nel82 26.06.08, 16:51 Bardzo prosze o opinie o tym sszpitalu, zarówno położnictwo jak i opieka nad noworodkiem. Serdecznie dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
osa551 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 26.06.08, 20:08 Jest to szpital przyjazny dziecku, to znaczy dostajesz dziecko do zajmowania sie nawet na sali pooperacyjnej po cc. Położne starają się pomóc przystawić dziecko od razu do piersi, nie dokarmią bez zlecenia od lekarza. Ja miałam z tego powodu problem, bo wiedziałam, że nie mam prawie pokarmu a następnego dnia będę miała nawał (doświadczenie po poprzednim cc) i prosiłam, żeby dokarmiły 1 (jeden) raz drącego się noworodka po moim 5 godzinnym karmieniu. Naprawdę musiałam się naprosić, bo traktowały mnie zupełnie podejrzliwie dopóki nie powiedziałam, że naprawdę zamierzam karmić piersią i nie mogę słuchać jak się moje dziecko głodne wydziera. Opieka położnych na sali pooperacyjnej super, potem sale niewyremontowane - kompletnie do kitu. Sale płatne - rewelacja. Ostatnio ponoć mieli taki nawał, że łóżko porodowe stało nawet na korytarzu. Płatności zupełnie uregulowane - szpital ma oficjalny cennik, nie ma niedomówień. Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 08:11 > dostajesz dziecko do zajmowania sie nawet na sali pooperacyjnej po cc < A czy na tą salę wpuszczą męża, żeby się zajmował dzieckiem jak mama leży ledwo żywa po cc? Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 09:04 wpuszczają, w nocy można zadzwonić po położną, na szzęscie dzieciaki większość czasu odsypiają. Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 09:26 Dziekuję za ta informację! Z mężem bedę się czuła raźniej, będzie się zajmował dzieckiem i mną, bo jednak po znieczuleniu podpajenczynówkowym nie wolno się podnosić przez 12 godz (nawet ciut ciut unieść głowy). Zastanawiam sie, jak z przewijaniem, karmieniem (możliwe ze nie bedzie od razu pokarmu i trzeba bedzie powalczyć z laktatorem itp)- nie wyobrażam sobie robić to wszystko samej i to na leżąco. Nie za bardzo się też nastawiam, że mi coś pomogą pielęgniarki. Chciałabym wykupić dodatkową opiekę pielegniarki na 1 dobę, ale nie ma w cenniku takiej opcji. Pewnie przesadzam , ale nie miałam nigdy w życiu żadnej operacji, nigdy nie musiałam być zdana na kogoś obcego i to mnie trochę przeraża. Słyszałam już kilka wiarygodnych opinii, że położne w tym szpitalu są w większości super, a pielegniarki są beznadziejne i palcem nie kiwną nawet jak sie bardzo o cos prosi. Jak ty sobie tam radziłaś po cesarce? Odpowiedz Link Zgłoś
prawo.1 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 10:08 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51400&w=80982899 Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 11:57 Dzieki za link, znalazlam relacje z pobytu po cc w tym szpitalu forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=51400&w=80982899&a=81107223 Większość opinii dotyczy porodów sn, wiec jakby ktoś chciał coś dopisać na temat opieki po cc na Madalińskiego to bedę bardzo wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 12:12 ja zwiedzalam ten szpital w ubieglym tygodniu i jestem pod wrazeniem sal wyremontowanych, w lewym skrzydle, jest sof, na ktorej maz moze spac podczas pobytu. W sali tej jest w srodku lazienka z super prysznicem i telewizor, chociaz nie wiem czy bedzie czas na ogladanie. Na salach porodowych jest jedno jacuzzi. Warto zaplacic za polozna. Ja nawet zastanawiam sie nad oplata lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka.007 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 12:38 A jak jest z miejscami, jestem w 39tc i nie chciałabym byc odsyłana w trakcie porodu(. Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 12:48 ja nie mam pojecia, mam wszystko zagwarantowane przez prywatne ubezpieczenie ale wszystkie sale byly zajete i swiezo po porodzie. Chociaz o 15stej na izbie przyjec jedna para czekala jakies 45, jak skonczylam zwiedzanie to jeszcze tam czekali. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 13:03 Ja miałam wszystko zagwarantowane w ubezpieczeniu prywatnym, ale jak nie było miejsca w płatnych salach to na jedną noc trafiłam tam gdzie było miejsce i tyle. Dlatego mam porównanie standardu. A salę ledwo dało się zarezerwować tylko przy planowanym cc (no a mój syn właśnie o jeden dzień się pospieszył i sali na ten wcześniejszy dzień akurat nie było). Ponieważ porodówki są obłożone doradzam trzeźwe podejście do tematu, żeby później nie było smutków. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 12:56 cc o północy, o 2 w nocy jak byłam jeszcze podłączona pod aparaturę położne przystawiły mi dziecko do piersi, potem położyły obok mnie i zostawiły mi przycisk do wzywania. Jak się obudził to przyszły, wykąpały, ubrały i z powrotem do piersi. Rano przyszedł mąż, a potem to już sama się zajmowałam. Pierwsza noc była taka sobie, bo nie było miejsc w salach płatnych, a w sali przed remontem łóżka są fatalne. Potem już z górki. Położna kąpie dzieciaki codziennie wieczorem (w salach są zlewy do kąpieli). Srodki przeciwbólowe dają bez problemu. Polecam zdecydowanie sal płatne. Jak nie masz w sali łazienki to ciężko jest komuś dziecko zostawić i lecieć na korytarz pod prysznic lub do ubikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 13:04 Dzieki za odp. Jestem zdecydowana na płatna sale z lazienka. Pod warunkiem, że bedzie wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
nel82 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 27.06.08, 21:48 Dzieki dziewczyny za odpowiedz. Pomimo niektorych negatywnych opinii i tak decyduje sie na ten szpital. Zalamana tylko jestem tym co dzieje sie w Wawie z powodu braku miejsc. A mialo byc tak pieknie polozna, sala jednoosobowa do porodu i po....a tu trzeba sie martwic zeby trafic na dzien, w ktorym nie bedzie tloku. Szkoda tylko ze mamy oprocz stresu zwiazanego z porodem musza dodatkowo sie stresowac. Odpowiedz Link Zgłoś
anakon Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 28.06.08, 19:20 23VI miałam tam CC. Sala operacyjna bardzo wysoki standart, opieka podczas operacji tez bardzo przyjzna i sprawna, choc wrazenia z samego ciecia...ja przynajmniej wolałabym nie widzieć. Zaraz po-na pooperacyjną i dosłownie po chwili dziecko jest przystawiane do piersi. Ja miałam to szczęście, że była godzina, o której mąż mógł już zostać. Sporo mi pomógł, wyprosili go gdzieś koło 19-20. 1sza noc po CC w sumie jak dla mnie nie ma sensu wykupować opieki dodatkowej, dzieckiem i tak ktoś musi się zająć, bo jest się unieruchomionym i już. Gorzej z kolejną nocą. Ja trafiłam na taki mieszany układ, elegancka sala+ stare girekowskie łóżka, praktycznie nie mogłam się z niego ruszyć. Co do personelu-różnie, mają świadomość, że jest cennik i wszystko w razie co kosztuje...czego nie można powiedzieć o patologii ciąży, gdzie warunki są spartańskie, a personel bardzo pomocny i miły. Sale wyremontowane są super, wyrko na pilota, elegancja francja i kwiaty na ścianach. Można tam trafić czasem zupełnie przypadkowo, jeśli ktoś chce mieć gwarancje to musi zamówić wcześniej. Za rok, 2 lata to pewnie będzie najlepiej wyposażona porodówka w Wwie i pewnie sprywatyzowana. Nie wiem ile osób faktycznie odesłano z kwitkiem. Ja miałam w sumie szczęście i choć chcieli mi powiedzieć, że miejsc nie ma to w trakcie czekania na badanie na izbie jakoś się znalazło. Miałam ciążę prowadzoną przez lekarza z tamtego szpitala i choć on w sumie palcem nie kiwnął w mojej sprawie, to chyba podzialało z założenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dominika0004 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 01.07.08, 00:29 Ja jestem w 38 tc i chcialabym rodzic w tym szpitalu ! Moje 3 kolezanki rodzily w tym roku i byly bardzo zadowolone ! Mam polecona przez nie polozna Elzbiete Kowal z ktora juz rozmawialam i bardzo bym chciala z nia rodzic ! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 do dominika 01.07.08, 09:43 hej ja tez bede rodzic z Ela Kowal. dlugo sie zastanawiam z ktora, czy z A. Soszynska czy W.Gwiazda, -niestety jest na urlopie do 10 wrzesnia a ja mam termin jakos w polowie, wiec na 99% bedzie to pani E. Kowal. Czekam na twoja relacje z porodu wlsanie z nia. Powodzenia! href="www.wunschkinder.net/forum/ssticker/sstick/19/09/2008/43 /16/51/0/255.png">♥wrzesniowy skarb Leo♥</a> Odpowiedz Link Zgłoś
dominika0004 Re: do dominika 01.07.08, 14:29 Ewa Kowal ma urlop od 1 do 15 lipca a ja mam termin na 14-wiec mam nadzieje ze 2 dni przenosze...bo chciala bym z nia ! A na zastepstwo w razie jakbym wczesniej rodzila biore W.Gwiazde ( w czwartek jade sie z nia spotkac bo jeszcze jej nie widzialam ) Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: do dominika 01.07.08, 14:43 to jak juz sie z nia spotkasz to mozesz napisac jak ci sie spodobala. Ja mam jeszcze troche czasu ale w przyszlym tyg. musze sie zdecydowac albo Ela albo Wiola, zadnej jeszcze nie widzialam, tylko mam ich namiary od mojej pielegniarki z Medicover, bede rodzic z ich ubezpieczenia. ♥wrzesniowy skarb Leo♥ Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 01.07.08, 08:02 > wrazenia z samego ciecia...ja przynajmniej wolałabym nie widzieć. < O kurcze! To nie dają żadnej zasłonki ? Ja nie patrzę się nawet jak mi piguła pobiera krew, inaczej to nie ręczyłabym za siebie (raz w życiu się popatrzyłam i zesłabłam) Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 01.07.08, 08:56 oczywiście kładą na brzuchu cały stelaż za zasłonką, ale jak wiadomo jak ktoś chce to sobie może obejrzeć własne cc w lampie. Jak nie chce to może nie patrzeć na lampę tylko na coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 01.07.08, 10:14 Uf, to mnie uspokoiłaś A z tą lampą - kolega mi opowiadał jak oglądał w odbiciu lampy operację swojego kolana........ z tym, że jego to fascynowało! Odpowiedz Link Zgłoś
doska01 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 01.07.08, 15:02 Czy mozecie mi napisac jak to jest od strony formalnej z poloznymi, tzn czy podpisuje sie z nimi jakas umowe jak w Zosce, albo wplaca cos przed porodem ? Czy jesli sie nie pojedzie w efekcie do tego szpitala to cos trzeba zaplacic poloznej czy nie ? Bede wdzieczna za info. Odpowiedz Link Zgłoś
anakon Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 03.07.08, 17:58 Nie trzeba patrzec w lampy...mimo wszystko czuje sie grzebanie w brzuchu i czuc jak caly dol ciala jest tarmoszony to w lewo to w prawo, ja nic nie widzialam, ale wszystko czulam, a wyobraznia doklada swoje. Nie to, zeby straszyc, ale ja tam wolalam CC z narkoza(przy 1szym dziecku)choc oczywiscie jest to duzo mniej korzystne dla zdrowia niz podpajeczynowkowe. Niestety zrobili mi paskudna blizne, za to mam do nich zal, bo z czasem trzeba bedzie robic jakas plastyke...na prawde partacko to wyglada, choc mam nadzieje ,ze w srodku jest nieco lepiej, bo jeszcze chodze na wlasnych nogach Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 04.07.08, 08:58 Współczuję ci z ta blizna! O tym czuciu juz mi też ktoś mówił, dobrze to wiedzieć wcześniej niż przeżyć potem szok na sali operacyjnej. Ciekawe czy anestezjolog zdecyduje się znieczulać mnie w mój mega pokręcony kręgosłup czy całościowo. Mam schize że mi przez to tylko jedną stronę znieczuli i będą mnie ciąć na żywca itp. Ogólnie to strasznie się boje tej cesarki, mimo że na 100 procent jeszcze nie jest przesądzone, że się u mnie odbędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
osa551 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 14.07.08, 00:06 Ja nie mam problemu z blizną, tym bardziej jestem zdziwiona, że wycinali mi bliznę po poprzednim cc i usuwali żylaka (bo w ciąży mi się zrobił na starej bliźnie). Odpowiedz Link Zgłoś
dominika0004 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 14.07.08, 00:34 1200 zł - lada dzien bede korzystala z poloznej bo mam termin na dzisiaj ) Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 do dominka004 21.07.08, 11:14 hej, czy juz urodzilas, jesli tak to gratulacje! jak wrazenia? pozdrawiam ♥wrzesniowy skarb Leo♥ Odpowiedz Link Zgłoś
babalaga Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 02.07.08, 16:40 ja dziewczyny urodziłam tam w czwartek moje 2 dziecko ( poprzednie też na Madalińskiego) . Dużo ta się zmieniło na korzyść. chętnie odpowiem na pytania. Rodziłam naturalnie z polożną. Jeżeli chodzi o to zagadnienie to wcześniej podpisuje się wniosek o opiekę, wybiera połoną. skorzystanie z tej opcji nie jest przymusowe tzn. mozna zrezygnować bo np urodzisz gdzieś indziej czy też bez korzystania z kontaktu z nią. nic się nie płaci wypełniając wniosek. minusem jest , że przy cc kończącym poród też musisz zapłacić. ja miałam nadciśnienei w ciąży i myślalam ze bedzie cc, ale jak się zaczęło naturalnie to zadzwoniłam do położnej żeby przyjechała... Odpowiedz Link Zgłoś
alela1 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 02.07.08, 17:19 a z kim rodzilas? z ktora polozna, cz mialas znieczulenie? ♥wrzesniowy skarb Leo♥ Odpowiedz Link Zgłoś
babalaga Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 02.07.08, 17:25 pierwsze z Agnieszką bebel a drugie z Iwonką Zakowska. miałam znieczulenie podpajęczynówkowe bo ja przyjechałam już z rozwarciem 8 cm, a za 1 razem zewnątrzoponowe bo wszytsko wolniej szło tzn odeszły mi wody i po 4h nie miałam jeszcze skurczy Odpowiedz Link Zgłoś
ania082008 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 13.07.08, 11:23 mam pytanie....ile "kosztuje" położna w szpitalu przy Madalińskiego? Czy jest to jakiś stały cennik, czy też zależy to od konkretnej położnej? Odpowiedz Link Zgłoś
aniabogatko76 Re: szpital świetej rodziny-Madalińskiego-wrażeni 13.07.08, 18:18 dwa lata temu w sierpniu placilam 900 zl za prywatna polozna. Teraz rodze drugie dziecko i na stronie szpitala jest oficjalny cennik i podana kwota 1200 zl. za polozna. Odpowiedz Link Zgłoś