fruzia80 28.12.06, 18:41 Za kilka dni moja 3latka ma w przedszkolu bal przebierańców, nie chciałabym kupować jej stroju, ale coś razem z nią stworzyć. Macie jakieś ciekawe pomysły, wzory, szablony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghe_72 Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 28.12.06, 22:38 a mała za co chce się przebrać? To chyba zasadnicze pytanie Odpowiedz Link Zgłoś
fruzia80 Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 28.12.06, 22:48 Mała chce się przebrać za wszystko Za królewnę, wróżkę, czerwonego kapturka, kwiatka, elmo, nodiego, motylka, nawet za konika i krówkę Ma coraz więcej ciekawych pomysłów, więc sama musze coś jej podsunąć, ale nie bardzo mam pomysł jak jej ten strój wykonać Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 28.12.06, 22:46 Ja mam co prawda garderobę z różnymi strojami w swoim przedszkolu. Ale i tak będę musiała zrobić strój samodzielnie, bo moja córka postanowiła być motylkiem. Dam jej jakąś letnią, wesołą spódniczkę, białe rajstopki, kolorową koszulkę, opaska na głowę z czułkami i skrzydła z bibuły. Szkoda mi forsy na kupowanie, bo to tylko na jeden raz. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 29.12.06, 08:24 Ja co roku razem z dzieckiem sama wykonuję stroje na bale karnawałowe a zwykle mały uczestniczy w kilku. Zawsze wykorzystuję coś z garderoby małego plus małe modyfikacje z zakupionego taniego materiału, kartonu czy bibuły. Dokupuję tylko same dodatki w tym roku będzie to kierownica samochodu formuły I bo mały chce sie przebrać za kierowcę bolida. Wydaje mi się że takie wspólne wykonanie stroju to dobra zabawa dla rodziców i dziecka a efekt niepowtarzalny. Przynajmniej mały nie jest 10 Supermanem czy Badmanem w wypożyczonym lub kupionum za ciężkie pieniadze stroju. Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmina Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 29.12.06, 13:29 ja kupiłam w lumpeksie przecudnej urody suknię królewny (różowa, z falbankami, wedle zyczenia córki) za 12 zł; do tego będzie jeszcze korona własnoręcznie wykonana! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_andrzej Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 29.12.06, 16:55 Mój synek chce być dinozaurem !!! Pomocy!!!Zupełnie nie mam pomysłu jak go zamienić w dinozaura ( Odpowiedz Link Zgłoś
monmor Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 29.12.06, 18:33 koleżanka zaskoczyła nas w zeszłym roku świetnym pomysłem na przebranie - rozpruła pluszowego tygryska na kawałki - głowa, łapki, ogonek + kawałki futerka i ponaszywała to na czarne rajstopki i koszulkę synka - głowę jakoś tak pozszywała, że sama doskonale trzymała się na głowie - super to wyglądało! (może trochę drastyczne to rozpruwanie - ale efekt doskonały ) Odpowiedz Link Zgłoś
grzalka Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 29.12.06, 18:53 Mamy. Dostalam od kolezanki "suknię krolewny" tylko musimy do tego wykombinować coś na glowę Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Mam zdjęcia smoka :)) 07.01.07, 13:17 Mój był smokiem ) Dośc blisko, jak chcesz , to podesle ci zdjęcia i zrobisz cos podobnego . pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 06.01.07, 18:18 Mój mały rok temu (jeszcze nie przedszkolakiem) był przebrany za smoka - sama zrobilam ogon i skrzydła z tektury. Był na balu w domu kultury gdzie chodził na zajęcia. Zobaczymy, kim bedzie chciał być w tym roku pozd. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 06.01.07, 19:26 Moja córka lubi przebierac sie za zwierzaki. Oczywiście najbardziej by chciała byc psem Clifordem, ale to znacznie przekracza moje umiejętnośąci nożyczkowo- krawieckie 2 lata temu była bocianem: biały T-shirt, czerwone rajtuzki, skrzydła z kartonu pomalowane i przyszyte do rekawów, a na głowe - wykonana przez tata czapeczka z oczami i czerwonym, długim dziobem (też karton, dodatkowo gumeczka, żeby czapki nie zgubić. Ponieważ furore zrobił dziób, któerym mozna było dziobać koleżanki (oczywiście niegroźnie), w tym roku planowany jest kostium osy z żądłem umocowanym na zadku... Maske juz kupilismy w Albercie (taka z pianki) Odpowiedz Link Zgłoś
bogusia1231 do justi54 06.01.07, 21:55 My co prawda mieliśmy strój gotowy - używany kupiony na allegro więc raczej niepowtarzalny (jednak Kubica zrobił swoje - nam się udało, że był tylko jeden w przedszkolu), na głowę założyliśmy kask od roweru i jak na trzylatka to było ok, a przynajmniej nakrycie było przewiewne i głowa mu się nie spocił - polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
justi54 Re: do justi54 08.01.07, 09:42 bogusiu - a czy ten kombinezon był jedno czy dwu częściowy i czy był z długim rękawem. Bo ja szyjąc kostiumy dla małego pilnuję żeby zawsze były lekkie i przewiewne, zapewniające mu swobodę ruchu. Wiadomo na takim balu dzieciaki skaczą, tańczą, grają w różne gry i konkursy. Odpowiedz Link Zgłoś
asiawit Re: Macie już stroje na bal przebierańców??? 08.01.07, 13:06 moja córka (2,5 roku) idzie pierwszy raz w swoim życiu na bal karnawałowy organizowany przez przedszkole i bedzie czerwonym kapturkiem... kolezanka krawcowa uszyła nam piękny kostium, najbardziej zachwycina jestm kapeluszem. Bal juz 11.01. br Pozdrawiam: Aśka Odpowiedz Link Zgłoś
ania_zosia Do asiawit 09.01.07, 14:18 Czy masz może zdjecie tego stroju? Może coś podpatrzę. Za kilka dni moja córka ma bal przebierańców w przedszkolu, a koniecznie chce być Czerwonym Kapturkiem. Jesli mozesz to prosze o zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia1708 u nas jutro bal :O) 09.01.07, 14:39 Kacperek będzie żołnierzem ) ubranko moro z pasem hełm karabin Pozdrowionka ) Odpowiedz Link Zgłoś