Dodaj do ulubionych

święto pieczonego ziemniaka

20.09.06, 13:52
Czy w Waszych przedszkolach też macie takie święto? U nas jest 28 września.
Powiedzcie jak to wygląda i czy przygotowujecie jakieś "ziemniaczane"
potrawy. My idziemy na taką imprezkę po raz pierwszy i zastanawiamy się co
przygotować.
Pozdrawiamy
Dusia i Wiki
Obserwuj wątek
    • nilgau Re: święto pieczonego ziemniaka 20.09.06, 14:26
      to ciekawe...
      może to na cześć naszego prezydenta takie święto?smile)
      • dusialodz Re: święto pieczonego ziemniaka 21.09.06, 11:23
        Czytałam w internecie, że takie święto odbywa się co roku. Pewnie w tym roku
        to "swoje święto" obchodzi prezydent i "pierwsza dama"...
        Teraz wszyscy wiemy kiedy ma imieniny prezydencka para.
        • klek1 dusialodz jest głupia... 22.09.06, 23:38
          Jak ci się nie podoba w Polsce możesz wyjechać do Korei Północnej albo
          doKazachstanu
      • jolusia20 Re: święto pieczonego ziemniaka 22.09.06, 17:37
        Brak mi słów ze tacy ludzie wychowują dzieci
        • dusialodz jolusia20 klek1 25.09.06, 12:33
          Cieszcie się, że wy jesteście wspaniałe
          Widać, że głosowałyście na Lecha i jego rodzinna bandę. Teraz w Polsce jest to
          co chciałyście czyli wielki bałagan.
          Ty, klek1 skoro oceniasz ludzi wcale ich nie znając to sama jesteś głupia.
          Jak ci coś nie odpowiada to nie musisz odpisywać.
          Weź się za siebie a nie ciągle siedzisz w internecie. Poświęć trochę czasu
          innym albo na swoja edukację!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • jolusia20 Re: jolusia20 klek1 26.09.06, 16:27
            no wiesz twoje wnioskowanie nie do konca jest słuszne bo nie głosowałam na
            nikogo kazda niedziele przeznaczamy z mezem dla synka bo to jedyny dzien w
            tygodniu kiedy ma nas oboje i nigdy nie spedzamy go w swoim miescie wiec
            głosowac nie moglismy. Ale jednak spora czesc Polaków na niego głosowała chyba
            wiesz jak to działa czy nie? Nie wiem czemu innym wypominasz siedzenie w
            internecie skoro sama to robisz?
    • maklima Re: święto pieczonego ziemniaka 20.09.06, 20:17
      jesteś z Bajki we Wrocławiu???
    • judytak Re: święto pieczonego ziemniaka 20.09.06, 23:30
      u nas będzie w ten piątek
      w zeszłym roku wyglądało to tak: ogólne wyposażenie festynowe w ogródku
      (dmuchane zjeżdżalnie, baseny z piłeczkami itp.), jakiś tatuś piekł ziemniaki
      na grillu i rozdawał, któraś z kucharek sprzedawała ciasta pieczone przez mamy
      (złotówka za kawałek) plus kawę i herbatę, ogólnie tłumy dzieci i rodziców :o)

kilka dni później było ogłoszenie na ścianie, że "udało się zebrać tyle i tyle,
      kwota ta będzie wykorzystana na to i na tamto"

pozdrawiam
      Judyta
      • dusialodz Re: święto pieczonego ziemniaka 21.09.06, 11:26
        Myślę, że u nas tak fajnie nie będzie. Napisz później jak było w tym roku.
        Pozdrawiam
        Dusia
    • e_r_i_n Re: święto pieczonego ziemniaka 25.09.06, 12:56
      U nas impreza byla 15 wrzesnia. Niczego na nią nie przygotowywalismy, mozna
      było kupic pyzy, babke ziemniaczana i placki przygotowane przez panie kucharki.
      Do tego ogromna ilosc ciast, soczki, kawa, herbata.
      No i atrakcje dla dzieci - wodzirej, piosenki, kucyki, konkursy.
    • stokrotka_k Re: święto pieczonego ziemniaka 27.09.06, 09:06
      U moich dzieci w przedszkolu było w ubiegłym roku świeto pieczonego ziemniaka.
      W tym roku, własnie dziś popołudniu będzie święto dyni i kabaczka. Uważam że to
      bardzo fajny pomysł na wspólną zabawę dzieci i rodziców. W ub roku były kucyki
      dmuchańce, wodzirej, galeria obrazów dzieci, loteria no i oczywiście pyszności
      z ziemniaków sprzedawane za złotówkę....Ciekawe jak będzie w tym roku...
      • asiula30 Re: święto pieczonego ziemniaka 06.10.06, 08:25
        Ja ide na to swieto we wtorek (09-10-2006) i z tego co wiem mamy nic nie
        przygotowuja, bedzie do kupienia plakietka i kubeczki z ologo przedszkola a to
        co zostanie zebrane przeznaczone bedzie na splaty rat za remont placu zabaw w
        przedszkolnym ogrodku.
        Joanna
        • edytek1 Re: święto pieczonego ziemniaka 06.10.06, 11:20
          U nas też będzie w ostanim tygodniu pażdziernika jak będzie wygladało nie wiem,
          jeszcze nic nie wiadomo narazie wszyscy czekamy na urodziny Kubusia Puchatka a
          to już w przyszłym tygodniu przyjdzie ktoś znany ( w zeszłym roku był Orłoś),
          narazie niewiadomo kto ( panie wiedzą, ale trzymają w tajemnicy) i bedzie
          czytał dzieciakom bajki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka