Dodaj do ulubionych

Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie

07.10.05, 09:28
Witam, czy są tu może mamy przedszkolaków z przedszkola (chyba nr 65 -) na
ul.Pancera w Warszawie ? Jesli tak to prosze o pisanie jakie macie uwagi na
temat tego przedszkola , i w jakich grupach są wasze pociechy.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • edziecko_gosia Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 08.10.05, 20:13
      Witam,

Do maluchów (3 latków)chodzi moja córeczka. Dokładnie do Fili na Pancera.Moze
      jest nas więcej?

Pozdrawiam
    • pychal Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 08.11.05, 13:19
      Cześć szczęściary. Jak udało Wam się dostać do przedszkola publicznego. My
      zostaliśmy odrzuceni z braku miejsc.
    • oliviena Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 09.11.05, 10:04
      Cześć,

Moja córcia chodzi do III grupy integracyjnej 4 latków (główne)
      Jak narazie jestem bardzo zadowolona, a moja mała ani razu nie płakała, chetnie
      chodzi do przedszkola.
      Panie w grupie naprawdę są kompetentne i miłe, dzieci je lubią, mają duzo zajęć.
      Mam pewnosć, że wrażeń im nie brakuje.
      Niestety miałam złe doświadczenia z prywatnym przedszkolem, więc jestem bardzo
      szczęśliwa, że dostałam się tam.
      Dostałam się bez żadnych znajomości, ale obydwoje pracujemy.
      Z tego co wiem dużo było zgłoszeń dzieci, których mamy nie pracują i były
      odrzucone
      Chyba to nie jest niesprawiedliwe?

Pozdrawiam
      oliviena
      • dorek3 Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 09.11.05, 10:40
        A możesz cos więcej napisać. Mam to przedszkole prawie pod nosem (choć nie wiem
        czy przypadkiem mi sie nie myl). Czy to jest to przedskzole w bloku? Jakie sa
        warunki lokalowe, wyżywienie.
        A które przedszkole prywatne Ci "podpadło"
        • oliviena Re:do dorek3 09.11.05, 13:21
          Przedszkole na Pancera "sklada się z dwóch części"
          Główne - to osobny budynek i na przewciwko filia w bloku
          W głownym jest naprawdę dobrze, tyle moge powiedzieć po niespełna 3 miesiącach.
          Jeżeli chodzi o filię, to rodzice na zebraniu trochę się skarżyli, że mało
          miejsca w salach, ale ogólnie to nie słyszałam negatywnych opini.
          Panie przedszkolanki, zarównio z glownego jaki z fili robią bardzo, ale to
          bardzo dobre wrażenie.
          Pani Dyrektor jest ta sama na dwa przedszkola i również jest bardzo sympatyczna.

Podpadło mi pywatne przedszkole na Światowida 49 - to temat rzeka.
          • dorek3 Re:do dorek3 09.11.05, 15:58
            A jakie jest kryterium "przydziału" do filli lub głównej części.
            Mozesz mi podać dokładny adres?
            • dorek3 Re:do dorek3 23.11.05, 22:24
              Podciągam, bo moze znajdą się mamy przedszkolaków z tej placówki.
              Napiszcie prosze jak najwięcej opinii. Poważnie zastanawiam się nad tym przedszkolem, ale mam mnóstwo wątpliwości.
              dlaczego wybrałyscie to a nie np. Strumykową?
              • elizas2 Re:do dorek3 24.11.05, 08:50
                Może dlatego,że na Strumykową dostanie się graniczy z cudem smile ? Wiem coś o
                tym, próbowaliśmy.
                • dorek3 Re:do dorek3 24.11.05, 09:48
                  a w czym Strumykowa lepsza od Pancera?
                  • elizas2 Re:do dorek3 24.11.05, 12:26
                    Niewiem w czym jest lepsza, ale dostac się tam jest bardzo trudno. Dwa lata
                    temu, jak my próbowalismy, to było 6 dzieci na jedno miejsce sad My mieszkaliśmy
                    bliżej Strumykowej dlatego też tam składaliśmy papiery.
                    Mojej koleżanki dwójka dzieci chodzi na Pancera, do budynku głównego, jest
                    zadowolona, jej synowie też.
                    • oliviena Oliviena do dorek3 - maile do ciebie wracają 28.11.05, 13:48
                      Moja mała jako jedyna nie miała w ogóle okresu adaptacyjnego, tak
                      wyszło z powodu naszego wyjazdu.
                      Panie naprawdę stanęły na wysokości zadania, tylko raz
                      miała "kwaśną" minkę.
                      Jeżeli chodzi o posiłki, to jedzenie jest urozmaicone i mała nie
                      narzeka, oczywiscie sama tam nie jadam, więc trudno mi ocenić.
                      Są tylko czasami dni kiedy przychodzi glodna bo nie jadła czegos
                      tam...
                      W wakacje przedszkole jest czynne jeden miesiąć, święta niestety
                      jak wszystkie państwowe jest zamknięte.
                      Kiedy wypadają dni tzw; "między świętami" to rodzice proszeni są o
                      deklaracje, które dziecko przyjdzie i wtedy tworzone są grupy
                      dyżurne.
                      Za nieobecność dziecka zwracają stawkę żywieniową za dzień, za
                      zajęcia dodatkowe niestety nie. chyba ,że uprzedzić, ale wiesz jak
                      to z chorobami dzieci jest - są nieprzewidywalne.

Jeżeli chodzi o przynoszenie różnych rzeczy to:
                      na początku roku przynioslam dwa opakowania chusteczek
                      chigienicznych (takie po 100 szt), szczoteczkę do zębów, kubeczek i
                      pastę oraz piżamkę.

Nasz komitet rodzicielski ustalił, że placimy miesięcznie 20 zł na
                      dodatkowe rzeczy i nic nas więcęj nie interesuje. W tym są
                      wszelkiego rodzaju kredki, kartki, plastelina, książeczki itp...

wszystko zależy od rady rodziców, jak sobie w grupie ustalicie tak
                      będzie.

ja jestem zadowolona, a Pani dyrektor może nie jest wylewna, ale
                      dzieci ja bardzo lubią.
                      Uczestniczy ona w bardzo wielu zajęciach i zna prawie wszystkie
                      dzieci z imienia - to chyba o czymś świadczy.
                      Jest jeszcze coś co bardzo mi się podoba w tym przedszkolu:
                      Mianowicie opieka logopedy, psychologa jest naprawdę prężna i dobra.

Pozdrawiam
                      Oliviena

• dorek3 Re: Oliviena - dziekuje i prosze o jeszcze 28.11.05, 14:19
                        BARDZO Ci dziękuję, taka informacja z pierwszej (drugiej smile to prawdziwy skarb.
                        A jak Ci sie podoba wogóle model grup integracyjnych? Teoretycznie to super
                        sprawa. A praktycznie?
                        Nie masz problemów z odbieraniem po południu. Niby przedszkole czynne do 17.30,
                        ale czy popołudniu są jeszcze dzieci, bo moi na pewno będa do 17.00.
                        Co z pomoca dzieciom-Twoja córeczka pewnie juz samodzielna (jedzenie,
                        ubieranie), ale może masz jakies własne obserwacje.
                        Jest wogóle coś do czego masz zastrzeżenia (broń boże nie szukam na siłę wad,
                        ale trudno sie o wszystko zapytać). Dużo choruje?
                        Dlaczego nie składałaś do rozrekalomowanej Strumykowej czy (ponoć)Porajów?
                        • rafdrz Re: Oliviena - dziekuje i prosze o jeszcze 28.11.05, 15:29
                          Jeżeli chodzi o model integracyjny, to wiem, że u Natalki w grupie jest dwoje
                          dzieci. Ale nikt z rodziców, ani tym bardziej z dzieci nigdy nie byli
                          informowani, które to dzieci.
                          Natalia nigdy nie mówi, że jest jakies dziecko "inne" dla niej wszystko jest
                          normalne i chwała im za to, tak własnie chcę wychowac dziecko.
                          Jeżeli chodzi o jej samodzielnosć to róznie z tym bywa.
                          Jeść umie, ale jej się nie chce, więc Panie jej pomagają (zasługa ukochanych
                          babć).
                          Ubierać też się umie, ale po co jak Pani pomoże i też pomagają.
                          Chociaż i tak widzę duże postepy, chyba trochę wzieły ją pod ambicję.
                          Nie starałam się na Strumykową, bo miałam dobre opinie o przedszkolu na
                          Pancera - od mam, które miały tam swoje pociechy.
                          Moja mała odbierana jest o 15.30, ale nie ma problemu z zostawaniem do 17.30
                          Może jednak zdażyć się sytuacja, że jeśli zostanie jako jedyne dziecko w swojej
                          grupie, to na te 1/2 godziny, czy godzinę zostaje z inną grupą.
                          Jak narazie jedynym minusem, ale do przeżycia jest to, ze musisz sie o wszystko
                          dopytywać. Sami z siebie nie informują, ale przynajmniej jak juz pytasz to
                          dostajesz wyczerpującą odpowiedź.
                          Zapisałam Natalkę na tańce i angielski, ale niestety na tańce nie chce chodzić.
                          Rozmawialam z panią Dyrektor o rezygnacji i powiedziała, że przyjrzy się
                          zajęciom z tańca.Dla mnie coś z tą panią co prowadzi jest nie tak, bo jak pytam
                          małą dlaczego nie chce chodzić- to mówi- Pani mi zabrania to, pani mi zabrania,
                          tamto i nie pozwala się kręcić . Nie wiem na ile argumentacja 4 -latki może byc
                          rzeczowa, ale postanowiłam nie zmuszać jej. I Panie w przedszkolu przyznały mi
                          rację. Jak chcesz jeszcze o coś zapytać to pisz - służę pomocą
                          • dorek3 Re: Oliviena - dziekuje i prosze o jeszcze 29.11.05, 11:49
                            A jak z wychodzeniem na dwór. Teraz w sumie nie jest najgorsza pogoda poza tym,
                            że mokro, a jak byłam to niestety nikt sie nie wybierał.
                            P.Dyrektor wspominała, że o 16-tej łączą grupy. Moi naszczęście będa mież
                            zawyczaj kompana w postaci brata więc może jakoś to przeżyją, a dziadków tez
                            mamy blisko.
                            Dzięku Tobie coraz pewniej myślę o tej placówce - stawiam kawę i ciacho przy
                            okazji. I jesli pozwolisz to jak mi cos przyjdzie do głowy do zwróce sie
                            jeszcze do Ciebie.
                            • oliviena Re: Oliviena - dziekuje i prosze o jeszcze 30.11.05, 11:34
                              Kawa i ciacho pysznie brzmi.........
                              Nie ma sprawy jak masz pytania to pisz na maila gazetowego

pozdrawiam
                              Oliviena
      • pychal Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 09.11.05, 12:25
        Czy możesz mi napisać na adres gazetowy, które to było przedszkole pryatne i co
        się działo.
        • ivettinka Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 13.03.06, 13:05
          Bardzo zalezy mi na przedszkolu na Pancera a niestety nie mam żadnych tam
          żadnych znajomości. Może któraś z mam wie jakie szanse ma moje dziecko na
          dostanie się tam z naboru. Córkeczka jest z samego początku lutego, zdrowa,
          samodzielna, oboje z mężem pracujemy a starsza corka idzie od września do I
          klasy SP na ul.Erazma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka