Dodaj do ulubionych

Poród w IMIDZ

17.04.03, 08:28
Mam zamiar rodzić w IMIDZ, czy któraś z Was rodziła tam ostatnio? Chodzi mi
głównie o zatwianie formalności tzn. jakie sa opłaty za salę, znieczulenie
itp. Kiedy to się załatwia przed czy po porodzie? Czy któraś z Was miała
swoją położną, a jeśli tak, to bardzo bym prosiła o namiary.
I kiedy to wszystko trzeba załatwić-na jak długo przed datą planowanego
porodu? A może macie jakiś telefon do IMIDZ?
I wogóle poradźcie o co się dowiadywać, bo ja wprawdzie nie rodzę pierwszy
raz, ale mam dość dużą przerwę, a teraz wszystko się pozmieniało.
Obserwuj wątek
    • zuza-mama-wisi-i-tesi Re: Poród w IMIDZ 02.05.03, 19:55
      Hej, w Wielki Piątek urodziłam w IMiDz córeczkę. Z opieki - lekarzy i
      położnych - jestem bardzo zadowolona, chociaż warunki panujące w szpitalu są
      siermiężne. Ja miałam poród pośladkowy i asystowało mi 4 lekarzy (!!!) oraz
      dwie zmiany położnych (córcia urodziła się rano), a także kilka stażystek -
      jednym słowem tłum!
      Obecność bliskiej osoby jest za darmo. Znieczulenie chyba też, ale nie dam
      głowy. Są dwie pojedyncze porodówki i jedna podwójna, przedzielona ścianką z
      kafelków. Jak ja rodziłam, to wszystkie były zajęte. Sale na oddziale
      położniczym są 3-5 osobowe. Są też jakieś sale "komercyjne", ale nie wiem jakie.
      Nie miałam opłaconej położnej ani lekarza, więc nic nie doradzę.
      Mam nadzieję, że odpowiedziałam na Twoje pytania.
      Pozdrawiam,
      Zuza
    • zuza-mama-wisi-i-tesi Re: Poród w IMIDZ 02.05.03, 19:57
      Aha, jeszcze jedno - pojechałam do szpitala, jak zaczęłam rodzić, niczego
      wcześniej nie załatwiając. Przyjęli mnie bez problemu, chociaż moje dziecko
      było chyba dziesiątym tej nocy smile
      • zyna Re: Poród w IMIDZ 02.05.03, 22:09
        Dziękuję za odpowiedź, ale przede wszystkim gratuluję córeczki!!! I strasznie
        Ci zazdroszczę, że masz to już za sobą. Strasznie bym chciała już przytulić
        mojego chłopaczka, ale to jeszcze 4 m-ce więc muszę się uzbroić w
        cierpliwośćsmile)
        • gugusiaczek Re: Poród w IMIDZ 03.05.03, 21:41
          Witaj
          Obydwa swoje porody przyzylam w IMIDZ na Kasprzaka(1-w 1997,2-2002).Nie mialam
          zadnego oplaconego lekarza ani poloznej.Zdecydowalam sie na ten szpital ze
          wzgledu na OIOM dla dzieci(gdyby mial sie cos stac,lepiej miec go miejscu)
          Kubusia rodzilam na pojedynczej porodowce i potem zostalam przeniesiona na sale
          ogolna(6 os.),czysto tylko lazienki takie sobie(ale to bylo w '97)ogolnie
          wspominam milo i bez stresowo.Natomiast Zuze w braku miejsca rodzilam na
          ogolnej porodowce i rowniez z braku miesjca wyladowalam na tzw.sali komercyjnej
          (250 zl doba)pokoj czysciutki,z wlasna lazienka(pani sprzata 2xdziennie i
          zmienia przescieradla)odwiedziny kiedy chcesz.W kazdym przypadku -siostry
          przychodza myc dzieci.Za porod rodzinny nic nie placilam.Dla wlasnej wygody wez
          wlasne ciuszki dla bobo i pieluchy(kremy sa w szpitalu)Pamietaj o aktualnej
          ksiazeczce i wszystkich swoich badaniach lekarskich(gr.krwi!! tez)Chyba za
          znieczulenie cos sie placi ale ja nie wiem bo nie mialam przy zadnycm z porodow.
          Jestem zadowolaona z IMIDZ,choc w kazdym szpitalu zdarzyc sie moga rozne rzeczy.
          jesli chcesz jeszcze o cos zapytac pisz-malgosias@hoga.pl
          Pozdrawiam Gosia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka