Dodaj do ulubionych

Kajakowa, Dembowskiego? - W-wa

19.02.07, 09:33
Czy ktoś mógłby mi napisać coś na temat tych dwóch przedszkoli? Szukałam tu
na forum ale właściwie nic nie znalazłam - o ile o Dembowskiego jakieś dwie
opinie tak o Kajakowej nic. Chodzi mi głównie o to czy są one mocno oblegane
i czy trudno do nich się dostać. No i oczywiście czy zadowolone jesteście z
opieki.
Obserwuj wątek
    • elami1 Re: Kajakowa, Dembowskiego? - W-wa 19.02.07, 12:53
      nikt nic nie wie?
    • asiaap Re: Kajakowa, Dembowskiego? - W-wa 19.02.07, 13:06
      mam synka na Dembowskiego , jestesmy zadowoleni-zreszta pisalasm juz o tym
      przedszkolu na forum. jesli chcesz cos konkretnego wiedziec pytaj.
      jesli chodzi o mozliwosc dostania sie mysle ze jest tak jak w wiekszosci
      ursynowskich przedszkolu trudno, ale nie tak koszmarnie jak na kabatach, gdzie
      teraz mieszkam.mysle ze jak dziecko spelnia podstawowe kryteria tzn oboje
      rodzice pracujacy, jest urodzone do 1.wrzesnia i mieszka w okolicy to ma szanse
      tzn my sie dostalismy spelniajac te kryteria 2 lata temu
      pozdrawiam
      asia
      • elami1 Re: Kajakowa, Dembowskiego? - W-wa 20.02.07, 10:33
        problem w tym że ani synek nie będzie miał we wrześniu skończonych 3 lat ani
        nie mieszkamy na ursynowie.
        Wiem że przedszkole na Dembowskiego jest dobre, i bardzo chciałabym żeby synek
        właśnie tu chodził, ale czy mamy jakieś szanse się tu dostać?
        Dlatego rozważałam jeszcze Kajakową, bo mamy to przedszkole po drodze, a poza
        tym jest trochę na uboczu więc pomyślałam, że tam może będzie luźniej. Tylko
        niestety nic nie mogę się dowiedzieć na temat tego przedszkola.
        Bardzo proszę o jakieś opinie. Warto tam składać podanie?
        • aga148 Re: Kajakowa, Dembowskiego? - W-wa 20.02.07, 10:46
          Moje dziecko obecnie chodzi na Kajakową (a właściwie na Sarabandy, bo kajakowa
          na ten rok przeniosła się do szkoły). Jestem bardzo zadowolona z tego
          przedszkola (starszy syn też tam chodził). Opieka jest bardzo miła, są zajęcia
          dodatkowe (angileski, niemiecki, rytmika, taniec, gimnastyka jz od pierwszej
          grupy). Bardzo dużym plusem jest duży, zadrzewiony ogród, w którym są różne
          zabawki. W tym roku przedszkole znów ma wrócić na Kajakową do nowego,
          wyremnonotwanego przedszkola. Sale mają być większe, przy każdej ma być
          łazienka. Tak wynika z planów i opowiadań pani dyrektor. Mam nadzieję, że tak
          będzie. Jeśli chodzi o miejsce to np. w tej chwili grupy są "pełne" ale w nowym
          przedszkolu ma być 5 lub nawet 6 grup, więc chyba warto spróbować.
          • elami1 Re: Kajakowa, Dembowskiego? - W-wa 20.02.07, 13:06
            bardzo Ci dziękuję za informację. Z tego co piszesz wygląda optymistycznie więc
            chyba zaryzykuję i złożę papiery do tego przedszkola.
          • elami1 Re: Kajakowa, Dembowskiego? - W-wa 27.02.07, 14:28
            właściwie decyzję, że poślę synka na Kajakową, już podjęłam. Czy go przyjmą to
            już inna kwestia. Ale czy mogłabyś jeszcze coś napisać na temat pań, opieki,
            czy panie pomagają w jedzeniu, ubieraniu, załatwianiu się? Czy w zimie wychodzą
            na dwór?
            pozdrawiam
            • aga148 Re: Kajakowa, Dembowskiego? - W-wa 02.03.07, 10:33
              W grupie mojego smyka są dwie panie + pomoc (przynosi posiłki, pomaga przy
              ubieraniu dzieci, gdy te wychodzą na dwór). Jestem zadowolona z opieki, panie
              uśmiechają się do dzieci, gdy dziecko płacze i nie chce się rozstać z rodzicem
              biorą na ręce, przytulają, machają przez okno na pożegnanie razem z dzieckiem.
              W łazience pomagają jak najbardziej. Mój synek poszedł do przedszkola ledwo
              skończywszy 3 latka i nie umiał do końca poradzić sobie w łazience a panie nie
              widzą w tym większego problemu. Nie do końca wiem jak jest z jedzeniem ale
              myślę, że tu również służą pomocą. Maluchy, takie jak mój, nie wychodziły na
              dwór zimą, pierwszy raz od dłuższego czasu wyszły wczoraj. W przedszkolu są
              organizowane teatrzyki, koncerty (raz w miesiącu). Gdy przedszkole było na
              Kajakowej organizowane były spotkania rodzinne latem i zimą, w soboty. Mogła
              wtedy przyjść cała rodzina: były zabawy, grill, muzyka. W sierpniu były dni
              adaptacyjne. To chyba tyle.
              Pozdrawiam
              • elami1 Re: Kajakowa, Dembowskiego? - W-wa 02.03.07, 11:53
                Dzięki, trochę rozwiałaś moje wątpliwości bo jak każda mama mam strasznie dużo
                obaw, zwłaszcza że synek jest jeszcze mało samodzielny. No ale zostało jeszcze
                pół roku więc mam nadzieję że to się zmieni.
                Trochę szkoda, że nie wychodzą w zimie na dwór.
                Wielkie dzięki i pozdrawiam
                • elami1 Re: do agi 05.03.07, 11:45
                  właśnie zaniosłam kartę zgłoszenia na kajakową i przyznam szczerze pani
                  dyrektor nie zrobiła na mnie pozytywnego wrażenia. Pomijam już kwestię wyglądu,
                  bo gdybym ją zobaczyła na ulicy to pomyślałabym sobie raczej, że to zwykła
                  kobiecina, niezbyt zadbana niż pani dyrektor przedszkola. W tym jej gabineciku
                  nakopcone że oddychać nie ma czym, co dla mnie wogóle jest niedopuszczalne żeby
                  palić w takim miejscu. Ogólnie wrażenie niezbyt sympatycznej osoby.
                  Zaczynam się zastanawiać czy to był jednak dobry wybór? Czy ta kobieta dobrze
                  zarządza przedszkolem? Czy można z nią spokojnie rozmawiać na temat różnych
                  wątpliwości czy raczej niekoniecznie?
                  Czy mogłabyś jeszcze napisać jak Ci się układa współpraca z panią dyrektor?
                  pozdrawiam
                  • hela166 Re: Do elami1 05.03.07, 22:21
                    mam to szczęście, że moje dziecko chodzi na kajakową do przedszkola, bo to
                    przedszkole jest super co przedewszystkim moja droga jest zasługa ŚWIETNEJ
                    DYREKCJI, Ona dla tych dzieciaków jest w stanie wychodzic wszystko( to że na
                    Kajakowej teraz trwa remont to jej zasługa, tylko dzięki niej dzieciaki będą
                    mogły chodzić do czyściutkiego nowego przedszkola)Co do ciebie to poprostu mi
                    cię szkoda, bo nie znając osoby Ją oceniasz. Taka Dyrekcja jak w tym
                    przedszkolu zdarza się rzadko, a porozmawiać można z Nią na każdy temat i
                    zawsze służy pomocą. Mam nadzieje że rozwiałam twoje wątpliwości i że następnym
                    razem nim ocenisz kogoś po wyglądzie to sie dwa razy zastanowisz. A tak na
                    marginesie to ciekawa jestem jak wyglądasz smilemoże wkleisz swoje zdjęcie a ja
                    ocenie smilena forum.
                    • elami1 Re: do hela166 06.03.07, 09:22
                      Absolutnie tej pani nie oceniałam po wyglądzie, miałam tylko wątpliwości, bo
                      jak każda matka chcę dla swojego dziecka jak najlepiej. Ta pani ogólnie wydała
                      mi się niesympatyczna.
                      Ale cieszę się że je rozwiałaś, i jeśli jest rzeczywiście taka jak piszesz to
                      tym bardziej się cieszę, że tam złożyłam papiery i pozostaje mi miec nadzieję
                      że mojego synka przyjmą.
                      Nie mniej jednak i tak uważam, że co jak co, ale w gabinecie pani dyrektor
                      przedszkola, nie powinno być tak nakopcone papierosami,że nie ma czym oddychać.
                      pozdrawiam
                      • aga148 do elami 06.03.07, 10:54
                        Dużo bardziej niesympatyczna wydaje mi się (i nie tylko mnie) pani, która
                        przyjmuje co miesiąc pieniądze za przedszkole - sprawia wrażenie obrażonej
                        księżniczki. Na szczęście to nie ona opiekuje się moim dzieckiem, a być może
                        przy bliższym spotkaniu jest symtatyczna. Jeśli chodzi o panią dyrektor nie mam
                        powodów by na nia narzekać. Jeśli uważasz, że jest niesympatyczna to idź do
                        przedszkola na Taneczną (od Puławskiej po lewej stronie) i przekonasz się,
                        która jest sympatyczniejsza. Natomiast jeśli chodzi o jej wygląd to przecież
                        nie każdy musi wyglądać jak z żurnala mody. Miejmy nadzieję, że nie będziesz
                        żałować swojej decyzji. Jeszcze masz trochę czasu.
                        Pozdrawiam
                        • elami1 Re: do elami 06.03.07, 11:54
                          jasne, że nie każdy musi wyglądać jak z żurnala mody. Jest jednakże coś takiego
                          jak "pierwsze wrażenie" i tylko na tym mogłam się opierać bo nie znam tej pani
                          zupełnie. Wątpliwościami podzieliłam się z Wami bo Wy ją znacie. I dziękuję Wam
                          za to, że je rozwiałyście i za wszystkie informacje.
                          pozdrawiam
                          • lucyzembowicz Re: do elami 13.04.07, 21:54
                            A ja w pełni rozumiem Twoje obawy.Moje pierwsze wrażenia ze spotkania z panią
                            dyrektor przedszkola na Kajakowej było identyczne!! Smród papierosów (w
                            przedszkolu sic!!), niekomunikatywnosć i chmurne spojrzenia. Byłam załamana bo
                            nie chcę wierzyć, że tylko w nielicznych państwowych przedszkolach można
                            spotkać przyjaznych dzieciom i nam-rodzicom ludzi.
                            Dzisiaj znalazłam nazwisko mojego synka na liście dzieci przyjętych do 3-
                            latków. Cieszę się bo przedszkole będzie świeżo po remoncie, ma wielki ogród ze
                            starymi drzewami, jest blisko lasu i moge tam dojechać na rowerze. Ale i tak
                            zanim wyśle tam synka zamierzam lepiej poznać panią dyrektor, opiekunki
                            najmłodszej grupy, wypytać o ich metody pracy i przyjrzeć im się dokładniej.
                            Może masz ochote mi w tym towarzyszyć? Czy już wiesz czy Twoje maleństwo jest
                            tam przyjęte? Pozdrawiam. Pozostałe mamy z tego wątku również. Lu
                            • makoc Re: do elami 24.04.07, 15:27
                              Wiecie, byłam dziś na sarbandy i miałam identyczne wrażenia co do Pani
                              dyrektor. Dobrze ze znalazłam ten wątek, bo pocieszyłyście mnie, ze to tylko
                              pierwsze wrażenie. No i teraz w tej szkole to tez conajmniej nieciekawie
                              wygląda to przedszkole ...
                              najbardziej mnie niepokoi kwestia dojazdu do przedszkola. bede dowozic dziecko
                              z ursynowa, i czeka mnie codzienna przeprawa przez zakorkowana puławska tam i z
                              powrotem uncertain
    • minutka12 Re: Kajakowa, Dembowskiego? - W-wa 01.05.07, 23:29
      Mam nadzieję, że będziecie zadowolone , ja byłam przez 4 lata. Pozdrawiam i
      życzę powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka