Dodaj do ulubionych

Przedszkole Leśnie, ul. Żołny, Pyry

25.07.05, 12:08
Witam,

Interesują mnie opinie rodziców, którzy zdecydowali się na Przedszkole Leśnie
w Pyrach.
W wyszukiwarce jest bardzo mało informacji - czy mogę liczyć na nowe opinie?
Dodam, że rozważam zapisać do Przedszkola Leśnego mojego 2-letniego Synka.
Dowiadywałam się już i wiem, że od września będzie tam grupa dla najmłodszych
własnie w wieku od 2 latek.
Czy ktoś może podzieliś się swoim doświadczeniem?
Serdecznie dzięki!

Utila
Obserwuj wątek
    • utila1 Re: Przedszkole Leśnie, ul. Żołny, Pyry 29.07.05, 12:39
      Drogie Mamy!

Mam nadzieję, że jest jednak ktoś kto zna chocby troszkę to przedszkole?
      Bardzo proszę o wasze doświadczenia.
      Dzięki,

Utila
      • magdallena4 Re: Przedszkole Leśnie, ul. Żołny, Pyry 03.08.05, 11:33
        Mój maluszek chodził tam do przedszkola przez pół roku (później
        przeprowadzilismy się). Gorąco polecam, Maciek uwielbiał to przedszkole, panie
        przedszkolani bardzo miłe, nie obojetne przede wszystkim na płacz dziecka
        (jeżeli jest potrzeba to przytulą, ukochaja, pogłaszczą, wezma na raczki i
        robią to z sercem) , rodzice są informowani o wszystkim co sie dzieje z
        dzieckiem w przedszkolu. Jest to nowe przedszkole, które powstało rok temu,
        jest czyściutkie maja duzo zabawek, bardzo fajny i duzy jest plac zabaw,
        organizowane są wycieczki, przedstawienia, które są poźniej uwieczniane na
        zdjęciach (można je kupić później). Pani dyrektor (młoda pani)z która mozna
        zawsze porozmawiać, jeżeli dziecka nie ma przez kilka dni w przedszkolu
        oddawane sa póxniej pieniążki, które odliczane są od czesnego w miesiącu
        później. Dla mnie najważniejsze było to, że moje dziecko bardzo dobrze tam sie
        czuło, z miła chęcią chodził i chciał chodzic do tego przedszkola (miał wtedy
        2,5 roku).
        Jeżeli chcesz uzyskać więcej informacji pisz śmiało, na pewno odpowiem.
        ps. o ile w nawale pracy nie zapomnę.
        Pozdrawiam serdzecznie - Magda z Maciusiem.
        • utila1 Re: Przedszkole Leśnie, ul. Żołny, Pyry 04.08.05, 17:43
          Magda, dziękuję bardzo!
          Czy możesz powiedzieć jeszcze, jak duże grupy były wtedy w tym przedszkolu? A
          jak z pieluszkami, jeśli dziecko jeszcze korzysta? I ze spaniem?
          Jeżeli mieszkałaś w pobliżu ul. Żołny, to może wiesz coś o innych przedszkolach
          w tej okolicy? (wiem, że na Żołny jest jeszcze przedszkole kanadyjskie).
          Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.
          Dzięki i pozdrawiam Ciebie i Maciusia.

Utila
          • magdallena4 Re: Przedszkole Leśnie, ul. Żołny, Pyry 05.08.05, 12:18
            Witam
            W przypadku innych przedszkoli nie wiem jak jest, bo to na Żółny było pierwsze,
            które obejrzeliśmy i od razy zdecydowaliśmy, że jesteśmy na tak. Maciek sam już
            sikał, tak więc pieluch nie potzrebowaliśmy, ale z tego co przeczytała u Ciebie
            bedzie grupa 2-latów (wtedy była od 2,5)tak więc nie wydaję mi się, żeby były
            jakieś problemy. Widziałam, ze niektóre mamy przynosiły pieluchy, które leżały
            na półeczkach dzieci w szatni. Ze spaniem nie ma problemu, dzieci nie sa
            zmuszane do spania, zawsze idą spać po obiedzie, pani przedszkolani tak palnują
            dzień, że dziecko już samo wie i jest zmęczone po obiedzie. Dzieci śpią w takim
            pokoiku (o ile nie zmieniło sie od tamtego czasu nic) na pietrzę przy właczonej
            muzyce ( szum oceanu bądź spiew delfinów)i zawsze jest tam jedna z pań, która
            siedzi przy nich. Trzeba tylko przynieść ze sobą kołdrkę i poduszkę, dzieci
            chyba nie są przebierane w piżamkę do snu. Grupa Maćka z tego co pamietam
            liczyła chyba 9-cioro dzieci, ale nie pamietam tak dokładnie. Dzieci dużo
            malują, bawią się ciastoliną, robia np. paczki (może bardziej pomagają). No i
            są zwierzatka, żółw i królik. W sprawie pieluch zawsze możesz porozmawiać z
            panią dyrektor, jest bardzo miła i sympatyczna i zawsze możecie dojść do
            jakiegos porozumienia. Mieszkałam trochę dalej od Żołny, ale mielismy samochód
            więc nie było problemu z dojazdami. Maciek zostawał w przedszkolu na cały dzień
            od 7,30 do 18 i nawet jak przyjeżdżałam po niego to nie chciał wychodzic i
            zawsze musiałam go ganiać po całym przedszkolu. To są moje opinie, każdy ma
            inne oczekiwania, mam nadzieję, że nie zawiedziesz się na tym przedszkolu. Ja
            byłam bardzo zadowolona a najbardzie był zadowolony Maciek.
            Pozdrawiam serdecznie i jeżeli bedziesz miała jeszcze jakies pytania to pisz.
    • daniellap Re: Przedszkole Leśnie, ul. Żołny, Pyry 23.08.05, 23:40
      Ostatnio zaszły tam spore zmiany personalne. Nie ma już tej fajnej dyrektorki
      niestety. Jest inna, młoda. Jaka? Nie wiem.
      Znajomi mówili mi, że przyszły jakies nowe wychowawczynie i nie są one zbyt
      fajne. Szczególenie w porównaniu z tym co było kiedyś (podobno było
      rewelacyjnie). Jedna z tych nowych pań jest podobno mało sympatyczna. Ale to
      warto po prostu sprawdzić - iść, porozmawiać, obejrzeć. Każdy ma inne oczekiwania.
      Znajomi byli bardzo zadowoleni w zeszłym roku. Teraz tylko obawiają się jak to
      będzie po tych zmianach, ale ta nowa pani ma prowadzić chyba jakąś nowa grupę,
      więc nie będzie miala kontaktu z ich dzieckiem.
      • agulak1 Re: Przedszkole Leśnie, ul. Żołny, Pyry 25.08.05, 08:58
        Moje dziecko tam chodzi od kilku dni i jest zachwycone, wczoraj mi
        zaproponowało, że zamieszka w przedszkou, a my będziemy przychodzić w odwiedziny.
        Tej dyrektorki, która była, rzeczywiscie nie ma, bo przeszła do nowej placówki
        na Wawrze. Bardzo nad tym ubolewałam, bo ona była dla mnie jednym z dużych
        atutów Leśnego. M.in. ze wzgledu na nią zapisałam tam dziecko. Ale nowa
        dyrektorka wydaje się być również bardzo sympatyczna.
        Moje dziecko jest tam naprawdę szczęśliwe. Paniom się chce, mają dużo
        zaangażowania i cierpliwości. Dzisiaj w planach ognisko w ogrodzie smile
        • beata_midi Re: Przedszkole Leśnie, ul. Żołny, Pyry 09.09.05, 23:43
          Moja coreczka od sierpnia uczeszcza do tego przedszkola. Jestem zachwycona , ona
          tym bardziej. Nie wiem jak bylo wczesniej ale teraz jest lepiej niz cudownie.
          Osoba pani dyrektor, przemilej i zachecajacej osoby to przyklad oddania dzieciom
          , a kadra sympatyczna i przejeta naszymi dziecmi. Nie wyobrazam sobie lepiej. Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka