Dodaj do ulubionych

Katowice- szkoły rodzenia

09.07.04, 12:01
Chcialabym zapisac sie do szkoly rodzenia (jestem opbecnie w 21 tyg) ale nie
mam pojecia gdzie w Katowiach sie takie znajduja, jakie sa warunki przyjecia
i czy sa platne. Gdyby ktoras z mam chcialaby sie podzielic informacjami na
ten temat bylabym bardzo wdzieczna wink

Pozdrowienia
Magda i Karol(inka)
Obserwuj wątek
    • baby5 Re: Katowice- szkoły rodzenia 09.07.04, 12:10
      Hejsmile Tez jestem z Katowic ale niestety nie wiem gdzie sa szkoły rodzeniasad
      Chciałam jednak przy okazji zapytac Cię czy nie wiesz gdzie mozna zrobić usg
      genetyczne w Katowicach?
      • mag7714 Re: Katowice- szkoły rodzenia 09.07.04, 12:37
        Nie mam pojecia gdze jest usg genetyczne ale slyszalam ze swietnym specjalista
        vod USG jest dr Kudła, ma podobno superzet ale czy robi usg genetyczne tego nie
        wiem.

Pozdrawiam
        Magda
        • baby5 Re: Katowice- szkoły rodzenia 09.07.04, 15:03
          A mogłabys mi powiedzieć gdzie mogę go znaleźć? chciałam też z ciekawości
          zapytać gdzie chodzisz do ginekologa; jeśli moge oczywiściesmile
          • mag7714 Re: Katowice- szkoły rodzenia 09.07.04, 15:30
            Chodze do dr Muszera, do Przychodni Medycyny Rodzinnej na Bogucickiej.
            A dr Kudła przyjmuje na ul.Kosciuszki 42 w Katowiach, podam Ci nr tel do
            rejestracji 032 251 48 40, od 15 -19. Zastanawiam sie czy wybrac sie do niego.
            Moj lekarz na kazdej wizycie robi mi USG, wiec nie wiem czy usg dodatkowe jest
            jeszcze konieczne wink

• pamap Re: Katowice- szkoły rodzenia 10.07.04, 10:06
        Usg genetyczne robi b.dobrze doktor Agata Włoch. Ja robilam u niej w CSK na
        Ligocie.
    • maud77 Re: Katowice- szkoły rodzenia 09.07.04, 21:34
      Cześć
      Jeśli chodzi o szkoły rodzenia w Katowicach to jest taka właśnie szkoła przy
      szpitalu na ul. Raciborskiej. Położna ktora prowadzi tą szkołę mówiła mi że
      kurs trwa około 2 tygodni (zajęcia dwa razy w tyg.) ale trzeba mieć zgodę od
      lekarza na wykonywanie ćwiczeń, koszt 150 zł. I zapisać sie najlepiej jak
      najbliżej porodu aby być na świeżo i wszystko pamietac. Zeby sie zapisac
      wystarczy zadzwonic do spitala na położnictwo i sie zapytac o szkołę rodzenia.
      • walizkaplus1 Re: Katowice- szkoły rodzenia 10.07.04, 14:40
        szkola na raciborskiej jest malo wnoszaca moim zdaniem.natomiast jesli
        zamierzasz tam rodzic razem z mezem musisz ja ukonczyc- do porodu rodzinnego
        potrzebne jest zaswiadczenie ze szkoly rodzenia. moze wiec warto podpasowac
        wybor szkoly pod szpital. jesli chodzi o fajne zajecia to podobno szpital w
        siemcach- zajecia na basenie oraz joga.
    • pamap Re: Katowice- szkoły rodzenia 11.07.04, 10:49
      A co ze szkołą rodzienia w Kolejowym?? Dużo pisza pozytywnych rzeczy na forum
      jeśli chodzi o rodzenie na oddziale. A szkoła??
    • ewa.krain Re: Katowice- szkoły rodzenia 10.12.04, 13:26
      Polecam szkołę rodzenia w Siemianowicach Śląskich przy Szpitalu Miejskim.
      Prowadzi ją bardzo miła i fachowa położna Pani Jadwiga Szklarz. Zajęcia
      odbywają się w cyklu miesięcznym czyli następne od stycznia, 2 razy w tygodniu
      dwie godziny przez miesiąc. Poniedziałek 2 godziny: 1 godz. wykład i 1 godz.
      basen, czwartek 1 godz. wykład i 1 godz. ćwiczenia z jogi. Kosztuje to 60
      złotych za cały miesiąc plus 5 zł dopłaty do basenu. Zajęcia zaczynają się o
      17.00.
      Siemianowice graniczą z Katowicami więc dojazd nie jest problemem, a chyba
      warto. Zresztą w zajęciach uczestniczą również dziewczyny z innych miast
      rodzące w innych szpitalach. Mój lekarz twierdzi, że to najlepsza szkoła na
      Śląsku.

pozdrawiam

Ewa
      • ewazygmunt Re: Katowice- szkoły rodzenia 14.01.05, 10:18
        jest też szkoła na Tysiącleciu, nie wiem niestety jak się nazywa, w każdym
        razie zajęcia też trwają miesiąc i sa b. dobre (koleżanka chodziła). Nie ma
        szczególnych ograniczeń co do tygodnia ciąży, Mi wszyscy polecali - bradziej
        niż na Raciborskiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka