Dodaj do ulubionych

Luxmed Warszawa

03.10.12, 06:21
Czy teraz w Luxmedzie standardowo nie robią usg na potwierdzenie ciąży, czy tylko ja tak trafiłam? Ma ktoś może jakieś aktualne wiadomości jak to tam teraz wygląda?
Obserwuj wątek
    • marweg25 Re: Luxmed Warszawa 03.10.12, 08:27
      W pierwszej połowie roku dostałam skierowanie na wczesne USG pomiędzy 7-8 tc. Chodziło o to, żeby zobaczyć zarodek i tętno. Na samo potwierdzenie ciąży chyba nie dają skierowania na USG.
      • biala-kawa Re: Luxmed Warszawa 03.10.12, 19:21
        Zasadniczo o to mi chodziło. Czyli dają skierowanie na pierwsze usg przed 12tym tygodniem. Bo ja na pierwszej wizycie dostałam skierowanie na usg mi ędzy 11 a 13tym tygodniem.
        • marweg25 Re: Luxmed Warszawa 03.10.12, 20:25
          Tak ja dostałam takie skierowanie, ale u mnie było ryzyko powikłań ciążowych związanych z moja przeszłością położniczą.
        • florka72 Re: Luxmed Warszawa 03.10.12, 21:59

dają.
          ja miałam w 6 tygodniu (mniej więcej).
          • glicea3 Re: Luxmed Warszawa 03.10.12, 22:53
            Ja miałam w Luxmedzie robione ok. 8 tygodnia
    • oli_ole Re: Luxmed Warszawa 05.10.12, 18:50
      Ja miałam w 10 tyg. To była moja pierwsza wizyta u gina w ciazy. Nie dostałam skierowania, lekarz miał aparat w gabinecie i szybko podejrzał Malucha.
    • martusekkk Re: Luxmed Warszawa 06.10.12, 09:44
      Ja miałam w 6 tygodniu, lekarz dał skierowanie bez problemu. Trzeba jednak wziąć pod uwagę, że to było w lutym, a luxmed ostatnio schodzi na psy. Robią problemy z wizytami dodatkowymi. Nawet jak się jest w ciąży i całą ciążę prowadzi u jednego lekarza to trzeba się wykłucać na recepcji żeby Pani łaskawie zatelefonowała do lekarza i zapytała o możliwość wizyty dodatkowej (standardowy czas oczekiwania na wizytę u mojego lekarza to ponad 2 miesiące, a lekarz wyznacza wizyty co 4-5 tygodnie, więc bez wizyt dodatkowych nie ma szans na prowadzenie ciąży). Reasumując - nie dziwi mnie to, że przycinają również na usg.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka