam facetowi, że ma robić tak, żeby była Gabrielka No i co miał biedak zrobić? Kupił brylanta, rok później (bez 3 dni) podarował mi nazwisko... to teraz wypada, żeby za rok (no już teraz to za rok i 2 m-ce) podarował dzidzię Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Jej, dziewczyny 22.01.09, 09:23 Imiona...chciałam,żeby było takie uniwersalne, polsko-francuskie, ale Aleksander mi się nie bardzo podoba. Chciałam też Janusz, ale tutaj nie do wymówienia Chyba więc będzie francuskie z mamy Polki. Syn: Louis, Theo, Luca...Z dziewczynką łątwiej, bo podoba mi się Ania i jest proste do wymówienia nawet da największych niedouków Odpowiedz Link Zgłoś
nikaeska Re: corkaswejmamy 21.01.09, 19:26 hmmm co do imienia to trudny temat.... jeśli chodzi o synka to zawsze mówiłam ze będzie Maciej ( bo mi urośnie "maciuś" jak Maciej będzie w środku- więc jakoś tak by pasowało ) albo Artur ostatnio Marcel mi tez nawet zaczeło się podobac... a jeśli córka to uuuu będzie problem podoba mi się Alicja- ale zdrobnienie Ala juz nie podoba mi się Maja- ale za dużo juz ich jest w rodzinie Ostatnio wpadło mi tez w "ucho" Liliana- Lili no i Łucja tez- ale brak do niej zdrobnien ale pewna żadnej opcji nie jestem... więc lepiej aby był syn!! bo z imieniem mniejszy problem Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: corkaswejmamy 21.01.09, 19:47 U mojego brata w marcu ma sie syn urodzic, a on ma juz 10 letnia córke, która w tych sprawach doedukowała moją córkę. Teraz od kilku miesiecy słysze tylko : mamo urodzisz nam dzidziusia ? młodszy syn nie bardzo wie, co i jak, ale zaraz jej wtóruje, urodz dzidziusia. Czasem jak na spacerze sie młodszy zagalopuje do wózka sasiadki to krzyszy, mamo, mamo takiego kupisz ? Na razie im odpowiadam, ze jak beda grzeczni, to moze... a wiadomo jak z ta grzecznosicia bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: corkaswejmamy 21.01.09, 19:50 aha no i oczywista oczywistosc odkad mieszkamy w nowym domu. u góry jest 4 pokoje, 1 Pauli, 1 Maksa, 1 nasza sypialnia i 1 pusty, wiec dzieci od razu zadecydowaly, ze brakuje nam 1 dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 fajnie 21.01.09, 20:33 tak sobie poczytac iga77 myszkowska4 to jestesmy chyba we 3 z 77 rocznika u mnie to trudno powiedziec bo to bedzie 3 ciaza ale 1 dziecko jesli zajde oczywiscie ( 2 poprzednie poroniłam) niestety. Tak sobie myslałam w pracy z moja kolezanka, ze obie zajdziemy i bedziemy razem przez cała ciaze ja 1 straciłam w kwietniu a 2 w sierpniu a ona jutro ma cesarke i urodzi dziewczynkę. Smutno mi, ze ja nadal nic ale mam nadzieje ze w koncu sie uda. Tez bym chciała miec dziewczynke zreszta mój M tez ale u niego i u mnie w rodzinie same chłopaki sa wiec hmmm. Co do imienia to podoba mi sie Maja i Małgosia a jesli chodzi o chłopaka to Bartek Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: fajnie 21.01.09, 21:47 hmmm nad imionami jeszcze nie myslelismy ale dla dziewczynki podoba mi sie Zosia albo Antosia a dla chlopca nie mam pojecia ..po glowie chodzi mi imie Marcel i Bruno Kurcze jak ktos mowi mi ze to imie i to jest fajne to zaraz sie zastanawiam czy znam kogos o tym imieniu i jaka to jest osoba, jak fajna to imie jakos tak pozytywnie na mnie dziala ale jak jakas wredota to oj za nic mnie nikt nie przekona do danego imienia hehehe (takie male zboczenie ) Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: fajnie 21.01.09, 22:00 dopiero teraz udalo mi sie do was zaglnac. a tu takie rzeczy co do plci - jesli moge tu mowic o plci - bo ja to njpierw bym chciala cos w sobie miec zeby moc mowic o plci - to przyznam ze chcialabym synka chyba. jakos tak bardziej z nimi sie dogaduje i wiecej chlopakow dookola. Oczywiscie na core bede tak samo mocno czekac ale... pozaty juz z czysto praktycznego wzgledu - mam zostawionych od siotry cala mase ciuszkow etc po jej chlopakach Pozatym zbieramy sily na staniania... dzis zakupione testy owu. ALe powiem ze zaszalalam i mam nadzieje ze beda rownie skuteczne co drogie - kosztowaly az 38PLN!!!! NO i tak jak straszylam - mierze tempke codzien rano Ech oby do 9dc Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 mejbi-bejbi 22.01.09, 09:28 Idziemy łeb w łeb. Co tam ci wychodzi na teściku? Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: fajnie 21.01.09, 22:34 co do imion: my z córcią chcemy Kornelkę (Nelunię)- mąż nie oponuje, jeśli zaś chodzi o chłopca to jak tam gdzieś niżej napisałam małżonek twierdzi,że teraz chłopa robi - w pierwszej ciazy do 6 m-ca mówił do brzuszka per "Maciusiu" ... wyszła Oliwka... mi ten Maciuś średnio się podoba, wolę Marcelka - ale najpierw chcę się zafasolkować - jak już będzie to będę miała całe 9 m-cy,żeby przepchnąć tego Marcelka a swoją drogą fajny mamy temat Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: fajnie 21.01.09, 23:43 no fajny Moje typy to Antosia, Adrianna Córka chce Lenkę albo Milenkę Mąż żadne z powyzszych, ewentualnie Adrianna, ale to tak średnio A Maksymowi wszystko jedno Z chłopcem to mam troche klopot, bo podoba mi sie Szymon, a 3 sasiadki (wszystkie obok) i kolezanka maja Szymusiow, wiec nie bede sie wygłupiac. Podoba mi sie tez Nataniel i Jonatan, ale chyba zbyt wymyslne ... Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Witam 22.01.09, 01:01 Witam Was moje drogie. Pozwolcie, ze i ja sie dolacze na lutowe testowania. Moja historia nie jest za ciekawa, ale tak w skrotach...W styczniu niestety poronilam (bedac prawie w 6 tygodniu ciazy). Strasznie sie zalamalam, no........ale walcze dalej (nie mam wyjscia). Rozpoczna sie za pare dni nowe proby. Bede testowala w lutym z Wami. Mam nadzieje, ze tym razem sie uda. To jest moj 4cs, pierwszy dzidzius. Pozdrawiam was cieplutko. Widze, ze rozmawiacie na temat imion . Ja dla dziewczynki mam pare imion, ktore mi i mojemu M. sie podobaja. Otoz: Oliwia, Maja, Isabella, Vanessa. Jezeli chodzi o chlopczyka, to mam troche ciezej. Podoba mi sie Dominik, Daniel. Oby tylko sie udalo, a chlopczyk czy dziewczynka....najwazniejsze, zeby zdrowe . Odpowiedz Link Zgłoś
majusik Witam czwartkowo... 22.01.09, 08:21 Witam Was Dziewczyny. Żadko piszę, ale codziennie podglądam. Jestem teraz w trakcie staranek - 4c. Wczoraj byłam na USG i jest pęcherzyk - oby nie okazał się torbielą. 02.02 mam drugie USG, więc już będę więcej wiedzieć. Co do października to też uwielbiam ten miesiąc. Już gdzieś pisałam jaki jest dla mnie szczęśliwy: urodziłam się, mam imieniny, zaręczyłam się, wyszłam za mąż i poczęłam swoją córcię, więc teraz do kompletu pasowałoby urodzić dzidziusia. Co do imion to raczej mamy już ustalone: dla chłopca Marcel, dla dziewczynki Karolinka lub Paulinka - oczywiście jak się nam typy nie zmienią. PS proszę jeszcze o zmianę na liście testujących na 07.02 - oby 7 była szczęśliwa. Pozdrawiam Was gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 ang 22.01.09, 08:22 hej ang80 byłysmy razem na styczniowych. Przykro mi bardzo ze tak sie u Ciebie stało nie martw sie bedzie dobrze. Ja porzeszłam to 2 razy i wierze ze ostatnie 2 razy i teraz bedzie dobrze. Wiem, ze nie mieszkasz w Polsce ale czy lekarz nie kazał robic Ci przerwy miesiecznej ja tak miałam a po łyzeczkowaniu 3 miesiace no i teraz 2 cs i zobaczymy. Poprzednie razy zachodziłam w 1 cs. Chociaz wiem tez ze dziewczyny zachodza od razu i zawsze jest wszystko dobrze (przeczytałam chyba całe forum na ten temat). Bedzie dobrze Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 Witam:-) 22.01.09, 15:21 Asikm77, tak bylysmy razem na styczniowych , a teraz jestesmy na lutowych i bedziemy na pazdziernikowych . Dziekuje bardzo tobie i corce za mile slowa. Ja tam juz nie slucham tych lekarzy. Przerwa, nie przerwa.....Dzialam. Nie mam czasu czekac . Tez, tak jak Asikm, przeczytalam duzo na ten temat i widze, ze po poronieniach dziewczyny od razu zachodza w ciaze i rodzi sie zdrowy, piekny dzidzius. Staranka zaczynam w niedziele. Wymecze M. do ostatniego . Postanowilam w tym miesiacu nie kupywac testow, nie bede mierzyla temperatury. Moja metoda w lutym - co drugi dzien (Musimy trafic w taki sposob ). Dobra, uciekam do pracy. Buziaczki Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Angelika 22.01.09, 08:27 Cóż, chciałoby sie powiedzieć"Miło mi Cię widzieć", ale prawda jest taka, że wolałam widzieć Cię gdzie indziej. Jeszcze raz : przykro mi. Cieszę się jednak Kochana, że trzymasz się. To dobrze wróży. Rozgość się i działaj dziewczę, działaj. Jeszcze wszystkie bedziemy się śmiały i radowały. Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: witam w 2cs 22.01.09, 08:52 No niestety, dzisiaj rano test nie pozostawił złudzen. Jedna krecha jak nic. @ pewno jutro rano mie nawiedzi i teraz jej z niecierpliwoscia oczekuje. A zaczelo sie tak pieknie: last minute na Kanarach w specjalnie dobranym terminie. Pogoda piekna, fajne towarzystwo. Relaks, SPA, wypaśne żarcie. Zero stresów i sielankowe życie. Do tego piekny sluz i sex codziennie ( no bo jak tu sie ograniczac w taaakich warunkach). I co... I nic. Tempka utrzymywala sie elegancko (37 - 37.1) i dzisiaj 36.8. Nie mam zludzen, jutro wizyta @. Zaczynamy zabawe od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: dopisuję się 22.01.09, 09:06 Dopisuję się do lutowych starań i testowań bo styczniowe niestety się nie udały. Może tym razem będę miała śliczny prezent na urodziny, rocznicę ślubu, spóźnione walentynki. Ach ile tych rocznic, na które można dostać taki cudowny prezent… Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: witam w 2cs 22.01.09, 09:34 Poczekaj jeszcze...Ta temperatura jest zastanawiająca. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Ang80 22.01.09, 09:31 Witam Cie cieplutko...znam Twją historię ze styczniowych. Szczególnie za Ciebie będę trzymać kciuki. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
conniec Re: fajnie 22.01.09, 21:00 Miło, że pomyślałyście o Kornelii Ja mam właśnie tak na imię. Jest kilka fajnych zdrobnień tego imienia, nie tylko Nela. A tak w ogóle, to skąd taka inspiracja? Ja dostałam to imię po piosenkarce Maanamu, mój tata ją uwielbiał. Co do płci - ja chciałabym najpierw chłopca. Tak jakoś czuję... Jeżeli chodzi o imię, to na razie wiemy na 100%, jakie nam się nie podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: fajnie 22.01.09, 21:15 Kornelia to ladne imie i tez o nim myslalam jak i o paru innych i nawet z moim M cos z tej listy bysmy wybrali. Za to dla chlopca nie mamy wspolnego imienia i troche mnie to martwi. Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: fajnie 22.01.09, 21:38 nie wiem skąd Kornelka ja zawsze marzyłam o córce Oliwce - mam a jak Oliwunia była mała to nazwałyśmy jej 2 ulubione lalki imionami: Kornelka i Emilka... (jakoś mi tak przyszły do głowy) a jako,że Oliwka już się bardzo przez te lata do tego imienia przywiązała a ja już od 6 lat całej rodzinie wciskałam,że jak już będzie kiedyś 2 córcia to na pewno Nelunia to już się przyzwyczili i polubili to imię z córcią więc ustalone! a o Marcelka będę walczyła jak się zafasolkujemy... - póki co nie denerwuję męża,bo potrzebuję w tym jego pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: fajnie 22.01.09, 21:49 Moja corka ma na imie Izabela, piekne polskie imie. Nie wiedzialam tylko, ze tak czesto musze tlumaczyc paniom w urzedach, ze pisze sie je przez jedno "l" a nie dwa. Teraz bardziej popularne sa "obce" imiona niz nasze rodzime. Odpowiedz Link Zgłoś
ang80 testowanie 23.01.09, 03:20 Fajnie tak dziewczyny z wami. Szkoda, ze w ciagu dnia nie moge sie dolaczyc do was na pogadanki (pzrez taka roznice w czasie) Zato wieczorem juz mam RAJ czytam i czytam . Fajnie tak z Wami. Corko, zapisz i mnie kochana na liste testujacych. @ mam dostac 16.02, ale testowac bede 20.02. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: corkaswejmamy 22.01.09, 09:17 u mnie też 1 pokój czeka pusty Jeszcze nie malowany od przeprowadzki, bo nie wiemy na jaki kolor Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: corkaswejmamy 22.01.09, 09:27 Ala i Chiyo! Kiedy testujecie. Chiyo, ja to bym Cię jeszcze na styczniowych zostawiła, co? Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: corkaswejmamy 22.01.09, 09:29 Hahahahahaa...spróbuj ją stąd przegonić ) Fajny mamy tutaj klimat! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: corkaswejmamy 22.01.09, 09:39 hahahah, no własnie. Wszystkie przeganiane. Dobrze, że sama siebie nie przeganiam na razie Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: corkaswejmamy 22.01.09, 09:42 hmmm pazdziernik fajny miesiac jakby sie udalo w lutym zobaczyc 2 kreski to wlasnie w pazdzierniku bylabym/bylybysmy mamusia/ami Ja w pazdzierniku mam urodziny i pierwsza rocznice slubu wiec prezent NAJLEPSZY jaki mozna sobie wyobrazic Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: corkaswejmamy 22.01.09, 09:50 Jeju ale tego tu produkujecie od rana Ale fajnie, jak przyjde do pracki, to do kawki mam fajne czytanie KOni - ja jeszcze testow nie uzywam. Zaczne od wtorku dopiero... No i wytrwale mierze temp co mnie dzis rozsmieszylo, bo mierze od 3 dni i codziennie jest taka sama!! moze termometr mam nie teges???? A co do pazdziernikowych... hmmm... bajka na urodziny bym miala fajny prezent w postaci 2 kreseczek i na 1 rocznice slubu jeszcze fajniejszy prezent... echh... pomarzyc - piekna sprawa Pozdrawiam Was cieplutko i slonecznie - choc deszcz za oknem... Odpowiedz Link Zgłoś
majusik karolcia539 22.01.09, 09:50 Karolcia539 ja też w październiku mam urodziny i 4 rocznicę ślubu. A jak się uda i w październiku urodzę córeczkę to mąż upiera się,że będzie nazywać się Karolinka Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 10:07 ja dziś/jutro kończę @ i wypędzam na przynajmniej rok cykle mam króciutkie więc teoretycznie owulacja wypada w środę w przyszłym tygodniu - od niedzieli mam zamiar zacząć pracę nad 2 kreseczkami... ostatnio przetestowałam plemniki męża - nie wytrzymują we mnie 4 dni,bo bym była w styczniowych testowaniach z uśmieszkiem... widocznie nie dotrwały ktoś tam gdzieś pisał,że mogą wytrzymać nawet 7 dni - to chyba jacyś weterani walki Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 10:10 a tak w ogóle to jutro idę do fryzjera machnąć sobie baleyage - w końcu zaraz będę w ciąży więc muszę pięknie wyglądać... a potem znowu będzie dylemat - farbować/nie farbować włosów w ciąży - więc na wszelki wypadek zrobię fryzurkę już teraz, przed staraniami... a niech fasolka ma od początku piękną mamusię Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 10:12 hehe a co se bedziesz zalowac ja sie za to nosze z zamiarem podstawienia sie pdo nozyczki... ale jeszcze nie mam koncepcji.. balejażżżz tezzzz by sie przydal... Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 10:25 Ja balejaż machnęłam już na styczniowe Co do starań - ja też pewnie od weekendu zacznę. A ponieważ nie wiem kiedy owu to będę tak działać do skutku. Cykle mam długie - to zapowiadają się miłe 2-3 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 10:32 hehe, ja za to wczoraj przeanalizowalam moje ostatnie cykle i maximum staran zaczynamy z poczatkiem przyszlego weekendu a konczymy w polowie tygodnia Teraz czysta przyjemnosc tylko zas to czekanie na wszytsko... Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 10:37 To masz notatki z wcześniejszych cykli? Ja myślałam, ze dopiero zaczęłaś obserwacje. Znowu coś pokręciłam... Ja dopiero zaczęłam notować i póki co mam tylko wpisane plamienia, @, plamienia Jak już pisałam nawet nie wiem czy wychwycę ten właściwy moment, dlatego pomyślałam że tak "profilaktycznie" się poprzytulamy od @ do jakiegoś 25dc A co! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 10:41 nie nie, nie mam obserwacji z poprzednich cykli. Wiem ile trwaly wie kiedy byla prawdopodobna owu - na tej zasadzie. Obserwuje sie i mierze temp dopiero w tym cyklu. Do tego wWspomozemy sie testami owu i mam nadzieje ze cos zmajstrujemy Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 10:55 Jak Cie czytam to coraz większą mam chęć i ja spróbowac tych testów Ale tłumaczę sama sobie, że to bez sensu bo przy moich cyklach huk wie kiedy zacząć te testy. Poza tym chyba więcej zdziałamy regularnym seksem niż takim na zawołanie? Choć z drugiej strony... Aaaaaa zaplątałam się we własnych myślach Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 11:21 Wiesz, ja tez mam czasami mieszane uczucia do tej calej obserwacji, mierzenia temp, testow - ze to takie prokreacyjne, a pewnie ze chcialabym zeby bylo tak ze z ktorejs pieknej, upojnej nocy cos sie wykluje... ale dwa razy probowalismy i niestety sie nam nie udalo. Wiem ze 2 razy to praktycznie nic ale strasznie to przezywam. Jesli jestesmy oboje zdecydowani i doczekac sie nie mozemy i robimy wszystko zeby sie udalo to mozemy sobie pomoc. Gdybym byla na Twoim miejscu - tzn cykle mialatakie ze nie potrafilabym sie z nimi w zaden sposob okreslic, mierzylabym temp - jak zacznie rosac, zaczelabym stosowac testy... a noz widelec sie uda?? Ja nie chce pozniej mowic po prostu ze moglam cos zrobic a nie zrobialm, ot co... Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 12:04 Paewnie jak się nie uda tym razem to w akcie rozpaczy zacznę mierzyć od najblizszego cyklu. Tak z reką na sercu to w tym 1cs tak za bardzo to się nie staraliśmy Dlatego spróbuję bez "wspomagania". I mam nadzieję, ze obu nam się uda Metoda nie ważna, liczy się efekt Zresztą...już wczoraj się umówiłyśmy wszystkie na zbiorowe spacerki z wózkami. To trzeba dotrzymać słowa Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 11:00 Ja też na ostro Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 11:13 no a my już starania zakończyliśmy, teraz to tylko tak z rozpędu, dla przyjemności raczej Ano i czekamy, czekamy, czekamy. A długo jeszcze tego czekania, oj długo Pozdrawiam Was kochane i zmykam do pracy. papappa Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 majusiek 22.01.09, 11:37 oj piekne imie wybraliscie dla coreczki hehehehe widze ze mamy duzo wspolnego z tym pazdziernikiem wiec trzymajmy wszystkie kciuki aby sie udalo i oby jeszcze jeden powod do swietowania nam doszedl Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 12:14 Jakie długo? Ty kochana masz już z górki bo jako 1 testujesz z tego co pamiętam? A my? Dopiero cała robota przed nami! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 16:37 czy ja wiem czy niedługo. Strasznie mi się dłużej. Chyba nigdy nie chciałam by czas leciał szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 13:54 My tez zaczynamy starac sie od weekendu, czekam tylko na koniec @. Mam nadzieje, ze do piatku sie skonczy, bo im wczesniej zaczniemy tym lepiej Ja ostatnio obralam metode od @ do @ i tak wlasnie sie staramy. Po prostu kochamy sie wtedy kiedy mamy ochote. Zmeczylam sie tym calym mierzeniem, liczeniem i testowaniem, tym bardziej, ze nie zdawalo to zadnego rezutlatu.... Coz, tez licze na to, ze luty bedzie szczesliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 14:04 może za rzadko macie ochotę? wiesz, ja też idę "na żywioł" ale bardzo częsty żywioł aż się chłop wystraszył czy da radę jak mu powiedziałam jakie mam niecne zamiary wobec niego Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: które zaczynają od weekendu starania? :-) 22.01.09, 17:24 No my wlasnie po tym jak dalam sobie spokoj z pomiarami i testami owu to mamy ochote czesciej Ja troche czesciej niz moja druga polowka, ale od zawsze tak bylo....moglabym rano i wieczorem i jeszcze przed obiadkiem czasem....hahaha, ale nie zawsze udaje mi sie mojego chlopa zaciagnac do figli....Mysle, ze i tak mamy wystarczajaca frekwencje lozkowa, bo mniej wiecej co drugi dzien, czasem kilka dni pod rzad, czasem jest przerwa dwudniowa...wszystko zalezy od wielu czynnikow no i oczywiscie robimy teraz przerwe na @ (kiedys nawet tej przerwy nie bylo, ale to ponoc nie zdrowe). Mamy o tyle wygodna sytuacje, ze widujemy sie czesto (bo dziewczyny czasem pisza o jakis delegacjach, wyjazdach itp.) - Moj P. siedzi w domu, ja pracuje do 16, weekendy zawsze spedzamy razem, wiec mamy mnostwo czasu na bycie tylko we dwoje. Dlatego staram sie cieszyc kazda minuta i nie nastawiac na prokreacje. No, ale mimo to, dlugo juz czekamy na ciaze. Przyczyna moze byc bardziej konkretna, ale to juz nam powiedza w klinice nieplodnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Nie było mnie dobę... 22.01.09, 11:36 ... a tu już nie tylko płeć ale i imiona ustalone No cóż, my robimy Anię, bo 2,5 letniego faceta już mamy. Jemu wszystko jedno co będzie, złożył zamówienie na "dzidzię". Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Nie było mnie dobę... 22.01.09, 11:40 łoooo moja imienniczke robicie My narazie robimy dzidzie Odpowiedz Link Zgłoś
majusik imię... 22.01.09, 12:14 mejbi-bejbi napisała: > łoooo moja imienniczke robicie > My narazie robimy dzidzie My też robimy dzidzę. Choć M wolałby synka, ale jak będzie córcia to też będzie super. Jak będę w ciąży to obiecałam sobie, że nie będę chciała wiedzieć czy to będzie synek czy córcia. To ma być taka niespodzianka i dowiemy się jak dzidzia przyjdzie na świat. A imionka mamy już wybrane dlatego, że jak urodziła się nasza córeczka to do momentu podania imion w USC nie wiedzieliśmy jak się będzie nazywać - na swoje imię czekała 17 dni. Więc teraz już wybraliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: imię... 22.01.09, 12:42 majusik napisała: > Jak będę w ciąży to obiecałam sobie, że nie będę chciała wiedzieć > czy to będzie synek czy córcia. To ma być taka > niespodzianka i dowiemy się jak dzidzia przyjdzie na świat Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: imię... 22.01.09, 13:22 mejbi-bejbi napisała: > majusik napisała: > > > Jak będę w ciąży to obiecałam sobie, że nie będę chciała wiedzieć > > czy to będzie synek czy córcia. To ma być taka > > niespodzianka i dowiemy się jak dzidzia przyjdzie na świat Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: imię... 22.01.09, 13:46 U mnie w rodzinie były same dziewczynki. W rodzinie męża też...do czasu, kiedy brat zmajstrował chłopca (wg lekarzy) i razem z żoną czekaja na drugie dziecko. Mój tak się nakręcił na dzieciaczka (patrz facecika), że nawet o nim mówi per ON ) Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: imię... 22.01.09, 12:47 ja jednak nauczona przykładem będę od razu chciała wiedzieć jaka jest płeć dzidziusia w poprzedniej ciąży w 7 m-cu wszystko już przygotowałam - kupiłam wyprawkę córci-ciuszki,łóżeczko,pościel itd... i całe szczęście bo ostatnie 1,5 miesiąca ciąży leżałam w szpitalu tak się mojej małej spieszyło i gdyby niczego nie było w domu to córcia wyszłaby ze szpitala w szlafroku szpitalnym a spała na podłodze więc lepiej wszystko przygotować wcześniej... wiem jakie są wierzenia babć - "nic nie kupować zanim dziecka nie ma na świecie" ale ja nie zostałam wypuszczona ze szpitala ani na przepustkę więc gdyby nie przezorność to obudziłam się z ręką w nocniku! tak więc chcę wiedzieć jaki kolor preferować P.S. Faceci są w tych dziedzinach genialni! jak mi mój M przyniósł w dniu wyjścia ze szpitala w kwietniu i ślicznym słonku kurtkę zimową,w której 1,5m-ca wcześniej w śniegu do szpitala przyszłam a córci chyba wszystko co tylko zakupiłam to nawet położne pytały,ile on dzieci z tego szpitala wynieść chce Odpowiedz Link Zgłoś
majusik Re: imię... 22.01.09, 13:18 My już wyprawkę mamy (łóżeczko, wózek, fotelik, itp.). Dla dziewczynki po siostrzyczce, a dla chłopca po braciszku ciotecznym. Oczywiście wcześniej kupimy troszkę nowych ciuszków, ale takich uniwersalnych. A z tą wiedzą różnie bywa. U M w rodzinie para po 10 latach zdecydowała się na drugie dziecko, pierwszy był syn. W trakcie ciąży cały czas po USG mówili im, że będzie dziewczynka, a urodził się chłopiec- przeżyli szok. Bardzo chcieli dziewczynkę i wyprawkę też mieli dla dziewczynki, psychicznie nastawieni też na dzieczynkę, a tu syn. Oczywiście cieszyli się, że mały zdrowy, itp. Ale wyobraźcie sobie, że parę ładnych miesięcy żyjecie w śprzekonaniu, że nosicie pod sercem córeczkę, a wyskakuje synek - szok. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Nie było mnie dobę... 22.01.09, 12:17 Ania, ładnie Ja mam szczęście do Anek i całe życie od przedszkola po pracę, zawsze "najbliższa" koleżanka to Ania. Najserdeczniejsza przyjaciółka też Ania. I kiedyś nawet myślałam, żeby niunię Ania nazwać. Ale mi przeszło Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Wchodzę w fazę popołudniową 22.01.09, 13:17 Zrobiłam test owu. i znowu bladzioch. Kontynuować! To tak kwoli info. Jak tu nie myśleć o lutym? Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Nie było mnie dobę... 22.01.09, 16:39 my robimy Anię PIekne imię. Moja córka tak własnie się nazywa Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Dieta 22.01.09, 15:08 Stosujecie jakąś specjalną dietę "przedciążową"? No nie iwem..więcej warzyn, mięsa etc. Ja generalnie zawsze "dobrze się odżywiałam", ale teraz chyba jem bardziej zróżnicowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Dieta 22.01.09, 15:17 Eeeee... Ja raczej nie naleze do osob przesadnie dbajacych o to co sie je - jem generalnie wszytsko, zawsze do pracki obiad przygotuje i sobie i mezowi ot taka ze mnie dobra zona . Ale generlanie sa to rzeczy nadajace sie do mikrofali... wie tak sie odzywiam, no i przede wszytskim staram sie jesc regularnie. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Dieta 22.01.09, 16:41 tak, stosuję dietę śmietnikową. Czyli co wrzucę do paszczy to strawię. Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Dieta 22.01.09, 17:29 Ja tez specjalnej diety przedciazowej nie stosuje. Ogolnie nie wierze w diety... Ech, po prostu jem to co lubieAle mysle, ze odzywiam sie dosc zdrowo tak czy siak. Codziennie jadam domowe obiadki (ostatnio gotuje moj P., bo on nie pracuje, na mnie ten obowiazek przechodzi w weekendy, ale ja lubie gotowac), rzadko zdarza mi sie siegnac po cos "szybkiego", nie znosze burgerow, chipsow i innego takiego badziewia. Czasem potrafie zjesc dosc tlusto, jakas pizza czy lasagne, ale i tak staram sie nafaszerowac ja warzywami Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Dieta 22.01.09, 18:03 ja łykam tylko witaminki Prenatal. I jem co popadnie, byle duzo i smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: imie 22.01.09, 18:34 Ja dla pierwszego dziecka miałam problem z wyborem, a teraz to już sama nie wiem co to będzie. Każde z nas ma inne propozycje. Ale tym będziemy się martwić jak już będę w ciąży. Od pewnego czasu podpytujemy się naszej pierworodnej czy chciała by brata czy siostrę i wiecie dziewczyny co ona na to…najpierw sanki, potem rowerek a później siostrę albo brata. Zatkała nas a miała wtedy 2 lata i 3 miesiące. Sanki już ma, na zająca ma dostać rower, wiec na Mikołajki mogłaby dostać w „prezencie” rodzeństwo Odpowiedz Link Zgłoś
nikaeska Re: uuu sie nam tu ekipa zbiera :-) 22.01.09, 19:04 No no widze moje drogie ze sie coraz wiecej nas tu zbiera oby wątek lutowy był naszym ostatnim z cyklu "starania i testowania" Po rozmowie z moją gin. wiem ze testowac mam 27- 28 luty wiec na samym koncu bede ale kurcze jak tak czytam o Waszych staraniach to Wam kobitki zazdroszcze!!! u mnie jest wielki problem i minus, w sumie drugi w kolejnosci ( bo na pierwszym jest zespół PCO(s) ) ze mojego M to ja mam w domku na weekendy wiec dlatego nie sprawdzam sobie temp. nie robie testów owulacyjnych ( tym bardziej ze póki co to owu musze próbowac na "dopalaczach" wywoływac) bo po co mam potem sie wnerwiac ze jest własnie najlepszy moment a chłopa w domu ni ma no ale... doszlismy do wniosku ze jak ma byc to bedzie z Bożą pomocą i dopalaczami damy rade Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: lista 22.01.09, 20:11 To ja prosze tez o dopisanie mnie do listy lutowych testowan. Bede testowac 22, choc to ciut po terminie spodziewanej @, ale to dzien moich urodzin i mam nadzieje, ze bede miala najpiekniejszy prezent jaki moge sobie wyobrazic. Odpowiedz Link Zgłoś
nikaeska Re: lista 22.01.09, 20:15 ja będe testowac dzien przed 3 rocznicą wprowadzenia się na swoje mieszkanko no mam nadzieje ze będą 2 kreski.... bo przynajmniej zmotywuje M do " małego przemeblowania" Odpowiedz Link Zgłoś
kuna821 Re: lista 23.01.09, 18:10 to i ja poproszę na 13 może nie będzie pechowy to już 9cs miałam na razie zrezygnować zmieniam pracę i wogóle ale jak widzę mojego 5 latka "chcę Zuzie, to dla Zuzi" to znów będą przytulanki Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 test owu 22.01.09, 19:42 hej dziewczyny widze ze nastroje dopisuje to ja Wam cos opowiem jeszcze smiesznego no wiec wracam z pracy i robie test owulacyjny wychodzi 1 kreska ale przygladam sie usilnie no i ja tam cien drugiej widze ale raczej to moja wyobraźnia. Wołam swojego M i pytam widzisz druga kreske a on no nie nie widze, mówie no ale zobacz bardziej moze zobaczysz, ja widze, on nadal uparcie no nie widze. Ok dałam mu spokój, za chwile przychodzi do mnie i pyta to co? nie jestes w ciazy ?? rece mi opadły on wiedział ze robie test owulacyjny ale pewnie zapomniał test to test prawda smieszni sa czasem Ci nasi faceci. No ale szkoda ze jednak tej kreski nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
nikaeska Re: test owu 22.01.09, 19:57 HeHe... kurcze tylko oby zadnej z Was sie kiedys nie przydażyło takie zapomnienie... i sie testy nie pomyliły w sumie na oby dwa sie sika.... na oby dwóch dwie kreski moga wyjśc ... i zawsze te dwie kreski to radocha .... ehhh dobrze ze mnie jednak testy owu dokonca nie dotyczą Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: test owu 22.01.09, 20:06 ile zależy od maleńkich dwóch kreseczek... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Dieta 22.01.09, 19:58 Moja dieta dla dzidziusia to tylko Folik codziennie rano Za to dziś przeszłam samą siebie - zjadłam na obiad górę bigosu, potem dopchnęłam pączkiem z adwokatem (mmmmmm..) i popiłam czekoladą na gorąco Ja nie wiem co to będzie w ciąży hehehheeee Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: Dieta 22.01.09, 20:19 ja już od 2 m-cy łykam feminatal metafolin - zestaw witamin dla kobiet od planowania ciąży do 12 tyg ciąży... a w kwestii jedzenia to ostatnio zauważam u siebie zachcianki ciążowe racjonalne żywienie, dużo swieżych owoców i jogurty, obiady domowe zawsze były... jak w 1 ciąży przy córci nie miałam zachcianek i w sumie jedzenie mogło dla mnie nie istnieć i 1 trymestr przetrzymałam na sokach tak teraz... czuję,że sobie odbiję! już zapowiedziałam mężowi,że w 1 ciąży to ja chyba za grzeczna byłam Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Dieta-ja tylko mniej piję 23.01.09, 07:31 tj. dwa piwa dziennie ograniczyłam do jednego Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy bmw 23.01.09, 08:24 tj. dwa piwa dziennie ograniczyłam do jednego No, takie poświęcenie to jest coś! Witaminki, srinki...? Eee ograniczyć spożywanie napoju bogów- to dopiero dieta! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy bmw 23.01.09, 08:25 dwa piwa dziennie ograniczyłam do jednego No, takie poświęcenie to jest coś! Witaminki, srinki...? Eee ograniczyć spożywanie napoju bogów- to dopiero dieta! Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 08:56 Ostatnio mój 2,5 latek przyszedł do taty z puszką piwa (alkohol stoi u nas w domu na ogólnodostępnym barze)i tekstem: "tata, otwórz, bo chcę się napić" Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 09:03 a co ja cie tak po trzykroć zmolestowałam? hehehehe No, u nas popdobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 09:41 My z naszą córcią (2,5 lat) omijamy stoiska z piwem w supermarketach, bo mała na głos woła, żeby jeszcze tacie kupić piwo, bo już nie ma w domu. Wstyd jak diabli Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 09:49 Hahahahahahaahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Weeekendzik!!!! 23.01.09, 09:52 Hello dziewczyny! Witam piątkowo i pomimo porannego wk....nia przez szefową (choć tylko na odległość, bo dzisiaj zdalnie pracuję), to i tak juz mi się geba sama cieszy na samą myśl: WEEEEEKEEEND!!!!! Jutro znajomi, a od niedzieli..........!@#$)(*&^#%&*(&^$%^ i takie tam bara bara. Sama radocha! Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Weeekendzik!!!! 23.01.09, 09:59 koni ja tez mialam kiepski pocztake dnia. cytuje ze styczniowych bo lepac mi sie drugi raz nie chce - ot taki ze mnie len Ja mam od samego raniutka kiepski nastroj bo moj sie na badania dzis wybral i odeslali nas do domu. Chcac, zeby wyniki byly jak najlepsze okazalo sie, ze za dluga wstrzemiezliwosc byla!! A ja z trudem normalnie omijam go wieeelkiem lukiem co by nie kusic!! sic!! Musimy szybko umowic sie na nastepny termin zeby najlepszy dla nas czas nie wypadl wlasnie na konieczna abstynencje. CHOLERA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: Weeekendzik!!!! 23.01.09, 10:29 Mejbi-bejbi Ty przynajmniej tego swojego M masz przy sobie. Moj luby wczasuje sie na Canarach z kolegami z pracy w nagrode i wroci dopiero we wtorek a w czwartek znow zmyka na druki kraniec Polski. Z jednej strony to sie ciesze, bo kiedy wroci to bedzie pelen sil a ja bede w najlepszym okresie rozrodczym , ale z drugiej strony to strasznie nie lubie weekendow spedzac sama Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Weeekendzik!!!! 23.01.09, 10:33 Maseczka, łzawy film, kawusia, kocyk, robótki ręczne, shopping, telefon do dawno nie widzianej znajomej, spanie, porządek w szafce ze skarpetkami etc. Miłego weekendu! Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Weeekendzik!!!! 23.01.09, 10:31 Jejku, długo juz mnie nie było na styczniowych...Nie rozumiem o co chodzi z tą abstynecją Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Weeekendzik!!!! 23.01.09, 10:41 Koni - jakis czas temu moj M postanowil ze zrobi sobie seminogram (badanie nasienia) - ot tak dla wlasnego swietego spokoju ze wszytsko jest ok. Czekal tydzien na badanie. na www byla informacja ze przed badaniem nalezy zachowac wstrzemiezliwosc sexualna min 3-5 dni, wiec my tydzien z daleka od siebie rano poszlismy na to badanie a okazalo sie ze to nie min 3-5dni tylko min 3 a max 5 - wiec dupa. Trzeba sie umowic na nastepny termin... i zas nie bedzie sexu... Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Weeekendzik!!!! 23.01.09, 10:54 To olejcie badanie w tym miesiącu i dzaiłajcie w okresie płodnym. Przecież takie badanie można zrobić, kiedy np. jest tydzień przed spodziewana miesiączką. No... Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Weeekendzik!!!! 23.01.09, 11:05 Mejbi zazdroszczę, żeby tak mój chciał z własnej nieprzymuszonej woli ot tak dla wlasnego swietego spokoju się na badanie udac. Ja będę go musiała upić i siłą zaciągnąć Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Trzeci dzień testu owulacyjnego... 23.01.09, 11:21 Zrobiłam i wyszła (po trzech dniach testu) kreska gruba i tylko trochę jaśniejsza od testowej. Czuję, że lada dzień ..... Odpowiedz Link Zgłoś
mejbi-bejbi Re: Trzeci dzień testu owulacyjnego... 23.01.09, 12:04 koni -peknie ja tez bym chciala juz je wykorzystac ale jeszcze chwila... Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1980 witam! 23.01.09, 12:14 Cześć dziewczyny. Przenoszę się do was ze styczniowych. Mam nadzieję, że mnie przygarniecie. Miałam testować 30.01, ale niestety znów mi się cykl wydłużył. Dziś mój 25 dc i dopiero dziś miałam owulację (chyba!), tak więc testować będę 6 lutego. No chyba że wczesniej @ mnie nawiedzi, ale liczę że nie! Pozdrawiam i proszę o dopisanie do listy Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 12:18 moja córcia a propos ciekawych odpowiedzi to jak ktoś pyta, co tatuś robi to odpowiada,że najchętniej pije piwo i ogląda tv ja moje Drogie właśnie wróciłam po 3 h od fryzjera - wybalejażowana i wypiękniona... dobra, to teraz już mogę robić tą drugą kreseczkę relaks, weekend... tego mi trzeba! no i do pracy się zabieramy wreszcie Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 12:40 Mikusia trzymam za Ciebie mocno kciuki. U mnie w gosci przyjechala @ i przez najblizsze 5 dni mnie nie opusci, wiec mam zamiar ja olewac i przespac sie z corcia, bo jakos mi sennie. Pewnie przez ta pogode. Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 12:40 A ja zakupiłam nową, zwiewną i powabna koszulkę "nic" na noc. hehehehehehe...Będę spała na boczku Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 12:48 Koszulka "nic" - dobre Ja mam zamiar założyć moją z nocy z poślubnej, żeby miłymi wspomnieniami rozbudzić fantazję Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 12:51 Ach te kobiece sposoby na faceta, który i tak lubi wielkie NIC ) Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 heloo 23.01.09, 14:43 witam prawie weekendowo kurcze dopieor znalazalm chwile aby cos napisac (mam delegacje z Izraela na glowie a szef co 5 min cos chce) I jak starnka ida? niekotre juz niedlugo zaczna testowac ale fajnie ja dopiero 13 lutego wiec dzisiaj w ramach odprezenia ide na piwko z kolegami i kolezankami z pracy a od poniedzialku zaczynamy hehehehe (jesli moj maz nie wyjedzie na tydz jka wspominlam juz wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: heloo 23.01.09, 14:52 kurcze ale bledow-literowek narobilam ale to dlatego ze chcialam szybko napisac hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: heloo 23.01.09, 15:44 Starania, testowania... ale fajnie dziewczyny macie, same przyjemnosci przed wami. Ja dopiero w przedbiegach i wydaje mi sie 22 taaaaaaaaki odlegly. Chyba kupie sobie testy owu aby juz w polowie "ponakrecac" sie testowaniem, moze czas szybciej zleci Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy ogłoszenie 23.01.09, 17:21 Kochane. Już działa nasze nowe, świeżutkie forum ZAWIESZONE, nasza chatka, a raczej willa. POznałyśmy się i polubiłyśmy na styczniowych. Niektóre przeszły już na lutowe, ale lubimy się nadal. Teraz powoli przenosimy się na forum ZAWIESZONE i tam od tej chwili bedziemy się spotykać. Zapraszamy. Wystarczy zapukać. Wiele z Was, te choć raz udzieliły się na styczniowych zostały już wciągnięte na listę. https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=87031">FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
nikaeska Re: Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 17:17 apropo takich dziwnych sytuacji z rodzicami i dziecmi i kupnem alkoholu opowiem Wam kochane jakiej sytuacji byłam kiedyś świadkiem... ja się tam w duchu uśmiałam ale tej kobitce do śmiechu nie było w jednym z osiedlowych sklepików w których od czasu do czasu robie zakupy pewnego dnia w kolejce oprócz starszych dziadków babciów i mnie stała mamusia z moze 4 letnią córcią i na to wszystko wszedł podchmielony a raczej zawiniaczony " mężczyzna" od którego tak waliło alkoholem ze hohohoh... a dziewczynka jak gdyby nigdy nic na cały sklep " mamo ten Pan pachnie jak tata" .... wszyscy się lekko uśmiechneli a Pani zrobiła się purpurowa... nie wspominając ze oprócz chleba, masła i innych produktów na koniec poprosiła o 4 Żubre pewnie dla taty Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: Bo my rodzina patologiczna jesteśmy:D 23.01.09, 18:53 Cześć dziewczęta! 2 dzień mnie nie było a tu prawdziwa produkcja postów mam nadzieje, że równie dobrze nam z produkcją dzieci pójdzie powiem wam, że dziś załapałam doła jak się dowiedziałam o kolejnej stracie ciąży wśród znajomych i mój TŻ poprawił mi humor. jak mu się wyżaliłam, że to takie trudne z zachodzeniem i donoszeniem i zrobiłam całą listę problemowych w tym względzie znajomych, mój luby przedstawił mi całą listę szczęśliwych przypadków. i wyszło 50 na 50. może nie jest to super proporcja ale lepsze niż ta moja czrna lista. przypomniało mi to prawdę, którą znam ale czasem zapominam. jak ta nasze postrzeganie i pamięć są wybiórcze, jak łatwo się nakręcić, zestresować. kurcze dziewczyny musimy się pilnować żeby robić sobie taką odwrotną spiralę, nakręcać się tymi pozytywami i dodawać sobie otuchy! a co do dzieci i alkoholu. z lubym jeździmy czasem na pojezierze drawskie relaksować się i doładować w naturze akumulatory! raz odwiedzili nas tam znajomi ze swoją wtedy 2 letnią córcią. łowiliśmy rybki, robiliśmy grilika. mała do każdego podchodziła zabierała z ręki butelkę piwa i mówiła "taty, taty". Człowiek musiał czuwać nad butelką bo wszystko by do ojca wyniosła jak sobie dziecie wychowali!! A tak na marginesie to mają już dwójkę - oba urodzone w domu!!! pozdrawiam A Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Cisza 23.01.09, 20:16 Sama w piatkowy, sobotni, niedzielny wieczor Nie ma sie do kogo odezwac. Zostaje tylko wino, film i spiew mojej corci, ktorea od 3 dni raczy mnie swoimi koncertami. Owocnego baraszkowania Wam zycze Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Cisza 23.01.09, 20:18 Nie sama, bo ja też tu jestem. Mój ogląda Gniew oceanu Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Cisza 23.01.09, 20:22 no nudy straszne, ja kocham Georga, ale w Gniewie oceanu ginie - to straszne mój skacze po kanałach i na razie nici ze starań robiłam dzisiaj kolejny test owu taka jasniutka kreska sie pokazała. A dzisiaj narzeczony mojej przyjaciółki powiedział, ze ślubu nie bedzie, a moja druga kolezanka urodziła sliczna córeczkę Natalię 57 cm i 3500 . troche dobrych troche złych wiadomosci w ten piatek Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Cisza 23.01.09, 20:26 u mnie też chyba dziś wieczorem nici. ale to nic - jutro wolne, to rano go dopadne ja dziś dowiedziałam się smutnej rzeczy - synek mojej koleżanki jest chory na autyzm, niedawno urodziło im się drugie maleństwo i zdaniem lekarzy niestety źle to wpłynęło na starsze dziecko i następuje recesja... Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: Cisza 23.01.09, 20:29 Fajny facet z tego Grega to fakt, moj typ ale moj M ma daleko do niego. Bardziej przypomina miska niz przystojniaczka. Ale nigdy nie chcialam chuderlaczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: Cisza 23.01.09, 20:25 Gniew oceanu mam jako podklad dla corci. Cos zawsze u mnie musi grac, w kuchni radio, w pokoju telewizor. W dzien glownie mini-mini a wieczorkiem to roznie. Teraz musze popracowac nad polozeniem malej spac, bo jakos nie ma na to ochoty, a ja juz mam dosyc jej gadania - a tak kiedys niemoglam sie doczekac kiedy powie choc pare slowek Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Cisza 23.01.09, 21:02 moj tez nie przypomina Georga ale i tak go kocham a Georg jest yhmmmm oj jak on mi sie podoba taki jest do zjedzenia mniam w całosci Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Cisza 23.01.09, 21:04 a teraz ogladamy Lord of The Dance polecam będą w marcu w kongresowej są rewelacyjni mozna ich zobaczyc na you tube. Odpowiedz Link Zgłoś
nikaeska Re: askim77 23.01.09, 21:06 lubie taką muzyczke... odrazy daje kopa... ze się tez tak skakac chce Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: askim77 23.01.09, 21:16 Oj chce sie skakac, chce. Moze nie tak, ale po ostatnim sylwestrze to mam ochote jeszcze na tance. Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Laski imprezę mamy a Wy tu jakieś pitupitu.... 23.01.09, 21:27 bierzcie tą muzykę to sobie potańcujemy Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Laski imprezę mamy a Wy tu jakieś pitupitu... 23.01.09, 21:52 jest impreza siedze z moim M pijemy piFko i ogladamy koncery jest super zaraz gpo chyba zgwałcę Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Witam 24.01.09, 09:31 Mamy sobote a ja jakas niewyspana jestem. A do tego bratowa oznajmila, ze jest w ciazy to juz calkiem mi humor zepsulo, bo ja chcialam wszystkich obdarowac taka wiadomoscia. Ale nic, ja juz mam swojego malca i staram sie o drugie, a oni beda miec pierwsze, wiec jej wybaczam A tak na marginesie, to ukochana ciocia mojej cory, wiec ciesze sie razem z nia. Pozdrawiam i zycze milego dnia Odpowiedz Link Zgłoś
aanetaaa31 Re: Witam 24.01.09, 10:35 To co odliczamy czas do testowannia, ja obstawiam 3 luty, no najpóźniej 6 lutego, ale dzis od rana, jakiś pesymizm mnie odpadl, po prawie roku starań trudno o optymizm, ech czemu mi nie może przytrafić się maleńki cud Odpowiedz Link Zgłoś
aanetaaa31 Re: Lutowe testowania 24.01.09, 10:41 Witam w sobotni poranek, jakieś czarne myśli mnie dopadły, testuję 3 lutego, najpóźniej 6 lutego, a jakoś mi dziś ciężko, w sumie trudno o optymizm po roku strań, to mój 11cs, czy przytrafi mi się w końcu ten maleńki cud? Odpowiedz Link Zgłoś
aanetaaa31 Re: Lutowe testowania 24.01.09, 10:43 narozrabiałam, dwa razy wpisałam wiadomość, przepraszam, a wiadomość o ciążach bliskich, kiedy samemu się stara nie zawsze w pierwszym momencie jest dobrze przyjęta, trzeba się oswoić z myślą Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: Lutowe testowania 24.01.09, 10:59 Ciaza bratowej byla dla mnie lekkim zaskoczeniem, choc wiedzialam, ze sie staraja. Ale juz mi przeszlo i zycze jej wszystkiego dobrego, zwlaszcza, ze tez sie starali prawie pol roku, a ja w pierwsza ciaze zaszlam za pierwszym razem. Moze dlatego mi sie udalo, ze wszyscy mowili, ze trzeba sie przynajmniej pol roku starac, wiec nie nastawialam sie na taki szybki koniec staran. Za to teraz juz jest pod gorke, bo bardzo chce drugiego dziecka. Ach, jak tu wszystkim dogodzic. Tobie Anetko tez sie napewno uda. Trzymam mocno za Ciebie kciuki. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: Lutowe testowania 24.01.09, 14:52 cześć dziewczyny! sobota to tu pustawo! pomału żegnam @ i od jutra przytulanko, na razie treningowo ale przypuszczam, że okolice przyszłego weekendu to będą TE dni. aneta LUTY ma być specjalnym miesiącem więc kto wie może stanie się cud zainspirowałyście mnie rozważaniami imionowymi i też sie zastanawiałam (na razie sama). Mnie się podoba Helena, Lena i Tola a dla chłopczyka Olek, Adaś, Franek. Trzymajcie się miłego weekendu i ekscytujących starań Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: Lutowe testowania 24.01.09, 16:35 anuszkowo - ja już zaczęłam dziś rano na razie w formie treningu i relaksu ale obiecałam sobie,że od dziś do przyszłego weekendu "walczymy" codziennie - przecież kiedyś musi nam się udać! nie testuję owulacji,nie liczę,idę na żywioł - będę próbowała codziennie,do skutku moja córcia codziennie wieczorem modli się "...i niech mi mamusia urodzi dzidziusia..." - tak strasznie bym już jej chciała tą piękną wiadomość przekazać! to MUSI być ten miesiąc!!! i TE Walentynki - w końcu i miesiąc i data magiczne.. oj czuję dziewczyny,że się nam w tym miesiącu posypią kreseczki! wszystkim Nam tego życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Lutowe testowania 24.01.09, 13:28 No i dobijam ze styczniowych. Mieliśmy olać starania, ale jednak. Córko - dopisz mnie do listy, na razie baaaaardzo wstępnie na 23.02 (może prezencik sobie zrobię na urodziny, a co!), ale jeszcze przeliczę dokładnie, żeby nie wyszło tak jak ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy lista 24.01.09, 17:54 Daty lutowe 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 3.02.( wtorek)- effate 6.02.(piątek)- aanetaaa 9.02.(poniedziałek) – conniec 9.02.(poniedziałek) - asikm77 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 13.02 (piątek)- karolcia539 14.02.(sobota)- mikusia_k 14.02.(sobota)-anuszkowo 14.02.(sobota)- mw144 16.02 (poniedziałek)- iga.77 17.02(wtorek)- mejbi-bejbi 17.02.(wtorek)- myszkowska4 22.02.(niedziela)- Ala1110 23.02.(poniedziałek)- jesse_82 27.02.(piątek)- nikaeska Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Re: Lutowe testowania 24.01.09, 18:14 i ja się melduję na lutowych @ szaleje, czekam aż sobie pójdzie i wtedy wezmę M w obroty Córcia, wpisz mnie wstępnie na 21.02. , dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Lutowe testowania 24.01.09, 18:47 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 3.02.( wtorek)- effate 6.02.(piątek)- aanetaaa 9.02.(poniedziałek) – conniec 9.02.(poniedziałek) - asikm77 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 13.02 (piątek)- karolcia539 14.02.(sobota)- mikusia_k 14.02.(sobota)-anuszkowo 14.02.(sobota)- mw144 16.02 (poniedziałek)- iga.77 17.02(wtorek)- mejbi-bejbi 17.02.(wtorek)- myszkowska4 21.02.(sobota)- yennefer 22.02.(niedziela)- Ala1110 23.02.(poniedziałek)- jesse_82 27.02.(piątek)- nikaeska Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Lutowe testowania 24.01.09, 20:16 robiłam wczoraj test owu i były 2 kreski chociaz ta druga blada a dzisiaj nie ma drugiej wcale jak to mozliwe? oj martwie sie ze to znowu bedzie bezowocny miesiac dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Lutowe testowania 24.01.09, 20:26 nie łam się tylko dawaj! A będzie dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy asikm77 24.01.09, 21:14 koniecznie mussz do nas na zqwieszone przyjśc. Tam sa saaaaame wyżyny. I na ciebie to przejdzie Trzymaj się kochana. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: asikm77 24.01.09, 21:19 dzieki dzieki no ja nie mam tyle czasu niestety zeby tam sie udzielac w pracy mi nie wolno ale dzieki dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Lutowe testowania 25.01.09, 13:56 No wiec oficjalnie mozna mnie zameldowac na liscie testujacych w lutym. Wstepnie 22.02. Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: Lutowe testowania 25.01.09, 14:04 Chiyo28 testujemy tego samego dnia. Oby tym razem sie udalo. Bylo by fajnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Niedzielnie, zbiorczo, owulacyjnie 25.01.09, 14:52 Cześć dziewczynki! No więc. Wczoraj robiłam test owulacyjny zalało mi się okienko, kreska testowa blada 8-/ i druga jeszcze bledsza, choć dzień wcześniej była grubsza. Wkurzyłam się, bo libido mi skoczyło i wszystkie znaki na ziemi i niebie wróżyły zbliżająca się owulację. Dziś zrobiłam test i są dwie gruba kreski, więc MÓJ dzień to jutro i we wtorek. I tak PRZEZORNY ZAWSZE UBEZPIECZONY, więc kochaliśmy się rano, no i tak przez cały tydzień będziemy zagniatać prześcieradło. Jak mój zobaczył te dwie kreski na teście, to ucałował i powiedzia: no to nic, tylko działamy! Wszystko zgodnie z działaniem organizmu kobiecego, oprócz przykładowego śluzu. Tzn. u mnie on jest, nie powiem, czuję naoliwienie, ale jakoś...mi się nie ulewa (że tak to określę). Wierzę natomiast testom, bo to jednak sikaniec i wykrywa właściwy hormon. Zo poza tym u mnie...hmmm. Sprawdziłam właśnie 30 prac uczniów i jestem wypluta. Całuski i pozdrowienia. Jakoś dzisiaj mam dobry humor. Jejku! Czuję, ze nam się uda! Odpowiedz Link Zgłoś
myszkowska4 Re: Niedzielnie, zbiorczo, owulacyjnie 25.01.09, 16:26 No to OWOCNYCH starań ;D Odpowiedz Link Zgłoś
cherrie Re: Lutowe testowania 27.01.09, 09:17 mam dola! Dzisiaj zrobilam tescik, niby 4-5 dni przed terminem @, ale liczylam, ze skoro taki czuly (10mlU)to... A tu jedna krecha jak nic! Mmmmmmm, ale jestem zla Odpowiedz Link Zgłoś
nikaeska Re: cherrie 27.01.09, 09:28 nie łam się.... to jeszcze nie jest przesądzone... powtórz tescik za 5 dni i moze akurat zobaczysz krechy ! z testami bywa różnie Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: Lutowe testowania 25.01.09, 14:42 Nic się nie martw czytaj mój zbiorczy post na górze! Odpowiedz Link Zgłoś
cherrie Re: Lutowe testowania 25.01.09, 17:51 ja poproze o wpisanie na 1.02 - to moj pierwszy cs. Na wszelki wypadek poprosze tez na 27.02 tzn. jak @ przyjdzie 1.02, to zalapie sie jeszcze na kolejne testowanie 26-27.02 (tak, tak -bo cykle mam krotkie 24-27 dni) Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Lutowe testowania 25.01.09, 17:55 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 1.02.(niedziela)- cherie 3.02.( wtorek)- effate 6.02.(piątek)- aanetaaa 9.02.(poniedziałek) – conniec 9.02.(poniedziałek) - asikm77 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 13.02 (piątek)- karolcia539 14.02.(sobota)- mikusia_k 14.02.(sobota)-anuszkowo 14.02.(sobota)- mw144 16.02 (poniedziałek)- iga.77 17.02(wtorek)- mejbi-bejbi 17.02.(wtorek)- myszkowska4 21.02.(sobota)- yennefer 22.02.(niedziela)- Ala1110 22.02.*niedziela)- chyio 23.02.(poniedziałek)- jesse_82 27.02.(piątek)- nikaeska 27.02.(piatek)- cherrie Odpowiedz Link Zgłoś
mikusia_k Re: Lutowe testowania 25.01.09, 18:58 ale nam córko lista rośnie posypią się w tym m-cu kreseczki my oczywiście w trakcie starań o te 2 kreseczki a przed chwilą właśnie z moim M wózki oglądaliśmy-tak żeby się dobrze nastawić! "walczymy" tak jak obiecywałam - codziennie... przed nami jeszcze tydzień starań a potem już tylko po ten wózek do sklepu marsz mam nadzieję,że to jest ostatni cykl naszych starań! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Lutowe testowania 25.01.09, 19:09 a potem już tylko po ten wózek do sklepu marsz no, od poczęcia do wózeczka całkiem niedaleka droga. Kochane, jeszcze raz zapraszam na zawieszone. Tak wątek lutowy istnieje równiez i również lista funkcjonuje. Możemy się wspierać nieco już bardziej prywatnie, poznałyśmy się bliżej, mamy ze sobą jeszcze lepszy kontakt. A jaka atmosfera! Śmiechom i żartom nie ma końca. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Lutowe testowania 25.01.09, 19:15 a gdzie te zawieszone bo ja ich nie widze ja tez z moim M ogladałam wozki w ten weekend Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Lutowe testowania 25.01.09, 19:19 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=87031 a spróbuj w ten sposób? Musisz tylko zgłosić chęć udziału. Są jakieś techniczne(ale nie zawsze) problemy i czasem trzeba nieco dłużej poczekać. Kasiek czekała długo. Nie Kasiek? Żeś się naszczekała a ja już sprawdzam pocztę czy nowe uczestniczki się zgłosiły. Odpowiedz Link Zgłoś
asikm77 Re: Lutowe testowania 25.01.09, 19:25 corka juz napisałam do was ze chce byc z Wami, wpuscie mnie Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: Lutowe testowania 25.01.09, 19:27 Asikm, już cię wciągnęłam na listę. Mam nadzieję, że uda Ci się bez problemu wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
b-azylia Re: Lutowe testowania 25.01.09, 19:43 Witaj cie dziewczyny! To mój 2 cs (Starania wlasnie sie zakonczyly, testowac bede 07.02 - wpisalam sie juz na liste. W pierwsza ciaze zaszlam zaraz po pierwszym cyklu staran i nie zdazylam sie nigdzie zapisac.. Obecnie 1 cykl staran zakonczyl sie silnymi skurczami 3dni po zakonczeniu staran i spóznionym obfitym okresem, chyba sie nie zagniezdzilo to jajo...zobaczymy jak bedzie teraz. 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 1.02.(niedziela)- cherie 3.02.( wtorek)- effate 6.02.(piątek)- aanetaaa 7.02 (sobota) - bazylia 9.02.(poniedziałek) – conniec 9.02.(poniedziałek) - asikm77 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 13.02 (piątek)- karolcia539 14.02.(sobota)- mikusia_k 14.02.(sobota)-anuszkowo 14.02.(sobota)- mw144 16.02 (poniedziałek)- iga.77 17.02(wtorek)- mejbi-bejbi 17.02.(wtorek)- myszkowska4 21.02.(sobota)- yennefer 22.02.(niedziela)- Ala1110 22.02.*niedziela)- chyio 23.02.(poniedziałek)- jesse_82 27.02.(piątek)- nikaeska 27.02.(piatek)- cherrie Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: ala1110 25.01.09, 20:26 No we 2 zawsze raźniej. Wiesz, co mi teraz na myśl przyszło, że ta data 22.02 to może być prorocza, bo same 2, wiec na teście moze tez wyjdzie II. Niby nie wierze w takie durnoty, ale samo skojarzenie mi teraz tak jakoś do głowy wpadło Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy bazylia 25.01.09, 20:46 wpisalam sie juz na liste hehehe, niezła jesteś! Już mi się podobasz Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Poniedziałkowo 26.01.09, 09:01 Hej dziewczyny, u mnie starania w toku i tylko sobie myślę, jak my dociągniemy do tej soboty? Echh....chce się dzieciaka, to trzeba się narobić Odpowiedz Link Zgłoś
chiyo28 Re: Poniedziałkowo 26.01.09, 09:20 a ja, że z natury czasami troche leniwa jestem postanowilam sie w tym cyklu testami owu wspomóc. zawsze to jakas pomoc w robocie koni42 napisała: > Hej dziewczyny, > u mnie starania w toku i tylko sobie myślę, jak my dociągniemy do > tej soboty? Echh....chce się dzieciaka, to trzeba się narobić Odpowiedz Link Zgłoś
ala1110 Re: Poniedziałkowo 26.01.09, 09:37 A ja ide na zywiol. Najpierw bede musiala rozruszac mojego M, ktory w tygodniu pada po pracy i musze sie napracowac aby mu sie chcialo. Co do 22 to wlasciwie, jest to 3 dni po dniu spodziewanej @, ale specjalnie wybralam ten dzien, bo to dzien moim urodzin i mam nadzieje, ze bede miala cudowny prezent Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: Poniedziałkowo 26.01.09, 09:43 witam i ja u nas tez staranka w toku, na szczescie mezus nie wyjezdza w tym tyg a bynajmniej nie do srody hehehe wiec intensywnie bedziemy robic dzidziusia mam nadzieje ze sie uda i bedzie piekny prezent na Walentynki OBY Odpowiedz Link Zgłoś
yennefer82 Re: Poniedziałkowo 26.01.09, 11:10 cześć dziewczyny ja jeszcze przed staraniami bo @ powolutku się wynosi, ale nastrajam się duchowo tym razem chyba nie odpuszczę przez cały cykl na wrazie co Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: Poniedziałkowo 26.01.09, 12:58 Hej! Ja juz tez zaczelam staranka, to dopiero taki trening, bo jeszcze ciut za wczesnie na owulacje, ale przynajmniej bedziemy rozruszani Nastepne dwa tygodnie beda pracowite. Oby rezultat nas nie zawiodl! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: Poniedziałkowo 26.01.09, 18:08 ale sie cisza zrobila wszystkie pewnie baaardzo staraja sie o dzidzie i te wymarzone 2 krechy hehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Wtorkowo 27.01.09, 08:55 Hej dziewczyny, dzisiaj trochę mi smutno, bo mój mąż ma jak na złość straszny tydzień w pracy i nie bardzo ochotę na seks...A to mój/nasz tydzień. Wczoraj ledwo się pofatygował (dodam, że ja też byłam zmęczona, ale rozumiem powagę sprawy A dzisiaj chyba już nic z tego nie będzie. Jedyne co może mnie jakoś pocieszyć, to wczoraj miałm szczyt śluzu (że się tak wyrażę) - taki książkowy i owu wg testu. Jednak ja jakaś nawiedzona i wierzę tylko w częsty seks! Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
myszulka21 Re: Lutowe testowania 03.02.09, 10:26 Witam wszystkie kobietki Mam nadzieje ze dobrze trafiłam...ktoś miły z innego topika mi polecił żebym się tu zgłosiłaMyślę ze trochę tu z wami pobędę Dziś drugi dzień spóźnia mi się miesiączka (przy bardzo regularnych cyklach) i dziś będę robić test...mam nadzieję ze nie za szybko. Zobaczymy ile kreseczek się ukarzePoki co jestem bardzo spęta i trochę się boję:// Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
kluseczka83 Re: Lutowe testowania 28.01.09, 20:07 witam Was Kochane czytałam Wasze posty w styczniu (też się testowałam). Cudownie się czyta o uczuciach i emocjach towarzyszących staraniom o dzidziusia... Zwłaszcza kiedy sama czuję to samo Teraz postanowiłam się w końcu do Was dołączyć. Też się testuję w tym miesiącu! Mój termin testowania to 7.02 Proszę o wpisanie na listę ) Teoretycznie jestem 3 dni po owulacji. Cały czas się zastanawiam czy w tym miesiącu się uda. Staramy się z mężusiem od listopada. Trzymam za nas wszystkie kciuki! Oby jak najwięcej podwójnych kreseczek przyniósł nam ten piękny miesiąc POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
marcia_ja Re: Lutowe testowania 27.01.09, 10:09 Witam dziewczyny, wszystkim testującym życzę powodzenia i trzymam kciuki! dołączam się znów do forum po długiej przerwie. i po 8 m- cach rozpoczynam znów starania o dzidzię. Jestem tym bardzo zestresowana i pełna obaw. Męczą mnie wspomnienia z ciąży którą straciłam w 8 tygodniu w maju 2008. Boje się że strach przed powtórką utrudni mi zajście. Bardzo chcę zajść w ciążę a z drugiej strony panicznie boję się tych pierwszych tygodni i ewentualnej straty. Jak nad tym zapanować... Odpowiedz Link Zgłoś
anuszkowo Re: Lutowe testowania 27.01.09, 11:00 Dziewczyny ale u nas cisza gdzie was wywiało? marcia_ja wśród swoich znajomych mam osoby, które straciły ciążę a potem spokojnie przeżyły 9 miesięcy i mają cudowne bobasy. na tym forum pewnie też są dziewczyny, które mają takie doświadczenia. nie myśl o tym co się może wydarzyć złego tylko o tym jak może być dobrze!!! a ja dziś totalnie nieprzytomna jestem prawie całą noc nie spałam Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Re: Lutowe testowania 27.01.09, 12:40 Większość jest od kilku dni tutaj Zapraszamy Odpowiedz Link Zgłoś
marcia_ja Re: Lutowe testowania 28.01.09, 11:18 Czy mogę się wprosić na Zawieszone ??? dopiszecie??? Odpowiedz Link Zgłoś
maiwlys Re: Lutowe testowania 28.01.09, 14:35 Dziewczyny ja tylko tak na chwilke i gościnnie, chciałam wam zyczyc pozytywnuch testowań! Trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Lutowe testowania 27.01.09, 18:53 Witajcie dziewczyny! To mój pierwszy post na tym forum. Postanowiłam do Was dołączyć, bo staramy się o dzidziusia już prawie rok i dzisiaj znów przyszła @. Właściwie to dzisiaj mam plamienie, ale już to znam - zawsze mam nadzieję, że to jednak nie @, a w końcu się rozkręca i trzeba wszystko zaczynać od nowa... Ale mam dzisiaj doła... To był mój pierwszy cykl z Duphastonem, który dostałam właśnie na te plamienia. Tak więc proszę o wpisanie mnie na listę lutowego testowania, wstępnie na 24.02. Uda się czy się nie uda, ale na pewno z Wami będzie mi trochę lżej Odpowiedz Link Zgłoś
aanetaaa31 Re: Lutowe testowania 27.01.09, 19:19 neska.79, jak ja Cię rozumiem Prawie roczne czekanie i wielka niewiadoma, u mnie w tym tygodniu się rozstrzygnie, od 3 do 6 tygodnia powinna się pojawić@@@@, zasze już w tym czasie bolały mie piersi, jak narazie nic mnie nie boli, podobno to dobry znak. Ale jednocześnie biorę bromek na zbicie prolaktyny, może to on tak podziałał? No cóż trzeba poczekać jeszcze tydzień i zobaczymy... Odpowiedz Link Zgłoś
neska.79 Re: Lutowe testowania 27.01.09, 19:35 A wiesz, mnie też nie bolą piersi, co jest bardzo dziwne, bo normalnie nie dało się ich dotknąć Ale myślę, że u mnie to z powodu tego Duphastonu, którego nigdy wcześniej nie brałam. Odpowiedz Link Zgłoś
aanetaaa31 Re: Lutowe testowania 27.01.09, 20:58 otóż to faszerujemy się lekami i organizm może zachowywać się inaczej, nie wmawiam sobie objawów póki co) nie chcę mieć ciąży urojonej i rozczarowania ale gdzies daleko nadzieja sie tli Odpowiedz Link Zgłoś
marcia_ja Re: Lutowe testowania 27.01.09, 23:37 oj późno już późno... ale nie za późno na przytulanie noc nadchodzi hmmmmmmmmm więc raźnym krokiem biegnę do sypialni u mnie dopiero 7dc a cykle długaśne więc testować raczej będę już w marcu hehe. Dobrej nocki dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal Re: Lutowe testowania 27.01.09, 23:47 U mnie pora na przytulanie. Dzisiaj mam 14 dzień cyklu. Testować będę 14 lutego. Więc myślę, że będzie prezent na walentynki. Mam przynajmniej taką nadzieję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy lista 28.01.09, 10:06 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 1.02.(niedziela)- cherie 3.02.( wtorek)- effate 6.02.(piątek)- aanetaaa 9.02.(poniedziałek) – conniec 9.02.(poniedziałek) - asikm77 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 13.02 (piątek)- karolcia539 14.02.(sobota)- mikusia_k 14.02.(sobota)-anuszkowo 14.02.(sobota)- mw144 14.02.(sobota)- anuszkowo 16.02 (poniedziałek)- iga.77 17.02(wtorek)- mejbi-bejbi 17.02.(wtorek)- myszkowska4 21.02.(sobota)- yennefer 22.02.(niedziela)- Ala1110 22.02.*niedziela)- chyio 23.02.(poniedziałek)- jesse_82 24.02( wtorek)- neska.79 27.02.(piątek)- nikaeska Odpowiedz Link Zgłoś
marcia_ja Re: lista 28.01.09, 11:03 Nie wiem jak ja policzyłam swój cykl, że wyszło mi 2 dni do tyłu! Nawet przy moich 32-34 dniowych cyklach załapię się na test ok 24 lutego! Można na listę ... ? Czyli dziś tak już bez pomyłek mam 10dc ... to przez ten urlop - ciągle mam wrażenie że jest niedziela ... Piszcie dziewczyny, piszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
toka78 Re: lista 28.01.09, 11:41 Cześć dziewczyny! Podczytuję forum od miesiąca. W styczniowym testowaniu wyszła tylko jedna kreska, więc poproszę o wpisanie na 27 lutego. Po cichu miałam nadzieję, że wyjdzie tak samo z siebie za pierwszym razem, ale takie rzeczy to tylko w erze... Trzeba patrzeć na dobre strony. Jeszcze co najmniej przez miesiąc ponoszę ostatnio zakupione fajne staniki, a jakby długo nie udawało się to wiosnę i lato pojeżdżę na motocyklu (mamy układ z TŻ, że jak zajdę to sprzedajemy...) Pozdrawiam wszystkie testujące! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: lista 28.01.09, 12:12 najwazniejsze to pozytywne myslenie hehehe duuuzymi krokami zbliza sie luty-nasz miesiac corka i cheri za 4 dni Wasz wielki dzien TRZYMAMAY KCIUKI oby byly 2 kreski My poki co z moim mezusiem ostro proacujemy nad tym aby 13ego zobaczyc na tescie grube krechy hihi Odpowiedz Link Zgłoś
dominisia1980 Re: lista 28.01.09, 14:01 Czesc dziewczyny. Popiszcie mnie do listy na 6 lutego, bo znow mi sie cykl wydluzyl i nici z mojego testowania pod koniec stycznia. Musze sie uzbroic w cierpliwosc i wytrzymac jeszcze tych pare dni. Oby luty byl naszym szczesliwym miesiacem Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal Re: lista 28.01.09, 17:10 Testować będę 14 lutego proszę o wciągnięcie mnie na listę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: lista 28.01.09, 20:22 Witajcie dziewuchy Dołańczam i będę testować 10.02 Życzę samych plusików w lutym Odpowiedz Link Zgłoś
kluseczka83 Re: lista 28.01.09, 20:45 witam Was Kochane czytałam Wasze posty w styczniu (też się testowałam). Cudownie się czyta o uczuciach i emocjach towarzyszących staraniom o dzidziusia... Zwłaszcza kiedy sama czuję to samo Teraz postanowiłam się w końcu do Was dołączyć. Też się testuję w tym miesiącu! Mój termin testowania to 7.02 Proszę o wpisanie na listę ) Teoretycznie jestem 3 dni po owulacji. Cały czas się zastanawiam czy w tym miesiącu się uda. Staramy się z mężusiem od listopada. Trzymam za nas wszystkie kciuki! Oby jak najwięcej podwójnych kreseczek przyniósł nam ten piękny miesiąc POZDRAWIAM! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy Re: lista 29.01.09, 09:17 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 6.02.(piątek)- aanetaaa 702.(sobota)- kluseczka83 9.02.(poniedziałek) - asikm77 10.02.(wtorek)- patianiolek 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 14.02.(sobota)- mikusia_k 14.02.(sobota)-anuszkowo 14.02.(sobota)- mw144 14.02.(sobota)-anulkabal 17.02(wtorek)- mejbi-bejbi 17.02.(wtorek)- myszkowska4 21.02.(sobota)- yennefer 22.02.(niedziela)- Ala1110 22.02.(niedziela)- ang80 22.02.*niedziela)- chyio 23.02.(poniedziałek)- jesse_82 23.02.(poniedziałek)- marcia_ja 24.02( wtorek)- neska.79 27.02.(piątek)- nikaeska 27.02.(piątek)- kasiek604 Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy kluseczka, patianiolek i anulkabal 29.01.09, 09:21 oraz inne dziewczyny, których nie wymieniałam, a jeszcze nie są uczestniczkami naszego forum ZAWIESZONE. Pewnie już wiecie, że większość(zdecydowana większość) z nas z watków zarówno styczniowych jak i lutowych zapisała się specjalnie na tę okazję utworzonego forum. Tam, już w znacznie bardziej prywatnym gronie, w jeszcze bardziej rozluźnionej formie, spedzamy razem czas smiejąc się, pijąc(te, co jeszcze mogą) i pocieszając. Zapraszam Was kochane do naszej willi Wątek lutowy jest również. Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Re: kluseczka, patianiolek i anulkabal 29.01.09, 10:31 Ok, dzięki za zaproszenie, poszukam tego wątku i postaram się tam pojawić Odpowiedz Link Zgłoś
patianiolek Nie mogę znaleźć wątku "zawieszone" - pomocy 29.01.09, 10:39 Nie wiem, który to wątek (( czy to ten, co ma już 2500 postów? Czy jaki? Nie wiem... podajcie linka może Odpowiedz Link Zgłoś
kluseczka83 Re: kluseczka, patianiolek i anulkabal 29.01.09, 11:11 dzięki wielkie w takim razie już tam podążam... Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal Re: kluseczka, patianiolek i anulkabal 29.01.09, 21:19 corkaswejmamy napisała: > oraz inne dziewczyny, których nie wymieniałam, a jeszcze nie są uczestniczkami > naszego forum ZAWIESZONE. Pewnie już wiecie, że większość(zdecydowana większość > ) > z nas z watków zarówno styczniowych jak i lutowych zapisała się specjalnie na t > ę > okazję utworzonego forum. Tam, już w znacznie bardziej prywatnym gronie, w > jeszcze bardziej rozluźnionej formie, spedzamy razem czas smiejąc się, pijąc(te > , > co jeszcze mogą) i pocieszając. Zapraszam Was kochane do naszej willi > Wątek lutowy jest również. Dziękuję za zaproszenie. Próbowałam ,Was odnaleźć, ale mi się nie udało. Dajcie jakieś namiary jak do Was trafić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kluseczka83 Re: kluseczka, patianiolek i anulkabal 29.01.09, 21:36 ja tak trafiłam forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=87031 potem temat "Te, dla których luty jest nadzieją" tylko najpierw corkaswejmamy musi się zgodzić ale ja nie miałam problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal Re: kluseczka, patianiolek i anulkabal 29.01.09, 21:59 Dzięki właśnie wysłałam. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal Re: kluseczka, patianiolek i anulkabal 30.01.09, 23:23 Witam Wreszcie Was odnalazłam. Dziękuję za zaproszenie. Wysłałam już prośbę o przyjęcie. Mam nadzieję, że zostanie pozytywnie rozpatrzona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jesse_82 Anulkabal 30.01.09, 23:52 Twojego zgłoszenia nie ma, ale wpisałam cię na listę uczestników forum. Teraz nadrabiaj tam zaległości czytelnicze Odpowiedz Link Zgłoś
anulkabal Re: Anulkabal 31.01.09, 00:25 Wysyłam wczoraj widocznie musiałam coś źle zrobić. Dziękuje za wpisanie mnie na listę. Już biegnę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara08 Re: lista 29.01.09, 09:25 Witajcie.. Na forum jestem od ponad pół roku i od tego czasu jakoś te dwie kreski ( które nie znikną) nie chcą do nas przyjść. zamierzam testować w niedziele 1 lutego. @ powina przyjść drugiego ale nie nastawiając sie zbyt optymistycznie wolę mnieś test z głowy... skrycie liczę na ... wiecie na kogo.. każda z nas na niego czeka Odpowiedz Link Zgłoś
iga.77 Re: lista 29.01.09, 10:31 szczesciara, zycze ci pozytywnego testu, oby ten miesiac zaczal sie dla nas wszystkich od pozytywnego akcentu! Ja ciagle w trakcie staranek i tak bedzie jeszcze przez jakies 10 dni...potem oczekiwanie na nie przyjscie @ lub na testowanie, ktore planuje na 16 lub 17.02, ale jakos zostalam (mam nadzieje, ze niechcacy) pominieta na liscie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiorka_86 Re: Lutowe testowania 29.01.09, 19:47 No to i ja się dołączamTestowanko 1 lub 2 lutegoMam nadzieje że paskuda tym razem nie przyjdziePozdrawiam wszystkie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy llsta 29.01.09, 20:02 1.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 1.02.(niedziela)- szczęściara 08 1.02.(niedziela)- kasiorka_86 6.02.(piątek)- aanetaaa 702.(sobota)- kluseczka83 9.02.(poniedziałek) - asikm77 10.02.(wtorek)- patianiolek 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 14.02.(sobota)- mikusia_k 14.02.(sobota)-anuszkowo 14.02.(sobota)- mw144 14.02.(sobota)-anulkabal 17.02(wtorek)- mejbi-bejbi 17.02.(wtorek)- myszkowska4 21.02.(sobota)- yennefer 22.02.(niedziela)- Ala1110 22.02.(niedziela)- ang80 22.02.*niedziela)- chyio 23.02.(poniedziałek)- jesse_82 23.02.(poniedziałek)- marcia_ja 24.02( wtorek)- neska.79 27.02.(piątek)- nikaeska 27.02.(piątek)- kasiek604 Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy witajcie szczęsciara, patianioelk, kasiora 29.01.09, 20:04 witajcie w naszej willi. Rozgośćcie się i dpobrze sie tu czujcie. W godzinach szczytu jest tu naprawdę wesoło Odpowiedz Link Zgłoś
kasiorka_86 Re: witajcie szczęsciara, patianioelk, kasiora 29.01.09, 21:16 Dziękuje pięknieFajnie tak razem czekać na testowanko. Już mnie korci ale jeszcze wytrzymam.Tak bardzo boje się tej paskudy @ i tej jednej kraskiAle nie ja jedyna...Trzymam za was kciuki dziewczyny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 lista 29.01.09, 22:53 witam wieczorowo heheh ale nam sie lista wydluzyla uuuuhuhu mam nadzieje ze wszystkie zobaczymy 2 kreski i na marcowe nikt nie bedzie musial sie przenosic. Ja do testowania mam jeszcze dwa tygodnie ale wierze ze tym razem wstreciucha @ sie nie pojawi i bede miala wspaniale walentynki Odpowiedz Link Zgłoś
niuunia83 LISTA 31.01.09, 16:33 hello dziewczyny proszę o dopisanie mnie na 23.02 na testowanie to nasz 4 cs. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiorka_86 Re: Lutowe testowania 31.01.09, 12:20 Witam):A gdzie się wszystkie panie podziały??Jak nastroje przed lutym??Kolejnym miesiącem nadziei??Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
cherrie Re: Lutowe testowania 31.01.09, 14:45 dlaczego ja zostałam wyrzucona z listy??? Testuje 1.lutego, juz tuz tuz, a tu mnie na liscie nie ma. Wprawdzie wczoraj zrobilam znowu tescik i nic... Objawy niby ciazy tez znikaja, temp. zaczelam mierzyc 4 dni temu, ale raczej nic na baby nie wskazuje bo mam 36,7 -36,6-36.5, wiec... nie wiem czy jest sens testowac jutro. Moze lepiej poczekac na @? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiorka_86 Re: Lutowe testowania 31.01.09, 16:58 Wiesz co, ja też nie wiem czy jest sens testowania jutro.Zero zapowiedzi na dzidzieCo prawda jak była w ciąży w zeszłym roku, to żadnych objawów nie miałam, typowo ciążowych. Może poczekam parę dni jak paskuda nie przyjdzie to wtedy będę testować.Jak wytrzymam.... Odpowiedz Link Zgłoś
cherrie Re: Lutowe testowania 31.01.09, 19:00 jak znam zycie to zatestujemy jutro obie Mi zostalo jeszcze 5 testow (z 10) wiec, a niech tam...chyba, ze @ predzej przyjdzie. No wlasnie z tymi objawami.. Jakis tydzien temu mialam ich calkiem sporo: bialy sluz, bol piersi itp. Teraz nic! Wlasnie siedze i popijam piwko, chociaz apetyt mam to jednak troche sie boje, ze moze jednak, a piwa pic nie powinnam. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiorka_86 Re: Lutowe testowania 31.01.09, 19:23 Widzisz ty piwko a ja mam gorszy nałóg "papieroski"I też bym już chciała wiedzieć żeby rzucić to paskudztwoKurcze co miesiąc mówię sobie że od teraz pełen luz, pełen spontan, żadnych testów a to jednak nie tak łatwo Odpowiedz Link Zgłoś
cherrie Re: Lutowe testowania 01.02.09, 10:03 Jak tam dziewczyny wyszlo testowanko? Kasiorka i Corka, ktora bedzie mama? U mnie kicha! Test negat, @ nie ma. Kurcze, tylko ze wszystkie "objawy" mi zniknely. Temperatura sie chyba nie powinnam sugerowac, bo mierze 4-5 dni i utrzymuje sie na poziomie raz 36.7 raz 36.6. Wiec nie wiem, chyba dla mnie w tym cyklu nadziei juz nie ma.Do tego dopadlo mnie przeziebienie Odpowiedz Link Zgłoś
corkaswejmamy lista 01.02.09, 11:43 1.02.(niedziela)- cherie 1.02.(niedziela)- szczęściara 08 1.02.(niedziela)- kasiorka_86 3.02. ( niedziela )- corkaswejmamy 6.02.(piątek)- aanetaaa 702.(sobota)- kluseczka83 9.02.(poniedziałek) - asikm77 9.02.(poniedziałek)-conniec 10.02.(wtorek)- patianiolek 11.02.(środa) - majusik 11.02. (środa) - koni42 14.02.(sobota)- mikusia_k 14.02.(sobota)-anuszkowo 14.02.(sobota)- mw144 14.02.(sobota)-anulkabal 17.02(wtorek)- mejbi-bejbi 17.02.(wtorek)- myszkowska4 21.02.(sobota)- yennefer 22.02.(niedziela)- Ala1110 22.02.(niedziela)- ang80 22.02.*niedziela)- chyio 23.02.(poniedziałek)- jesse_82 23.02.(poniedziałek)- marcia_ja 23.02.(poniedziałek)-niuunia83 24.02( wtorek)- neska.79 27.02.(piątek)- nikaeska 27.02.(piątek)- kasiek604 Odpowiedz Link Zgłoś