Gość: Malanowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.11, 14:34 Śląska, takiej narodowości NIE ! MA !. Nawet komputery jej nie rtawią he he he. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KAT Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 14:51 Jo nie trawia takich jak ty polaczków! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachmistrz Śląski kłopot ze spisem IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.11, 14:56 to nie błąd, tylko wina GUS i samych rachmistrzów. Gdy ktoś chce wybrać śląską, to trzeba zaznaczyć "inna" i rozwija się lista dodatkowa ... a właściwie dwie listy alfabetyczne: narodów i grup etnicznych...jedna za drugą. Śląska jest tylko w tej drugiej części listy i dlatego jak ktoś przewija pod "s" od początku to nie znajdzie "śląskiej"...musi przewijać dalej, aż dojdzie do grup etnicznych i tam jest już "śląska" ... wina rachmistrzy, ze sobie tej listy dokładnie nie obejrzeli i wina GUS, ze na szkoleniu nic o tym nie mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes III. Re: Śląski kłopot ze spisem IP: 213.139.155.* 19.04.11, 16:43 Nie wierze w jej glupote, jesli nawet podobno pochodzi ze slaskiej rodziny, tematyka slaska jest omniprezentna od tygodni, a na szkoleniu napewno o tym mówili (i cwiczyli). Wiec co to ??! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyman Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.11, 00:23 Aleś ty mądry, ale cóż wiesz tylko to co cię nauczyli na przeszkoleniu. W przypadku narodowości śląskiej trzeba wybrać inne. Jest 5 list, najlepiej wpisać ś system automatycznie znajdzie śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SA Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.static.pm.katowice.pl 19.04.11, 16:01 Komputery to trawią, co im zostało zaprogramowane. Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano przypuszczam,że... 19.04.11, 16:22 Fojcik zadeklarował polską narodowość, a potem ze strachu przed Gorzelikiem zaczął zwalać winę na rachmistrzynię Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slazak z londynu Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.sqy-bng-11.adsl.virginmedia.com 19.04.11, 16:34 Glupi jestes to raz, dwa i to najgorsze - niedouczony jestes - slazacy po 600 latach zycia na ziemiach niemieckich w trzech powstaniach wywalczyli sobie prawo przylaczenia do Polski. Uzyskali autonomiosc ... wywalczyli ja sobie ... ale to zrobili SLAZACY kapujesz mlotku? SLAZACY jako narodowosc, ktora poczuwala sie do polskich korzeni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes III. Re: Śląski kłopot ze spisem IP: 213.139.155.* 19.04.11, 16:46 A ze wiekszosc tego nie chciala, byla temu przeciwno, to juz wedlug twojej polakowsko-mlotkowskiej "logiki" juz drobnostka, duperelka, "peanuts" ?????? Z jakies londynskiej kliniki cie tam wypuscili ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glek Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 19:07 Eeee na jakiej podstawie wnosisz, że większość chciała? A po za tym o jakiej większości mowa? Jeżeli o większość mieszkańców państwa niemieckiego a nie Górnoślązaka w tedy pewnością masz rację. Wszak o zatrzymanie Górnośląska w granicach Niemiec walczyło ogromna ilość osób nie pochodzących z śląska. A przecież za orientacja polska walczyli niemal wyłącznie mieszkańcy śląska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk w plebiscycie za Polską głosowało jedynie 40% IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.11, 23:40 a za Niemcami 60%. Na Warmii sytuacja był wręcz katastrofalna dla Polski: 95% opowiedziało się za Niemcami. Polska "odzyskała" Ślask dzieki sowieckim bagnetom i tyle. Tak samo jak "odzyskała" tysiące niemieckich samochodów głownie BMW i Audi w ostatnich latach. Dzieki złodzeiejom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes III. Re: w plebiscycie za Polską głosowało jedynie 40% IP: 213.139.155.* 20.04.11, 16:26 i "neutralnym" Francuzom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes III. Re: Śląski kłopot ze spisem IP: 213.139.155.* 20.04.11, 16:25 > A przecież za orientacja polska walczyli niemal wyłącznie mieszkańcy śląska. Haha, dobre, dobry wic, usmialem sie jak juz dlugo nie - dzieki ! :)))))))) Lubia ludzi, choby goroluf, z humorem, buahahahahahahahaaaaaa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? ejże, wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.11, 17:29 biórcza, ejże, wasz rząd? Jeśli jest narodowość, to co z autonomią, ch..je?? Odpowiedz Link Zgłoś
politol59 Śląski kłopot ze spisem 19.04.11, 17:37 Trzeba się spisać przez komputer, bo wiadomo, że rachmistrzami różnie może być, mógł się im już system zapełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 19:09 i tak tez zrobilem :/ jesli to co opisane w artykule jest ,to jest to SKANDAL... zalosne zabiegi nacjonalistow wobec takich zachowan powinny zostac wyciagniete daleko idace konsekwencje, a deklaracje spisowa osoby dotknietej tego typu incydentem skorygowana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyman Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.11, 00:34 Słusznie jakby się spisywał przez internet nie było by problemu. Najlepsze są wyjaśnienia: program jest bez błędny, pani rachmistrz jest wiarygodna. Czyli co jest przyczyną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wisznu64 Ten spis to jeden wielki przekręt IP: *.mia.three.co.uk 19.04.11, 17:44 Okazuje się, że ludzie, którzy dobrowolnie dokonują samospisu przez internet nie otrzymują pytania o wyznanie. Mimo najszczerszych chęci, nie da się wybrać tego pytania, co czyni całe przedsięwzięcie bezsensownym. Ludzie dobrowolnie chcący odpowiedzieć na to pytanie powinni mieć tę możliwość. Dlaczego GUS gardzi takimi informacjami? Im więcej ludzi na nie odpowie, tym większa szansa na uniknięcie błędów statystycznych. Nieoferowanie takiego formularza przez internet zakrawa na celową manipulację! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sav Re: Ten spis to jeden wielki przekręt IP: *.mikolow.multimetro.pl 19.04.11, 18:38 To już dawno wyjaśniono. Naciski episkopatu sprawiły, że nie ma pytania o wyznanie bo mogłoby się okazać, że w Polsce nie ma tych mitycznych >90% katolików. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: friend Re: Ten spis to jeden wielki przekręt IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 19:54 wisznu64 Okazuje się, że ludzie, którzy dobrowolnie dokonują samospisu przez internet ni > e otrzymują pytania o wyznanie. Na stronie 10 formularz osobowy jak jesteś w aktualizacji swoich danych wybierz Formularz osobowy to z prawej strony u góry i u dołu jest opcja FORMULARZ ta z góry dotyczy mieszkania a ta z dołu pozwala wejść na stronę z narodowością i z wyznaniem to jest strona 10 punkt 4 i wybierasz spośród 10 powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tyman Re: Ten spis to jeden wielki przekręt IP: *.ssp.dialog.net.pl 20.04.11, 00:37 Jakbyś był wybrany do reprezyntacyjnego, to miałbyś takie pytanie. Czyli wszystko okey. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: francek Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.opera-mini.net 19.04.11, 17:46 Protestuję przeciwko wrzucaniu Ślązaków do jednego wora. O ile odczuwam subiektywną łączność etniczną z Gołęszycami, to kultura Dziadoszan jest mi już całkowicie obca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Śląski kłopot ze spisem IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 18:22 Heh ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano ty sobie, chamie, Polską gęby nie wycieraj... 19.04.11, 22:22 siedź w swoim śląskim haźlu i ciesz się,że ci się wysr... pozwalają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giermek.Rumburaka nie wycieraj... szkoda gęby... "tym" to podłogę.. IP: 93.159.164.* 20.04.11, 00:07 na nic lepszego megalomania i opresywna okupacja z "szablą na sznurku" nie zasługuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SA Re: ty sobie, chamie, Polską gęby nie wycieraj... IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 00:26 O, frustrat veneziano się znów odezwał. I jak zwykle kogoś obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano obrazić można kogoś, kto ma godność 20.04.11, 07:22 was raczej trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SA Re: obrazić można kogoś, kto ma godność IP: *.helion.pl 20.04.11, 10:46 Żal mi Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano skup swe uczucia na Gorzeliku... 20.04.11, 19:17 juz staje się śmieszny, niedługo będzie żałosny... Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Kaczyński jej na pewno kazał... 19.04.11, 21:49 ... żeby Ślązakom robiła "pod górkę" ;-P Gorol gorolem był, jest, i będzie - a każdy z nas wie kim tak naprawdę gorol jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo rojberek pieprzysz! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.11, 08:31 hajtujesz tutaj na forum i siejesz zamieszanie... Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: rojberek pieprzysz! 20.04.11, 13:18 ?? nie pieprzę, co najwyżej przysolę ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
rojberek Re: Śląski kłopot ze spisem 19.04.11, 21:53 Malanowski wiesz co! Jeszcze niedawno Polski też nie było i wielu uważało, że taki naród nie istnieje. Chińczycy twierdzą, że nie ma Tybetańczyków, Rosjanie, że Czeczenów, Irakijczycy z Iranem i Turcją do kupy twierdzą, że Kurdowie to tylko grupa etniczna i mówią gwarą, jaką? cholera wie! nawet jeden wąsaty się znalazł i wysłał do nich Chemicznego Alego. Nie ty, nie twój rząd, sąd i ch** wie kto jeszcze będzie decydować czy Naród Śląski istnieje czy nie - chyba, że wolisz żebyśmy zaczęli się o swoje prawa upominać jak Baskowie - taki mały trotylek z kopalni ci pod d**ę wsadzili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk tak jak w 1939 - nie oddamy guzika tylko spodnie IP: *.dip.t-dialin.net 19.04.11, 23:43 ;-) Od XVII wieku przegraliście (Polacy) wszystkie wojny - byłby czas sie opamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit no i nie oddali tych spodni....... 20.04.11, 07:07 i z pomocą boską oraz marszałka Stalina. sobie jeszcze wzięli od Niemców marynarkę i płaszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giermek.Rumburaka ale wcześniej zdjęli im te spodnie przez głowę... IP: 93.159.164.* 20.04.11, 15:54 i założyli potem ten ukradziony Niemcom przez Stalina płaszcz na te zdjęte przez głowę portki - i co wyszło? Odpowiedz Link Zgłoś
pit-zeolit Re: ale wcześniej zdjęli im te spodnie przez głow 20.04.11, 16:35 Gość portalu: giermek.Rumburaka napisał(a): > i założyli potem ten ukradziony Niemcom przez Stalina płaszcz na te zdjęte prze > z głowę portki - i co wyszło? Śląska autonomia wyszła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stolarz Re: ja wolę! wsadź ! IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 08:38 ordnung muss sein...: ciebie <veneziano> też się posprząta, jak wióry przy rąbaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano to opinia RAŚ czy twoja prywatna? 20.04.11, 08:54 a może w piwnicy już zgromadziłeś odpowiednie przyrządy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heblownik Re: to opinia RAŚ czy twoja prywatna? IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 09:29 venzeziano...forma, treść i ziejąca żółcią piwniczną etymologia wynikają z konwencji twoich postów w tematach o Ślązakch, gorolach i hadziajach; to tzw. taka odwzajemniona miłość bliźniego, riposta. Odpowiedz Link Zgłoś
veneziano a może wynikają z tego,że mówie prawdę? 20.04.11, 09:40 tak jak dzisiaj pan Smolorz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SA Re: a może wynikają z tego,że mówie prawdę? IP: *.helion.pl 20.04.11, 11:39 O tak. Jedyną, właściwą, poprawną prawdę. Tak jak szef JK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernardyn Re: a może wynikają z tego,że mówie prawdę? IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 15:47 veneziano...to twoje dziełko , ta chamologia... to genetyka po niepewnym ojcu czy na religii tak cię kapucyn zdeflorował ? Wstyd, hańba ...taki czysty polaczek żeś jest! **************** ty sobie, chamie, Polską gęby nie wycieraj... veneziano 19.04.11, 22:22 Odpowiedz siedź w swoim śląskim haźlu i ciesz się,że ci się wysr... pozwalają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pudelek Śląski kłopot ze spisem IP: *.play-internet.pl 19.04.11, 22:25 facet był naiwny. Po pierwsze - że się nie spisał przez neta. Po drugie - że "niechętnie, ale zgodził się na polską". Niechętnie to bym się mógł zgodzić np. na chińską albo afgańską, ale zgodzić się na polską to po prostu wstyd! I co - tyle haseł GUSu, tyle zapewnień i oszuści dalej są wśród rachmistrzów. Typowo po polsku, tu się nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prysk Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.11, 22:56 No ja ! rachmistrzyni Hilda śląska i śląski spisywany Hans nie poradzili zrozumieć co tam w tym kompku do nich godajom ludeczkowie rostomili ale to jeszcze nic! Hilda na uobiod warzyła roz flaki , a że nie były blank świyże Hans sie znerwowoł szpetnie sie zaklon i pedzioł , że żar ich nie bydzie ohohoho Hilda i Hans na Śzlonsku sie mieszkali nic nie poradza zrozumieć co oni tam godali dobrze, że som te gorole to poradzymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Heblownik Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 08:41 Skąd wiesz...? ...od siostry pewnie, pyrsk_obca_haniu_gościu tymczasowy na Śląsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prysk Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 09:05 Uod Anhilowy wiym , a uona wiy to uot swojego nabitego chopa co kajś sie szlajo bo go tu jeszcze od rana nie widziałach . Wiycie oun tak trocha je niyrychtig bo łońskigo roku slecioł na gowa i wczora uod jedzynio niyżdżałych jabek dostoł borok sraczki . Czamu Heblu godocie na mnie 'obca_haniu_gościu ' jo jest inszo nacyja ,ale wicie muj opa za kawalyra tysz boł wojokiym ino u Franza tyn som pies go hap. Musza jusz kończyć te fulanie bo dzisioj post się zaczon a mój łożarty i prosto do dom maści. prysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JóziekMańkowy Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.play-internet.pl 20.04.11, 11:20 łońskiego roku....etymologia rodzinno_parafialna z twojej <pyrsk> obłasti.... www.youtube.com/watch?v=14EveI2ln6M&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wie co pisze wy to macie problemy,chore fobie i brak wiedzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.11, 23:03 W spisie jest wiele udziwnień i przeszkód, Nie da się wpisać np. zawód czy branż działalności gospodarczej czy przy narodowości znaleźć opcje wpisania innej narodowości. Ale lepiej być typowym niedorozwojem z kormelowa i psioczyć na wszystko że jest antyślaśkie i że za wszystkim stoi Warszawa. Żałośni jesteście a głupotą to już jedzie na odległość. A wystarczyło tylko samemu sprawdzić w internecie i samemu się spisać. Odpowiedz Link Zgłoś
tichauer Re: Śląski kłopot ze spisem 19.04.11, 23:05 Trza sie prosto spisać we internecu i tam wszyjstko fajnie wlajzuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezaszyty A jest tam opcja zakamuflowany ? IP: 195.94.208.* 20.04.11, 05:59 Złotodzioby otwarł mi oczy, i wychodzi mi, żem chyba ani Polak ani Ślązak tylko Zakamuflowany. Nie wiem, gdzie szukać Ojczyzny ale Wolacy chyba też maja ten problem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo uwaga troll! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.11, 08:34 i po co wszczyansz niepotrzebne awantury??? z młodzietżówki PO Cie wysalli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Gut Fojcik, gut. IP: *.net.stream.pl 20.04.11, 08:21 Wo ist das Deutsche Fatherland? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H. Właśnie się spisałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.11, 09:23 Wystarczyło niespełna 5 minut :) Ślązacy do roboty :) form.spis.gov.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niespisana Re: Właśnie się spisałem IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 09:41 Mam problem : Przy spisaniu wszystkich domowników i próbie zakończenia system pokazuje mi nazwisko i dane osoby , której nie znam i nigdy nie wpisywałam. System podpowiada, że zgłosi się do mnie rachmistrz celem wyjaśnienia. Czy macie jakieś pomysły jak się pozbyć niechcianego gościa? System nie pozwala jej ani usunąć ani zaktualizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes III. Re: Właśnie się spisałem IP: 213.139.155.* 20.04.11, 16:31 Jesli to prawda to jest to skandal i to kilkuwatkowy SKANDAL ! Bo przeciez m.in. ochrona danych tego jegomoscia itd. Niesamowite, czamu w PL wszysko musi byc takie dziadowskie, teoretycznie to piekny i europejski kraj, ale...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes III. Daj to tez do mediów ! IP: 213.139.155.* 20.04.11, 16:35 Zglos to koniecznie pod podany numer tel., ale tez dobrze by bylo do wszystkich innych "obserwatorów", np. do RAS (niezaleznie od Twojej "opcji"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spisananiedokońca Re: Daj to tez do mediów ! IP: *.dynamic.chello.pl 20.04.11, 18:47 Od wszystkowiedzących sąsiadek dowiedziałam się , że zanim kupiłam mieszkanie w SM to mieszkanie zamieszkiwała jakaś pani , która 'uciekła' do Niemiec. Ponoć nie opłacany był długo czynsz, mieszkanie stało puste , to miało miejsce w latach 70tych. Wygląda na to , że są to dane archiwalne dotyczące mieszkania i starego spisu. No bo jak to inaczej tłumaczyć??? Poczekam niech sobie to wyjaśnią skoro im za to płacą, ale mam ciary.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Śląski kłopot ze spisem IP: 77.223.195.* 20.04.11, 15:55 To się naucz obsługiwać komputer i poprawnie wypisywać ankietę,mnie się udało mimo mojego 7 krzyżyka - czego Was tam uczą teraz w tych szkołach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramzes III. Śląski kłopot ze spisem IP: 213.139.155.* 20.04.11, 16:33 Zglos to koniecznie pod podany numer tel., ale tez dobrze by bylo do wszystkich innych "obserwatorów", np. do RAS (niezaleznie od Twojej "opcji"). Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląski kłopot ze spisem 22.04.11, 11:34 Gość portalu: Malanowski napisał(a): > Śląska, takiej narodowości NIE ! MA !. > Nawet komputery jej nie rtawią he he he. Chce pan powiedzieć,że Polacy są dalej analfabetami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bercik Re: Śląski kłopot ze spisem IP: *.centertel.pl 22.04.11, 16:08 Wedle mojej wiedzy Polacy od dawna nie są analfabetami,czego nie można powiedzieć o większości wyborców RAŚ.Nie nauczyli się do tej pory poprawnie mówić w języku polskim a w języku śląskim też nie potrafią bo nie jest nawet skodyfikowany.I kto tu jest analfabetą.Wydaję się Wam że jesteście dużo lepsi od reszty Polaków bo liznęliście trochę cywilizacji niemieckiej a tak naprawdę byliście nikim(najniższą klasą społeczną) i próbujecie swoje poczucie niskiej wartości poprawić deprecjonowaniem Polskości. Jesteście doprawdy małymi ludźmi.Niestety Lider RAŚ przerasta większość elity polityczniej RP i skutecznie podzielił Polaków na Polaków i Ślązaków a nawet samych Ślązaków. Odpowiedz Link Zgłoś
rico-chorzow Re: Śląski kłopot ze spisem 22.04.11, 13:02 Gość portalu: Malanowski napisał(a): > Śląska, takiej narodowości NIE ! MA !. > Nawet komputery jej nie rtawią he he he. Polacy zawsze mieli problemy.....i z analfabetyzmem,techniką, nowymi technologiami,głupi komputer poda tylko to,co "mądry" najbardziej polski Polak chce,Polak przechytrzył komputer,Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robertka Śląski kłopot ze spisem IP: *.dip.t-dialin.net 22.04.11, 15:39 www.silesia24.com.pl/blog/silesia24/1/nieprawidlowosci-wspisie-brak-narodowosci-slaskiej-video/1411.html#com2833 Odpowiedz Link Zgłoś