ulajula 07.10.05, 09:28 Witam, czy są tu może mamy przedszkolaków z przedszkola (chyba nr 65 -) na ul.Pancera w Warszawie ? Jesli tak to prosze o pisanie jakie macie uwagi na temat tego przedszkola , i w jakich grupach są wasze pociechy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edziecko_gosia Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 08.10.05, 20:13 Witam, Do maluchów (3 latków)chodzi moja córeczka. Dokładnie do Fili na Pancera.Moze jest nas więcej? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pychal Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 08.11.05, 13:19 Cześć szczęściary. Jak udało Wam się dostać do przedszkola publicznego. My zostaliśmy odrzuceni z braku miejsc. Odpowiedz Link Zgłoś
oliviena Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 09.11.05, 10:04 Cześć, Moja córcia chodzi do III grupy integracyjnej 4 latków (główne) Jak narazie jestem bardzo zadowolona, a moja mała ani razu nie płakała, chetnie chodzi do przedszkola. Panie w grupie naprawdę są kompetentne i miłe, dzieci je lubią, mają duzo zajęć. Mam pewnosć, że wrażeń im nie brakuje. Niestety miałam złe doświadczenia z prywatnym przedszkolem, więc jestem bardzo szczęśliwa, że dostałam się tam. Dostałam się bez żadnych znajomości, ale obydwoje pracujemy. Z tego co wiem dużo było zgłoszeń dzieci, których mamy nie pracują i były odrzucone Chyba to nie jest niesprawiedliwe? Pozdrawiam oliviena Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 09.11.05, 10:40 A możesz cos więcej napisać. Mam to przedszkole prawie pod nosem (choć nie wiem czy przypadkiem mi sie nie myl). Czy to jest to przedskzole w bloku? Jakie sa warunki lokalowe, wyżywienie. A które przedszkole prywatne Ci "podpadło" Odpowiedz Link Zgłoś
oliviena Re:do dorek3 09.11.05, 13:21 Przedszkole na Pancera "sklada się z dwóch części" Główne - to osobny budynek i na przewciwko filia w bloku W głownym jest naprawdę dobrze, tyle moge powiedzieć po niespełna 3 miesiącach. Jeżeli chodzi o filię, to rodzice na zebraniu trochę się skarżyli, że mało miejsca w salach, ale ogólnie to nie słyszałam negatywnych opini. Panie przedszkolanki, zarównio z glownego jaki z fili robią bardzo, ale to bardzo dobre wrażenie. Pani Dyrektor jest ta sama na dwa przedszkola i również jest bardzo sympatyczna. Podpadło mi pywatne przedszkole na Światowida 49 - to temat rzeka. Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re:do dorek3 09.11.05, 15:58 A jakie jest kryterium "przydziału" do filli lub głównej części. Mozesz mi podać dokładny adres? Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re:do dorek3 23.11.05, 22:24 Podciągam, bo moze znajdą się mamy przedszkolaków z tej placówki. Napiszcie prosze jak najwięcej opinii. Poważnie zastanawiam się nad tym przedszkolem, ale mam mnóstwo wątpliwości. dlaczego wybrałyscie to a nie np. Strumykową? Odpowiedz Link Zgłoś
elizas2 Re:do dorek3 24.11.05, 08:50 Może dlatego,że na Strumykową dostanie się graniczy z cudem ? Wiem coś o tym, próbowaliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
elizas2 Re:do dorek3 24.11.05, 12:26 Niewiem w czym jest lepsza, ale dostac się tam jest bardzo trudno. Dwa lata temu, jak my próbowalismy, to było 6 dzieci na jedno miejsce My mieszkaliśmy bliżej Strumykowej dlatego też tam składaliśmy papiery. Mojej koleżanki dwójka dzieci chodzi na Pancera, do budynku głównego, jest zadowolona, jej synowie też. Odpowiedz Link Zgłoś
oliviena Oliviena do dorek3 - maile do ciebie wracają 28.11.05, 13:48 Moja mała jako jedyna nie miała w ogóle okresu adaptacyjnego, tak wyszło z powodu naszego wyjazdu. Panie naprawdę stanęły na wysokości zadania, tylko raz miała "kwaśną" minkę. Jeżeli chodzi o posiłki, to jedzenie jest urozmaicone i mała nie narzeka, oczywiscie sama tam nie jadam, więc trudno mi ocenić. Są tylko czasami dni kiedy przychodzi glodna bo nie jadła czegos tam... W wakacje przedszkole jest czynne jeden miesiąć, święta niestety jak wszystkie państwowe jest zamknięte. Kiedy wypadają dni tzw; "między świętami" to rodzice proszeni są o deklaracje, które dziecko przyjdzie i wtedy tworzone są grupy dyżurne. Za nieobecność dziecka zwracają stawkę żywieniową za dzień, za zajęcia dodatkowe niestety nie. chyba ,że uprzedzić, ale wiesz jak to z chorobami dzieci jest - są nieprzewidywalne. Jeżeli chodzi o przynoszenie różnych rzeczy to: na początku roku przynioslam dwa opakowania chusteczek chigienicznych (takie po 100 szt), szczoteczkę do zębów, kubeczek i pastę oraz piżamkę. Nasz komitet rodzicielski ustalił, że placimy miesięcznie 20 zł na dodatkowe rzeczy i nic nas więcęj nie interesuje. W tym są wszelkiego rodzaju kredki, kartki, plastelina, książeczki itp... wszystko zależy od rady rodziców, jak sobie w grupie ustalicie tak będzie. ja jestem zadowolona, a Pani dyrektor może nie jest wylewna, ale dzieci ja bardzo lubią. Uczestniczy ona w bardzo wielu zajęciach i zna prawie wszystkie dzieci z imienia - to chyba o czymś świadczy. Jest jeszcze coś co bardzo mi się podoba w tym przedszkolu: Mianowicie opieka logopedy, psychologa jest naprawdę prężna i dobra. Pozdrawiam Oliviena Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Oliviena - dziekuje i prosze o jeszcze 28.11.05, 14:19 BARDZO Ci dziękuję, taka informacja z pierwszej (drugiej to prawdziwy skarb. A jak Ci sie podoba wogóle model grup integracyjnych? Teoretycznie to super sprawa. A praktycznie? Nie masz problemów z odbieraniem po południu. Niby przedszkole czynne do 17.30, ale czy popołudniu są jeszcze dzieci, bo moi na pewno będa do 17.00. Co z pomoca dzieciom-Twoja córeczka pewnie juz samodzielna (jedzenie, ubieranie), ale może masz jakies własne obserwacje. Jest wogóle coś do czego masz zastrzeżenia (broń boże nie szukam na siłę wad, ale trudno sie o wszystko zapytać). Dużo choruje? Dlaczego nie składałaś do rozrekalomowanej Strumykowej czy (ponoć)Porajów? Odpowiedz Link Zgłoś
rafdrz Re: Oliviena - dziekuje i prosze o jeszcze 28.11.05, 15:29 Jeżeli chodzi o model integracyjny, to wiem, że u Natalki w grupie jest dwoje dzieci. Ale nikt z rodziców, ani tym bardziej z dzieci nigdy nie byli informowani, które to dzieci. Natalia nigdy nie mówi, że jest jakies dziecko "inne" dla niej wszystko jest normalne i chwała im za to, tak własnie chcę wychowac dziecko. Jeżeli chodzi o jej samodzielnosć to róznie z tym bywa. Jeść umie, ale jej się nie chce, więc Panie jej pomagają (zasługa ukochanych babć). Ubierać też się umie, ale po co jak Pani pomoże i też pomagają. Chociaż i tak widzę duże postepy, chyba trochę wzieły ją pod ambicję. Nie starałam się na Strumykową, bo miałam dobre opinie o przedszkolu na Pancera - od mam, które miały tam swoje pociechy. Moja mała odbierana jest o 15.30, ale nie ma problemu z zostawaniem do 17.30 Może jednak zdażyć się sytuacja, że jeśli zostanie jako jedyne dziecko w swojej grupie, to na te 1/2 godziny, czy godzinę zostaje z inną grupą. Jak narazie jedynym minusem, ale do przeżycia jest to, ze musisz sie o wszystko dopytywać. Sami z siebie nie informują, ale przynajmniej jak juz pytasz to dostajesz wyczerpującą odpowiedź. Zapisałam Natalkę na tańce i angielski, ale niestety na tańce nie chce chodzić. Rozmawialam z panią Dyrektor o rezygnacji i powiedziała, że przyjrzy się zajęciom z tańca.Dla mnie coś z tą panią co prowadzi jest nie tak, bo jak pytam małą dlaczego nie chce chodzić- to mówi- Pani mi zabrania to, pani mi zabrania, tamto i nie pozwala się kręcić . Nie wiem na ile argumentacja 4 -latki może byc rzeczowa, ale postanowiłam nie zmuszać jej. I Panie w przedszkolu przyznały mi rację. Jak chcesz jeszcze o coś zapytać to pisz - służę pomocą Odpowiedz Link Zgłoś
dorek3 Re: Oliviena - dziekuje i prosze o jeszcze 29.11.05, 11:49 A jak z wychodzeniem na dwór. Teraz w sumie nie jest najgorsza pogoda poza tym, że mokro, a jak byłam to niestety nikt sie nie wybierał. P.Dyrektor wspominała, że o 16-tej łączą grupy. Moi naszczęście będa mież zawyczaj kompana w postaci brata więc może jakoś to przeżyją, a dziadków tez mamy blisko. Dzięku Tobie coraz pewniej myślę o tej placówce - stawiam kawę i ciacho przy okazji. I jesli pozwolisz to jak mi cos przyjdzie do głowy do zwróce sie jeszcze do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
oliviena Re: Oliviena - dziekuje i prosze o jeszcze 30.11.05, 11:34 Kawa i ciacho pysznie brzmi......... Nie ma sprawy jak masz pytania to pisz na maila gazetowego pozdrawiam Oliviena Odpowiedz Link Zgłoś
pychal Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 09.11.05, 12:25 Czy możesz mi napisać na adres gazetowy, które to było przedszkole pryatne i co się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
ivettinka Re: Przedszkolaki z ul.Pancera w Warszawie 13.03.06, 13:05 Bardzo zalezy mi na przedszkolu na Pancera a niestety nie mam żadnych tam żadnych znajomości. Może któraś z mam wie jakie szanse ma moje dziecko na dostanie się tam z naboru. Córkeczka jest z samego początku lutego, zdrowa, samodzielna, oboje z mężem pracujemy a starsza corka idzie od września do I klasy SP na ul.Erazma. Odpowiedz Link Zgłoś