Dodaj do ulubionych

dr Dudarewicz z Łodzi

25.04.05, 07:26
Czy wiecie coś o tym specjaliście?
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 07:29
      fiona_sz napisała:

> Czy wiecie coś o tym specjaliście?

konsultowalam z nim wyniki swojego kariotypu. przemily, kompetentny, cierpliwy,
      gfachowiec. polecila mi go tekla12.
    • basia741 Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 09:26
      dr Dudarewicz ma opinię bardzo dobrego fachowca, a przy tym jest bardzo
      sympatyczny i podczas badania wszystko cierpliwie tłumaczy, pokazuje. Ja byłam
      u niego na USG już trzy razy, po USG genetycznym w 15 tc bardzo mnie uspokoiły
      wyniki i nabrałam zafuania do lekarza więc na kolejne USG też szłam do niego (w
      22 tc i 32 tc), jeśli będzie potrzeba wykonania kolejnego USG to na pewno też
      pójdę do dr Dudarewicza. Ceny też ma przystępne: USG genetyczne 150 zł, zwykłe
      80 zł, a opis badania który daje jest na pewno znacznie szerszy niż opisy,
      które widziaam u swoich koleżanek. Poza tym gratis robi zdjęcia i nagrywa płytę
      CD, może też nagrać na kasecie video, ale trzeba przynieść ją ze sobą. Zachęca
      też żeby przychodzić razem z mężem.
      pozdrawiam,
      basia
      • aga.roro Re: dr Dudarewicz z Łodzi 26.04.05, 11:12
        czy możesz podać mi chociaż osiedle na którym ten dr przyjmuje? też chciałabym
        się do niego wybrać na USG połówkowe, a nie jestem z Łodzi...Jak tam najlepiej
        dojechać z dworca PKP? W Łodzi są chyba 2 dworce: Kaliska i Główna?
        na tej stronie internetowej w cenniku jest USG genetyczne 150 zł, a zwykłe 80
        zł. To znaczy, że gdybym jako połówkowe wybrała to zwykłe to wystarczy? czy to
        genetyczne to jakieś bardziej inwazyjne? Bardzo chciałabym upewnić się, że
        ciąża przebiega w dobrym kierunku...
        • bemark76 Re: dr Dudarewicz z Łodzi 26.04.05, 21:49
          jedziesz na dworzec Łódź Fabryczna. Stamtąd jest dośc blisko, można przejśc
          praktycznie na pieszo w ciągu ok. 20 min. ale lepiej wziąc taksówkę - to nie
          będzie kosztować więcej jak 15-16 zł, a jak nie znasz Łodzi to nie mma się co
          kręcić po ulicy, zwłaszcza w ciązy. Z taksówkarzami trzeba uważać jak w każdym
          mieście, żeby Cię nie obwieźli po całej Łodzi. Ul. Kamińskiego na której jest
          gabinet dochodzi do ul. Uniwerysteckiej a zaraz obok jest Jaracza, ul. Jaracza
          z kolei to tył Teatru Wielkiego, a Teatr Wielki jest blisko dworca Fabrycznego.

Jako połowkowe nie wybieraj zwykłego USG tylko genetyczne.
          Dr Dudarewicz sprawdza dokladnie czy wszystko jest ok - od palców aż po
          wszystkie narządy. USG genetyczne robi się gdzieś od 18-22 tyg. i jest na tyle
          szczegółowe że wyklucza wszelkie wady rozowjowo-genetyczne, nie jest to
          absolutnie USG inwazyjne tylko po porstu jest do tego rodzaju USG inny program
          komputeroewy, który na podstawie danych dot. narządów płodu wylicza ew. ryzyko
          zaburzeń czy wad wrodzonych. Im wczesniej sie je wykryje tym latwiej potem po
          porodzie je leczyć.
          Polecam USG genetyczne jako prawie 100% metoda diagnostyki płodu, jesli ponadto
          nie robiłaś testów z krwi PPAP (albo podwójne, potrójne) (10-12 tc.) to
          praktycznie to USG da Ci odpowiedź czy wszystko jest OK.

• aga.roro Re: dr Dudarewicz z Łodzi 27.04.05, 09:13
            Dzięki dzięki dziękismile))))))))
    • coronella Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 09:35
      bardzo duzo osob duzo o nim wie, i mnostwo z nich wiele mu zawdziecza.
      Niektórzy nawet zycie swojego dziecka.
      Jesli zastanawiasz się, czy iść do niego na USG, to lepszego specjalisty chyba
      nie znajdziesz
      Zobacz tu www.genetyka.hg.pl/
      • fiona_sz Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 10:08
        Bardzo dziękuję Dziewczyny!
        • alfa36 Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 18:31
          Dziś do niego dzwonilam, rzeczywiście bardzo mily czlowiek. A będę u niego za
          2,5 tygodnia, to będzie początek 21 tc.
          • fiona_sz Re: dr Dudarewicz z Łodzi 25.04.05, 20:59
            A ja się umówiłam na 6 maja na usg genetyczne. Mam nadzieję, że rozwieje moje
            wszystkie wątpliwośći.
            • alfa36 Re: dr Dudarewicz z Łodzi 26.04.05, 10:52
              Pomyliłam się. Jestem umówiona na 6 maja, a to przecież za niecałe 2 tygodnie.
              I chyba odpuszczę sobie wtedy wizytę u mojego gina, ktorą mam na 5 maja.
              Pozdrawiam.
              • julka.28 Re: dr Dudarewicz z Łodzi 28.04.05, 21:57
                Dziewczyny, ja też słyszał już sporo dobrych rzeczy o dr Dudarewiczu. Ale mam
                do was zupełne inne pytanie - nie związane z badaniami prenatalnymi czy USG.
                Ponieważ dr D jest ginekologiem-położnikiem, i z tego co wiem pracuje w CZMP
                (choć nie wiem na jakim oddziale?), to czy któraś w ogóle decydowała się na to,
                aby on właśnie prowdził jej ciążę??? Co w ogóle o tym myślicie???
                • bemark76 Re: dr Dudarewicz z Łodzi-do Julka.28 29.04.05, 08:34
                  Trudne pytanie... z tego co wiem to dr nie prowadzi ciązy... skłądaja sie na to
                  2 fakty: po pierwsze w jego gabinecie na Kaminskiego nie ma łóżka gin. tylko
                  aparatura do USG. druga sprawa jest taka, że on w CZMP pracuje w zakładzie
                  genetyki... czyli wszystko to co jest związane z badaniami nad płodem. Kazdy
                  gin. specjalizje sie tak na prawde w czym innym, kazdy ma w swoim tyt. gin lub
                  gin-poł, ale niektórzy wybierają własnie diagnostyke, genetyke i inne bardziej
                  szczegółowe specjalizacje.
                  Obawiam sie ze w CZMP ani nigdzie indziej dr nie bedzie badał cie
                  ginekologicznie... tylko poprzez USG smile ale mozesz np. pojsc do rejestracji w
                  przychodni w CZMP i zapytać czy taki a taki lekarz prowadzi ciąże - albo
                  zapytac bezposrednio samego doktora.
                  Powodzenia,
                  • julka.28 Re: dr Dudarewicz z Łodzi-do Julka.28 29.04.05, 13:08
                    Dzięki bemark, tak właśnie myślałam. Myślę, że przyjdzie mi jednak poszukać
                    innego dobrego specjalisty z CZMP.
                    • alfa36 Re: dr Dudarewicz z Łodzi-do Julka.28 29.04.05, 13:29
                      julka, jak znajdziesz, to daj znać.
                      • julka.28 Re: dr Dudarewicz z Łodzi-do Julka.28 29.04.05, 13:39
                        alfa36 napisała:

> julka, jak znajdziesz, to daj znać.

hehe, obiecuję wink Ale to może potrwać bo ja jeszcze nawet w ciąży nie jestem..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka