cyni 15.01.07, 13:52 Proszę o pomoc żona chce zrobić test potrójny w warszawie czy mozecie mi coś polecić? Bedę wdzięczny za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyni Re: Test potrójny Warszawa 15.01.07, 19:36 Czy nikt nie robił takich badań? > Proszę o pomoc żona chce zrobić test potrójny w warszawie czy mozecie mi coś > polecić? Bedę wdzięczny za info. Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: Test potrójny Warszawa 15.01.07, 21:13 Oczywiscie ze robily i pewnie zaraz Ci odpowiedza. Chcialam Ci tylko napisac ze ten test jest niedokladny,czasem wychodzi na nim ze jest wysokie ryzyko zespolu Downa,a aminopunkcja wychodzi dobra,innym razem wychodzi male ryzyko a dziecko rodzi sie z zD. Moze lepiej zrobcie przeziernosc karkowa (o ile zona jest miedzy 11 a 14 tyg ciazy,bo jesli dalej to jest za pozno) i potem test potrojny dla podwojnego potwierdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cyni Re: Test potrójny Warszawa 16.01.07, 08:42 Dzieki, Przezierność karkowa była robiona w terminie nie wyrobiliśmy się Pappem dlatego żona chce teraz zrobić test potrójny. Naczytałem się o jego małej dokładności ale chcę żeby jak najmniej się denerwowała dlatego zrobimy ten test dla potwierdzenia. magdapol75 napisała: > Oczywiscie ze robily i pewnie zaraz Ci odpowiedza. > Chcialam Ci tylko napisac ze ten test jest niedokladny,czasem wychodzi na nim z > e jest wysokie ryzyko zespolu Downa,a aminopunkcja wychodzi dobra,innym razem w > ychodzi male ryzyko a dziecko rodzi sie z zD. > Moze lepiej zrobcie przeziernosc karkowa (o ile zona jest miedzy 11 a 14 tyg ci > azy,bo jesli dalej to jest za pozno) i potem test potrojny dla podwojnego potwi > erdzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
magdapol75 Re: Test potrójny Warszawa 16.01.07, 12:26 Przeziernosc karkowa daje 90% dokladnosci,test potrojny daje tylko 60% dokladnoisci. Ale zrobcie ten potrojny jak zona sie denerwuje. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś