mila.pl 02.02.05, 15:21 dziewczyny poszukuję dobrego lekarza który pracuje w dobrym szpitalu i zna się na cholestazie ciężarnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
isia_50 Re: Cholestaza ciężarnych 03.02.05, 13:41 A skąd jesteś? My z Katowic. Moja przyjaciółka miała w ciąży cholestazę, więc dość dużo na temat wie. Dwa miesiące temu szczęśliwie urodziła zdrowego synka. Od 7-8 miesiąca była pod intensywnym leczeniem lekarza z Katowic. Jeśli interesuje Cię ten namiar podaj swojego maila, puszczę Ci dane tego lekarza z telefonem. Odpowiedz Link Zgłoś
mila.pl Re: Cholestaza ciężarnych 03.02.05, 16:03 Cześć isia jestem niestety z pod Warszawy i już miałam cesarkę w jednym z Warszawskich szpitali. Nie napisałam wcześniej że u mnie cholestaza rok temu pokrzyżowała plany. Właściwie nie wiem do tej pory czy to cholestaza czy lekarze i szpital w którym ona była prowadzona. Fakt jest jeden, że straciłam synka i nie mogę nadal dojść do siebie. Dlatego teraz szukam na przyszłość lekarza, a właściwie może szpital w którym choroby tej nie będa lekceważyć. Poprzednim razem nikt mi nie powiedział, że jest to choroba która może spowodować śmierć mojego upragnionego dziecka. Chociaż do końca nie jestem pewna "kto" lub "co" do tego doprowadziło. Teraz mam przykre doświadczenie i wiem że nie mogę pozwolić sobie na takie lekceważące podejście do tak poważnego problemu bo tym razem i moje życie nie miałoby racji bytu. Dlatego szukam konkretnego lekarza i konkretnego szpitala na którym mogłabym polegać w każdej chwili. Odpowiedz Link Zgłoś
isia_50 Re: Cholestaza ciężarnych 07.02.05, 09:58 Witaj mila, strasznie mi przykro z powodu Twojego synka. Mojej koleżance od razu powiedzieli, że z powodu cholestazy może nie mieć szansy urodzenia żywego dziecka. Podobno dziecko rozwija się prawidłowo całą ciążę, a dopiero na sam koniec następuje nagły poród tzw. uliczny i dziecko rodzi się martwe, nie wiadomo dlaczego. Koleżanka ostatnie dwa tygodnie spędziła w szpitalu i lekarze wywołali poród w odpowiednim momencie (była cały czas leczona i gdy stężenie zagrażającego składnika we krwi spadło od razu indukowali poród). Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
dagma1 Re: Cholestaza ciężarnych 04.02.05, 18:31 u mnie cholestaza objawila sie dopiero pod koniec ciazy i od razu trafilam na Zelazna. Tam mnie leczyli i sklaniali(wywyolywanie) do porodu,gdzie urodzilam po skonczonych 38 tyg.Jestem zadowolona z lekarzy i opieki. pisz na priav po wiecej inforamcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jagasz Re: Cholestaza ciężarnych 07.02.05, 10:03 Ja miałam podejrzenie o cholestazę. Lekarz z Żelaznej powiedział abym wytwała przynajmniej do 32 tygodnia ciąży, otoczono mnie opieką, co tydzień robiłam badania, brałam leki. Na szczęście okazało się to nie cholestazą ale kamieniem w pęcherzyku, kuracja lekowa pozostała, regularne badania też. Najważniejsza jest dobra opieka lekarska, z cholestazą można urodzić zdrowe, żywe dziecko. aga Odpowiedz Link Zgłoś
mila.pl Re: Cholestaza ciężarnych 07.02.05, 14:15 Dziękuję wam dziewczyny za wasz kontakt ze mną. Jeżeli bym mogła was jeszcze poprosić o namiary na jakiegoś dobrego i konkretnego lekarza z Żelaznej byłabym bardzo wdzięczna. Poprzednim razem byłam też hospitalizowania praktycznie od połowy ciąży, ale trafiłam na nocny dyżur a wiadomo, że na nocnym dyrzuże nie ma takiej opieki jak na dziennym. Zresztą sama nie wiem co o tym myśleć, narazie jestem rozdarta psychicznie i fizycznie. Ponownie więc proszeę o namiary na konkretnego lekarza któremu ja i w przyszłości moje dziecko będziemy mogli zaufać. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka303 Re: Cholestaza ciężarnych 08.02.05, 15:35 Zdecydowanie polecam dr Muszyńską. Miałam potęzną cholestazę (zaczęła się w 33 tygodniu) i poprowadziła ja świetnie. Bardzo polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
mila.pl Re: Cholestaza ciężarnych 08.02.05, 15:40 Ewulka proszę cię o bliższe informacje.W jakim szpitalu rodziłaś, skąd ta dr. Muszyńska jest, gdzie przyjmuje, w jakim szpitalu pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka303 Re: Cholestaza ciężarnych 08.02.05, 18:54 Dr Muszyńska pracuje w Św. Zofii na Żelaznej. Przyjmuje na ul.Śniadeckich 12/16 m.12, tel. do gabinetu 621 43 19 (poniedziałki i środy). Ja byłam bardzo zadowolona, fajna babka, profesjonalna, spokojna i budząca zaufanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mila.pl Re: Cholestaza ciężarnych 09.02.05, 15:39 Bardzo dziękuję za wyczerpującą informację. Ale mam jeszcze APEL do wszystkich dziewczyn - proszę o więcej kontaktów z lekarzami kompetentnymi, znającymi się na cholestazie ciężarnych.Ponieważ po moim przeżyciu dziesięć razy się upewnię zanim podejmę jakąś decyzję.Gorąco proszę..... Odpowiedz Link Zgłoś
xsenna do mila.pl 09.02.05, 17:17 Czesc strasznie mi przykro z powodu twojego nieszczescia,rozumiem ten bol.Z moja corka ledwo zdazyli na czas.Mam do ciebie pytanko.Jestem w drugiej ciazy zaczyna sie 34tyg,piec lat temu wystapilo swedzenie teraz robilam juz wyniki od 30tyg i narazie mam alat 44 a aspat 28 i wlasnie sie zastanawiam czy ty masz jakies juz objawy i czy robilas wyniki.Niby jestem pod opieka ale zastanawiam sie czy zrobic sobie teraz wyniki czy poczekac do 28 lutego wtedy skoncze 36tydz.Pomimo ze niby wiem jakie mam wyniki i jestem spokojna ale to siedzi we mnie tym bardziej ze wtedy bylam w Polsce(Sztum)moi lekarze wiedzieli co robia,a teraz mieszkam w Irlandii i jakos nie mam do nich zaufania do tego nie mam az takiego swedzenia i zastanawiam sie czy poprostu tego nie wymyslam.Prosze napisz mi w ktorym jestes tyg i jak sie czujesz?Pozdrawiam Ksenia Odpowiedz Link Zgłoś
mila.pl Re: do mila.pl 10.02.05, 14:43 Cieszę się że odpowiedziałaś na mój list. Narazie jednak nie jestem na tyle silna psychicznie żebym mogła zdecydować się na drugie dziecko i przchodzenie przez ten koszmar. Prosiłam o kontak z konkretnym lekarzem i szpitalem bo wolę dmuchać na zimne i utrzymywać kontakt z konkretnymi lekarzmi przed następną ciążą.Tobie życzę wszystkiego naj,naj lepszego, aby wszysko ułożyło sie jak najlepiej. Ja w poprzedniej ciąży maiałam dużo wyższe wyniki ponad 200, a po ciąży maiłam takie jak ty teraz. Ostatnio nie robiłam, ponieważ mam dosyć lekarzy i badań. Mam nadzieję że muj malutki chłopczyk ma dobrze w niebie i był tam potrzebny. I choć nigdy już go nie przytulę zawsze mogę iść na cmentarz i powiedzieć jak bardzo go KOCHAM.Zresztą mój aniołek wie że zawsze będę o nim pamiętać. Mam też nadzieję, że kiedyś utulę swoje maleństwo które mam nadzieję przyjdzie na świat.Życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś