Dodaj do ulubionych

MSWiA w Warszawie remont od 30 maja

27.05.07, 22:36
jak wyżej,od piątku nie przyjmują. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • jovila Re: MSWiA w Warszawie remont od 30 maja 28.05.07, 11:06
      a do kiedy?
      • julka20061 Re: MSWiA w Warszawie remont od 30 maja 28.05.07, 11:32
        jesteś pewna, że dotyczy on położnictwa ???
        Moim lekarzem prowadzącym jest ordynator i nawet nie wspomniał, że będzie
        remont. Z tego co mi sie wydaje to na położnictwie juz był remont. Ale nie
        jestem pewna
        Pozdrawiam
        • jovila Re: MSWiA w Warszawie remont od 30 maja 28.05.07, 11:37
          byłam na stronie szpitala i nie ma o tym żadnej zmianki
          • paczusek Re: MSWiA w Warszawie remont od 30 maja 28.05.07, 13:10
            rozmawialam dzis z polozna z mswia i powiedziala ze nie przyjmuja juz porodow
            oddzial bedzie zamkniety na cale wakacje
            ja mam termin dobiero na 7 wrzesnia a i tak powiedziala ze nie wie czy sie
            wyrobia z remontem
        • julka20061 jovila 28.05.07, 11:42
          czy bedziesz tam rodzić??? a na kiedy masz termin ???
          • jovila Re: jovila 28.05.07, 11:53
            jeszcze nie wiem, ale biorę ten szpital też pod uwagę, termin mam na 29-30
            czerwca, ale jest duze prawdopodobienstwo, że bedzie wczesniej. A Ty?
            • julka20061 Re: jovila 28.05.07, 13:05
              Ja mam termin na 30 lipca ale mam nadciśnienie i totalne obrzeki na nogach więc
              będę miała cc i to najprawdopodobniej konic czerwca. Może się spotkamy smile
    • julka20061 Paczusek 28.05.07, 13:39
      Jak to nie będę przyjmować, rozmawiałm z moim lekarzem (ordynatorem) 2 tygodnie
      temu i nic mio tym nie powiedział, jestem z nim umówiona na poród (dokładnie na
      cc, bo mam zagrożenie gestoza)
      Myślisz, że lekarze i pielaęgniarki będą mieli 3 m-cy wolnego ???
      nie wiem co myśleć sad
      • magam1 Re: Paczusek 28.05.07, 14:56
        Ja myślę że to jakaś dziwna akcja. Byłam tydzień temu na ktg i rozmawiałam na
        temat miejsc. Nikt się nie zająknął ani słowem na temat remontu, jeszcze mi
        kazali przyjeżdżać jeśli będzie coś się złego działo. No to w piątek
        przyjechałam i pocałowałam klamkę.... Wisi kartka, że remont będzie trwał 18
        tygodni. Mi jest bardzo mało do śmiechu, bo termin mam za 6 dni. I tak uważam
        że miałam szczęście że dowiedziałam się o remoncie teraz, a nie w trakcie akcji
        porodowej.
        • julka20061 Re: Paczusek 28.05.07, 15:30
          To jestem w szoku, zmartwiłaś mnie tą wiadomością sad
      • bialka Re: Paczusek 30.05.07, 09:26
        Moja znajoma, która na poniedziałek (28 maja) miała umówioną cesarkę, w piątek
        (25 maja) dowiedziała się, ze od 30 maja remont. Dowiedziała się na ktg, jej
        lekarz nawet o tym nie wiedział, ona go poinformowała. Jakaś szybka decyzja, bo
        remont miał być w wakacje. Może taki manewr żeby nie musieć strajkować? Personel
        w tym czasie szkolenia, staże do specjalizacji itp... Trzymajcie się dziewczyny!
        Jak rodziłam rok temu w lipcu to nie działały 4 porodówki w stolicy... Było
        koszmarnie, zwłaszcza, ze pozamykali te dosyć chodliwe...
        • dc22 starynkiewicz 30.05.07, 11:12
          ja co prawda wybralam starynkiewicza ale tez o zamknieciu porodowki na dwa
          tygodnie lipca (w czasie ktorych wychodzi mi termin) dowiedzialam sie kilka dni
          temu. a wczesniej pytalam wszystkich - polozne, ordynator i wszystkie
          pielegniarki na patologii ciazy gdzie lezalam. nikt nic nie wiedzial...

bedzie niezly sajgon... mswia, starynkiewicz, bielanski....
          • jovila Re: starynkiewicz 30.05.07, 12:59
            co z Bielańskim tez zamknięty???
            • marweg25 Re: starynkiewicz 30.05.07, 13:18
              To jest tak zwana "powtórka z rozrywki". W zeszłym roku było dokładnie tak
              samo. W porywach nawet połowa porodówek w W-wie była zamknięta.
              No bo wiadomo lato, wakacje więc prawie nikt nie będzie rodził no i personel
              sobie pourlopuje.
              • dc22 Re: starynkiewicz 30.05.07, 13:20
                starynkiewicz "na bank" zamkniety od 1 do 15 lipca (wsciekla mi sie umowiona
                polozna, dwoch lekarzy prowadzacych, szkola rodzenia i znajomosci wyrobione na
                patologii ciazy)
                bielanski - w tym samym terminie (mam info z drugiej reki)
                to nie remonty (ktore musza byc wczesniej wiadome) tylko czyszczenie (ktore
                ordynator podobno moze rozporzadzic niemal z dnia na dzien...)

zapowiada sie swietnie.. a tu wyz demograficzny jak nic,... na moim - nieduzym
                w sumie osiedlu - osobiscie znam 5 dziewczyn z terminami na lipiec...
                • dc22 solec 30.05.07, 13:28
                  acha, dodam jeszcze ze "z samej gory" wink wiem ze na solcu zamyka sie w lipcu
                  ginekologia. a lozka na ginekologii byly wykorzystywane tez czesciowo przez
                  poloznictwo. zamkniecie oznacza mniejsza ilosc lozek...

pozostaje sobie zyczyc powodzenia..... uncertain
          • starynkiewicza PIEKŁO 02.06.07, 23:33
            Cześć Dziewczyny, a może, Drogie Panie,
            w połowie stycznia wraz z żoną rodziliśmy w warszawskim szpitalu przy pl.
            Starynkiewicza. Poród trwał 30 godzin i zakończył się cięciem. Żona ledwo żywa
            (wycieńczenie, utrata krwi), dziecko w kiepskim stanie (poważne deformacje
            czaszki) - konsekwencje zdrowotne ciągną się do dziś. Poród siłami natury nie
            miał szans powodzenia - dziecko było źle ułożone. Gdyby żonę właściwie zbadano
            cięcie odbyłoby się pół godziny po przyjęciu do szpitala, a żona i dziecko
            byliby zdrowi. Niestety lekarze nie byli zainteresowani swoją pracą.
            Od momentu porodu minęło już kilka miesięcy. Zebraliśmy siły i chcemy sprawić
            by sprawiedliwości stało się zadość, a niefrasobliwi lekarze zostali ukarani.
            NIE CHODZI O NAS (bo nam się udało - stan zdrowia małej się poprawia) ale o
            wszystkie rodzące, które trafią na Starynkiewicza w przyszłości.

Prośba do wszystkich Pań (a może i Panów) na forum, które miały zastrzeżenia
            do opieki w tym szpitalu o maila. Z nieformalnych informacji, którymi
            dysponujemy prawie wszystkie komplikacje w tym szpitalu dzieją się przy
            udziale 2 lekarzy (nie zdradzę płci) - jeśli są winni, trzeba sprawić by nie
            mogli dalej leczyć.

UWAGA:
            nie przez przypadek nie zdradzam personaliów ani płci tych dwóch lekarzy.
            Każda negatywna opinia na forum jest bowiem podstawą do oskarżenia o
            zniesławienie. Z tego samego powodu proszę Was o maile a na forum opisujcie
            najwyżej Wasze przypadki ale bez personaliów. Chcemy wszytko zrobić zgodnie z
            prawem. Zebrać dokumentację, oddać do analizy specjalistom, a potem podjąć
            odpowiednie kroki prawne. Mamy już chętnego prawnika. Zróbmy to.

JAN KOWALSKI (oczywiście zmienione)
            starynkiewicza@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka