bialka 27.05.07, 22:36 jak wyżej,od piątku nie przyjmują. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julka20061 Re: MSWiA w Warszawie remont od 30 maja 28.05.07, 11:32 jesteś pewna, że dotyczy on położnictwa ??? Moim lekarzem prowadzącym jest ordynator i nawet nie wspomniał, że będzie remont. Z tego co mi sie wydaje to na położnictwie juz był remont. Ale nie jestem pewna Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jovila Re: MSWiA w Warszawie remont od 30 maja 28.05.07, 11:37 byłam na stronie szpitala i nie ma o tym żadnej zmianki Odpowiedz Link Zgłoś
paczusek Re: MSWiA w Warszawie remont od 30 maja 28.05.07, 13:10 rozmawialam dzis z polozna z mswia i powiedziala ze nie przyjmuja juz porodow oddzial bedzie zamkniety na cale wakacje ja mam termin dobiero na 7 wrzesnia a i tak powiedziala ze nie wie czy sie wyrobia z remontem Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 jovila 28.05.07, 11:42 czy bedziesz tam rodzić??? a na kiedy masz termin ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jovila Re: jovila 28.05.07, 11:53 jeszcze nie wiem, ale biorę ten szpital też pod uwagę, termin mam na 29-30 czerwca, ale jest duze prawdopodobienstwo, że bedzie wczesniej. A Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: jovila 28.05.07, 13:05 Ja mam termin na 30 lipca ale mam nadciśnienie i totalne obrzeki na nogach więc będę miała cc i to najprawdopodobniej konic czerwca. Może się spotkamy Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Paczusek 28.05.07, 13:39 Jak to nie będę przyjmować, rozmawiałm z moim lekarzem (ordynatorem) 2 tygodnie temu i nic mio tym nie powiedział, jestem z nim umówiona na poród (dokładnie na cc, bo mam zagrożenie gestoza) Myślisz, że lekarze i pielaęgniarki będą mieli 3 m-cy wolnego ??? nie wiem co myśleć Odpowiedz Link Zgłoś
magam1 Re: Paczusek 28.05.07, 14:56 Ja myślę że to jakaś dziwna akcja. Byłam tydzień temu na ktg i rozmawiałam na temat miejsc. Nikt się nie zająknął ani słowem na temat remontu, jeszcze mi kazali przyjeżdżać jeśli będzie coś się złego działo. No to w piątek przyjechałam i pocałowałam klamkę.... Wisi kartka, że remont będzie trwał 18 tygodni. Mi jest bardzo mało do śmiechu, bo termin mam za 6 dni. I tak uważam że miałam szczęście że dowiedziałam się o remoncie teraz, a nie w trakcie akcji porodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
julka20061 Re: Paczusek 28.05.07, 15:30 To jestem w szoku, zmartwiłaś mnie tą wiadomością Odpowiedz Link Zgłoś
bialka Re: Paczusek 30.05.07, 09:26 Moja znajoma, która na poniedziałek (28 maja) miała umówioną cesarkę, w piątek (25 maja) dowiedziała się, ze od 30 maja remont. Dowiedziała się na ktg, jej lekarz nawet o tym nie wiedział, ona go poinformowała. Jakaś szybka decyzja, bo remont miał być w wakacje. Może taki manewr żeby nie musieć strajkować? Personel w tym czasie szkolenia, staże do specjalizacji itp... Trzymajcie się dziewczyny! Jak rodziłam rok temu w lipcu to nie działały 4 porodówki w stolicy... Było koszmarnie, zwłaszcza, ze pozamykali te dosyć chodliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 starynkiewicz 30.05.07, 11:12 ja co prawda wybralam starynkiewicza ale tez o zamknieciu porodowki na dwa tygodnie lipca (w czasie ktorych wychodzi mi termin) dowiedzialam sie kilka dni temu. a wczesniej pytalam wszystkich - polozne, ordynator i wszystkie pielegniarki na patologii ciazy gdzie lezalam. nikt nic nie wiedzial... bedzie niezly sajgon... mswia, starynkiewicz, bielanski.... Odpowiedz Link Zgłoś
marweg25 Re: starynkiewicz 30.05.07, 13:18 To jest tak zwana "powtórka z rozrywki". W zeszłym roku było dokładnie tak samo. W porywach nawet połowa porodówek w W-wie była zamknięta. No bo wiadomo lato, wakacje więc prawie nikt nie będzie rodził no i personel sobie pourlopuje. Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: starynkiewicz 30.05.07, 13:20 starynkiewicz "na bank" zamkniety od 1 do 15 lipca (wsciekla mi sie umowiona polozna, dwoch lekarzy prowadzacych, szkola rodzenia i znajomosci wyrobione na patologii ciazy) bielanski - w tym samym terminie (mam info z drugiej reki) to nie remonty (ktore musza byc wczesniej wiadome) tylko czyszczenie (ktore ordynator podobno moze rozporzadzic niemal z dnia na dzien...) zapowiada sie swietnie.. a tu wyz demograficzny jak nic,... na moim - nieduzym w sumie osiedlu - osobiscie znam 5 dziewczyn z terminami na lipiec... Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 solec 30.05.07, 13:28 acha, dodam jeszcze ze "z samej gory" wiem ze na solcu zamyka sie w lipcu ginekologia. a lozka na ginekologii byly wykorzystywane tez czesciowo przez poloznictwo. zamkniecie oznacza mniejsza ilosc lozek... pozostaje sobie zyczyc powodzenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
starynkiewicza PIEKŁO 02.06.07, 23:33 Cześć Dziewczyny, a może, Drogie Panie, w połowie stycznia wraz z żoną rodziliśmy w warszawskim szpitalu przy pl. Starynkiewicza. Poród trwał 30 godzin i zakończył się cięciem. Żona ledwo żywa (wycieńczenie, utrata krwi), dziecko w kiepskim stanie (poważne deformacje czaszki) - konsekwencje zdrowotne ciągną się do dziś. Poród siłami natury nie miał szans powodzenia - dziecko było źle ułożone. Gdyby żonę właściwie zbadano cięcie odbyłoby się pół godziny po przyjęciu do szpitala, a żona i dziecko byliby zdrowi. Niestety lekarze nie byli zainteresowani swoją pracą. Od momentu porodu minęło już kilka miesięcy. Zebraliśmy siły i chcemy sprawić by sprawiedliwości stało się zadość, a niefrasobliwi lekarze zostali ukarani. NIE CHODZI O NAS (bo nam się udało - stan zdrowia małej się poprawia) ale o wszystkie rodzące, które trafią na Starynkiewicza w przyszłości. Prośba do wszystkich Pań (a może i Panów) na forum, które miały zastrzeżenia do opieki w tym szpitalu o maila. Z nieformalnych informacji, którymi dysponujemy prawie wszystkie komplikacje w tym szpitalu dzieją się przy udziale 2 lekarzy (nie zdradzę płci) - jeśli są winni, trzeba sprawić by nie mogli dalej leczyć. UWAGA: nie przez przypadek nie zdradzam personaliów ani płci tych dwóch lekarzy. Każda negatywna opinia na forum jest bowiem podstawą do oskarżenia o zniesławienie. Z tego samego powodu proszę Was o maile a na forum opisujcie najwyżej Wasze przypadki ale bez personaliów. Chcemy wszytko zrobić zgodnie z prawem. Zebrać dokumentację, oddać do analizy specjalistom, a potem podjąć odpowiednie kroki prawne. Mamy już chętnego prawnika. Zróbmy to. JAN KOWALSKI (oczywiście zmienione) starynkiewicza@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś