agag12 29.03.07, 15:28 Który z lekarzy w luxmedzie nie robi problemów z wypisywaniem L4 ? Bardzo proszę o informacje. Proszę na maila privat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
solange1 Re: Luxmed Wawa L4 16.08.07, 10:55 Jeżeli będziesz się kwalifikowała (tzn. będziesz niezdolna do pracy), to każdy lekarz da ci zwolnienie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: Luxmed Wawa L4 17.08.07, 01:05 to bardzo ciekawe, co piszesz, bo u pierwszego lekarza do którego trafiłam w luxmedzie, usłyszałam, że musiałabym poronić i wtedy, owszem, zwolnienie wystawi. jeśli tylko to jest wskazaniem to rzeczywiście, na szczęście, nie kwalifikuję się. Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Luxmed Wawa L4 17.08.07, 10:45 Chyba go źle zrozumiałaś. Chyba chodzi o to, że wcześniej nigdy nie poroniłaś a ciąża nie jest zagrożona. Jeśli nie ma wskazań to dlaczego lekarz miałby Ci wystawiać zwolnienie ? Odpowiedz Link Zgłoś
mamafranka2 Re: Luxmed Wawa L4 17.08.07, 15:59 dziewczyna pyta o to który z lekarzy nie robi problemu z l4 a powód nie jest chyba ważny. Jeśli chodzi o ciąże to każda jest indywidualna i każdy ją przechodzi inaczej i jeden lekarz rozumie że jak się np. haftuje bez przerwy to raczej nie sprzyja to pracy, a inny nie. Niestety nie znam dobrego lekarza w lux medzie, sama się stamtąd wyniosłam kiedy miałam jazdy z ginekologami. Poza tym nie wierzę tam żadnym specjalistom bo już kilka razy ich diagnoza była błędna. Być może tak trafiałam, ale zdrowie to nie loteria i nie będę ryzykować. Pozdr., monika Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: Luxmed Wawa L4 17.08.07, 17:23 Powód jest bardzo ważny. Zwolnienie lekarskie powinno się dostawać wtedy, gdy praca zawodowa jest z powodów zdrowotnych niemożliwa i tylko wtedy. W Luxmedzie generalnie chyba wszyscy lekarze mają podobne podejście zwolnienie jak przedstawiony w mailu lekarz ( tez tam chodzilam w ciazy, ale głównie żeby przepisywać skierowania na badania, bo ciaze prowadzilam gdzies indziej). Odpowiedz Link Zgłoś
mamafranka2 Re: Luxmed Wawa L4 17.08.07, 18:53 mamy chyba inne doświadczenia z lux-medem, kiedyś to może była i dobra klinika ale teraz z całego serca odradzam, a co do l4 jak najbardziej powód musi być, ja miałam powód bardzo poważny i nie dostałam l4. Natomiast dostałam je w swojej rejonowej przychodni, wcale nie prywatnie, więc coś tu nie gra. Mogłabym tu się naprawdę rozpisać na ten temat ale to nie o to chodzi i wcale nie rajcuje mnie użalanie się nad naszą opieką medyczną, bo wiem że to też ludzie i mają swoje zasady pracy. pozdr., monika Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Luxmed Wawa L4 17.08.07, 19:12 "nie gra" z tego powodu, że lecznice typu Luxmed, Medicover i inne są w 90% utrzymywane z abonamentów firmowych, więc chyba jasne, że są niechętni wystawianiu L4, bo to w jakiś sposób uderza w ich sponsorów kiedyś ginekolog z Medicoveru wygadała się, że mają odpowiedzialność majątkową jeśli chodzi o wystawiane przez siebie zwolnienia z pracy, ale więcej nie chciała zdradzić i co to dokładnie oznacza Odpowiedz Link Zgłoś
mocpytan Re: Luxmed Wawa L4 17.08.07, 21:20 marweg25 oj dobrze zrozumiałam, dobrze. również uszczypliwą sugestię o wyborze lekarza prowadzącego z insynuacją, żeby nie u tego lekarza. czy któraś z was może kogoś polecić? a może innych lekarzy, prywatnych - na pradze południe? co prawda nie bardzo uśmiecha mi się zmiana lekarza, ale chyba nie będę mieć wyboru a ja za opiekę w luxmed płacę, tylko część dopłaca pracodawca. Odpowiedz Link Zgłoś
0306a Lux med polecam lekarza 17.08.07, 21:29 Cześć, ja również mam abonamet z pracy w luxmedzie, przyznam, że jeśli chodzi o ginekologów to ciężko tam trafić na kogoś naprawdę "dobrego", ale zdażają się wyjątki. Polecam Panią dr. Annę Świątek, to świetny lekarz i wpaniały człowiek, są niestety kolejki, ale najlepiej zapisać się na poczatku miesiąca na dany miesiąc, taką wprowadzili zasadę jeśłi chodzi o zapisy do dr. Świątek. Byłam też raz na KEN u dr. Golkowskiej-Soluch, bardzo miła, rzeczowa, dokładna, nowa lekarka w luxmedzie. Jestem w 6 tc i chyba mimo wszystko wybiorę również lekarza w szpitalu, w którym będę rodzić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
krypteia Re: Luxmed Wawa L4 17.08.07, 21:40 mocpytan - wprawdzie nie na Pradze, ale mam kogoś kogo mogę Ci polecić, wyslę Ci maila na prv Odpowiedz Link Zgłoś