Dodaj do ulubionych

Poród do wody w W-wie

18.05.05, 20:02
Co wiecie na temat możliwości porodu do wody w Warszawie? Słyszałam, że na w
św. Zofii można przebywać w wannie w I i II fazie porodu, ale rodzi się na
łóżku porodowym (dla wygody położnych). W szpitalu na Solcu też podobno jest
wanna, ale dostępna tylko na I fazę porodu. No i szpital w Wołominie, gdzie
są porody do wody. Ale ja wolałabym bliżej, czyli w W-wie.Aha! I jeszcze
jakie są tego koszty?????
Obserwuj wątek
    • aniaop Re: Poród do wody w W-wie 19.05.05, 08:11
      Na Zelaznej mozna rodzic do wody. Ale sa tam tylko 3 polozne, ktore maja
      uprawnienia do odbierania takich porodow, wiec musialabys konkretnie umowic sie
      z jedna z nich.
      • sylwiajagod Re: Poród do wody w W-wie 19.05.05, 08:42
        Wielkie dzięki!
        A nie znasz jakiś większych szczegółów?
        Trzeba umówić się z konkretną położną, co pewnie jest dość kosztowne.
        A jak tam jest z tymi wannami? Ile ich jest? Czy sa tylko w salach do porodów
        indywidualnych, czy też na ogólnych.
        Czy będe musiała opłacić i salę za 800 i dodatkowo jeszcze położną?
        Bo jak dojdzie do tego jeszcze koszt ZZO (czego nie planuję, ale różnie to może
        być) to troszkę drogo wyniesie mnie ten poród. A nie wiem, czy jest sens.
        No i co będzie jak przyjadę rodzić, a "moja" położna nie będzie mogła (bo i tak
        bywa), a wanny będą zajęte??????
        • balbiniaq Re: Poród do wody w W-wie 19.05.05, 08:55
          wszystkie sale na Żelaznej mają wanny (nawet ta ogólna - darmowa). Ale jeśli
          zdecydujesz sie na indywidualną opiekę położnej to chyba musisz też opłacić
          pojedyńczą salę porodową. Więc położna 1500zł i sala 800zł. Nie wiem jak jest z
          zzo przy porodach do wody. Ale maksymalnie wyniesie Cię to 2800zł (z zzo, salą
          i położną). Jeśli podpiszesz umowę z położną - napewno będzie mogła. Tam
          wszystko jest sformalizowane, umowy, faktury - wszystko na piśmie. Poszukaj
          więcej informacji na ich stronie internetowej www.szpitalzelazna.pl, albo
          zadzwoń tam i dopytaj. Moja znajoma rodziła tam do wody (z Jeanette) ale to już
          było 10 lat temu... Nie wiem czy przpadkiem w Wołominie nie oferowali porodów
          do wody.
          • sylwiajagod Re: Poród do wody w W-wie 19.05.05, 09:13
            W Wołominie sa prowadzone porody do wody, ale dla mnie to troche daleko.
            Dzięki za info!
            Jak wiecie coś więcej - może o innych szpitalach - to piszcie!
            Z góry dziekuję!
        • aniaop Re: Poród do wody w W-wie 19.05.05, 09:29
          Musisz umowic sie z konkretna polozna- 1500zl plus zaplacic za sale 1-os z
          wanna- 800zl. Wlasna polozna = wlasna sala. Sal jest 7 bodajze, po umowie z
          polozna miejsce masz gwarantowane. O ile dobrze pamietam zoo przy porodzie do
          wody raczej niekoniecznie. Jak podpiszesz umowe z polozna to bedzie ona z Toba
          rodzic na pewno, nie ma mozliwosci, zeby byla zajeta gdzie indziej.
          Porody takie na pewno przyjmuje Gosia Gierada- Radon (ale jeszcze na
          macierzysnkim) i Janette Kalyta. Nazwiska trzeciej poloznej nie pamietam.
          • sylwiajagod Re: Poród do wody w W-wie 19.05.05, 10:21
            A jakieś inne szpitale?????!!!!!
    • bakaty Re: Poród do wody w W-wie 19.05.05, 10:56
      Poród w wodzie (immersja wodna) jeżeli chodzi o Warszawę to tylko na Żelaznej.
      Do niedawna wogóle nie było można rodzić w wodzie. Specjalizowało się w tym
      tylko kilka ośrodków w Polsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka