Dodaj do ulubionych

Alternatywa dla A4 jest już gotowa

IP: *.150.246.94.ip4.artcom.pl 28.12.11, 18:21
Jestem z Mysłowic... Wiem, wiem... To już wystarczający powód, żeby załamać ręce. Kilka dni temu, po kilku latach niebywania odwiedziłem znajomych z Jaworzna i przeżyłem autentyczny wstrząs - nie sądziłem, że można w kilka lat tak bardzo zmienić miasto. Właściwie w Jaworznie zabiło mnie wszystko co zobaczyłem - nieprawdopodobną ilość nowych ulic, odnowione budynki, w osiedlu Bory setki nowych domów przy drodze wzdłuż której nawet nie zdążyła wyrosnąć trawa za to były chodnik i droga dla rowerów.
Obwodnica była jeszcze nieotwarta, ale już robiła wrażenie.
Nowiutkie autobusy w Jaworznie gadają do pasażerów, na przystankach telewizory z
Obserwuj wątek
    • poborowy102 Alternatywa dla A4 jest już gotowa 28.12.11, 18:28
      Siuperrr!!!! Będziemy za darmo jeździli po drogach, hurrraaaa! A jeszcze dobujcie alternatywę dla A1, zeby też było za darmo, hurrraaa!!!
      • Gość: litka Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 18:47
        idiota...
        • poborowy102 Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa 28.12.11, 21:04
          idiota to z tobą w łóżku śpi. A... nie, sory, woli spać na podłodze, to jednak nie idiota.
      • Gość: ja Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.11, 18:52
        szkoda tylko ze nowych mieszkań malo, jak juz to drogie TBS albo spółdzielcze - taniej jest w ościennych miastach, zastanwiam się do którego się przenieśc
        • Gość: tranzyt Przenieś się do Mysłowic :-))) (terenówką) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 21:36
          • Gość: pozdrawiam Re: Przenieś się do Mysłowic :-))) (terenówką) IP: 88.220.76.* 29.12.11, 07:29
            Komentarz powyżej mnie zabił ;D
            Ciekawe czy koszty części zawieszenia wyjdą taniej niz opłaty za to tańsze mieszkanie ;)
            no i ten klimat ;)

A tak na serio: fajnie,że w Mysłowicach coś sie zaczyna dziać z drogami, tak trzymać!
      • daghda.irish.pub Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa 28.12.11, 20:23
        poborowy102 napisał:

> Siuperrr!!!! Będziemy za darmo jeździli po drogach, hurrraaaa! A jeszcze dobujc
        > ie alternatywę dla A1, zeby też było za darmo, hurrraaa!!!

Alternatywę już masz, nawet dwie. DK78 i DW935.
        • poborowy102 Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa 28.12.11, 21:07
          no niby tak, ale to nie są ekspresówki nawet i generalnie niebezpieczne dość drogi w niektórych miejscach, więc... Więc trzeba teraz trzymać za słowo POsłankę z Rybnika, niejaką Kluzik, która to obiecywała, ze A1 będzie bezpłatna dla mieszkańców Śląska. A jak nie będzie to niech się następnym razem desantuje w Zatoce Puckiej i niech rybą opowiada bajki.
          • poborowy102 Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa 28.12.11, 22:15
            rybom
          • antekguma1 Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa 02.01.12, 17:20
            poborowy102 napisał:

> no niby tak, ale to nie są ekspresówki nawet i generalnie niebezpieczne dość dr
            > ogi w niektórych miejscach, więc... Więc trzeba teraz trzymać za słowo POsłankę
            > z Rybnika, niejaką Kluzik, która to obiecywała, ze A1 będzie bezpłatna dla mie
            > szkańców Śląska. A jak nie będzie to niech się następnym razem desantuje w Zato
            > ce Puckiej i niech rybą opowiada bajki.

Tu tnij.org/otju jest potwierdzenie, że to były wyborcze bajki. Durny ludek łyknął jak pelikan kluskę i pensja poselska Kluzikowej dalej leci.
      • Gość: Kasa Za pół ceny ,a nie za darmo ... IP: *.252.53.8.internetia.net.pl 29.12.11, 01:49
        Zjeżdzając w Balicach zabulisz ,no chyba ,że w Alwerni zjedziesz ,ale to kawał od Krakowa i bez sensu.
    • Gość: Hanys Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.centertel.pl 28.12.11, 18:53
      Miałem kiedyś dziewczynę z Jaworzna, była strasznie głupia mimo, ze pracowała na uniwersytecie, poza tym jej starzy głosowali na PiS, a ona mimo ze już nie młoda wciąż była dziewica i jeszcze miała wasa pod nosem. Do tego francuski samochód..... Wiem, totalne dno :-(
      • Gość: rehabeam Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.252.48.38.internetia.net.pl 28.12.11, 18:58
        nie mów jeszcze, że była katoliczką i miała swoje własnego Żyda w szafie?
      • Gość: hanys1964 Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.11, 19:08
        No cóź. Widocznie tylko na tyle Cię stać...
        Pozdrowienie dla pięknych dziewczyn z Jaworzna :)
      • Gość: gs Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.11, 08:04
        nie rób wstydy hanyski ćwierćinteligencie
        • Gość: gość Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.stk.vectranet.pl 29.12.11, 08:57
          on taki hanys jak z jarkacza polak!!! :D :D :D
    • Gość: ctgX Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.static.xdsl-line.inode.at 28.12.11, 20:21
      Panie Tosiek, wam zajeło ile wybudowanie łąćznic, ile wydaliście??? Za to ja wiem i inni także ile mniej i jak szybciej zajmie Stalexportowi przeniesienie bramek za Byczynę!! Czy wezeł odczarowaliście? Jest w pełni otwarty w obie strony??? Nie stuka jest szastrać pieniedzmi a robić je z głową!! Pozdrawiam i zycze równie wystrzałowych pomysłów na Nowy 2012 rok, moze jakieś ambicje na EURO2012?????
      • Gość: uchu Te dziady nie przeniosą bramek. Koncesja wygasa.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 21:32
        .. za parę latek na co z radością czekamy.
        • poborowy102 Re: Te dziady nie przeniosą bramek. Koncesja wyga 28.12.11, 22:22
          umowa ze Stalexportem jest wazna do 2027 roku, takze spokojnie się Wąsacze i inne obłowią.
    • Gość: też z Mysłowic Brawo, szacunek i podziw dla Jaworzna. Zarząd Mia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.11, 21:02
      Zarzad Miasta w całości powinien dostać nominacje ministerialne a Radni poselskie. Bardzo prosimy by po wyroku II instancji opublikować umowę ze Staex-hiena-portem. Kulczyk wybudował A2 od zera a tej "firmie" A4 wybudowano za nasze publiczne pieniądze, a te dziady postawiły tylko bramki. Nie znam bardziej obrzydliwej formy żerowania na obywatelach.
      • Gość: gość Re: Brawo, szacunek i podziw dla Jaworzna. Zarząd IP: *.stk.vectranet.pl 29.12.11, 00:26
        bądź obiektywny! tylko postawienie bramek to również wybudowanie wszystkich wiaduktów od nowa i praktycznie budowa nowej autostrady w śladzie tej budowanej od gierka przez całe lata 80.....taka prawda! to co dostał stalexport nie spełniało żadnych norm, ale faktem jest , że dostali źródło finansowania i zarabiania i nie musieli tego robić ze swojej kasy( bo jej nie mieli) i brać kredytów......wydaje mi się , że powinna być tańsza niż jest. i dedykuję to wszystkim tym co co ciągle z uporem maniaka głosują na sld - u władzy nie są już dobrych 6 lat , a smród po nich się ciągnie!!!!
    • Gość: sfa Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.welnowiec.net 28.12.11, 23:41
      Dodajmy, że w czwartek warszawski są ma zdecydować, czy władzom Jaworzna zostanie udostępniona koncesja na zarządzanie A4, którą Stalexport dostał w 1997 roku.

Wtf???
      • Gość: a jak bo IP: 88.220.76.* 29.12.11, 07:26
        nam z Jaworzna - wszystko można ;)
    • Gość: bastek Chory? IP: *.adsl.inetia.pl 29.12.11, 07:32
      Jest kawałek drogi i osiedle domków na Borach ( drogich domków ) ale bez przesady! Domki są prywatne, blokowiska ocieplane przez spółdzielnie a miasto TYLKO buduje drogę. Wiem, że w Mysłowicach po rządach sadomasochistycznego prezydenta nie jest dobrze ale w Jaworznie wszystko wygląda lepiej tylko z zewnątrz.
      Do tego droga jest alternatywą tylko dla jednej bramki i to tylko na dwa lata, do czasu jak stalexport postawi bramki w Byczynie. Wtedy będzie to alternatywa dla jeżdżących do Chrzanowa
      • Gość: miejscowy Jednak jest zdrowy. IP: 88.220.76.* 29.12.11, 08:56
        A Ty pierniczysz kolego. Bo niektórym to zawsze źle będzie i nic nie potrafią docenić. Rozejrzyj się po innych miastach. I nie piernicz.
        • Gość: gość Re: Jednak jest zdrowy. IP: *.stk.vectranet.pl 29.12.11, 09:01
          ale tak naprawdę to zasługa elektrowni!!! za ich kasę wpłacaną do gminnego budżetu to wybudowano: dlatego kochajcie ją i szanujcie!!! w moim mieście z pracą nie ma problemu , ale wielkich zakładów już nie ma: ani kopalń , ani huty żelaza , ani huty cynku......kasa miasta też jest pustawa.....
          • Gość: miejscowy Re: Jednak jest zdrowy. IP: 88.220.76.* 29.12.11, 09:55
            To pewnie miało znaczenie. Ale pieniądze są też z UE. A Tauron Wytwarzanie oddział w Jaworznie się aktualnie odwraca od miasta, np. sprzedaż basenu. To już nie te czasy. Można nie lubić ludzi z UM ale efekty ich pracy są widoczne dla mieszkańców.
            • Gość: gość Re: Jednak jest zdrowy. IP: *.stk.vectranet.pl 29.12.11, 15:24
              ale podatki cały czas płaci jaworznu i nie chodzi tylko o gruntowy , i od nieruchomości. są jeszcze ekopodatki i inne .
      • Gość: Anna Re: Chory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.11, 14:39
        Mysłowice to ruina, nie mówiąc już o zapyziałych na maxa Katowicach.

Jaworzno to taka perełka regionu.
    • Gość: SJ 1964 Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.zamek.net.pl 29.12.11, 09:47
      ... idzie ku lepszemu w Jaworznie , do tego dodać tylko awans GieKSy !
      Nam z Jaworzna wszystko można :)
    • Gość: xyz Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.c193.msk.pl 29.12.11, 10:20
      Pamiętajcie, że Jaworzno to były zabór austriacki i nadal Małopolska ;-)
      • Gość: . Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: 88.220.76.* 29.12.11, 11:31
        Tu i tu są nielubiani, radzą sobie przez to sami ;)
    • Gość: Anna Re: Alternatywa dla A4 jest już gotowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.11, 01:16
      Kocham moje nowe okolice po wyniesieniu się ze śmietnika katowice na zawsze :)

Nie rozumiem już dziś nieszczęśników żyjących w tym zadupiu :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka