mirka69 20.04.06, 13:42 no właśnie,może ktoś wie? gdzieś ponoć robią,ale nie mogę odszukać.Na Polnej i w innych klinikach bez problemów zrobią 3 d,ale ja się uparłam na "czwórkę" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia2992 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 14:37 Czesc,byłam na 4D na Palacza117a,u dr.Spychały.Bardzo miły lekarz,badanie szczegołowe i pamiątka w postaci płytki i zdjęć.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 14:55 ooooooo super,wielkie dzieki za odzew.Jakbyś mogła jeszcze podać jakiś telefon. Jeżeli nie masz to się po prostu przejadę.A tak w ogóle to warto? widać dziecko wyrażnie? Odpowiedz Link Zgłoś
monia2992 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 15:11 Wktórym jestes tyg.?Ja byłam w 20 i widzielismy małą bardzo wyraznie(nosek ma podobny do synka)podobno ok.30 slabo juz widac (dzidzia za duza) bo chciałam sie wybrac ale moj lekarz prowadzacy mowi zeby lepiej przed 30.Nr.tel.861-42-40 przyjmuje w poniedzialki i wtorki od 8 rano Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 15:38 kurcze,to ostatni gwizdek! jestem w 28 tyg ale miałam spokój,ponieważ w klinice na Promienistej (gdzie chciałam zrobić 3d) powiedziano mi,żeby zgłosić się ok. 30 tc.dzięki za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
monia2992 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 15:52 czyli tez masz na lipcaja na 28 Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 16:06 ja na mniej wiecej połowę,ale ponieważ to druga ciąża,możliwe że urodzi sie wcześniej (chyba nawet bym chciała).mimo iż jestem sprawna w 100 % brzuchol i niektóre zakazy mnie denerwują.życzę powodzenia,jakbyś sie kiedyś nudziła to odezwij się (przy kompie jestem tylko w pracy).pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agawa5 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 08:13 Nie sądze aby ktos w prywatnym gabiniecie miał sprzet lepszy niz szpitale. Przeciez to kosztuje ogromne pieniądze. Chyba ze to tak jak w wielu polskich prywatnych gabinetach zachodni sprzet wycofany z uzytku i kupiony za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
monia2992 Do agawa5 21.04.06, 08:50 Nie zgadzam sie z Toba.Wlasnie prywatne gabinety sa lepiej wyposazone niz szpitale.Wogole to ja nie slyszalam aby w jakims szpitalu bylo USG4D gdyz jest to za drogi sprzet na NFZ. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 14:51 już jestem po. tak więc po pierwsze doktor Spychała zrobił na mnie również dobre wrażenie-sympatyczny, dowcipny ,młody a nie jakiś mrukliwy zgred.Co do badania- kurde,nie wiem czy jestem w 100 % usatysfakcjonowana.po obejrzeniu na discavery filmów o płodzie wszystko wypada blado.ale świadomość,że to na ekranie to TWOJE DZIECKO jest fantastyczne.mój niestety jakiś wstydliwy,ciągle zasłaniał buzię ręką,ale widać dużo.Od 3d różniło się tym,że widziałam jak ziewa,marszczy nosek i buzię.wyrażnie było widać,jak to okteślił lekarz "klejnoty",więc jestem pewna płci.mam zdjęcia,wieczorem jadę po film,nie żałuję pieniędzy,przeżyję ten wydatek.Mam tylko nadzieję,że obraz na filmie będzie ruchomy (tak obiecano).dzięki Monia Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 mirka 21.04.06, 14:57 a czym się różnią te usg w Poznaniu? czemu jedno 160zł kosztuje 4d z płyta a inne 250zł? ja sie zapisałam za 160zł na poniedziałek, dr Dydowicz;ulica Wawrzyniaka; malinka Odpowiedz Link Zgłoś
kaluha Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 19:53 takie pytanie laika: mogę wyobrazić sobie 3 wimiary, ale 4? na czym to polega? Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 20:00 Czy wszędzie tak drogo-250zł za usg z płetką itp? Może macie namiary na tańsze usg 3d/4d w Poznaniu? malinka Odpowiedz Link Zgłoś
anatewka Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 20.04.06, 21:59 He he, faktycznie trudno sobie wyobrazic 4-ty wymiar Usg 3d to obraz trojwymiarowy a 4d to obraz trojwymiarowy zmieniajacy sie w czasie (czas to 4-ty wymiar). Odpowiedz Link Zgłoś
agawa5 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 08:15 USG 4D polega na tym ze robisz zdjecie dziecka i mozesz je na ekranie obracać w dowolnych kierunkach i obejzec malucha z kazdej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
malinka255 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 08:21 Czy ktoś zna miejsce w Poznaniu, gdzie usg 4d mozna zrobic za poniżej 200zł, bo ja znalazłam narazoe za 200zł ; oczywiście pytam o 4d takie z płytą; prosze o odp. bo w przyszłym tyg. chce jechac; malinka Odpowiedz Link Zgłoś
anatewka Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 08:50 agawa5 napisała: > USG 4D polega na tym ze robisz zdjecie dziecka i mozesz je na ekranie obracać w dowolnych kierunkach i obejzec malucha z kazdej strony.< agawo wydaje mi sie ze takie obracanie zdjecia to nadal 3-ci wymiar. Ze stronki www.ambulatorium.ujastek.pl/usg_trojwymiarowe_4d.php: "USG trójwymiarowe 4D to nowoczesna metoda diagnostyczna pozwalająca zobaczyć dziecko w obrazie trójwymiarowym w czasie rzeczywistym. Możemy zobaczyć wygląd zewnętrzny dziecka: twarz, kończyny, tułów, płeć." Odpowiedz Link Zgłoś
monia2992 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 08:55 USG 4D to obraz w czasie rzeczywistym,czyli widzisz dzidzie jak sie rusza,wklada paluszek do buzki obraz w ruchu.Natomiast 3D to obraz(zdjecie) mozna obracac i ogladac z kazdej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: usg 4d w Poznaniu -gdzie? 21.04.06, 09:14 dziewczyny,dzięki Monii zrobiłam już sobie termin na dzisiaj,więc jeszcze po południu podzielę sie z Wami wrażeniami. To gabinet na ul Palacza 117.Wczoraj obdzwoniłam prawie wszystkich,nawet na Polnej nie maja takiego aparatu.umieram z ciekawości Odpowiedz Link Zgłoś
monia2992 Do mirka69 21.04.06, 09:22 Ciesze sie ze moglam pomocdzisiaj tez robia?Jak ja bylam to tylko pon.i wtor.Daj znac jak sie ma dzidzia i wogole.Powodzenia,bedziesz na pewno zadowolona.Pozdrawiam.masz moze nr gg?? Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: Do mirka69 21.04.06, 10:13 też byłam zdiwiona,ale babeczka mnie zapisała do tego Spychały,o którym wspominałaś.GG nie mam,możemy tylko mailować. gdy wrócę z badania to się odezwę. pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
monia2992 Re: Do mirka69 21.04.06, 14:56 No to fajnie,ja mam film bardzo wyrazny,widac szczegole jak mala mlaska sobie jak ziewa.To bedziesz miala synusia,masz juz dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
mirka69 Re: Do mirka69 21.04.06, 16:28 pewnie,bardzo chętnie ,tylko się nie gniewaj,że czasami długo nie odpisuję-mam kompa tylko w pracy,a w niej ostatnio całkiem spory ruch w interesie (zresztą branża dziecięca więc może będę mogła Tobie w czymś pomóc).mój adres mika.zakapiorek@wp.pl. czekam na maila i może do zobaczenia,trzymaj się ( jeżeli Ciebie to nie przeraża to mam już 37 lat,choć ponoć zachowuję się czasami nieodpowiednio jak na tak poważny wiek) Odpowiedz Link Zgłoś