ankk1 28.04.09, 10:24 Witam, czy macie jakies informacje o procedurze / terminie rozpatrywania odwołań ? Ile to moze potrwać ? Ania Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yarpen111 Re: Rozpatrywanie odwołań - Warszawa 28.04.09, 11:00 Z tego co slyszalam odolania rozpatruje sie do 30 kwietnia. Jesli odpowiedz bedzie negatywna, pozostaje czekac do 4 maja , na koniec rekrutacji uzupelniajacej , jest to ostateczny termin rozpatrywania odwolan. Jesli do tego czasu nei dostaniesz pozytywnej odpowiedzi, pozostaje czekac do 8 maja, na wykaz wolnych miejsc w przedszkolach lub na cud, ze we wrzesniu jednak cos sie zwolni. Odpowiedz Link Zgłoś
ankk1 Re: Rozpatrywanie odwołań - Warszawa 28.04.09, 11:55 Dziękuje za informacje i licze na taki obrót sprawy jak napisałaś bo nie wiem na czym stoje. Ponieważ nie dostalismy się do naszych trzech przedszkoli, złozyłam odwołanie. Ale niestety w przedszkolu otrzymuję tylko info - prosze się dowiadywac i pytac. Trudno czekać bez końca. Podobno wczoraj były jakieś spotkania dyrektorów przedszkoli z burmistrzami i mieli podjąc jakieś decyzje co do odwołań ale nie znam ich rezultatu. Gdyby ktoś jeszcze coś wiedział, prosze dajcie znać. No i chętnie przyjmę od kogoś miejsce w publicznym na ursusie dla trzylatka )) Moze ktos się dostał, potwierdził a teraz rozmyslił ? wiem, wiem, cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
efidorek Re: Rozpatrywanie odwołań - Warszawa 28.04.09, 12:28 mój mąż dziś rano od pani dyrektor (też Ursus) usłyszał, ze teoretycznie decyzja zapadnie w ciągu dwóch dni. Pani dyrektor jest nieugięta, nie poddaje się żadnym sugestiom, naciskom, błaganiom i prośbom , mąż próbował jej opowiedzieć "rodzinną historię", ale pani dyrektor co prawda cierpliwie wysłuchała, ale nazwiska nie chciała zapisać ani zaznaczyć niczego na odwołaniu. Co mnie zaskoczyło: pani dyrektor wszystko prosi na piśmie , nawet na argument męża, ze jesteśmy zameldowani w dzielnicy, pani stwierdziła: "a to pan przyniesie zaświadczenie o meldunku, ja tylko argumenty na papierze uznaję". Brawo dla pani dyrektor!!! Jeśli tak traktuje wszystkich jęczących rodziców, to jest szansa, ze przynajmniej u niej w przedszkolu rekrutacja jest uczciwa i miejsca dostaną ci, którzy udokumentują kazdą pierdółkę, na jaką się powołują w odwołaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
yarpen111 Re: Rozpatrywanie odwołań - Warszawa 28.04.09, 13:29 Ja skladalam odwolania do wszystkich 7 przedszkoli,dktorych sie nie dostalismy, ale w kazdym panie dyr moiwly,ze nic sie nei da zrobic. Na 95% dostalismy sie w naborze uzupelniajacym, bo innej placowki, ale takze czekam na wyniki do 4 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: Rozpatrywanie odwołań - Warszawa 28.04.09, 14:10 ja tez czekam do 4 maja, bo mamy szansę załapac się jednak w przedszkolu, które widzę z okna (2 osoby nie potwierdziły woli uczęszczania)- pani dyr nic nam wprost nie powiedziala, ale stwierdziła, że "bedzie o nas pamiętać". kazała dowiedzieć się po 4 maja. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: mama frania ha ha ha 30.04.09, 22:21 juz ktos pisal o tym i to nie jedna osoba, ze panie dyr wszystkim mowia, ze beda o nich pamietac... ale ty w razie czego pokazesz jest mistrzowskie pismo meza i niech sie przestraszy! Odpowiedz Link Zgłoś
aga_sama Re: mama frania ha ha ha 30.04.09, 22:44 ja napisałam odwołanie, w którym były wszystkie ważne powody, dla których mój syn powinien być w przedszkolu integracyjnym. Odwołanie odrzucono, dziś mąż odebrał odpowiedź, przyjęto 2 dzieci, dla których nigdzie nie było miejsca. I tak moje dziecko, z obciążonym wywiadem neurologicznym trafi do 28. osobowej grupy, chociaż zdaniem lekarzy i psychologa powinien być w mniejszej. W prywatnych w mojej okolicy nie ma miejsc. A ja jestem zniesmaczona, bo nie rozumiem, dlaczego w pierwszym etapie przyjęto inne dzieci z taką samą ilością pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Lilka 01.05.09, 07:58 Wyobraź sobie że jednak o nas pamiętała i dostaliśmy się I nadal nie rozumiem co Ci się tak ciśnienie podnosi... Odpowiedz Link Zgłoś
ismen76 ;o) 01.05.09, 10:29 mamo_frania, cieszę się i gratuluję ;o) ..na razie jesteś jedyną osobą, o której wiem, że odwołanie poskutkowało. Ciekawe czy innym też szczęście dopisało(?) ..jeśli możecie dajcie znać. Pozdrawiam Wszystkich życząc udanej majówki ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
mama_frania Re: ;o) 01.05.09, 10:45 Mieliśmy szczęście i tyle. Gdyby wszyscy potwierdzili wolę to bysmy się nie dostali (przeciez przedszkola z gumy nie są). Nie wiem na ile wpływ miało odwołanie a na ile po prostu rozmowa z dyrektorką i pokazanie, ze nam naprawd zalezy na tym przedszkolu. Odpowiedz Link Zgłoś
kalenika Re: ;o) 04.05.09, 08:51 nam tez sie udało z tzw rekrutacji uzupełniającej. Nie dostalismy sie do zadnego wybranego przedszkola w naszej okolicy, ale dostalismy namiar na wolne miejsca troche dalej i udało sie (mam nadzieje, dopóki nie zobacze na liscie nazwiska swojej córki musze wierzyc na słowo) pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: mama frania 01.05.09, 20:31 niefrasobliwosc twoja i twojego meza pseudo prawnika objawiajaca sie checia zagladania innym do lozek i donoszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
ankk1 Re: Rozpatrywanie odwołań - Warszawa 04.05.09, 10:25 Niestety nasze odwołanie na Ursusie nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
opistocelikaudia1 Re: Rozpatrywanie odwołań - Warszawa 05.05.09, 14:16 a mysmy - po zlozeniu odwolan - dostali sie przed 30 kwietnia do jednego z wybranych pierwotnie przez nas przedszkoli (Bielany), ale chyba tez mielismy szczescie Odpowiedz Link Zgłoś
mariola1315 opistocelikaudia1 05.05.09, 14:20 A do którego przedszkola na Bielanach? Mateuszek ma Łukaszek ma Odpowiedz Link Zgłoś
an_ni Re: Rozpatrywanie odwołań - Warszawa 05.05.09, 14:33 my sie dostalismy po odwolaniu (Natolin) co dziwniejsze jak sie okazalo i drugie przedszkole (nie wybrane w ogole w pierwszym etapie) moglo miec dla nas miejsce!! cala ta rekrutacja elektroniczna to smiech na sali jak widac, i tak decyduja dyrektorzy skoro zostawiaja sobie miejsce na odwolania wiec odwolania sa BARDZO ISTOTNE - dla niewierzacej Lilki69 Odpowiedz Link Zgłoś
stycz72 Re: Rozpatrywanie odwołań - Warszawa 05.05.09, 14:38 My też złożiliśmy odwołanie, a ponieważ, jak powiedziała Pani Dyrektor, wszyscy potwierdzili jak jeden mąż, więc mamy czekać z rozpatrzeniem odwołania do 20 sierpnia. Tylko, nie bardzo rozumię, jaki to ma sens skoro wszyscy potwierdzili i są to 4-latki, to przecież grupa się nie powiększy. Odpowiedz Link Zgłoś
julita77 Ani gdzie na Ntolinie sie udalo? 06.05.09, 12:14 Gdzie na Natolinie sie udalo? Odpowiedz Link Zgłoś