Dodaj do ulubionych

Przedszkole nr 151 na Zacisznej

05.01.10, 21:46
Jeśli są mamy, które mają tam dzieci, bardzo proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • sabina_74 Re: Przedszkole nr 151 na Zacisznej 20.01.10, 11:09
      up
    • mallard W Koziej Wólce? n/t 20.01.10, 14:17

• ola Re: W Koziej Wólce? n/t 20.01.10, 15:17
        Błagam!
        To juz któryś z kolei raz.
        Prosicie o opinie, to podajcie miasta!
        Skad reszta ma wiedzieć, gdzie mieszkacie...
        • sabina_74 warszawa 20.01.10, 15:25
          jeżeli jest ktoś kto ma dziecko w przedszkolu nr 151 akurat na ulicy
          zacisznej, to pewnie napisze i domyśli się że chodzi o warszawę,
          chyba "cała reszta" nie musi wiedzieć gdzie mieszkamy wink
          • mallard Re: warszawa 20.01.10, 15:51
            sabina_74 napisała:

> chyba "cała reszta" nie musi wiedzieć gdzie mieszkamy wink

To jest forum ogólnopolskie, nie warszawskie.
            Nietaktem, a wręcz brakiem kultury, jest pisanie w ten sposób.
            Cikawe, że właśnie Warszawiakom - mieszkańcom pępka Polski wink - to
            się zdarza i nikomu innemu.
            A może raczej "Warszawiakom"...

Czytaj punkt 5:

forum.gazeta.pl/forum/w,587,9974794,0,Zanim_napiszesz_na_forum_uwagi_moderatora.html
            • sabina_74 Re: warszawa 20.01.10, 16:05
              ale jaki cel ma niby ta afera o Kozią Wólkę? znasz 3 przedszkola nr
              151 na Zacisznej i nie wiesz o którym napisać? czy może wprowadzasz
              porządek na tym jakże ruchliwym forum, żeby w zalewającej go ilości
              postów można było w końcu merytorycznie odpowiedzieć na jakikolwiek?
              tak czy siak dziękuje za wyczerpujące informacje dot przedszkola
              oraz za pogłębioną analizę profilu warszawiaka
              • olast Re: warszawa 20.01.10, 19:38
                Widzę, że mallard ma jakiś problem (może jakieś kompleksy czy coś...?) i
                tu próbuje przelać swoje negatywne emocje...! Da się zauważyć, że wypowiedzi tej
                osoby ograniczają się jedynie do tego, aby wyszukiwać postów w których ktoś
                zapomniał dodać miejscowości i polecać punkt 5! ŻENADA!
                • mmala6 Re: warszawa 21.01.10, 23:21
                  inna sprawa, że ma rację. Tez mnie to irytuje i powstrzymuję się aby nie
                  komentować takich postów. Jeden z nich jest poniżej, o przedszkolu na Woli
                  bodajże. Przecież cały świat wie gdzie jest Wolawink
                  • mallard Re: warszawa 22.01.10, 10:03
                    mmala6 napisała:

> Jeden z nich jest poniżej, o przedszkolu na Woli
                    > bodajże. Przecież cały świat wie gdzie jest Wolawink

Ooo, to ja jestem bardziej tolerancyjny, bo dla mnie akurat takie
                    coś jest do zaakceptowania wink Nazwa znanej dzielnicy główngo -było,
                    nie było - miasta w kraju, to wystarczająca identyfikacja. Ba,
                    powiem więcej - wpis typu np.: Przedszkole nr 1254 na Woli
                    (Warszawa), byłby dla mnie cokolwiek dziwny (dla mnie, podkreślam).

Na koniec dodam, że kiedyś widziałem taki tytuł wątka:
                    "Dobre przedszkole na Zaspie"
                    Nie pamiętam czy skomentowałem, czy nie, ale poczułem się wtedy jak
                    Warszawiak! wink
                    • mmala6 Re: warszawa 22.01.10, 10:13
                      wiesz, ja też wiem gdzie jest Wola, mimo że mieszkam na drugim końcu Polski. Ale
                      wcale nie mam obowiązku tego wiedzieć. Irytuje mnie zakładanie z góry, że ktoś
                      wie o jaką Wolę chodzi. Skąd wiesz, że w jakimś innym mieście, miasteczku nie ma
                      osiedla Wola?wink. Jakoś z Wrocławia/Krakowa/Poznania mamy nie piszą dzielnicami,
                      tylko dzielnica+miasto.
                      No ale koniec tematu, bo zaraz zarzucą nam kompleksy czy zaściankowośćwink
                      • sabina_74 Re: warszawa 22.01.10, 10:23
                        kurcze, gdyby ten wątek miał tyle odpowiedzi w temacie samego
                        przedszkola... a tu niestety najczęściej pytania o przedszkola
                        pozostają bez odzewu... macie może jakąś teorie na ten temat?

a apropos znajomości dzielnic - jeśli jestem z Warszawy i ktoś zada
                        pytanie o przedszkole np "na piaskach" to nie kojarząc tego nijak z
                        Warszawą nie próbuję nawet interesować się gdzie to jest, bo i tak
                        nie mam nic mądrego do powiedzenia na ten temat. Chcę tylko
                        powiedzieć przez to, że nie ma sensu robić afery o rzeczy nieistotne
                        a może bardziej zainteresować się dlaczego, przynajmniej w aspekcie
                        oceny przedszkoli tak mało pomocy można uzyskać na forum.
                        • mmala6 Re: warszawa 22.01.10, 10:28
                          sabina_74 napisała:

> kurcze, gdyby ten wątek miał tyle odpowiedzi w temacie samego
                          > przedszkola... a tu niestety najczęściej pytania o przedszkola
                          > pozostają bez odzewu... macie może jakąś teorie na ten temat?

MOja teoria jest taka, że nie ma tu żadnej mamy, której dziecko chodzi do tego
                          przedszkola.
                          >
                          >
                          • sabina_74 Re: warszawa 22.01.10, 10:36
                            ponieważ większość wątków z pytaniami o opinię o przedszkolach jest
                            bez odpowiedzi, wynikało by z tego, że albo na forum są rodzicie
                            których dzieci nie chodzą do przedszkoli, albo do jakiś wyjątkowych
                            o które mało kto pyta...
                            • mmala6 Re: warszawa 22.01.10, 10:45
                              być może masz rację. A może jest po prostu więcej o przedszkolach jako takich a
                              nie o konkretnych placówkach.
                        • mallard Re: warszawa 22.01.10, 10:57
                          sabina_74 napisała:

> Chcę tylko powiedzieć przez to, że nie ma sensu robić afery o
                          > rzeczy nieistotne

Toteż i nikt afery nie robi - to są tylko delikatne sugestie wink

> a może bardziej zainteresować się dlaczego, przynajmniej w
                          > aspekcie oceny przedszkoli tak mało pomocy można uzyskać na forum.

Zauważyłem, że to jest chyba typowe na foum (nie tylko tym).
                          Wiele razy bywało tak, że jak ktoś opisywał sytuację z problemem i
                          pytał jak ma go rozwiązać, to zwykle osiem na dziesięć wpisów
                          opisywało własną sytuację wpisujących, bez odniesienia się do
                          pytania, a te dwa, to była właściwa jakaś tam mniej - więcej rada.
                          Ot takie czasy, tacy ludzie - można by wiele pisać!

P.S. Przy ulicy "Na Piaskach" (Gdańsk, Stare Miasto - okolice
                          Wielkiego Młyna), przedszkola nie ma, ale w pobliżu, na Bednarskiej,
                          jest bardzo dobre niepubliczne. Polecam! wink
    • coop1 Re: Przedszkole nr 151 na Zacisznej 29.01.10, 08:23
      Jako,że niczego niedowiedziałaś się na temat samego
      przedszkola,wtrące się i choć niestety moje dzieci nie chodziły na
      Zaciszną (WARSZAWA)to mieszkam w okolicy i znam sporo takich co
      właśnie chodzą do w/w.Przedszkole ma świetną opinię.Na Sadybie to
      chyba najlepsze publiczne przedszkole.Syn w ostatnie wakacje chodził
      tam na dyżur letni.Na ogródku było zawsze picie,rozłożone w cieniu
      koce gdzie dzeciaki mogły się bawić.Jest to stare przedzszkole i w
      środku mało imponujące ale opieka,zajęcja,jedzenie i atmosfera bez
      zarzutu.Pozdrawiam.
      • sabina_74 Re: Przedszkole nr 151 na Zacisznej 29.01.10, 14:49
        bardzo dziękuję
        • barakudaa Re: Przedszkole nr 151 na Zacisznej 16.03.10, 14:31
          W moim mieście jest Zaciszna ale nie ma tam przedszkola(????????????)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka