Dodaj do ulubionych

usg 4d w Poznaniu -gdzie?

20.04.06, 13:42
no właśnie,może ktoś wie? gdzieś ponoć robią,ale nie mogę odszukać.Na Polnej
i w innych klinikach bez problemów zrobią 3 d,ale ja się uparłam na "czwórkę"
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • monia2992 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 14:37
      Czesc,byłam na 4D na Palacza117a,u dr.Spychały.Bardzo miły lekarz,badanie
      szczegołowe i pamiątka w postaci płytki i zdjęć.Pozdrawiam
      • mirka69 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 14:55
        ooooooo super,wielkie dzieki za odzew.Jakbyś mogła jeszcze podać jakiś telefon.
        Jeżeli nie masz to się po prostu przejadę.A tak w ogóle to warto? widać dziecko
        wyrażnie?
        • monia2992 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 15:11
          Wktórym jestes tyg.?Ja byłam w 20 i widzielismy małą bardzo wyraznie(nosek ma
          podobny do synkasmile)podobno ok.30 slabo juz widac (dzidzia za duza) bo chciałam
          sie wybrac ale moj lekarz prowadzacy mowi zeby lepiej przed 30.Nr.tel.861-42-40
          przyjmuje w poniedzialki i wtorki od 8 rano
          • mirka69 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 15:38
            kurcze,to ostatni gwizdek! jestem w 28 tyg ale miałam spokój,ponieważ w klinice
            na Promienistej (gdzie chciałam zrobić 3d) powiedziano mi,żeby zgłosić się ok.
            30 tc.dzięki za pomoc
            • monia2992 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 15:52
              czyli tez masz na lipcasmileja na 28
              • mirka69 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 16:06
                ja na mniej wiecej połowę,ale ponieważ to druga ciąża,możliwe że urodzi sie
                wcześniej (chyba nawet bym chciała).mimo iż jestem sprawna w 100 % brzuchol i
                niektóre zakazy mnie denerwują.życzę powodzenia,jakbyś sie kiedyś nudziła to
                odezwij się (przy kompie jestem tylko w pracy).pozdrawiam
      • agawa5 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 08:13
        Nie sądze aby ktos w prywatnym gabiniecie miał sprzet lepszy niz szpitale.
        Przeciez to kosztuje ogromne pieniądze. Chyba ze to tak jak w wielu polskich
        prywatnych gabinetach zachodni sprzet wycofany z uzytku i kupiony za grosze.
        • monia2992 Do agawa5 21.04.06, 08:50
          Nie zgadzam sie z Toba.Wlasnie prywatne gabinety sa lepiej wyposazone niz
          szpitale.Wogole to ja nie slyszalam aby w jakims szpitalu bylo USG4D gdyz jest
          to za drogi sprzet na NFZ.
      • mirka69 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 14:51
        już jestem po. tak więc po pierwsze doktor Spychała zrobił na mnie również
        dobre wrażenie-sympatyczny, dowcipny ,młody a nie jakiś mrukliwy zgred.Co do
        badania- kurde,nie wiem czy jestem w 100 % usatysfakcjonowana.po obejrzeniu na
        discavery filmów o płodzie wszystko wypada blado.ale świadomość,że to na
        ekranie to TWOJE DZIECKO jest fantastyczne.mój niestety jakiś wstydliwy,ciągle
        zasłaniał buzię ręką,ale widać dużo.Od 3d różniło się tym,że widziałam jak
        ziewa,marszczy nosek i buzię.wyrażnie było widać,jak to okteślił
        lekarz "klejnoty",więc jestem pewna płci.mam zdjęcia,wieczorem jadę po film,nie
        żałuję pieniędzy,przeżyję ten wydatek.Mam tylko nadzieję,że obraz na filmie
        będzie ruchomy (tak obiecano).dzięki Monia
        • malinka255 mirka 21.04.06, 14:57
          a czym się różnią te usg w Poznaniu? czemu jedno 160zł kosztuje 4d z płyta a
          inne 250zł? ja sie zapisałam za 160zł na poniedziałek, dr Dydowicz;ulica
          Wawrzyniaka;
          malinka
    • kaluha Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 19:53
      takie pytanie laika: mogę wyobrazić sobie 3 wimiary, ale 4? na czym to polega?
    • malinka255 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 20:00
      Czy wszędzie tak drogo-250zł za usg z płetką itp? Może macie namiary na tańsze
      usg 3d/4d w Poznaniu?
      malinka
      • anatewka Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 21:59
        He he, faktycznie trudno sobie wyobrazic 4-ty wymiar wink Usg 3d to obraz
        trojwymiarowy a 4d to obraz trojwymiarowy zmieniajacy sie w czasie (czas to 4-ty
        wymiar).
        • agawa5 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 08:15
          USG 4D polega na tym ze robisz zdjecie dziecka i mozesz je na ekranie obracać w
          dowolnych kierunkach i obejzec malucha z kazdej strony.
          • malinka255 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 08:21
            Czy ktoś zna miejsce w Poznaniu, gdzie usg 4d mozna zrobic za poniżej 200zł, bo
            ja znalazłam narazoe za 200zł ; oczywiście pytam o 4d takie z płytą; prosze o
            odp. bo w przyszłym tyg. chce jechac;
            malinka
          • anatewka Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 08:50
            agawa5 napisała:

> USG 4D polega na tym ze robisz zdjecie dziecka i mozesz je na ekranie obracać
            w dowolnych kierunkach i obejzec malucha z kazdej strony.<

agawo wydaje mi sie ze takie obracanie zdjecia to nadal 3-ci wymiar. Ze stronki
            www.ambulatorium.ujastek.pl/usg_trojwymiarowe_4d.php:
            "USG trójwymiarowe 4D to nowoczesna metoda diagnostyczna pozwalająca zobaczyć
            dziecko w obrazie trójwymiarowym w czasie rzeczywistym. Możemy zobaczyć wygląd
            zewnętrzny dziecka: twarz, kończyny, tułów, płeć."
            • monia2992 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 08:55
              USG 4D to obraz w czasie rzeczywistym,czyli widzisz dzidzie jak sie
              rusza,wklada paluszek do buzki obraz w ruchu.Natomiast 3D to obraz(zdjecie)
              mozna obracac i ogladac z kazdej strony.
              • mirka69 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 09:14
                dziewczyny,dzięki Monii zrobiłam już sobie termin na dzisiaj,więc jeszcze po
                południu podzielę sie z Wami wrażeniami. To gabinet na ul Palacza 117.Wczoraj
                obdzwoniłam prawie wszystkich,nawet na Polnej nie maja takiego aparatu.umieram
                z ciekawości
                • monia2992 Do mirka69 21.04.06, 09:22
                  Ciesze sie ze moglam pomocsmiledzisiaj tez robia?Jak ja bylam to tylko pon.i
                  wtor.Daj znac jak sie ma dzidzia i wogole.Powodzenia,bedziesz na pewno
                  zadowolona.Pozdrawiam.masz moze nr gg??
                  • mirka69 Re: Do mirka69 21.04.06, 10:13
                    też byłam zdiwiona,ale babeczka mnie zapisała do tego Spychały,o którym
                    wspominałaś.GG nie mam,możemy tylko mailować. gdy wrócę z badania to się odezwę.
                    pozdrowionka
                    • monia2992 Re: Do mirka69 21.04.06, 14:56
                      No to fajnie,ja mam film bardzo wyrazny,widac szczegole jak mala mlaska sobie
                      jak ziewa.To bedziesz miala synusia,masz juz dzieci?
                      • monia2992 Re: Do mirka69 21.04.06, 15:01
                        Popiszemy moze na poczcie?
                        • mirka69 Re: Do mirka69 21.04.06, 16:28
                          pewnie,bardzo chętnie ,tylko się nie gniewaj,że czasami długo nie odpisuję-mam
                          kompa tylko w pracy,a w niej ostatnio całkiem spory ruch w interesie (zresztą
                          branża dziecięca więc może będę mogła Tobie w czymś pomóc).mój adres
                          mika.zakapiorek@wp.pl. czekam na maila i może do zobaczenia,trzymaj się (
                          jeżeli Ciebie to nie przeraża to mam już 37 lat,choć ponoć zachowuję się
                          czasami nieodpowiednio jak na tak poważny wiek)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka