Dodaj do ulubionych

Przedszkole integracyjne

20.02.06, 12:15
Witam, chcialabym wiedzieć, czy są jakieś kryteria "doboru" dzieci do takiego
przedszkola, czy rekrutacja czymś się róźni, kto ma pierwszeństwo ( czy
dzieci w jakiś sposob chore są przyjmowane aż do wyczerpania miejsc, czy też
jakaś pula zarezerwowana jest dla dzieci zdrowych a jakaś dla chorych?
Obserwuj wątek
    • dorek3 Re: Przedszkole integracyjne 20.02.06, 14:37
      W grupie integracyjnej może być do 20 dzieci z czego do 5 z orzeczeniem o
      specjalnych potrzebach edukacyjnych.
    • lasmiros Re: Przedszkole integracyjne 21.02.06, 20:42
      Jeżeli jesteś z W-wy to na ul.Deotymy 52(Wola) w przedszkolu integracyjnym
      4marca w godz. 10:00-12:00 są otwarte drzwi więc myślę, że tam najlepiej się
      wszystkiego dowiesz.Pozdrawiam
    • nitam Re: Przedszkole integracyjne 26.02.06, 22:32
      Gorąco polecam Przedszkole Integracyjne nr 117 przy ul. Sieleckiej 26 na
      warszawskim Mokotowie. Rodzice w zeszłym roku wybrali na jego nazwę
      określenie "Przyjazna Kraina" i ta nazwa wspaniale oddaje panującą tam
      atmosferę. Zerknij na www.przedszkole117.neostrada.pl.
      • mamazz Re: Przedszkole integracyjne 28.03.14, 13:46
        Polecam Przedszkole Integracyjne nr 117 "Przyjazna Kraina" na Mokotowie ul. Sielecka 26.
        www.przedszkole117.waw.pl
        • aajn2 Re: Przedszkole integracyjne 04.04.14, 21:35
          Wnioski dzieci z orzeczeniem o kształceniu specjalnym są rozpatrywane przez dyrektorów placówek, a nie przez system. To dyrektor placówki podejmuje decyzję o przyjęciu dziecka do placówki. Max 5 miejsc dla takich dzieci w przedszkolu. Zasada jest też taka, że dobiera się dzieci z różnymi dysfunkcjami, żeby np. w 1 grupie nie było 2 dzieci autystycznych. Często przed przyjęciem dziecka dyrektor prosi o rozmowę z rodzicami i przyprowadzenie dziecka na rozmowę z psychologiem/logopedą/ nauczycielem specjalnym. Warto osobiście udać się do dyrekcji, porozmawiać, dopytać o szanse dostanie się dziecka do placówki. Mi osobiście powiedzieli, że jeśli złoże podanie do obu najbliższych mi placówek integracyjnych ( w dzielnicy gdzie mieszkam) to napewno któreś przedszkole przyjmie mi dziecko.
          • isa1001 Re: Przedszkole integracyjne 06.04.14, 15:37
            Nie wprowadzaj ludzi w błąd. Nie max 5 miejsc w przedszkolu, tylko w grupie. Na 20 dzieci w grupie integracyjnej i5 może być z dysfunkcjami. Liczba tych grup zależy od wielkości przedszkola.
            • aajn2 isa1001 16.04.14, 08:30
              Wyraziłam się nieprecyzyjnie, bo miałam na myśli 3 latki czyli najmłodszą grupę w przedszkolu. W każdej grupie jest max 5 dzieci z orzeczeniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka