Dodaj do ulubionych

Dr. S.Stoiński-Poznań

08.03.05, 12:31
Czy ktoś zna tego lekarza? lub leczy się u niego prywatnie lub w szpitalu św.
rodziny?? Bardzo proszę o opinie - to ważne!!!!!
Obserwuj wątek
    • mglura Re: Dr. S.Stoiński-Poznań 08.03.05, 14:35
      fajny lekarz! sprawdź dużo o nim było już wcześniej!
      • illka1 Re: Dr. S.Stoiński-Poznań 08.03.05, 14:43
        Przeczytałam już chyba wszystko co było na jego temat jednak znalazłam same
        niekonkretne informacje.Chciałabym się w szczególności dowiedziec czy jest
        naprawdę bardzo kompetentny, czy nie bagatelizuje problemów (ja odniosłam taki
        elekkie wrażenie), czy jest zwolennikiem dawania L4, czy zleca wystarczającą
        ilość badań oraz usg, jaki jest podczas porodu - czy sugeruje zzo lub cc czy
        jest zwolennikiem wyłącznie porodu naturalnego bez znieczulenia itd. Proszę o
        bardziej dokładne i wyczerpujące dzielenie się doswiadczeniami!!!!!!!!!!!!!!Z
        góry dziękuję!!smile
        • agawa5 Re: Dr. S.Stoiński-Poznań 08.03.05, 16:13
          Hej Illka. Nie wiem jaki jest doktor podczas porodu (dopiero sie przekonam),
          ale z tego co juz wiem, to jest gorącym zwolennikiem zzo i porodów rodzinnych.
          Namawia na znieczulenie każdą pacjentkę bo mówi że miło się pracuje jak mama
          jest uśmiechnieta i nie płacze z bólu. Wiem tez że położenie pośladkowe jest u
          niego bezwzględnym wskazaniem do cc.
          Jak narazie jestem zadowolona z opieki. Ponieważ nie mam żadnych kłopotów
          ciążowych, trudno mi cokolwiek powiedzieć o kompetencji tego lekarza. w każdym
          razie często z nim rozmawiamy na temat różnych spraw porodowych i mam o nim
          dobre zdanie. Po prostu mu ufam. USG miałam w 7, i 20 tc. Ostatnio robilam 3D w
          26 tc w Raszei i tez zaniosłam mu wyniki. Teraz ide w 30 zgodnie z zaleceniami
          dr. stoinskiego.

Nie wiem jakie ma podejście do L4, bo ja biore zwolnienia od mojego osiedlowego
          gina, który daje mi tez skierowania na badania (do Stoinskiego chodze prywatnie)
          • illka1 Re: Dr. S.Stoiński-Poznań 09.03.05, 09:27
            Ale zamierzasz rodzić w szpitalu Św.Rodziny? Cieszę się że jest zwolennikiem
            zzo bo nastawiam się raczej na to znieczulenie -strasznie boję się bólu i myślę
            że mógłby niekorzystnie wpłynąć na mnie i na dzidziusia. Też chciałam iść na
            usg 3D w Raszei ale ponoć nie można teraz nagrywać na kasetę bo mają zepsuty
            aparat. A wiesz może jak robią usg w szpitalu św. rodziny?dokładnie?
            • agawa5 Re: USG klinika 09.03.05, 16:05
              Tak sie składa ze na kontrolne USG chodze właśnie do kliniki, w Raszei byłam
              tylko raz, aby potwierdzic że wszystko jest o.k z maluszkiem, tak na wszelki
              wypadek.
              USG za kazdym razem robił mi dr. Spychała. Właśnie jego polecał mi dr
              Stoinski. Dr. Spychała ma dyżury w środy i piątki, ale najlepiej isc na USG
              wieczorem 19-20, wtedy lekarze mają najwięcej czasu wolnego. Ponoć Spychała
              jest dobrym specjalistą, trudno mi powiedziec jak jest naprawde, ale bardzo
              wnikliwie oceniał zdrowie naszego maleństwa i odpowiadał na nasze pytania.
              Sprzet tez mają dobry (razem z Doplerem), ale nie maja mozliwosci nagrywania.
              Dostajesz tez dokładny opis do swojego lekarza prowadzącego. Jesli pojdziesz w
              srode na USG to całkiem możliwe ze dr. stoinski do Ciebie przyjdzie bo w środy
              ma dyżury i jak zauważy że jego pacjentka czeka na USG to zawsze sie interesuje.

Powiem szczerze jestem bardzo zadowolona z USG w klinice, ale po USG z
              Dmochowskim w Raszei czuję sie jakoś tak bardziej "dopieszczona". Dmochowski
              tłumaczy baaaardzo dokładnie wszystko, zrobił mi Doplera o co nawet nie
              prosiłam, a w klinice mi odmówili, tłumacząc ze nie ma wskazań.
              Ale jak widac wszystko zależy od człowieka - przeciez to tylko kwestia
              włączenia odpowiedniego guziczka, a o ile wiecej wiesz o maleństwie.

I jeszcze jedno, koszt USG w klinice - 30 zł.
              Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka