agach77 Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, 24.01.05, 16:51 Od wrzesnia chce posałć synka do przedszkola. Mieszakm na Gocławiu a z tego co wiem jest tam aż 10 placówek. Mam duzy dylemat, ktore jest nalepsze, prosze o opinie i jakieś wskazówki pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
mkz5 Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, 19.02.05, 23:28 Witajcie!!! Dołączam do pytania o przedszkola na Gocławiu. Szczególnie interesuje mnie to na Meissnera. Czy ktoś wie o nim coś konkretnego. Chciałabym tam posłać swego 5letniego synka. Interesują mnie również inne placówki na osiedlu. Pozdrawiam!!! Mirka Odpowiedz Link Zgłoś
agaula Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 01.02.05, 10:54 Na ul.Szaserów są 2 przedszkola. Mieszkam tam i chciałabym zapisać dziecko do któregoś z nich. Czy ktoś coś o nich słyszał? Nigdzie nie znalazłam opinii na ich temat. Odpowiedz Link Zgłoś
konstantynka Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 02.03.05, 16:23 Moja córeczka chodzi do przedszkola 48 przy Szaserów 119. Przeniosłam ją tam z przedszkola na Grochowskiej, gdzie nie mogła się zaadaptować do tego stopnia, że miała lęki nocne, bardzo się go bała. Konkretnie nie mogę nic tamtemu przedszkolu zarzucić, być może dziecku po prostu się tam nie podobało, może czymś się zraziła. Po przeniesieniu do przedszkola 48 dziecko odżyło-jest tam bardzo rodzinna atmosfera, w przedszkolu dzieje się wiele ciekawych rzeczy(np. na Boże Narodzenie dzieci, rodzice i nauczyciele wspólnie nagrali i wydali płytę z kolędami, jest wiele zajęć otwartych, spotkań z rodzicami, a dzieci uczulone mogą przychodzić ze swoim jedzeniem).Nauczycielki u mojej córki są naprawdę świetne, widzę, że dziecko się rozwija, a gdy jest chora, nie może doczekać się kiedy pójdzie do przedszkola.Wszystkim polecam to przedszkole! Odpowiedz Link Zgłoś
cotelle24 Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 13.01.06, 14:58 A czy wiesz coś na temat tego drugie przedszkola na szaserów 118a?? Odpowiedz Link Zgłoś
tulippa Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 06.03.06, 15:27 Witam, składam właśnie podanie do tego przedszkola... Byłam tam na "wywiadzie" i podobało mi się bardzo, ale wiadomo- boję się, nie chcę oddać swojego synka jak do przechowalni... Czy możesz napisać coś więcej? Bardzo proszę, czy zmusza się dzieci do jedzenia? czy jest jakiś system karania dzieci? ile jest pań w grupie? czy w trzylatkach są jakieś zajęcia dodatkowe? Nie wiem, o co jeszcze zapytać.. Czy trudno jest się dostać? Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na odpowiedź! Również pod adresem mailowym kicikicikicikicikici@tlen.pl Mama Antosia (3 latka) i (wkrótce!!! Bardzo wkrótce!) Amelki. Odpowiedz Link Zgłoś
agamonia wedlowskie na Augusta!!!!!!!!!! 16.02.05, 11:15 błągam o opinie uczęsczających! - jaki tam tel? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1715 UNICEF??? 18.02.05, 22:45 czy ktoś posłał tam swojego malucha??? albo na Meissnera na Gocławiu???\ Będę wdzięczna za jakiekolwiek info! Odpowiedz Link Zgłoś
merrlin Meissnera 20.02.05, 06:20 Hejka! Mój Paweł chodzi własnie do przedszkola przy Meissnera -mimo, że mam kilka po drodze blizej (mieszkamy przy Rawarze). Trudno jest coś "polecać", "odradzać" kiedy nie wie się jakie macie preferencje, czego oczekujecie po przedszkolu. Trudno mi też pisać o starszych grupach, bo Pawełek jest w pierwszej -3 i 4 latki. No i podkreślam -to moje subiektywne zdanie. Jesli uściślicie "co jest dla was najważniejsze" w placówce będe mogła ściślej odpowiedzieć. Niemniej -moja opinia o Meissnera, szczególnie o grupie maluchów. Wybrałam je z kilku placówek Gocławskich bo: -nie jest "przyklejone" do szkoły, tylko samodzielnym budynkiem -ma moim zdaniem najładniejszy i najsensowniej rozwiązany (bezpieczeństwo itp)i największy plac zabaw-ogódek, a panie baaaaardzo chętnie z maluchami tam się bawią (reszta grup też oczywiście). W zasadzie nie wychodzą gdy jest deszcz lub bardzo silny mróz, poza tym -dużo czaSU SPĘDZAJĄ NA DWORZE, dla mnie to było b.ważne. -zapraszają w czerwcu na dni adaptacyjne ( II poł. czerwca można malucha przyprowadzać codziennie, po śniadaniu -ale jak się załapiesz na śniadanie kanapka i herbatka zawsze się znajdzie; do obiadu, być z nim na placu zabaw lub posiedzieć w szatni a dzieckiem się zaopiekują panie. Mi nawet "pozwoliły" wyskoczyć na zakupy hihi. Nowe dzieci są też zapraszane na Dzień Diecka - imprezę na ogródku -mogą pozanć grupę, panią, można porozmawiać z paniami, popatrzeć z boczku; my byliśmy i skorzystaliśmy z okresu adaptacyjnego - rewelka, bo po wakacjach Paweł poszedł jak do siebie, to było juz "jego" przedszkole. - maluchami opiekuje się pani Kasia i pani dyrektor. Pani dyrektor na prawdę ma dyżury i zajmuje się dziećmi -nie jak w niektórych placówkach "na papierze". Panie opiekunki -pomoce w maluchach sa wyjątkowo sympatyczne, po prostu widać, że lubią te dzieciaki, nawet te "nieznośne", są życzliwe i komunikatywne -pani Kasia-główna "nauczycielka" maluszków to jest po prostu REWELACJA - wspaniałą, ciepła, otwarta, nastawiona na komunikację z rodzicami i dostosowanie pewnych spraw do potrzeb konkretnego dziecka, komunikatywna - chetnie mówi "przy odbiorze" o tym co robiło dziecko w ciągu dnia, nie trzeba jej "ciągnąć' za język, nie tylko mówi o ewentualnych kłopotach ale zawsze chwali, podkreśla mocne strony dziecka, dzieci ja po prostu KOCHAJĄ, mówią o niej per "moja Kasia" heheh, poza tym jest młodą, atrakcyjną babką i po ludzku - miło się z nią gada. Bardzo oddana dzieciakom -SUPER! - pani dyrektor jest "żelazną babką", silna, aktywna, dobra menedżerka. Konkretna, ale bardzo sympatyczna. - przedszkole jest malutkie -ma tylko 3 grupy (3i4 latki, 5-cio latki i zerówa) więc dzieciaków jest koło 70ciorga. Siłą rzeczy robi się domowa atmosfera. Kiedy urodziłam córeczkę wszystkie panie mnie wyściskały, wycałowały. Takie trochę mniej instytucjonalne kontakty są...Nie każdemu odpowiada pewnie taka atmosfera -ja takiej szukałam. -sam wyglad przedszkola...jest raczej z tych "niezamożnych", ale od nas - rodziców też duzo zależy,czysto w każdym razie jest -żarełko jest wyborne. Mają bardzo sensownie skomponowaną, racjonalną dietę, przestrzegają próśb rodziców o nie podawanie dziecku tego czy owego (alergia, wybitna niecheć do porduktu). Zwykle dania są tak skomponowane, ze jest jakiś wybór. Paweł je obiady b.chętnie a on razcej z tych wybredziochów jest. -grupa maluchów jest "łączona" 3 i 4 latki. Poczatkowo nie byłam tym zachwycona, ale w praktyce okazało sie to super. Po pierwsze -"starsze" dzieci wcale nie męczą tych młodszych i nie "rzadza" wręcz przeciwnie -sa opiekuńcze, pocieszaja ("Ja też w zeszłym roku płakałem, ale tu jest super, a mama zaraz po ciebie przyjdzie"), maluchy starają sie 'równać" do starszych kolegów, ucza się od nich reguł panujących w przedszkolu - przez naśladowanie i co najważniejsze -połowa grupy jest tylko "nowa" i we wrześniu panie zajmują się płaczącą 12 a nie ponad 20-ciorgiem. - dla dzieic są organizowane imprezy, na poczatku roku jest wycieczka żeby towarzycho trochę zintegrować (super), czasem wychodzą też "na miasto", np: kiedy przerabiali "praca na poczcie" byli na prawdziwej poczcie, oglądali stemplowanie znaczków i takie tam hehehe. Napiszcie co chciałybyscie jeszcze wiedzieć. Tu lub na priva - ale lepiej nie gazetowego mam outlook skonfigurowany dla skrzynki gosiasojka@poczta.onet.pl - i tam zapraszam jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 02.03.05, 09:11 A czy ktoś zna przeszkole na Bracławskiej przy przyczółku grochowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
mala95 Prywatne na Grochowie, Saska Kęp 03.03.05, 18:26 Proszę o info na temat małego prywatnego przedszkola dla 2 latka, istotne też sa godziny, najlepiej do 18.00 Ktoś coś słyszał? Jest gdzieś na Łukowskiej - Żabki, Berezyńska -Madzia Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia Re: Prywatne na Grochowie, Saska Kęp 04.03.05, 16:10 Witam. Niestety nie znam takiego przedszkola, ale mogę polecić żłobek na Rębkowskiej 1. Państwowy, ale byłam z niego zadowolona - sa tam dzieci od 1,5 roku, ma dwie grupy, a jedna Pani jest na 2-3 dzieci. Moja córcia chodzila tam o 2003 roku. Pozdrawiam. Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
pimonkowa Re: Prywatne na Grochowie, Saska Kęp 31.08.05, 18:40 Hm,wydaje mi się że masz na myśli żłobek na Rębkowskiej 1. Tam nie było przedszkola,a od października 2004 roku nie ma też już żłobka. Odpowiedz Link Zgłoś
ann_mart Re: Prywatne na Grochowie, Saska Kęp 23.03.05, 13:30 Moje dziecko zaczęło chodzić do Madzi na Berezyńskiej jak miało 2 lata i 3 mies. Wyżej o tym pisałam i zdania nie zmieniłam ) Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia Przedszkole na Afrykńskiej (392 - to w podworku) 04.03.05, 16:04 Witam. W tej chwili moja córcia jest drugi rok w tym przedszkolu. I naprawdę jest super!!!!!!! Panie są bardzo przedsiębiorcze, co miesiąc mamy jakis teatrzyk, a kiedy w styczniu Zuzi nie było, Pani zadzwoniła do babci i powiedziała, że pierwszego dnia po córci powrocie będzie bal przebierańców i może babcia przygotowałaby jakis kostium, żeby Zuzi nie było przykro!!!! Zaletą jest też to, że na 3/4 etatu jest w przedszkolu logopeda i faktycznie z tymi dziećmi pracuje. Otatnio słyszałam, że mamy przygotowuja jakies wyprawki do przedszkola - tu tego nie ma. Dziecko ma miec kapcie, pidzamkę i szczotecke do zębów. Opłaty też są podobne jak w innych placowkach, a jedzenie podane ładnie i smaczne - miałam okazję pare razy to sprawdzić W tym roku zostały wymienione szafki w szatni, a w wakacje mają być zmienione okna. Na zewnątrz jest bardzo duzy plac zabaw, a samo przedszkole nie jest przy samej ulicy, tylko pomiedzy budynkami. Z czystym sumieniem polecam to przedszkole. Ma nawet stronkę w necie: www.przedszkole392.fr.pl/. Pozdrawiam. Zadowolona mama Odpowiedz Link Zgłoś
ilona14 Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 23.03.05, 19:22 Witam Wiem że to może wielu mamom nie po drodze ale proponuję odwiedzić Klub Malucha w Aninie na Homera. Ja osobiście jestem szczęśliwa że tam trafiłam. Szczerze polecam. Ilona Odpowiedz Link Zgłoś
maya_wwa przedszkole językowe na Genewskiej 17.05.05, 23:53 Witam, czy ktoras z mam slyszala cos o tym przedszkolu? Prosze o Wasze opinie i/lub rekomendacje przedszkola językowego na Pradze Płd. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
gonzalesik Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 29.08.05, 10:35 Witam, kochani, proszę o jakiekolwiek opinie na temat poniższych przedszkoli na Gocławiu: MOTOROWA UMIŃSKIEGO BORA KOMOROWSKIEGO Dzięki wielkie z g.óry. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 na Pustelnickiej 29.08.05, 11:35 Proszę o opinie i komentarze dot. publicznego przedszkola na Pustelnickiej - Grochów. Odpowiedz Link Zgłoś
alinaw1 okolice pl. Szembeka 29.08.05, 19:01 Poszukuję opinii o przedszkolu publicznym na Pustelnickiej lub w okolicach... Odpowiedz Link Zgłoś
roma2000 Saska Kępa - szukam przedszkola 28.10.05, 14:32 Czy ktoś może mi rzetelnie polecić przedszkole państowe lub prywatne na Saskiej Kępie ? chce po raz pierwszy zapisać dziecko do przedszkola - 3,5roku bo tu na forum dużo się pisze, ale brak sensownych informacji bardzo dziękuję roma Odpowiedz Link Zgłoś
muszka11 Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 07.01.06, 19:09 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
cotelle24 Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 13.01.06, 14:59 A czy ktoś ma informacje/opinie na temat przedszkola nr 230 na ul Szaserów 118a?? Odpowiedz Link Zgłoś
agagaba_1 Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 23.01.06, 15:28 A może ktoś coś wie na temat przedszkola na Jordanowskiej. Interesuja mnie wszystkie opinie. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
agagaba_1 Re: Przedszkole na Jordanowskiej-Pr Południe 23.01.06, 15:30 Czy ktoś coś wie na temat tego przedszkola? Odpowiedz Link Zgłoś
aada100 Re: Przedszkole na Jordanowskiej-Pr Południe 02.02.06, 05:58 Ja również poproszę o opinie na temat Jordanowskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
tulippa Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 06.03.06, 15:21 przedszkole na Szaserów 118a, zajrzyj na stronkę www.przedszkole230.waw.pl Odpowiedz Link Zgłoś
brak-pomyslu Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 07.02.06, 13:22 Mam pytanie do mam których dzieci chodzą do przedszkola na Komorska. Czy przyjmuja tam dzieci, które we wrześniu nie ukończyły jeszcze 3 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_grabosia Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 13.02.06, 12:07 musisz porozmawiać z dyrekcją. Ogólnie jest tak, że mogą przyjmowac jak dziecko ma skończone 2,5 roku. Jesli nie będzie wielu dzieci to nie powinno byc problemu, ale najlepiej zapytaj wcześniej, żebyś miała czas poszukac innego. Odpowiedz Link Zgłoś
brak-pomyslu Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 16.02.06, 14:12 Dzięki. już zadzwoniłam. Niestety dzieci mam , które nie ukończyły jeszcze 3 lat we wrześniu nie mają czego tam szukać. Odpowiedz Link Zgłoś
inka-ka do brak-pomysłu 28.02.06, 15:26 To chyba nie do końca jest tak, że nie mają czego szukać, bo jak będą mieli za mało dzieci tych z ukończonymi trzema latami, to niby dlaczego nie mieli by przyjąć tych pozostałych rocznikowych. W ubiegłym roku moja znajoma złożyła kartę do tego przedszkola. Synek grudniowy. Po rekrutacji nie znalazł się na liście przyjętych trzylatków. Dostała propozycje przyjęcia dziecka do innego przedszkola, ale nie skorzystała, bo zależało jej na Komorskiej. Znalazła się na liście rezerwowej i już od drugiego tygodnia września został przyjęty – zwolniło się miejsce. Ja myślę, że powinnaś porozmawiać z Panią dyrektor osobiście. To, że w swoich zasadach rekrutacji jako jeden z kryteriów podali ukończone trzy lata, nie znaczy, że niepełnych trzylatków na pewno nie przyjmą, bo przecież nie mogą już teraz wiedzieć, ile dzieci będzie chętnych w tym roku. Ja złozyłam kartę do tego przedszkola. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
brak-pomyslu Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 13.02.06, 10:41 Podbijam bo nadal nie mam odpowiedzi na moje pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
iwona371 Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 28.02.06, 09:54 Radze wizyte w przedszkolu i rozmowe z pania dyrektor. jest osoba otwarta i naprawde nie zaszkodzi sprobowac. Z tego co wiem razem z moim synkiem chodzila dziewczynka prawie rok mlodsza (miala skonczone 2 lata). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agerczak Komorska, Jarocińska, Tarnowiecka, Rechniewskiego 27.02.06, 20:36 Komorska, Jarocińska, Tarnowiecka, Rechniewskiego , czy ktos ma jakiekolwiek informacje na temta tych przedszkole lub moze polecic jakies inne w poblizu skrzyzowania, łukowska/ zamienieckiej Jesli ktos moze niech napisze na maila gergus@tlen.pl , lub napisze odpowiedz na forum Odpowiedz Link Zgłoś
iwona371 Re: Komorska, Jarocińska, Tarnowiecka, Rechniewsk 28.02.06, 09:48 Witaj, moj syn chodzil przez czetery lata (od maluchow do zerowki) na Komorska 6 do przedszkola nr 397. bylam naprawde zadowolona. Duzo zajec ddatkowych. jadlospis zgodny z zasadami zywienia dzieci, byly nawet domowe cista. Pani dyrektor energiczna i dostepna. Mozna zawsze z nia porozmawiac o problemach. jest logopeda i psycholog. Duzo imprez, wyjscia do teatrow, wycieczki. Dzieci spedzaja duzo czasu w ogrodku. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
nean Kinowa, Sygietyńskiego,Walewska co o nich wiecie?? 02.03.06, 16:28 to są 3 przedszkola brane przeze mnie pod uwagę, wrażenia z wizyt podobne ale jak jest naprawdę? Proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
monika9920 Re: Kinowa, Sygietyńskiego,Walewska co o nich wie 03.03.06, 12:00 Witam, Moj synek chodzi do pierwszej grupy na Sygietynskiego i to przedszkole moge ci zdecydowanie polecic. Nie wiem co byś chciała wiedzieć - po prostu pytaj to odpowiem. Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
graaszka Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 02.03.06, 23:36 Kochani! dlaczego nic nie mogę znaleść na temat przedszkola na Guderskiego? Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę na temat tego przedszkola to bardzo proszę o info. Odpowiedz Link Zgłoś
nean do monika9920 w sprawie Sygietyńskiego 03.03.06, 14:40 Interesuje mnie wszystko co dotyczy tego przedszkola tzn jakie sa Twoje odczucia? Pani, która prowadzi 1 grupe jest przemiła ale jakie są inne panie. Jak jedzenie,obsługa dosłownie nie wiem nic a chce się dowiedzieć jak najwięcej. Z góry dziękuję Ania Odpowiedz Link Zgłoś
monika9920 Re: do monika9920 w sprawie Sygietyńskiego 03.03.06, 15:58 Witam, Jedyne do czego można mieć zastrzezenia na Syggietynskiego (oczywiscie moim zdaniem) to do braku sali gimnastycznej.... no i ogolenie budynek jest po prostu stary i nie najlepiej rozwiązany - np. kuchnia jest za sala maluchow, wiec wszystkie posilki "przechodza" przez ta sale......... no ale to sa rzeczy, ktore nie moga byc zmienione........ bo budynku sie nie przebuduje, wiadomo jakie budzety maja przedzskola.......... Mimo wszystko wybralam to przedszkole od innych, moze lepiej wyposazonych, czy nowszych a to ze wzgledu na atmosfere.... na pania dyrektor..... na panie opiekunki.........na dobre opinie moich kolezanek, ktorych dzieci tu chodzily..... uznalam ze to jest wazniejsze a ostatecznie rytmika moze odbywac sie po prostu na zwyklej sali przedszkolnej. Rzeczywiscie panie i to nie tylko z pierwszej grupy sa naprawde oddane dzieciom, a przy tym dobrze komunikuja sie z rodzicami - widac ze nie pracuja w przedszkolu za kare a wrecz przeciwnie uwielbiaja prace z dziecmi i rodzice to widza, no i przede wszystkim dzieci. Z kazdym problemem mozna przyjsc do pani wychowawczyni i ona stara sie zrozumiec i pomoc - z drugiej strony widac ze panie obserwuja dzieci i same z siebie informuja o niepokojacych albo wrecz przeciwnie (pozytywnych) spostrzezeniach. Jeżeli chodzi o jedzenie to nie slyszalam, zeby dzieci byly zmuszane do jedzenia, natomiast wiem, ze sa zachecane, szczegolnie do jedzenia surowek i podczas posilku panie siedza z dziecmi i pomagaja tym ktore potrzebuja pomocy. Do przedszkola przyjezdaja teatrzyki raz w miesiacu, dzieci wystawialy juz jaselka (maluchy), mialy bal karnawalowy, byl Mikolaj..... itd... Czesto wychodza na dwor - nawet w zime przy ladnej pogodzie dzieciaki nie siedza caly dzien w przedszkolu, jak jest np. zimniej albo mokro, to nie siedza na ogrodku ale spaceruja z paniami kolo przedszkola....maluchy mialy jedna wycieczke - jeszcze w pazdierniku - na dzialki - po drugiej stronie Kinowej.... starsze grupy chyba jezdza , maluchy nie maja "wyjazdowych" wycieczek..... Jezeli chodzi o oplaty to rytmika jest chyba najtansza na calej dzielnicy (bodajze 16 zl/mies) Oprocz standardowych oplat jak w kazdym innym przedszkolu -nie ma zadnych dodatkowych (np. na prezenty, wycieczki, przybory do rysowania itd) za to wszystko placi przedszkole z darowizn od rodzicow - taka darowiznę mozna (a moim zdaniem powinno sie) zaplacic przy comiecznej oplacie, z reguly rodzice daja po ok. 10 zł (to wychodzi 100 zł na rok przedszkolny - a przedszkole nie wyciaga co chwile reki a to na fartuszek, a to na teatrzyk , itd...) Nie wiem oczym jeszcze pisac jakby co to pytaj - odpowiem w pon, bo nie mam dostepu do netu poza praca a teraz zaraz wlasnie lece po synka - ktory znowu nie bedzie chcial wyjsc z przedszkola ::) i bedzie mowil ze przyszlam za wczesnie ::)) Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
nean Sygietyńskiego P. Bożenka 06.03.06, 12:12 Czy ktoś może napisać cos o P. Bożence z Sygietyńskiego. Od nowego roku będzie miala maluszki (w tym moją córcię) Odpowiedz Link Zgłoś
tulippa Re: KINOWA 06.03.06, 15:33 Przeczytałam pilnie wszystkie wątki dotyczące przedszkola na Kinowej 10a i zamierzam złożyć podanie... Czy mogę liczyć na więcej informacji? Ile jest pań w grupie? Czy trzylatki mają jakieś zajęcia dodatkowe? Czy zmusza się dzieci do jedzenia? czy jest jakiś system karania dzieci? czy rodzice mogą uczestniczyć jakoś w życiu przedszkola? Czy są organizowane wycieczki? Jak z higieną? Czy są zajęcia adaptacyjne dla maluchów? I... czy ciężko się dostać..? Dzięki za info! Pozdrawiam, mama Antka i Amelki (już wkrótce ) Odpowiedz Link Zgłoś
honda1998 Re: KINOWA 07.03.06, 17:30 > Przeczytałam pilnie wszystkie wątki dotyczące przedszkola na Kinowej 10a i > zamierzam złożyć podanie... Czy mogę liczyć na więcej informacji? Ile jest pań > w grupie? w trzylatkach są dwie (non stop)+ pomoc Czy trzylatki mają jakieś zajęcia dodatkowe? rytmika i Pnie nie polecają innych zajęć w najmłodszej grupie. Czy zmusza się dzieci do > > jedzenia? nie zmusza się. Dzieiciaki z czasem same zaczynają jeść. Pani kładzie kanapeczkę na talerzu i dziecko może zjęść ale nie musi. > czy jest jakiś system karania dzieci? nie słyszałam > czy rodzice mogą uczestniczyć jakoś w życiu przedszkola? w radzie rodziców. >Czy są organizowane wycieczki? o ile pamiętam w maluchach nei było wycieczek >Jak z higieną? Panie pomaga w toalecie. Nie ma szczotkowania zębów. >Czy są zajęcia adaptacyjne dla maluchów? Są trzy spotkania > I... czy ciężko się dostać..? Nei wiem My się dostalismy ))) To bardzo fajne przedszkole ))) Odpowiedz Link Zgłoś
igtom Re: umińskiego przy biedronce 19.09.06, 14:38 może się ktoś podzielić opinią o tym przedszkolu? Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_radzewicz "ognisko" przedszkolne - alternatywa dla przedszko 19.09.06, 19:30 Ognisko zajęć pozaszkolnych organizuje zajęcia dla dzieci 4-5 letnich (3-latki również mile widziane), które nie uczęszczają do przedszkola. ZAJĘCIA SĄ BEZPŁATNE !!! Zajęcia będą prowadzone codzinnie (pn-pt) od 9:00 do 13:00. W programie zajęć: - edukacja metmatyczna - ćwiczenia sprawności manualnej i koordynacji wzrokowo – ruchowej - wspomaganie rozwoju zdolności skupienia uwagi i zapamiętywania - umuzykalnienie (śpiew, rytmika, gra na instrumentach perkusyjnych) - zajęcia plastyczne - zabawy ruchowe Mój 4-latni synek już chodzi i jest bardzo zadowolony. Grupa będzie liczyła około 10 dzieci. Dzieci przynoszą dla siebie drugie śniadanie (kanapki, herbatniki, sok), na miejscu mogą dostać herbatkę. Zajęcia są darmowe, finansowe ze środków gminy. Do końca września powinna się zebrać grupa 10 dzieci, w przeciwnym razie zajęcia nie rozpoczną się !!! Podaję adres i telefon kontaktowy: Ognisko Pracy Pozaszkolnej Ul. Pawlikowskiego 3 Tel. 022 613 55 46 Odpowiedz Link Zgłoś
mlodamama79 Re: Warszawa-Praga Pd: Gocław, Grochów, Saska Kęp 23.02.15, 19:05 To przedszkole to porażka. Z nielicznymi wyjątkami panie maja gdzieś dzieci, niektóre krzyczą na dzieci i dzieci się ich boja (pani Kasia). Pani Dyrektor w ogóle nie interesuje informacja zwrotna od rodziców. Niby prosi aby rodzice rozmawiali z nią o tym co ich niepokoi ale nic z tym nie robi. Dzieci które maja jakieś problemy nie mogą liczyć na indywidualne traktowanie pod żadnym względem. Cieszę się ze moje dziecko już tam nie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś