Dodaj do ulubionych

Karowa - torba, kosmetyki dla dziecka

25.04.08, 09:11
Hej dziewczyny,
mam pytanie do mam które urodziły na Karowej.
Czy do tej słynnej TORBY DO SZPITALA pakować kosmetyki dla dziecka i PAMPERSY? Na stronie szpitala niby jest napisane , że szpital gwarantuje kosmetyki i nawet ubranka, ale różnie to bywa.... Oczywiście ubranka biorę swoje, ale akcesoria do kąpieli, pupy itd też ???
I jeszcze jedno : czy dostanę po wypisie ze szpitala książeczkę szczepień maluszka ???
Z GóRY DZIĘKUJĘ WAM BARDZO ZA PODPOWIEDZI smile
Obserwuj wątek
    • teresska Re: Karowa - torba, kosmetyki dla dziecka 25.04.08, 10:24
      Pieluchy happy sa dostepne (sa w koszach na korytarzu), podobnie jak podklady
      dla mamy ale chyba na wszeslki wypadek lepiej miec kilak swoich gdyby tych
      szpitalnych zabraklo. Co do kosmetykow to lepiej wez swoje. Tzn. ja mialam swoj
      linomag i nie zauwazylam zeby cos do smarowania pupy bylo dostepne, pewnie
      trzeba prosic to dostaniesz. Ubranka maja szpitalne ale lepiej wez swoje. Zawsze
      to inaczej jak maluszek jest w swoich ubrankach. Ja sama malej w szpitalu nie
      kapalam, robily to polozne i mialy wszystko co trzeba. Mialam swoj recznik ale i
      tak wycieraly corke w szpitalne pieluszki. Ksiazeczke szczepien dostaczniesz
      przy wyjsciu ze szpitala razem z wypisem i opaska na raczke (oczywiscie jesli ja
      chcesz). Powodzeniawink
      • muszka1980 Re: Karowa - torba, kosmetyki dla dziecka 25.04.08, 10:50
        Dzięki za info. Myślę, że te pieluszki poprostu przywiezie mi mąż po urodzeniu, jak zorientuję się w sytuacji, co jest, a czego brak smile a lionomag nie zajmuje dużo miejsca .
        A opaskę to biorę obowiązkowo - w końcu to pamiątka na całe życie smile)))
        Czy malutka była z Tobą w sali przez cały czas ? Czy w sali są łóżeczka dla dzieci ?
        Ja to mam teraz traumę , że mnie odeślą do innego szpitala , choć podobną pacjentek mojego lekarza nie odsyłają....

• majka995 Re: Karowa - torba, kosmetyki dla dziecka 25.04.08, 11:13
          Wiesz co to zalezy do którego lekarza chodzisz. Ja tez mam lekarza z
          Karowej i nidgy odesłana nie zostałam, a raz miejsc nie było bo
          przede mną pacjentkę odesłali. Ale tak naprawde to nie wiadomo bo
          jak nie ma miejsc to gdzie Cię położą. A jak nazywa sie twój lekarz??

Pozdrawiam
          • teresska majka995 25.04.08, 11:25
            Mam pytanko. Czy orientujesz sie ile teraz kosztuje wizyta u Smolarczyga dla
            jego "starych" pacjentek? Bo nowe pacjentki placa po 250 zl. Jak chodzilam w
            pierwszej ciazy to placilam po 150 za wizyte, teraz musze sie skonsultowac z
            profesorem i nie wiem czy te 250 dla wszystkich czy tylko dla nowych.
            • muszka1980 Re: majka995 25.04.08, 12:05
              chodzę do niego od początku ciąży. Płacę 200 za wizytę i 150 za USG.
              Teraz moja koleżanka chodzi na konsultacje ginekologiczne i płaci też 200 zł
          • muszka1980 Re: Karowa - torba, kosmetyki dla dziecka 25.04.08, 12:03
            Chodzę do prof. Smolarczyka. Od początku prowadzi moją ciążę. Płacę 200 zł za
            wizytę i 150 za USG.
            • teresska Re: Karowa - torba, kosmetyki dla dziecka 25.04.08, 12:05
              O wlasnie o to mi chodzilo wink dzieki za informacje smile
        • teresska Re: Karowa - torba, kosmetyki dla dziecka 25.04.08, 11:22
          Urodzilam po 19h bezefektownego porodu sn przez cc wiec w pierwszej dobie po
          porodzie bylam nie do zycia. Pierwsza dobe na pooperacyjnej mala byla ze mna jak
          spala, jak sie budzila to polozne pomagaly mi ja przystawic do piersi i pytaly
          czy dam rade do niej wstac, a ze sie do niczego nie nadawalam to zabieraly ja.
          Od momentu jak przeniesli mnie na normalna sale to corcia byla ze mna caly czas.
          Gondolki z maluchami sa caly czas przy mamie. Ja prowadzilam ciaze u
          prof.Smolarczyka i mnie nie odeslali, mimo braku miejsc na patologi polozyli
          mnie na przedporodowej i tam lezalam 4 dni. Trzymam kciuki wink
          • muszka1980 Re: Karowa - torba, kosmetyki dla dziecka 25.04.08, 12:09
            Dzięki za info. No mam właśnie nadzieję, że ten Roman mi pomoże w przyjęciu smile
            Słyszłąm właśnie że podobno to przepustka na Karową.
            No zobaczymy, jestem dobrej myśli smile
            Teraz tylko dobrze by było żeby skasowali ten zakaz o wynajmowaniu położnej....
            • mzosia Re: Karowa - torba, kosmetyki dla dziecka 25.04.08, 13:03
              pocieszyłyście mnie, też prowadzę ciążę u prof. i boję się że
              zostanę odesłana w przypadku braku miejsc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka