ata_11 13.11.04, 18:58 mam termin na maj.słyszałam dużo dobrego i złego o tym szpitalu.Czy ktoś ma tam jakiegoś dobrego lekarza, położną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
selin77 Re: MSWiA jaki lekarz? 13.11.04, 23:02 Hej, tak jak już pisałam w innym poście, polecam Magdę Piotrowską, położną. Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_j Re: MSWiA jaki lekarz? 14.11.04, 21:47 a co złego słyszałaś ? Chciałabym wiedziec bo też się tam wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: MSWiA jaki lekarz? 14.11.04, 22:50 że nie polecaja jak sie pierwszy raz rodzi, ze może nie byc miejsc, że drogo.Wejdz na strone www.rodzic po ludzku.pl i przeczytaj opinie.a na kiedy masz termin, masz stamtąd lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
amelia_j Re: MSWiA jaki lekarz? 15.11.04, 09:42 termin mam na styczeń a lekarza cały czas szukam. Na razie chodzę do lekarza z Karowej i jestem zadowolona ale nie zamierzam tam rodzić, słyszałam złe opinie a poza tym jest takie przepełnienie że nawet lekarz prowadzący z Karowej nie może zagwarantować miejsca. A. Odpowiedz Link Zgłoś
rybka002 Re: MSWiA jaki lekarz? 15.11.04, 03:45 Polecam dr. Maciejewski. Bardzo kompetentny, ciepły lekarz. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynka_77 Re: MSWiA jaki lekarz? 15.11.04, 08:10 Też polecam położną Magdę Piotrowską. Ogólnie z porodu mam dobre wspomnienia, ale jak się spędziło na porodówce niecałe 2,5 godziny, to chyba nie moze być inaczej. Chodziłam tam też do szkoły rodzenia, ale do żadnego lekarza z MSWiA nie chodziłam na wizyty. Zastrzeżenia miałam jedynie do pielęgniarek noworodkowych - miałam trudności z karmieniem córci i musiałam wydeptać ścieżkę do ich pokoju by uzyskać pomoc. Życzę zdrowia Tobie i małej dzidzi i szczęśliwego rozwiązania K. Odpowiedz Link Zgłoś
gioja Re: MSWiA jaki lekarz? 15.11.04, 21:03 Urodziłam tam w sierpniu piękną, zdrową córeczkę. Przy porodzie była położna - Magda Piotrowska - wspaniała kobieta. Była spokojna, rzeczowa i bardzo mi pomogła. Podczas parcia powtarzała: "No, ślicznie mamuśka, ślicznie przesz, jeszcze trochę, już widać włoski" itp. Kiedy czasem dziewczyny opowiadają, czego się musiały podczas porodów nasłuchać, to mi skóra cierpnie. U mnie było super. Na lekarza też trafiłam świetnego - Jacek Zakrzewski. Był przy mnie tylko w ostatniej fazie porodu, ale gdyby nie on, pewnie męczyłabym się znacznie, znacznie dłużej (dzidzia miała trudności z wydostaniem się). Trafiłam do tego szpitala trochę przypadkiem (w kilku innych, do których dzwoniłam, nie było miejsc) i nie żałuję. Zgadzam się jednak z katarzynką_77, co do pielęgniarek noworodkowych - miałam ten sam problem. Na szczęście zostałam wypisana już w drugiej dobie. Życzę wszystkiego dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: MSWiA jaki lekarz? 15.11.04, 21:57 dzieki za dobre słowa.............tak sie upewniam bo pod nosem mam szpital dródnowski ale lekarza mam z mswia a wiec............. Odpowiedz Link Zgłoś
doris48 Re: MSWiA jaki lekarz? 16.11.04, 11:23 Rodziłam w tym szpitalu w maju tego roku. Trafiłam tam, gdyż tak mi polecił mój lekarz prowadzący. Połoznąp. Hannę Wroniewicz poleciła mi koleżanka. Sam poród nie wspominam najgorzej, bo położna była ok nie mniej jednak oghólnie personel nie jest zbyt miły. Szczególnie źle wspominam lekarza o nazwisku Durczyński (kulejący) który nalegał na szybkie wypisanie, oraz oczywiście pielęgniarki od noworodków było po prostu okropne. Ponadto szpital ten nie ma zbyt fachowej opieki nad noworodkami i dziećmi, wiem to ponieważ po 2 dobach od wypisania trafiłam tam ponownie do szpitala na 3 tygodnie, gdyż popełnili błąd i wypisali mojego synka z silną żółtaczką i zakażeniem dróg moczowych (ponieważ trzeba było zwlnić miejsce na położniczym). Kiedyś mi koleżanka powiedziała, żebym wybierając szpital w którym chcę rodzić nie kierowała się moją wygodą, ale tym czy jest tam fachowa opieka nad noworodkami (w razie czego jak by coś było nie tak z dzidzią) a takiej nie ma w MSWiA oraz na Żelaznej. Dziewczyny nie martwcie sie o siebie tylko o dziecko!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
carolline1 ODRADZAM 17.11.04, 14:50 rodzilam tam we wrzesniu, mialam cc! sama cesrka super sprawa, milo i fajne! gorzej zaczelo byc po... polozne i pielegniarki strasznie niemile, naprawde czasami bylo mi poprostu okropnie przykro!! a akurat na opieke nad moim malym nie moge zlego slowa powiedziec! pielegniarki bardzo spoko, a lekarki super, bardzo kompetentne, wszystko mowily, mozna bylo si eo wszystko wypytac,mile! zle , nawet bardzo ze wspominam 2 lekarzy, jeden kulejacy, a drugi chyba na nazwisko mial Maciejewski! niemili na maxa, a ten piewrszy nastarszyl mnie miesniakiem macicy i tzrymal dwa dni w szpitalu dluzej bez sensu, bo jak mialam zrobione usg to sie okazalo ze wszystko jest ok! tak wiec zle wspominam ten szpital, nastepnego bobaska chce urodzic gdzies indziej!! Odpowiedz Link Zgłoś
selin77 Re 17.11.04, 17:47 A u mnie przyjmował poród właśnie ten kulejący lekarz. Dla mnie był bardzo miły. Grazyna Odpowiedz Link Zgłoś
celeste Re: 17.11.04, 17:59 Podczas pierwszego porodu miałam do czynienia i z Maciejewskim i z Durczyńskim (ten drugi od niedawna prowadzi mi druga ciążę) i mam o nich b. dobre zdanie. Za to kiepskie o innym lekarzu wymienionym kilka postów wyżej. Jak widać co pacjentka to inna opinia... ) Odpowiedz Link Zgłoś
borowina75 Re: MSWiA jaki lekarz? 09.12.04, 19:58 rodziłam na Wołoskiej drugie dziecko, pierwsze na Karowej. NIE MA PORÓWNANIA!!!!!! na korzyść MSWiA!!! mialam szczeęście, bo trafiłam na Magdę Piotrowską, bez niej bym chyba nie urodziła! a na pielęgniarki noworodkowe też nie mogę narzekać. Jedna mnie trochę wkurzyła, ale dziećmi zajmowały się bez żadnych fochów, potrafiły je uspokoić szybciutko, odpowiadały chętnie na pytania, pokazały mi jak zrobić masaż brzuszka, jak umyć siusiaka Fakt, że trzeba było samej się do nich przejść, ale na Karowej, która jest tak zachwalana, położne w czasie porodu nic mi nie ułatwiły, tylko burczały, a jak musiałam się o coś zapytać, czułam się jak intruz, a tu wszyscy traktowali mnie miło i z serdecznie. POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_ani2 Re: MSWiA jaki lekarz? 03.01.05, 18:44 Ja rodzilam w listopadzie cieciem i robila je dr Malgorzata Tyminska-mloda przesympatyczna lekarka.Wszystko poszlo sprawnie,nie ma prawie w ogole blizny.Zreszta wczesniej lezalam na ginekologii z zagrozona ciaza,i stad tez ja pamietam.Chcialam,zeby mi poprowadzila ciaze,ale nigdzie nie przyjmowala,chociaz wiem,ze od nowego roku ma przyjmowac gdzies na Ursynowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pelea Re: MSWiA jaki lekarz? 18.11.04, 09:55 ja chodze do dr Zakrzewskiego i jestem bardzo zadowolona, chce sie tez zdecydowac na polozna Magde Piotrowska, bo slyszalam o niej same dobre rzeczy. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
abartek1 Re: MSWiA jaki lekarz? 18.11.04, 13:57 Rodzilam rok temu.Na poczatku porobowalam naturalnie,potem i tak mialam CC.Spedzilam w tym szpitalu sporo czasu,bo prawie 3 tygodnie.Mimo powiklan jakie nastapily,uwazam ze opieka jest dobra.Nie narzekam ani na siostry niemowlakow,ani na polozne,no i ani na lekarzy.Kazdy staral sie jak mogl.A uwierz mi,przeszlam wiele.Jesli mialam do kogokolwiek pytania,odpowiadano,nie lekcewazono. Jesli chodzi o lekarza,moja ciaze prowadzil dr Durczynski.Wlasnie ten kulejacy,o ktrorym widze rozne zdania sa. Ja nie narzekam.Poprzednio poronilam i od tamtej pory on wlasnie poprowadzil moja ciaze.Do dzis ,jesli mam problem,w kazdej chwili moge dzwonic.Uwazam ,ze jest swietnym lekarzem.Osobiscie od innych osob slyszalam nie raz ze gdyby nie on,to nie uratowano by dziecka. Wybor nalezy do ciebie.Nie sugeruj sie innych opiniami,bo i tak beda rozne. Jesli chodzi o polozna,chcielismy rowniez zaplacic jednej.Zdecydowalismy jednak ze na kogo trafie ,tak bedzie.I nie zaluje.A pieniazki zamiast na polozna,to mozna przeznaczyc na potrzeby dzidziusia. Pozdrawia, i nie obawiaj sie.Najwazniejsze twoje dobre samopoczucie,a reszta sie ulozy. Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: MSWiA jaki lekarz? 19.11.04, 09:50 ja wiem ze kazdy odbiera roznie rozne sytuacje.jak sie czyta ze ten jest zly ten dobry a zaraz ktos pisze ze wcale nie tak bo odwrotnie to mozna zglupiec.mam swojego lekarza dr Namirskiego lubie do niego chodzic ale czy jest dobry?skad ja mam to wiedziec.Słyszalas moze o nim?A tak na marginesie co to znaczy dobry? Odpowiedz Link Zgłoś
doris48 Re: MSWiA jaki lekarz? 19.11.04, 10:59 Co znaczy dobry lekarz? Bardzo często się też nad tym zastanawiałam i wydaje mi się że ogólnie dla każdej kobiety znaczy to zupłnie coś innego. Dla mnie ważne jest żeby lekarz był kompetentny, rzeczowy, chętny do wyjaśnień i troskliwy o pacjenta. Nie musi być miły i dowcipny. W ciągu około 10 lat chodzenia do lekarzy ginekologów miałam styczność z około 10 lekarzami i dopiero teraz trafiłam na dobrego lekarza dr Królińskiego, który przyjmuje w Lux Medzie. Prowadził mi ciążę i zawsze trafnie stawiał diagnozę. W czasie ciąży myślałam żeby rodzić na Żelaznej i zapisałam się do doktora Rodzenia, który przyjmuje na Żelaznej i chodziłam do obu jednocześnie. Doktor Rodzeń zawsze był miły, uprzejmy i twierdził że wszystko jest ok a doktor Króliński od razu poznał że niewydolność szyjki i że szykuje się przedwczesny pród. I właśnie tu jest ten przypadek doktor Rodzeń - miły do rany przyłóż ale nie zdjagnozował mnie trafnie a doktor Króliński - normalny, zwykły, rzeczowy facet ale bardzo kompetentny i zawsze woli coś sprawdzić, przepadać dodatkowo niż obudzić się z ręką w nocniku. Dorota Odpowiedz Link Zgłoś
doris48 Re: MSWiA jaki lekarz? 22.11.04, 09:38 Ja jestem pacjentką abonamentową (tzn. praca opłaca mi leczenie) ale wydaje mi sie ża są to pieniądze rzędu 80-100 złotych, mają stronę internetową www.luxmed.pl powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
doris48 Re: MSWiA jaki lekarz? 22.11.04, 09:40 A i doktor Króliński swojego czasu przyjmował w przychodnie państwowej w Legionowie, ale wiem że teraz otworzyła własny gabinet, tylko nie wiem gdzie Odpowiedz Link Zgłoś
sziwar Re: MSWiA jaki lekarz? dr Namirski 22.11.04, 13:24 Rodziłam w MSWiA z drem Namirskim i było bardzo w porządku, to znaczy poród był bez żadnych komplikacji, ale po prostu było miło, zreszta równiez wczesniej, gdy zetknęłam sie drem Namirskim, to miałam dobre wrażenie. teraz chętnie poszłabym do niego, ale nie wiem, gdzie przyjmuje. ?????. Ogolnie MSWiA mozna polecić, choć może rzeczywiscie opieka nad noworodkami pozostawia trochę do życzenia. Te siostry sa trochę jak z innej epoki. Miałam tez niestety przykrą sytuacje, bo moje dziecko pare dni po porodzie trafiło do szpitala (na Działdowskiej) ze względu na coś dziwnego co miało na skórze. Było podejrzenie o ropne zapalenie skóry. Potem okazało się, że to było co innego. Ale nikt mi tak naprawdę nie wyjasnił, co - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
kretka27 Re: MSWiA jaki lekarz? dr Namirski 25.11.04, 17:26 rodziłam 2 mies. temu przez cc. Dr Durczyński zrobił na obchodzie niemiłe wrażenie, pozostali lekarze i położne : wspominam ich b. dobrze. Pielęgniarki noworodkowe: totalna porażka. Niemiłe, opryskliwe, wiecznie obrażone na młode matki. Cudem udało mi się zostawić dziecko przy piersi (dzieki położnej laktacyjnej z Żelaznej), bo porada laktacyjna tam nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.m33 Re: MSWiA jaki lekarz? dr Namirski 07.12.04, 23:22 Dr Namirski, jak i reszta z MSWiA(chyba jednakże nie cała, ale na pewno większościowa przyjmuje na Bemowie - lecznica ginekologiczno położnicza Septima Med przy ul. Wrocławskiej. Ze szpitala MSWiA ukochałam sobie szczególnie dra Boruckiego i raczej z nim urodzę w lipcu maleństwo Ażeby być pewną do końca - proszę o opinię o nim. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
elli04 Re: MSWiA jaki lekarz? dr Namirski 09.12.04, 14:26 Co prawda dr Borucki nie byl lekarzem prowadzacym moja ciaze lecz mialam przyjemnosc trafic na niego kilkakrotnie i mam bardzo dobre o nim zdanie.We wrzesniu trafilam na izbe przyjec do szpitala z przedwczesnymi skurczami, on mial akurat dyzur / poznym wieczorem/, zostalam dokladnie zbadana i zapisal mi leki dzieki ktorym ciaze donosilam, a wspomne , ze dwa dni wczesniej bylam na wizycie u lekarki prowadzacej, na ktorej te skurcze nie zrobily zadnego wrazenia/ po tym incydencie zaraz ja zmienilam/.Robilam u niego rowniez usg / w Septimie - prywatnie / -bardzo fachowo i dokladnie.Wkoncu jak odplynely mi wody i pojechalam na Woloska, tez trafilam na jego dyzur, niestety nie zostalam przyjeta z brau miejsc ale szybko zalatwil mi miejsce w drugim wybranym przeze mnie szpitalu gdzie szczesliwie urodzilam coreczke.Popieram wybor. Ela Odpowiedz Link Zgłoś
wagonik1 Re: MSWiA jaki lekarz? 21.01.05, 14:19 Ja trafilam z porodem na dyzur dr Małgorzaty Tymińskiej.Rewelacyjna mloda pani doktor,zupelnie zachodnie podejscie do pacjenta (wiem,bo poprzedniego synka rodzilam w Stanach).Naprawde polecam.Nie bylo latwo,ale strasznie milo wspominam.I mam wspanialego drugiego maluszka,choc p.dr musiala sie wykazac duza sila,bo nie chcial sie urodzic.I na pewno bede chodzic do niej prywatnie,bo przyjmuje na Kabatach. Odpowiedz Link Zgłoś
oolgao Re: MSWiA jaki lekarz? 09.12.04, 13:56 Cześć. Rodziłam w MSWiA w pażdzierniku i nie był to poród łatwy. Ale wszystko skończyło się dobrze. Ciążę prowadził doktor Jacek Zakrzewski. Przyjmuje on w poliklinice, w Medicoverze i prywatnie.Miałam to szczęście że podczas mojego porodu miał dyżur. Podczas prowadzenia ciąży zawsze był miły, uprzejmy, dokładnie wyjaśniał wszelkie moje wątpliwości i mogłam do niego dzwonić w każdej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
patunia79 Re: dr Grzybowski 09.12.04, 21:22 Dziewczyny napiszcie coś więcej o tym lekarzu, przyjmował mnie na izbie przyjęc, jestem zdruzgotana podejściem do pacjenta tego dr, oziębły, wydaje się że wogóle nie słuchała co do niego się mówi, a badał mnie jak bym była nieboszczykiem, bez wyczucia, na fakt że mam skurcze i tak mnie boli, nawet ze mną nie rozmawiał po badaniu, tylko sobie poszedł i trzeba było na niego czekać 2 godziny. Sama nie wiem, czy trafiłam na zły dyżur, czy on miał zły dzień, ale nawet jak bym miała już rodzić to napewno nie z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
zojka Re: MSWiA jaki lekarz? 21.12.04, 12:24 Rodziłąm 8 dni temu. Wyszło cc ze względu na tętno dziecka. Nie zapamiatęłam nazwisk lekarzy, ale jest BARDZO zadowolona z opieki w tym szpitalu. Lekarze może nie super serdeczni, ale kompetentni - szybko podejmujący decyzję. Mimo cięćia na czas, mam bardzo ładne cięcie. Pielęgniarki noworodkowe, oprócz jednej, bardzo pomocne według mnie. Leżałam w sali przylegajacej do odziału noworodków i wpadały sprawdzić jak ktoreś z dzieci płakało zbyt bardzo. POmagały i tłumaczyły. A co najważniejsze - na oddziale są absolutnie CUDOWNE panie pediatr.. ( nie wiem jak odmienić.. Są bardzo uważne, miłe, sprawdzają najmniejsze dorbnostki i wyczerpująco opisują stan dziecka. Obsługa szpitalna zawsze jest trochę szorstka i dziła raczej w pośpiechu, ale ja nie mogę powiedzieć złego słowa na ten szpital. Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: MSWiA jaki lekarz? 22.12.04, 18:19 a czy płaciłaś za cos w szpitalu??a jak z dostaniem , bez problemu?lekarza miałaś z rego szpitala ?jesli tak to kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka002 Re: MSWiA jaki lekarz? 22.12.04, 19:39 4 tygodnie temu miałam planowaną cc w tym szpitalu, nie mogę złego słowa powiedziec o tym szpitalu, miałam tam swojego lekarza, ktory wykonywał operacje. atmosfera jest naprawde super. Patunia dr Grzybowski jest małomówny, taki temperament, ale jest bardzo dobrym specjalistą, świetnie odczytuje usg, tylko ta komunikacja... w stosunku do mnie był ok. Leżałam tam na podtrzymaniu miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
ata_11 Re: MSWiA jaki lekarz? 28.12.04, 13:10 a jak myslicie płacic czy liczyc ze sie dobrze trafi np na polozna, Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: MSWiA jaki lekarz? 03.01.05, 08:56 Ja tez polecam Magdę Piotrowską, mam jeszcze jej komórkę jeżeli będziesz chciała. To jest super szpital, rodzilam co prawda prawie 3 lata temu, ale polecam szpital i położną znajomym (ostatnia rodziła 3 m-ce temu) i wszyscy są bardzo zadowoleni. Miałam też lekarza - Durczyński, ale nie byłogo przy porodzie. Położna była aniołem. pozdrawiam, kinga Odpowiedz Link Zgłoś
imp9 Re: MSWiA jaki lekarz? 20.01.05, 18:07 Cześć. Ja od ponad dwóch lat mam tego samego lekarza - br. Boruckiego. Jest fantastycznym człowiekiem, doskonałym specjalistą i właściwym człowiekiem na właściwym miejscu. Rodziłam na Wołoskiej w MSWiA i jestem zachwycona. Z czystym sercem mogę polecić. Dziwią mnie prawdę mówiąc poprzednie niektóre wypowiedzi, bo jak ja rodziłam to wszyscy od lekarzy począwszy na Pani salowej skończywszy byli niezmiernie mili. A to nie był mój pierwszy poród, więc mam porównanie. Niestety wcześniej rodziłam w innym szpitalu, co było moim wyborem (do dziś nie wiem właściwie dlaczego). pozdrawiam wszystkich i dr-a Boruckiego również. irmina Odpowiedz Link Zgłoś