polsz 10.03.13, 18:26 a ja uważam, że dobrze. Każdy skazany powinien płacić za swoje wyżywienie albo na nie pracować. Nie pracujesz- nie jesz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
acid.jazz Skazany pozywa więzienie. "Musiałem sam kupować... 10.03.13, 20:47 6,84 zł stawka żywieniowa na dzień dla chorego? A dla zdrowego? Jak to się ma do rozpowszechnionego mitu, że w więzieniu lepiej żywią niż w szpitalach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej ..darmowe jedzenie dla więźniów -to skandal !!!!!! IP: *.play-internet.pl 10.03.13, 21:39 Tylko i wyłącznie we własnym zakresie, ewentualnie do odpracowania !!!! Dlaczego społeczeństwo ma się składać na wyżywienie skazanych ???? Paranoja ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz wsiowa mentalność na forum IP: *.adsl.inetia.pl 10.03.13, 22:09 Czekam na dalsze popisy forumowiczów z mentalnością z mroków średniowiecza. Cywilizacja poszła nieco dalej i na zagłodzenie, tortury lub galery dziś nie skazują. A wszyscy Ci co się tak strasznie domagają kar rodem ze średniowiecza, niech pamietają że nasz krajowy system prawny bywa czasem bardzo ułomny. Każdemu może trafić się niesłuszne skazanie i wieloletnie dochodzenie do prawdy i sprawiedliwości. Wtedy szybko zrozumiecie że rzecz nie w luksusach zainstalowanych w celi ale w tym że z celi, wiele lat wyjść nie można, trzeba patrzeć na ciagle na te same twarze i robić wszystko na komendę. Sąd w imieniu Państwa skazuje tylko i wyłącznie na ograniczenie wolności. Nauka udowodniła że to wystarczająco dolegliwa kara. Normalne Państwo liczy się z tym że musi zapewnić skazanemu bezpieczeństwo, uwzględniać jego stan zdrowia w tym odpowiednią dla niego żywność. Tak jest w cywilizowanych krajach, facet sprawę ma wygraną. Jak nie w kraju to w Strasburgu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Na jazdę po pijaku było gościa stać IP: *.1000lecie.pl 11.03.13, 00:09 Na jazdę po pijaku było gościa stać, to niby czemu na chleb nie? Poza więzieniem też by ten chleb kupował. A zaoszczędził w więzieniu na alkoholu pitym przed jazdą samochodem, więc jeszcze zaoszczędził. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: wsiowa mentalność na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 06:22 w więzieniu ma być zimno,ciemno i nic do żarcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czoper Re: wsiowa mentalność na forum IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 07:08 ... i tłuste szczury. Odpowiedz Link Zgłoś
polsz Re: wsiowa mentalność na forum 11.03.13, 07:51 proponuję, by każdy obrońca praw i godności więźniów dostał jednegio lub dwóch na utrzymanie. Czemu wszyscy mają płacić? Niech płacą tylko ich wielbbieciel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafi Re: wsiowa mentalność na forum IP: *.play-internet.pl 11.03.13, 10:40 No nie wiem czy ma wygraną. Z tego co napisano dostawał odpowiednią ilość kalorii w dobowym wyżywieniu. Sprawdzałem w rozporządzeniu to jet 2600kcal na dobę. Dla osoby niepracującej to więcej niż dużo. Jeżeli nie było w tych 2600 kcal glutenu to jaka jest wina więzienia? To że wolał chlebek niż wafle ryżowe... No cóż ja też wolę wypasionego mercedesa a jeżdżę tramwajem.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głodomór Zjadał 8 bochenków chleba? Jak wygląda ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 09:29 Chyba na mózg mu padło. Tyle chleba to nie zjadam w ciągu 2 tygodni, a jadam więcej niż skromnie, gdzie chleb jest podstawowym "wypełniaczem" naszego z żoną jedzenia. Masz tam przynajmniej klimatyzację, tv hd , świeżą prasę? To zasługuje na wpis do Księgi Rekordów Guinnessa. Że go jeszcze nie posra...o !!! Ale alkohol wyżarł mózg na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Głodnoichłodno Re: Zjadał 8 bochenków chleba? Jak wygląda ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 09:33 Zapomniałeś o komórce i necie !!! Też powinien mieć i codziennie świeżą pościel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niesmaczny Re: Zjadał 8 bochenków chleba? Jak wygląda ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 09:35 Full wypas w tym więźniu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chlebuś Re: Zjadał 8 bochenków chleba? Jak wygląda ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.13, 09:38 Chyba bimber z tego chleba pędził, bo takich ilości w tydzień nie mógł zjeść. Jeszcze się tym chwali. Odpowiedz Link Zgłoś
boguslaw81 Skazany pozywa więzienie. "Musiałem sam kupować... 11.03.13, 08:20 Trzeba mu wytłumaczyć, że nie dostał się do więzienia w nagrodę tylko na własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Skazany pozywa więzienie. "Musiałem sam kupować... 11.03.13, 12:27 Skoro państwo więzi to i państwo dba o zdrowie więźnia . Ale więzienie to nie sanatorium . Jednak chleb bezglutenowy to oczywista oczywistość . Odpowiedz Link Zgłoś
morphic Skazany pozywa więzienie. "Musiałem sam kupować... 11.03.13, 20:13 Ja tam proponuję mu zamówić catering w Sheratonie, do celi wstawić łóżko z materacem wodnym i jacuzzi. Ludziom się we łbach poprzestawiało - on siedzi w mamrze czy w hotelu? A tak poza tematem - za jazdę po pijaku powinni mu dożywotnio odebrać prawo jazdy, a żeby go nie kusiło to jeszcze dla porządku samochód. Co z tego, że odsiedzi 21 miesięcy> Wyjdzie, zda powtórnie egzamin i znów będzie jeździł po pijaku. "Zawaliłem i trzeba było odpokutować - mówi F.". Stary, nie zawaliłeś (zawalić to można klasówkę w podstawówce). Ty człowieku popełniłeś przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łysy Re: Skazany pozywa więzienie. "Musiałem sam kupow IP: *.opera-mini.net 12.03.13, 19:05 Frajer. Mógł zamówić kosher. Odpowiedz Link Zgłoś
vito3 Skazany pozywa więzienie. "Musiałem sam kupować... 10.04.13, 14:42 ten pan ma wyranaw kieszeni a pracownicy wiezienia okazali sie poprostu zlymi urzednikami poniewaz kodeks karny wykonawczy daje urzednikowi mozliwosci zapewnienia skazanemu godne odbywanie wyroku,w najgorszym przypadku mogl wystapic o przerwe w odbywaniu przez skazanego kary do czasu zalatwienia tych 8,5zl,glodzenie czlowieka w instytucji panstwowej i tlumaczenie tego tak idiotycznie sugeruje ze w wiezieniu moze pracowac robot,nie ma kasy to umieraj,ja piernicze kogo to panstwo zatrudnia,wierze ze malo kto garnie sie do takiej pracy ale nie mozna przyjmowac bezkrytycznie kretynow do ktorych nie dociera ze w tym miejscu reprezentuja panstwo polskie obnazajac to panstwo przed osadzonymi narazaja panstwo na wyplate wysokich odzkodowan,czy w zaopatrzeniu pracuje jakis cymbal ktory nie potrafi tych 8,5 przezucic na dostawce zywnosci domniemuje ze przebywa tam pieciuset skazanych wiec obrtu jest ok 200 tys miesiecznie czy nie mozna znalezc 250 zl rabatu ludzie ten kraj czeka marny koniec z takimi funkcjonariuszami ktorych jest tam blizej dwustu czy nie mogli dla dobra panstwa raz na pol roku kupic temu panu chleba zeby zaoszczedzic panstwu ktorego jestescie funkcjonariuszami wstydu,w kazdym systemie do pracy w wiezieniach garnie sie podobny element ktory gotow dla lekkiej roboty stac na wiezyczce w oswiecimiu ale oswiecone demokracje eliminuja takie jednostki w fazie rekrutacji testami a u nas dalej klawisz z dziada pradziada i to nie na przyslowiowej wiezyczce tylko w kwatermistrzostwie czy dyrekcji Odpowiedz Link Zgłoś