Dodaj do ulubionych

dr. Małgorzata Ruczka z MSWiA w W-wie

08.01.04, 09:48
Cześć dziewczyny!
Zapisałam się prywatnie do tej pani dr i już po pierwszej wizycie wiedziałam,
że takiego lekarza szukałam od dawna: miła, delikatna a przy tym kompetentna.
Moje pytanie dotyczy tego czy nie będzie głupio jak zdecyduję się rodzić w
jej szpitalu a nie umówię się z nią na odbieranie porodu?
Chciałabym iść i rodzić normalnie bo szkoda mi opłacać lekarza tylko po to
abym nie była anonimowa-wolę tą kasę przeznaczyć na dzidziusia!
Jak myślicie lekarz się nie obrazi?
Pozdrawiam
Justa
Obserwuj wątek
    • magam1 Re: dr. Małgorzata Ruczka z MSWiA w W-wie 08.01.04, 16:17
      Witam
      Pani Ruczka na pewno sie nie obrazi. Leczę sie u niej prywatnie "od dziecka" i
      też mam zamiar rodzić w MSWiA. Lekarz potrzebny jest tylko w ostatniej fazie
      porodu, więc nie ma sensu go opłacać. Chyba, że koniecznie chcesz z nią rodzić,
      bo nie ma gwarancji, że trafisz na jej dyżur (moja siostra akurat nie trafiła).
      Jednak lekarze i położne z tego szpitala mają raczej dobrą opinię, więc tak czy
      inaczej powinno być wszystko w porządku.
      Pozdrawiam
      Magda
      • yousta1 Re: dr. Małgorzata Ruczka z MSWiA w W-wie 08.01.04, 16:50
        Madziu bardzo dziękuję za szybki odzew.
        Wiem, że pani Ruczka do fachowiec jakich niestety ostatnio mało a szpital też
        o.k chodziło mi bardziej o kwestię co wypada a co nie. Niektórzy lekarze to
        potrafią sie nawet obrazić jeśli nie umawiasz się z nimi na prywatny poród.
        Przekonałaś mnie, że pani Małgorzata się nie obrazi i szczerze mówiąc kamień
        spadł mi z serca.
        Pozdrawiam
        Justa
      • galunia1 Re: dr. Małgorzata Ruczka z MSWiA w W-wie 29.02.04, 14:03
        Cy jest cytologiem?
        • agata1112 Re: dr. Małgorzata Ruczka z MSWiA w W-wie 01.03.04, 12:20
          tak, pani Ruczka jest tez cytologiem.
    • gdula Re: dr. Małgorzata Ruczka z MSWiA w W-wie 09.01.04, 11:03
      Żeby zupełnie Cię uspokoić, dodam, że gdy zbliżał się mój termin porodu pani dr
      pierwsza rozpoczęła temat i powiedziała, że w tym szpitalu nie ma zwyczaju
      opłacania lekarzy do porodu i po prostu jeśli trafię na jej dyżur to ok, a
      jeśli nie to trudno. Nie trafiłam, ale i tak było w porządku.
    • maminek1 Re: dr. Małgorzata Ruczka z MSWiA w W-wie 11.01.04, 11:56
      czesc,
      ja chodze prywanie do pani malgosi i rodzilam rok temu na woloskiej, trafilam
      do niej w trzecim miesiacu ciazy i uwazam, ze bog mi ja zeslal!!!to jest bardzo
      fachowa pani, mila i kompetentna, a do tego zyciowa-ja nie trafilam na jej
      dyzur i jej nie oplacilam i jakos sie nie obrazilawinkmozesz byc calkowicie
      spokojna.
      pozdrawiam
      • yousta1 wielkie dzięki! 11.01.04, 16:29
        No właśnie wielkie dzięki!!!
        Bardzo się cieszę, że są jeszcze tacy lekarze jak pani Małgorzata, którzy
        podchodzą do pacjenta jak do człowieka bo po moich przejściach z lekarzami
        zaczynałam już wątpić w powołanie do tego zawodu...
        Super,że jest takie forum na którym można znaleźć odpowiedzi na tak nietypowe
        pytania jak moje.
        Pozdrawiam wszystkie forumowiczki
        Justa
        • ikik Re: wielkie dzięki! 13.01.04, 13:23
          Witajcie,
          Podajcie jakies namiary na P.doktor. Czy ona przyjmuje tylko prywatnie czy w
          szpitalu tez?

dzieki
          • yousta1 Namiary 13.01.04, 13:59
            Nie jestem pewna czy p.dr przyjmuje w szpitalu-podejrzewam że tak ale musisz
            sprawdzić a prywatnie:
            ul.Rozbrat 10/14 m 10 tel. 628-78-41 ale odbiera i zapisuje inna pani
            cena za wizytę 80 zł
            Pozdrawiam
            Justa
            • luiza73 Re: Namiary 03.03.04, 09:36
              być może to głupie pytanie, ale nie wiem czy wszyscy tacy lekarze mają usg w
              swoich gabinetach, dlatego chciałam zapytać, czy ta doktor ma w gabinecie
              sprzęt do robienia usg?
              • agata1112 Re: Namiary 03.03.04, 19:10
                Niestety pani doktor nie ma w gabinecie sprzetu do USG, tylko taki mały
                przyrządzik do badania pulsu dziecka.
                Pozdrawiam,
              • galunia1 Re: Namiary 06.03.04, 23:32
                W jakie dni przyjmuje pani doktor?
                Spodkałam ją jak rodziłam moje pierwsze dziecko.Bardzo miła sympatyczna
                osóbkaa do tego delikatna. Teraz gdy planuje drugiego dzidziusia zastanawiam
                sie czy nie zdecydować się na nią jako na lekarzu prowadzącym.
                • agata1112 Re: Namiary 08.03.04, 11:37
                  Nie wiem, czy przyjmuje w przychodni przyszpitalnej. Ja chodze do niej
                  prywatnie. Przyjmuje we wtorki i czwartki od godz. 16 do ok. 20. Osobiscie
                  jestem bardzo zadowolona, że to własnie pani doktor Ruczka prowadzi moją ciążę.
                  Polecam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka