daggga 10.10.09, 21:12 Czy mania opanowała Wasze przedzkola? Jak sie przed nią bronić? Czy z tego sie wyrasta? Zwłaszcza z tych potwornych kart z potworami i gołymi babami spider man, ben i inne bakugany. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czar_bajry Re:bacugan bitwa! 12.10.09, 00:45 Mój zaczął już w wakacje i to jest bacugan bitwa bajka z Cartoon Network Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re:bacugan bitwa! 12.10.09, 12:12 Moje dzieci ogladaja tylko mini mini. I wystarczy. Omijaja je takie przedszkolne manie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzurawie Re: papugan bitwa! 12.10.09, 07:54 Wprowadzić całkowity i nieodwoływalny zakaz oglądania Cartoon Network. Ja tak właśnie zrobiłam. Jedyną telewizją dla moich dzieci, która przeszła cenzurę jest Mini Mini. Jeśli się im nie podoba, mają wyłączyć telewizor i koniec. Cartoon Network stanowczo nie nadaje się dla przedszkolaka. Właściwie to dla nikogo się nie nadaje. Dziwię się, że ktoś to w ogóle ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
daggga Re: papugan bitwa! 12.10.09, 09:30 Wiem, że to bakugan, ale przedszkolaki mówią papugan! Zabawa trwa aż do szkoły, na podwórku ośmiolatki więc poprawiają mojego synka. CO z tego, że zakażemy ogladania Cartoon? NIgdy nie wpadlabym na to, by 4-5 latkowi pozwalać na oglądanie takich stacji. Wystarcy jednak, że inne dzieci oglądają. Mój syn nigdy nie oglądał, natomiast od wakacji (chodził do dyżurującego przedszkola) jest OPĘTANY tą zabawą. O ile bakugany da sie jeszcze strawić (są ładne, można wymyśląc różne zabawy), to gorzej z kartami do gry. Dlaczego nikt sie tym nie interesuje?? POoglądajcie sobie, proszę, zestawy do gier typu Spiderman, Bakugan, Ben 10. W tym wieku kształtuje sie wrażliwość, wyobraźnia, gust. Dzieci są karmione najpodlejsżą popkulturą, i mam wrażenie, że nikogo to nie intersuje. W przedszkolu syna panuje rywalizacja, kto ma ile kart, bakuganów, które są groźniesze. Dzieci nie grają w grzybki, chńczyka, warcaby, tylko tępo wykrzykują "papugan bitwa" "zmiażdzę cię mocą stu ogni" plujac przy tym obficie, zero inteligencji. Wasze zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
rybalon1 Re: papugan bitwa! 12.10.09, 09:39 u nas nie bakugany ale Bionicle z Lego - od roku trzyma w przedszkolu moda na to ..... i jakos nie przechodzi , zwlaszcza , że teraz film jest do tego w kinach ....ja tam nawet lubie te bionicle zawsze to bardziej rozwijające niz te bakugany Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: papugan bitwa! 12.10.09, 12:13 A czyja to wina? Dzieci kupuja takie gadżety czy dorosli? Odpowiedz Link Zgłoś
daggga Re: papugan bitwa! 12.10.09, 12:46 To chyba oczywiste, że winni są dorosli, jak zawsze zresztą. Podobnie jak skrzywień kregosłupa, psychiki itd. A dlaczego pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś