sugarbox 01.12.05, 14:22 Prosze o info jak tam jest) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ula233 Re: Inflancka 06.12.05, 13:41 córka znajomej tam rodziła.Dziecko było duże,więc musieli pomóc.Zrobili 3 nacięcia,dziecko ma złamany obojczyk,a ona teraz jakieś zakażenie pochwy. Poza remontem nie słyszałam pozytywnych opinii na temat tego szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
imp9 Re: Inflancka 06.12.05, 15:11 Pierwsze dziecko urodziłam na Inflanckiej, drugiego już na szczęście nie. Z Inflanckiej nie pamiętam nic miłego. Poród trwał długo, bardzo długo, nikt mi nie pomógł. Moje dziecko ma teraz problemy, które mogą być wynikiem ciężkiego porodu, ale teraz nikt tego nie sprawdzi. Omijam ten szpital z daleka i ciarki mi chodzą po plecach na samo słowo Inflancka. Drugi poród był cudem, który zdarzył się na Wołoskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes_r1 Re: Inflancka 07.12.05, 12:15 szpital godny poleecenia. chodziliśym z mężem do szkoły rodzenia na inflancką. Naporód niestety się nie załapaliśmy, bo akurat był remont, ale moja przyjaciółka rodziła tam dwa razy i baaaaaardzo sobie chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
oliwia244 Re: Inflancka 30.12.05, 21:32 zdaje sie, ze chodziłyśmy do szkoły ropdzenia w tym samym czasie... też nie załapałam sie na poród z powodu remontu, a dwa dni czekać nie mogłam ... Odpowiedz Link Zgłoś
lalamido10 Re: Inflancka 27.12.05, 09:54 Luksusow nie ma ale personel jest mily i uprzejmy. Trzeba jednak walczyc o swoje, nie pokazuja jak przewijac dziecko, do pielegniarki laktacyjnej trudno sie dopchac. Pediatrzy raczej o wszystkim mowia. Poscieli nie zmieniaja - jest jedna na caly pobyt. Lazienki i sale w starym stylu. Najgorzej jest z kompetencja lekarzy. Ja poczatkowo bylam zadowolona, moze nie bylo latwo ale nikt nie mowil ze bedzie. Okazalo sie jednak ze porod byl zle prowadzony, zle zszyto krocze i zastosowano nieodpowiednie leczenie w przychodni przyszpitalnej po porodzie. Podobno na tyle zle, ze moge podac ich do sadu. Odpowiedz Link Zgłoś
kajtanka Re: Inflancka 27.12.05, 15:45 Ja urodziłam synka w wrześniu i niestety nie polecam. Wieszałam kiedys psy na Madlińskiego ale Inflancka nawet startu do Madalińskiego tego z przed 6 lat nie ma ( Gdyby nie to ze miałam swoją cudowna panią dr z Inflanckiej to całkiem było by kiepsko. Naszczescie poród był szybki i bez komplikacji. Synkowi nie zrobili żadnych podstawoych badań nawet poziomu bilirubiny. Ja nie polecam ale kazdy czegoś innego oczekuje. Pozdrawiam i życze łatwego rozwiązania Odpowiedz Link Zgłoś
krokodyl1205 Re: Inflancka 28.12.05, 14:49 razem z mężem wybraliśmy tzw.poród rodzinny za który musielismy zapłacić ale warto było. obie panie połozne, które się nami opiekowały były naprawdę super.po 14 godzinach okazało się, że jednak nie uda mi się urodzic synka naturalnie i zadecydowano o cesarskim cięciu. dlaczego tak długo musiałam się męczyć? nie wiem. myślę, że dużo wcześniej było wiadomo, że dziecko jest zbyt duże jak na moje możliwości. lekarka, która była przy moim porodzie, niestety nie zapisała się dobrze w mojej pamieci. natomiast koszmar to oddział noworodkow gdzie człowiek jest zupelnie pozostawiony samemu sobie. pielęgniarki nie pomagają, nie mowią jak zaopiekować się dzieckiem, nie wspierają. czulam się tam jak intruz. po pięciu dniach wyszlam ze szpitala z depresją wywolaną nie samym porodem (chociaż był ciężki)ale atmosferą panującą na oddziale noworodków. jedyne serdeczne słowa należą się pani Małgosi prowadzącej poradnię laktacyjną. to kobieta anioł, serdeczna, pomocna i uśmiechnięta. szkoda, że tylko ona jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
iwciab Re: Inflancka 28.12.05, 21:09 Witam! Ja urodziłam córcie na Inflanckiej w październiku b.r i jestem bardzo zadowolona, zarówno z opieki w trakcie porodu jak i na oddziale, warto zdecydować sie na poród rodzinny za 500 zeta, atmosfera kameralna, ale jak myślę zależy na jaką ekipę sie trafi, ja trafiłam na dobrą i naprawdę polecam, starszą córcie rodziłam na Solcu i nie wspominam tego dobrze, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
annulak Re: Inflancka 29.12.05, 08:48 Ja rodzilam 4 lata temu i wlasciwie mi i mojemu dziecku uratowano w tym szpitalu zycie.Zglosilam sie tam w bardzo ciezkim stanie,nie mialam tam lekarza prowadzacego a nikt mnie nie odsylal gdzie indziej,bardzo sie mna zaopiekowano.Na sali noworodkow nie bylo rewelacji,ale tez nie nie bylo strasznie,troche zbyt malo pomocy.Ale jak sie komus zawdziecza zycie,to to wszystko inne staje sie niewazne.Teraz jestem w 27tyg ciazy i tez tam bede rodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
iw1978 Re: Inflancka 29.12.05, 15:34 Rodziłam tam we wrześniu. Poród na bloku rodzinnym wspominam dobrze. Personel z jednym wyjątkiem miły. Trochę gorzej na położnictwie. Z dzieckiem trzeba sobie samodzielnie dać radę. Ja po dwóch nieprzespanych nocach (przed porodem i tuż po) trzeciej byłam tak zmęczona, że nie słyszałam płaczu dziecka, które miałam w łóżku. Pielęgniarki stwierdziły, że wezmą syna, jak naprawdę będę potrzebować pomocy, ale w końcu poradziłam sobie sama. Dla mnie największym minusem pozostaje fakt, że w drugiej fazie porodu nie pozwalają wybrać pozycji, tylko kładą na samolot oraz to, że tną krocze rutynowo, dla zasady. Mimo wszystko na kolejny poród zdecyduję się pewnie tam. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.23 Re: Inflancka 29.12.05, 19:00 byl tu kiedys post dziewczyny, która urodziła bez naciecia na Inflanckiej, podawała nawet namiary na położną z tego szpitala Odpowiedz Link Zgłoś
kajo145 Re: Inflancka 06.01.06, 15:37 jestem położną w tym szpitalu . nie ma czegoś takiego jak rutynowe nacięcie krocza!!!!! zależy to tylko od elastycznosci krocza i wielkości głowy dziecka a takze np. istniejacych bakteryjnych i grzybiczych chorób pochwy i oklic!!!! o tym czy krocze bedzie naciete decyduje sie w ostatnim momencie!! Odpowiedz Link Zgłoś
rybka_79_79 Re: Inflancka 18.01.06, 21:07 Kajo a kim jesteś?Ja mam zamiar rodzic na Inflanckiej,bo mimo niepochlebnych opini ja sobie go chwale a szczegolnie lekarzy z ginekologi a zwłaszcza moje go pracuje w tym szpitalu.Co prawda do porodu jeszcze troche czasu ale szukam jakiejs fajnej położnej.Jeśli możesz to odezwij sie do mnie na meila ;RYBKA_79_79@TLEN.PL Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.23 Re: Inflancka 18.01.06, 21:24 ja też zamierzam rodzić na Inflanckiej i też bym poprosiła o jakiś kontakt Odpowiedz Link Zgłoś
piotrzz Re: Inflancka 20.01.06, 23:06 A ja rodziłam w październiku na Inflanckiej i jestem zadowolona. Miałam poczucie że personel trzyma rękę na pulsie i wszystko się szczęśliwie zakończyło. I czułam się dobrze poinformowana. Wszyscy lekarze jakich spotkalam (na patologii, porodówce i na noworodkach) grzeczni i mili, położne też, z pielęgniarkami od noworodków różnie bywało. Pobyt z dzieckiem na oddziale to całkiem inna historia, mamy są skazane same na siebie i panuje haos. Mi to starsznie nie doskwierało bo radziłam sobie sama (zresztą po 1,5 dobie nas wypisano) ale mamy które rodzą pierwsze dziecko mogą mieć pewne trudności z uzyskaniem pomocy np. w kwestii karmienia dziecka. Ale ogólnie polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś
falka32 Re: Inflancka 21.01.06, 12:07 ja rodziłam na Inflanckiej bez nacięcia, na moją prosbę - położna zrobiła tzw aktywną ochronę krocza, żadnych pęknięc, leciutkie obtarcie najwyżej. Dodam, że wcześniej nie robiłam żadnych ćwiczen i masaży ani nic takiego. Połozna, która to zrobiła - super babka, bardzo taka konkretna i wesoła - Agnieszka Korejwo. Wiem, że też Beata Szol jest bardzo dobra i tez umie ochronić krocze. Co do innych - nie mam pojęcia, bo ne miałam kontaktu. Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.23 do falki32 21.01.06, 15:34 a umawiałaś się wcześniej z ta położną, że to właśnie ona będzie przy Twoim porodzie czy przypadkowo na nią trafiłaś? Odpowiedz Link Zgłoś
joannabury Re: Inflancka 01.02.06, 10:39 Czy Ktoś jeszcze sie wypowie na temat tego szpitala bo mój poród juz niedługo :- (( Odpowiedz Link Zgłoś
ninka301 Re: Inflancka 02.02.06, 08:53 Ja też prosze o kilka uwag zwiazanych z tym szpitalem. Też zdecydowalismy sie tam na poród rodzinny. Chodzilismy na szkolę rodzenia -też szpitalna -odwiedzilismy szpital- i sale porodowe wyglądaja całkiem dobrze. Pojedyncze pokoje, z wannami , prysznicem, piłkami workami sako itp. natomiast nic nie wiemy jak de facto tam jest a termin porodu naszego Malca juz niebawem....... Odpowiedz Link Zgłoś