nina19844 21.01.09, 12:49 Pytanie może trochę głupie, ale dla mnie bardzo ważne. Czy któraś z was kochała się codziennie, w okresie płodnym i udało jej się zajść w ciążę? Proszę napiszcie z jaką częstotliwością sie udało. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marleneo Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 12:58 w pierwszej ciąży o każdej porze dnia i nocy w okresie płodnym i udało się w czwartym m-cu starań, natomiast teraz jakoś sporadycznie w okresie płodnym, chyba nawet nie codziennie i w drugim m-cu starań Odpowiedz Link Zgłoś
nina19844 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 13:03 Czyli coś w tym jest że jeśli codziennie, to nasienie się osłabia, i jest go mniej. Kurczę, tak się boję żeby niczego nie przegapić, ale z drugiej strony jak za często to może miec odwrotny skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
marleneo Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 13:11 grunt to dać radę przetrzymać faceta od płodnych do płodnych tak żeby na dni płodne plemniki były najsilniejsze ponoć 30-dniowe są najsilniejsze a najważniejsza sprawa to nie brać do głowy i nie zamartwiać się czy napewno "zrobiliśmy" to dobrze. korzystać z seksu a przy okazji zaciążyć trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
lisu01 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 13:15 mi lekarz mówił ża jeśli nasienie jest dorbe to nie przeba robić odstępny np. co 2 dni. U nas stosunek codziennie, a niekiedy kilka razy dziennie w okresie płodnym. Efekt- 24tc Odpowiedz Link Zgłoś
marleneo Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 13:20 za "pierwszym" podejściem? Odpowiedz Link Zgłoś
nina19844 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 13:23 Jak czytam posty, że dziewczyny zachodza przy pierwszym podejściem to az mi się płakac chce, bo ja się staram czwarty cykl i nic, i zastanawiam się co robimy źle? Aż ryczeć już mi sie chce! Odpowiedz Link Zgłoś
marleneo do nina19844 21.01.09, 13:30 nina19844 napisała: > Jak czytam posty, że dziewczyny zachodza przy pierwszym podejściem > to az mi się płakac chce, bo ja się staram czwarty cykl i nic, i > zastanawiam się co robimy źle? Aż ryczeć już mi sie chce! Nie zastanawiaj się co robicie źle tylko po prostu róbcie kolacja, dobre wino, zero myśli o tym że tym razem musi się udać!!!! Korzystajcie z bliskości i cieszcie się sobą a wszystko się ułoży. poza tym czwarta próba to jeszcze nie tragedia - głowa do górypozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nina19844 Re: do nina19844 21.01.09, 13:36 dzięki za słowa otuchy, mąż wierci mi dziurę w brzuchu, co chwilę pytając się czy jestem już w ciązy, i zaczynam się powoli zniechęcać. Odpowiedz Link Zgłoś
marleneo Re: do nina19844 21.01.09, 13:44 musisz porządnie obstawić męża! mój się "przejmował" ale wewnętrznie, nie pokazywał mi tego, gdy test był negatywny spokojnie mówił 'szkoda' ja w sumie lekko się zaniepokoiłam przy 1ciąży po 3 próbie, ale nie było to jakieś załamanie, depresja czy coś w tym stylu a miesiąć później byłam w ciąży trzymam kciuki za Ciebie nina wierzę że wkrótce Ci się uda Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: do nina19844 21.01.09, 18:35 W tym że 30 dniowe plemniki są najlepsze, bo jest dokładnie na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
marleneo Re: do nina19844 21.01.09, 20:28 to nie jest moje twierdzenie - tak kiedyś słyszałam Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: do nina19844 21.01.09, 20:55 To nie powtarzaj tego dalej bo to nieprwada. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: do nina19844 26.01.09, 02:02 Już chyba wiem o co chodzi. Może nie o jakość, tylko ilość. Bo jak mężczyzna współżyje codziennie, to nie nadąży produkować odpowiedniej ilości. A po miesiącu jest już jakaś konkretna armia Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: do nina19844 26.01.09, 02:00 Nie wiem, ale mojemu mężowi lekarz kazał brać Folik na minimum 3 miesiące przed. Więc miesięczne nie są jeszcze takie stare. A poza tym nie liczy się wiek plemnika, tylko jego jakość (w sensie budowa itp.). Dlatego warto pamiętać o tym, że po chorobach i nadużywaniu alkoholu są niestety słabsze. A ostatnio podobno udowodnione, że też takie starszych mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: do nina19844 26.01.09, 01:55 Oj, z tym winem to są teorie, że utrudnia - więc na wszelki wypadek nie polecam. Ale miły wieczór jak najbardziej. I jeszcze stara metoda - świeca po, żeby ułatwić plemniczkom podróż. Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 14:53 A dlaczego myślałaś że od pierwszego razu bedziesz w ciąży?? Zdrowa para potrzebuje na to średnio pół roku. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: jak często stosunek w okresie płodnym 26.01.09, 01:52 Nic nie przegapisz. Wiesz na pewno ile czasu jajeczko jest gotowe i ile czasu plemniki są w stanie przetrwać w oczekiwaniu. Myślę, że nawet co 2-3 dzień wystarcza. Podejrzewam, że więcej problemów pojawia się na etapie zagnieżdzania. Odpowiedz Link Zgłoś
lisu01 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 14:11 nam się udało dopiero w 16ms więc nie zawsze "wychodzi" od razu. czasami trzeba cierpliwie poczekać i próbować Odpowiedz Link Zgłoś
koni42 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 15:41 Z pierwszym dzieckiem udało się w drugim cyklu starań. Kochalismy się codziennie przez pierwsze dwa tygodnie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
anick5791 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 15:47 W czwartym cyklu starań fundujesz sobie takie jazdy? A po co? Kochajcie się wtedy kiedy macie ochotę i róbcie to z pasją Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Z pierwszym podejsciem,choc nie planowanym 21.01.09, 16:42 kochalismy sie kazdego dnia po pare razy i jakos przestalismy sie przejmowac zabezpieczeniami, mysl przewodnia byla taka: ''bedzie to bedzie, nie bedzie to nie bedzie'' efekt 35tydzien ciekawe jak to jest z tym ''oslabieniem'', bo z tego wychodzi, ze bardzo musialy byc ''oslabione'' plemniki mojego faceta i nie mialam prawa zajsc w ciaze widocznie o kulach ktorys doszedl Odpowiedz Link Zgłoś
marleneo Re: Z pierwszym podejsciem,choc nie planowanym 21.01.09, 17:03 najważniejsze, że doszedł Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: Z pierwszym podejsciem,choc nie planowanym 21.01.09, 17:08 doszedl, a moze sie doczolgal w zwiazku z tematem od chwili mam taka wizje przed oczami: idzie sobie plemnik o kulach, sapie, dyszy, wreszcie spostrzega komorke jajowa ostatkiem sil odrzuca kule, zaczyna sie czolgac, wyciaga mala raczke i mowi ''mam cie'' chyba mam za bujna wyobraznie Odpowiedz Link Zgłoś
mantiko1 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 16:56 My też kochaliśmy sie codziennie w okresie płodnym i udało się nam za pierwszym razem. Jesteśmy już w 24 tyg. Odpowiedz Link Zgłoś
twix52 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 21.01.09, 21:40 Pierwsze dziecko urodziło się dokładnie 9 miesięcy po ślubie, o drugie staraliśmy się 11 miesięcy i się udało. Głowa do góry. Odpowiedz Link Zgłoś
nina19844 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 22.01.09, 08:50 Acha i mam jeszcze jedno pytanie, ile trzeba odczekać po stostunku żeby plemniczki dobrze spłyneły? Bo próbowałam naprawdę długo, ale kiedyś trzeba się wykąpać, i za każdym razem kiedy wstawałam, i szłam do łazienki, to miałam wrażenie że wszystko wypływa ze mnie, nogi w górze tez trzymałam ale mi drętwieją , macie jakiś sposób? Sorki za głupie pytania, ale proszę o rady. Acha poduszkę pod tyłek tez kładłam Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 22.01.09, 12:44 nina19844 napisała: i za każdym razem kiedy wstawałam, i szłam do łazienki to miałam wrażenie że wszystko wypływa ze mnie, litosci, znasz prawa grawitacji, nie ma sposobu, by po wstaniu nie wyplynelo, chyba, ze zatkasz jakims korkiem z kazdej z nas wyplywa i nijak sie to juz potem ma do zaplodnienia, bo te plemniki, ktore mialy sie przedostac to sie juz przedostaly i zyja sobie w twoim sluzie plynac w kierunku komorki jajowej. Nie slyszalas nigdy, ze dziewczyna wpadla, bo facet mial troszke nasienia na palcu przy pettingu, albo, ze wpadla podczas stosunku przerywanego, wtedy nie dochodzi przeciez do wytrysku tylko do kropelkowania i skoro to wystarczy, by zajsc w ciaze to na co trzymac ten caly naboj w sobie z nogami podniesionymi do gory?nigdy w zyciu nie czekalam na nic po stosunku, chyba, ze na nastepny stosuneknie trzymalam nog w gorze, ani nie robilam zupelnie nic w tym kierunku, by utrzymac sperme w sobie, a jestem obecnie w 35tc Odpowiedz Link Zgłoś
nina19844 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 22.01.09, 15:59 No tak, w sumie to masz racje, trochę to głupie, ale pytam o wszystko co mogłoby mi ewentualnie pomóc w zaciążeniu bardzo bym chciała, ale jak dotad się nie udaje Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 22.01.09, 16:45 nina19844 napisała: > No tak, w sumie to masz racje, trochę to głupie, ale pytam o > wszystko co mogłoby mi ewentualnie pomóc w zaciążeniu bardzo bym > chciała, ale jak dotad się nie udaje Nie martw sie, kiedys nadejdzie ten dzien. Teraz bedziesz sie smiala, nie jestem przesadna osoba i nie wierze w te wszystkie dziwne rzeczy, ktre wciskaja nam nasze babcie, ale mi w zaciazeniu podobno pomoglo pomacanie brzucha ciezarnej znajomej moje dwie inne kolezanki tez tak zrobily i tez sa w ciazychyba bede musiala zmienic podejscie do przesadowmozesz sprobowac, proba nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
nina19844 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 22.01.09, 19:12 A duży ma być ten brzuch ? Czy może byc takie 12 tygodniowy? hihi, ale spróbować nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
seytan_a_22 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 22.01.09, 20:31 To chyba juz wszystko jedno, przesad nie podaje jak duzy byc powinienu mnie byla to kolezanka w 5miesiacu, wiec wcale nie taki duzy Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: jak często stosunek w okresie płodnym 26.01.09, 02:11 Haha, też nie jestem przesądna, ale coś w tym może być. U mnie w pracy bardzo dużo klientek przychodziło z brzuszkami i to już 5 dziecko w drodze. A firma zatrudnia około 20 osób i funkcjonuje 2,5 roku Ja przed pierwszą ciąża przez kilka dni miałam same ciężarne klientki Przed drugą też sporo się ich przewinęło. Co prawda brzuszków nie dotykałam, ale widocznie i zapatrzenie się jakoś działa. Odpowiedz Link Zgłoś
b-azylia Re: jak często stosunek w okresie płodnym 25.01.09, 19:17 Witaj, My przy pierwszej ciazy kochalismy sie 3 razy, trzy dni z rzedu wiedzac, ze wypada wlasnie jajeczkowanie. Zaszlismy za tym pierwszym razem. Teraz czekam wlasnie na wynik 2cs...poprzednio jajeczko sie nie zagniezdzilo 4 dnia dostalam silnych skurczy no i przyszedl okres...zobaczymy teraz. Mysle, ze nie ma reguly tak naprawde ile razy tylko czy jajeczko zostanie przyjete przez macice czy odrzucone...podobno 50% ciaz zostaje wydalona w postaci silniejszego okresu... Odpowiedz Link Zgłoś
jasmina17 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 25.01.09, 21:02 A my przez cztery miesiące w okresie płodnym robiliśmy to co dwa dni, książkowo i nic... Dopiero w grudniu kiedy byliśmy bardzo zapracowani i mogliśmy spróbować tylko raz, udało się i we wrześniu urodzi nam się maluszek Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: jak często stosunek w okresie płodnym 26.01.09, 01:48 Mi właśnie tak się udało. Częściej podbono nie ma sensu. Spotkałam się też z teorią, że wystarczy co drugi dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
klarci Re: jak często stosunek w okresie płodnym 26.01.09, 01:50 Aha, i za pierwszym razem. Ale to już drugi raz nam się tak trafiło. Oby tak już zostało, na przyszłość, jakbyśmy chcieli, oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
nina19844 Re: jak często stosunek w okresie płodnym 26.01.09, 14:38 hehe, ja ciągle widzę ciężarne, chyba już mam obsesje, wszędzie je widzę może za niedługo ( mam nadzieje) do nich dołączę. Pozdrawiam wszystkie starające się, i te którym się udało. Odpowiedz Link Zgłoś