tebacha 12.11.10, 23:20 Witam. Chciałabym się zapytać osoby niedawno ciętej na Żelaznej o obecne zwyczaje w tym szpitalu. Do operacji ryzykuję własną koszulą czy dają szpitalną? Wiem tylko, że mam się stawić dzień wcześniej - co mnie czeka w przededniu cięcia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziarka1978 Re: CC na Żelaznej - pytanie 14.11.10, 10:28 Miałam cc na Żelaznej. Stawiłam sie o 19:00, zostałam "ogolona", dostałam specjalny płyn do kąpieli w celu dezynfekcji całego ciała i koszylę w której byłam do samej cc. Na operację dotarłam o godzinie 11:00 po wcześniejszym podaniu 3 kroplówek w odstępach czasowych. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kacpi0606 Re: CC na Żelaznej - pytanie 17.11.10, 12:06 Ja zgłosiłam się do szpitala na KTG, po konsultacji z moim lekarzem prowadzącym, z powodu słabego odczuwania ruchów dziecka.Nie spodziewałam się, że zostanę przyjęta na oddział. Ale okazało się że nie ma na co czekać. Oczywiście nei miałam przy sobie żadnych rzeczy osobistych - no bo przecierz miało być tylko KTG a do terminu jeszcze 3 dni. Dali mi koszulkę szpitalną i nawet prześcieradło do wytarcia się - po umyciu specjalnym płynem dezynfekującym. zalożyli cewnik, ogolili, podali znieczulenie, połozyli na stół . Wszystko miło , szybko i profesjonalnie. Jak czegoś nie będziesz wiedzieć to zapytaj którąś z położnych. Są miłe i chętne do pomocy. Pełen profesjonalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
seala1 Re: CC na Żelaznej - pytanie 11.12.10, 06:57 Podnoszę wątek, bo chciałabym mieć cc na żelaznej. Jak umawiałyście się na cc tam, słyszałam, że trzeba to załatwiać z własnym lekarzem, że on wpisuje do grafika itp. Proszę o więcej info na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
aagje Re: CC na Żelaznej - pytanie 15.12.10, 19:10 hej, pierwsza sprawa, to to, że do cesarki potrzebne jest wskazanie. ale to chyba oczywiste. lekarza możesz mieć na Żelaznej, jeśli uda Ci się załapać na wizytę w programie 'zdrowie, mama i ja'. niestety miejsc jest mało. miejsce zwalnia się, gdy któraś z korzystających z programu urodzi. ja próbowałam przez 6 miesięcy i nic. inną opcją jest chodzenie do któregoś z lekarzy z Żelaznej prywatnie. ich lekarze przyjmują np. tutaj: www.fundacjazelazna.pl/lekarze.php www.renort.pl/renort_ginekolodzy_poloznicy.html jeśli faktycznie są przesłanki do cc, lekarz umawia się na konkretny termin. zaleca jeszcze przed tym spotkanie z anestezjologiem. w szpitalu meldujesz się wieczorem dnia poprzedzającego wyznaczony termin cesarki. Odpowiedz Link Zgłoś