Dodaj do ulubionych

CZMP - cesarka

22.05.06, 18:27
opowiem szczegółowo, ujeżeli któraś z Was jest zainteresowana pytajcie.
Dodam, że rzecz się miała w klinice Matczyno - płodowej
Obserwuj wątek
    • deotyma11 Re: CZMP - cesarka 22.05.06, 21:05
      Kropka! serdeczne gratulacje. Mam nadzieję, że ty i maluch czujecie się
      dobrze smile
      • kropka1005 Re: CZMP - cesarka 22.05.06, 21:41
        czujemy sie świetniesmile wszystko przebiegło super i jestem zachwycona!! tylko
        zaczynam chyba depresję odczuwać...boję się że sobie nie poradzę...
    • dasia_p Re: CZMP - cesarka 22.05.06, 21:49
      A miałaś planowane cc, czy sn sie nie udał?
      • kropka1005 Re: CZMP - cesarka 24.05.06, 12:15
        moja cesarka wynikała z połozenia miednicowego, więc można powiedzieć że była
        planowa, choć nie wiedziałam kiedy bedzie.
    • kate1233 Re: CZMP - cesarka 25.05.06, 18:02
      A czy miałaś swojego lekarza z CZMP? Ja mam mieć cc za miesiąc i bardzo się
      boję( cc ze względu na siatkówkę).
      Chciałabym wiedzieć na który oddział się trwafia po cc i jaka jest opieka?
      • kropka1005 Re: CZMP - cesarka 25.05.06, 18:46
        miałam swojego lekarza, ale nie z żadnego oddziału połozniczego, wiec nie było
        go przy mnie.Możesz wybrać który chcesz oddział, ja wybrałam matczyno - podowy
        i uważam to za najlepszą decyzję pod słońcem.Ciął mnie dr Bielak, ale jest tam
        też również dr Podciechowski - obaj zastepcy kierownika kliniki i naprawde
        świetni specjaliści - o podciechowskim wiem od koleżanki, która 4dni przede mną
        miała cesarkę. Po cesarce przewieźli mnie na ojomsmile.Cesarkę miałam o 11 15 do
        11 45, potem pojechałam tam, zeby dojść do siebie. Miałam znieczulene od pasa w
        dół. Na ojomie byłam do godziny 19, chociaż powinnam do 16 ale było bardzo dużo
        porodów(potem dzieczynyopowiadały, ze nie nadążali prześcieradeł na fotele
        kłaśćsmile) i lekarz przyszedł zbadać mnie dopiero o 19. W tym czasie byłam
        podłączona do kroplowek, opiekowały sie mna super pielegniarki, miałam dac im
        znać jak tylko zacznę odczuwać ból brzuszka, no i dałam i od razu dostałam
        Tramal(przeciwbólowy), ponieważ troszkę za późno zgłosiiłam ze zaczynał mnie
        boleć poprosiłam o jeszcze coś i nie było problemu. Do 19 lezałam na
        przeciwbólowych.Potem winda zawieżli mnie na 5 piętro do sali mamuś i
        przywieżli dziecinkę (grzała się wcześniej w inkubatorku - jak każde dziecko po
        urodzeniu)cały czas byłam pod kroplówką i na górze tez dostawałam przeciwbólowe
        leki - głowy nie podnosiłam przez 12 godzin, potem już sobie pozwalałamsmile.na
        noc dzieciątko zabrali. Rano o 6 przyszła położna i wstałam o własnych siłach i
        poszłam pod prysznic. Potem przywieźli mi małą i już ze mną została do końcasmile
        Opieka na 2 jest FANTASTYCZNA miła i fachowa.
        • koretka12 Re: CZMP - cesarka 26.05.06, 02:35
          witam! Również rodziłam na tym samym oddziale i podpisuję się pod twoimi
          słowamismile
          Dodam,że też miałam cc.
          pozdr.
        • jolcia590 Re: CZMP - cesarka 14.07.06, 14:40
          witaj kropko1005.mam identyczne pozytywne wrazenia z pobytu w czmp.z ta roznica
          ze nie mialam tam ani swojego lekarza ani poloznej.Cc przeprowadzil dr Miller w
          fachowy sposob.A opieka przed i po super.
    • dasia_p Re: CZMP - cesarka 26.05.06, 09:18
      Cieszę się, że czytam takie pozytywne opinie o CZMP. Mój poród zbliża się
      wielkimi krokami, a ja coraz bardziej się boje...i częściej myślę o zoo.
      Chetnie je podają czy nie?
      • kropka1005 Re: CZMP - cesarka 26.05.06, 10:02
        trudno mi powiedziec, bo miałam cesarkę, ale z tego co się orientuje to nie ma
        z tym problemu, dziewczyna która oleżała ze mną na sali dostała 2 znieczulenia
        bo jedno nic jej nie dało i poprosiła o drugie i nie było problemu.
        • nina99991 Re: CZMP - cesarka 19.09.06, 13:02
          Mam pytanie. Gdy ma się znieczulenie od pasa w dół, to czy po wyjęciu dziecka
          mam z nim choć chwilowy kontakt czy od razu je zabierają i widzę je po tych
          paru godzinach?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka