Dodaj do ulubionych

studia ochrona środowiska UŚ. help :)

20.06.12, 09:51
Witam, chciałabym wybrać się na ten kierunek, i w zwiazku z tym moje pytanie: jak wyglada chemia i fizyka na tym kierunku, dużo tego? I czy są to tylko jakieś podstawy czy bardziej trzeba się w to zagłębiać. Ja scislowcem nie jestem, z chemii i fizyki ledwo 3 mialam heh. Za to bardzo lubię biologię, i przyrode... Proszę o odpowiedź, najlepiej kogoś tam studiujacego :)
Obserwuj wątek
    • mycha2612 Re: studia ochrona środowiska UŚ. help :) 24.10.14, 11:43
      wiem, że teraz Ci się już nie przyda , ale może ktoś inny jak wejdzie tu to będzie miał jasno powiedziane z czym to sie je.
      Otóż ja studiuje na UŚ i powiem, że jeśli ktoś nie jest ścisłowcem to naprawde lepiej się w to nie pchać, to nie tylko przyroda, ogladanie roślinek i ptaszków. To czysty zapier ol. Mamy dopiero 4 tydzien nauki a zapowiedzianych na nastepny tydzien 6 kolosów. Nie latwych kolosów. Z chemia i fizyka jest tak , że jeśli ktoś wcześniej nie ogarniał w ogólniaku, to lepiej nie wybierać tego kierunku. Ja żałuje, ponieważ jestem jak najbardziej humanista. A niestety tam przedmioty dają ostro w kość. Ochrona Środowiska jest miedzy wydziałowa i trzeba na każde zajęcia chodzić na różne wydziały. Zdarza się nawet, że jeden dzień zajęcia w Sosnowcu. Akurat tam zajęcia lubie, ale też są cieżkie. Liczenie minerałów jest często nie do ogarnięcia.
      Podsumuje,
      drugi raz bym tego nie wybrała. Jeśli ktoś nie jest pewny siebie lepiej niech nie zaczyna. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka