Dodaj do ulubionych

Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i naj...

IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.09.04, 00:14
Popieram panie dyrektorze!!!!! Kiepskiej baletnicy... itd niech więc frajerzy
wyp... z kadry razem z Janasem nieudacznikiem! A wszystkie mecze niecvh
będzie kadra grac na slaskim! Tak trzymac!
Obserwuj wątek
    • Gość: Znajacy dobrze dyr Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: *.prk.pl 14.09.04, 08:08
      Może stadion jest najbezpieczniejszy, ale nie jego dyrektora
    • Gość: Polish fan TYLKO ŚLASKI IP: *.netblok.pl 14.09.04, 10:14
      ŚLASKI TO WSPANIAŁY STADION i nieiwem czemu ktos twierdzi ze była tu kijowa
      atmosfera , na legii to zabytek a po drugie ciekawe jaka by była tam atmosfera
      jakby reprezentacja tak grała , pomagamy im jak mozemy (jezdze na kazdy mecz
      repry na slaskim )ale oni swoja gra tez powinni nam pomoc niestety ostatnio to
      tylko marzenie ...
      • Gość: Marek Re: TYLKO ŚLASKI IP: 195.94.200.* 14.09.04, 11:28
        Jeśli mówimy, że kibice mogą być 12 zawodnikiem zespołu to niewątpliwie nie
        mamy na myśli kibiców na Stadionie Śląskim. Kibicowanie polega na 90 minutach
        dopingu, śpiewów, skandowania, rytmicznego klaskania, itp.
        Z w/w na Śląsku możemy zaobserwować 10%, reszta zachowań typowego kibica w
        Chorzowie przejawia się w buczeniu trąbką, gwizdami w stosunku do własnej
        drużyny oraz najczęściej martwą ciszą z głośnymi pojedynczymi, chamskimi
        okrzykami. Im bardziej drużynie "nie idzie", tym doping stadionu powinien
        stawać się intensywniejszy - w Chorzowie jest odwrotnie - słabiutki,
        nieskoordynowany doping pojawia się tylko w momentach kiedy nasi grają nieźle.
        Cały ten stadion oraz kierujący nim ludzie to żałosna imitacja, nawet
        kapitalista Cupiał ze swoją Wisłą nie chciał tam grać mimo związanych z tą
        decyzją konkretnych strat finansowych.
        Na Śląsku nie ma kibiców, więc po co komu duży stadion.
        Moja rada - przerobić na mały 10 tys. (zadaszony) stadionik (może kadra "B"),
        lub zrównać z ziemią i zasiać jakieś zdrowe warzywa.

P.S.: nie dziwi mnie, że zarządzający obiektem broni swojej ciepłej posadki,
        myślę jednocześnie, że prawdziwi kibice dawno już wyrobili sobie zdanie na ten
        temat i mogą tylko żałować, że nie jest im dane emocjonować się meczami
        reprezentacji w przyzwoitym miejscu.
        • Gość: Mariusz Re: TYLKO ŚLASKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 13:17
          Na śląsku nie ma kibiców chyba nie wiesz o czym mówisz!! Zgadzam się co do
          trąbek, trzeba je zlikwidować bo to chore. Pamiętaj że to Stadion Narodowy a
          nie klubowy. Latwiej jest na takim małym stadioniku Legii zapanowac nad śpiewem
          kibiców skoro tam 90% to kibice tego klubu. Tylko ilu kibiców sposa Warszawy
          może wejść na ten mecz? Tutaj przyjezdzaja ludzie z calej Polski. Nie ma grupy
          kibiców nadającej jeden ton na stadionie. Jesli bedzie zadaszenie akustyka
          poprawi sie a wtedy bedzie o wiele łatwiej. Było kilka błędów np Hymny grane
          przez orkiestre nie były słyszalne i nie wyszło to najlepiej. Spiker jakiś taki
          nie żywy. Gwizdy co ty gadasz? były jak Angole grali piłką. Pamiętaj też o
          jednym ceny biletów!! To spowodowało że wiele było niedzielnych kibiców którzy
          przyszli popatrzeć na mecz im nie w głowie 90 minut głośny doping.
          Pozdrawiam
          • Gość: Marek Re: TYLKO ŚLASKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 17:52
            Właściwie zgadzam się z Tobą we wszystkich sprawach, moja poprzednia wypowiedź
            była zresztą z premedytacją przesadna.
            Masz jak najbardziej rację pisząc o przypadkowych kibicach. Moje wątpliwości
            dotyczą właśnie proporcji pomiędzy nimi a tymi, którzy idą na stadion
            nieprzypadkowo. Mam wrażenie (być może mylne), że np. w W-wie te proporcje
            mogłyby być jednak inne (z wielu różnych powodów).
            Wyobraźmy sobie nowoczesny piłkarski stadion na ok. 50 tys. miejsc, zadaszony,
            z dobrą akustyką i stromymi, wysokimi trybunami blisko murawy. Zaręczam, że na
            taki mecz jak ostatnio przyjdzie w W-wie 20-25tys. ludzi, którzy doskonale będą
            wiedzieli jak pomóc dopingiem, wśród pozostałych 25 tys. znajdzie się z 15
            takich, którzy chętnie się podłączą. Prawda, że proporcje mamy inne?Gwarantuję
            także, że po pierwszych próbach dmuchania w trąbkę, napewno nie popełni tego
            błędu po raz drugi ze względu na obrażenia zewnętrzne. Na koniec zaznaczę
            mimochodem, że nic nie jest wieczne a Śląski Stadion Narodowy tym bardziej.
            Jeśli do tego dodam jeszcze, że Warszawa to stolica Polski z 2 mln
            sympatycznych i gościnnych mieszkańców to napewno przyznasz, że następnym razem
            (w eliminacjach za 4 lata) - mecz z Anglią powinniśmy rozegrać w W-wie na
            Stadionie Narodowym im. Kazimierza Deyny.
            Pozdrawiam
        • Gość: kibic Re: TYLKO ŚLASKI IP: *.chello.pl 14.09.04, 16:19
          a byłeś na tym meczu? Na 100% nie, widać to z twojego komentarza. Chcesz
          dopingu, to tyłek do autka, jak masz, i na kolejnym meczy wydzieramy się razem
          do konca, ja następnego dnia po angli nie mogełm wogóle mówić. Wszystko inaczej
          wyglada w tv, tam ustawienie mikrofonów może byc takei ze śłychac kopanie
          piłkki a nie śłychać trybun, lubo odwrotnie, albo nic nie słychac, tylko
          daremnego Szpaka. Jak Żurawski strzelił gola, ryk na stadionie był porównywalny
          chyba tylko do koncertu metaliki, podczas którego wybuch pirotechniczne wręcz
          mnie ogłuszyły. Tyle. Doping był wspaniły, tylko bilety za drogie.
          • Gość: X POPIERAM!!! IP: *.crowley.pl 14.09.04, 16:45
    • Gość: barthez Panie Góra kilka pytań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:22
      Panie Góra kilka pytań które tu nie padły
      (ze swojej strony gratuluje profesjonalnej konferansjerki na dożynkach w Łęce
      pod Dabrową Górniczą)
      Na meczu siedziałem za bramką do której trafił Maciek Żurawski
      1. Dlaczego nie słyszałem hymnów?
      2. Dlaczego nie słyszałem składów drużyn? (musiałe sam dochodzić kto jest kto,
      a o tym ze w bramce angielskiej zamiast James'a był Robinson dowiedzuiałem się
      dopiero w drugiej połowie siedzac za jego bramką!)
      3. Dlaczego na stadionie nie ma tak istotnej rzeczy jak zegar?!!!
      4. Dlaczego nie ma świetlnej tablicy na której mozna by podać składy i
      strzelcow bramek?(o samobuju Głowackiego dowiedziałem się od kolegi za pomocą
      sms-a)
      5. Dlaczego nie można było się zdecydować na stadion typowo piłkarski. Nową
      trybunę przybliżyć do boiska. Zawody żużlowe są raz na ruski rok.
      6. Jeśli nie było możliwości przybliżenia trybun czy nie lepiej aby zamiast
      toru żużlowego była bieżnia lekkoatletyczna?
      7. Czy była by mozliwośc zoganizowania na stadionie zawodów lekkoatletycznych?
      8. Czy budowa dachu poprawi akustyke stadionu(bo ta jest kiepska), czy można
      takie badania przeprowadzić przed rozpoczęciem inwestycji?
      9. Czy wie pan co się działo pod brama nr 7?( ścisk, wolno sprawdzajaca
      ochrona, brutalność ochrony wobec kibiców rozżalonych bardzo powolnym
      wpusczaniem - przy innych bramach tego nie zuważyłem - wogóle cód że nikogo tam
      nie stratowano)
      10. Czy duyrekcja stadionu ocenia prace firm ochroniarskich i wyciąga z tego
      wnioski?

• Gość: mamba Re: Panie Góra kilka pytań IP: 62.29.137.* 14.09.04, 10:38
        popieram.....trybuny w ogole sa plaskie i marny z nich widok dla mnie szkoda
        kasy na ten stadion budowany z lapanki /raz krzeselka raz trybuna po kilku
        latach podgrzewana murawa za kilka dach itd./na ktorym nikt nie bedzie grac za
        kilka lat /budowa nowych pilkarskich stadionow w Warszawie i Krakowie dla Legii
        i Wisly zakonczenie inwestycji w 2005-2006/ na Slaskich po 2006 nikt juz nie
        bedzie gral....moze raz na kilka lat. a Slaskie kluby przezywaja powazny i
        gleboki kryzys moze tylko Gornik Zabrze sie na razie utrzymuje na
        powierzchni...smutne ale ladujemy kase w cos co nikomu nie jest potrzebne ;
        ( ...moim zdaniem powinni postawic na lekkoatletyke i w tym kierunku go
        rozwijac bo w polsce brakuje takiego stadionu i mialby w tym kierunku
        przyszlosc...meeting z cyklu Golden i na przyklad mistrzostwa europy lub swiata
        na to Slaski sie przyda ale pan prezes woli gale...i tylko pilka bo kogo tan
        interesuje bieganie ;)
      • Gość: kibic Re: Panie Góra kilka pytań IP: *.chello.pl 14.09.04, 16:22
        POPIERAM!!! 7 brama to był horro, przy mnie jakis szefo ochroniazy kazał
        wyprowadzić(brutalnie!!) spokojnego kibica który dawał mu znać ze za bramą
        jest taki ścisk że ludzie wpadają w paniekę. Wg mnie firam ochroniarska powinna
        bardzo słono zaplacić za takie niedopatrzenie, bo było naprawde dramatycznie.
        Zacznijmy sie szanowac zanim znów komuś sie coś stanie(patrzcie na przykład
        Wielkiej Krokwi w Zakopanym)
    • Gość: Prezes POLONIA MA NAJLEPSZY STADION W POLSCE IP: 212.244.69.* 14.09.04, 10:39
      Tam też są rewelacyjni kibice z trąbkami i tacy żywi i bardzo bezpiecznie jest
      i nawet liczba krzesełek jest 1911, monitoring wogóle nie ma huligaństwa. Tam
      niech gra reprezentacja!!!!!!!!!!! Poważnie to Śląski jest jednym znajgorszych
      stadionów w całej Europie to relikt komuny!!!
    • Gość: adasiek wyrzucanie naszych pieniędzy! IP: *.streamcn.pl 14.09.04, 10:43
      Jest skandalem, że w tę ruinę jeszcze się ładuje pieniądze!
      1. poszedłem na Szwecję w zeszłym roku - ponad godzinę stałem do bramy, ledwo
      zdążyłem na hymny! siedziałem koło wieży i prawie nic nie widziałem!
      2. byłem teraz na Anglii na najdroższych miejscach po drugiej stronie i to samo!
      podsumowanie:
      1. brak atmosfery, komunikacji między kibicami, dopingu; piłka to nie skoki w
      Zakopanem! od tych trąbek można zgłupieć!
      2. daleko do płyty, słąba widoczność;
      3. organizacja do d...; nie słychać hymnów, spikera itd. itp.
      ZAMIAST WYDAWAĆ PIENIĄDZE NA STADION, NA KTÓRYM SĄ ROZGRYWANE DWA MECZE
      ROCZNIE - PRZEBUDOWAĆ LEGIĘ, WISŁĘ, POGOŃ, WIDZEW, SKOŃCZYĆ LECHA I GRAĆ TAM CO
      TYDZIEŃ!!!!!!!!!!
      • Gość: ADRIAN TRUP ARCHITEKTONICZNY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:43
        W całości popieram - ten stadion to TRUP ARCHITEKTONICZNY. Jak dyr. Góra uważa,
        że jest on dobry na koncerty niech spróbuje robić tam koncerty - do tego też
        się nie nadaje. Byłem na Metallice - akustyka - dramat. Do piłki nożnej -
        nadaje się być może tylko płyta, bo żeby było coś widać do biletu powinno
        dołączać się LORNETKI. Ludzie w Polsce od kilkunastu lat jeżdżą SAMOCHODAMI a
        parkingi stadionu to lat 40-50 ubiegłego wieku, kiedy SYRENKAMI i WOŁGAMI
        jeździli wyłącznie dygnitarze partyjni. Po jakiego diabła tam hotel, dach,
        skoro do tego stadionu nie da się dojechać samochodem. Panie Góra, ja wiem, że
        Pan stawia swój samochód z rana przed meczem, ale to nie powód do tego, że nie
        widzi Pan nic wokół siebie. PO CO WKŁADAĆ KASĘ W TEN STDION? Włożono już 150
        mln zł, teraz ok. 100 mln zł PO CO? Zróbmy za to 3-4 stadiony piłkarskie na 15-
        30.000 ludzi - DLA LUDZI al nie dla zachwyconego trupem dyr. Góry.
        • Gość: xxl Re: TRUP ARCHITEKTONICZNY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 13:37
          zgadzam sie w 100%
    • Gość: greg Za dwa lata... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 10:56
      ...stadion ten będzie nikomu niepotrzebny. Powstaną stadiony w Warszawie i
      Krakowie, unowocześniony zostanie stadion w Poznaniu i będziesz sobie mógł
      panie Góra robić dożynki. Buahahahahaaaa
    • Gość: tomek39 Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: *.plock.sdi.tpnet.pl 14.09.04, 11:01
      Dla naszych "piłkarzyków" najlepsze boisko to kartoflisko.
    • Gość: irasidwa Ale był problem z wpuszczaniem przez bramki IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 11:17
      Ale był problem z wpuszczaniem przez bramki. Myśle ze matka z corką byłyby
      poturbowane. Przy wejściu nr 7 ścisk był niemiłosierny, aż ochroniarze musieli
      zacząc wpuszczac bez kontroli. Ojciec z synem ktory stał koło mnie musiał
      ochraniać dzieciaka wraz ze mną żeby go nie zgniecono jak cytrynę. Zatem nad
      tym panie dyrektorze trzeba popracować - polecam Panu zapis monitoringu prze
      wejściem 7.
      • Gość: PUNY Re: Ale był problem z wpuszczaniem przez bramki IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:26
        ZGadza sie z tą bramą nr 7, trzeba było IRAS stać koło mnie !!!!!To bysmy komus
        po ramienui weszle, tak jak mnie.
    • Gość: Marek Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: 195.94.200.* 14.09.04, 11:38
      Jedno słowo:
      KRETYN
      • Gość: mamba popieram was wszystkich!!! IP: 62.29.137.* 14.09.04, 11:43
        szkoda tylko ze pan Gorka w super humorze razem z kolesiami z sejmiku wojew.
        dalej przez kolejne 5-10 lat bedzie "modernizowal" stadion za dziesiatki
        milionow zlotych dla pilki i zuzla, bo to przeciez "duma " Slaska!!!
    • Gość: Pepe_J Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: *.klk.com.pl 14.09.04, 11:41
      Czytam te zarzuty i jestem dosc zdziwiony.Faktem jest ze stadion jest stary i
      przebudowywany przez lata. Piszecie o problemach na bramie - dziwne - na
      Metallice bylo wiecej ludzi i weszli/wyszli bez problemu. Zla akustyka - jakos
      Metallice to nie przeszkadzalo i slychac bylo dobrze i wyraznie. Stadiony w
      innych miastach - jestem za - tylko najpierw je wybudujcie a pozniej mowcie
      ktory jest lepszy. Zazdrosc bierze Was ze u nie macie zadnego obiektu o
      podobnej klasie. Brutalnosc sluzb ochrony - ja bym to nazwal zdecydowanymi
      dzialaniami, ktore musza byc aby zapewnic bezpieczenstwo i utemperowac
      poczynania choloty.
      Mieszkaniec Katowic
      • Gość: mamba Pepe IP: 62.29.137.* 14.09.04, 11:49
        nie zazdrosc bo ja jako mieszkaniec Warszawy bardzo bym chical zeby w
        szczecinie,Poznaniu,Katowicach/ogolnie Slasku/,Krakowie,Wroclawiu,Trojmiescie i
        reszcie duzych miast byly nowoczesne i funkcjonalne stadiony....ale to co wam
        funduje p.Gorka to bubel budowany przez lata o zerowej funkcjonalnosci ;(
        za kilka lat gdy u nas i w Krakowie beda stadiony na ktory bedzie mozna o niebo
        wygodniej ogladac mecze "wasz" Slaski zarosnie trawa....to nie zazdrosc tylko
        troska.....strona zebys mogl sledzic budowe stadiony w Warszawie:
        www.stadion.waw.pl
        Pozdrwiam
        Kibic Legii
        • Gość: Pepe_J Re: Pepe IP: *.klk.com.pl 14.09.04, 13:18
          Ja tez jestem za nowoczesnymi stadionami i nie tylko ( halami, lodowiskami itd)
          i jak najbardziej popieram budowe gdzie tylko sie da. Ale obawiam sie ze z
          budowami obiektow sportowych bedzie jak z budowa autostrad w Polsce.
          Ustosunkuje sie tutaj rowniez do jednej z wypowiedzi ponizej dotyczacej dojazdu.
          Nie wiem o jaki dojazd chodzilo - na Śląsk czy na stadion. Bo wg mnie i jeden i
          drugi jest bardzo dobry. Sam jestem mieszkaniem osiedla koło stadionu i uwazam
          ze dojazd jest bardzo dobry. A to ze czesc dojezdza na ostania chwile to moze
          miec tylko pretensje do siebie. Faktem jest niewsytarczajaca liczba parkingow w
          poblizu stadionu.
          I na koniec jeszcze dodam - Budujmy te obiekty sportowe wszedzie gdzie sie da.
          Pepe_J
      • Gość: marcy DYRO MAJACZY. IP: 81.219.8.* 14.09.04, 11:52
        Stadion nie nadaje sie do komfortowego ogladania piłki noznej i tyle. Akustyka
        fatalna, trybuny wyjebane w kosmos, dojazd z dupy, dopingu prowadzic sie nie
        da. Co z tego ze wielki, historyczny i duma Ślaska?! Typowo polskie - żywić sie
        sentymentami i rozkoszować historią, zamiast spojrzeć na sprawę czysto
        pragmatycznie. Źle wydane pieniadze i kropka, bajdurzenie dyra tego nie zmieni.
        Teraz kropka.
        • Gość: rafal Re: DYRO MAJACZY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:06
          jak uznano że wembley jest porzestarzały to go zburzono a u nas odgrzewa się
          trupa ten stadion może i był dobry ale 40 lat temu
          • Gość: raf9000 Śląski górą!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:45
            Panowie na razie i tak nie ma innego stadionu i jestem pewien ,że za kilka lat
            też innego nie będzie! Ja uwielbiam atmosfere stadionu i wspaniale ogląda mi
            się mecz nawet jak siedzę wysko z tyłu! A jak macie problemy z oczami to
            kupujcie bilety na niższe rzędy i przychodzcie na mecz na godzine przed,żeby
            nie mieć takich problemów jak jeden z forumowiczow co go nie chcieli wpuscić bo
            może jest kurdupel i dlatego go prawie zdeptali bo go nie widzieli!! A do
            reszty jak wam się nie podoba to nikt was nie błaga, żebyście do nas
            przyjeżdzali! Jacyś Forumowi Krzykacze oczywiście zawsze muszą się wykrzyczeć
            bo takim to zawsze wszystko bedzie przeszkadzać: za daleko, żle widać, za
            głośne trąbki, za duży tłok przy bramie itd.

Ale co tam są ludzie, którzy zawsze na Śląski przyjadą i bedą się świetnie
            bawić i trąbić w trąbki! A że reprezentacja gra do dupy to nie jest wina
            kibiców i tym bardziej Stadionu Śląskiego!! A pozatym to my nie przychodzimy na
            stadion,żeby zabawiać piłkarzy, tylko oni przyjezdzaja grać dla nas! a że grają
            jak osły to dla tego gwizdamy!!
        • Gość: mk Re: DYRO MAJACZY. IP: 192.168.1.* / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:29
          Może przyda się na jakieś zawody lekkoatletyczne, może mistrzostwa Europy, albo
          świata, takich imprez w Polsce się nie organizuje, bo nawet nie ma gdzie...
          Jest duży i ładnie położony - w dużym, ładnym parku.
          Jeśli chodzi o nowoczesne stadiony w Polsce to gada się o tym od lat, ale nic
          się nie dzieje...
          • Gość: ADRIAN Re: DYRO MAJACZY. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 13:33
            Pewnie, że nic nie można zrobić, bo od kilkudziesięciu lat ładuje sie kase w
            tego trupa. Żeby on chociaż służył któremuś ze śląskich zespołów: Ruchowi albo
            GKS-owi. Ale przecież tam więcej trzeba wydać na sprzątanie tych trybun niż
            zarabia klub w 3 lata. STADION ŚLĄSKI TO PARANOJA DZIAŁACZY PZPN - jest tak
            samo nowoczesny jak oni młodzi. A pieniądze unijne dajcie na stadiony Ruchu,
            GKS-u, Górnika czy Piasta. Za kontynuowanie tej "inwestycji" decydenci powinni
            być pociągnięci do odpowiedzialności za marnotrawstwo.
    • Gość: dziubcio Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: *.interq.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 12:21
      ...I najbardziej archaiczny w europie!
    • Gość: Beauford otoz tak, gdy grala reprezentacja Engela IP: 194.246.124.* 14.09.04, 12:52
      z norwegia i bylo 3:0 dla nas Slaski byl wtedy najlepszy, ateraz co?? nagle
      beeee?? bzdura, wina pilkarzy, poniewaz kibice nie maja komu bic brawo,
    • Gość: Bob Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: *.katowice.agora.pl 14.09.04, 13:00
      Zgadzam sie.Zabralem 11 letniego syna na mecz Polska Anglia i troche sie
      obawialem,mialy byc jakies bijatyki kibicow z Lodzi (czytalem o tym w
      internecie).Nie wydarzylo sie nic zlego,z wyjatkiem wyniku meczu...Syn byl
      zachwycony Stadionem i atmosfera.
      Proponuje nie czytac bzdur pismakow z Wwy i nie komentowac ich,sa zalosne.
      Na pewno pojde z synem na kolejny mecz-teraz juz spokojny,ze wszystko bedzie ok.
    • Gość: Piolo w końcu człowiek z wizją, który wie czego chce IP: *.cn.wroclaw.net.pl / 62.244.144.* 14.09.04, 13:09
    • Gość: kibic na 102 Stadion bez atmosfery piłkarskiego święta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 13:29
      Byłem na kilku stadionach w Polsce, ale tylko na Śląski już nigdy więcej nie
      pojadę! Tam nie czuć piłkarskiego święta. Okropny doping (zwrócie uwagę na te
      trąbki) rodem z lat 70-tych. Zero zorganizowanego dopingu. Mecz mozna jedynie
      oglądać mając na wyposażeniu lornetkę. Sami piłkarze go nie lubią, ale
      oczywiście jest jeden haczyk - forsa. Śląski może pomieścić najwięcej kibiców!
      Ot całe wytłumaczenie rozgrywania meczów na tym obiekcie rodem z lat 70-tych.
      P.S. Fajne obiekty w Polsce(oczywiście trzeba włożyć w nie trochę szmalu)to:
      w Warszawie (Legia), Łodzi (Widzew), Poznaniu(Lech), Kraków (Wisła) - kto był
      na tych obiektach to zrozumie o czym mówię!
      • Gość: P-77 Re: Stadion bez atmosfery piłkarskiego święta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:15
        Stadion Śląski to obiektywnie najlepszy stadion w Polsce a przy tym żywy dowód
        ślaskiej zaradności. To nie nasza (Ślązaków) wina, że Warszwiacy przerobili
        Stadion Dziesięciolecia na giełdę a obiekt Legii gospodarz (czyli MON) przez
        całe 10-lecia miał głęboko gdzieś.
        Śp. MArian Dziurowicz, który był najlepszym prezesem PZPN w ciągu odtatnich lat
        (co nie znaczy że dobrym) wbrew poszczekiwanm warszawskich pseudodziennikarzy
        i "łżeelity" postawił na modernizację Śląskeigo i to jemu czas przyznał rację,
        podobnie zresztą jak w innych sprawach. Co więcej argument, że Ślaski jest
        pechowy po meczu z Norwegia z 1 września 2001 roku mija się z celem podobnie
        zresztą jak argument o rzekomej magii stadionu Legii - niby gdzie polscy
        piłakrze przegrali z Łotwą w czasach Zbigniewa Bońka - największego niewypału
        trenerskiego.
        Po prostu jak gracze są dobrzy wygrają wszędzie a jak słabi żadne trybuny im
        nie pomogą.
        • Gość: mamba Re: Stadion bez atmosfery piłkarskiego święta!!! IP: 62.29.137.* 14.09.04, 14:45
          Boniek z Łotwa przegral przy ciaglym dopingu do konca /na koncu byly gwizdy ale
          co sie dziwic/...a gdzie byl doping po 2:1 na slaskim....chyba wszystko wam
          poszlo w trabe ;)

dla mnie szczesliwosc stadionow to mit....liczy sie czy slychac kibicow czy
          jest atmosfera i poprostu czy jest ogluszajacy doping...oczywiscie mozna na
          Slaskim to zrobic przy komplecie ale trzeba sie ostro drzeic a nie dmuchac w
          poje...trabki jak wam sie one podobaja to idziecie na Malysza tam mozna dowoli
          trabic a na stadionie nalezy dopingowac !!!
          co do Slaskiego to niech Slazacy sie zdecyduja komu ma on sluzyc bo nie sluzy
          ani kibica pilki ani zuzula moze tylko fana Metallicii ;).....choc po takiej
          wielkiej kasie ktora na niego poszla przyznac sie do knota jest dla waszych
          dzialaczy niewykonalne ;( ....badzcie dalej dumni z waszego wielkiego stadionu
          o zerowej atrakcyjnosci .....polecam takze wam i p.Gorce komentarze prasy w UK
          po meczu na temat stadionu ;).....mam nadzieje ze 2006 przyjedziecie do nas na
          piekny pilkarski stadion Kazia Deyny i sami zobaczycie co mam na mysli mowiac
          atrakcyjny dla kibica ;)
          • Gość: P-77 Re: Stadion bez atmosfery piłkarskiego święta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 15:57
            > Boniek z Łotwa przegral przy ciaglym dopingu do konca /na koncu byly gwizdy
            ale
            >
            > co sie dziwic/...a gdzie byl doping po 2:1 na slaskim....chyba wszystko wam
            > poszlo w trabe ;)
            Więc jednak i w Warszawi gwizdano na swoich. A zresztą w meczu z Anglią
            porażający był nie tyle nawet wynik (w końcu 1:2 z Anglią to żaden wstyd) co
            niezwykła "bojowoś" naszych asów - bali się rwali co było widać.
            Natomiast jeżeli za czetry lata stadion Legii będzie miał nowoczesną arenę -
            nie mam nic przeciwko, ale jak na razie nie do końca wiadomo chyba kto jest
            jego gospodarzem (kulb, miasto czy wojsko)
            "Imienia Kazia Deyny" - czemu nie, najwybitniejszy pomocnik w historii polskiej
            piłki (bo czy najwybitniejszy zawodnik można by dyskutować) a to że w 1977 roku
            w meczu z Portugalią został wygwizdany po bramce z rzutu rożnego to największa
            hańba w dziejach Stadionu Śląskiego. Choć pamiętajmy, że to nie tylko Slązacy
            gwizdali a kibice z całej Polski.
            Zgadzam się, że magia stadionów to tylko przesąd, a Brytyjczycy zawsze będą
            traktować polskie obiekty z wyższością, choć w przeciwieństwie do naszych
            piłkarzy potrafili zadabać o właściwe zgrupowanie. Bo że nasi gracze tułali się
            po Sosnowcu zamiast zamieszkać choćby w pałacu w Świerklańcu to jest kompletnie
            niezrozumiałe.
            • Gość: kibic na 102 Re: Stadion bez atmosfery piłkarskiego święta!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 21:04
              Jeszcze raz powtarzam: na tym stadionie potrzebna jest lornetka, żeby cokolwiek
              zobaczyć na boisku! Do tego doping jak w latach 70-tych. P-77 mówię poważnie -
              zwróć uwagę na to buczenie i te beznadziejne trąbki. W takim meczu (Anglia)
              publiczność powinna być 12 zawodnikiem! Natomiast tam nasza reprezentacja czuje
              się jak by grała na wyjeździe. A ha… Jeszcze jedno: nic nie mam do Ślązaków,
              wręcz przeciwnie - bardzo ich lubię! Co nie zmienia faktu , że stadion Śląski
              jest beznadziejny!!!
    • Gość: piona Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: 217.97.163.* 14.09.04, 14:39
      Na tym molochu to powinni grac najwyzej futbolisci z azerbejdzanu mecze
      towazyskie, Kazdy myslacy czlowiek w Polsce wie zeby Polacy wygrywali to jest
      potrzebne najwyzej 10tys. ludzi tworzacych atmosfere na meczu tak jak w
      Warszawie, pozatym boisko wielkosci 200 na 100 :-) to raczej do polo
    • Gość: piona Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: 217.97.163.* 14.09.04, 14:41
      najlepszy i najbardziej nowoczesny co za bełkot
      • Gość: P-77 Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:54
        > najlepszy i najbardziej nowoczesny co za bełkot
        To wykaż że jest inaczej. Jakby zbudowali w Warszawie stadion na 100.000 czy
        choćby 50000 osób nikt by nie kwestionował, że tam własnie powinna grać
        reprezentacja.
        Rozumiem, że byli ludzie, dla których ten stadion jest solą w oku ale gdzie oni
        są dzisiaj? Chocby taki Z. Boniek czy J. Wójcick. Pierwszy okazał się żałozną
        szmatą - najpierw komentując z Dariuszem Szpakowskim mecz z Włochami w 1997
        roku zachwycał się wspaniałą atomsferą i cieszył z powrotu do tradycji by
        potem bełkotać coś o przekopaniu stadionu na ogródki działkowe dla
        emerytowanych górników. Zresztą niechęć tego Pana do chorzowskiej areny jest
        niezrozumiała i właściwie jedynym wytłumaczeniem może być to, że tam debiutował
        (podobnie jak Paweł Janas) w reprezentacji w kadencji Kazimierza Górskiego w
        przegranym eczu z Argentyną i najwyraźneij nie przekonał pana Kazimierza swoją
        grą bo na olimpiadę do Montrealu nie pojechał. W 2001 roku już tylko Boniek
        upierał się aby decydujący o awnasie do MŚ mecz z Norweegią rozegrać na Legii
        po tym jak stołeczny stadion został zamknięty po ekscesach chuligańskich na
        ligowym meczu. NAwet chwiejny Listkiewicz był wtedy za Śląskim. Po meczu z
        Norwegią oczekiwałem, że Boniek powie coś w rodzaju "Chciałem pochwalić kibiców
        za stworzenie zankomietej atmosfery i przeprosić za to co mówiłem o tym
        stadionie - myliłem się." Nic z tego, powiedział "Nie mamy dobrego stadionu,
        który mógłby chociaż pomieścić 400000 kibiców" a sam wcześniej twierdził że
        polska reprezentacja powinna grać na małych stadionach.
        Drugi wróg śląskiego trener Janusz Wójcik podczas rozgrywanego tu meczu ze
        Szwecją tak beznadziejnie zestawił skłąd jakby chciał przegrać. To w tym meczu
        średnia wieku polskich piłkarzy przekorczyła 29 lat a najmłodszy był - uwaga -
        27-letni Rafał Siadaczka. Gdy jednak mecz z Anglią przeniesiono na jego
        ukochany stadion pokazał że nawet zaprzyjaźniona publiczność nie pomoże gdy
        bardziej skupia się na publikowaniu wspomnień niż na przygotowaniu druyżyny.
        O trzecim wrogu Śląskiego, Jacku Dębskim nie napisze nic bo o zmarłych tylko
        dobrze albo wcale.
        • Gość: P-77 Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 14:58
          Natomiast chciałbym zanzaczyć, że nie mam nic przeciwko stadionowi Legii -
          zgadzam się, że 10.000 kibiców może stworzyć atomosferę (choć faktem jest, że
          kieruje nimi samozwańczy lekko upośledzony "wodzirej"), ale jeżeli polska
          reprezentacja ma grać dla 10.000 kibiców to już na zawsze pozstanie Polska
          piłkarską prowincją. Podobnie jak wedy gdy w lidze będzie grało 10 klubów
          podzielonych na dwie grupy. Polska zasługuje na 16-zespołową ekstraklasę i
          reprezentacyjny stadion. Niekoniecznie na Śląsku, ale tylko tam w tej chwili da
          się go zbudować.
      • Gość: peter Stadion jest OK IP: *.net.autocom.pl 14.09.04, 15:15
        > najlepszy i najbardziej nowoczesny co za bełkot <

A nie?? Moze jakies przyklady??

Szkoda, ze sporo osob wypowiada sie tylko po to, zeby cos powiedziec - widziales stadion? nie? to po cholere belkoczesz? a moze jednak widziales, to w takim razie prosze o podanie stadionow lepszych wraz z adresami, chetnie sie przejade ogladnac te cudenka architektoniczne...

Sam bym chcial widziec nowoczesne stadiony w Polsce, ale prawda jest taka, ze takowych nie mamy i dlugo miec nie bedziemy...dyr.Gora przynajmniej stara sie doprowadzic stadion do jakiegos przyzwoitego stanu, ma jakas wizje jak to powinno wszystko wygladac...najlepiej z wszystkiego szydzic zgadza sie? a nowe stadiony, o ktorych piszecie? czy ktos juz widzi jakas rozpoczeta budowe? bo ja niestety nie bardzo...
        • Gość: kajusia Re: Stadion jest OK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 02:12
          Tak Góra to wizję ma ... jak najszybciej i najwięcej wyciągnąć ze stadionu
          zanim go za to wywalą tak jak z radia Katowice!!!
      • Gość: Marian Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.04, 15:11
        Dajcie spokój zeŚląskim, atmosfera do niczego, kibice powinni dopingować przede
        wszystkim wtedy, gdy drużynie nie idzie. Nawet jak wygrywali z Norwegią to
        doping byl słaby.
    • Gość: piona Pieprzenie po publiczke tez zajecie IP: 217.97.163.* 14.09.04, 14:45
      jak bym byl taki bystry jak szef tego slaskiego guwna to bym sie sam wyjebal
      • Gość: Doda Re: Pieprzenie po publiczke tez zajecie IP: *.pl 14.09.04, 15:00
        bravo! pewnie jesteś z Warszawy! naucz sie najpierw pisac;) haha byłeś tylko na
        stadioniki Legii i jesteś podjarany! zal mi cie
      • Gość: Dodzia Re: Pieprzenie po publiczke tez zajecie IP: *.pl 14.09.04, 15:03
        Śląski to najlepszy stadion w Polsce!!! tam jest nieziemska atmosfera!!!
        najsmieszniejsze sa wypowiedzi tych co nigdy na Ślaskim nie byli a
        cwaniakuja!!! mecz z Norwegią niezapomniane przezycie!!! tylko pilkazre tez
        musza zasluzyc na doping przez 90 min.! no i jeszzce super Listkiewicz który
        tylko chce kase zbijać! człowieku z czym do ludzi z takimi cenami!!!???
    • Gość: P-77 Re: trochę z innej beczki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 16:24
      Tutaj zwracam się do sympatyków piłki nożnej ze Śląska - czyje imię powinien
      nosić chorzowski "gigant" (używam cudzysłowiu bo to jednak określnie nieco na
      wyrost).
      Pasowaliby Włodzimierz Lubański albo Gerard Cieślik ale obaj żyją, więc byłoby
      to niezręczne. Ernest Pol - zdaje się że jego imię ma otrzymać stadion Górnika.
      Niewątpliwe zasługi dla tego obiektu miał Marian Dziurowicz, ale przy całym
      szacunku dla jego dokonań to jednak nieco kontrowersyjna postać - na pewno
      zasługuje na to aby jego imieniem nazwać stadion GKS-u Katowice o ile
      oczywiście katowiczanie będą mogli grać na Bukowej.
      Przyznam, że zainspirował mnie post kibica prawdopodobnie z Warszawy,do ktorego
      mimo nieco napastliwego tonu naprawdę nic nie mam.
    • Gość: x A JAK BYLO OSTATNIO W POZNANIU??? IP: *.crowley.pl 14.09.04, 16:40
      ...szydzenie z wlasnych pilkarzy!!!!!
      Irlandczycy pokazali nam co to znaczy kibicowac reprezentacji!!!!!!!!!!
    • Gość: mac doping,stadion... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 17:02
      doping na poziomie trwal 10 min,poza tym bylo jak zwykle jedno ,wielkie
      trabienie,nie do zniesienia,a za pieniadze przeznaczane na nieustanna
      modernizacj moznanby zbudowac nowoczesny stadion na 40 tys.,a nie taki
      usypywany moloch.
      • Gość: P-77 Re: doping,stadion... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 22:41
        Zaraz, zaraz słyszymy, że argumentem przeciwko Śląskiemu jest to, że piłkarze
        nie słyszą dopingu publiczności - skoro tak to chyba nie słyszą również
        ewentualnych gwizdów. Zresztą piłkarze powinni skupiać się na grze a nie na
        publiczności.
        Poza tym zasadniczego argumentu - o bezpieczeństwie - nikt nie podważył, tylko
        Janusz Atlas w "PS" przy okazji dyskusji nad lokalizacją meczu Polska - Anglia
        w eliminacjach EURO'2000 przypominał tragedię z 1993 roku (śmierć kibica ze
        Szczecina w tramwaju)co było chwytem poniżej pasa. Właśnie od tego czasu
        naprawdę zadbano o bezpieczeństwo na stadionie i wokół niego. Mieszkam
        stosunkowo blisko więc jestem względnie zorientowany.
        • Gość: raf9000 profesjonalny doping?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.04, 23:55
          Ja tam żadnych trąbek nie szłyszę bo koncentruje się na oglądaniu meczu i
          wściekaniu się na naszych "orłów". A jak jesteście tacy mądzry to sami
          zorganizujcie profesjonalny doping i zapanujcie nad 50 tys kibicow!! Cyce!!
    • Gość: AGA Re: Dyrektor Stadionu Śląskiego: to najlepszy i n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 02:15
      TAK, A JEGO DYREKTOR TO NAJGORSZY I NAJGŁUPSZY KOMENTATOR NA IGRZYSKACH W
      ATENACH I TRZEBA MU KUPIĆ CZERWONY ROWEREK
    • Gość: KAJA A DYREKTOR = NAJGŁUPSZY KOMENTATOR W ATENACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 02:16
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka