Dodaj do ulubionych

Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła...

IP: *.altec.pl 01.01.10, 21:10
Czy "dyrektor dobrze zarządza szpitalem" oznacza wpędzanie szpitala w
kilkomilionowy dług i "wymuszanie" na pracownikach "dobrowolnego" zrzeczenia
się 10% z pensji, co ma aktualnie miejsce w chorzowskim szpitalu?
Ile pani rzeczniczka bierze za głoszenie takich informacji?
Obserwuj wątek
    • Gość: asd Chlyb ze szpyrkom dobra rzecz :D IP: *.zamek.net.pl 01.01.10, 21:24
      wiadomo skąd Tomuś miał na plakaty.
      • Gość: moe Jeden z PiS reszta z PO. IP: 82.139.156.* 02.01.10, 10:23
        Tak wynika z artykułu.
        • Gość: wojtek scentarlizowac ala ryanair IP: 94.254.159.* 02.01.10, 14:19
          rozwiazanie jest proste, scentarlizowac podejmowanie decyzji tak jak
          torobi np. ryanair, w niewielkiej siedzibie w dublinie podejmowane sa
          wszystkie decyzje, ryanair zbiera zamowienia na samoloty bitp z kazdej
          bazy i amawia ogromne ilosci (tym samym dostaje gigantyczne upusty),
          nalezy kazdy szpital, przychodnie itp polaczyc komuterowo z centrala i
          zbierac zamowienia i robic przetargi na 10000? lozek, itp. oszczednosci
          bylyby gigantyczne, tylko ze oczywiscie ktos na tym straci (ciekawe
          kto;-),
    • Gość: pedro Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.10, 22:09
      czy Marcin Pietraszewski moglby wyjasnic co to jest podbeskidzie? chodzilo o zespol pilkarski?
    • Gość: brum halo MSWiA jak to jest???? IP: 81.219.93.* 01.01.10, 22:23
      zwykły policjant- czyli osoba zatrudniona przez MSWiA- w momencie
      wszczęcia postępowania przeciwko niemu zostaje zawieszony i
      otrzymuje 50% poborów do czasu zakończenia sprawy. Czy taki przepis
      nie obowiązuje dyrektora szpitala MSWiA? Bo skoro jest już akt
      oskarzenia to znaczy ze sprawa jest od jakiegoś czasu w
      prokuraturze. To jak to jest??
      • Gość: ola Re: halo MSWiA jak to jest???? IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.01.10, 08:40
        Masz pełną rację tym bardziej, ze o tym dyrektorze to juz chodziły tabuny
        opowiesci o jego korupcji, a wozenie sie mercedesami najwyzszej najlepszej
        klasy calej jego rodzinki ( zony corki itd) przyprawialo o mdlosci pracownikow,
        ktorzy zapieprzaja caly miesiac za 1200 zl. Jego "sobiepanstwo" i traktowania
        szpitala jak wlasnego ksiestwa udzielnego az kole w oczy. I co? Zarzuty, a on
        dalej pracuje ....MSWIA widac stosuje podwojna polityke do swoich pracownikow.
      • Gość: jurek Re: halo MSWiA jak to jest???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 19:17
        nie obowiązuje bo dyrekytor nie jest funkcjonariuszem policji
    • konsta-nty12 Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... 01.01.10, 22:43
      Dyrektorzy szpitali wolą zadłużać szpitale i brać łapowki.Potem Tusk będzie
      prywatyzował te zadłużone szpitale.NIK-t nie będzie się potem pytał skąd były
      dyrektor szpitala miał kasę na wykup zbankrutowanego szpitala.
      • Gość: zolwin Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.centertel.pl 02.01.10, 00:48
        Tusk nie da rady sprywatyzować dużych szpitali bo żaden Dyrektor ciągnący szmal
        z koncernów z którymi współpracują szpitale do tego nie dopuści. To co wykryto w
        tej sprawie dotyczy tylko Philipsa, a przecież szpitale mają też wiele innych
        przetargów i nie okłamujmy się że tamte przeprowadzane są uczciwie. Można więc
        łatwo policzyć że taki Dyrektor przeciętnego szpitala specjalistycznego o
        budżecie 100 mln wydaje ok 30-40 mln rocznie na "zakupy". Czyli ma z łapówek
        spokojnie licząc 1.5-2 mln rocznie. W dodatku Dyrektor gdy skończy mu się kasa
        na "zakupy" zawsze może liczyć na "pomoc" minister zdrowia która chętnie pomaga
        szpitalom w "kłopotach". Tylko idiota pozwoliłby na prywatyzację (czytaj:
        popsucie) takiej machiny do robienia pieniędzy.
        • rickky Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych 02.01.10, 12:34
          Gość portalu: zolwin napisał(a):

> Tusk nie da rady sprywatyzować dużych szpitali bo żaden Dyrektor ciągnący szmal
          > z koncernów z którymi współpracują szpitale do tego nie dopuści. To co wykryto
          > w
          > tej sprawie dotyczy tylko Philipsa, a przecież szpitale mają też wiele innych
          > przetargów i nie okłamujmy się że tamte przeprowadzane są uczciwie. Można więc
          > łatwo policzyć że taki Dyrektor przeciętnego szpitala specjalistycznego o
          > budżecie 100 mln wydaje ok 30-40 mln rocznie na "zakupy". Czyli ma z łapówek
          > spokojnie licząc 1.5-2 mln rocznie. W dodatku Dyrektor gdy skończy mu się kasa
          > na "zakupy" zawsze może liczyć na "pomoc" minister zdrowia która chętnie pomaga
          > szpitalom w "kłopotach". Tylko idiota pozwoliłby na prywatyzację (czytaj:
          > popsucie) takiej machiny do robienia pieniędzy.

Dokładnie tak!!!
          W prywatnej placówce taka rzecz nie miałaby w ogóle miejsca.

Z drugiej strony, co to znaczy, że wymogi przetargu były ustawione pod jedyną firmę, która je spełniała? A jeżeli szpitalowi rzeczywiście chodziło o ten sprzęt, który jako jedyny posiada taka właśnie funkcje, to co? Musi kupić inny, koniecznie tańszy, ale dla szpitala g.wno wart?
          Gdyby szpital był prywatny, to kupiłby taki jakiego właśnie potrzebuje, niezależnie od ceny, jeżeli oczywiście ma środki (wypracowane, lub dostępny kredyt).
          • Gość: maxi Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.net.pbthawe.eu 02.01.10, 12:58
            Kolo,jak nie znasz przepisów to nie pitol.
            Zaznacz,że Twój scenariusz zakupów dotyczyć tylko może placówek
            które ani zydla nie biorą z NFZ.
            W każdym innym przypadku kłania się ustawa Prawo zamówień publicznych

• rickky Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych 04.01.10, 15:25
              Gość portalu: maxi napisał(a):

> Kolo,jak nie znasz przepisów to nie pitol.
              > Zaznacz,że Twój scenariusz zakupów dotyczyć tylko może placówek
              > które ani zydla nie biorą z NFZ.
              > W każdym innym przypadku kłania się ustawa Prawo zamówień publicznych

Skoro, jak twierdzisz, " w każdym innym przypadku kłania się Ustawa", to znaczy nic innego jak to, że jest ona jednym z głównych źródeł korupcji w Polsce.
              Należy ją wobec tego zlikwidować, a podmioty gospodarcze zobowiązać do restrykcyjnego rozliczania się z zarobionych pieniędzy, pod groźbą upadłości.
              Sam prowadzę poradnię specjalistyczną, całkowicie prywatną. Od NFZ faktycznie, nie wziąłem nawet zydla. Ale jak chcę kupić jakiś nowy, potrzebny mi sprzęt czy urządzenie to szukam w internecie, wybieram oferenta bezpośrednio lub po kontakcie z nim (z nimi, jeżeli mam większy wybór spośród kilku wystawców, sam wybieram to co kupuję, zamawiam, płacę gotówką, lub biorę kredyt i urządzenie mam u siebie. Czasami jezdżę na targi medyczne i tam kupuję. Taki zakup trwa od tygodnia do 3 miesięcy i zależy od rodzaju urządzenia - czasami trzeba je sprowadzać na zamówienie, wię troche to trwa.
              Oczywiście rodzaj urządzenia i specyfikację dobieram nie pod względem ceny, ale korzyści jakie odniosę ja oraz, przede wszystkim mój pacjent z dziagnostyki/leczenia zakupioną aparatura.
              Jak kiedyś pracowałem w "państwowej służbie zdrowia", to czas zakupu urządzenia, które ja prywatnie zakupiłem za niewielkie pieniądze w ciągu tygodnia, po 2 przetargach wyniósł ponad 6 miesięcy, a i tak było to urządzenie najmniej przydatne spośród wszystkich biorących udział w przetargu.
              Jeżeli nadal tak się będzie działo w zakresie zamówień publicznych, to nic dobrego z tego nie będzie, i nawet CBA a nawet CBAwCBA nie pomoże.

Chociaż nie do końca jestem pewien twoich racji, że zapisy Ustawy obowiązuja wszystkie podmioty, mające kontrakt z NFZ.
              Wszak prywatne podmioty są z natury rzeczy "niepubliczne" jak więc mogą podlegać zapisom o zamówieniach "publicznych". Poza tym NFZ też nic do tego nie ma, on jest tylko od wydawania pieniędzy na leczenie.
            • rickky Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych 05.01.10, 14:31
              Gość portalu: maxi napisał(a):

> Kolo,jak nie znasz przepisów to nie pitol.

A jednak to nie ja nie znam przepisów. Wszystko, co napisałem jest jak najbardziej poprawne

> Zaznacz,że Twój scenariusz zakupów dotyczyć tylko może placówek
              > które ani zydla nie biorą z NFZ.

Nieprawda, jeżeli są "niepubliczne" to prawo o zamówieniach publicznych mogą mieć w d..pie (sprawdzone bezpośrednio u szefostwa dwóch podmiotów "niepublicznych")

> W każdym innym przypadku kłania się ustawa Prawo zamówień publicznych

Jeszcze raz nieprawda.
              Fundusz nie ma nic do tego, na jaka aparaturę, o jakiej specyfikacji i w jakim trybie kupowanej, wydajesz pieniadze.
              >
              >
      • kr-ok Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych 02.01.10, 08:08
        GDYBY SZPITALE BYŁY SPRYWATYZOWANE JAK CHCIAŁ JUŻ DAWNO TUSK TO NA PEWNO NIE
        BYŁOBY USTAWIANIA PRZETARGÓW A TY NIE MÓGŁBYŚ PISAĆ TEGO POSTU.
      • Gość: michał Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.10, 12:59
        skoro o tym wiesz, to poproś tego pana dyrektora, aby tego nie robił!
      • Gość: Chory Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.chello.pl 03.01.10, 13:54

Taka rzeczywistość, to tylko w naszym kraju możliwa!!
      • Gość: piel Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.silesialan.pl 03.01.10, 19:47
        PIENIĄDZE SZ.MA OD PIELĘGNIAREK
    • Gość: GŚ Nazewnictwo IP: *.chello.pl 02.01.10, 00:18
      "PODBESKIDZIE" TO NAZWA GOROLI!!(nie mylić z góra/olami!!) Neologizm
      pozaśląski podobnie jak gorolska nazwa "zaolzie"! NAZWA PRAWDZIWA TO
      GÓRNY ŚLĄSK! "ZAOLZIE" I "PODBESKIDZIE" TO GÓRNY ŚLĄSK kropka!
      ps. Nie ma też "zagłębia" to Małopolska zachodnia. Województwo jest
      śląskie i Ślązakiem jest obecnie częstochowianin, jaworznianin,
      będzinianin, chorzowianin, katowiczanin, lubliniecczanin czy
      zawiercianin!
      • Gość: opservator Re; "zagłąbie" to Małopolska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 09:59
    • Gość: niszcz korupcję Grzegorz Szpyrka IP: *.chello.pl 02.01.10, 00:32
      Czyżby gazeta zapomniała pochwalić funkcjonariuszy ABW za
      zatrzymanie i prowadzenie sprawy m.in. lekarza i urzędnika
      wojewódzkiego Grzegorza Szpyrki?
    • Gość: Sulim Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... IP: 79.175.240.* 02.01.10, 07:00
      No to teraz dobrowolnie poddadzą się karze, dostaną dwa lata w zawieszeniu na
      trzy i do końca życia są ustawieni, oni, ich dzieci i wnuki.
    • Gość: opa Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.10, 07:35
      Aż 3 lata były potrzebne do przedstawienia im aktu oskarżenia ? Proces będzie
      trwał następne 3-4 lata. Będą apelacje, odwołania - po 10-ciu latach dostaną
      wyrok w zawieszeniu i po ptokach.
      • Gość: E! Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.chello.pl 02.01.10, 11:23
        Zaroz ptoki. Wszystkie ptoki ćwierkają że pobrane łapówki idą w dalszy
        obieg...do wymiaru sprawiedliwości !!!
        I te same ptoki ćwierkają, że po tamtych łapówkach już były następne, rzeka się
        nie przerwała!!!
      • Gość: semeon Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.10, 12:21
        Ale najpierw minie 10 lat i sprawy się przedawnią co jest w naszym
        kraju swoistą normą.
    • Gość: jago Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... IP: *.punkt.opole.pl 02.01.10, 07:53
      problem w tym że bez parametrów technicznych moąna wcisnąć byle co
      liczy się cena, a sprzęt w szpitalu wypada mieć taki jaki się chce.
      Łapówka musi być potępiona, ale czasem firmy broniąc się oskarżają o
      łapówkę.
    • wlodeusz Mam nadzieję.... 02.01.10, 08:08
      że na ławie, wystarczy miejsca dla madame Kopacz, za czasy kiedy sama
      dorabiała do dyrektorskiej pensyjki.
      • norik A ja mam nadzieję, że kanalie ... 02.01.10, 08:39
        wlodeusz napisał:

> że na ławie, wystarczy miejsca dla madame Kopacz, za czasy kiedy sama
        > dorabiała do dyrektorskiej pensyjki.

Mam nadzieję, że wreszcie znajdzie się miejsce na ławie oskarżonych dla wszelkiego typu kanalii, które pomawiają innych.

Mam również nadzieję, że złodzieje, którzy boją się donieść do prokuratury na innych złodziei w Nowym Roku wreszcie to zrobią.

• Gość: glosc Re: A ja mam nadzieję, że kanalie ... IP: *.99.77.213.easy-com.pl 02.01.10, 10:47
          Nie znam pani Kopacza. Interesuje mnie mój tyłek, a ona działa na moją szkodę
          człowieku zaangazowany ideowo.
          • norik Re: A ja mam nadzieję, że kanalie ... 02.01.10, 13:19
            Gość portalu: glosc napisał(a):

> Nie znam pani Kopacza. Interesuje mnie mój tyłek, a ona działa na moją szkodę
            > człowieku zaangazowany ideowo.

Hmm, czy to znaczy, że jeżeli wg Ciebie, ktoś działa na niekorzyść twojego własnego tyłka, to można go pomawiać? Gratuluje nadwyraz subtelnej logiki i ogólnie postawy moralnej.

Czy to, że ktoś jest przeciwko pomawianiu innych jest już zaangażowaniem ideologicznym? Być może faktycznie tak. Uważam, że nie należy kłamać, kraść, zabijać i ogólnie jestem za przestrzeganiem dekalogu. To jest moja ideologia. Tak więc faktycznie jestem zaangażowany ideologicznie.

A jeśli ktoś twierdzi, że osoba na stanowisku publicznym robi jakieś machloje lub je robiła, to obywatelskim obowiązkiem jest możliwie najszybsze zgłoszenie tego do prokuratury. Jeśli tego nie robi, to taki człowiek przez zaniechanie działa na niekorzyść naszego państwa i dobra publicznego.

Jeśli natomiast tego nie robi, gdyż nie ma żadnych dowodów lub choćby wiarygodnych źródeł informacji, to to zaczyna być oczernianiem i pomawianiem i trąci nikczemnością. Tacy ludzie też powinni zostać postawieni przed sądem.

Nie uważasz, że to powinno dotyczyć wszystkich?

Obawiam się, że praktyki pomawiania, czy insynuowania częściej można spotkać w PiS, a u samego prezesa chyba najczęściej. Sądzę więc, że zwracanie na to uwagi najbardziej boli członków wspierających tę partię i stąd tego typu reakcje jak powyżej (mam nadzieję, że się mylę).
    • Gość: opa Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.10, 08:11
      Czy to chodzi o Śląsk Wrocław, Zagłębie Sosnowiec i Podbeskidzie Bielsko-Biała ?
    • Gość: gosc Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.99.77.213.easy-com.pl 02.01.10, 08:19
      Czuję się jak za głębokiej komuny w PRL lub w Chinach. Zbiorowa pokazówa, jak
      afera mięsna.
    • filthpurger Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... 02.01.10, 09:13
      ZENUJACY sa ci dyrektorzy, tak masowa skala korupcji wsrod ludzi
      wydawalo by sie inteligentnych na tyle by wiedziec ze maczaja swoje
      rece w gnoju.
      Zalosne to i bez stylu, nie powinni pracowac na takich stanowiskach
      co byloby zdecydowanie lepsze dla tego kraju.
      Po co nam tacy ludzie?
      • Gość: kionag Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 09:34
        Jak to się dzieje,że niektórzy dalej są dyrektorami?Skandal.Prawo w
        naszym kraju to bezprawie.Proces bedzie się toczył latami,aż do
        przedawnienia.Straszny ten nasz kraj.
        • Gość: JA Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.silesialan.pl 03.01.10, 19:55
          Zamknąć Grzegorza Szpyrkę niech więcej nie krzywdzi ludzi
          • Gość: człowiek Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: 188.33.56.* 08.01.10, 12:37
            I pomyśleć, że przed paroma laty jego synuś - Tomcio - kandydował na
            stanowisko prezydenta Katowic
            Nie daleko pada jabłko od jabłoni - tatuś poradził synkowi, gdzie -
            jak pokombinuje - wyciągnie niezłą lewą kasę, a i wiadomo skąd synuś
            miał pieniądze na kampanię w wielkim stylu - nie było słupa, na
            którym nie straszyłaby jego podobizna
    • bergman1 tu ludzi braknie niebawem! 02.01.10, 09:29
      i co będzie?
    • Gość: qs Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.10, 09:32
      Zapraszam CBA do Podkarpackiego Ośrodka Onkologicznego w Brzozowie,firmy Siemens i do Dyrektora.Będzie się działo,do roboty.
      • Gość: ja Re: Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 10:00
        CBA już nie ma, są służby ABC podległe rządowi.
    • Gość: opservator Platforma jak mówi tak robi-... by żyło się lepiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 09:55
    • Gość: ja Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 09:56
      Można się było spodziewać tego po tej Trybunie Ludu, oczywiście nie pisze za jakich rządów ich ścigano, nie pisze, że robiło to CBA, ale wiadomością dziennikarską, rzetelnością jest pogrubiony człowiek PiS.
      Już was kilka lat nie kupuje za takie manipulacje.
      I odradzam innym.
      Nieżyczliwy :)
    • makabrapolska w kapitalizmie korupcja jest typowym zjawiskiem 02.01.10, 10:06
      w kapitalizmie korupcja jest typowym zjawiskiem
      • Gość: Gucio Re: w kapitalizmie korupcja jest typowym zjawiski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 10:28
        A w socjaliźmie nie? Nie było korupcji?
        Korupcja jest typowym zjawiskiem wsród ludzi.
      • klepaucius34 Re: w kapitalizmie korupcja jest typowym zjawiski 02.01.10, 11:11
        Jest wlasnie odwrotnie. Gdyby szpitale bylyby prywatne nie byloby korupcji na
        lini kapital prywatny. Zauwaz ze nie ma lapowek pomiedzy firmami tylko
        prywatnymi. Sa tylko pomiedzy prywatnymi i panstwowymi
        • Gość: rt Re: w kapitalizmie korupcja jest typowym zjawiski IP: 94.75.121.* 02.01.10, 11:49
          mylisz się!

wystarczy że to nie własciciel osobiście podejmuje decyzję (a tak
          jest we wszystkich niepaństwowych przecież spółkach gieldowych,
          zarządzanych przez zatrudnionego prezesa i managerów a nie przez
          właściciela) i już odchodzi korupcja!
        • Gość: jan Re: w kapitalizmie korupcja jest typowym zjawiski IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.01.10, 13:47
          szczegolnie miedzy prywatnymi ,tylko to nikogo wtedy nie obchodzi
      • Gość: Savon de Marseille Re: w kapitalizmie korupcja jest typowym zjawiski IP: *.dyn.iinet.net.au 02.01.10, 13:50
        W sprawie korupcji w Polsce polecam zapoznanie sie z CPI nizej.
        Polska na tej liscie zajmuje zaszczytne 49 miejsce i male sa szanse by
        sie kiedykolwiek dzwignela wyzej.

en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index
    • Gość: miro Dobrze zarzadzany szpital w chorzowie?? Jakis żart IP: *.telpol.net.pl 02.01.10, 10:07
      ta rzeczniczka nie miala tam chyba nikogo ze swojej rodziny...
      Nie wiem jak pracuje pan dyrektor ale podlegli mu ordynatorzy to masakra.. oni
      sa jak.. taki dr house.. tyle ze oczywiscie nie z taka wiedzą! A oddzial
      noworodkowy to bije wszystkich na głowe.... Przecież tam nikt nie chce
      rodzić.. Moje dziecko musi teraz miec w dowodzie miejsce urodzenia
      Katowice...:-( Kuzynka tam rodzila.. dziecko zarazone jakas bakterią a ona
      sepsą.. dziekuje!
      • Gość: wawa Re: Dobrze zarzadzany szpital w chorzowie?? Jakis IP: *.033-191-6c6b701.cust.bredbandsbolaget.se 02.01.10, 11:40
        No,no jak dziecko zarazone bakteria a kuzynka sepsa, to juz na pewno lekarze
        niedouczeni.powinni pedzlowac twojej kuzynce pipke antybiotykiem juz na miesiac
        pezd porodem-moze by pomoglo.
        • Gość: adam Re: Dobrze zarzadzany szpital w chorzowie?? Jakis IP: *.telpol.net.pl 02.01.10, 13:42
          oczywiscie ze tak... po prostu zero badan i wymazów pewnie nie robili ... cale
          szczescie ze moja zona prowadzona byla prywatnie.. wykryl lekarz gronkowca.. i
          zwalczyl antybiotykiem. Dziecko moglo urodzic sie normalnie. Strach pomyslec co
          by bylo bedac na tamtym odziale... P.S. Moje dziecko urodzilo sie w
          Swietochlowicach :-) Szkoda ze tez nie ma w dowodzie Chorzów! :-(
          • Gość: gość Re: Dobrze zarzadzany szpital w chorzowie?? Jakis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 20:22
            Panowie, ale to nie ten szpital.Tam leczy się dzieci, a nie odbiera
            porody.
    • sybirak2 Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... 02.01.10, 11:32
      Piszę, ale bez przekonania, że się coś zmieni. Znów łapówki za
      przetargi. Już nie pamiętam, ile to razy pisałem, że za złe
      przetargi winę ponoszą prawnicy, bo to oni redagowali to
      korupcjogenne prawo zamówień publicznych. Nikogo nie dopuszczali do
      głosu. Nikogo nie chcieli słuchać. Unijne dyrektywy w sprawie
      specyfikacji kontraktowych zmienili na specyfikacje przetargowe, bo
      tak było im wygodniej i bardziej opłacalnie.
    • Gość: Z Lublina Czyżby antyafera? IP: *.lublin.mm.pl 02.01.10, 11:33
      Platforma szuka gdzie może 'haków' na PiS bo chce zamazać swoje machlojki
      przed wyborami.
      Jak sprawa okaże się nieprawdziwa to już będzie jesień i po wyborach a o to
      ryżemy Tuskowi chodzi w czym pomagają mu jak tylko mogą usłużne media z Gazetą
      Wybiórczą na czele.
      To ma też szerszy wydźwięk bo zapaść w służbie zdrowia będzie na kogo zwalać,
      formuła 'niedobrego Prezydenta' co wetuje ustawy /głupie i dzięki Bogu że ma
      kto wetować/ już zpowszedniała i trzeba coś nowego na spadające słupki.
      Co do spadających słupków to widać że jednak społeczeństwo nie całkiem
      zgłupiało, tak trzymać bo 'aferałowie' całkowicie zniszczą nasz kraj.
      • simon_r Re: Czyżby antyafera? 02.01.10, 13:43
        Sprawa jest całkowicie prawdziwa. Ale nie jest to żadna antyafera. Marian R. i
        Krzysiu B. czyli szef oddziału PMS na Śląsku i szef całosci PMS byli aresztowani
        już ponad 2 lata temu.... widać w tzw. międzyczasie postanowili wsypać kilku
        wspólników z tej drugiej strony.
        A dopóki będzie istniała Służba Zdrowia dotąd przetargi będą ustawiane. Gdybyśmy
        mieli LEKARZY i SZPITALE a nie SŁUŻBĘ finansowaną z publicznych pieniędzy to i
        korupcji byłoby o wiele mniej... bo nie łudźmy się, nawet w prywatnych
        korporacjach działy zaopatrzenia biorą w łapę.
        A tak jest jak jest i każdy kto zna trochę środowisko wie, że na północy sprzęt
        radiologiczny dostarcza Siemens, na Śląsku Philips a tu i ówdzie Generalny
        Elektryk... :))
    • rejms Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... 02.01.10, 11:40
      Platforma szuka gdzie może 'haków' na PiS bo chce zamazać swoje machlojki
      przed wyborami.
      Jak sprawa okaże się nieprawdziwa to już będzie jesień i po wyborach a o to
      ryżemy Tuskowi chodzi w czym pomagają mu jak tylko mogą usłużne media z Gazetą
      Wybiórczą na czele.
      To ma też szerszy wydźwięk bo zapaść w służbie zdrowia będzie na kogo zwalać,
      formuła 'niedobrego Prezydenta' co wetuje ustawy /głupie i dzięki Bogu że ma
      kto wetować/ już zpowszedniała i trzeba coś nowego na spadające słupki.
      Co do spadających słupków to widać że jednak społeczeństwo nie całkiem
      zgłupiało, tak trzymać bo 'aferałowie' całkowicie zniszczą nasz kraj.
      Ten tekst został ocenzurowany, proszę tego nie robić, tak robiono za komuny
      chyba że......
    • Gość: Zibi Dyrektorzy szpitali wzięli 3 miliony złotych ła... IP: *.munitus.3s.pl 02.01.10, 11:40
      Przeraża ta ilość matolstwa jaka się tu popisuje
    • Gość: mądry inaczej Dość tej nagonki ! Lekarze muszą dostać podwyżki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.10, 11:56
      Dość tej nagonki ! Lekarze muszą dostać podwyżki bo głodują !
      Jeśli czasem biorą, to z nędzy z głodu i z rozpaczy ! Jak im
      podwyzek i immunitetu nie dacie i nagonki nie przerwiecie to zaraz
      jutro wszyscy wyjadą i kto nas będzie leczył ?
      • Gość: GOSC Re: Dość tej nagonki ! Lekarze muszą dostać podw IP: *.silesialan.pl 08.01.10, 20:38
        pracuj w CHCPIO U DYREKTORA GRZEGORZA SZPYRKI ZAROBISZ I USTAWISZ SIE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka