Dodaj do ulubionych

jeden chłopczyk w grupie

29.09.12, 15:04
hej rodzice smile
mam pewien problem. mój syn chodzi do przedszkola już do ostatniej grupy, czyli już "0". do tego przedszkola chodzi od początku czyli 4 rok. jego grupa była grupą mieszaną czyli startowali w wieku 3 i 4 lat. W zeszłym roku szkolnym część dzieciaków zakończyła edukację przedszkolną i poszła do szkoły , natomiast pozostałe dzieciaki miały uczęszczać dalej. Ale... kilkoro rodziców zabrało dzieciaki do "0" przyszkolnej i okazało się że mój chłopczyk został sam wśród 9 dziewczynek . na początku było ok, ale teraz okazało się że dziecko nie bardzo chce chodzić do przedszkola, bo nie ma się z kim bawić. Dziewczynki jak mój mały określił bawią się tylko lalkami. Boję się co będzie dalej sad
Obserwuj wątek
    • mamagnoma Re: jeden chłopczyk w grupie 19.11.12, 13:14
      Miałam podobnie. Synek chodzil do przedszkola przez 3 lata, w grubie była przewaga dziewczynek, chłopców tylko 3 w tym jeden 6 letni, jeden 5 letni i mój synek 4 letni. Bardzo cierpiał na deficyt męskiego towarzystwa. Na wiosne grupa sie kompletnie rozpadła. Chłopcy i część dziewczynek odeszła. I mój został sam. Postanowiłam, ze skoro ma przed sobą jeszcze chodzenie do starszaków a potem do zerówki (wole zeby zerówke zaliczył przedszkolną) to trzeba na gwałt zmienić przedszkole. Jak znalazlam przedszkole gdzie w grupie starszaków jest 14 chłopców i 2 dziewczynki aż piszczałam ze szczęścia wink Przenieśliśmy synka. Jest przeszczęśliwy. W ogóle nie ma porównania z poprzednią konfiguracją. Czułam, ze w tym poprzednim zatrzymałby sie w miejscu a w tym nowym w męskim towarzystwie bardzo sie rozwija. Poza tym jak widział ile dzieci przechodzi do innego a on nie, to był starsznie smutny. To przeniesienie do nowego potraktował jak upgrade wink Jak pójście do następnej klasy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka