Dodaj do ulubionych

czy mozna miec zaufanie do slazaków?

IP: *.ub.uni-leipzig.de 09.07.02, 12:51
do tego watka zainspirowal mnie Wehrwolf ze swoim tematem "Czy mozna Polaka nauczyc
pracowac".

Slazactwo zobowiazane jest co widac na tym forum do slepego posluszenstwa ziomkostwom.
Czy mozna np. slazaka tolerowac w polskiej firmie (np. Budopol), skoro wiadomo ze wszystkie
wewnetrzne dane zdradzi bez przymruzenia oka on na rzecz np. niemieckiej firmy w której np. pracuje
inny aktywista ziomkowski.
Stad jest rzecza sluszna i logiczna ze polskie firmy powinny zaczac wywalac slazaków z roboty i
przyspieszyc w ten sposób ich wyjazd do ojczyzny.
Sadze tez ze polskie firmy nie powinny inwestowac zbyt duzo na slasku, bo tam nie mozna z takimi
pracownikami wspólpracowac w atmosferze pelnego zaufania.
Problem ten bedzie rósl po przastapieniu Polski do Unii Europejskiej, gdy wiecej niemieckich firm
zacznie ekspandowac na rynku polskim i bedzie poprzez ziomkowstwa prowadzic szpiegostwo w
polskiej gospodarce. .
Obserwuj wątek
    • Gość: WEHROLF Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 09.07.02, 14:10
      Oj ty pierdolnienty debilu z mysla PEDALA tylko ciebie Kargulu Gorolski moga
      takie Debilowskie mysli przyjsc do tego tempego Koltuna,Zresz Niemiecki hleb
      to trzymaj pysk na klotke , a nawiasem co ty KOLTUNIE robisz wogole w Ojczyznie
      twoich wrogow spierdalej to twojej Polszy tam czekaja na takiego CEPA mozesz
      dostaniesz robote u Urbana w jego gazecie ktora tylko pluje JADEM.
    • Gość: jaszk Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: *.datastar.pl 09.07.02, 15:07
      Gość portalu: mesco napisał(a):

> do tego watka zainspirowal mnie Wehrwolf ze swoim tematem "Czy mozna Polaka nau
      > czyc
      > pracowac".
      >
      > Slazactwo zobowiazane jest co widac na tym forum do slepego posluszenstwa ziomk
      > ostwom.
      > Czy mozna np. slazaka tolerowac w polskiej firmie (np. Budopol), skoro wiadomo
      > ze wszystkie
      > wewnetrzne dane zdradzi bez przymruzenia oka on na rzecz np. niemieckiej firmy
      > w której np. pracuje
      > inny aktywista ziomkowski.
      > Stad jest rzecza sluszna i logiczna ze polskie firmy powinny zaczac wywalac sla
      > zaków z roboty i
      > przyspieszyc w ten sposób ich wyjazd do ojczyzny.
      > Sadze tez ze polskie firmy nie powinny inwestowac zbyt duzo na slasku, bo tam n
      > ie mozna z takimi
      > pracownikami wspólpracowac w atmosferze pelnego zaufania.
      > Problem ten bedzie rósl po przastapieniu Polski do Unii Europejskiej, gdy wiece
      > j niemieckich firm
      > zacznie ekspandowac na rynku polskim i bedzie poprzez ziomkowstwa prowadzic szp
      > iegostwo w
      > polskiej gospodarce. .

dosc smiesznie napisany tekst, fajnie sie go czyta, tylko clue bardzo nedznie
      dopracowane. Niby po co Niemcy mieliby tu gospodarczo szpiegować? żeby wykraść
      know how ręcznego dojenia krowy, czy patent na walaca sie chalupe..
      nie ten kierunek przeplywu technologii, a Wieliczka to z pewnoscia nie Dolina
      Krzemowa..
      • Gość: mesco Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: *.ub.uni-leipzig.de 11.07.02, 16:56
        Szpiegostwo gospodarcze istnieje, Polske wyszpeigowuje np. Rosja.
        Nie chodzi tu o technologie ale np. o bilanse i finanse.

> dosc smiesznie napisany tekst, fajnie sie go czyta, tylko clue bardzo nedznie
        > dopracowane. Niby po co Niemcy mieliby tu gospodarczo szpiegować? żeby wykraść
        >
        > know how ręcznego dojenia krowy, czy patent na walaca sie chalupe..
        > nie ten kierunek przeplywu technologii, a Wieliczka to z pewnoscia nie Dolina
        > Krzemowa..
        • Gość: uta do Mesca IP: *.mcbone.net / *.pppool.de 11.07.02, 20:27
          mesco musisz napisac belkotem bo oni nie rozumieja takiego slownictwa.
        • Gość: jaszk Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: GECBISA* / *.datastar.pl 12.07.02, 12:24

> Szpiegostwo gospodarcze istnieje, Polske wyszpeigowuje np. Rosja.
          > Nie chodzi tu o technologie ale np. o bilanse i finanse.
          >

????
          Bilanse i finanse zarówno państwa jak i zdecydowanej większości kluczowych firm
          sa publicznie znane.
          A, że Rosja może i szpieguje... Tam dominuje podobny sposób myslenia do Twojego i
          dużej częsci Twoich rodaków: o sile Państwa nie stanowi gospodarność pracowitość
          i uczciwość obywateli tylko gra wywiadów, wojenki i podniecanie się
          zafałszowywaną zresztą historią

Uwierz, wbrew głównemu nurtowi polskiej samoświadomośći Polska nie jest miejscem
          na ziemi kluczowym dla rozwoju swiata.

pzdr
        • Gość: jaszk Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: GECBISA* / *.datastar.pl 12.07.02, 12:37

> Szpiegostwo gospodarcze istnieje, Polske wyszpeigowuje np. Rosja.
          > Nie chodzi tu o technologie ale np. o bilanse i finanse.
          >

????
          Bilanse i finanse zarówno państwa jak i zdecydowanej większości kluczowych firm
          sa publicznie znane.
          A, że Rosja może i szpieguje... Tam dominuje podobny sposób myslenia do Twojego i
          dużej częsci Twoich rodaków: o sile Państwa nie stanowi gospodarność pracowitość
          i uczciwość obywateli tylko gra wywiadów, wojenki i podniecanie się
          zafałszowywaną zresztą historią

Uwierz, wbrew głównemu nurtowi polskiej samoświadomośći Polska nie jest miejscem
          na ziemi kluczowym dla rozwoju swiata.

pzdr
    • hiro NIE!/NO TXT/ 11.07.02, 21:36

• nieshka Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? 12.07.02, 11:43
      stanowczo nie mozna miec zaufania do slazakow. dlatego ja proponuje prewencje:
      nie zatrudniac skubancow. i tyle. sprawdzac miejsce urodzenia, przebadac
      akcencik. oczyscic gospodarke ze szpionow.
      pozdrawiam
      • Gość: jaszk Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: GECBISA* / *.datastar.pl 12.07.02, 13:18
        nieshka napisała:

> stanowczo nie mozna miec zaufania do slazakow. dlatego ja proponuje prewencje:
        > nie zatrudniac skubancow. i tyle. sprawdzac miejsce urodzenia, przebadac
        > akcencik. oczyscic gospodarke ze szpionow.
        > pozdrawiam
        >
        • Gość: X54 Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: *.zak.com.pl 12.07.02, 13:45
          Gość portalu: jaszk napisał(a):

> nieshka napisała:
          >
          > > stanowczo nie mozna miec zaufania do slazakow. dlatego ja proponuje prewen
          > cje:
          > > nie zatrudniac skubancow. i tyle. sprawdzac miejsce urodzenia, przebadac
          > > akcencik. oczyscic gospodarke ze szpionow.
          > > pozdrawiam
          > >
          • Gość: jaszk Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: GECBISA* / *.datastar.pl 12.07.02, 13:57
            Gość portalu: X54 napisał(a):

> A nie sadzisz tak przypadkiem ze tekst nieszki do ktorego sie dopisales traci
            > ironia , jedyna forma , ktora mozna komentowac tak idiotyczne tematy postow ?

no, skoro to ironia wzgledem tego debilnego wątku to spoko..
            a swoja drogę dobrze się zamaskował, że mnie zmylił, szpion jeden :))
            pzdr
            • Gość: W Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 12.07.02, 20:42
              Wszyscy na tym forum to szpiony!
              Ja np. szpieguje dla Wegrow! Moze taka deklarcja offen pomoze mi jak mnie
              namierza i zamkna. To bedzie okolicznosc lagodzaca!
              Proponuje aby kazdy uczestnik tego forum, vide szpion, otwarcie zadeklarowal na
              rzecz jakiego obcego mocarstwa szpieguje! No, jaszk i reszta towarzycha, do
              dziela!
              Ja wspieram MADZIAROW
              Eljen Magyarorszag!
              • Gość: mesco Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: *.ub.uni-leipzig.de 13.07.02, 13:28
                szpiegostwo gospodarcze na rzecz firm niemieckich do nieodwracalny fakt, nie ma sie tu z czego smiac.
                Wystarczy popatrzec na te wiernopoddancze posty ziomkowskie i sprawa nabiera innego posmaku.
                • Gość: Jorguś mesco IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.02, 13:45
                  Ignorujcie tygo szpiega z krainy suchoty.
                  Co tam robisz dzisiej przi komputerze ni ma jakiś pedalsich party dzisiej czy co ?
                  • Gość: mesco Re: mesco IP: *.ub.uni-leipzig.de 13.07.02, 15:05
                    sa ale wieczorem

www.stargayte.de

Gość portalu: Jorguś napisał(a):

> Co tam robisz dzisiej przi komputerze ni ma jakiś pedalsich party dzisiej czy c
                    > o ?
    • Gość: mrW Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 13.07.02, 22:18
      mozna-koles!
      na pewno nie jestes Slazakiem bo jakies herezje prawisz!
      prawdziwy Slazak jest poczciwym,madrym i przedewszystkim pracowitym
      czlowiekiem,ta cala reszta naplywowcow,z wyjatkami to hasiok!
      dziwi mnie fakt,ze na tym forum masz czelnosc obrazac Nas polskich
      slazakow,nigdy niemcy nie byli naszymi ziomkami i nie beda, od wiekow z nimi
      walczylismy i bedzie my walczyc!!!zawsze!!!
      czy mozna miec zaufanie do slazaków?
      ty na pewno tego zaufania nie zdobedziesz i wierz mi,ze kazdy twojego pokroju-
      tez!
      aby czlowiek zaufal drugiemu to trzeba na to bardzo ciezko zapracowac!
      i wykazac sie w tych najtrudniejszych chwilach!
      • Gość: Wilym czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 13.07.02, 23:45
        mrW!!!
        Co ty za glupoty posuwasz? Skad tys sie urwal? Ja nigdy z zadnymi Niemcamu nie
        walczylem (z Polokami przyszlo nie raz - w szkole), no chyba ze jestes
        Slazakiem z Kielc i wspomniala Ci sie partyzantka.
        Ja jestem Slonzokiem i Niemiec ze Slaska bedzie moim ziomkiem tak samo jak
        slonski Polak, Czech, Cygon itd.
        Skad u was, Polakow, tyle agresji i nienawisci? Ponoc jestescie najwiekszymi
        katolikami w calym cywilizowanym swiecie, a przecie najwazniejsze przykazanie
        to: "bedziesz milowal blizniego swego jak siebie samego!"
        • Gość: mrW Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 14.07.02, 00:18
          no wlasnie,staram sie wytlumaczyc takim jak ty,ze nie sa i nie byli slazakami
          i nigdy ich nie ropzumieli!
          a ty urwales sie z polowy moze niemieckiej i polskiej ale na pewno nie
          slaskiej
          a jak nie walczyles z niemcami to powinienes bogu dziekowac bo takie mamy
          teraz czasy,a jezeli dal ci w morde Polak-to do niego miej pretensja,chyba,ze
          zle sie zachowywales koles!
          • Gość: Wilym mrW-wierny uczeń mesco IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 10:43
            Twoja argumentacja jest powalajaca!

Moze mnie oswiecisz i podasz do wiadomosci moj zyciorys - kto wie, moze czegos
            sie z niego dowiem?
            A jesli chodzi o dostawanie w morde, to skutą miał własnie gorol, bo coś mu
            się wymcknęło w towarysztwie Hanysów. Biedak, musiał potem biegać po
            dentystach.
            Nie myśl sobie, że dostał za to że był Polakiem. Ja nie jestem takim
            szowinistą jak ty, on po prostu dostał w mordę za to co powiedział, nie za
            pochodzenie. A ty jak widzę dzielnie studiowałeś wypociny Gobineau, Lapouge i
            Chamberlaina, no nie?
            • hiro Re: mrW-wierny uczeń mesco 14.07.02, 12:09
              Gość portalu: Wilym napisał(a):

> Twoja argumentacja jest powalajaca!
              >
              > Moze mnie oswiecisz i podasz do wiadomosci moj zyciorys - kto wie, moze
              czegos
              > sie z niego dowiem?
              > A jesli chodzi o dostawanie w morde, to skutą miał własnie gorol, bo coś mu
              > się wymcknęło w towarysztwie Hanysów. Biedak, musiał potem biegać po
              > dentystach.
              > Nie myśl sobie, że dostał za to że był Polakiem. Ja nie jestem takim
              > szowinistą jak ty, on po prostu dostał w mordę za to co powiedział, nie za
              > pochodzenie. A ty jak widzę dzielnie studiowałeś wypociny Gobineau, Lapouge i
              > Chamberlaina, no nie?

czytałeś to chamie przed wysłaniem?jeżeli chodz o dostawanie w mordę to
              zapraszam..........
              cwaniaczek albo uwolniony frajer/tfu/
              hiro
              • Gość: Wilym do hiro IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 13:17
                W pewnym wieku czlowiek sie statkuje, powaznieje i zaklada rodzine.
                Jesli ty pozostales na etapie szkolnego dawania w morde, to jest mi ciebie po
                prostu zal ...
                • hiro Re: do hiro 14.07.02, 13:52
                  Gość portalu: Wilym napisał(a):

> W pewnym wieku czlowiek sie statkuje, powaznieje i zaklada rodzine.
                  > Jesli ty pozostales na etapie szkolnego dawania w morde, to jest mi ciebie po
                  > prostu zal ...
                  czytałem....
            • Gość: mrW Re: Wilym-odp. IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 14.07.02, 12:10
              jaki uczen?
              nie rozumie co miales na mysli?
              mesco sieje herezje o slazakach,ja probuje mu wytlumaczyc,ze jest w bledzie a
              ty naskakujesz na mnie ni z tad ni z owad
              a ponoc jestes slazakiem - wiec o co ci chodzi?
              zamiast bronic naszej sprawy wytykasz mnie glupoty,ktore nie sa wazne
              • Gość: Wilym do mrW IP: *.gliwice-bernardynska.sdi.tpnet.pl 14.07.02, 13:14
                Wytykam Ci bzdury, ktore wygadujesz: ja jako Slazak nie czuje, aby moim
                powolaniem bylo walczenie z Niemcami mieszkajacymi na Slasku, bo sa oni tak
                samo moimi ziomkami jak i inni mieszkancy tej ziemi.
                Ty natomiast oburzjac sie na chamskie zagrywki mesco odpowiadasz bardziej
                kulturalnie, ale na te sama nute. No chyba, ze sie myle, ale ton twoich
                wypowiedzi niestety to potwierdza.
                • Gość: mrW Re: do Wilym IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 14.07.02, 14:22
                  posluchaj,nie mialem na mysli walki z Niemcami,ktorzy mieszkaja na Slasku od
                  kilkudziesieciu lat bo to jest normalne i tez uwazam ich za swoich ziomkow
                  mialem na mysli ingerecje narodu niemieckiego do naszej ziemi do ktorej
                  zreszta doszlo wiele razy - ten ingerent to nie stety wrog i trzeba z nim
                  walczyc
                  nasi przodkowie z nimi walczyli choc mieli mnostwo sasiadow-Niemcow,ktorzy z
                  nimi zyli w zgodzie,a ci zas nie popierali swoich niemieckich braci za to co
                  robili i robia
                  Ty masz pojecie ile zylo ludzi pochodzenia niemieckiego,ktorzy uciekli z
                  Niemiec i osiedli na Slasku by zyc w spokoju
                  znam wiele rodzin tego typu,mowia,ze pochodza z Niemiec ale sa Polskimi
                  Slazakami bo tu zyja i tu sie pomieszali z Nami i jest im z tym dobrze,nam tez
                  wiec ten temat jest bardzo skomplikowany i kazdy z nas bedzie zawsze mial cos
                  do powiedzenia i tu chcialem Ci powiedziec to.ze; My Slazacy musimy wiedziec i
                  rozroznic emigracje z wyboru a ingerecje z chciwosci
                  • hiro Re: do Wilym 14.07.02, 14:39

> znam wiele rodzin tego typu,mowia,ze pochodza z Niemiec ale sa Polskimi
                    > Slazakami bo tu zyja
                    ?///???????????/
                    ktoś tu ochujał? albo oni albo TY!?

• Gość: mrW Re: do hiro IP: 5.1R2D* / *.blueyonder.co.uk 14.07.02, 14:57
                      kto Ci wypral muzg?>
                      pisz po polsku a nie po arabsku,bo nie rozumie
                      • Gość: Karlik Czy mozna miec zaufanie do Slazakow IP: *.cpe.quickclic.net 14.07.02, 18:22
                        Witam Was panowie po urlopie i pozdrawiam.Ciekawe ile czasu ludziom jak Wilym i
                        innym jak On zabierze przyjecie do wiadomosci ze sa Slazacy polscy zyja i maja
                        sie dobrze,im nie moze sie w glowie pomiescic ze cos takiego istnieje,i zyjei
                        ze walczyli z Niemcami!!!????,no i kolejna niespodzianka gotowa.Zazucaja nam ze
                        jestesmy potomkami tych co sie sprzedali Korfantemu za "krowe",co za
                        glupota.Nie umia zrozumiec ze nie wszyscy mysleli tak jak oni,jest,byla i
                        bedzie strona Polska,i faktycznie Niemcy sa postrzegani jako wrog.No a Mesco no
                        coz On jest jedynym w swoim rodzaju,tam gdzie drwa rabia wiory leca,materia
                        Slaska jest bardzo skomplikowama gdzie linia podzialow czesto staje sie prawie
                        niewidoczna dla ludzi z zewnatrz,i dlatego moze zbyt generalizuja pewne
                        postawyjak np;Slazak-Niemiec co prawda nie jest,pyrsk.
                      • hiro Re: do hiro 14.07.02, 18:57
                        Gość portalu: mrW napisał(a):

> kto Ci wypral muzg?>
                        > pisz po polsku a nie po arabsku,bo nie rozumie
                        a ty to po polsku napisałeś?:-))))

• Gość: bukto Re: czy mozna miec zaufanie do slazaków? IP: 213.186.78.* 15.07.02, 14:38
      do MESKO:TY PALANCIE ZACOFANY ROBISZ WSTYD POLAKOM MOZE TY JESTES WSCHODNIM
      POPLECZNIKIEM I ICH SZPIEGIEM ODWAL SIE OD INNYCH LUDZI BO TYLKO ZOSTAWIASZ ZA
      SOBA WIELKI SMROD TAKICH JAK TY POWINNI WYWALIC NA ZBITY PYSK Z KAZDEGO MIEJSCA
      W KTORYM SIE POJAWISZ.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka