Dodaj do ulubionych

Oświadczenie o nieszczepieniu !

04.04.09, 23:44
Składałyście kiedyś już w szpitalu?jakie były reakcje?
interesuje mnie szpital Otwocki,ale piszcie równiez o innych...
Obserwuj wątek
    • lal-a85 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 04.04.09, 23:50
      nie bardzo rozumiemn o co Ci chodzi
      • artdesign84 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 05.04.09, 03:03
        ale o jakim "nieszczepieniu" ??
        • annajustyna Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 05.04.09, 09:05
          MOze na zoltaczke? Przeciez w polskich szpitalach jest trzeci swiat...
    • tysia.w Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 05.04.09, 17:15
      Z tego co wiem to dobrze mieć takie zaświadczenie przy sobie,
      podpisane przez oboje rodziców. Potem jeszcze na historii dziecka
      czasem proszą o podpisanie że się nie wyraża zgody na szczepienie i
      już. A reakcje...jak normalni ludzie to normalne reakcje. To wasza
      decyzja czy chcecie szczepić dziecko czy nie.
      • green_land Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 05.04.09, 17:42
        I wasza odpowiedzialność, gdy dziecko zachoruje...
        • annajustyna Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 05.04.09, 18:27
          W koncu zyjemy dzis dluzej niz ludzie w sredniowieczu wlasnie m.in. dzieki
          szczepieniom. Np. taka odra i powiklania po niej, brrr (o polio nie wspomne).
          • maroco1977 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 06.04.09, 11:24
            masz racje, nie sczep!na co kluc takiego noworodka. W Niemczech sie tego nei
            praktykuje, pierwsze szczepienie jest po 2miesiacach o ile rodzice tego ccha,
            sami wybieraja szczepienia, ktore ma miec dziecko, uwazam to za rozsadne podejscie.
            • memphis90 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 06.04.09, 13:37
              Tak, a potem są takie historie, że dziecko dostaje nieuleczalnych
              powikłań po "banalnej" odrze, a matka walczy o eutanazję...
              • maroco1977 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 06.04.09, 16:20
                memphis90 napisała:

> Tak, a potem są takie historie, że dziecko dostaje nieuleczalnych
                > powikłań po "banalnej" odrze, a matka walczy o eutanazję...

no tak, bo powiklan poszczepiennych przeciez nie mauncertain
                nie widze, by w Niemczech jakos szczegolnie duzo ludzi bylo uposledzonych choc
                szczepienia nie sa obowiazkowe. Przynajmniej nikt tu nie kluje noworodkow. Jak
                cos to szczepienia sie zaczynaja od 2miesiaca uycia co uwazam za sluszne. Nie
                chce mi sie wierzyc, ze w dwa miesiace noworodek zakazi sie jakas choroba. Z
                reszta niektore szczepienia wykonuje sie w Polsce w okreslonym wieku, wiec jesli
                dziecko ma kontakt z tym wirusem wczesniej to i tak zachoruje, chyba, ze ma
                bardzo dobry system immunologiczny.Ja zamierzam szczepic mego syna tez od
                2miesiaca zycia i tylko na wybrane choroby, a nie na wszystko jak leci.
                • green_land Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 06.04.09, 18:38
                  Poczytaj o epidemii chorób /za granicą/, z których rodzice
                  zrezygnowali, bo są nieobowiązkowe. A lepiej, zapytaj pediatrę.
                  Lekarze nie potrafią sobie z tym poradzić.
                  Pamiętasz panikę po "odkryciu", że szczepionki mogą powodować np.
                  autyzm? Rzekome "odkrycie" okazało się wielką mistyfikacją, ale ile
                  dzieci straciło przez to zdrowie...
                  • mirabelka10 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 06.04.09, 20:29
                    widzę,że nie wszystkie mamy są świadome tego iż mają wybór czy
                    szczepić swoje nowo narodzone dziecię czy też nie ?!
                    otóż,zaświadczenie czy też oświadczenie składane już w szpitalu
                    dotyczy właśnie tego co zdecydowaliście w związku ze szczepieniami
                    obowiązkowymi...
                    zadając pytanie jakie reakcje można spotkać ze strony personelu
                    szpitalnego,chciałam się po prostu przygotować,bo zamierzam takowe
                    oś wiadczenie złożyć.
                    Ponieważ słyszałam dużo na ten temat,że lekarze czy też pielęgniarki
                    szczepią jednak mimo tych oświadczeń,to zaczęłam pytać na forum,czy
                    w Otwockim szpitalu też tak jest?
                  • maroco1977 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 06.04.09, 22:11
                    Moj lekarz dziececy tez jest przeciwny szczepieniom noworodkow i szczepieniom na
                    wszystko ''jak leci''. Z reszta w Polsce obowiazkowych szczepien jest tylko
                    pare, i na to rodzice szczepia swoje dzieci, na pozostale choroby nie, bo nikt
                    nawet ich nie informuje, ze takie szczepienia istnieja. Nie wiedze nawet cienia
                    epidemii tu gdzie mieszkam, wszystkie znane mi rodziny i dzieci sa zdrowe,
                    wesole i swietnie sie maja.Jestem na nie szczepieniom przed 2miesiacem zycia.
                    Moja siostra po szczepionce jeszcze jako noworodek dostala zapasci ledwo ja
                    odratowali.To co Polska sluzba zdrowia wam sprzedaje nie jest jedyna i
                    najwieksza prawda. Jak na razie 99% polskiego spoleczenstwa narzeka na nia,a w
                    szczegolnosci robia to mlode matki i ciezarne. Nie wierze w ksiazkowe publikacje
                    tylko w zycie, w miejscu, ktorym zyje epidemia o ktorej piszesz nie istnieje.
                    • julimama79 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 06.04.09, 22:52
                      Z reszta w Polsce obowiazkowych szczepien jest tylko
                      > pare, i na to rodzice szczepia swoje dzieci, na pozostale choroby
                      nie, bo nikt
                      > nawet ich nie informuje, ze takie szczepienia istnieja
                      Co Ty pleciesz? W Polsce oprócz szczepień podstawowych są pakiety
                      szczepień nieobowiązkowych, szeroko sie o nich mówi i jak sądze
                      chyba każda kobieta o tym wie. Poza tym aktualne szczepionki nie
                      przypominają tych sprzed lat,ryzyko powikłań jest zmniejszone niemal
                      do zera.

Nie wierze w ksiazkowe publikacj
                      > e
                      > tylko w zycie, w miejscu, ktorym zyje epidemia o ktorej piszesz
                      nie istnieje
                      Nie masz racji. W ostatnich latach odnotowuje się coraz więcej
                      nowych zachorowań na gruźlicę, tak w Polsce jak i w Niemczech.Skąd
                      możesz wiedzieć, czy ktos obok Ciebie na nią nie choruje? To już nie
                      jest choroba ubogich mas jak Ci sie wydaje.
                      • nglka Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 06.04.09, 23:42
                        julimama79 napisała:

> Nie masz racji. W ostatnich latach odnotowuje się coraz więcej
                        > nowych zachorowań na gruźlicę, tak w Polsce jak i w Niemczech.Skąd
                        > możesz wiedzieć, czy ktos obok Ciebie na nią nie choruje? To już nie
                        > jest choroba ubogich mas jak Ci się wydaje.

I właśnie dlatego jestem za tym, żeby szczepić. Bo dzięki takim "nowoczesnym"
                        poglądom jak "nie szczepię, bo epidemii nie ma" - wirusy były, są i będą bo
                        zawsze znajdą sobie żywe mięsko (czyjeś dziecko) na nosiciela. Przez co i
                        szczepionki będą stale potrzebne. I tak w kółko.
                        • julimama79 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 07.04.09, 10:09
                          Masz rację, epidemie w większości szerzą się przez ludzką głupotę,
                          niestety.
                    • artdesign84 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 07.04.09, 02:47
                      "Z reszta w Polsce obowiazkowych szczepien jest tylko
                      pare, i na to rodzice szczepia swoje dzieci, na pozostale choroby
                      nie, bo nikt
                      nawet ich nie informuje, ze takie szczepienia istnieja"

boże, kobieto, ty jakaś niedoinformowana jesteś w takim razie...
                    • easyblue Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 08:42
                      > w miejscu, ktorym zyje epidemia o ktorej piszesz nie istnieje.
                      Oczywiście mamy średniowiecze i coś takiego jak migracja, podróże itd. nie
                      istnieje? A jak twoja orientacja w temacie jest taka, jak w poniższym cytacie...

> pozostale choroby nie, bo nikt
                      > nawet ich nie informuje, ze takie szczepienia istnieja
                      Nie masz pojecia o słuzbie zdrowia w Polsce.
                      Ignorancja jest siłą, prawda?
                  • best-belize Re: Niebezpieczne szczepionki - TVN !!! 02.09.09, 16:57
                    Green_land - kim Ty jesteś?
                    Dlaczego ktoś ma pytać pediatrę, który NIC NIE WIE?
                    Zaraz to udowodnię.
                    Panika po "odkryciu", że szczepionki mogą powodować autyzm?
                    Wielka mistyfikcja?

Co ty kobieto pleciesz?
                    Żeby nie powiedzieć Ci dosadniej?

Dlaczego się zainteresowałam tematem?

1. Bo jestem w 9 miesiącu ciązy.
                    2. Bo widziałam dziecko z powiklaniami poszczepiennymi.

Dziewczyny nie bądźcie bezmyslne.

Rodzę za 2 tygodnie i juz wiem,
                    że zaszczepię dziecko po 3 miesiącu zycia. Jeśli w ogóle...
                    Byłam dziś w prywatnym szpitalu w jednym z największych miast w
                    Polsce, gdzie mam zamiar rodzić drugi raz, bo nie chcę w swoim
                    (lekarze z mojego miasta uważają że jestem wymagająca a ja jedynie
                    wymagam normalności). I stwierdzam, bez zdziwienia, że nie ma
                    idealnych szpitali i idealnych lekarzy.

Pani specjalistka od szczepień w ww. znanym prywatnym szpitalu,
                    wyniesiona na piedestał na ich stronie www, jako najznakomitsza i
                    doswiadczona nie umiała mi odpowiedzieć na pytania dotyczace
                    szczepień noworodkow, które codziennie kłuje.
                    Chodzi o szczepionkę BCG, którą dziecko dostaje w pierwszej dobie.

Jedno z moich pytań dotyczyło szczepu bakterii, na jakich bazuje ta
                    szczepionka (po francuskim i duńskim szczepie jest najwięcej
                    powikłan poszczepiennych). PANI NIE WIEDZIAŁA.

JA LAIK, PO KILKU DNIACH W INTERNECIE
                    MIAŁAM WIEDZĘ PRZEKRACZAJĄCĄ JEJ "WIEDZĘ".

POPROSIŁAM ULOTKĘ. I CO? TAM WYRAŹNIE TO PISAŁO. ONE NAWET NIE
                    WIEDZĄ CO WSTRZYKUJĄ DZIECIOM !!!!!!!!!!!!!!

Natomiast będąca przy rozmowie PANI DOKTOR powiedziała, że mi nic
                    nie powie i żebym zgłosiła sie do Wojewódzkiej Poradni Szczepien, co
                    oczywiście zrobię jutro. Nie licząc rzecz jasna na rozwianie moich
                    wątpliwości. Swoje już wiem dzięki Pani Profesor i jej
                    kilkudziesięcioletniemu doświadczeniu.
                    Żaden lekarzyna, który odwala tylko swoją robotę
                    nie będzie moją wyrocznią.

Jeśli interesuja Was zdrowie własnych dzieci,
                    to posłuchajcie i przeczytajcie te linki do końca.

www.youtube.com/watch?v=5oEKTWInzXA&feature=PlayList&p=E5984C3C758BFB67&playnext=1&playnext
                    _from=PL&index=15

Ukrywane dowody zatruwania dzieci RTĘCIĄ, list do Zarządu Polskiego
                    Towarzystwa Wakcynologii,

do wiadomosci:

Minister Zdrowia dr Ewa Kopacz
                    Minister Edukacji – K. Hall
                    Główny Inspektor Sanitarny – dr med. A. Wojtyła
                    Rzecznik Praw Dziecka – Marek Michalak
                    Przewodnicząca Rady naukowej IPiN – prof. A. Członkowska
                    Dyrektor IPiN – Prof. dr hab. D. Ryglewicz
                    Konsultant Krajowy w Dziedzinie Pediatrii – prof. A. Dobrzańska
                    Konsultant Krajowy w dziedzinie epidemiologii – prof. Andrzej
                    Zieliński
                    Konsultant Krajowy w dziedzinie psychiatrii dzieci i młodzieży –
                    prof.
                    Irena Namysłowska
                    Konsultant Wojewódzki w dziedzinie pediatrii – prof. A. Radzikowski
                    Red. Marek Nowicki - TVN

napisany przez Panią Profesor Marię Dorotę Majewskieą, którą cenie
                    za odwagę i dzięki jej pracy nie poślę noworodka na kłucie w
                    pierwszej dobie życia.

wolnemedia.net/?p=16442

• envy85 Re: Niebezpieczne szczepionki - TVN !!! 03.09.09, 14:39
                      Jeśli już to... BYŁO NAPISANE!

Wiesz co rób jak chcesz, bo każdy ma prawo zadecydować. Ja uważam, że należy
                      szczepić, dlatego moje dziecko dostało też szczepionki na rota wirus i
                      pneumokoki... Jak tak czytam takie posty, to przypomina mi się komentarz z Dr
                      Housa... skoro rodzice nie chcą szczepić, bo to tylko naciągactwo firm
                      farmaceutycznych, to on zacznie produkować małe trumienki i na tym zarabiać...
                    • easyblue Re: Niebezpieczne szczepionki - TVN !!! 04.09.09, 18:28

Nie potrafisz podać faktów, nie potrafisz jasno wyjaśnić na czym polega Twoja
                      obawa o zdrowie dziecka, a dokładniej, czym jest poparta. Chaos oraz pretensje
                      pod moim adresem. Nie musisz zgadzać się z moim zdaniem, ale jak chcesz
                      dyskutować, rób to na zimno.
                      Wychodzi zresztą na to, ze Ty jesteś jedyną która odkryła kolejny spisek przeciw
                      ludzkościuncertain
                • artdesign84 maroco1977 07.04.09, 02:43
                  "Nie
                  chce mi sie wierzyc, ze w dwa miesiace noworodek zakazi sie jakas
                  choroba"
                  ty tylko udajesz taką niedoiformowaną, czy naprawdę taka jesteś??
                  nie życzę Ci żebyś się kiedyś przekonała, czym dziecko w 2 miesiące
                  może się zarazić...
                  • maroco1977 Re: maroco1977 07.04.09, 09:34
                    Tu nie ma szczepien przed ukonczeniem drugiego miesiaca zycia. A moj syn zaraz
                    je skonczy i jakos nie widze, by mial wszystkie mozliwe choroby. taa w Polsce
                    pakiety szczepien sa, ale malo kto je wykupuje, bo ludzi nie stac. ja mialam
                    tylko podstawowe szczepienia i zyje bezproböemowo. Skoro nie kluje sie
                    noworodkow w Niemczech to widocznie nie ma takiej potrzeby. Jestem za
                    nieszczepieniem do 2 miesiaca , a potem tylmo podstawowe choroby i tyle. wy
                    mozecie szczepic wasze dzieci na wszystko co wam przyjdzie do glowy, ja nie bede
                    i to jest moj wybor. Z reszta co sie wypowiadacie skoro i tak wiem,ze zadna z
                    was nie zaszczepi dziecka na wszystko co mozliwe, tylko na to co jest
                    obowiazkowe no i moze dwie gora trzy nieobowiazkowe.
                    • julimama79 Re: maroco1977 07.04.09, 10:07
                      Z reszta co sie wypowiadacie skoro i tak wiem,ze zadna z
                      > was nie zaszczepi dziecka na wszystko co mozliwe, tylko na to co
                      jest
                      > obowiazkowe no i moze dwie gora trzy nieobowiazkowe.

A skąd Ty wiesz na co będziemy szczepić? Myślisz,że my żyjące w
                      Polsce w większości biedota, której na to nie stać?
                      Poza tym, nikt tu nie mówi o szczepieniu na wszystko co tylko
                      możliwe. Myślę,ze nie rozumiesz o co w tym chodzi. To, na co
                      zaszczepić dziecko zależy od wielu czynników-czy pójdzie do żłobka,
                      czy ma rodzeństwo w wieku przedszkolnym, jaki zawód wykonują rodzice
                      itp. Właśnie ze wzgledu na swoją pracę będę szczepic w szerokim
                      zakresie.
                • maroco1977 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 07.04.09, 09:39
                  i klania sie wam czytanie ze zrozumieniem, bo ja nie napisalam, ze nie bede
                  szczepic mego syna, tylko, ze nie bede tego robic przed 2miesiacem zycia.
                  Uwielbiam Polskie podejscie, jeszcze dziecko sie nie zaklimatyzowalo i nie
                  wyszlo z szoku po przyjsciu na swiat juz sie go kluje i wpuszcza rozne wirusy.
                  Tak jakby co najmniej nastepnego dnia mialo zaczac pracowac w szpitalu na
                  oddziale zakaznym.
                  • easyblue Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 08:31
                    Gdybyś żyła w Anglii, krwawienie na początku ciąży nie kwalifikowało by cię do
                    leczenia. Ot, doc kazał by czekać na rozwój wypadków - albo byś poroniła, albo nie.

> Uwielbiam Polskie podejscie, jeszcze dziecko sie nie zaklimatyzowalo i nie
                    > wyszlo z szoku po przyjsciu na swiat juz sie go kluje i wpuszcza rozne wirusy.
                    smile)) No toś się popisałabig_grin
                    • maroco1977 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 12:11
                      a co myslisz,ze przyjscie dziecka na swiat nie jest dla niego szokiem...?????
                      jesli tak to jestes idiotka. Polska tonie jest jedyny kraj na swiecie i poki co
                      nie jest autorytetem w sprawach medycznych. Polska sluzba zdrowia poza paroma
                      chlubnymi wyjatkami jest do niczego i wie o tym caly swiat. Nie zyje w Anglii i
                      nie interesuje mnie tamtejsze podejscie, choc uwazam je za sluszne w niektorych
                      wypadkach. Nie zamierzam wiecej dyskutowac, matki ''p''olki jak zawsze wiedza
                      wszystko lepiejbig_grin ja mojego syna do 2miesiaca zycia nie szczepie i kropkaa wy
                      robcie co chcecie.
                      • julimama79 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 12:56
                        Tak, jasne i właśnie dlatego cały świat oferuje pracę dla polskich
                        lekarzy,bo są tacy beznadziejni smile Polska służba zdrowia jest źle
                        zorganizowana, co zawdzięczamy politykom, ale nie oceniaj wiedzy
                        naszych lekarzy, bo ostro przeginasz. Najpierw skończ studia
                        medyczne, potem krzycz.
                        • maroco1977 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 13:41
                          czytaj ze zrozumieniem, ''POZA PAROMA CHLUBYNMI WYJATKAMI'' napisalam. A tak
                          wogole nawet gdy jada pracowac za granice to stosuja sie do tamtejszych zasad.
                          Nikt nie odgrywa doktora Judymabig_grin
                          • nglka Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 19:33
                            maroco1977 napisała:

> czytaj ze zrozumieniem, ''POZA PAROMA CHLUBYNMI WYJATKAMI'' napisalam. A tak
                            > wogole nawet gdy jada pracowac za granice to stosuja sie do tamtejszych zasad.
                            > Nikt nie odgrywa doktora Judymabig_grin

Bzdura.
                            W Anglii możesz dostać progesteron na podtrzymanie tylko na wizycie u PL
                            lekarza. Tylko i aż co świadczy o przenoszeniu własnych praktyk i własnych
                            doświadczeń - na inne lądy.
                          • julimama79 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 22:58
                            Jakimi chlubnymi wyjątkami?? Wszędzie chętnie przyjmują polskich
                            lekarzy, poprostu lekarzy, więc jak to możliwe skoro według Ciebie
                            to głupki? To ty pisz ze zrozumieniem bo sama sie gubisz i mnie nie
                            pouczaj. Nie rozumiem dlaczego z takim przekonaniem o własnej racji
                            wypowiadasz się w tematach o których nie masz pojęcia.
                      • easyblue Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 13:59
                        Dziękuję za epitet idiotki.
                        Widać wiosna już na całego, bo coraz więcej głupoty wyłazismile

Tak sobie myślę - i tu będę trochę wredna, choć bez wyrzutów sumienia czytając
                        twoje wywody - że największym szokiem dla twojego dziecka będzie twoja własna
                        głupota.

• maroco1977 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 20:56
                          razem z wiosna wyszedl, ale brak umiejetnosci czytania ze zrozumieniem
                      • memphis90 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 12.04.09, 22:11
                        Polska sluzba zdrowia poza paroma
                        > chlubnymi wyjatkami jest do niczego i wie o tym caly swiat.
                        Dziwne, że ci tragiczni polscy lekarze są witani z otwartymi ramionami w
                        szpitalach na całym świecie...
    • malamufka Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 07.04.09, 07:53
      Dyskusji pt. "szczepić czy nie szczepić" było już na forum setki - z resztą
      autorka postu prosiła o radę w kwestii oświadczenia o nieszczepieniu, z czego
      jasno wynika, że zdanie ma już wyrobione, więc cała ta dyskusja jest bezzasadna.

Ja również nie zamierzam szczepić dziecka przed ukończeniem 2 miesiąca życia -
      co nie oznacza, że nie chcę go szczepić wcale. Polska jest jedynym krajem, gdzie
      szczepi się dzieci w pierwszej dobie życia, bez dogłębnej oceny stanu zdrowia i
      ryzyka powikłań poszczepiennych.
      Wniosek nasuwa się sam.
      • ankaanka Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 07.04.09, 10:18
        a co wy ciągle te porównania z Niemcami ? Jakiś kompleks macie bo nie rozumiem?
        Że nasi lekarze to może gorsi są ? A może u nich Państwo nie daje po prostu kasy
        na te szczepienia dlatego nie są obowiązkowe a nie dlatego, że nie potrzebne ?
        • mirabelka10 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 07.04.09, 14:05
          no to się dużo dowiedziałam...???
          jeśli was to pocieszy albo i nie,zamierzam wogule nie szczepić
          swojego dziecka,są jedynie trzy choroby które ewentualnie rozpatrzam
          pod tym względem-polio,tężec i odra...oczywiście tylko pojedyncze
          szczepionki.
          • malgosiek2 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 07.04.09, 21:57
            To Cię zmartwię,bo nie ma pojedyńczej szczepionki na odrę akurat.
            • mirabelka10 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 07.04.09, 23:11
              słyszałam że ponoć jest!a jak nie ma to nie zaszczepie i już !!!!!
              • nglka Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 07.04.09, 23:43
                mirabelka10 napisała:

> słyszałam że ponoć jest!a jak nie ma to nie zaszczepie i już !!!!!

- nie ma
              • malgosiek2 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 17:46
                mirabelka10 napisała:

> słyszałam że ponoć jest!

To źle słyszałaśwink
                Pracuję w przychodni więc mam rozeznanie co jest na rynku.
                Nie szczep,nie musisz.
                W przychodni zaś napiszesz również oświadczenie,że nie wyrażasz
                zgody na szczepienia i już.
                Nie będą sie Ciebie czepiać.
                A dlatego,że pielęgniarki muszą miec podkładkę dla sanepidu i dla
                siebie.
                • mu.0 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 21:46
                  Będą się czepiać.
                  Zgodnie z Ustawą o zakażeniach i chorobach zakaźnych u ludzi (Dz. U. 2008 Nr
                  234, poz. 1570) każda osoba przebywająca na terenie Polski ma obowiązek poddać
                  się obowiązkowym szczepieniom ochronnym. Lekarz który spotyka się z odmową ma
                  obowiązek o tym fakcie zawiadomić służby sanitarne.
                  • malgosiek2 Re: Oświadczenie o nieszczepieniu ! 08.04.09, 22:13
                    No cóż nie zawsze.
                    Tam,gdzie pracuję mamy podpisują takie oświadczenie i podpięte jest
                    pod kartę szczepień dziecka.
                    W razie kontroli jest czarno na białym i wtedy to sanepid nie czepia
                    się przychodni lecz ew.matki dziecka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka