Dodaj do ulubionych

Świeżutkie ryby-gdzie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.11, 19:09
Hej,czy ktoś z Was-forumowiczów podpowie mi gdzie można kupić świeże dobre ryby????Nie interesują mnie markety bo tam ze świeżością jest różnie...a raczej sprawdzone punkty ze świeżym towarem.Za wszelkie info dziękuję!
Obserwuj wątek
    • Gość: O Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 20:01
      Makro Katowice ul. Pukowca.

Najlepiej w czwartki
    • Gość: anua Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 14.05.11, 22:29
      niedaleko mopsu na jagiellonskiej nie pamietam dokladnie numeru ale chyba 19?
      , jest sklep z rybami, chyba pstrąg się nazywa?(dobre i sprawdzone)
      swieze rybki:)
      • Gość: Magda Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.11, 17:20
        jeśli chodzi o Makro ,to nie mam zaufania do dużych sklepów... ;) a jeśli chodzi i ten sklep to z pewnością pójdę i wypróbuję.Kurcze,ciężko dostać ,,fajną,, rybkę....Najlepiej by było samemu złowić ,ale niestety nie potrafię ,jeśli ktoś łowi to ja chętnie odkupię taką,świeżą rybkę ;) Dzięki za namiary ,na pewno skorzystam!
        • Gość: Paderewiak Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.11, 22:50
          W przypadku Makro - popełniasz błąd zasadniczy! Też mi się wydawało, że w sklepie wielkopowierzchniowym nie ma miejsca na świeże ryby, wędliny czy mięso. Ale przekonałem się, że jednak tak nie jest. Można śmiało zaufać Makro w tej kwestii. Nigdy niczym się nie strułem, nigdy nie naciąłem się na coś nieświeżego. Wiem, że może to zabrzmieć jak kryptoreklama, ale zrobisz jak uważasz. Z tego, co pamiętam, nieśmiertelny sklep rybny był też zawsze na Mikołowskiej (trochę przed AWF, jadąc od dworca w górę, po prawej stronie), ale czy jest tam dalej - tego nie wiem.

Dobra rybka nie jest zła - ja też jestem wielkim miłośnikiem tego typu fauny! I żałuję trochę, że żyję w kraju absurdów, gdzie ryba nad morzem jest dwukrotnie droższa od tej na drugim końcu Polski. Wybrzeże powinno być rajem dla rybożerców, tymczasem dostaje się tam kawałek halibuta czy soi z kilkoma wyschniętymi frytkami i odrobiną surówki z kapusty za 30-40 zł.
      • Gość: sąsiad Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.wpr.3s.pl 18.05.11, 11:41
        ABSOLUTNIE ODRADZAM! Ten sklep w Katowicach na Jagiellońskiej w Katowicach to przechowalnia staroci a nie ryb. A gdybyście wdzieli jak odbywają się dostawy to masakra. Dziwne że Sanepid jeszcze tego bajzlu nie zamknął.
    • Gość: jaq Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 14:41
      nad morzem
      • Gość: Magda Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.11, 18:38
        Kurcze,ostatnio na TVS widziałam program i tam prezentowano restaurację i smażalnie -ponoć świeżutkich rybek...ale to było w Wodzisławiu ;-) i zastanawiam się czy aż tak bardzo powinnam się poświęcać aby zjeść pyszną rybę ;) Wracając do Makro,spróbuję zarówno tam ,jak i na Jagiellońskiej(pytałam o dostawy ) są w czwartek.Do jaq : nad morzem bardzo chętnie ,ale tam są ryby z Chin ;)Pozdrawiam i życzę smacznego
        • Gość: Byno Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dip.t-dialin.net 16.05.11, 19:45
          faktycznie pokazywali wczoraj te smazalnie + sklep w Wodzislawiu,to co wyprawial ten niby kucharz Ronczka z tymi rybami do wolo o pomsta Neptuna.Trojzebem przebic by pasowalo ta miernota.
          • Gość: syla Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.11, 22:14
            Magda- makrele i pstragi maja pyszne na jagiellonskiej tez mniam:)))
            • Gość: sąsiad Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.wpr.3s.pl 18.05.11, 11:46
              Na Jagiellońskiej w Katowicach to ryby są z głębokiego mrożenia czyli mają tyle wspólnego ze świeżością co zeszłoroczny śnieg. A najlepiej wyglądają tam dostawy towaru. Mieszkam tuż obok ale ryb to ja tam nie kupiłem nigdy. Świadom tego co w ofercie to odradzam wszystkim.
              • Gość: sara Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.11, 21:15
                to ciekawe...ja mieszkam na dabrowskiego i pol klatki chodzi tam po ryby;-) od hohoho i jakos zyja;)zawsze ktos sie znajdzie co nie smakuje.
                • Gość: sąsiad Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.takihost.net 18.05.11, 23:05
                  Haha czego oczy nie widzą to sercu nie żal? Czy ja pisałem, że nie smakują? Ja piszę, że nawet jednego zakupu tam nie zrobiłem bo widzę jak odbywają się dostawy do tego sklepu i jak "towar" nabiera etapami syfu. Lubisz syf, to sobie tam kupuj. Abym zjadł coś z tego "sklepu" to bym musiał być chyba wariatem. Sklepy z pokarmem dla zwierząt lepiej dbają o towar niż sklep rybny na Jagiellońskiej.
                  • Gość: s. Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 10:26
                    no to syf masz w glowie:) zobacz dostawy w biedronce, realu, sklepach w centrum:)
                    moze zrob sobie swoja chodowle, wedliny itp
                    nie musisz obrzydzac
                    • Gość: do sara orygin. Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.wpr.3s.pl 19.05.11, 10:39
                      Syf jest tam taki jak w twojej gębie, wystarczy? jak zresz padlinę z Jagiellońskiej to śmierdzisz jak te stare, ściorane ryby
                • Gość: sara Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.takihost.net 18.05.11, 23:09
                  na dąbrowskiego i plebiscytowej to same menele, pełno ich, na ławkach i murkach ciągle siedzą to co oni mogą jeść innego jak stare ryby?
                  • Gość: sara orygin. Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 10:25
                    sluchaj, wyzywac to mozesz siebie i znajomych.
                    a nick zlodzieju byl moj.
                    z tego co wiem, ryby kosztuja..duzo musza zarabiac te menele z toba lacznie.
                    • Gość: sara orygin. Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.wpr.3s.pl 19.05.11, 10:35
                      przemyślałam, przepraszam, jestem głupia pinda. uniosłam się a ty nie napisałaś saro nic złego. z tymi menelami to fakt.. mam ich nature
                      • Gość: Egon Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.11, 11:44
                        Typowe"gorolskie" dysputy...maras,bloto,jad,pomyje ! Nawet o zakupach musi byc haja,co za narod!
                        • Gość: AntyEgonista Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.wpr.3s.pl 19.05.11, 12:10
                          Egon a tak merytorycznie to coś możesz dodać czy tylko to żeś śmierdziel z Sosnowca?
                          • Gość: Egon Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dip.t-dialin.net 19.05.11, 12:33
                            no prosze,nastepny "merytorycznie " ciepie marasym...darymny futer z wos
                      • Gość: x Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 13:14
                        inteligencja zero;)no coz takie zycie;)wakacje co dzieciaki maturzysci?
                        • Gość: sara Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 13:16
                          p.s matura a to mi sie udało:-) chyba zawodówka;-)
                          bo takie wyzwiska tylko durnoty pisza z 0 inteligencji.
                          • Gość: sara org. Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.wpr.3s.pl 19.05.11, 13:34
                            sara na parking tirów! ty już wiesz po co :) I umyj się bo rybą śmierdzisz...
                            • Gość: c Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.11, 17:25
                              adminie spisz?usun prosze te wypociny nie wnoszace nic do watku:( tylko ludzi obrazaja, jak to katowiczanie maja ..
                              • Gość: sandra org. Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.takihost.net 19.05.11, 19:06
                                się sandra produkuj dalej i wymyślaj sobie nowe nazwy a i tak jesteś rozpoznawalna bo czuć cie rybą.. wiesz może czemu????
                        • Gość: x org Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.wpr.3s.pl 19.05.11, 13:37
                          na dąbrowskiego z menelami uniwerek kończyłaś czy na plebiscytowej? ty tam mieszkasz to miałaś studia dzienne :)
    • Gość: AM Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.wpr.3s.pl 19.05.11, 12:14
      Tylko markety ALMA
      • Gość: Egon Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.wpr.3s.pl 19.05.11, 12:27
        Fakt, sa tam rybki ok, czysto i zawsze świeże. Katowice, Kościuszki
      • Gość: em Re: Świeżutkie ryby-gdzie IP: *.dynamic.chello.pl 21.12.19, 13:04
        zamknięte, nieaktualne.
    • Gość: <::::><I Re: żywe ryby IP: *.c201.msk.pl 20.05.11, 10:12
      Ja kupuję żywe pstrągi i karpie o niepowtarzalnym smaku w tym budynku na zdjęciu: www.polskieszlaki.pl/pstragarnia-w-zlotym-potoku.htm janow.pl/index.php?s=s&t=1&i=22 Nie wiem jaki gatunek karpia tam hodują ale nie jest tak ościsty jak te ze sklepów. Przed sprzedażą przechowywany jest w wodzie przepływającej i nie ma specyficznego zapachu mułu. Są też "wersje" wędzone ryb. Jesli planujesz zrobić sobie "majówkę" to warto wybrać się na Jurę i wstąpić do hodowli w Złotym Potoku. www.pkt.pl/s/zloty_potok/1603258/pstragarnia.html Można zatrzymać się na dużej i zjeść więcej ryb ;)) www.jura.turist.pl/klonowa5/
      • anilewel Re: żywe ryby 23.05.11, 17:22
        może nie żywe ale świeże w każdą środę Frac na Tysiącleciu ma dostawy ryb z Władysławowa, w piątek, jeżeli jeszcze zostają, są przeceniane...
        • aaricia_szalona Re: żywe ryby 23.05.11, 20:07
          Jest jeszcze dobrze zaopatrzony sklep Karaś na Koszutce (ul. Ordona, w pawilonie przy przychodni). Czynny od 8, po południu już niewiele rybek zostaje.
          Pewnie ktoś zaraz mnie (albo Karasia) zmiesza z błotem, na wszelki wypadek od razu powiem, że menelem, mimo dzieciństwa spędzonego w okolicach Jagiellońskiej i Dąbrowskiego, nie jestem i być nie zamierzam.
          • Gość: aga Re: żywe ryby IP: *.wpr.3s.pl 24.05.11, 09:04
            menele są na dąbrowskiego i plebiscytowej więc się nie wzbraniaj bo to nie ty decydujesz czy jesteś patologia ze zmienionym adresem :)
            A sklep KARAŚ jest najlepiej zaopatrzony.
            • nasterx Re: żywe ryby 24.02.24, 11:54
              O przepraszam. Menele sa na Dąbrowskiego, ale tylko od Plebiscytowej do rogu Sienkiewicza. Od rogu Sienkiewicza az do Lompy i dalej nie ma meneli. Stamtad pochodze. Byly tam kiedys mieszkania dla pracownikow zarządu Zjednoczenia Metali Niezelaznych, a potem zqmieszkaly tam ich dzieci. Bardzo przyzwoite towarzystwo :)Nie wsadzajcie calej ulicy do jednego worka.
    • rybakustka Re: Świeżutkie ryby-gdzie 02.12.14, 16:40
      Od dziś to już nie jest problem aby mieszkać w mieście, które nie ma dostępu do morza i zajadać świeżą rybę!
      Proszę odwiedzić naszą stronę: www.facebook.com/swiezerybyprostozkutra?ref=hl - znajdują się tutaj wszelkie informacje i odpowiedzi odnośnie dostawy w 24h pod wskazany adres na terenie całej Polski!
    • rychol2003 Re: Świeżutkie ryby-gdzie 18.03.17, 21:40
      W Chorzowie na ryneczku ul Barska dostawa 2 razy w tygodniu.Ryby świeże i mrożone,bez glazury.Bardzo niskie ceny to fakt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka