28.01.09, 17:30
Dziś mam termin porodu i nic nie wskazuje na to zeby miał nadejsc.
Ale wysprawdzałam swoje usg i na kazdym jest inny termin hihi idzie
zwariowac. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • krysiia Re: TERMIN 28.01.09, 18:27
      mówią, że najtrafniejszy jest termin porodu z usg w 12-14tc.

moja córa urodziła się 11 dni po terminie om, ale dokładnie w terminie z usgsmile
      • gyokuro Re: TERMIN 28.01.09, 18:35
        Ja pamiętam z pierwszej ciąży, z USG w 32tc, były cztery wymiary i każdy
        wskazywał na inny termin big_grin
        A Julek został wywołany dwa tygodnie po terminie. Według tego pierwszego USG był
        właśnie o te dwa tygodnie młodszy...
        Teraz na pierwszym USG, w 12tc wyszło mi, że wiek z OM i z USG są zgodne co do
        dnia. Zobaczymy, kiedy Mała zechce się urodzić - o ile w ogóle zechce smile
    • martaw1 Re: TERMIN 28.01.09, 19:30
      Ja już jestem 6 dni po terminie i żyję w stresie. Chodziłam na KTG i USG i
      lekarz mówi, że wszystko jest ok, ale w piątek wolę już się zgłosić do szpitala.
      Wolę żeby mnie położyli i kontrolowali.
    • zyrafa-dluga Re: TERMIN 01.02.09, 12:10
      najbardziej trafiony jest termin USG z okolic 8 tygodnia - wtedy wszystkie
      zarodki mają te same wymiary i na ich podstawie wylicza się termin. Potem każde
      dziecko rozwija się w innym tempie, a USG wylicza termin na podstawie obliczeń
      długości poszczególnych części ciała dziecka. poród może nastąpić w przedziale
      14 dni przed i 14 dni po wyznaczonym terminie, więc nie masz się co martwić, bo
      wszystko jest w porządku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka