Dodaj do ulubionych

szkoły rodzenia Wawa

IP: *.* 02.10.02, 12:05
Czesc :)W moim brzuszku mieszka 22 tygodniowy Staś :))))))))Razem z mężem odkładamy na poród w Iatrosie, bo po wielu perturbacjach zdecydowałam się na poród w prywatnym szpitalu, ale nie wiem jaką wybrać szkołę rodzenia.Czy zapisać się do szkoły rodzenia przy jakimś państwowym szpitalu, czy w jakiejś prywatnej placówce ???Proszę doradzcie !
Obserwuj wątek
    • Gość: tyna Re: szkoły rodzenia Wawa IP: *.* 07.10.02, 23:23
      WitajGorąco polecam szkołę rodzenia przy fundacji "Rodzić po ludzku". Bardzo kameralna atmosfera, świetne zajęcia. W czasie wykładów nie siedzisz w ławkach, co nie jest bez znaczenia w tym stanie :), ale możesz się rozłożyć na wygodnych pufach. Co dla mnie było ważne - kiedy wszystkie urodziłyśmy, spotkałyśmy się jeszcze raz i to było bardzo przyjemne spotkanie.zajżyj sobie na stronę www.rodzicpoludzku.plpozdrawiam i życzę wszystkiego najlepszegoMartyna
    • Gość: gwiazdka Re: szkoły rodzenia Wawa IP: *.* 08.10.02, 11:42
      Hej!Polecam szkołę rodzenia dr Bożeny Karpińskiej mieszczącą się na Wilczej. Zajęcia - głównie ćwiczenia - dwa razy w tygodniu po 1,5 godz. przygotowują nie tylko do porodu ale pomagają w świetnej formie do niego dotrwać oraz po porodzie szybko wrócić do formy. Raz w tygodniu spotykają się same mamy, a drugi raz ćwiczymy z przyszłymi tatusiami. Życzę powodzenia!
      • Gość: savka Re: szkoły rodzenia Wawa IP: *.* 09.10.02, 09:44
        Dziekuje bardzo, dowiem sie dokladnie o jedna i druga szkole. Staś kopie coraz mocniej, wiec trzeba sie wreszcie zdecydowac :)
    • Gość: fartigno Re: szkoły rodzenia Wawa - "Jeanette" IP: *.* 07.12.02, 18:03
      Nie wiem jaką wybrać - odpuść sobie natomiast "Jeanette", która poza znaną nazwą (od imienia najdroższej położnej ze Św. Zofii) nic Ci nie da. Myśmy tam byli i tak naprawdę o rzeczach najważniejszych, np. o karmieniu piersią nie dowiedzieliśmy się NIC. Natomiast na 100% doradzam - gdziekolwiek pójdziecie, idźcie we dwoje (trojewink).
      • Gość: joas Re: szkoły rodzenia Wawa - "Jeanette" IP: *.* 07.12.02, 21:39
        A ja dla odmiany zdecydowanie polecam tę szkołę rodzenia. Chodziliśmy tam w ubiegłym roku i było super. Bardzo dużo się dowiedzieliśmy (m.in. na temat karmienia piersią), uzyskaliśmy dużo wsparcia (dzięki któremu przestałam się panicznie bać porodu), zawarliśmy bardzo miłe znajomości (właśnie jutro mamy kolejne spotkanie - nasze dzieciaczki obchodzą w grudniu pierwsze urodziny) i wreszcie bardzo sympatycznie i wesoło spędziliśmy czas.A że Jeanette jest najdroższą położną w Warszawie - możliwe, ale niewątpliwie jest najwyższej klasy specjalistą i jedną z najlepszych położnych w W-wie. Rodziliśmy z nią w ubiegłym roku i naprawdę nie żałujemy przeznaczonych na to pieniędzy. Jeżeli kiedykolwiek zdecydujemy się na drugie dziecko, na pewno nie będziemy chcieli rodzić z nikim innym.Wracając do szkoły rodzenia "Jeanette" - gorąco polecam.
    • Gość: szczęściara Re: szkoły rodzenia Wawa IP: *.* 07.12.02, 22:43
      Hej,Ja przed urodzeniem mojej kruszynki spotykałam się z położną, która odbierała później poród. Podczas spotkań, omawiała ona ze mną i mężem wszyskie zagadnienia co w szkole rodzenia. Bardzo dobre było to, że mogliśmy jej zadać wszyskie dręczące nas pytania. Byłam też z nią w ciągłym kontakcie tuż przed porodem i jak już się zaczęło to najpierw kontaktowałam się z nią - co robić. W szpitalu czekała na nas tak więc ominęły nas wszelkie ewentualne przykre sprawy szpitalne. Prawdę mówic nie odczuwaliśmy rzadnego stresu. Ktoś już bliski a jednocześnie bardzo doświadczony był już z nami. Rodziłam w Warszawie na Żelaznej. Mam dobre doświadczenia co do tego szpitala - polecam też położne. Chyba wszystkie są dobre. Polecam Monikę Byczek!!! To naprawdę wspaniała położna. Życzę Ci dużo zdrowia. I pozdrów od mnie Stasia. Aga, mama Ania (1,5 r) i Kasi (6,5 mies)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka