wisienka422 02.04.06, 20:20 czy sa rodzice ktorych dzieci nie chodzily do przedszkola.?Jak sobie radzily w szkole?Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kurdkowa Re: Czy..... 03.04.06, 16:21 Witam. Ja nie chodziłam do przedszkola.W szkole radziłam sobie bardzo dobrze. Zawsze miałam dobry kontakt z rówiesnikami, dużo przyjaciół. Jak miałam 7 lat to pojechałam na pierwsze kolonie i tak yło co roku aż do 18 - tych urodzin. Czekam również na decyzję w sprawie przyjęcia mojej niespełna 3 latki (25.11.03) do przedszkola, ale wiem, że jak nic z tego nie wyjdzie to na pewno nie będę sie tym przejmować. Moim zdaniem kwestia otwarcia na świat, samodzielności itp. zależy w dużej mierze od jej charakteru i wychowania. Pozdrawiam Marta Odpowiedz Link Zgłoś
pacynka27 Re: Czy..... 03.04.06, 19:23 Córeczka moich sąsiadów (odecnie w zerówce w szkole) nie chodziła do przedszkola. Mieszkamy na osiedlu domków jednorodzinnych i ta dziewczynka latała po osiedlu jak jakiś dzikusek Ostatnio, obserwując ją nie mogę się nadziwić jak się dziecko przez pół roku zerówki zmieniło. Szybciutko nadrobiła "zaległości" w rozwoju społecznym. Myslę że przedszkole nie jest konieczne do prawidłowego rozwoju dzieciaczków (tym bardziej gdy rodzice poświęcaja dziecku dużo czasu i zapewniają kontakt z rówieśnikami). Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Czy..... 04.04.06, 10:55 Ja nie chodziłam do przedszkola. Zawsze byłam prymuską. Uczyłam się najlepiej i miałam zawsze wielu znajomych. W dzieciństwie byłam na podwórku liderką ) skończyłam dobre uczelnie, znam trzy języki. Mam rodzinę, przyjaciół, pracę- jak widac wszystko ze mną oki ) Odpowiedz Link Zgłoś
iwka_viki Do Vanessa_io 04.04.06, 11:16 Hej Aga! Jak w pracy? Mały nie choruje bo moja Viki na antybiotyku Odpowiedz Link Zgłoś
vanessa_io Re: Do Vanessa_io 04.04.06, 15:32 Hej ) W pracy oki. Michałek u moich rodziców, niestety przeziębiony ( Już od 2 tygodni. Bez antybiotyku na szczęście. Jak masz ochotę to pisz na gg. pozdrawiam serdecznie Aga Odpowiedz Link Zgłoś
aniask_mama Re: Czy..... 04.04.06, 16:15 Ja też nie chodziłam do przedszkola, zaczęłam od zerówki i było ok ale teraz jest jednak inaczej, zerówka to już spore wymagania (nauka), którym łatwiej jest sprostać dzieciom znającym już warunki przedszkola (kontakty społeczne, zasady przedszkolne...), dochodzi jeszcze go tego fakt chorób bardzo czestych w pierwszym roku przedszkolnej kariery. A nieststy zerówka to już sporo do nauczenia i - w razie chorby - nadrobienia. No i oczywiście wiele zalezy od samego dziecka Odpowiedz Link Zgłoś