iod100 13.08.09, 13:52 dziewczyny mam pytanie ponieważ staram się zajść w ciąże, podzielcie się ze mną takimi pierwszymi oznakami, które pozwoliły wam przypuścić ze jesteście w tym błogosławionym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matysiaczek.0 Re: objawy ciąży 13.08.09, 13:54 tak, podzielę sie...w dniu (albo następnego dnia po) spodziewanego okresu robię test, na którym są dwie kreski i już wiem. Inne objawy pojawiają się duuużo (2 mies?) później, kiedy już to nie ma znaczenia, czy są, czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewma Re: objawy ciąży 13.08.09, 13:58 Ja miałam jakieś przeczucie i 2 dni przed miesiączką zrobiłam test i wyszedł pozytywny. Dodam jeszcze ,że od pierwszych dni ,bolesne,drażliwe piersi.ciemne otoczki brodawek itd. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: objawy ciąży 13.08.09, 13:56 Ja zawsze wiedziałam że jestem w ciąży gdzieś po tyg. góra dwóch ale znam swój organizm i wiem jak powinien się zachowywać a reszta to intuicja. Nie pomyliłam się nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: objawy ciąży 13.08.09, 14:00 Jak będzie Ci się chciało herbaty, której zwykle nie cierpisz i nie pijesz - nieomylny znak, że jesteś w ciąży; u mnie się doskonale sprawdziło ;p Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: objawy ciąży 13.08.09, 14:23 u mnie wręcz przeciwnie..natychmiast mnie od herbaty odrzucało) i to jeszcze przed potencjalna miesiączką.. Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: objawy ciąży 13.08.09, 14:29 Ale ja herbaty nie piję, nienawidzę, żołądek mnie po niej boli i w ogóle jest paskudna. A jednak mi się chciało, oj jak chciało ;p Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: objawy ciąży 13.08.09, 14:00 Pierwszy znak pozwalający mi przypuszczać, że będę w ciąży - seks w okolicach owulacji. Drugi znak - dwie kreski. Odpowiedz Link Zgłoś
r-ybka Re: objawy ciąży 13.08.09, 14:00 mi piersi sie znacząco powiększają,po miesiacu gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś
iod100 Re: objawy ciąży 13.08.09, 14:09 a napiszcie proszę kiedy można zrobić test czy to tak jak napisane na opakowaniu w dniu spodziewanej miesiączki czy można go zrobić wcześniej?? Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: objawy ciąży 13.08.09, 14:12 Lepiej poczekaj do terminu albo i go przeczekaj. Nie dostaniesz okresu - zrób test. Jeśli zrobisz wcześniej, może się tak zdarzyć, że test będzie pozytywny, a okres i tak przyjdzie; i nerwy niepotrzebne, i stres. Odpowiedz Link Zgłoś
mniemanologia Re: objawy ciąży 13.08.09, 14:16 Ja robiłam 4 dni przed miesiączką (nic nie pokazał) i 2 dni przez spodziewaną miesiączką (pokazał bladą kreskę). Tak więc lepiej poczekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmitka06 Re: objawy ciąży 13.08.09, 14:20 U mnie tylko brak okresu po za tym wszystko inne miało sie dobrze i nic nie wskazywało na to że jestem w ciąży. Dopiero pozniej ok 5 mies. miałam nudnosci i zgagę a i brzuszek mi sie powiekszył. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa1 drzenie nog po stosunku 13.08.09, 14:24 u mnie znaczylo zem blogoslowiona Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 zemdlałam 13.08.09, 14:27 na co mąż łapiący mnie w locie od razu skwitował - jesteś w ciąży! Nie mylił się Odpowiedz Link Zgłoś
ola_motocyklistka Re: zemdlałam 13.08.09, 15:59 Przestała mi smakować kawa. Drażnił mnie mój ulubiony kubek do jej picia, drażniły mnie zapachy, pobolewało mnie podbrzusze niby na okres ale tak jakoś....inaczej. Cycki bolały straszliwie. I spać, spać, spać.... Odpowiedz Link Zgłoś
kali_pso Re: zemdlałam 13.08.09, 17:00 > Brak miesiączki O rany, Led ależeś prozaiczna, nie wiem, czy o to pani chodziło.... P Nie zaczęłaś czasem recytować dzieł napisanych w sanskrycie?P To by dopiero był stan....... Odpowiedz Link Zgłoś
kawka74 Re: zemdlałam 13.08.09, 17:04 Czekaj, czekaj - coś mi się przypomniało. Kiedyś na którymś z forów gazetowych był przepięęęęęęękny opis, jak to pani tuż po bzykaniu albo nawet w trakcie miała jakieś wizje czy odczucia (nie wiem, czy nie były grane chóry anielskie ), że jest w ciąży i - paczpani - była! Może to w ten deseń trzeba było pojechać, a nie brakiem miesiączki i pozytywnym testem? Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: zemdlałam 14.08.09, 15:10 No, jezeli chodzi o to, że zaczęłam mówić językami i coś takiego poczułam, o tu, w tym miejscu (kładzie rękę na sercu), to oczywiście też Odpowiedz Link Zgłoś
edor67 Re: objawy ciąży 13.08.09, 16:57 Choroba lokomocyjna u mnie w roli kierowcy już jak wyjechałam z podwórka i zapach (smród) pieczonego kurczaka u sąsiada (za lasem). Potem 2kreski na teście. Zapach kurczaka został mi do dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
super-mikunia Re: objawy ciąży 13.08.09, 16:59 Ból brzucha,w dole,tak jakby przed miesiączką tylko,że gorzej...To tak ok tygodnia po zapłodnieniu - straszne to ciągnięcie było Krawwienie z dziąseł - też przy każdym myciu zębów bardzo obfite. Nieraz kobiety tego nie zauważają i mówią o metlaicznym posmaku, w ustach na początku ciąży. Suchość skóry!!Okropna, pamiętam ten ból ust, rany jakie one były spierzchnięte No i cała skóra też bardziej sucha. Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: objawy ciąży 13.08.09, 18:55 U mnie jedna piers zrobila sie wieksza .A w drugiej ciązy dodatkowo pewnego poranka nie moglam dopiać sie w spodniach :ani w pasie, ani w biodrach.Tylko dresiaki dalam rade założyć.I brzuch mi wyskoczył, jak ciężarna wyglądałam.Byłam wtedy w 3tc. W 8 tyg musiałam spodnie ciążowe kupić (na koniec ciązy miałam brzuch jakbym miała trojaczki urodzic, a tam był tylko 1 synek ). Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: objawy ciąży 13.08.09, 23:44 super-mikunia napisała: > tak ok tygodnia po zapłodnieniu - straszne to ciągnięcie było To od ciągnięcia się zachodzi?? Odpowiedz Link Zgłoś
michasia24 Re: objawy ciąży 13.08.09, 19:13 pierwsza ciaza - mdlosci i meeega glod, druga ciaza - zero objaw Odpowiedz Link Zgłoś
fabryka.lodow.napatyku Re: Seks bez zabezpieczenia. n/t 13.08.09, 19:42 jest skutkiem a nie objawem Odpowiedz Link Zgłoś
luxure Re: objawy ciąży 13.08.09, 22:36 Z takich najwcześniejszych? Piersi bolą i brzuch tak jak na okres. I jeszcze odrzucało mnie od kawy, herbaty i paprykarza szczecińskiego Odpowiedz Link Zgłoś
corneliss Re: objawy ciąży 13.08.09, 23:58 wrazliwosc na zapachy - odrzut od wszystkiego co smazone; mielone kotlety np. jajecznica - a tak lubilam - teraz nie zjem spiaczka totalna w najmniej oczekiwanych porach dnia - to wszystko jeszcze przed spodziewanym okresem (w pierwszej i obecnej ciazy) kawe lubie i moge pic ale gora dwie dziennie ------- Poziomki uzyskujemy poprzez przewracanie pionków. - by marjanna1|KP| Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: objawy ciąży 14.08.09, 00:01 Bolesne napiecie piersi. Bol podobny do miesiaczkowego, ktory ustapil w okolicy spodziewanej miesiaczki, ktorej juz nie bylo To pamietam jako "najpierwsze". Potem zmiana smakow: herbata mietowa smakowala mi plynem do mycia naczyn Ludwik, odrzucal mnie zapach pieczonego ciemnego miesa, jedynie kurczaka tolerowalam, przestalam miec ochote na kawe, choc zwykle pijam jej bardzo duzo. Wymiotowac nie wymiotowalam, moze troche nudnosci bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
koralik12 Re: objawy ciąży 14.08.09, 07:36 Pierwsze objawy to zupełne rozchwianie emocjonalne które coś mi przypomniało, a konkretnie wcześniejszą ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
cas_sie Re: objawy ciąży 14.08.09, 14:45 Spać ,spać ,spać i ogólne rozdraznienie na wszystko co w spaniu przeszkadza. Tak miałam w obu ciazach jako pierwszy objaw jeszcze przed termnem miesiączki. A potem dziki apetyt na łososia i kurczaka oba koniecznie wędzone Odpowiedz Link Zgłoś