sabina_74 05.01.10, 21:46 Jeśli są mamy, które mają tam dzieci, bardzo proszę o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ola Re: W Koziej Wólce? n/t 20.01.10, 15:17 Błagam! To juz któryś z kolei raz. Prosicie o opinie, to podajcie miasta! Skad reszta ma wiedzieć, gdzie mieszkacie... Odpowiedz Link Zgłoś
sabina_74 warszawa 20.01.10, 15:25 jeżeli jest ktoś kto ma dziecko w przedszkolu nr 151 akurat na ulicy zacisznej, to pewnie napisze i domyśli się że chodzi o warszawę, chyba "cała reszta" nie musi wiedzieć gdzie mieszkamy Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: warszawa 20.01.10, 15:51 sabina_74 napisała: > chyba "cała reszta" nie musi wiedzieć gdzie mieszkamy To jest forum ogólnopolskie, nie warszawskie. Nietaktem, a wręcz brakiem kultury, jest pisanie w ten sposób. Cikawe, że właśnie Warszawiakom - mieszkańcom pępka Polski - to się zdarza i nikomu innemu. A może raczej "Warszawiakom"... Czytaj punkt 5: forum.gazeta.pl/forum/w,587,9974794,0,Zanim_napiszesz_na_forum_uwagi_moderatora.html Odpowiedz Link Zgłoś
sabina_74 Re: warszawa 20.01.10, 16:05 ale jaki cel ma niby ta afera o Kozią Wólkę? znasz 3 przedszkola nr 151 na Zacisznej i nie wiesz o którym napisać? czy może wprowadzasz porządek na tym jakże ruchliwym forum, żeby w zalewającej go ilości postów można było w końcu merytorycznie odpowiedzieć na jakikolwiek? tak czy siak dziękuje za wyczerpujące informacje dot przedszkola oraz za pogłębioną analizę profilu warszawiaka Odpowiedz Link Zgłoś
olast Re: warszawa 20.01.10, 19:38 Widzę, że mallard ma jakiś problem (może jakieś kompleksy czy coś...?) i tu próbuje przelać swoje negatywne emocje...! Da się zauważyć, że wypowiedzi tej osoby ograniczają się jedynie do tego, aby wyszukiwać postów w których ktoś zapomniał dodać miejscowości i polecać punkt 5! ŻENADA! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: warszawa 21.01.10, 23:21 inna sprawa, że ma rację. Tez mnie to irytuje i powstrzymuję się aby nie komentować takich postów. Jeden z nich jest poniżej, o przedszkolu na Woli bodajże. Przecież cały świat wie gdzie jest Wola Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: warszawa 22.01.10, 10:03 mmala6 napisała: > Jeden z nich jest poniżej, o przedszkolu na Woli > bodajże. Przecież cały świat wie gdzie jest Wola Ooo, to ja jestem bardziej tolerancyjny, bo dla mnie akurat takie coś jest do zaakceptowania Nazwa znanej dzielnicy główngo -było, nie było - miasta w kraju, to wystarczająca identyfikacja. Ba, powiem więcej - wpis typu np.: Przedszkole nr 1254 na Woli (Warszawa), byłby dla mnie cokolwiek dziwny (dla mnie, podkreślam). Na koniec dodam, że kiedyś widziałem taki tytuł wątka: "Dobre przedszkole na Zaspie" Nie pamiętam czy skomentowałem, czy nie, ale poczułem się wtedy jak Warszawiak! Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: warszawa 22.01.10, 10:13 wiesz, ja też wiem gdzie jest Wola, mimo że mieszkam na drugim końcu Polski. Ale wcale nie mam obowiązku tego wiedzieć. Irytuje mnie zakładanie z góry, że ktoś wie o jaką Wolę chodzi. Skąd wiesz, że w jakimś innym mieście, miasteczku nie ma osiedla Wola?. Jakoś z Wrocławia/Krakowa/Poznania mamy nie piszą dzielnicami, tylko dzielnica+miasto. No ale koniec tematu, bo zaraz zarzucą nam kompleksy czy zaściankowość Odpowiedz Link Zgłoś
sabina_74 Re: warszawa 22.01.10, 10:23 kurcze, gdyby ten wątek miał tyle odpowiedzi w temacie samego przedszkola... a tu niestety najczęściej pytania o przedszkola pozostają bez odzewu... macie może jakąś teorie na ten temat? a apropos znajomości dzielnic - jeśli jestem z Warszawy i ktoś zada pytanie o przedszkole np "na piaskach" to nie kojarząc tego nijak z Warszawą nie próbuję nawet interesować się gdzie to jest, bo i tak nie mam nic mądrego do powiedzenia na ten temat. Chcę tylko powiedzieć przez to, że nie ma sensu robić afery o rzeczy nieistotne a może bardziej zainteresować się dlaczego, przynajmniej w aspekcie oceny przedszkoli tak mało pomocy można uzyskać na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: warszawa 22.01.10, 10:28 sabina_74 napisała: > kurcze, gdyby ten wątek miał tyle odpowiedzi w temacie samego > przedszkola... a tu niestety najczęściej pytania o przedszkola > pozostają bez odzewu... macie może jakąś teorie na ten temat? MOja teoria jest taka, że nie ma tu żadnej mamy, której dziecko chodzi do tego przedszkola. > > Odpowiedz Link Zgłoś
sabina_74 Re: warszawa 22.01.10, 10:36 ponieważ większość wątków z pytaniami o opinię o przedszkolach jest bez odpowiedzi, wynikało by z tego, że albo na forum są rodzicie których dzieci nie chodzą do przedszkoli, albo do jakiś wyjątkowych o które mało kto pyta... Odpowiedz Link Zgłoś
mmala6 Re: warszawa 22.01.10, 10:45 być może masz rację. A może jest po prostu więcej o przedszkolach jako takich a nie o konkretnych placówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: warszawa 22.01.10, 10:57 sabina_74 napisała: > Chcę tylko powiedzieć przez to, że nie ma sensu robić afery o > rzeczy nieistotne Toteż i nikt afery nie robi - to są tylko delikatne sugestie > a może bardziej zainteresować się dlaczego, przynajmniej w > aspekcie oceny przedszkoli tak mało pomocy można uzyskać na forum. Zauważyłem, że to jest chyba typowe na foum (nie tylko tym). Wiele razy bywało tak, że jak ktoś opisywał sytuację z problemem i pytał jak ma go rozwiązać, to zwykle osiem na dziesięć wpisów opisywało własną sytuację wpisujących, bez odniesienia się do pytania, a te dwa, to była właściwa jakaś tam mniej - więcej rada. Ot takie czasy, tacy ludzie - można by wiele pisać! P.S. Przy ulicy "Na Piaskach" (Gdańsk, Stare Miasto - okolice Wielkiego Młyna), przedszkola nie ma, ale w pobliżu, na Bednarskiej, jest bardzo dobre niepubliczne. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
coop1 Re: Przedszkole nr 151 na Zacisznej 29.01.10, 08:23 Jako,że niczego niedowiedziałaś się na temat samego przedszkola,wtrące się i choć niestety moje dzieci nie chodziły na Zaciszną (WARSZAWA)to mieszkam w okolicy i znam sporo takich co właśnie chodzą do w/w.Przedszkole ma świetną opinię.Na Sadybie to chyba najlepsze publiczne przedszkole.Syn w ostatnie wakacje chodził tam na dyżur letni.Na ogródku było zawsze picie,rozłożone w cieniu koce gdzie dzeciaki mogły się bawić.Jest to stare przedzszkole i w środku mało imponujące ale opieka,zajęcja,jedzenie i atmosfera bez zarzutu.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
barakudaa Re: Przedszkole nr 151 na Zacisznej 16.03.10, 14:31 W moim mieście jest Zaciszna ale nie ma tam przedszkola(????????????) Odpowiedz Link Zgłoś