02.04.06, 20:20
czy sa rodzice ktorych dzieci nie chodzily do przedszkola.?Jak sobie radzily
w szkole?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kurdkowa Re: Czy..... 03.04.06, 16:21
      Witam.

Ja nie chodziłam do przedszkola.W szkole radziłam sobie bardzo dobrze. Zawsze
      miałam dobry kontakt z rówiesnikami, dużo przyjaciół. Jak miałam 7 lat to
      pojechałam na pierwsze kolonie i tak yło co roku aż do 18 - tych urodzin.
      Czekam również na decyzję w sprawie przyjęcia mojej niespełna 3 latki
      (25.11.03) do przedszkola, ale wiem, że jak nic z tego nie wyjdzie to na pewno
      nie będę sie tym przejmować. Moim zdaniem kwestia otwarcia na świat,
      samodzielności itp. zależy w dużej mierze od jej charakteru i wychowania.

Pozdrawiam
      Marta

• pacynka27 Re: Czy..... 03.04.06, 19:23
      Córeczka moich sąsiadów (odecnie w zerówce w szkole) nie chodziła do przedszkola. Mieszkamy na osiedlu domków jednorodzinnych i ta dziewczynka latała po osiedlu jak jakiś dzikusek smile Ostatnio, obserwując ją nie mogę się nadziwić jak się dziecko przez pół roku zerówki zmieniło. Szybciutko nadrobiła "zaległości" w rozwoju społecznym.
      Myslę że przedszkole nie jest konieczne do prawidłowego rozwoju dzieciaczków (tym bardziej gdy rodzice poświęcaja dziecku dużo czasu i zapewniają kontakt z rówieśnikami).
      • vanessa_io Re: Czy..... 04.04.06, 10:55
        Ja nie chodziłam do przedszkola. Zawsze byłam prymuską. Uczyłam się najlepiej i
        miałam zawsze wielu znajomych. W dzieciństwie byłam na podwórku liderką wink)

skończyłam dobre uczelnie, znam trzy języki. Mam rodzinę, przyjaciół, pracę-
        jak widac wszystko ze mną oki wink)
        • iwka_viki Do Vanessa_io 04.04.06, 11:16
          Hej Aga! Jak w pracy? Mały nie choruje bo moja Viki na antybiotykusmile
          • vanessa_io Re: Do Vanessa_io 04.04.06, 15:32
            Hej smile)

W pracy oki. Michałek u moich rodziców, niestety przeziębiony sad( Już od 2
            tygodni. Bez antybiotyku na szczęście.

Jak masz ochotę to pisz na gg.

pozdrawiam serdecznie
            Aga
    • aniask_mama Re: Czy..... 04.04.06, 16:15
      Ja też nie chodziłam do przedszkola, zaczęłam od zerówki i było ok wink ale teraz
      jest jednak inaczej, zerówka to już spore wymagania (nauka), którym łatwiej
      jest sprostać dzieciom znającym już warunki przedszkola (kontakty społeczne,
      zasady przedszkolne...), dochodzi jeszcze go tego fakt chorób bardzo czestych w
      pierwszym roku przedszkolnej kariery. A nieststy zerówka to już sporo do
      nauczenia i - w razie chorby - nadrobienia.
      No i oczywiście wiele zalezy od samego dziecka wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka