Dodaj do ulubionych

USG FEMINA w Katowicach

07.12.10, 12:00
Witam, za tydzień mam wyznaczony termin na Usg w Feminie w Katowicach. Będę wtedy w 12 tygodniu.
Proszę napiszcie jak to wygląda:
*czy jest to USG przez powłoki brzuszne czy dopochwowe,
*jak długo trwa badanie.
*I czy jest możliwe aby podali mi płeć dziecka (bo niektóre dziewczyny pisały, że na USG genetycznym lekarz ujawnił płeć dzidziusia)

No i ogólnie, jakie wrażenia smile

Pozdrawiam serdecznie ANia
Obserwuj wątek
    • mewciaa Re: USG FEMINA w Katowicach 07.12.10, 22:17
      ja idę dopiero 20 grudnia więc pewnie będziesz przede mną - ale jak już będziesz po to napisz ja wrażenia bo też jestem ciekawa smile
      • muta001 Re: USG FEMINA w Katowicach 17.12.10, 16:37
        mewciaa napisała:

> napisz ja wrażenia bo też jestem ciekawa smile

Byłam dzisiaj w Feminie. U mnie wszystko w porządku. Dzidziuś rośnie jak na drożdżach smile
        A wrażenia? No cóż. Spodziewałam się czegoś innego. Jest to zwykły gabinet prywatny (wejście do tego całego Centrum robi nie najlepsze wrażenie) ale generalnie jest miło i w środku jest OK,
        USG miałam przez powłoki brzuszne. Trwało to ok 10 min. Zamówiłam sobie płytkę CD z nagraniem, czego drugi raz bym nie zrobiła (i tak robi większość pacjentek która przychodzi na kolejne badanie)
        Jeśli robisz badanie na NFZ, to jest to tylko zwykłe czarno-białe USG. Za kolorowe musisz dopłacić 100zł i wtedy pewnie jest to sens nagrać bo widzisz coś konkretnego.
        Na koniec pobierana jest krew na dwa badania (wyniki za tydzień)
        Dostajesz wypis z badania USG i kilka zdjęć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka