Dodaj do ulubionych

Roszkowski czy Makowski

06.03.05, 15:00
Witajcie!!!!! Jestem zapisana na USG 3D do Roszkowskiego na ten tydzien, ale
słyszałam już tyle niemiłych opinii na jego temat (chamskie zachowanie,
traktownie kobiety jak kolejnej sztuki "mięsa" itd) że odechciewa mi się iść,
tym bardziej to niebagatelka 300 PLN. Znajoma poleciła mi Dr Makowskiego. Robi
to samo, ale to przemiły człowiek, do tego taniej. A co wy o tym sądzicie???
Obserwuj wątek
    • aaala1 Re: Roszkowski czy Makowski 06.03.05, 17:20
      dr Makowskiego polecam z całego serca. Na pewno Ci nie odburknie i nie
      potraktuje źle, na każde pytanie odpowie, wszystko wytłumaczy, poświeci Ci tyle
      czasu ile będzie potrzeba. Jest przemiły, bardzo sympatyczny doktor. Nie
      słyszałm o nim złych opinii, możesz sobie poszukać na wyszukiwarce "ciaża i
      poród", same pozytywy. A specjalistą też jest bardzo dobrym. No i o wiele
      tańszym.
      O dr Roszkowskim się nie wypowiadam, nie byłam, ale słyszałam rózne opinie.
      Jeśli chcesz spokojnie bez stresu iść na USG to dr Makowski jak najbardziej.
    • lolalilu Re: Roszkowski czy Makowski 06.03.05, 17:28
      O stanowczo Makowski smile Cudowny człowiek. Bardzo miły i kulturalny. A do tego
      świetny specjalista. Przez wielu lekarzy stawiany już na równi z Roszkowskim. I
      faktycznie cena za usg 3d z nagranie na płytę cd jest o połowę niższa niż u dr
      Roszkowskiego.
    • marianka.m Re: Roszkowski czy Makowski 06.03.05, 18:37
      Bezapelacyjnie Makowski. Przeczytaj też tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=586&w=17980837&v=2&s=0
    • moni773 Re: Roszkowski czy Makowski 06.03.05, 18:41
      Byłam u Roszkowskiego na usg połówkowym z mężem 11 lutego. Też miałam obawy,
      ale okazało się że zupełnie niesłusznie. Roszkowski okazał się całkiem
      sympatyczny. Fakt ze podczas badania dość mocno naciska brzuch,ale robi to po
      to aby dokładnie obejrzeć dzidziusia. Naprawdę polecam. Jest on chyba
      najlepszym specjalistą w wykrywaniu wad płodu. Pracuje w Szpitalu Orłowskiego i
      zajmuje się bardzo ciężkimi przypadkami. Badanie kosztuje 250 zł.Mam nadzieję
      że będziesz miała takie sameodczucia po wizycie. Naprawdę śmiało możesz iść.
      Mam nadzieję że pomogłam. Pozdrowienia.
    • aagulek Re: Roszkowski czy Makowski 06.03.05, 19:45
      witam, ja na przeziernosci bylam u Roszkowskiego, byl bardzo mily i dokladny a
      my z mezem zadowoleni z fachowosci; na polowkowe zapisalam sie do Roszkowskiego
      ale w tzw miedzyczasie tez do Makowskiego, u Makowskiego wizyta byla wczesniej,
      bardzo milutki czuje sie podczas wizyty wrecz ciepelko, ale mimo wszystko
      poszlam do Roszkowskiego na potwierdzenie, jak pewnie wiesz polowkowe jest
      najwazniejszym po przeziernosci badaniem usg, polowkowe pozwala wykryc
      ewentualne wady a jednak uwazam ze oko Roszkowskiego jest dokladniejsze, tez
      byl mily podczas wizyty, nie pozwolil mi dojsc do slowa gdy chcialam wymyslac
      jesli chodzi o Maleństwo, tzn doszukiwac sie czegokolwiek, i dobrze bo kilka
      miesiecy przed nami i mamy je beztstresowo wytrwac smile, powodzenia, Agnieszka i
      Magdalena i mąż wink
    • malgoriam Re: Roszkowski czy Makowski 06.03.05, 22:56
      Witaj

Bylam u Roszkowskiego i u Makowskiego Stanowczo polecam Roszkowskiego. Polecam
      go ze wzgledu na jego profesjonalizm. Nie jest chamski, nie wiem skad takie
      opinie, a już jak slyszę, ze ktoras z dziewczyn boi się do niego pojsc, bo on
      jakis taki dziwny, to śmiac mi się chce.. Normalny facet, ma jedynie wisielczy
      humor, tak bym określiła jego sposób bycia.. mi odpowiada. Zresztą nawet gdyby
      byl niemily, to i tak bym sie do niego wybrała, bo napewno ma więcej
      doświadczenia niż dr. Makowski, ktory faktycznie jest milym mlodym czlowiekiem,
      ale ...jak Roszkowski powie Ci, ze wszytko jest o.k. to bedzie o.k., a chyba o
      to chodzi. Pozdrawiam
    • renata28 Re: Roszkowski czy Makowski 06.03.05, 23:13
      Roszkowski zdecydowanie. Kiedy byłam u niego na usg powiedział, że nie może
      prowadzić mojej ciąży, bo zajmuje się tylko trudnymi przypadkami i dodał, że po
      co wydawać tyle kasy na niego, skoro to bez sensu, bo nie będzie żadnych
      komplikacji, a ciąża jest jak najbardziej prawidłowa. Chciał nawet za darmo
      robić mi amniopunkcję, żeby mnie przekonać.
      Miał rację moja córeczka ma już 7 miesięcy, a podczas ciąży nic szvzególnego
      się nie działo.
      • lolalilu Re: Roszkowski czy Makowski 06.03.05, 23:16
        taaaa. Roszkowski to faktycznie wybitny specjalista od usg. Ale z ginekologii i
        połoznictwa ma tylko I stopień specjalizacji, więc chyba lepiej dla Ciebie, że
        Twoją ciążę prowadzi ktoś inny...
        • renata28 Re: Roszkowski czy Makowski 06.03.05, 23:28
          Ten facet mi naprawdę pomógł. Dosłownie powiedział, że nie zajmue się takimi
          pierdołami. Wiesz prowadzenie przynajmniej mojej ciąży to było głownie
          wykonywanie usg (a w tym on jest jednak chyba najlepszy) i comiesięczna porcja
          badań, a myślę, że zinterpretować badania potrafi. Gdyby tylko chciał, to bym
          się wcale nie pogniewała, że lekarz tylko z I stopniem specjalizacji akurat z
          położnictwa to robi, ale miałabym pewność, że maleństwo rozwija się prawidłowo.
          Od początku było też wiadomo, że będę miała cc.
          Suma sumarum polecił mi doktor Kucińską, swoją wychowankę, która prowadzila
          moją ciążę, a przyjmuje tam gdzie Roszkowski (pracuje na tym samym sprzęcie) i
          też jest dobra.
          Pozdrawiam
          • lolalilu Re: Roszkowski czy Makowski 06.03.05, 23:37
            bo to dobry specjalista... I wie, że jego domeną jest usg - a nie prowadzenie
            ciąży smile) A nie wszystkie problemy u ciężarnej da się wykryć za pomoca usg i
            wyników badań.

I tu jeszcze dwa słowa o dr Makowskim - jednym z jego atutów jest pokora. Kiedy
            ma podejrzenia, ale brakuje mu pewności prosi innych lekarzy o konsultację! To
            niezwykle ważna postawa. I dlatego też z czystym sumieniem polecam jego młode
            oczy. Bo jego doświadczenie i umiejętność skonsultowania podejrzeń są godne
            zaufania.
            • chwejko Re: Roszkowski czy Makowski 09.03.05, 13:19
              Ja też robiłam badanie u tych obu lekarzy. Różnicę między nimi zauważyłam tylko
              w cenie.Co do profesjonalizmu obaj są świetni.
    • wadowag Re: Roszkowski czy Makowski 09.03.05, 15:59
      Bylam u dr Makowskiego i zdecydowanie go polecam. Wszystko dokładnie mówi,
      odpowiada na pytania i bardzo dokładnie sprawdza dziecko. Na nastepne tez
      wybiore sie do niego.
    • ja275 a gdzie przyjmuje dr Makowski? 09.03.05, 16:37

• lolalilu Re: a gdzie przyjmuje dr Makowski? 09.03.05, 16:58
        Na Łuckiej i na Żelznej robi tradycyjne usg. W Pruszkowie USG 3d (150zł)-
        niestety nie mam dokładnych namiarów - robiłam zawsze usg na Żelaznej - tel.
        536 93 20.
    • mettemarit Re: Roszkowski czy Makowski 10.03.05, 09:55
      Byłam wczoraj na USG połówkowym (24 tydz.)u dr. Roszkowskiego. Przyznaję, że
      szłam z lekkimi obawami, zwłaszcza po przeczytaniu opinii wielu forumowiczek o
      jego rzekomo niemiłym zachowaniu. Wizyta przebiegła bardzo dobrze, Roszkowski
      to konkretny, bardzo kompetentny lekarz (po 10 razy oglądał każdą część ciała
      naszego Dzidziusia), wszystko dokładnie wytłumaczył, był miły i rzeczowy. Jak
      widać należy sugerować się profesjonalizmem lekarza, a nie subiektywnymi
      odczuciami pacjentek. Polecam wszystkim wizytę u Roszkowskiego!
    • m.witka75 Re: Roszkowski czy Makowski 10.03.05, 19:57
      Stanowczo Roszkowski! Fachowiec od USG polecany przez innych lekarzy i
      pacjentki. Też przeprowadzałam wywiad na temat tego lekarza za nim się
      zdecydowałam na wizytę. Byłam z mężem 5 marca u niego na USG z nagraniem i nie
      nastawiałam się na to że ma być miły, sympatyczny itd., bo tak naprawdę nie o
      to w tym chodzi. Przede wszystkim zależało mi na fachowej diagnozie lekarskiej
      i tak było. Koszt spory bo 250zł ale było warto. Po wizycie jesteś pewna iż
      twoje dzidzi jest w 100% zdrowe. Jeśli wszystko do rozwiązania będzie
      przebiegać bez komplikacji to witasz na świecie zdrowego bobaska.
      Po za tym Roszkowski jest tak dobry w swojej dziedzinie, że naucza innych
      przyszłych lekarzy. Nie obawiaj się, bądź na luzie, uśmiechnięta a będzie spoko.
      Pozdrawiam Marta.
    • gnpolec Re: Roszkowski czy Makowski 12.03.05, 11:07
      doświadczyłam "usług" obu na przestrzeni 4 ostatnich lat
      bezapelacyjnie Makowski
      • zuzanna29 polecam Roszkowskiego 12.03.05, 13:04
        podpisuje sie pod powyzszymi opiniami uznajacymi Roszkowskiego - to specjalista
        i fachowiec, posiadajacy szczegolne wyksztalcenie i praktyke w Stanach w
        czasach, kiedy u nas USG bylo novum, a o takim sprzecie moglismy tylko marzyc.
        I absolutnie nie zgadzam sie z opinia, ze jest chamski i gburny ! jest
        konkretny i reaguje alergicznie na mamusie, ktore "przyszly obejrzec swoje
        malenstwo na super sprzecie" - sadze, ze to cala zagadka ;O)
        • mama-in-spe Re: polecam Roszkowskiego 12.03.05, 13:27
          Zdecydowanie Makowski! Znam obu lekarzy, Makowski jest młodszy, sympatyczny, a
          Roszkowski po prostu jako jeden z pierwszych robił USG trójwymiarowe, stad fama
          "wybitnego specjalisty". Nie jest zły, ale na pewno nie lepszy od Makowskiego.
          Świetny jest także dr Kulik www.ginekolog.com/ ja własnie u niego robiłam
          połówkowe i szczerze polecam, baaardzo dokładny, całe badanie w 3D, opis na 8
          stron, dwie dyskietki z filmami plus zdjecie. I koszt 150 zł jak u Makowskiego.
    • renata28 Re: Roszkowski czy Makowski 12.03.05, 13:56

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=588&w=21563570

• zuzanna29 popieram !!! 12.03.05, 18:22
        renata28 - wyjęłaś mi to z ust ! 100 razy popieram !!! dobry sprzet to nie
        wszystko - potrzebne sa jeszcze lata !!! doświadczenia i sprawne oko - nie
        mowiac o profesjonalizmie...
        • lolalilu Re: popieram !!! 12.03.05, 22:47
          Makowski już ma odpowiednie doświadczenie. W środowisku ginekologów położników
          jest bardzo ceniony.
          • gnpolec Re: popieram !!! 14.03.05, 16:26
            i dodam, że fama Roszkowskiego bierze się także z faktu , że jest synem TEEEEGO
            Roszkowskiego ( u którego moja mama, trzydzieści kilka lat temu, miała
            przyjemność rodzić przez 4 DOBY !!! swoją córkę, czyli mnie)

ten fakt, jak wiemy doskonale, obserwując otaczająca nas zrzeczywistość) nie
            jest bez znaczenia (oczywiście chodzi mi o ojca drR a nie o moją mamę i mniesmile)

i żeby było jasno-nie odbieram mu kompetencji, ja po prostu stawiam na
            Makowskiego
            • lolalilu Re: popieram !!! 14.03.05, 16:40
              dr Tomasz roszkowski od usg nie jest synek profesora Ireneusza Roszkowskiego -
              tylko jego bratankiem. Syn profesora Piotr Roszkowski jest docentem na Karowej.
              Tomasz ma I stopień specjalizacji z ginekologii i położnictwa i jego głównym
              zajęciem jest usg - na tym polu jest uznawany za wybitnego specjalistę.
              • gnpolec Re: popieram !!! 14.03.05, 17:20
                wszystko możliwe , niewiele pamiętam z dnia mojego porodusmile dzieki z akorektę

tak czy inaczej koligacje rodzinne są a to tez ma znaczenie

no i chyba mówimy własnie o Roszkowskim od USG vs Makowski od USG smile)
            • zuzanna29 każdemu może przydażyć się "wpadka" 15.03.05, 17:24
              Gnpolec - Twoja Mama dzieki Roszkowskiemu rodzila 4 doby a moj mąż dzięki niemu
              urodził się żywy....to on zadecydował o cc....jak widac każdemu nawet temu
              najlepszemu może przydażyc się "wpadka" - pozdrawiam wszystkie e-mamusie z
              brzuszkami :o)
    • sia77 Re: Roszkowski czy Makowski 15.03.05, 18:07
      Makowski super! Robił mi badanie w trakcie ciąży. Bardzo, bardzo kompetentny,
      przemiły i bardzo ceniony w środowisku lekarskim. naprawde polecam. w następnej
      ciąży napwno tylko do niego będę chodzić na usg.
    • misianamisiana Re: Roszkowski czy Makowski 25.11.21, 16:36
      ODRADZAM ROSZKOWSKIEGO - w gabinecie spotkałam się z przemocą psychiczną ze strony tego lekarza! Skierował mnie do niego mój ginekolog po niepokojącym wyniku testu PAPP-A. Na USG nie widać było kości nosowej płodu - mój ginekolog chciał, by sytuację jeszcze raz ocenił specjalista, jakim podobno jest Roszkowski. Niestety, lekarz ten przyłożył mi do brzucha głowicę na minutę, może dwie, powiedział, że dziecko ma ręce, głowę i nogi, a on nic więcej nie będzie sprawdzać, bo badanie jest jego zdaniem bez sensu. Przed i w trakcie badania okrutnie wyszydzał mnie, kpił ze mnie i przewracał oczami. Na pytania - "dlaczego Pan mnie tak traktuje?" i "czemu Pan przewraca oczami? czemu to ma służyć?" - nie odpowiedział. Używał wulgarnych sformułowań - na pytanie, czy mogę pójść do toalety, usłyszałam, że co to za zwyczaje, żeby "pacjentka chodziła do sracza w trakcie wizyty". To wyczerpuje temat klasy tego Pana - chyba, że określenie "sracz" pasuje jego zdaniem do toalety w Centrum Medycznym Fertina, która faktycznie najczystsza nie była. Takie traktowanie pacjentki, która przychodzi z problemem i jest przerażona ryzykiem trisomii u dziecka jest okrucieństwem ze strony lekarza. Doktor zachowywał się wręcz agresywnie, zdecydowanie nie jak stabilna emocjonalnie osoba. Wisienką na torcie jest fakt, że na ekranie mogłam sobie przeczytać imię i nazwisko oraz datę urodzenia pacjentki, która była przede mną w gabinecie - widziałam ją i poznałam jej dane osobowe pozwalające na identyfikację. Ochrona danych osobowych pacjentów przez Roszkowskiego to jakiś żart. Odradzam wizyty u tego specjalisty - być może kiedyś był faktycznie dobrym lekarzem, teraz dzieje się z nim coś bardzo niepokojącego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka