doddi3 15.08.08, 22:30 Czy Medicover honoruje (bezpłatnie) skierowania na badania laboratoryjne przepisane przez lekarza nie z tej placówki prowadzącego ciążę ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
k.solska Re: Medicover 17.08.08, 23:08 Nie. Na takie badania musisz mieć skierowanie od ich lekarza. Z tego powodu moją ciążę prowadzę u dwóch lekarzy )) Odpowiedz Link Zgłoś
k.solska Re: Medicover 18.08.08, 13:44 Trochę namieszałam. Otóż badanie ogólne moczu i morfologię możesz zawsze zrobić bez żadnego skierowania jeśli tylko masz wykupiony abonament w Medicover. Dodatkowo w ramach abonamentu możesz mieć też możliwość zlecenia innych badań bez skierowania, ale to musiałabyś już sprawdzić bezpośrednio w Medicover lub u swojego pracodawcy jeśli masz kartę służbową, bo to są częto sprawy indywidulanych negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: Medicover 19.08.08, 18:28 Ja mam abonament niebieski w medicover i chodzę do lekarza w scanmedzie (na zasadzie porozumień między nimi a medicoverem). Co do badań to jeśli chciałabym robić je w medicover to musiałabym iść do tamtejszego lekarza i poprosić o przepisanie skierowania. Odpowiedz Link Zgłoś
zaczek13 Re: Medicoverdo ania_kr 21.08.08, 19:58 do jakiego lekarza chodzisz w Scanmedzie bo nie mogę sie zdecydować nikt z Medicover-u nie ma super opini, i czy w ramach abonamentu w medicover możesz robic badania w scanmmed Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kr Re: Medicoverdo ania_kr 28.08.08, 21:41 Ja chodzę do dr Franczaka, badania krwi ze skierowania od tego lekarza zrobiłam w scanmedzie (telefonicznie sprawdzali w medicover czy mój pakiet obejmuje te badania), usg też mam w ramach wizyty za darmo. Teraz mam na skierowaniu tylko morfologię i mocz więc zrobię w medocover, bo mam bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś