rodzice16 30.09.09, 12:23 bardzo ciekawią mnie opinie rodziców dotyczące nowej lokalizacji przedszkola, jak oceniają panstwo stan prac i warunki poanujące w nowym budynku??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rodzic_z_basniowego_domu Re: zmiana lokalizacji Basniowego Domu 01.10.09, 23:07 Rozumiem ze chodzi o przedszkole Basniowy Dom ktore zmienilo lokalizacje z Balonowej na Milobedzka? Jestem rodzicem ktory jeszcze (ale raczej juz niedlugo) prowadza tam swoje dziecko. Wszyscy (rodzice i dzieci) byli bardzo zadowoleni z Balonowej. W lipcu 2009 dostalismy informacje ze wlasciciel zmienia siedzibe na Milobedzka. Glownym powodem mialo byc poprawienie warunkow przedszkola. Wiekszosc z nas dala sie zwiesc. Jedna grupa nie kupila obietnic i prawie cala grupa - 10 dzieci odeszla z przedszkola (rowniez panie wychowawczynie). Przeprowadzka miala byc 1 wrzesnia (zapewniano nas ze na 100%). Przeprowadzka miala miejsce 21 wrzesnia i tu uwaga !!!! Przedszkole to plac budowy. Miedzy dzieciakami kreca sie pracownicy konczac remont. Malo tego, wlasciciel nie dotrzymal obietnic. Wszystko jest zrobione najmniejszym kosztem. Kiedys w tym budynku miescilo sie przedszkole Teczowy Ogrod. Wlasciciel basniowego domu nie raczyl zrobic nawet wymiany toalet, sa stare zapyziale. W piwnicy jest wilgoc i grzyb. Wlasciciel zobowiazal sie do usuniecia wszytkich niedorobek ale nie zamierzam na to czekac i szukam miejsca w innym przedszkolu zwlaszcza ze w okolicy jest 7 !!!! innych (fajnych) przedszkoli. Dla rodzicow ktorzy maja na liscie przedszkole do rozwazenia - przestrzegam!!!! Wlasciciel jest gosciem ktory zupelnie sie nie zna i mysli ze przedszkole to niezly biznes - tak to prawda tylko trzeba powaznie traktowac klientow a nie myslec ze to idioci ktorzy wszystko lykna!!! I jeszcze jedno - jak mozna bylo polozyc czerwona zarowiasta wykladzine ktora w parze z neonowka daje wsciekly kolor ze az oczy bola!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rodzice16 Re: zmiana lokalizacji Basniowego Domu 02.10.09, 13:50 zgadzam się zupełnie z tą opinią. Myślę że każdy kto płaci prawie 1400zł miesięcznie ma prawo oczekiwać zapewnienia minimum warunków lokalowych. Większość rodziców oczekiwała że budynek na Miłobędzkiej zgodnie z obietnicami bedzie w o niebo lepszym stanie niż ten na balonowej. Myśle że mamy pełne prawo czuć się rozczarowanymi. Poza tym wystarczy tylko dobrze się rozejrzeć aby znależć wiele tańszych przedszkoli, a mimio to świetnie wyglądających, pełnych nowych zabawek i gier. Przedszkole na Miłobędzkiej to moim zdaniem nieuadana próba zamydlenia oczu rodzicom. Chociaż po tym co wcześniej było obiecywane, nie wiem kto tak naprawdę uwierzy w kolejne zapewnienia właścicieli.Napewno nie ja. Mimo wszystko życzę szczęścia w dalszym prowadzeniu interesu, bo myślę że napewno będzie BARDZO, bardzo potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
rodzice16 baśniowy dom 02.10.09, 19:45 dodam jeszcze że obiecano całkowitą modernizację strony internetowej, od czasu do czasu zaglądam na nią w oczekiwaniu na zmiany. Niestety informacje od miesięcy są te same, a wieszości nauczycieli którzy tam widnieją już dawno nie można spotakać w przedszkolu - poprostu już tam nie pracują. Myśle że najwyższy czas zaktualizować zawarte tam informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
wik-asy Re: baśniowy dom 31.03.10, 17:19 Nowa strona już jest od dawna! basniowy-dom.pl/pl Nie wiem jak to ma wpłynąć na komfort naszych pociech ale ładnie wygląda Odpowiedz Link Zgłoś